שאלה בספר איוב שעלת לי..-Rעות-
בס"ד

מצד אחד שמעתי על ספר איוב-שיש מפרשים שאומרים שאיוב לא היה קיים בכלל וספר איוב נכתב כמשל לע"מ..
ואיוב זה לא באמת אדם אמיתי שעבר את כל מה שמתואר שם..

מצד שני..
קראתי שאיוב היה אחד מיועצי פרעה יחד עם יתרו!

אז רגע!

איך זה יכול להיות?!

אם הוא היה אחד מיועצי פרעה חייב להיות שזה אמיתי..איך בכלל יכולים להגיע לדעה שזה לא היה קיים ונכתב כמשל?!

תודה מראש!
אפשר לשאול את זה על הכל...ii
איך יכול להיות שים סוף נבקע גם לשניים וגם לשנים עשר?

בכלל, איך יכול להיות שיש מחלוקת בין שני פרשנים? מה קרה באמת?

ובקשר לאיוב: איך אפשר לומר שזה לא אמיתי? - אולי זה מקרה שקרה להרבה אנשים בכללי, ולא סיפור אישי...
(המצאה שלי - קחו את זה בע"מ..., ואולי כדאי שלא תקחו את זה בכלל...)
אוקי כי זה דעות..-Rעות-
בס"ד

אבל ..

פה זה פרוש שאיוב לא היה קיים בכלל!!

אז איך יכול להיות דעה שהוא היה יועץ פרעה?!

אולי היה כמה...ii
"איוב בימי משה היה...איוב בימי מרגלים היה...איוב בימי שפוט השופטים היה...איוב בימי אחשורוש היה...איוב בימי מלכות שבא היה...איוב בימי כשדים היה...איוב בימי יעקב היה" (ב"ב טו)

אולי היה כמה וזהו סיפור כללי על כולם, לא אישי של מישהו יחיד? (שוב, ניחוש..)
יתרה מזו בעניין הזה -אח..
הגמרא בבא בתרא [דף טו'] - מדברת הרבה על איוב:

דא"ר לוי בר לחמא איוב בימי משה היה
רבא אמר איוב בימי מרגלים היה  
דר' שמואל בר נחמני ויתיב וקאמר איוב לא היה ולא נברא אלא משל היה
רבי נתן אומר איוב בימי מלכות שבא
וחכ"א איוב בימי כשדים היה
ויש אומרים איוב בימי יעקב היה ודינה בת יעקב

לפעמים נחלקים מה אמר התנא ההוא.
רגע , אבל הוא אמר דבר אחד!
מה המחלוקת? זה או זה , או זה.

מחלוקת במציאות?
בפשטות , אם זו השאלה - האם יכול להיות מחלוקת במציאות -
בפשטות - כן. מה הגדרים? לא יודע בברור. ארוך וממש לא פשוט.

מה שגם צריך להסביר את זה -

ותזנה עליו פילגשו רבי אביתר אמר זבוב מצא לה ר' יונתן אמר נימא מצא לה ואשכחיה ר' אביתר לאליהו א"ל מאי קא עביד הקב"ה א"ל עסיק בפילגש בגבעה ומאי קאמר אמר ליה אביתר בני כך הוא אומר יונתן בני כך הוא אומר א"ל ח"ו ומי איכא ספיקא קמי שמיא א"ל אלו ואלו דברי אלהים חיים

מה שעוד יותר מסובך כאן זה שיש מי שאומר שלא נאמר
"אלו אלו דברי אלוקים חיים" על מחלוקת במציאות.

קיצור: בפשטות - כן. אפשר לומר שנחלקו במציאות.
אבל , צריך ברור עמוק יותר. [ונראה לי שזה ממש שיעור שלם.]

מקוה שהובנתי. בשורות טובות.
שבוע מבורך לכל עם ישראל!

אז רגע..-Rעות-
בס"ד

אף פעם עד ימות המשיח לא נדע מי זה באמת איוב?

ואו..זה מבלבל..
אממ...אח..
זה ממש לא פשוט לי שאני יכול לומר - "כן".

מן הסתם הראשונים מדברים על זה באריכות. [יש מצב שהרמב"ם וכדו'.]

כדאי ללמוד את הנושא יותר לעומק.

כמו שבפילגש בגבעה - אנחנו לא יודעים עד עכשיו. כלומר: "אלו ואלו".
ו...גם בימות המשיח , מי אמר שנדע?! (לפחות ב"פילגש" וכו')
ה' אומר במקרה של פילגש בגבעה - ש - "אלו ואלו דברי אלוקים חיים".
זה לבד - בלי כל מה שאמרנו עד עכשיו - דרוש הסבר.
ו...יותר נכון , שיחה שלימה. שיעור מלא.
להבנת כל הדברים האלו ברובד הלא עמוק ביותר.

בשורות טובות.
שבוע מבורך לכל עם ישראל.

בימות המשיח הכל יתבאר..-Rעות-
בס"ד

"חידושה של מלכות בית-דוד שתשבי יבוא ויתרץ קושיות"

אז פשוט להאמין באומנה שלמה-ששבעים פנים לתורה?!..

זה בדיוק העניין.אח..
האם זו "קושיה" בכלל. [מי זה באמת איוב.]
אולי זה מדובר בכמה מובנים. ו - נדע כנראהמה הייתה ההסטוריה במלואה.
זה יתבאר , אבל לא מוכרח שכדעה אחת.
נדע מה המסקנא. כמו מה? אולי כמו שניהם.
[אגב - בדקתי את העניין של "פילגש". ויש מי שמפרש -
ש...כן. שניהם זה אמת. גם בגלל זה וגם בגלל זה.]

פשוט ללמוד את הדברים.
בנתיים - אנחנו לא יודעים.

עדיף לומר "לא יודע" , מאשר לתרץ תירוצים לא מהעולם הזה.
[איזשהו רב "חלה" על מי שאמר לו את זה. מאז - זה שוקע בליבי יותר בחוזק.]

מקוה שהובנתי. בשורות טובות.
שבוע מבורך לכל עם ישראל!

מי שמעוניין בתשובה עמוקה לעניין המחלוקות,אמת מארץ
בס"ד

שישלח מסר עם הדוא"ל שלו.

מזכיר לי את השאלה על בן סורר ומורהruthi
שכתוב עליו: "אמר רבי שמעון: וכי מפני שאכל זה תרטימר בשר ושתה חצי לוג יין האיטלקי אביו ואמו מוציאין אותו לסקלו? אלא לא היה ולא עתיד להיות, ולמה נכתב - דרוש וקבל שכר."
ומאידך: "אמר רבי יונתן: אני ראיתיו, וישבתי על קברו. "
ואני זוכרת שפעם אמרו לי שמה שר' יונתן התכוון זה שאומנם לא היה כזה מקרה שהורים סקלךו את ילדם שהיה בן סורר ומורה, אבל הקבר היה של מישהו שיכל להיות בן סורר ומורה ולא התקיימו בו כל התנאים לסקילה.
הערה קטנה לדיון אולי בפעם אחרת:שלומי20104
מי אמר שיכולה להיות מחלוקת במציאות?
עיין לנתיבות ישראל.(לא זוכר אפילו איזה חלק ברור שלא עמוד אז סליחה..)

מה הבעיה?הרועה
בסופו של דבר אחד צודק והשני לא, בכול מקרה כל הדעות שהוא בתקופה מסויימת באות להעביר רעיון.

הרמב"ם אומר שזה לא קרה באמת.
ל-'הרועה' - במחילה אבל זה ממש לא ככההשם הוא המלך!
הרבה פעמים שני הצדדים צודקים ו'אלו ואלו דברי אלוקים חיים' - אז איך זה באמת מסתדר?

שאלה קשה, ונכון שכפי שנאמר פה, בין היתר על ידך, לפעמים מדובר בעניינים רעיוניים ולאו דוקא במציאות.
קיצר, זה אכן קצת מסובך הנושא הזה - אבל אני בטוח שיש מקומות שניתן להבין יותר את המשמעות של מחלקות מסוג זה וכו'.

בדיוק באתי להזכיר את העניין של 'בן סורר ומורה', אך ראיתי שהוא הוזכר כבר, ותורץ גם (אגב, גם שמי יונתן, מעניין..סתאאם).

ומעניין לעניין, שאלה קשה ביותר, אך ייתכן שהתשובה תשפוך אור חדש על הנושא:

כתוב (פסיקתא רבתי, פרשה ל"ה, וכמדומה שבעוד מקומות) ש'אליהו הנביא יבוא שלושה ימים לפני בוא המשיח', ואם כן, נשאלת השאלה - האם היום למשל, לכאורה הרי אליהו טרם הגיע - ואז חלילה מוכרחים אנו לומר כי המשיח לא יוכל לבוא בשלושה ימים הקרובים - והרי זה סותר את העיקר היסודי של 'אחכה לו בכל יום שיבוא', ומוכרחים אנו להאמין שהמשיח יכול לבוא בכל רגע ורגע!!! - ואם כן איך מתיישבים הדברים ביחד????????????????????????

תשובה מעניינת ענה על כך  הגאון הגרי"ז מבריסק (הרב יצחק זאב הלוי סולוביצ'יק זצ"ל):

כשיבוא אליהו (שעליו נאמר שיתרץ קושיות ובעיות) - הוא יתרץ גם את הקושיה הזו....

זה בנושאים הלכתיים וכאלההרועה
כשמדובר על מציאות הרבה פעמים הם פשוט טועים.. מה רע בזה?

אני צריך פעם לבדוק את הנושא לעומק אבל זה נשמע לי מוזר, כי זה לא כ"כ מסתדר עם המשיח של הרמב"ם.
ייתכן שכן, אך כככלל - לכל הדעות ישנו מקום.השם הוא המלך!
כמה נקודות:שלומי20104
א.הכן יש מחלוקות בהכול ואפילו במציאות(במקרים של מחלוקות במציאות הראשונים והאחרונים ינסו להסביר למה זה לא מחלוקת במציאות אבל בפשט צריך להסביר איך זה קורה אבל יש).
אבל באגדתות(כלומר לא בהלכה) יש מרחב ענק למחלוקות בגלל שאין לזה נפק"מ.
לדוגמא מה זה משנה לך עם איוב היה או לא היה?
ואת יודעת מה אני יהיה דמגוג מה זה משנה עם משה רבנו היה או לא היה*?
התורה היא אמת ובאה ללמד דברים ולא היסטוריה ולכן לא כל מה שהיה כתוב וכן לפעמים גם להיפך(בעיקר בנביא יש דברים שכתוב בגמרא עלהם שלא היו אלה משל היו).
אז מה הענין במחלוקות במציאות, שכל דעה באה להביע רעיון שיתוסף על גבי הסיפור עצמו ויוסיף לנו עוד דברים ואנחנו צריכים להבין מה הענין של כל דעה(בשביל להבין יותר טוב מה זה מחלוקות באגדה אפשר ללמוד קצת "עין אי"ה" ולראות איך לומדים מכל דעה חידוש עלינו)
ב."אלו ואלו דברי אלוקים חיים והלכה כבית הלל...ולעתיד לבוא כבית שמאי"
אנחנו לא מצלחים בשכלנו המוגבל להכיל דברים הפוכים ואפילו דברים דומים לא(כמו שמור וזכור בדיבור אחד)אבל צריך להבין שאנחנו מוגבלים ולא התנאים ובמיוחד באגדות אין בעיה ללמוד מכל דעה את המושר השכל שלה(כמו שכתבתי מקודם)
מה שכן באמת על דורות אחרונים כבר לא נאמר "אלו ואלו.." אלה נאמר "שלא שימשו את רבם כל צורכם" כלומר לא ירדו לסוף דעת רבם ובאמת שמה יש אחד טועה.
ג.(קצת פחות קשור לדיון)
אֲנִי מַאֲמִין בֶּאֱמוּנָה שְׁלֵמָה בְּבִיאַת הַמָּשִׁיחַ
וְאַף עַל פִּי שֶׁיִּתְמַהְמֵהַּ
עִם כָּל זֶה אֲחַכֶּה לּוֹ בְּכָל יוֹם

איפה כתוב פה שהוא יכול להגיע בכל יום?

כתוב שאני מחכה בכל יום אולי הוא יגיע ולא מתייאש מזה שהוא מתמהמה.

תקרא\יno name102
לא שמעתי שהוא היה היועץ של פרעה,
 יש כמה דעות מתי הוא חי:
1. בתקופת משה רבינו (פרעה)
2. תקופת אחשוורוש
3. תקופת אליהו

או שלא היה ולא נברא(הרמבם)

זה בהכל ככה- יש כמה דעות- "70 פנים לתורה.."
מחלוקות בחז"ל[-]
הלענ"ד, המחלוקות בחז"ל לא נועדו לתת אמת היסטורית. הם באים להציג משהו עמוק יותר, הם רק סמל למשהו אחר.
מפורסם העניין של קין והבל. כתוב "וַיֹּאמֶר קַיִן, אֶל-הֶבֶל אָחִיו; וַיְהִי בִּהְיוֹתָם בַּשָּׂדֶה, וַיָּקָם קַיִן אֶל-הֶבֶל אָחִיו וַיַּהַרְגֵהוּ. " וחז"ל שואלים מה הוא אמר. הם נותנים 3 תשובות: 1. קין והבל רבו על בית המקדש, בחלקו של מי יבנה. 2. קין והבל רבו על התאומה של הבל, למי תנשא. 3. הם רבו על המטלטלין והמקרקעין.

מה מבקש המדרש ללמד אותנו? מה כל כך חשוב לדעת על מה רבו האחים? הם רבו וזהו! ועוד: מה הדעות האלה? חכמי המדרש לא מצאו נושאים אחרים עליהם רבו האחים, רק על שלושת הנושאים האלה?

אלא המדרש בא ללמד אותם יסוד חשוב בהתנהגות בני האדם: כל המלחמות בעולם יהיו בגלל שלושת הסיבות שהובאו במדרש: רכוש- אדמה (בצע), מלחמות דת ונשים.

האם זה משנה לנו אם איוב חי או לא? אם איוב היה יועץ של פרעה או חי בכלל התקופה אחרת?
לא!
העיקר זה שאנו יכולים ללמוד דברים לחיים שלנו מתוך הסיפור שלו. שכל העניינים במוזכרים בספר איוב יעזרו לי להתקדם בעבודת ה' שלי, יעזרו לי לקדש את שם ה' בעולם הזה.

גמרא בבא בתרא דף טזמאמע צאדיקה
לא להעלות שאלות ריקות לפני שלמודים את החומר.
וגם את ספר איוב. (אפשר להיעזר ה"דעת מקרא"- ולקרוא גם את ההקדמות.)

אחרי שלמדתם- רעיון קצת להעמיק-
איך כל תנא ואמורא מפרשים את פשט הכתובים, ולאיזה פסוקים אחרים בתנך הם מקשרים.

>!צחקן
בעז"ה.

זה כמו כמה צדדים. מי שיסתכל על קוביה הונגרית מצד אחד יגיד שהיא אדומה מחד גיסא [חד גיסא- צד אחד], ירוקה מהצד השני, וצהובה מהצד השלישי. מי שיסתכל מהצד השני יגיד שהיא צהובה, סגולה וכתומה. אם הוא יסתכל גם למטה הוא יראה שהיא כחולה. אבל שניהם תיארו את אותה קוביה הונגרית.

לא תמיד חז"ל מלמדים אותנו עובדות היסטוריות.רחלקהאחרונה
בעזהי"ת.

חלק ממדרשי חז"ל נועדו רק ללמד אותנו משהו, וזה לא באמת קרה.
אפשר לעיין בנושא הזה הרבה, יש הרבה מה לדון בו...
[יש לנו שיעור שבועי בנושא עם רב מישיבת הר-ברכה. בע"ה אם יהיה לי זמן אעלה סיכומים של השיעור.]
למה...סיעתא דשמייא1

...במעשה העגל השם סלח כאשר העניין הוא עבודה זרה ממש במזיד

ואילו בעניין המרגלים שזה לשון הרע לכאורה ועוד שהם עשו תשובה השם לא סלח?

לדעתי השם תכנן מראש שדור יציאת מצרים לא יכנס לארץ ישראל.

כמו שנאמר "אל נורא עלילה".

גם בכבוש הארץ הם היו….סיעתא דשמייא1
… זקוקים לניסים מעל הטבע כמו: נפילת חומות יריחו, "שמש בגבעון דום".
תשובה על סחיטהפשוט אני..

נניח אתם יודעים על אדם כלשהו, שהוא מתכוון לעשות מעשה חמור מאוד. 

למשל לשדוד בנק.

אתם מאיימים עליו שאם הוא לא ייתן לכם חלק מהשלל, אתם תדווחו עליו למשטרה.

הוא לא מוכן לשלם, ואתם מדווחים למשטרה כמו שאיימתם.

אני חושב שאין חולק על כך שהאיום הוא מעשה חמור מאוד, ויש לעשות עליו תשובה. כלפי האדם וכלי המקום.

אך מה לגבי מימוש האיום, כלומר זה שבסוף סיפרתם למשטרה? האם צריך לעשות על זה תשובה? האם זה מעשה רע?

מצד אחד, עשיתם את זה מתוך טעמים אגואיסטיים, מתוך חמדנות ונקמנות וכו'. הנפש שלכם הושחתה, אין לי ספק.

מצד שני, סוף סוף המשטרה עצרה בזכותכם אדם מסוכן ומנעה ממנו להוציא לפועל את זממו, ואולי בזכותכם חייהם של אנשים ניצלו (של השודד עצמו ושל עובדי הבנק).

מה דעתכם? צריך לעשות תשובה על ההלשנה? אם כן, איך?

מתוך שלא לשמה יבוא לשמה אבלקעלעברימבאר

צריך לשעו תתשובה גם על כוונות לא טובות בלב, לא על המעשה. על זה נאמר "על חטא שחטאנו לפניך בהרהור הלב". פשוט להצטער על הכוונה הרעה, לא על המעשה. ולחשוב שאם הייתי באותה סיטואציה היית ימסגירו למשטרה רק מטעמים טובים. זה נקרא חרטה. לחשוב שהייתי חזר לעבר ועושה אחרת

כלומר מול אותו אדם לא היית מבקש סליחה?פשוט אני..
בפן המעשי - לא עשית לו משהו רע,קעלעברימבאר

כי זה היה מוצדק (לא קראתי את הסיפור לפרטים)

אולי לבקש סליחה על הצער שצעירנו לפני התלונה למשטרהקעלעברימבאראחרונה
כיוון ש-"לא בשמים היא", אלא כל אחד לפי ההשקפהפ.א.

והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות. 

אם אתה ציני אני אתך.סיעתא דשמייא1
אם הם רבותיך אז כןנקדימוןאחרונה
פורים שני
לא מוצא זמן ללמודאבא פגום

אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.

אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.

אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה

שבת זה המאני טייםחתול זמני
בחן את עצמךשפוי

קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך, 

בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה  

אשמח לעוד עצות ☺️אבא פגום
אתה נבחן כשיש לך פנאיאלעדאחרונה

אם ה' יתברך רואה שכשיש לך זמן אתה כן פותח ספר
ולא סתם מתבטל, ניצחת.

המלצות לספר בים דרכך וסדרת אש החסידותאבא פגום

אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?

תודה🙏

אש החסידות חזק מאודאחד איש
בשפה פשוטה. זה חסידי ממש אם אתה בעניין אז זה מאוד טוב.  בים דרכך גם טוב זה עיבוד כזה של הרב מורגנשטרן
עוד מישהו מכיר? המלצות?אבא פגום
לפני זמן מה סיימת את בים דרכךאלעד

ספר נפלא לעובדי ה', אבל תובעני
זה לא ספר שקוראים בשבת לפני השנ"צ

מה הכוונה תובעני?אבא פגוםאחרונה

קשה לקריאה?

או תובעני מבחינת עבודת השם? 

מה המקור למשפט "הרבה שלוחים למקום"?מתואמת

מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...

גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...

אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)

בחז"ל זה "הרבה הורגים למקום" תענית דף י"ח עמוד ב'הסטורי
אבל נכון שהרבה מקורות במפרשים שציטטו את זה, הביאו בנוסח של "הרבה שלוחים למקום" והמשמעות בהקשר שם, היא אותה משמעות.
תודה רבה!מתואמת
אז איך קרה שהציטוט השתנה לשלוחים?
אני לא יודעהסטורי
אבל כפי שכתבתי, במקור המשמעות היא שאם טריינוס לא יהרוג אותם, יש הרבה שליחים להרוג - דובים, אריות וכו'.

יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.

תודה רבה!מתואמת
הרבה פעמים ברשי (בכמה וריאציות)טיפות של אור
שמות טז לב, איוב לז ח, יומא פז עמוד א, שמות כג ז, דברים לב לה, שמות ד יג
אולי הוא שינה מלשון הגמרא בתענית שהזכירוטיפות של אור

בהשראת המכילתא

"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"

"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"

תודה רבה! עוזר לי מאוד.מתואמת
בשמחה 😊טיפות של אוראחרונה
איזה ספרי קודש אתם רוצים..אנונימי 14

א. שייכתבו כמותם ולא מספיק נכתבו?

ב. שלמיטב ידיעתכם טרם נכתב כזה?

(תכלס לא חייב להצמד ל2 הקטגוריות.. תכתבו חופשי)

(אולי גם הודות לשרשור נחשף לספרות שלא ידענו שיש..)

אפשר תשובות כלליות אפשר תשובות מיוחדות..

אני אתחיל.

א.  קלאסי-  ספר שינסה לפרט ולבאר יותר את הלכות בין אדם לחברו וכן ספר שינסה לפרט להסביר ולבאר את נושא אהבת ה' ויראת ה' כפי שמעורר על זה הרמחל (שוב, לא פירוש למסלש אלא חיבור עיוני ומעשי על שני ענפים גדולים אלו.).

ב. הייתי רוצה ספר על הלכות שבת שלא יכתב על סדר השוע, אלא פשוט יחשוב על איך נראה יום חול שגרתי אצל רוב האנשים וביחס לכל פעולה ופרטיה ירשום מה דינה בשבת..

הייתי רוצה לכתוב ספר כולו על מצוות "מעקה"אריק מהדרום

על שלל הלכותיה והרעיונות הפילוסופים שכרוכים בה.

אבל מי יקרא את זה?

א. בהצלחה בעבודה החדשה. (קפץ לי מצמע)אנונימי 14

בהנחה שהיית רציני , אז כוונתך בין היתר שמצצות מעקה קשורה לנושא ביטחון והשתדלות, השגחה?

אשמח לחידוד..

שאלות חזקות!אשר ברא
מה שאני רוצהחתול זמני

זה חיבור מאוד מעמיק ושיטתי על מדרש רבה + אגדות ירושלמי. לא כמו עץ יוסף או אפילו יפה מראה אלא יותר סגנון מהרש"א. או טוב יותר, כמו הפירושים הממש ממש ארוכים של מראה הפנים על אגדתות מסוימות.

או: ספר שיאגד את כל אגדתות ירושלמי (קיים כבר) אבל יביא את כל המפרשים הקלאסיים של הירושלמי (קורבן העדה / פני משה / רידב"ז כו'). אולי גם חיבור כזה שמביא רק אגדתות ירושלמי מקוריות שאין להן מקבילות במדרש רבה / בבלי.

יש לי חבר שמחבב את מדרש רבהטיפות של אוראחרונה

ויום אחד הוא נתקל בפירוש 'תפארת ציון' מלפני מאה ומשהו שנה והתרשם ממנו מאוד

(יש בהיברובוקס את הכרך על מדרש רבה אסתר. אני לא מכיר את הפירוש בעצמי)

אההה , שאלה מעולה!אני:)))))

אכתוב ב"נ בהמשך

שומרת את השרשור

הוא לא המריא (; לא נורא..אנונימי 14
לא בדיוק ספר, ואולי קיים כזה (תספרו לי אם כן!)מרגול

כמו ברכון רק של שחרית מקוצרת ליחיד (יחידה למען הדיוק).

לימים שהזמן דחוק. וגם זה יותר נוח (חוברת קטנטנה במקום סידור שצריך לדפדף).

ותכלס אולי גם למנחה (גם ככה קצר)

כאילו סידור לאשה , אבל רק שחרית ומנחה ליוםאנונימי 14
חול, וגם שם לא כל התפילה אלא המינמום שנשים צריכות לומר?
כן, ואפילו בנפרדמרגול

ממש בשביל הימים הלחוצים שיוצאים מהבית מוקדם ואין זמן בכלל בכלל.

ובנפרד בשביל הפרקטיות…

אגב, גם ככה יש מלא דברים שנשים לא אומרות, בטח בתפילת יחיד, גם כשזמנן בידן (תפילין, קורבנות…)

הרי יש הלכות על דילוגים ומה המינימום שכן חייב בשחרית וכו. אז כזה. מאוגד במשהו קטן כמו ברכון של כמה דפים (האלו בלי השירים החסידיים, שזה נטו ברכת המזון)

יש כזה! עם מסלולים לפי הזמן שיש לךנפש חיה.
כן! נקרא "תהילת נשים" , אני יודעת שיש שם שחריתנפש חיה.

וגם אם אני לא טועה

מנחה, ראש חודש, חגים... 

פרשת השבוע לפי התלמוד הירושלמישירהבו
מחפשת מקורות/ שיעוריםאשר ברא

בנושא של 'התלהבות', איך לקיים דברים ביותר אש פנימית.. דבקות וכו'..

ה' ישמח אתכם, תודה

אני לא מכיר מספיק את כתביו אבל אולי אחריםאנונימי 14

ידעו..

זכור לי במעורפל שיש התעסקות בזה בכתבי

האדמור מפיאסצנה היד..

אכן.אחד איש
הכשרת האברכים עסוק בזה
תוכל לפרט?אשר ברא
...אחד איש

הרבה מפיאסצנה מביא שם הרבה על עבודה עם דמיון ומסביר למה חשובה התלהבות זה די ארוך ועבודה תהליכית לא משהו שאני עכשיו יכתוב פה בדקה.

בחבד אגב יש הרבה דיבור על התלהבות מתוך התבוננות תוכלי למצוא אצל אדמור הזקן הרבה התבוננויות על זה

וזה לא בדיוק מה שביקשת אבל על הצד שאולי כןאנונימי 14

אז תחילת פרק כו בתניא מדבר על שמחה ועצבות..

אבל שוב זה קצת שונה..

שווה לעיין שם בכל מקרה😃

זהו..אשר ברא

על שמחה ועצבות יש מלא!

אבל ספציפית על הנקודה של התהלבות פחות מצאתי..

תודה

צריך לדעתאחד איש
הרבה פעמים קושי בהתעוררות הלב והתלהבות תלוי לפעמים במצב נפשי שצריך לעבוד עליו או באיזה תפיסה מסוימת על ה' או על עבודת ה' שצריך לשפץ ועוד עניינים שלאו דווקא הפתרון שלהם זה להוסיף התחזקות על עניין ההתלהבות בעצמו אלא העניין הוא המסביב. להבין מה מונע מהלב להיפתח מה יושב עליו
^^ יפה מאוד שכויחאנונימי 14
נכוןאשר ברא
אבל אני מדברת על השלב של אחרי, שהבן אדם נמצא כבר בשמחה ורוצה להגביר התלהבות (:
אז לדעתי הכשרת האברכים יכול להיות טובאחד איש
מניח שיש כל מיני ספרים חדשים של הדור הזה וכל מיני שיעורים בנושא לא מכיר מספיק אבל מן הסתם אפשר למצוא
לא מכירה🙈אשר ברא
תוכל לפרט?
מסילת ישרים פרק זפצל"פ
ואמנם, התבונן עוד, שכמו שהזריזות הוא תולדת ההתלהטות הפנימי, כן מן הזריזות יולד ההתלהטות. והיינו, כי מי שמרגיש עצמו במעשה המצוה כמו שהוא ממהר תנועתו החיצונה, כן הנה הוא גורם שתבער בו תנועתו הפנימית כמו כן, והחשק והחפץ יתגבר בו וילך. אך אם יתנהג בכבדות בתנועת איבריו, גם תנועת רוחו תשקע ותכבה. וזה דבר שהנסיון יעידהו.

ואמנם כבר ידעת, שהנרצה יותר בעבודת הבורא, יתברך שמו, הוא חפץ הלב ותשוקת הנשמה. והוא מה שדוד המלך מתהלל בחלקו הטוב ואומר (תהלים מב, ב): כאיל תערג על אפיקי מים כן נפשי תערוג אליך אלקים, צמאה נפשי לאלקים וגו'. (תהלים פד, ג): נכספה וגם כלתה נפשי לחצרות ה'. (תהלים סג, ב): צמאה לך נפשי כמה לך בשרי. ואולם האדם אשר אין החמדה הזאת לוהטת בו כראוי, עצה טובה היא לו שיזדרז ברצונו, כדי שימשך מזה שתולד בו החמדה בטבע, כי התנועה החיצונה מעוררת הפנימית, ובודאי שיותר מסורה בידו היא החיצונה מהפנימית.

אך אם ישתמש ממה שבידו, יקנה גם מה שאינו בידו בהמשך, כי תולד בו השמחה הפנימית והחפץ והחמדה מכח מה שהוא מתלהט בתנועתו ברצון. והוא מה שהיה הנביא אומר (הושע ו, ג): ונדעה נרדפה לדעת את ה', וכתוב (הושע יא, י): אחרי ה' ילכו כאריה ישאג.

השיעור הכי טוב לנושא הזה הוא בליבנו פנימהמחפש אהבהאחרונה

בהצלחה!

אולי יעניין אותך