אני עונה לכולם יחד, כי אין לי כח לפרט לכ"א בנפרד.
אבל ככה, נכון, לא היו משתוללים כמו כושים, אוקיי, אבל ישנם גם כמה גוים מנומסים, הלא כן?
יש אנשים, שהתרבות שלהם (-בלשונה, "תרבות, שיח ערכים",) הם *מאוד דומים* לשל הגוים.
לא רואה צורך לפרט כמו שביקש "
", זה מגוחך וקטנוני לומר "כן, סמארטפונים" או "כן, לבוש", או לומר שזה בציבור מסויים יותר ובציבור מסויים פחות, עזוב את הרזולוציות האלה, תכל'ס -אתה לא רואה אנשים שיש להם שיח גויי? תרבות גויית?
אוקיי, נכון, אני יודע, שיש לוח שנה, ויש מעשי חז"ל, וכמובן כמובן, - סגולת ישראל,
בסדר, לא אמרנו שהם גוים, אלא שיש תרבות גוית, ושיח גויי, שמתבטא בהרבה דברים.
האמת, שאני מסכים עם המגיבים שהניסוח היה לא נכון, כי יותר היה צריך לומר אולי שיש "מוטיבים גוים", וכו'.
אני באמת חושב עכשיו שהרב זצ"ל, לדוגמא, לא היה שותק על התבטאות כזו.
אז צדקתם.
הניסוח אינו נכון ואינו ראוי.
אבל עדיין, גם אם ראוי למחות בהקצנת הדברים ודרך ניסוחם והצגתם.
כדאי לא להתעלם מעיקרם.
נתפסו פה לנקודה צדדית, והתעלמו מהעיקר,
אם היה יחס לדברים, וגם מחאה וביקורת על הניסוח הקובעני, החרשתי, כך היה ראוי.
אבל היה נראה שנפטרו מהצורך ביחס לעצם הדברים - ע"י תקיפת ה"דימוי המגונה" של יהודים לגוים, וחסל סדר...
האמת, שאני שם לב שנגררתי גם אני לעסוק בנקודה הזו... במקום בעיקר דבריה, שבאו לשבח ולרומם, ובכך גם אני עושה לה עוול, בהצגת הדברים כאילו היה כאן פוסט על חסרונות, ובואו, מישישמע... היא באה לשבח, לפרגן, אוקיי, פלטה מקלדתה כמה מילים קיצוניות, מכלילות מדי (לא מכלילות אנשים שונים, מכלילות חלקים שונים באישיות של כ"א) אבל לא זה הנושא!
מבקש שוב להודות לה על דבריה היפים והנאים, להצטרף להערצה, להתפעלות, וכמובן -לאיחולים!
שנזכה כולנו!!
כותב אחרי לוידע כמה שעות עירנות (משבת...) ובלי מחשבה יותר מדי, פשוט שופך את המחשבות למשפטים, אחד אחרי השני, מקווה שזה מובן.