לעשות פסיכומטרי ישר אחרי שתגמר תקופת הבגרויות(סוף שמינית) ולקחת קורס למשך חודש,לימוד אינטנסיבי ואז יומיים אחרי תחילת השירות לעשות פסיכומטרי ולגמור עם זה. אני נרשמת עם חברות ככה שזה גם יכול להיות נחמד וגם המוח עוד צלול יותר מבחינה לימודית,כי הכל עוד טרי.
או לעשות פסיכומטרי אחרי סוף השירות(תוך כדי לא אופציה מהרבה בחינות),אך זה עלול לגרום לזה שאולי תתבזבז לי שנה,כי מן הסתם אהיה חייבת להירשם ללימודי תואר כבר בתחילת/אמצע שנת שירות,וחייב פסיכומטרי(לפי מה שידוע לי..) אך יש סיכוי מאוד גדול שלא אצטרך פסיכומטרי מבחינת ממוצעים וכו(פשוט לא יודעת עדיין מה אלמד, וגם לא יודעת סופית את הממוצע שלי כי לא סיימתי..) וכל ההשקעה לגבי הפסיכומטרי תהיה לשווא,וכויכול תהרוס לי את החופש האחרון לפני השירות(למרות שבמצב הנוכחי לא נראלי יהיה אופציה ככ לטייל ולכייף).
עוד נקודה:שמעתי שיש מכללות שנותנות תואר חינם לבנות עם תעודת בגרות טובה, אך שמעתי (לא בטוח שזה נכון,אשמח לשמוע מהשטח..) שאם אותן בנות לא עושות פסיכומטרי הן לא יקבלו תואר חינם אלא רק יתקבלו למכללה.(לגבי אוניברסיטה- לפי מה שידוע לי אין סבסוד מלא של תואר אפילו לבנות עם תעודת בגרות מאוד מאוד טובה,אלא רק קבלה ללא פסיכומטרי,מה שלא כ"כ נוגע אלי,כי אני שואפת ללמוד במכללה).
מה אומרים? אשמח לשמוע בנות שהייתה להן את ההתבלבטות הזו ומה הן החליטו(כולל שיקולים וכו).
תודה מראש!
...