האם אתם נמנעים מלשמוע זמרים אנטי-ישראלים?בינייש פתוח

"אם תרצו" שלחו מכתב לגלגלצ בדרישה להחרים את דואה ליפה. מזדהים? לדעתי זה נעשה באיחור וחבל שלא החרמנו את קולדפלי.

ולא מסכים אם מי שיגיד שצריך להפריד בין פוליטיקה למוזיקה או שלא יהיה לנו מה לשמוע, כי להשמיע ברדיו שלנו את מי שמחרים אותנו פוגע בכבוד הלאומי, ויש המון דגים בים. יש המון זמרים ולהקות עם מאות מילוני צפיות ביוטוב שאתם לא מכירים עם אותו סגנון פופ פחות או יותר

(מוזמנים להיכנס למה שכתבתי בלנ"ו זרקתי את "האחת של חיי" ומצאתי את האחת של חיי האמיתית!!! - לקראת נישואין וזוגיות)

אם השיר עצמו לא אנטי-ישראלי אז אני לא רואה ענין בלהחריםחסדי הים
אותם.
מה עם כבוד לאומי?בינייש פתוח

אם אתה מתכוון לקמילה קביו היא לא נגד ישראלבינייש פתוח

חיפשתי בגוגל ולא מצאתי תוצאה רלוונטית

ומאז ששמעתי שקולדפלי פרו פלסטינים לא מסוגל לשמוע את המוזיקה שלהם

באמת?מזמור לאל ידי
אתה ממש מפתיע...
לאחופשיה לנפשי
לרוב דעתם הפוליטית לא מעניינת אותי ואני די נמנעת מלדעת אותה כדי להמנע מעצבים מיותרים.
^^רוח סערה
אחרת כבר היו יורדים רוב האמנים שאני מקשיבה אליהם
לטעמי האישי מגוחך לחלוטין.מי האיש? הח"ח!

אין סוף למקום שאליו מביאים "חרם" אם בכלל מתחילים.
אם שומעים מוסיקה חילונית - וזה גרוע בעיניי בהרבה (מבחינה דתית) לשמוע את שלמה ארצי מאשר את קולדפליי - אז מי שקושר את מה שהוא שומע לפוליטיקה, עושה לטעמי האישי צחוק מבחירותיו התרבותיות.

רובנו לא מכיריםבינייש פתוח

את הרמיזות המיניות בשיריו של שלמה ארצי והם כתובים ברמה גבוהה מה שמקטלג אותם, אולי בתת מודע במקום אחר

לא יודע מה זה "רובנו".מי האיש? הח"ח!

ולא יודע מה זה "הרמיזות".
אני יודע שאפשר להקשיב לשיריו ולשמוע, ואפשר לעומת זאת להדביק "ערב מחווה לשירי שלמה ארצי" לעמותת "עזרה למרפא", ואז להתפלא שאי אפשר לנהל את זה "בהתאמה לציבור הדתי [שלא לומר החרדי]" או משהו כזה, ושזו דוגמה מעולה מהשנה איך מערבבים מין בשאינו מינו, ושאפילו אם הערב הזה היה איכשהוא יוצא לפועל, לא ברור לי איך כבוד הרב היה אמור לשבת בקהל ולשמוע - מה בדיוק, את "ארץ חדשה"? את "תחת שמי ים התיכון"? או את "נבראתי לך"? - ולא לקום ולברוח בבהלה כשאצבעותיו תחובות באוזניו.

אני מניח שיש לו כבודבינייש פתוח

והוא לא היה שר שירים שכאלה מול קהל דתי

אז אתה מניח הנחות שלא קשורות למציאות.מי האיש? הח"ח!

שלמה ארצי בכלל לא התבקש לבוא, אלא זה היה אמור להיות ערב מחווה לשיריו שאחרים ישירו, וחבל שלא טרחת לבדוק לרגע את הסיפור.
ואף אחד לא הציג תוכנייה עם "סדר שירים מצונזר" לאירוע, כי כאמור, מי שסיבכו את הרב פירר בכל השטות ההיא, היו מספיק הזויים לחשוב למשל ששלמה ארצי לא יבקר בחריפות את מי שמתכוון לעשות מחווה לשירתו שבה יופיעו רק גברים, והוא אכן תקף את הכוונה עוד לפני כל דיון ברפרטואר, וממילא הביקורת הזאת המסה כעשן את היוזמה.
הנקודה החשובה היא שהיצירה של אדם איננה רק המילים והלחן אלא גם האווירה התרבותית שמקיפה אותן, מתירנות, אסכולה פילוסופית, מורשת וכל היתר. ובהקשר לדיון שפתחת, עצם המחשבה לצרוך תרבות כלשהיא משמעותה שפותחים דלת אל העולם הנצרך, ומגוחך יהיה לשיר את "תנו לשמש יד" בשעה של התבצרות באיזה מאחז על גבעה נניח, כשכוחות פינוי זורמים אל שביל הגישה לשם. אז אין שום בעיה להחרים את מי שרוצים, אבל הציפייה מליברלים שקיבלו את מלוא הסמכות על המיקרופון בגל"צ ובגלגל"צ (כולל מפקדיהם ומנהליהם וה"טאלנטים" שמועסקים שם על חשבונך) - ואני מתכוון ממש לא רק ל"תא"ל מפקד התחנה" אלא גם וממש למי שמעליו היינו עד הרמטכ"ל ושר הבטחון וראש הממשלה ונשיא המדינה בכבודם ובעצמם - להיות פתאום פטריוטים מלאי זקיפות קומה, שמתרגשים כל כך מהודעת טוויטר של איזו זמרת בעניין שמבחינה פוליטית הוא כבר מזמן קונצנזוס [נכון, לא עבורך אבל עבורם כן, "הפלשתינאים" הם פרטנרים מאז הסכמי אוסלו וכל המסתעף], עד כדי ויתור על מוסיקה הכי פופולרית וטרנדית שמהווה עבורם מוצר צריכה בסיסי, זה פשוט תמים ונאיבי באופן בלתי נסבל, ואפילו בייניש לא אמור להיות כזה תם.

לשמוע את שלמה ארצי גרוע מלהקה חילונית מחו"ל?🙄מזמור לאל ידי
ישמעו אוזנך את שפיך מדבר.

אפילו מו"ר שליט"א שומע את שלמה ארצי,
ואוהב מאוד את יהודה פוליקר.
(הוא כמובן- שומע רק את השירים הנקיים.)
אפילו?מי האיש? הח"ח!

אה, הבנתי, הוא פשוט קובע לשלוימה מחדש את הרפרטואר!
ישמעו אוזניך מה שפיך מדבר...

"פרי מצאתי- תוכנו לקחתי וקליפתו זרקתי"מזמור לאל ידי
לא כל המציאות היא שחור או לבן ידידי,
וחבל שכך את רואה את הדברים

אומר לך זאת דווקא כאחד שלמד בישיבה ממש "דוסית"
וגדל על שירים חסיידים בלבד, ועד גיל 18
לא שמע שירת נשים.
בואו נשאל שאלה קצת אחרתבינייש פתוח

האם נכון מבחינתנו לשמוע את קולדפלי או דואה ליפה, שאלה בפני עצמה. אבל האם נכון מבחינת הרדיו הישראלי לייבא לארץ מוזיקה שכזאת? אם כמות קטנה של ישראלים שומעים מוזיקה של אמן אנטי ישראלי, זה דבר אחד אבל הרדיו הוא ציבורי. מה גם שנוכל אנחנו לשמוע את האמנים הנכונים (שהזמרים יפרידו בין פוליטיקה למוזיקה ולא אנחנו) ולא באמת נפגע כי שוב, יש המון דגים בים, רוב האמנים לא נכנסים לעניינים שנויים במחלוקת וכל הפופ כמעט אותו דבר

שידור ציבורי הוא הזיה.מי האיש? הח"ח!

זה שייך לעולם הממשלתי של סוציאליזם בולשביקי.

מכל מקום, גם ממשלה בראשות בנימין נתניהו, במקום להפריט סופית את ספקטרום השידור האלקטרוני, הצליחה איכשהוא לייצר "תאגיד", שגם ביזבז בשנה הראשונה לקיומו פי שלושה יותר מהקופה הציבורית, אפילו ממה שעלתה "רשות השידור" בשנים שקדמו לפירוקה (וכשלעצמה היתה דינוזאור זולל נטול נשמה וערך).

כך שאין מבחינתי שום עניין בדיון על השידור הציבורי ותכניו.

תרבות צריכה להיות המקדש הפרטי של כל אדם ואדם בפני עצמו, בלי לחכות להאכלה מהמקור של העורבים שמגדלים אותו בקן.

המקסימום שהגיוני מבחינתי זה שהמדינה תפעיל תחנת טלוויזיה שתשדר שידורים שבמוצהר אינם "עצמאיים" אלא ממשלתיים ואינדוקטרינריים בלי שום כסות, שלא במסגרת של שום "רשות עיתונאית ציבורית" מגוחכת, ושיהיה ברור ששם אין שום צורך ב"טאלנטים" שעולים מיליונים, או ב"הפקות" ו"פינות דעה עצמאית" שמקבלים כל מיני מקורבים, ובכביכול-תחרות על רייטינג.

למה אין עניין בדיון על שידור ציבורי?בינייש פתוח

חשוב מאוד לדון האם לגטימי לתת רשיון לרדיו שכפוף לצבא, אך גם אם נתנגד לקיומו, כל עוד הוא פועל, צריך לדון האם הוא יכול להשמיע אמנים אנטי ישראל. מה גם שדיונים אלה מקדמים את הראשונים.

ואגב יש הבדל בין הפרטה בשוק הרגיל לבין שוק התקשורת. הם מתיימרים להיות כולם פילנתרופים שנלחמים למען זכויות מיעוטים וזכות הציבור לדעת שפועלים ללא אינטרסים וכולם נלחמים למען האמת האחת והיחידה ללא חילוקי דעות כי האמת בידם והם קובעים מה חשוב ומה בקונצנזוס. אגב באמת אין בניהם חילוקי דעות משמעותיים כי כולם סולדים מדת ומארץ ישראל, הורסים את הצניעות והמשפחה המסורתית ואוהבים ומתפרנסים מנבואות שווא אפוקליפטיות. ההזיה האמיתית היא ה"תחרות" בשוק התקשורת כיום.

רק תקשורת שאיננה מתפרנסת מפרסומות לכן לא תלחם באופן זול על רייטינג, ואין בה בעלי אינטרסים שמחזיקים במניותה, יכולה להיות נקייה.

על מה אתה מדבר?מי האיש? הח"ח!

איפה אתה חי?
התאגיד משדר משהו שלא "סולד מדת ומארץ ישראל", או מטפח את "הצניעות והמשפחה המסורתית"?
באיזו תחנה משדרים את "היהודים באים", באל מנאר?!

ומי שידר את הכל שפיט?בינייש פתוח

מה זה מוכיח?מי האיש? הח"ח!

תוך מספר ימים עולה עוד עונה של "היהודים באים", אז בגלל שהתאגיד הציג את "הכל שפיט" אז פתאום אפשר לטעון שהתאגיד ממש מחזיק "מדת ומארץ ישראל" או כאמור, מטפח את "הצניעות והמשפחה המסורתית"?
אתה באמת חושב שהטענה שלך סבירה או שיש כאן בכלל טענה?

יש להם התחייבות מגלגולים קודמיםבינייש פתוח

(היהודים באים היה ברשות השידור)

הם לא "מטפחים" אבל הרבה יותר מתעסקים בדברים החשובים במקום להרוס

התחייבויות מגילגולים קודמים?מי האיש? הח"ח!

ולכן עושים השקה מפוארת, קידום ("פרומו") בכל פייסבוק רענן, והתרגשות כללית של כל המילייה התל-אביבי לכבוד הרגע המרגש?
נניח שיהודי התחייב לשכן הגוי שלו לאכול "דבר אחר" במידה ולא ישלם לו את החוב, אבל האם לכבוד קיום ההתחייבות הוא צריך לשלוח הזמנות לכל החברים ולארגן סעודה חגיגית כשהחיה הנאכלת מוצגת ברוב פאר על השולחן?

מסכיםארץ השוקולד
אבל תרבות הייתי מגדיר כמקום הנאותיו של האדם ולא כמקדש, סתם עניין שבניסוח שצרם לי.
לגמרי מקבל, אתקן ל"חלל פרטי"מי האיש? הח"ח!

ארץ השוקולד
אם כי אישית העדפתי ביטוי נייטרלי, קודש הרתיע אותי כי זה לא, וחלל נשמע רע מדי
בעייתי אתהמי האיש? הח"ח!

ממש אנין לשון, טעם ותרבות קורץ
מרחב?

רוב מוחלט של ישראליים שומעים אותםמזמור לאל ידי
ולא זמרים כמו אברהם פריד (לצערי הרב)
ככה שלא ממש ברור על מה מסתמכים דברייך.

מנגד כפי שכתבתי ענינית-ספציפית בגלל שמדובר בתחנת
רדיו שמיועדת לחיילים- אני לא חושב שיש מקום לכך.
האמת שאני תהיתי בנושא הזה ביחס לאום-כולתוםארץ השוקולד
מקובל לומר שהרב עובדיה האזין לה.
עם הזמן למדתי שהיא הייתה ממש שטופת שנאה לישראל. (יש לה שיר שממש ממחיש את מה שהיא רצתה לעשות לנו שאוותר עליו מחמת הגועל)
אל תשכח שהרב עובדיה חי כמה שנים במצריםנפשי תערוג
והכיר טוב את התרבות שם
כולל את תרבות המוזיקה הערבית המצרית

הוא לא העריץ אותה
ודווקא היה די סולד מהאישה עצמה (וכמובן מדעותיה)
רק את הקול שלה אהב
אולי בגלל זה הוא יחסית הקל בכך
יש בזה משהוארץ השוקולד
להגיד שהרב עובדיה הקל בניגוד להלכה? ק"ו לעצמו?מזמור לאל ידי
הרב עובדיה זצוק"ל התיר- במקרה שלא יודעים
כיצד האישה נראית.
אומרים שפעם ראה את תמונתה- ומאז הפסיק לשמוע אותה.
גם אני מכיר את האגדה הזאתנפשי תערוג
בסוגיית שירת נשים התיר הרב עבדיה לשמוע שירת אשה באמצעות מכשיר שמע חיצוני ולא באופן ישיר, כל עוד אינו מכיר את הזמרת ולא ראה אותה מעולם. אלא שמאוחר יותר הקל אף יותר וקבע כי אף אם גבר מכיר זמרת וראה תמונתה הרי שמותר לו לשמוע את קולה "ומה שכתבתי שם שאם ראה אותה בתמונה גם כן אסור, אינו מוכרח", כך כתב. (יביע אומר חלק ט' או"ח סי' ק"ח אות מ"ג)
מעניין, אז יתכן שלעצמו החמיר.מזמור לאל ידיאחרונה
מספריםזה רק אני
שהיה אומר "תביאו את אום-כולתום ,שם רשעים ירקב, שנשמע"
איך להשמיע אותה מרקיב את השם שלה?בינייש פתוח

את זה אני לא מבין

לכאורה אין סתירהזה רק אני
אבל יתכן שלא ציטטתי במדויק, או שציטטתי מישהו שלא ציטט במדויק.
גם ביומא אומרים על אותו אחד שלא לימד את מעשה הכתב "שם רשעים ירקב" ולא נמנעים מלומר את שמו.
לי נראה שיש סתירהבינייש פתוח

רצו להקרין עליה סרט

אולי תשאל את אחד מתלמידיו או מישהו מקורב לחצר שלואריק מהדרום

וכן גם שמעתי אני שאמר עליה "היא שרה יפה אה, יימח שמה", כנראה ידע מי היא ובכל זאת האזין לה עד שראה את תמונתה, כי לשיטתו הייחודית מותר לשמוע שירת נשים עד שהגבר רואה אותה או את תמונתה.

אום כולתום יימח שמה היתה ממלאת אולמות בכל צפון אפריקה וארצות ערב והיתה פותחת את המופעים שלה בדברי שטנה לעם ישראל ובכל זאת גם יהודים רבים היו באים למופע שלה, שאלתי את סבתא שלי איך זה יכול להיות? היא אמרה כי היה לה קול כזה מיוחד.

לא יודע, אף פעם לא האזנתי לה האמת.

אל תתן דוגמאות מיהודים שחיו בגלותבינייש פתוח

אבל זה בדיוק העניין.מי האיש? הח"ח!

ונעזוב לרגע את המחלוקות בענייני השקפה, דת, מדינה וכל היתר בין דתיים לאומיים לרב עובדיה ולשומעי לקחו, ולרבנים נוספים במחנהו (או בכלל מתווי דרך בעצמם החל בשושלת הרבנים מוצפי וכלה בחכם שלום כהן).
זו פשוט המחשה עד כמה קשה להרבה מהגולשים כאן לקבל דרכי התנהלות שונות בשאלת התרבות. רואים את הקושי לקבל את ההפרדה שעשו לעצמם יהודיים מזרחיים (ולדעתי האישית כולל גם הרב עובדיה עצמו בהקשר הזה) בין דיעותיה של אום כולת'ום במסגרת הפוליטיקה הנאצריסטית (ואני בטח לא אכנס כאן למה שלדעתי בכלל נובע מחוסר הבנה של חלק מהמשתתפים בדיון - ובטח חוסר הקשבה - לבעיית האוריינטליזם והכמיהה לתחייה פאן-ערבית שכבשה בזמנו את העמים והמדינות שסביב ישראל) לבין אומנותה המוסיקלית הערבית הבלתי נשכחת, אפילו עם כל המטען שבו טענה אותה לאורך השנים. אצל מעריציה היהודיים בישראל מראש העניין הזה נסלח לה וכאילו "זוכתה" מהעניין מפני שבמסגרת חייה ומקומה הוכרחה בעצם לשלם את מס השפתיים הפוליטי, שאומנותה המחישה כמה אין הוא באמת אותנטי. וכן, אני עצמי הרשיתי לעצמי פעם אחת לנסות לפענח את סוד קסמה והאזנתי לביצוע שלה לאינתי עומרי המהולל ואכן, עם כל החינוך המוסיקלי הסופר-קלאסי סופר-אירופאי שלי, אני מודה ומתוודה שהיה בזה משהו כובש, משהו עצום וייחודי שגם האוזן שלי הצליחה להבחין בו בינות הקישוטים המוזערביים והמיתרים הדיסהרמוניים. כמעט קשה להאמין שאומנות כה טהורה - של אהבה, של יופי, של צער - יכולה היתה להתקיים באמת בנפש יחד עם שנאה ורוע טהור. אני בטח לא יותר מאשר ארמוז כאן לשימוש ולפרשנות שלדעתי התקיימה גם אצל יהודים מזרחיים מסורתיים וחילוניים, וגם אצל שומרי תורה בעלי תרבות רחבה כגון הרב עובדיה (עם כל ניסיונותיו להתרחק מתדמית כזו), להתרפק על יצירתה של אום כולת'ום במסגרת הזיכרון של מורשתם ומוצאם, שבוודאי כאן נרמסו מבחינתם כלאחר יד תחת זחלי המחרשה הציונית והטרקטורים בפלחה של הקיבוץ האשכנזי והמושבים.
זה מזכיר לי מובאה מספר מצויין (לדעתי) בשם "האיש בחליפת עור הכריש" שמתאר את התרבות היהודית במצרים נניח מראשית הקולוניזציה האנגלית ועד התפרקות הקהילה בלחץ הנאצריסטי. גיבור הסיפור מתואר שם על אונייה שמפליגה לצרפת עם יהודים שעוזבים לצמיתות - בצער, בבכי וביגון - את המורשת האדירה שאחריהם בקהיר ובאלכסנדריה, והוא זועק בערבית הדיאלקטית של ה"מאסרים" משהו בסגנון "רג'ע מאסר!" - "תחזירו לנו את מצרים!", כלומר זה שבר נפשי נוראי עבורם להיפרד מהתרבות, אפילו זו שהיתה מהולה בשנאה כבושה לישראל או ליהודים. ששוב, יכול להיות שלנו כיהודים צברים ציוניים בישראל זה נשמע מטורף, כמעט כמו בפרשה שנקרא השבת "ונשובה מצרימה" (ועכשיו כמובן מתבקש הרי לציין כמה זה סמלי שאני מפרסם דברים כאלה על יום ראשון של פרשת "שלח לך", והרי כל דבר מכוון מלמעלה וכו' וגו').
אז כל ה"החרמה" הלכאורה-מתבקשת כאן, כביכול מה השאלה בכלל, אם זמרת צייצה "Free Palestine" אז היא בוודאי מוקצה מחמת מיאוס לנצח נצחים, זה פשוט מגוחך לגמרי, זו מין טהרנות מופשטת מכל אינטלקט, מין רובוטיזציה של תרבות, שהופכת כל שאלה לבינארית, Yes/No, ביטים במחשב מת עשוי סיליקון ומתכות. ודאי שהמוח האנושי והנפש האנושית - אם יש בכלל דרך לנתח אותה, ורצוי קצת יותר מבוססת מאשר הפסיכואנליזות הוינאיות היומרניות - לא פועלים בדרך הזו בשום אופן.
אם כבר, אתן את הדוגמה המשלימה לאום כולת'ום, וזה ניצולי שואה שהוסיפו ואף דווקא התעקשו שלא לוותר על האזנה לווגנר! וזאת כי מבחינתם התקיימה מחיצה בלתי-נראית בין הפטפטת האנטישמית, הגזענית-דארוויניסטית, הטווטונית ה"מודרניסטית" המפורשת והמחרידה-לחלוטין של המלחין, לבין יצירתו, בדיוק כפי שטענתי קודם לגבי הזמרת הערבית. כביכול לא מתקבל על הדעת שאפילו יצירה שכולה אלילות גרמאנית כמו "הטבעת", על כל נימותיה וקינותיה ביערות הגנומים ובמערות הניבלונגים ובהרי הגעש הצפוניים של ואלהאלה של אש וקרח, באמת תייצג רוע זדוני ממש, מין שנאה שתתורגם למכות ופוגרומים ביהודים באמצע הרחוב בברלין. וכמובן, צריך בהחלט לזכור שבימיו שלו אף אחד לא לקח את התווים והמוסיקה ללוות בהן מצעדי לפידים של אספסוף פרוע במינכן או את הסתערות הוורמאכט על פולין. זה רק משהו שעשה משטר שבכלל מרד בכל האריסטוקרטיה והתרבות הגרמנית כעבור שלושה דורות, ומה שנקרא, השמיע את ווגנר מהתווים הנמוכים של הפסנתר, וניגן אותו עם צרימה בחצוצרות מפוצצות מרוב מאמץ. אז בשורה התחתונה, ווגנר גם כיום עדיין מוחרם לגמרי בישראל, אף אחד לא מנגן אותו והוא לא מושמע בקול המוסיקה, אבל אין מוסיקאי ישראלי מקצוען אחד שלא היה באירופה להתאמן על ביצוע של יצירה כזו או אחרת שלו. ולדעתי ברוב המקרים המוסיקאים - אפילו ישראלים צברים ציוניים לגמרי - מחזיקים בדיעה שהחרם מיותר ולא נכון.

מעניין, כתבת יפהארץ השוקולד
כפי שציינתי לעיל, אין לי דעה בנושא.
אבל לכאורה אתה מסביר מעולה את דרכם של מלא מעמנו וגם של הרב עובדיה שהובא לעיל
כמה דבריםבינייש פתוח

ווילאם שקספיר היה גדול יוצרי האמנות והספרות בעולם, והוא מתעב יהודים ומתייחס אליהם כאל קניבלים, מוזמן לקרוא את הסוחר מוונציה. כך שאין שום סתירה בין יצירה אמנית וספרותית של אדם לבין שנאה רצחנית שלו לבני אדם

כמו שכבר ציינתי בתגובות, דואה ליפה גרועה בהרבה מכל אמן שצייץ free palastine היא מאשימה אותנו בהקמת החמאס כדי להצדיק רצח כדבריה, וכמו שלמדנו בעדים זוממים, הטחת שווא בפשע שוות ערך לאותו פשע.

וכמו שציינתי, אנחנו לא חיינו בגלות לכן עלינו להתנהג בהתאם. יש סיבה לענ"ד לכך שאריק מהדרום ידידנו מתקשה להבין איך סבתו ודורה שמעו זמרת ששנאה אותם כל כך.

ועוד נקודה חשובה. לגרמנים אין היסטוריה עתיקה של אנטישמיות (בניגוד לצרפתים או לאנגלים). מי שהמציא את רעיון האמניפסיצה גם ליהודים, קלט פליטים ממזרח אירופה וגילה אפס סובלנות לעלילות הדם השקריות על המצות בפסח, היה מנהיג גרמני נערץ, ביסמרק. מי שהפכו את הגלגל במאה ה19 היו אנשי רוח כמו ניטשה ווגנר. אי אפשר לחלוק על כך כלל

נניח שאני מסכים עם חלק מטענותיך.מי האיש? הח"ח!

למרות שברור שיש לי השגות, כמו למשל על הרעיון שיחסו של שייקספיר ליהודים היה כזה שאפשר לגזור מתמטית ישירות מ"הסוחר מוונציה", אבל לא אכנס עמוקות לדיון הזה, שבוודאי אפשר להעמיק בו מאוד.
רק שלא ברור לי למה אתה מתכוון בכך ש"לגרמנים אין היסטוריה עתיקה של אנטישמיות". כמה זה עתיק? רינדפלייש (1298 למניינם)? ארמלדר (1338)?

לא התכוונתי היפר עתיקהבינייש פתוח

ביסמרק היה הרבה אחריהם. היה "תור זהב" (הרבה פחות משמעותי כמובן) עד שהגיעו אנשי הרוח שציינתי והחזירו את הגלגל למקום המאוד בעייתי שלו

נו, שיהיה.מי האיש? הח"ח!

עם כזו אהבת יהודים מי צריך שונאים.
אפשר לנתק בין כל דבר לכל דבר, ואפשר לחבר בין כל דבר לכל דבר, אבל את התירוץ לגלגל יהודים בזפת ובנוצות מצאו איכשהוא גם האבירים, גם הצלבנים, גם הכמרים, גם ראשי הערים בזמן המגפות, גם הלותראנים, גם הנסיכים, גם ה"גראפים", גם כולם כולל כולם בכל מאה ומאה ובכל דור ודור, בין אם ינקו אנטישמיות בילדותם ובין אם זה בא להם פתאום.

נכון, שמעתי על זה.מזמור לאל ידי
לא בטוח אם אמיתי או לא.
אני בעד הפרדה מוחלטת בין היצירה לאדםsimple man

בכל תחום שהוא, בלי קשר לפוליטיקה.

גם אם אני אוהב לראות מישהו משחק/שר/כל יצירה אחרת

זו לא סיבה להעריץ את האדם עצמו אלא ליהנות מהאומנות שלו. לא מפריע לי לשמוע או לראות סרט של בן אדם מושחת כי הבן אדם לא אמור להיות רלוונטי לאומנות שממנה אני נהנה.

בקיצור אני לא מעריץ את האדם אלא השיר וכל עוד השיר או הסרט או המשחק מוצלחים זה לא אמור לשנות מי האדם. גם בלי זה אני לו חושב שזה שמישהו הוא זמר טוב בגלל זה הוא נהיה איזו דמות מופת. מצחיק אותי שלפעמים אם זמר נתפס על פלילים אז אנשים אומרים שזה ממש חמור כי הרי הוא מהווה דמות להערצה לילדים שלנו. זה טיפשי לדעתי אתם יכולים להעריץ את השירים שלו ולהמשיך להעריץ. אבל האדם עצמו יכול להיות זבל, מלכתחילה לא הייתם אמורים להעריץ אותו.

'העולם מתמוטט מרוב אמביציות' אמר שלמה המלך.האטורי האנזו

לא שומע מייקל ג'קסון כי הוא היה פדופיל וסמל תרבותאריק מהדרום

זהו.

אתה לא חושב אוליבינייש פתוח

שאין הבדל בין פשע להטחת פשע דומה בחף מפשע (כמו בעדים זוממים)? אני מתכוון ספציפית לדואה ליפה שטוענת שאנחנו מתחזים ליהודים, הקמנו את החמאס כדי להצדיק עשרות שנים של כיבוש ורצח אכזריים

(חבל שלא ציינתי שהיא גרועה בהרבה מכל אמן פרו פלסטיני מוכר אחר, בטח כמו קולדפליי)

לאאריק מהדרום
מעבר לכך שכידוע אחד מגדולי הדור האחרונים שאין איש חולק על גדלותו בתורה וביראת שמים היה שומע את שיריה של זמרת אנטישמית במלוא מובן המילה שדואה ליפה לא מגיעה לקרסוליה ברשעות, אז אני חושב שפגיעה בילדים בגיל יסודי זה מעשה חמור דיו כדי שלא הפושע סמל תרבות.

כאשר אובמה סיים את הקדנציה השניה שלו כנשיא הוא השמיע בכוונה את שיריו של ג'קסון ואז רצו דאחקות על כשנשיא שחור עוזב את הבית הלבן הוא משמיע שיריו של זמר שחור שהפך לבן וכו' אותי זה פחות הצחיק, זה היה רמז לריקבון המושרש של תפיסת המיניות והפרוגרסיביות של הנשיא שהוציא צו נשיאותי לבית המשפט העליון להכריח את כל המדינות בארה"ב לאשר נישואים להט"בים אבל אין לו בעיה להשמיע זמר שבוודאי פגע בילדים וברח ממשפט, אמרתי עד כאן.

עכשיו אני לא רב ולא פוסק לאף אחד מה לעשות אבל אני כן רואה לנכון להקפיד במידת מוסריות מינימלית, אדם שהמקצוע שלו הוא זימרה ולא יודע דבר אחר מעבר שלפחות לא יהיה סמל תרבות אם הוא לא יכול שלא להכנע ליצר השפל הזה, שלא יהיו לו מעריצים שתולים את הפוסטרים שלו ומשמיעים את שיריו כשעוזבים את הבית הלבן, אני חושב שזו דרישה מינימלית שאני יכול להחמיר על עצמי ואם מישהו מעדיף להחמיר או להקל אז תבוא עליו הברכה.

יש לי בעיה דומה עם זוהר ארגוב אבל הוא לא היה הסטייל שלי גם לפני כן.
עכשיו שמתי לב שכבר הזכירו את הרב ואת הזמרתאריק מהדרום

חשבתי הרבה במהלך השבת אם וכיצד להגיב וכיצד לרמוז שהרי דברים ידועים אמנם אך נשכחים אבל נראה שכבר עשו זאת.

למיטב זכרוני הדוגמא של הרב והזמרתבינייש פתוח

היא דוגמא לכך שזה מותר כי אתה לא מבין את השירים שלה, והוא גם הפסיק לשמוע אותה וסיכוי סביר שזה קרה לפני שהיא יצאה מארון האנטישמיות

ואגב יש עוד זמרים ולהקות שנחשבים לסמל תרבות חוץ מזהר ארגוב ומייקל ג'קסון, כמו להקה שכבר הזכרתי, קולדפליי שמשווקת ומצליחה להוציא את עצמה מאמא תרזה, והם כאלה במיוחד אבל כל אמן פרו פלסטיני מתחפש לאדם שדואג לזכויות אדם (כאשר אנחנו כמובן לא בני אדם שרשאים לחיות בביטחון בלי פיגועים)

הרב עובדיה יוסף לא הפסיק לשמוע אותה כי היא היתה אנטישמיתאריק מהדרום

הוא שמע אותה למרות שהיתה אנטישמית וכשידע שהיתה אנטישמית, הוא הפסיק לשמוע אותה בגלל סיבה אחרת כידוע, זה אומר שלשיטתו אפשר לשמוע שירים ששרים אנטישמים אפילו יותר גרועים ושטניים מקולדפליי ודואה ליפה.

נכון, יש סמלי תרבות גרועים מאוד, אלביס פרסלי, הביטלס ועוד, אני משתדל לא לשמוע אנסים, והמחמיר תבוא עליו הברכה, וגם המיקל, מה אכפת לי לברך?

לא אמרתי שהרב הפסיק בגלל האנטישמיותבינייש פתוח

אמרתי שסיכוי סביר שהפסיק לפני שיצאה מארון האנטישמיות

איזה ארון?מי האיש? הח"ח!

על מה אתה מדבר?
אתה בדקת מה היא אמרה ומתי, בוודאי בהיותה חלק ועמוד תווך מחוגי המשטר הנאצריסטי - שלא בדיוק נמנה מיסוד קיומו על אוהבי ישראל - והאם הרב עובדיה שמע או לא שמע אותה גם אז או אחרי או לפני?
עיין תגובתי לעיל בדיוק בנושא זה, ותשתדל לא לייצר תיאוריות בלי שום בסיס.
יש גם סיכוי סביר שהוא בהחלט כמה והתגעגע למלודיה מהסוג שהיא השמיעה, ורק אולי כאשר התקדם למעמד של הראשון לציון לארץ ישראל החליט בינו לבין עצמו לחדול מהאזנה לה, כדי לא לתת דוגמא כזו לאחרים.
יש גם סיכוי סביר שהוא האזין לה אפילו בהיותו הרב הראשי (שנים אחרי שנאצר מת ותנועתו נבלה, והזמרת חדלה להיות דגל לנפנף בו מטעם המשטר ואידיאולוגיית הפאן-ערביזם), וחדל מכך רק כאשר יצר את הברית הפוליטית החדשנית וההיפר-מודרנית (אם כי באופן אבסורדי, אנאכרוניסטית, כביכול מאז ומקדם היתה "חרדיות ממסדית" אשכנזית וספרדית קאנונית) של ש"ס בחסות המגזר הליטאי של הרב ש"ך, ואז כמובן נאלץ להחמיר לסטנדרטים האשכנזיים של יוצאי פולין והונגריה "הקנאיים" מחוג חת"ם סופר ומהעדה החרדית.
אלו דברים שניתנים לבדיקה ולהפרכה, אז פשוט תבדוק, ואם לא תמצא תשובה אז אל תעלה את זה כהשערה לפי "סיכוי סביר" אלא תסייג ותאמר שאתה משער ככה, אבל אין לך מושג אם זה נכון או שגוי.
ולגבי "אנטישמיות", לא ברור לי אם אתה מבין בוודאות מה ההקשר של המושג לכאן. כל שידורי הרדיו מקהיר טרם מלחמת ששת הימים ("קול הרע"ם מקהיר" כאשר רע"ם היה ר"ת של "רפובליקה ערבית מאוחדת", היינו ברית שכפה נאצר על הירדנים והסורים, שידורים בעוצמה אדירה שנשמעו היטב במכשירים בישראל) היו באמת מבחילים וזוועתיים, מאיימים בטבח ובהשמדת עם. זה גם בהחלט היה נשמע אנטישמי ובחלק מהמקרים עם השראה איסלאמיסטית ופסוקי האיבה ליהודים מהקוראן (בוודאי כדי לפייס - וגם לגייס - את תנועת "האחים המוסלמים" שמראש ובעצם תמיד היתה עויינת לנאצריזם החילוני). אבל צריך גם להבין שכמעט כל זה היה פרופגנדה ריקה, סיסמאות להלהטת רוחות ושיחרור קיטור להמונים, ממש לא התוכניות הגרמניות מוועידת ואנזה שהודפסו באמונה יוקדת ומתוך רצון ממשי לחסל יהודים. בעולם הערבי זו הוצאת אנשים לרחובות לתמיכה מזוייפת במשטר, כפי שאנו רואים עד היום מטהרן ועד עזה, בלי שום הקשר מסודר למציאות, ובוודאי בהרבה מקרים בכפייה בניגוד למה שמשתתפי ההפגנות באמת מאמינים [על אף שאין לזלזל לעולם בתוצאות האפשריות - נאצר עצמו אותגר בסופו של דבר מהלחץ ברחובות שהוא יצר, לממש את האיומים ולסכן את ישראל באופן צבאי, מה שעלה לו באובדן הסבלנות הישראלית שפשוט פקעה מהאיומים והשנאה והשילהוב האלו - ושלחה את הטנקים לסיני כדי ללמד לקח את המאיימים].

היא תמיד הייתה אנטישמיתארץ השוקולד
דברים נוקבים ונשמעים נכוניםארץ השוקולד
באותו עניין- שאלה גדולה שעלתה מהתגובותבינייש פתוח

למה המוזיקה של אום כולתום שם רשעים ירקב לגיטימית, וגם יצירותיו של שייקספיר ימח שמו, אבל המוזיקה של וגנר פסולה (עבור המון אנשים)?

אמנם וגנר, יחד עם עוד אנשי רוח גרמנים ימח שמם, הביא לאנטישמיות בגרמניה שסופה ידוע, אך דרך ארוכה עברה בינו לבין הפיהרר ימח שמו, והוא לא קרא לרצוח יהודים בטח לא את כולם בניגוד לאום כולתום ושייקספיר שהתייחס ליהודים (הסוחר מוונציה) כמו אל קניבלים. אז למה מתייחסים אליו כאל גרוע יותר?

כי הגרמנים הכריחו יהודים בשואה לנגן את יצירות וגנר ימ"שנפש חיה.
שהיה אנטישמי כמו שאמרת...
הוא לא היה אנטישמי מוצהר
אבל המוזיקה שלו יחד עם העיתוי של השואה (ואם הוא ידע שמשתמשים בצליליו כדי להרוג יהודים/להסתייע בצלילים כדי "לרומם" את מצב הרוח של הרוצחים הנאצים ימ"ש, הוא היה גם הולך צעד קדימה לרדיו ולעיתונות
כ"איש רו(צ)ח" )
גורם לכך שהוא יהיה מושג "טעון"
מאד.
גם היום .
הטענה שאתה טוען לגבי שייקספיר לא מוכחת.מי האיש? הח"ח!

כי כמו שהוא מציג את שיילוק כאיש אכזר וחסר מעצורים, הוא גם שם בפיו את זעקתם של יהודים "If you prick us, do we not bleed?... If you poison us, do we not die?" ("אם אתם דוקרים אותנו, אנחנו לא מדממים?!... אם אתם מרעילים אותנו, אנחנו לא מתים?!..." תרגום דורי פרנס). ככה שתרשה לי לטעון שיש סיבה למי שיחלוק עליך בנוגע לשייקספיר. בכלל, אני מציע להשאיר דיונים כאלו מחוץ לשיחה הזאת כי הם אקדמיים ברמה מאוד מורכבת, דורשים הבנה מלאה של התקופה האליזבת'נית ורקע האנגליקניות כדת מדינה מתגוננת כנגד ניסיון הדיקטאט הקתולי שבסופו של דבר לווה בהתקפת הארמדה הספרדית (שכבר סופית הפכה את המאבק הדתי המוצהר לריאל פוליטיק בעל כורחו של האפיפיור), וההבשלה המפוארת של המונרכיה הפופוליסטית הבריטית דאז.
ברור שמי שהגיבה לך כאן איננה מבינה על מה היא מדברת כשהיא מתייחסת לווגנר, וכפי שהראיתי הפסילה של ווגנר היא בעיקר מכוח האינרציה הממלכתי, שאולי התקבע איכשהוא ברפרטואר של התזמורת "הארצישראלית" דהיינו הפילהרמונית הישראלית. אבל בכל קריטריון אין ספק שפרט להחרמתו בפורומים הרשמיים הישראליים (רשתות הרדיו והטלוויזיה והתזמורות שהפעלתן מתנהלת בישראל), אין כבר שום חרם תרבותי כזה, המוסיקה שלו נשמעת בסרטים מ"אפוקליפסה עכשיו" ועד "ראנגו" (מחול הוולקיריה) ואפילו ב"תינוקה של ברידג'ט ג'ונס" משנת 2016, אם כי ספק רב בעיניי כמה צופים וצופות ישראליים שמו לב שם להשמעת האוברטורה של "המייסטרזינגר מנירנברג".

ברמה האקדמאית אכן מקובל שהוא היה אנשטישמי ורצה להשמיץ את היההָיוֹ הָיָה

היהודים.

(והם בקיאים בכל המילים שלך שמה..)

וזה כמובן מוכיח המון בענייננו.מי האיש? הח"ח!

אוי האקדמאים האלו.
תאר לעצמך, הם אשכרה יודעים כל מיני דברים ובקיאים בכל מיני מילים.

אני שומע.מזמור לאל ידי
אחד הזמרים הכי אהובים עלי,
אם לא ה-... הוא זמר פרו פלסתיני.
הזמר הבלגי (לא צרפתי!) סטרואמה.
הזמר הבינלאומי הכי מדהים שאני מכיר.

מנגד האיש להשמיע אותה בתחנת רדיו
שמיועדת כביכול לחיילים? - חושב שלא.

אגב עד ה"מיני סערה" הזאת בכלל לא שמעתי עליה מעולם.
אז התחלתי לשמוע אותה- ויש לה שירים מדהימים.
ההחלטה הכי גדולה שלקחתם בעקבות התייעצות עם AIפתית שלג

או הקניה הכי גדולה.

האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?

האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?

אני חושב שאצלי הכל קרה😅

נעזר באופן יומיומי- בהרבה דבריםפ.א.
אך זה עוד אחד מבין כלים ואמצעים רבים להתייעצות, ללימוד ולהבנה, לקבלת רעיונות ותובנות.  

אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.  

מרגישה מהדור הישןריבוזום

כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים. 

קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)

גם אצלינוגע, לא נוגע

אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..

עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.

וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.

ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן.. 

אניoo

מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות

רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים

והזמינות כמובן מיידית

מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים

אני משתמש בו לחישובים בעבודהחתול זמניאחרונה

למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים

או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל

וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות

חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)

ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד

יש פה מדריכי חתנים בקהל?אוי טאטע!

אם כן אשמח לעזרה בפרטי

תודה מראש!

מזל טובל המשוגע היחידיאחרונה
היום התגשמה בי נבואהחתול זמני

בעודי מחכה בתור בסופר

ילד ישמעאלי קטן טרוריסט חמוד אחז בציצית שלי ושיחק איתה

כה אמר ה' צ־באות בימים ההמה אשר יחזיקו עשרה אנשים מכל לשנות הגוים והחזיקו בכנף איש יהודי לאמר נלכה עמכם כי שמענו א־להים עמכם

טוב אז אמנם לא 70*10*4

אבל לפחות חלק קטן

וואו חחחחהרמוניה
אנימה
טרוריסט חמוד, זה מעניין
יפהנוגע, לא נוגע
רק תבדוק שהתכלת עדיין שם..
כולו הפך לבןחתול זמניאחרונה
רכבמחפש שם

אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.

תלוי בעיקר באיפה אתה גראריק מהדרום
בירושלים ובמרכז אין הצדקה.
יתרון: שופוניחתול זמני

חיסרון: יכניס אותך לחובות

אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.

כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום

זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.

תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪

תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין

תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה

תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול

תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)

כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.

או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה

ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.

תודה רבה על הפירוטמחפש שם

אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.

למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?

25K זה עבור טויטה קורולה עתיקה במצב מדהיםחתול זמני

מניח שיש יותר זול מזה

האם וואו? זה איני יודע

ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'

ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף

לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות

זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב

לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי

מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן

צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות

נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית

אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות

נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית

אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע

הגזמתאני:)))))
זה אחוז גבוה מההכנסהארץ השוקולד
למה לא להסתמך על תחבורה ציבורית?
זה פשוט תלויל המשוגע היחידי

אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...

ואפשר למצוא גם רכב סבבה שנוסע טוב באזור 10/15Kל המשוגע היחידי
נכוןנפשי תערוג
אבל צריך להבין טוב כדי להבדיל בין רכב תקול לרכב תקין בסביבות מחיר כזה
נכוןארץ השוקולד
אבל האם לא עדיף לחסוך משהו כשזה אחוז כה גבוה מההכנסה?
כל עוד אפשר להסתייע בתחבצ ברור שעדיףאריק מהדרום
אם אתה גר בחור ביו"ש מה תעשה?
לאו דווקא עדיףנפשי תערוג

זמן זה פרמטר חשוב בחיים

בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.

גם רכב זה על אותו בסיס

שילוב של נוחות+חיסכון זמן

אתה לא מוציא כסף על מכונית כמו כל השאראריק מהדרום

על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.

בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.

נכון.נפשי תערוג

אבל זה על אותו משקל.

אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן

גם בריכה פרטית זה כסף תמורת נוחות+זמןאריק מהדרום
נכוןנפשי תערוג

ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה

לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת

ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס

על אותו משקל אפשר פשוט לעבוד פחות...חתול זמני

אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה

וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש

אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.

או משהו כזה.

נכוןנפשי תערוג

לכן זה שיקול של עלות תועלת

במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי

אבל יש כאלה שזה שווה להם

(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)

👍מחפש שם
מעניינת הנקודה שאתה מעלה על רמת החיים
זה גם קשור בהרבה לזהל המשוגע היחידי

תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.

רכב הכי פשוט עולה כ1000 שח בחודשנפשי תערוג

השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק

יתרונות: נוחות

חסרונות: עלות

זה בגדול

תתחיל בלהבין כמה עולה ביטוח (אתה נהג צעיר)מרגולאחרונה

עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום

תוסיף עלות שנתית של טסט

אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך

וכמובן דלק

אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.

ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)

מתחילים עם שעון קיץ..נועה.

מה זה הדבר הזוועה הזה. אין לילה, ושבת נמתחת כ'כ...

לא מבינה למה בכלל עוברים לשעון קיץ 

יום שישי ארוךךךךך - אפשר להספיק הרבה דבריםפ.א.
השבת נמתחת … זו באמת בעיה 
הפוךפצל"פ
אפשר להספיק גם שנצ וגם ללמוד וגם לשחק עם המשפחה
בכיף מוכן לישון פחות היום בישביל שבתות ארוכותכְּקֶדֶם
מת על זה
מה זה מדהיםחתול זמני

חוזרים מהעבודה יש זמן להסתובב בחוץ בשמש

מלא זמן להכנות שבת ומנוחה לפני

ים זמן לשיעורי תורה בשבת

ולעייפים סוף זמן ק"ש זז שעה קדימה

היום ערב פסח. אני בשעון הקודםמשהאחרונה

ואני מצליח להחזיק בלי שעון קיץ. כלומר, החיים שלי מתנהלים לפי שעון חורף כמו שהיו עד עכשיו. מגיע לעבודה בסביבות 9-9:30 במקום 8-8:30

אין מסגרות להעיר אליהן ילדים אז למי אכפת.

רק התפילה ב9 קצת מציק בשבת (באחרונה לא קמתי).

איך להכניע את אירןנחלת

בס"ד

אין מילים! לא מה שאנחנו חושבים. משהו אחר לחלוטין:

איך להכניע את אירן. אליהו יוסיאן בראיון בערוץ טוב. מאתמול.

בעלי מחפש לוח גרפי להרצאותמתואמת

הרצאות בפיזיקה שכעת הוא מעביר בזום, אז אין לו לוח של כיתה כדי לכתוב עליו.

יש לכם המלצה למשהו טוב ולא יקר שאפשר להשיג לאחרי פסח?

שמעתי שהמוצרים של חברת אפל טובים לזהאריק מהדרום
לא ניסיתי למרות שאולי כדאי לי לנסות להשקיע בזה גם כמורה פרטי למתמטיקה
תודה!מתואמת
אם יש מחשב נייד עם מסך מגעמשה
אולי יספיק עט
תודה! מחשב עם מסך רגיל...מתואמת
האמת שיש לי עט כזה שקניתי פעם. אולי אפשר איכשהו לעשות את זה כשמחברים את הסמרטפון למחשב? (למרות שזה לא מסך גדול מספיק...)
אפשרי להשתמש בסמארטפון כלוח ציורמשה

פעם הייתה לי אפליקציה שמשתמשת בסמארטפון כעכבר. אולי זה יהיה נחמד.

אפשרות שניה תוכנה כמו TEAMVIEWER/ANYDESK שתשלוט על המחשב מהטלפון ואז אפשר לצייר.

תודה! אעביר לבעלי, ומקווה שהוא יבין מה לעשותמתואמת
צריך שיהיה סים בסמרטפון בשביל זה? (יש לו סמרטפון שהוא משתמש בו רק במקרי צורך נדירים. לרוב הוא עם טלפון פשוט)
לא צריך סים. צריך רק אינטרנט (WIFI)משה
מתואמתאחרונה
אני משתמשת בwacom intuosריבוזום

אבל האמת היא שלא חושבת שעשיתי סקר שוק ממש מקיף

עוד משהוריבוזום
היה לי לוח גרפי עוד לפני שהייתי צריכה להוראה, וכשאחד התקלקל בכל מקרה רציתי שיהיה לי משלי לעוד צרכים. אם לא זה היה המצב - אני חושבת שהייתי משיגה דרך האוניברסיטה. בקיצור, כדאי לבדוק עם המוסד שדרכו הוא מלמד אם הוא יכול לקבל דרכם. 
גם לנו יש משהו דומהחילזון 123
תודה! אני מכירה את וואקום כלוחות לאיורמתואמת

יש כאלה פשוטים לכתיבה רגילה?

ורעיון באמת לשאול את הנהלת המוסד אם הוא יכול לקבל מהם כזה.

למה לא טאבלט?מבולבלת מאדדדד
עם עט, והוא מתחבר ממנו לזום ועושה שיתוף מסך. והוא פשוט כותב עליו. אפשר כמובן להזיז, למחוק, לשכפל כיתובים..
זה גם משהו שהוא חשב עליומתואמת

למרות שלא רצה עוד משהו שמתחבר לאינטרנט...

אבל איך אפשר לעשות זום במקביל? בשביל זום המכשיר צריך לעמוד ובשביל כתיבה נוח יותר שהוא ישכב...

אפשר במקבילפ.א.

שתי אפשרויות:

הוא מנהל את השיעור ב zoom מהמחשב האישי, בשביל המצלמה והקול.  וגם מתחבר לאותו שיעור zoom גם דרך ה tablet.

מהטאבלט, מבצע Share Screen. כך כולם יראו את מה שהוא כותב, בזמן שהם ממשיכים לראות אותו דרך המחשב.

ואם רק דרך ה tablet:

• לחיצה על כפתור Share (שיתוף).

•לבחור ב-Whiteboard כדי לפתוח לוח חלק לכתיבה.

• או לבחור ב-Screen כדי לשתף את כל מסך הטאבלט

תודה רבה!מתואמת
טאבלט זה מן הסתם יקר יותר מלוח גרפי... אז זו גם התלבטות.
יש פה עוד מישהו שקרוע בין שתי עולמות??מפחד מאוד!

אני צעיר, רוצה לעשות מה שבאלי אבל המצפון לא נותן..

תנו לי עצה!!!!

אני מרגיש קרוע!!!

השכל תמיד שולטאני:)))))
כולנו באותה סירהל המשוגע היחידי

תנסה לערבב את השכל והלב, אולי זה יעזור

זה בעיקר תלוי במה בא לך לעשות.אריק מהדרום
דווקא הכי חשוב לא להקשיב רק למה בא לךל המשוגע היחידי

אלא להבין מה אתה רוצה שיצא ממך

לפעמים צריך לעשות מה שבא לךאריק מהדרום
תלוי בסיטואציה
כל אדם קרוע בין שני עולמותזיויק
השאלה היא מה הצומת עליה הוא עומד ומה הבחירות שלו
אני אין לי מושג על מה אתה מדבראריק מהדרום
תלוי במה מדוברנעמי28
הלב איתך אחי היקר❤️מחפש שם

זה באמת מורכב.

חשוב בעיני לברר את המצפון, מאיפה הוא מגיע? מאיזה הקשרים ובאיזה סיטואציות או בחירות הוא עולה? כשאתה מתנהל על פיו אילו רגשות עולים לך? מצפון יכל לנבוע מהמון מקומות, חיצוניים מאוד עד פנימיים מאוד, חשוב לשים לב מאיפה הוא נובע.

ושאלה שעוזרת לי לברר את הדרך-

מה מהרצונות פונה החוצה ומחפש את המילוי מדברים חיצוניים ומה מהרצונות נובע מתוכך ונוגע לבחירה שלך? לרוב רצון שמחפש את המילוי בדבר חיצוני (כשיהיה לי, כשאטוס, כשאשיג משו) הוא דמיוני ולא באמת ימלא אותך, אבל רצון שנובע מתוכך, שלרוב גם יתלווה בעמל ובגבורה מסויימת הוא זה שתרגיש איתו שלם.

זהו וכמובן שהדרך היא שלך אז התשובה היא רק אצלך🫵🫵 בהצלחה אהוב!

חושבתנחלת

שצריך לזרוק משהו ליצר הרע (אם זו הכוונה ל"מה שבא לי";

לא משהו שהוא ממש נגד התורה ושעלול להזיק לך בהמשך

אלא למשהו שהוא לא נורא - לא כל כך תורני, לא כל כך

כמו שהמשפחה או מישהו קרוב מתנהלים לפיו, משהו

שאתה רוצה אבל לא בלי גבולות לגמרי. 

לא יודעת למה אתה מתכוון ב"מה שבא לי",

אבל אביא דוגמא מעצמי:

שמעתי וראיתי פעם אחת ביוטיוב מוסיקה

שממש לא משלנו. קובנית. חושנית.

(כמו אצל כל ההיספנים); האזנתי

שוב ושוב ושוב- וממש התמכרתי.