א. צאי מנקודת הנחה שאת לא יודעת מה קורה ביניהם, מה קורה אצלה בלב, מה קורה באופן טכני. כתבת עכשיו שהיא הלכה לרופאה ושום דבר לא השתנה - את לא באמת יודעת.
יכול להיות שגם היא לא באמת יודעת.
יכול להיות שהיא יודעת הרבה יותר ממה שנראה לך...
קיצור, זה עניין אישי ומורכב וסביר שאדם מבחוץ לא מודע למה שקורה באמת.
וכמובן יש השפעה על מידת היכולת לעזור.
ב. חלק מהקושי הנפשי הוא הצורך לקיים יחסים עבור *מישהו* או עבור *ההצלחה* (להצליח כבר)
ולא עבור עצמי. ולא בחיבור אל עצמי. ולא בקצב של עצמי.
ועוד בנושא כזה אינטימי
וזה קיצוני והפוך לכל מה שהיה בחיי עד עכשיו.
הלחץ החיצוני, עם כל כמה שהוא בא מדאגה כנה, מניסיון, מידע, יכול לעשות את הפעולה ההפוכה.
להלחיץ ולכווץ ולחסום...
וגם אם נפתור את "הבעיה" והם "יצליחו" - בחוויה שלה לאורך שנים היא תקיים יחסים "בשבילו" כי אחרת "הוא יתגרש"
ועוד לא דיברנו על תחושת האשמה העמוקה שהיא מרגישה כעת ותרגיש לאורך שנים....
ג. לכל אחד יש בחירה בחיים וזו נקודה מהותית.
כשאנחנו רואים את היקרים לנו מתנסים וטועים (לפעמים טעויות פטאליות) זה קשה, מאוד, כואב,צורב
ולוקח אותנו **להציל**
להראות את האמת
לשכנע
לדחוף
לקחת אחריות במקום.
בדרך כלל זה לא עוזר, לפעמים רק מזיק,
והתחושה שלי שבתחום האינטימי בזוגיות זה עשוי להיות קטסטרופה... כמו פיל בחנות חרסינה עדינה עדינה...
אין דרך אחרת, מלבד לתת לה להתמודד.
לעמוד מהצד ולעשות עבודה אישית של נתינת מרחב, אמפתיה, נוכחות שהיא לא נוכחת - לא ממלאת לה את החיים אלא שם בשבילה כשתרצה לפנות, והמון תפילות.
וכנראה בסוף להשאר בחוסר ודאות. אולי הם יפתרו את העניין ולא יגלו לך לעולם...
מה הייתי עושה?
מעבירה לה מסר פעם אחת בלבד -
את נורמלית
זה קורה
את לא אשמה
יש מה לעשות
הכי חשוב שיהיה לכם נעים וטוב ביחד
בקצב שלך ושלכם.
גם אם קשה לך כרגע לטפל בזה פיזית
יש כלים רגשיים שיכולים לעזור
וכמובן כלים הלכתיים.
שיאפשרו למיניות להתפתח ולהיות מהנה גם כעת.
מצרפת טלפונים של רב (מכון פועה), רופאה, פיזיותרפיסטית, מטפלת רגשית, פורום אנונימי שיש פה לנושא הזה.
בהצלחה.
מעכשיו אני לא פונה אלייך - שומרת על הפרטיות שלך. אם את רוצה, את תמיד מוזמנת בשמחה לפנות אלי, אפילו ברמז, אני אהיה שם בשבילך איפה שתרגישי צורך.
ומפה ואילך לסתום.
יכולה לומר לך שיש לי אח עם אתגרים גדולים בזוגיות. נחשפתי לזה בסיטואציה מאוד קיצונית ולא נעימה. עשיתי לו שיחה כזו, אמרתי שידבר מתי שיראה לנכון, מאז סתמתי.
מדי פעם הוא פונה בשאלה קונקרטית, או מעבר.
אבל מבטיחה לך שהמוח שלי לא עסוק בזה בשאר הזמן, וגם לא כשאני רואה אותם, ולא מחפשת רמזים או סימנים למה שקורה. אין לי מושג...
מאמינה שהוא מרגיש את זה וזה מה שמאפשר לו להיעזר כשהוא צריך.