מכשיר שמכינים בו שייקים נקרא שייקר?פה לקצת
יש לכם המלצה לאחד כזה טוב?
מחפשת מכשיר של חברה טובה שתטחן את הקרח טוב ולא ייהרס אחרי יומיים

ויש מצב שזה מגיע עם שני מיכלים ושני סכינים?
שאחד יהיה חלבי ואחד פרווה

לא שמבינה למה שותים/אוכלים את זה, הצעתי לבעלי שאקנה לו גרבר אבל הוא בכל זאת מעדיף שייקים תוצרת בית (:
נינג’ה מעולה, אבל יקרברוקולי
יש לך המלצה לדגם ספציפי?פה לקצת
למה יקר? הקטן שלהם 200! מעולה ומרסק קרח כמו שצריך.השם בשימוש כבר
הבינוני 400,והגדול הטוב 800.
אבל הפותחת רוצה רק למטרות שייק, לכן הנינג'ה הבסיסי הקטן יספיק לה בהחלט.
למה עוד משתמשים בזה?פה לקצת
במה? בקטן, בבינוני, בגדול? למה מהם התכוונת, או בכללי?השם בשימוש כבר
כתבת שאני רוצה את זה רק למטרות שייקפה לקצת
אז תהיתי למה עוד משתמשים בזה
הקטן זה רק לשייקים ובגדולים יש עוד שימושים?
אם אני כבר קונה והגדולים יותר שימושיים אז אולי שווה לי להשקיע, השאלה למה הם טובים
הגדול משמש גם כמעבד מזון הבנתי. לא התעמקתיהשם בשימוש כבר
מדי אז כשקניתי, כי רציתי רק לשייק.
תודה!פה לקצת
איפה מצאת ב200?הבוקר יעלה
אשמח לקישור
היום הייתי בחנות ואמרו לי שנגמר זה של ה200פה לקצת
ואם הבנתי ממנה נכון, לא מייצרים עוד את הדגם הזה
צריכה לבדוק בעוד חנויות, מעניין אם היא טועה
אפשר לבדוק בזאפהשם בשימוש כבר
@פה לקצת
@הבוקר יעלה
נסינה שם, מן הסתם בסביבות המחיר הזה תמצאו את נינג'וש באיזו חנות אינטרנטית שיהיה ניתן לקרוא עליה חוות דעת מבחינת אמינות, משלוח בזמן וכו.
הצלחות
זה היה לפני פורים, במבצע שעשו הידברות יחד עם מחסניהשם בשימוש כבר
חשמל, על כל מיני מוצרי חשמל ביתיים. מקישים קוד קופון "חסד" בעמוד התשלום, והנינג'ה ירד מכמעט 300 ל199. אבל שוב, זה היה מזמן. אני אבדוק לך בksp
מישהו מכיר את המכשיר הזה? של גולד לייןפה לקצת

כן, ישלי אותו..בשבילי הוא מעולה טוחנת בו קרח ופירות קשיםסמטאות
וגם ירקות כמו גזר וסלק
משכן חייב להוסיף נוזלים כי רק על יבש הוא לא עובד טוב.
כל הבלנדרים מצריכים הוספת נוזל.הנורמלית האחרונה
אוקי,אתזה לא ידעתיסמטאות
דווקא אני בנינג'ה מרסקת משמשים וסוכר בלי שום נוזל,השם בשימוש כבר
ונטחן לי מעולה ומהר וללא שום טיפת נוזל כלשהו.
מעולה.פה לקצת
ויש לו רק סכין אחד או שיש כמה מיכלים וכמה סכינים?
2 סכינים אחד לקרח ואחד לדברים רכים(עוד לא פתחתי אותו)סמטאות
ושלי הגיע עם יותר מיכלים, אבל אולי זה כי אחי קנה לי עוד..
אז אי אפשר עם שני הסכינים לשים קרח?פה לקצת
מחפשת עם שני סכינים שיעשו את אותה פעולה כדי שיהיה חלבי ופרווה

בעצם הסכין לדברים רכים זה לא לשייקים, נכון?
זה אפשר שייק אבל עם פירות רכים ובלי קרחסמטאות
נגיד אבטיח אפרסק,משמש,שזיף,תמר(שעדיף קודם להשרות במים),פספילורה,פירות יער,תותים,דובדבנים,בננה,תפוז,קלמנטינה,אשכולית,
בטח יש עוד שאנלא זוכרת כרגע..
היה לי אותויש לי
שימש אותי במשך שנה כמעט כל יום לשייקים
היה מעולה רק שאחרי כמה חודשים כשניקיתי מן גומיה שיש בפנים משהו באיטום שלו הלך וכל הזמן המכסה היה מתמלא מבחוץ נוזל מגעיל כזה
בשביל המחיר שלו הוא ממש ממש טוב
אני מציעה לך ללכת על הנינג'ה. היו לי בלנדרים גם שלהשם בשימוש כבר
המילטון(חברה זולה, כמו גולד ליין)וגם של "מגיק בולט" - בלנדר רציני שעלה למי שקנה לי אותו כמעט 1000 שקלים, ואני אומרת לך מניסיון גם שלי וגם של אחותי אימי וגיסתי-אין על נינג'ה.
ולא, לא מקבלת אפילו אחוזון מהם. פשוט חובבת גדולה של מוצרי חשמל איכותיים.
וקניתי לפסח השנה נינגה וגם היה מעולהסמטאות
אבל פחות אהבתי שזה מיכל אחד, ובלי שלבים של מהירות וכח
יש דרגות בנינג'ה. בטח קנית את של ה200השם בשימוש כבר
להום סנטר יש שייקר שיש לי אותו שנים.. מרסק גם קרחbinbin
עלה 100 ומשהו..
נינג'האבןישראל
מעולה!
וטוחן גם קפואים/ קרח וחזק מאד!
גם ממליצה על נינג'ה. אפשר לקנות חלקים נוספיםמיקי מאוס
סכין אני ממליצה לקנות רק מקורי פה בארץ כי זה חשוב שיהיה מתאים אבל כוסות ומכסים אפשר בכיף להזמין מאלי אקספרס(לוודא שבדיוק הדגם הנכון)

אבל הוא בכ"מ מגיע עם 2 כוסות. אחת גדולה ואחת קטנה
ראיתי שלנינגה יש כמה דגמים, יש משהו מומלץ יותר?פה לקצת
הגדול הכי טוב ויש לו מלא שימושים- יכולה לקרוא באתרהשם בשימוש כבר
שלהם.
בגדול אם זה לשייקים ההוא ב200 מעולה ולא צריך יותר. אני הכנתי בו גם ממרח חומוס(טחנתי חומוס מבושל וטחינה )
אני מכינה חומוס במעבד מזוןפה לקצת
אלך לבדוק מה השימושים, לא אוהבת שיש לי כלים מיותרים בבית ואם הוא כמו מעבד מזון אז לא צריכה את הגדול
רגעהנורמלית האחרונה
למעבד מזון שלך אין כד בלנדר? עושים בזה שיקים.
זה אמור להראות כמו בלנדר? מוארך? אז לאפה לקצת




זה משהו מכאן?
אלה החלקים שיש לי

בהוראות של המעבד כתוב שמה שלא נחתך עם סכין לא להכניס לשם
קרח נכלל במה שלא נחתך בסכין, לא?
אצלי יש גם כד, כמו פה:הנורמלית האחרונה
לא מצליחה למצוא את המספר של החברה באינטרנטפה לקצת
מקווה שאצליח למצוא מחר
סתם שאלה, אם זה לשימוש בקר, צריך שיהיה חלבי ופרווה?יניבא
נראה לי שאפשר להשתמש בו גם וגם.
נכון, יש כאלה שמשתמשים באותם כלים אם זה קרפה לקצת
אני מאלה שמקפידים להפריד גם בקר
כלומרג'נדס
כשאת בשרית לא תשתי כוס מים בספל של קפה הקיה ושטופה?
לא אתאבד על זה אבל כן, יש כוסות לחלבי וכוסות לבשריפה לקצת
אבל כוסות לחלבי ובשרי זה רק לזמן הארוחה לא?חילזון 123

גם אחרי שעתיים של ארוחה בשרית לא תישתי מים בכוס חלבית נקיה ושטופה?

נכון, באמת עניתי על הארוחה כי חשבתי שעל זה שואלתפה לקצת
אוקיי אבל מדובר על שייקר. מן הסתם אתם לא הולכים לשתות שייקחילזון 123

בארחות בשריות לא?
אז מה הצורך שיהיה לך פרווה?

לי נגיד יש נינג'ה עם כד גדול ובאמת אני מעדיפה שישאר פרווה (מכינה שייקים בלי חלבי)
כי אני גם מכינה בו חומוס\לפעמים בצקים\פסטו, דברים כאלה
אבל שייקר קטן שזה רק לשייקים לא נראה לי שיש צורך בפרווה

כי כשנרצה שייק אחרי ארוחה בשריתפה לקצת
נעשה בפרווה ולא בחלבי
אבל אם זה*אחרי*הארוחה הבשרית-מה הבעיה לשתות מהשייקר ה"חלבי"?חילזון 123

הוא הרי נקי ושטוף.
זה לא כמו שיש לאשכנזים סירים פרווה, שאז זה למאכל מבושל חם שרוצים לאכול בתוך הארוחה הבשרית.

אני מעדיפה שיהיה פרווהפה לקצת
אבל סכין זה חמור יותר מכוס...יראת גאולה
בכוונה שאלתי על המקרה הכי פשוט שישג'נדס
והבנתי את הכיוון.
לא מכירה דבר כזה. יבדק עם בעלי... מעניין איזו דעה זאת...
בדיוק הכנתי קראנץ שוקולד
של נינגה

וואי נראה טעים!! מה מכיל?השם בשימוש כבר
פירות יער, צ'יה, חלב..קראנץ שוקולד
לפעמים מוסיף שקדים,אגוזים, פשתן..
לא קראתי את התגובות, אבל אנחנו קנינו נינג'הבנדא מצוי!!
אחד גדול לחלבי
ועוד 3 כלים קטנים לפרווה

אחלה שבעולם
כיף לעשות איתו שייקים/פרוזנים ועוד
כזה קנינו, עלה לנו 1000(רוב הכסף היה שי לחג מהסתדרות המורים)בנדא מצוי!!



מכינים בו חומוס, ועוד כל מיני מתבלים
וזה בלי קשר לשייקים
למה צריך מכשיר כזה יקר?פלונפון מירוסלב

אני משתמש כל חיי במכשירים הרבה, אבל הרבה, פחות יקרים

מה אכפת לך מה הוא קונה?ברוקולי

 

אם זה משמש אותו ומשמח אותו 

למה את עונה בצורה כזאת לא נעימה?פלונפון מירוסלב

שאלתי למה צריך, לא ביקרתי את ההחלטה שלו. קצת עדינות לא הרגשה אף אחד.

@בנדא מצוי!! רק שיהיה ברור, התהיה שלי היא אם ניסית מכשיר יותר זול וראית הבדל ביניהם?

כמו שאתה שאלת גם אני שאלתיברוקולי

 

א. זו בחירה שלך לקרוא את הטון שאתה בוחר 

 

ב. 

 

כמו לשאול על מיקסרים - 

יש מיקסרים שילושו את הבצק באיכות סבירה  

ויש מיקסרים שיעשו עבודה הרבה יותר טובה עם הבצק ( יהיה אווירי יותר, רשת הגלוטן תהיה עמידה יותר וכדו' ) 

 

האם משהו זול  יותר יעשה את העבודה? 

ברוב המקרים- התשובה היא כן 

משהו חזק יותר בד"כ יטחון טוב יותר- למשל קרח 

אויש נופלונפון מירוסלב

"מה אכפת לך" זה ביטוי שהוא בהגדרתו לא נעים. מותר גם להתנצל כשמבינים לא נכון ותוקפים אדם. קצת בגרות.

 

יש גם מכשירים זולים שמיועדים לטחינת קרח. ואם תשימי עיסה לא מספיק דלילה, גם המנוע הכי חזק ישרף (לו יצוייר שאדם רוצה לשתות שייק בטון, נניח🤔)

בחוויה שלך הוא לא נעים ועל כך אני מוכנה להתנצלברוקולי


חח זה ממש לא קשור לחוויה שליפלונפון מירוסלב

זאת הבנת הנקרא, וחוסר יכולת של הצד התוקפני להתנצל... זה די מובן מהמשך המשפט. הדיון המגוחך הזה תם בעיניי. אם את לא רוצה להודות בטעות שלך, זה עניינך...

לא חייב לענות....אבל נענהבנדא מצוי!!
א' בסופו של שבר קנינו זה ב200 שח
כל השאר זה בעצם שי לחג מהסתדרות המורים.
ב' הוספנו את הפודפרוססור כי נשבר לנו הכלי של מה שהיה לנו בבית(של קנווד-ולא היה אפשר לקנות חלופי)
ג' החלטנו לקנות את נינגה ולא חברה אחרת כי משתמשים בזה הרבה מאד, רוצים שישאר הרבה מאש זמן, וזה בעצם היה סוג של מתנה עם תשלום קטן בנוסף מהסתדרות המורים.
יקר בדכ זה טוב יותרקראנץ שוקולד
מה ככה זה, אתה רוצה מוצר טוב שעובד כמו שצריך ולא מתקלקל אחרי שבוע, אתה צריך לשלם כסף, תקנה משהו בזול בשוק, תעבוד איתו יומיים וחצי והוא יהרס..
זה כל כך לא מדויקהנורמלית האחרונה
ולנושא השרשור - אחותי קנתה לפני שנה חיקוי של נינג'ה בעלי אקספרס, והוא עובד כמו חיה.
אני יכול לתת לך עשרות דוגמאות שכן..קראנץ שוקולד
אפשר ליפול פעם ב.. על מציאה אבל ככלל זול זה זבל..
זה בביגוד, הנעלה, עכלי חשמל ורכבים.
סחורה טובה מחומר איכותי עולה יקר זו עובדה..
את יכולה לקנות נעל בשוק ב50 שתקרע אחרי שבוע או לקנות נעל איכותית מסימני דרך שתשאר לך 4-5 שנים.. אפשר לקנות חולצת טי זולה ב20 שקלים שאחרי כביסה אחץ מתקווצת ודוהה או לקנות לקוסט וכדו שמחזיקה המון זמן מעמד..
אני חושבת שזה נכון לעבר הדי רחוק ותלוי גם מההשם בשימוש כבר
עבר עריכה על ידי השם בשימוש כבר בתאריך י"ט בסיון תש"פ 16:03
קונים. היום השתנו דברים, והסחורה הטובה נמכרת מאוד בזול. יכולה להגיד שאני קונה לרוב בגדים בגרושים, בגרושים, 30 שקל שמלה, 20 שקל נעל, 5 שקל צעיף-כבסתי הכל כמה פעמים והכל מעולה, מעולה לא נפתח לא נקרע לא התרחב לא התכווץ וכו'.והנעליים מסקופ או טוגו בסדר גמור! נוחות ולא נפתחות.
ודווקא נעל שקניתי ב250 נפתחה אחרי חודש!!!כנ"ל לגבי תכשיטים-אני עונדת תכשיטים כחיקוי לתכשיטי זהב, כשהייתי נערה צמיד כזה יכל לעלות 50 שקלים ולהשחיר, היום אני קונה אותו ב10 שקלים, ואוהבת לענוד אותו ואת הצמיד זהב האמיתי ולשאול מה זהב? תמיד מצביעים על החיקוי... נשאר זוהר ולא יורד הצבע.
לגבי מכשירי חשמל ואולי גם חלק מהרהיטים-יכול להיות שזה נכון, שהזול יקר, והאיכות ירודה. וגם על זה אפשר להתווכח מה בדיוק.
מה שכן נכון שבעבר בגדים מהשוק היו מעפנים, אבל היום? - כל המלתחה היומיומית המהממת שלי משוק ראש העין כבר 4 שנים רצוף, ואף אחת לא מאמינה אף פעם שהשמלה היפה הזו עלתה פחות מתגמול של שעה שכר מינימום.
הנורמלית האחרונה
בדיוק קניתי אחלה נעל בשוק. יש מיותגחם ששוים את המחיר שלהם, אבל יש חיקויים שמפתיעים, תוכל לראות זאת אפילו בשיומי, לדוגמא.
היו לי במשך השנים נעלי מותגים כגון טבע וסקצ'רס, ונעלי שוק חסרות שם. אז נכון שיותר קל ליפול על נעל דפוקה בשוק, אבל נפלתי גם על כאלו שהחזיקו שנים והיו נהדרות. (אגב, הסוליה של סנדלי טבע נהרסה אחרי עונה וחצי).
באיזה שוק? ראש העין? מאוהבת בו.....השם בשימוש כבראחרונה
אבל העניין זה לא רק אם זה מותג יקר או לאחילזון 123

נגיד הנינג'ה מומלץ כי יש לו מנוע מאד חזק
ומי שצריך את זה לשימוש תדיר ולדברים שצריכים ריסוק חזק אז זה מכשיר שיחזיק לו מעמד יותר זמן. וגם יעשה את העבודה יותר טוב.

אם יש שייקר קצת יותר זול אבל גם עם מנוע חזק אז אולי באמת לא חייבים דווקא את המותג הספציפי.
אבל זה ברור שלא כל חיקוי יעשה את אותה העבודה. בד"כ (לא תמיד, נכון) מה שעולה זול יותר יהיה לו מנוע פחות חזק ועמיד.
בקיצור צריך לבדוק את המאפיינים הספציפים של המכשיר...

^^ יש לנו כזה בבית,בתוך בני ישראל
מכינים בו הכל - ממרחים, מטבלים, סלטים, בסיסים לקוגלים ופשטידות. כמעט לא הוצאנו את מעבד המזון מאז שהתחלנו להשתמש בו...
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראורין
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

תודה, אין פה מקום להכניס סיכהדיאט ספרייטאחרונה

אז לא אקנה אופה לחם.

אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

תוכלי לפרט קצת יותר לגבי הדיפים?דיאט ספרייט
לא כ"כ הבנתי מה החטיף שטובלים ומהם המטבלים
כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגול
רעיונותפרח שמח
חיתוכיות ריבת חלב. טעים ממש
נשמע טעים! מה זה?יעל מהדרום
ראיצי בגוגל. זה באמת מוצלחיעל מהדרוםאחרונה
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך