בס"ד כותבת לכם ה"שקופה" במדינה הזו.. אולי פה קולי יישמע...מתנחלתמהשומרון

בס"ד

שלום,

שולחת לכם את סיפור ה"שקופה" שזו אני... אנא חשוב ביותר!!! ואודה לכם אם תפרסמו באתרי חדשות כי אני לא קיבלתי כלל ייחס עד היום למרות שזעקתי בעת החל"ת שאני לא מקבלת גרוש וחיה רק מנכות.. 3000 לחודש וזהו!!! וחיה ככה כבר 6 חודשים שלא באשמתי!!! מיד תבינו מדוע אני שקופה... 

מכתב חשוב ביותר: אנא תקראו נא עליי, אגדיר את עצמי " שקופה במדינת ישראל ":

(סליחה לאריכות המכתב שלא יצא ממש קצר בסוף אבל חשוב ביותר שתקראו בסבלנות ובהבנה ובהתחשבות בבקשה עד הסוף בבקשה, אינני יודעת להשתמש באמצעים טכנולוגיים כמו הזום ואין לי חשבון פייסבוק  לזעוק כמו כולם על מצבם האישי כמו המוכר פלאפל ההוא וזו שבקשה לקבל את המגיע לה עקב כפל קצבאות, הם קיבלו את מבוקשתם ואני נותרתי שקופה... אז אולי פה בייאושי ובתפילות.. אולי פה קולי השקוף יישמע...בע"ה אמן!! - תלוי בכם אם אשאר שקופה או לא!)

אתחיל בזאת שאתאר לכם כמה שניתן בקצרה את שעבר עליי בשנה הזו מאז חתמתי  אבטלה בתחילת השנה הזו.

דברים לא פשוטים בעליל ומקווה שאמצא אצלכם כאמור אוזן קשבת ולב מבין למצוקות שלי. 

אני גרושה, בת 37, שוכרת כיום דירה באריאל כעצמאית שמנסה לצאת לחיים חדשים,  שחיה מנכות כללית בלבד כעת כבר מעל 6 חודשים לפחות שלא באשמתי!! 

מאז ינואר ללא כל הכנסה נוספת וכבר תבינו מדוע ולמה...ואני שוכרת דירה באריאל מתוך כספי הנכות והוראות קבע ועוד הוצאות הכרחיות בלבד.

בתחילת שנה חתמתי אבטלה עד שמצאתי את העבודה בהיכל התרבות בעיר אריאל. בקשתי אישור תעסוקתי בשביל העבודה אצלם בשליש משרה בהתחלה ובהמשך הייתי אמורה לעבוד בחצי משרה עד היום ועכשיו אלמלא מה שקרה לי בהמשך..  ב2.10.2019 נקעתי את הרגל כשעזרתי לאימא שלי שעברה תאונת עבודה, ועקב כך הייתי צריכה ללכת כ4 שבועות עם מקבע - מגף כבד ומיוחד ומקל עזר להליכה ובכל זאת גם בזמן הזה התעקשתי להמשיך לעבוד למרות החופשות מחלה שקיבלתי עקב כך שאני שוכרת דירה והרווחתי בעבודה הזו ממש מעט עד 700 ש"ח גג, אבל זה עזר לי בזמנו "להחזיק את הראש מעל המים" עם השכירות וההוראות קבע שלי ועוד הוצאות שונות. עבדתי בחודשים 10,11,12. יש לי תלושי משכורת רק מהחודשים האלה בעבודה שלי בהיכל התרבות, כי בהמשך לא יכולתי להתייצב למשמרות בעבודה עקב מה שכבר אספר לכם שקרה לי לפתע.. אבל כל הזמן הזה דאגתי במקביל לעדכן בעבודה את הקורות אותי ובעיניי עדיין נחשבתי כעובדת בהיכל התרבות למרות שאין לי כאמור תלושי משכורת שיוכיחו זאת...
ועכשיו אומר לכם לאחר כל ההקדמה הארוכה הזו כדי שתבינו את העניין כמו שצריך,

אפרט לכם ברשותכם כעת מה קרה מחודש ינואר והילך: (הוריי גרושים, אבא שלי ז"ל גר היה בכפר סבא ואמא בקרני שומרון) זה התחיל כשגילו לאבא שלי ז"ל, את המחלה הנוראה מכל, הסרטן בכליות בצורה ממאירה ורצינית ומשם התפשט לו לכבד וגרורות לגב ונפטר מהר מאוד ... לצערנו הוא הזניח את עצמו והשאיר בית מוזנח שלא היה מוכן לשבעה עליו ונאלצתי גם אני כמובן, בין המשמרות אצלו בבית האבות ובבית החולים, לעזור ל-2 אחיי הגדולים בניקיונות ובניירת  והכל ובמקביל לזאת, בזמן הזה, יצא שגילו אצלי גם פתאום על פי בדיקה שעשיתי במקרה עקב מצבי הרפואי שעוד התארך מעבר לכך, וכשכבר חזרתי לדירתי השכורה באריאל ולאיתני (את ימי ההחלמה מהניתוח עשיתי אצל אימא שלי בביתה בקרני שומרון.) - יצאתי ישר ל-  "חופשה ללא תשלום" עקב המגפה, מטעם היכל התרבות, מקום עבודתי ולצערי לאחרונה כעת פוטרתי משם ב 11.6.2020 באופן רשמי.(פיטרו את כל הצוות שלנו לטובת מעבר לחברה אחרת בעיר בגלל המגפה הבנתי) ויש לי את המכתב של החופשה ללא תשלום ושל הפיטורים אצלי להוכחה שגם במקום עבודתי נחשבתי עובדת רק בלי תלושי שכר לצערי.  אגב כל התקופה הזו 6 חודשים במספר, לא הייתי זכאית לשום סיוע מצד הביטוח לאומי, לא דמי אבטלה כי הבנתי שמיציתי את הימים ושהייתי בשנת אבטלה ורק ב- 1.7.2020 יכולה או אמורה אני שוב אקראית שבקשתי לעשות עקב המלצה שקיבלתי מאמא שגילו את המחלה בבלוטת התריס. וזה התברר כממאיר ונאלצתי לעבור ניתוח אחרי השבעה על אבא ז"ל. עוד לא תמו הימי המחלה שקיבלתי מהרופאים, לחתום אבטלה ולהתייצב בלשכת התעסוקה בעיר... אבל לא בטוחה שאני זכאית לכך עקב כל מה שכאמור קרה לי ושאין לי תלושי משכורת שלא באשמתי כאמור בגלל שבעבודה הזו שיבצו מראש למשמרות שם בהיכל התרבות. אז אינני מצפה לכלום, (כאמור אני שקופה), אלא אם יש מה שנקרא "לפנים משורת הדין" ולב אנושי.... להבין שלא ניתן לחיות רק מנכות כללית מעל 6 חודש ללא שום הכנסה נוספת שלא באשמתי שכך קרה. 

וכעת, איך שהתבשרתי על מכתב הפיטורים, אותו יום בביקורת בבית החולים שהייתה לי אחרי הניתוח הראשון התבשרתי שאני מועמדת לניתוח שני עקב העובדה שהגידול הסרטני והממאיר יצא מתחום הבלוטה הכרותה מהניתוח הראשון, וכעת צריכה אני השלמה לצד השני - להוציא את כל בלוטת התריס וגם עקב סיכון וסיכויי חזרת המחלה בשיעור של לפחות 10% עד 15% שהרופאים גילו אצלי. 
ב- 28.6.2020 אני אעשה את הניתוח השני, ממש בקרוב, הטרום ניתוח השני היה כבר שלשום  ב- 21.6.2020, וזה אף עלול לכלול הפעם בניתוח השני, לאחריו כפי שהוסבר לי מהרופאים, טיפול ביוד רדיואקטיבי ובלקיחת כדורים לכל החיים. 

מכיוון שמדובר בזמן שבו אני אמורה לחתום שוב אבטלה ב- 1.7.2020, כשתגמר לי השנת אבטלה  שכבר מיציתי בה את כל הימים שהגיעו לי,  אינני יודעת מה עליי לעשות עקב העובדה שבביטוח לאומי קיבלתי רק ניתוקים לפנים, וגם כעת לא הצלחתי להשיג פגישה אצלם בסניף בעיר, רק בחודש הבא...עד שארגיש שוב בסדר ובמיטבי מקווה לכך, ושאוכל להתחיל מחדש בחיפוש עבודה אחרת בעיר בלית ברירה.

אגב, לא קיבלתי אז בסוף שום סיוע כי גם התביעה להבטחת הכנסה אמרו לי עולה על הגמלה (הקצבת נכות כללית כאמור שמקבלת) ולא כאמור לאבטלה שאותה כבר ניצלתי ועליי רק לעשות מחדש כעת, נרשמתי בלשכת התעסוקה כחוק ויש לי כבר תביעה  שהגשתי בביטוח לאומי פתוחה לפי האתר האישי שלי שם, אבל זה מדבר על הימים שניצלתי ולא על תביעה וזכאות חדשה להמשך בשביל אחרי הניתוח שלי שארגיש טוב ואחתום אבטלה שוב עד שאמצא עבודה מחדש אחרת... כאמור בעיר. קיבלתי רק 500 ש"ח המענק ההוא בזמן החופשה ללא תשלום שנגמרו ממזמן ושכולם קיבלו כשיצאו לחופשה ללא תשלום. רק שאני הגעתי לחופשה ללא תשלום כאמור ללא כל מענה למצבי ונאלצתי לחיות מהיד לפה ... 6 חודשים לפחות של "שקופה" !!! האם נגזר עליי להמשיך ולהיות "שקופה" עקב העובדה כאמור שפוטרתי ושאני עדיין גם כעת נאלצת לחיות רק מהנכות כללית?? וכבר אין לי כוחות למאבקים מול הביטוח לאומי שרק נתקו לי בפנים ולא היו מוכנים לעזור לי בסיוע מיוחד או לא יודעת מה לפחות בינתיים... לשרוד  ....אנא אל תשאירו אותי "שקופה" ....תודה....

מתנצלת  לאריכות הדברים אך הם חשובים כפי שמקווה שאתם מבינים. תודה מה- "שקופה"...

😥😥תפוחית 1
בעז"ה שהקב"ה ישלח לך ישועה גדולה ומתוקה בקרוב ממש
אמן ואמן מתפללת...קראי את סיפור האמונה שלי למטה ותביני....מתנחלתמהשומרון

בס"ד

ותביני כמה כוחות של אמונה יש לי למרות הסבל הרב שעברתי. אך אינני נכנעת!! מלאת אמונה שיבוא היום ובו אזכה לקבל כל אשר מגיע לי כשווה בין שווים במדינה הזו בע"ה...

מה אומר לך... מקווה שאצא מהשקיפות הזו מהר...ועם מה שמגיע לי...בע"ה

כאיו לא מספיק שאבא שלי נפטר ז"ל מהמחלה ושהספקתי לעבוד רק 3 חודשים בלבד השנה! 

מאז ינואר ללא עבודה! ופרנסה עקב הקורות אותי.... אם לא היה לי תנכות כללית מה???!!  ממה הייתי חיה 6 חודשים כשאינני זכאית מעבר לנכות הזו למשהו ושלמזלי כן זכאית לקצבה הזו בזכות ולא בחסד

ממש לא פשוט. אולי יש איזה שירות יעוץ לאזרחתפוחית 1
שיכול לבדוק אם את זכאית לעוד פיצויים?
בס"ד, בדקתי, יש לי תביעה מתחילת שנה...מתנחלתמהשומרון
בס"ד יש לי תביעה על תאונות אישיות כשנפלתי בבית אימי ב2.10.2019 ועד עכשיו אני במלחמה איתם לקבל תמגיע לי וכלום!! כל פעם מכתבי דחיה מסיבות שונות... אפילו על האישורי מחלה עכשיו, הייתי צריכה לשלוח להם מחדש, כי טענו שלא מפורטות האבחנות עליהם... הייתי צריכה שוב להתקשר, לקבוע פגישה טלפונית עם הרופאה עקב הקורונה, ולהסביר לה על ההבחנות שחסרות. עד שהבינה מה אני צריכה ושלחתי להם, . לאזרח הפשוט זה לא פשוט הדברים האלה ועד עכשיו אין מענה מהם למרות ששלחתי מה שבקשו ממזמן!!! כמה כוחות יש לי להלחם מולם ואני לפני ניתוח קשה ביום ראשון? אז על עוד פיצויים לברר מולם... כבר אין לי כוחות...
תקראו בבקשה תגובה שלי חשובה שכתבתי:מתנחלתמהשומרון
לא יהיה צריך שאהיה "שקופה" ללא כל ייחס או עזרה מעשית ומיידית למצוקה שלי!! מעל 6חודש לחיות רק מנכות כללית בסך 3000 שקל ולך תוריד מזה שכירות והוראות קבע חשובות ושאר הוצאות על קניות של עגבניה ומלפפון כמעט בלבד, כי אין כסף... רוב הכסף הנותר הלך לי לרב קו שהרי אינני מקבלת גם תזכות להנחה בימים אלה בנסיעות הרבות שלי לטיפולים בבית החולים ועוד.... מי היה חי ככה מעל 6 חודשים???!!! בטוח לא ראש הממשלה ושריו....רק אני ה"שקופה" שצריכה להלחם כדי שקולה יישמע איפשהו ללא הפייסבוק וה"זום" שאין לי אותם... מי ישמיע את קולי בחדשות וייתן ייחס רציני לדבריי ויעזור לי על אמת וברצינות לקבל תמגיע לי... אולי איזה מענק חד פעמי ערב מצבי אם לא זכאית לשום דבר מבחינת החוק היבש והלא מבין ולא רק תחובות שאבא ז"ל הותיר לנו??
וואי אוף ממש עצובתפוחית 1
הלוואי שיש מישהו שיוכל לקצר לך תהליכים ולעזור לך לקבל את מה שמגיע לך
בס"ד בינתיים דבר אין חוץ ממלחמות איתם....מתנחלתמהשומרון

עצובהפי
אולי תפני לתקשורת? יעשו לך כתבה מסודרת זה יגיע ככה למישהו שיוכל לעזור?
אני לא מצליחה לפנות אליהם חוץ מדואר אלקטרוני ....מתנחלתמהשומרון

בס"ד

כתבתי להם באי מייל אם זה  לn12, אם זה מאקו, אם זה לחדשות ולא מגיבים לי כבר המון זמן, כמו מתעלמים או לא יודעת... אולי אני עושה משהו לא נכון, אין לי כאמור פייסבוק שאליו לא נכנסת מסיבות אישיות או "זום" שלא יודעת להפעיל ושזה בכסף הבנתי...

אולי את יכולה לעשות משהו עבורי ולהפנות אותם אליי אם יודעת איך בבקשה??? 

הלוואי אני לא יודעת איך אולי מישהו פה מתעסק בתקשורתהפי
נקווה שיראה את זה
מקווה, שלחתי לך כבר בהודעה פרטית אל תתייחסי אליה כי ענית לימתנחלתמהשומרון

רפואה שלמה ומלאה לך ולכל שאר חולי ישראלארץ השוקולד
ושתזכי לפרנסה טובה בכבוד.

באמת נשמע קשה
אמן ואמן בע"ה תודה !!מתנחלתמהשומרון

אולי תפני לתכנית יהיה בסדר" של אברי גלעד. בהצלחה!נפש חיה.
איך פונים אליהם... אני ניסיתי ולא מצליחה או לא חוזרים אליימתנחלתמהשומרון

בס"ד

שלחתי כל כך הרבה אימלים ומשום מה או שלא קוראים אותם או... לא יודעת...להרבה מקומות של חדשות וכלום. אין לי פייסבוק מסיבות אישיות כאמור ולא יודעת או מבינה ב"זום"... מרגישה בקיצור כמו שכתבתי "שקופה".... 

תנסי פה-נפש חיה.
ok@glz.co.il

בהצלחה!
שהשם יתן לך רק טוב מתוך בריאות איתנה וטובה
בס"ד תודה רבה רבה!! מקווה שקולי ישמע....מתנחלתמהשומרוןאחרונה

בס"ד

מודה לך מאוד!!! 

רפואה שלימה ובשורות טובות בעזרת ה'!רוצהלהיותבשמחה

אמן ואמן בע"ה תודה!!מתנחלתמהשומרון

אם לא מנצלים ימי חופשה הם נמחקים?רועישםטוב
כמו בכל החוקים הקשורים ליחסי עובד-מעבידפשוט אני..

יש חוק שקובע את המינימום,

ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.

זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...

אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.

זה תלוי בהסכם עם המעסיק בגדולמשהאחרונה

אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.

לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנת פ.א - תשפאקעלעברימבאראחרונה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

השרשור הראשון של התשפ"זמשהאחרונה

זה הנושא

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןoo

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

תמיד זה קורה. גם בלי שנתכוון לזהנפשי תערוגאחרונה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

אולי יעניין אותך