אחים שלי יש למישהו פה תמונות מאומן של השנה?אנונימי (פותח)
הנה משהו ששלחו לי! :אזמרה...

עוד:אזמרה...
 משה לוי.. (הזמר של "טוב", "כל השירים", "למנצח"...)

יש לי...אנונימי (פותח)
שלחו לי את זה..
לפי מה שאני מבין אתה נגד תפילה על קברי צדיקים או שנ נח זה הכל
בס"ד בר"ה

בגלל שזה רבינו הקדוש ויציאה מהארץ אתה אומר את זה....אז לפי דבריך הרב ארוש הרב ברלנד הרב סבג הרב מאיר שלמה ועוד עשרות אלפני אנשים מעם ישראל הינם בכלל עובדי עבודה זרה ודורשים אל המתים......הבנתי אותך נכון???
יש בדברי y.s אמתאנונימי (פותח)
החבר'ה פה נסחפו בצורה חזקה מאוד לכל העניין שמסביב לברסלב הבעיה לצערנו שהרבה חבר'ה נסחפים לתופעה הזאת היכולה להגיע לפעמים לעבודה זרה ודרישה למתים ולעוד בעיות אחרות כאשר כל היהדות שלהם מתחילה ונגמרת בכמה רעיונות הזויים שמתחילה מלעשות מהנסיעה לאומן כאילו זה הלכה למשה מסיני,ותוך כדי הדגשה שברסלב זאת הדרך היחידה ביהדות ועוברת דרך אמונות שלא תמיד מקורן בתורה הקדושה וזה אני אומר לך לצערי הגדול נ נח נח זה הכל,אף פעם לא שמענו שבאים לצדיק הכי גדול והוא מתקן אותך! יהדות זה לא משחק!!! יהדות זה יגיעה ואין מתנות חינם בעולם הזה,רוצים להיות צדיקים ולעבוד את ה' יש עבודה גדולה מאוד אין מתנות חינם בתורה,שכחו מזה זאת המציאות!!
הפלא בעיני שיש ציבור רציונלי שיש לו אפשרות ללמוד תורה ולהיות דבוקים בתורה הקדושה באמת בלי משחקים כי מוכנים באמת לעבוד ולא לקבל מתנות חינם אבל בכל זאת נסחפים לכל מיני תופעות שהם הטפל ולא העיקר,אתה רוצה להיות ברסלבר אמיתי?? לך לרבני השול והם יסבירו לך מה זה ברסלב באמת!! בסוכות היתי שם בהילולא של רבי נחמן מברסלב זצ"ל זה ברסלב !!! אתם מוזמנים לבוא לשם לשיעורים של רבני השול שיראו לכולם מהי הדרך של ברסלב!!!!
תגובה לY.Sנ נח זה הכל
בס"ד בר"ה

עד היום שהייתי קורא את התגובות שלך (Y.S) הייתי מתעצבן משתגע כועס וכו' אבל היום במקום להתעצבן אני פשוט בוכה על המצב שאתה נמצא בו...אני באתי בטוב דיברתי יפה ואתה זה שישר תקפת ויצאת על כל ברסלב ואני לא רוצה לדעת מה יקרה לך על איך שדיברת על הרב סבג (הוי זהיר בגחלתן וכו'...) הרי כולנו פה יודעים שמתחילת הפורום ועד עכשיו כל ההודעות שלך הם רק לצאת על ברסלב ולא לנסות לברר אמת לאמיתה מה זה החסידות הקדושה הזו..אני משתתף בצערך על השכל המעוות שרכשת לעצמך ובע"ה אני מתפלל עליך שתבין מה זה "גדולי ישראל" וכמה צריך להיזהר בלשונך על דיבור ולו הקטן ביותר עליהם ובפרט לרבינו הענק שבענקים ר' נחמן מברסלב...ברסלב מחולקת למלא פלגים כמאמר רבינו :"ממני יצאו תורות תורות" (נראה לי זה הלשון) אלו העבודה שלהם פשיטות ותמימות אלו העבודה שלהם גמרא אלו העבודה שלהם הפצות "אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון ליבו לאביו שבשמיים" ותאמין לי שכל המהות של ברסלב זה "יכוון ליבו לאביו שבשמיים" בע"ה שתזכה לטעום יין הונגרי ותבין מי זה אור האורות רבינו הענק שבענקים ומהי דרכו המופלאה.....ושים לב שכשהבאת דוגמא הבאת רק את הרב סבג כי עליו יש לך אולי טענה (וגם היא לא נכונה בעליל) ועל כל האחרים אתה לא מעז אפילו לדבר כי אתה יודע מהי גדולתן (אני מקווה לפחות שאתה יודע) ובע"ה שתזכה להבין מי זה הרב סבג גם ולא יזיק לך לשמוע שיעורים שלו על תמימות שתזכה לקבל קצת....ה' יברך אותך בשבכל ישר וכל הישועות...(הכל נכתב מאהבה ומניסיון לעזרה)
תגובה לעולם של אמתנ נח זה הכל
בס"ד בר"ה

נשמה טהורה....תאמין לי שכמה שחבר'ה יסחפו זה לא יתקרב לכיוון של עבודה זרה חס ושלום לא עלינו...ושים לב שתמיד מי שמנסה "להיכנס" בברסלב תמיד יביא את הדוגמא של יציאה מהארץ ות'כלס הוא יודע שהוא מרמה את עצמו..הרי אם כל החסידים הצדיקים היו נשארים בארץ היו נכנסים בהם למה הם נשארים בארץ ולא מקיימים את צוואת רבם...מה לעשות ברסלב זה עניין גדול ביותר ומה שלא נעשה תמיד יהיו עלינו מחלוקות ואם הוא לא היה כזה לא היו עליו כ"כ הרבה מניעות אשרינו שזכינו להתקרב לרבינו ובע"ה "רבינו כבר יכבוש את העולם" גדולתינו ותפארתינו יגלה משיח צדקינו" ודרך אגב להתפלל על קבר של צדיק זה דרישה אל המתים?? יש לך מקור כתוב לזה?? ה' ישמור אותך שתזכה לחזור בתשובה שלימה ואמיתית לפני יתברך אוהב אותך עד אין סוף "ועמך כולם צדיקים"!!!!
נראה לי שאתה לא מבין מה זה ברסלב מחילה אחיאנונימי (פותח)
תבוא פעם אחת לשיעורים של רבני השול ותבין מה זה ברסלב באמת(אולי נפגש שם) אתה שם לב שכל ההודעות שלך מתעסקות רק בדברים הטפלים?? נסיעה לאומן ותמימות ופשטות בלי לברר סוגיות שלמות בעולם התורה וזה לא הדרך שהרבי הקדוש הדריך את חסידיו,אני אומר לך תבוא פעם אחת רק לשיעור של רבני השול שיעשו לך קצת סדר בכל הדברים ההזויים שאתה מתעסק בהם ואז תבין שמה שאתה אוחז בו זה לא ברסלב,יש לך מחשבה שכל מי שקצת מעיר פה על הדרך ההזויה שכמה מהחבר'ה פה מחזיקים בה הוא מתנגד לברסלב,וזה שטות כי כולנו פה מחזיקים מהדרך של ברסלב ורק בגלל החסידות הקדושה הזאת שבאים כל מיני יצורים ואנשים קצת הזויים ומשנים בה את הדרך זה מה שמקומם פה את החבר'ה שכל הזמן כותבים קצת נגד הדרך שאתם אוחזים בה!! תברר פעם את הדרך שלך בצורה אמיתיית תפתח גמרות ותפתח שו"ע כמו שצריך ואתה רק תצחק על הדרך שבה אתה אוחז מחילה אחי!! ואין בעיה ללכת לקברי צדיקים רק יש בעיה גדולה מאוד לעשות מזה עיקר גדול במקום להחזיק מזה כטפל שמזה אפשר להגיע לעבודה זרה כמו שצעקו על זה כמה מגדולי ישראל בדורות הקודמים,מה עוד שהתיקון האמיתי נמצא בלימוד תורה ובארץ ישראל!!!
שמעתם על המושג "התעלמות מטרול"?golani
מה אתם שמים עליו בכלל? חסידי ברסלב היקרים המשיכו בעבודתכם הנפלאה שגורמת לרבים התרוממות רוח בעבודת השם. אני לא ברסלבר אבל חשוב מאד שיהיה את הצד הזה בעבודת השם.
נ.ב. נא לא למחוק הודעה זאת. רחלקה אמרה לי בפירוש שלומר על בן אדם שהוא טרול זאתת הבעת דעה לגיטימית.
על מי אתה מדבר?נ נח זה הכל
גדולתינו ותפארתינו יגלה משיח צדקינו!אנונימי (פותח)
לא הספקתי לקרוא את כל התגובות שכתבתבם אבל מה, אחרי שקראתי את ההודעה הראשונה של Y.S כ"כ הצטערתי ולא ידעתי מה לענות מרוב הכאב. ובאותו רגע קראתי מכתב של רבי ישראל הקדוש וכך היה כתוב שם:
"על פי רוב הפוגמים בברית קודש באים לידי כפירות גדולות ולאמונות כזביות, ומזה באים כל האפיקורסים והכופרים, וכן כל החולקים עך הצדיק האמת ואנשיו הכשרים אמתיים, שזה גם כן בחינת כפירות, כי באמת הכל אחד, כשמאמינים בהצדיק מאמינים בה' יתברך, כי א"א להאמין בה' יתברך בלא אמונת הצדיק כמו שכתוב:" ויאמינו בה' ובמשה עבדו"....."
אשרינו שזכינו לרבי כזה, לנהר המטהר מכל הכתמים, לחידוש כזה, אשרינו שזכינו להיות בצד של הצדיק האמת ולא חלילה בצד של המתנגדים!!!

וכמו שרבי נתן הקדוש אמר:"גדולתינו ותפארתינו יגלה משיח צדקינו" הכוונה, שעכשיו בגלות האמת לצערינו בביזיון גדול והשקר שורה בעולם, אבל כשיבוא משיח במהרה ממש, אז הוא יגלה את מעלת הצדיקים האמיתיים ותלמידיהם...

יהיה רצון שניזכה לגאולה אמיתית במהרה בימינו אמן!

נ נח נחמ נחמן מאומן

על y.s.golani
וואוי ווואווי ככלל החפרנים האלה שה' יעזור להם..שיח השדה..
y.sשמחה ואמונה
אתה אדם שמח?
אוהב את ה'?
אוהב את הבריות?
מאמין באמונה שלמה בביאת המשיח?..
מתכוון לכל מילה שאתה אומר בתפילה?(או לפחות משתדל כמה שאפשר?)

-תשובות יש לשלוחל שרשור הזה-
ד"א מי שרוצה לענות עליהן מוזמן
אהה סבא, זה אתה שאחראי על ע"ז? והגועל נפש?'ערבות הדדית'
תגובה לנ נח זה{ אולי פתק נכון}זה[לא] הכלאנונימי (פותח)
מה שצינת שאם לא היו יוצאים לאומן היו מעלילים עלהם שלא מקימים צואת רבם..
מה אתה סובל לא עלינו מתסביכי רדיפה.למה אתה בכלל חושב כך.גם אתה נשמה[שנתת בי]טהורה לא מביא מקורות ועונה למה שמביאים לך.
כנס להגאון האדיר{ שעומד מול סטנדר כל היום ולא מחפש כבוד.....}הרב יוסף קלנר בישיבת בני דוד ב-עלי,בשות הרב קלנר ותראה מה הוא אומר שם ותבוא לקבל דעת תורה נשמה טהורה...צדיק אחי כו
דרך אגב רבי נחמן לא ציוה שיבואו לאחר מותו לאומן בשום מקום
הוא כן כתב שכל התורה שלו זה ארץ ישראל
הרב אברהם יצחק הכהן קוק זיע"א אמר על עצמו שהוא נשמת רבי נחמן.כל התורה שלו זה ארץ ישראל ולא סטרא אחרא תקון פגמים ס"מ,ובחינת.גם התורה שלו צריכה הדדרכה והבנה .אך לא מילים כאלה מרוכזות הצריכים המון הבנה ויש שם כ"כ הרבה אפשריות לדמיונות הסחפיות ויצירת תנועות מעורבבות כמו במילים הגבהות של חסידות ברסלב.לפני שלומדים ברסלב עדיף ללמוד להיות "פנימי"ולא חיצון כמו שלומדים בחבד ואז אפשר מתוך תורת א"י ואורינטציה כללית ללמוד לאט ובזהירות ברסלב.כדי ללמוד את הבחינות צריך לעבור קודם את הבחינות...אמר לי חבר ת"ח אמיתי חסידי לפני שנים.כמה שזה נכון!
בברסלב הכי קל להיות "רב" ומנהיג.אחר כבר עושים ממנו אם בכלל ת"ח.ושלא תבין לא נכון אני מעריץ את רבי נחמן ותורתו.אבל גם עץ חיים לא לומדים בת"ת ולבעלי תשובה מתחילים.
בקיצור אם ישלך אמונת חכמים תעלה ברמה ותמשיך לרב קוק ותשתה יין ארץ ישראלי ולא הונגרי,ותטעם שמן ירושלמי.מנשמת רבי נחמן הרב קוק זיע"א
גם ביקורת נוקבת לא בהגזמה אי רציונליתאנונימי (פותח)
חביבי הגזמת בצורת הכתיבה
ומה עושה כאן המילה זנות ביחס לפלגי רבי נחמן .זה מוגזם
בקשר לדורש אל המתים תענה לענין,רק שתדע שספר התורה הפנימית המרכזי שלנו ספר הזוהר כותב במפורש שיהודים חיים ולא נקראים מתים משא"כ הגויים.וגם זה העבודה זרה של השאמנים וכו.שיושנים על הקבר וכו.
זה נכון שהתורה הרחיקה אותנו מן המתיים  ו"דבקת בחיים" חיים שאתה דבוק בחיים ולא במתים" כדאיתא בירושלמי,אבל מה לברסלב ולדורש אל המתים כדאיתא ברמבם.זה מזכיר את שרננו מתנגדים על הרבי מליובביץ בציון הרבי ריצ זיעא
מה אתם שמים בכלל על היצור הזה?אנונימי (פותח)אחרונה
כתוב כבר אל תען כסיל כאיוולתו
בטח לא מי שאיבד את כל הגבולות לגמרי

הבן אדם הזה חצוץ ועז פנים ואני מתפלא על מנהל פורום "ברסלב" שנותן למילים חמורות כאלה לעלות בכלל
אני פשוט מזועזע
ועוד אתם מסוגלים להתיחס אליו...
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך