ביום חמישי האחרון עברתי גרידה בשבוע 16 אחרי חודש של סיוט מתמשך- החל מתוצאות סקר ביוכימי גרועות בשבוע 12, אולטרסאונד עם פערים עצומים בין כל האיברים ועובר קטן, 2 סקירות מוקדמות מזעזעות עם מיליון בעיות ובדיקת מי שפיר כדי שיהיו לי תוצאות לאחרי....גם בבדיקת מי שפיר ראו מיעוט קיצוני של מים וצבע עכור.
הרופא שבדק אותי העריך שמדובר בעובר טריפלואידי (3 מכל כרומוזום, סה"כ 69) וכשקראתי את הסימפטומים זה די אחד לאחד מה שהיה לי. מחכה לתוצאות המי שפיר כדי לאמת.
ועכשיו החלק הכי קשה...לחכות. לא כואב לי למעט גודש בחזה והיום (4 ימים אחרי) לראשונה קמתי בלי דימום. אבל לא יעזור שום דבר אין לי שום שליטה או דרך לקדם את הדברים ואני מתחרפנת.
זה היה הריון ראשון אחרי שנה של ניסיונות וטיפולי פוריות (בסוף בהפסקה לפני IVF נקלטתי טבעי). מאושר שאין לתאר, לכאב עצום.
רציתי לשאול אם יש כאן בנות שעברו גרידה בשבוע כזה ואחרי כמה זמן המחזור חזר?
מישהי שהיה לה עובר במצב כזה של 69 כרומוזומים ואחרי כמה זמן הגוף התאפס?
אני יודעת שאין תשובה חד משמעית וכל אחת שונה אבל חייבת משהו להיאחז בו...
מאוד ייתכן שגם אצלי הדימום לא באמת נגמר, מכינה את עצמי לכך שמדובר בהפסקונת ושהוא עלול לחזור. אבל לקוות תמיד אפשר...
לקחתי ציטוטק בשבוע שעבר ביום רביעי.. שבוע סביב 8... הגעתי למיון אחרי שהעובר והשק יצאו ונשארה רק שארית קטנה שבשבילה הציטוטק. בשבת עלה לי החום ל39 עם רעידות. נסעתי למיון ושם לא היה נראה שיש חשד לזיהום ברחם או משהו שקשור להפלה או לציטוטק. קרה אולי למישהי משהו דומה? אני קצת תלויה באוויר... מאז לא עלה לי החום..