( אין לה אינטרנט/סמרטפון-כן, כן, יש אנשים כאלה)ספרתי לה שיש כאן נשים מדהימות עם המון חכמת חיים (בימים כתיקונם הייתי מוסיפה בסוגריים עם אימוג'י קורץ "ואני ביניהן"🙂 @טארקו)
והיא תשמח לשמוע חוות דעת נוספות. אז לאחר ההקדמה הארוכה, מגיע סוף סוף הסיפור:
חברתי נוהגת לצאת עם מספר קבוע של חברות טובות, ( אנחנו חברות טובות, אבל אני לא ביניהן) אותן חברות תמיד, למסעדה או מקום כלשהו בסגנון. לפני הקורונה הן היו יוצאות אחת לחודש, ובחודש האחרון-כל שבוע, ערב אחד. בכ"ז צריך לפצות על ימי ההסגר... אז חברתי וחברותיה מאכילות, מקלחות ומשכיבות את הילדים לישון, משאירות אחריהן, בד"כ אך לא תמיד-בית מסודר, ובסביבות השעה 9 בערב מתניעות ויוצאות לבלות בשמחה וששון ( ולפעמים מביאות לכל ילד בלון. סתם, זה היה בשביל החרוז וההקשר לסיפור הידוע.) עד כאן נשמע נחמד נורמלי ואפילו רצוי ומתבקש. מה הבעיה אתן בטח תוהות? ובכן, בום טראח, מה קרה? הגברות הנכבדות חוזרות להן לבתיהן ב----3 לפנות בוקר.
איך? - לכל הנשים כאן לא צריך להסביר איך... 10 קבין של שיחה ירדו לעולם, 9 נטלו נשים... יוצאות ב9, מגיעות למסעדה נניח ב9 וחצי, עד שאוכלות מסיימות מפטפטות וכו'-12 בלילה, יוצאות מהמסעדה חוזרות לסביבת המגורים ופשוט נשארות באוטו לפטפט.. או נעמדות לידו ומפטפטות...או מתחילות להיפרד ב1 בלילה ומוצאות עוד נושא שיחה בוער מאוד... א ת ן יודעות איך זה. ומהי נקודת השיא בסיפור? - הבעלים, כמובן... הבעלים שמתרגזים! למה לחזור בשעה כ"כ מאוחרת הביתה? 3 לפנות בוקר? - מאוחר ביותר!( שלא לומר מוקדם..) חברתי התעצבנה על בעלה שלא מבין אותה (אותן, הבנתי שעוד בעל אחד לפחות שותף לכעס) ורצתה לשמוע את דעתי (החכמה כאמור
)אז אמרתי לה שאכן, בעיני- 3 לפנות בוקר פעם בשבוע בחודש האחרון זה מוגזם! גם אני נוהגת לצאת עם חברות, או קורה שחברה מגיעה אלי הביתה ונשארת עד 2 בלילה (רק חברה אחת, ולעיתים רחוקות. פעם פעמיים בשנה) אבל לרוב משתדלת לחזור עד 1.ש1 בלילה יהיה הגג. אבל 3 לפנות בוקר? הפעם הייתי בצד של הבעלים דווקא, עם כל זה שאני מבינה שאשה חייבת לצאת להתאוורר והשיחות הללו דווקא נותנות לה הרבה כח. גם אם תכל'ס לבעל לא היה הרבה מה לעשות בבית, והטרוניה שלו היא לא על זה, אלא על השעה המאוחרת בה חוזרת אשתו, גם אם ברור לו שהייתה עם חברות.
מה אומרות? מהי דעתכן בנושא?
, אבל מדברת על התקופה שלפני...)

זה ממש משנה את התשובה לשאלה שהצגת. לא יודעת איך הייתי מתנהלת עם בעל שהיה מגיב לי ככה על חזרה בחצות (!)