אני לא יודעת אם היא נכונה לגבייך, אבל שווה לבדוק:
כשכתבת שאת אומרת "לא היית צריך" אם בעלך קנה לך מתנה
או שאת לא מאמינה שמגיע לך שיפנקו אותך, שינסו לגרום לך להרגיש טוב, שבעלך צריך לגרור אותך למסעדה וכו' -
זה גרם לי לחשוב שאולי יש לך קושי בלקבל.
אולי את מאוד אוהבת לעניק ולתת ולגרום לאחרים להרגיש ש*את אוהבת אותם*
ואת אדם מדהים שמלא בנתינה גדולה,
בלב רחב,
אבל בעניין של קבלה - כאן כבר קשה לך יותר.
וכאן חשוב לי לכתוב לך:
כל מי שנותן - גם מקבל
את זה כולנו יודעים 
הנותן, בהשפיעו טוב לאדם אחר - מקבל את הרגשת הסיפוק הזו, הזכות הזו לעזור ולתרום לאחר.
אבל מה שלפעמים אנחנו שוכחים - הוא
שכל מי שמקבל - נותן!
כאשר אני מאפשרת לאחר לתת *לי*,
כאשר אני מקבלת ממישהו אחר -
באותה העת אני נותנת *לו* להרגיש את הרגשת הסיפוק הזו שבנתינה, את אותה הזכות והשמחה.
כאשר אני מקבלת ממישהו אחר -
אני גורמת *לו* להרגיש נחוץ,
להרגיש שווה,
להרגיש בעל ערך
להרגיש טוב,
להרגיש תורם ומשפיע בעולם.
וזו הרגשה נדירה ותחושה עילאית.
ורואים את זה בעיניים ממש בכל מישורי החיים:
עם חולים – כאשר מצמידים חולה אחד לחולה אחר – רואים כיצד הניסיון שלו לשמח ולעזור לחולה השני – מטיבה איתו עצמו!
למה? כי הוא מרגיש בעל ערך ותורם ועוזר!
עם זקנים וילדים קטנים – כנ"ל. כמו פרויקט 80 וארבע – כאשר מצמידים אדם קשיש לילד – פתאום הוא מרגיש בעל ערך! שהוא יכול להעניק מעצמו, מהחום, מניסיון החיים, מתוכו פנימה – לילד – לאחר – וכבר הוא מרגיש יותר טוב!
גם עם ילדים קטנים – כאשר הם עוזרים לאבא ואמא להצחיק את התינוק הקטן, להביא משהו, להרכיב משהו בבית, אפילו להביא מים לכלבה – הם מרגישים נחוצים!
אולי גם כל הטיפול בבעלי חיים עובד על העיקרון הזה – שהילד ירגיש ש*הוא* עצמו מעניק, מסוגל, משפיע מעצמו, תורם.
גם אנשים שאינם בריאים בנפשם, גם מטופלים, אם המטפלים והיועצים יגרמו להם להרגיש שהם גם תורמים בעולם ולא רק נתרמים,
שהם גם יכולים לתת ולא רק לקבל - *זה* יעצים אותם הכי הרבה,
ו*זה* מה שיגרום להם אולי להירפא יותר מכל – הידיעה שאני יכול לתת משהו לעולם הזה!!!
"הדבר הכי חשוב בעולם הוא לעשות טובה למישהו אחר" – נכון!
כאשר ה- טובה הזו בהא הידיעה היא לגרום לו לעשות בעצמו טוב למישהו אחר!
לגרום לו להיות בעמדת הנותן!
זה נכון פשוט לכל מישורי ותחומי החיים כולם!
לכן - קבלי.
קבלי מכל מי שאת רוצה בטובתו 
בקבלתך את מעניקה לו את המתנה הכי גדולה שתוכלי להעניק - הידיעה שהוא משפיע טוב בעולם,
הידיעה שהוא עצמו שווה, בעל ערך ומיטיב.
ואין מתנה גדולה מזו.