למה היא לא ישנה כל כל טוב.
השינה שלנו בנויה ממחזורי שינה. אנחנו האנשים בוגרים יודעים לעבור בין מחזור שינה אחד לשני ולכן לא מודעים לכך. אבל תינוקות לא תמיד יודעים איך לעבור לבד בין מחזור אחד לשני, ולכן הם מתעוררים במהלך הלילה.
יש הורים שמתאים להם לזרום עם הילד, ולכן עוזרים לו להירדם עם הנקה / ליטוף עד שהם כבר גדולים. הרי זה לא שילד ירדם עם הנקה עד גיל 20. אז כל עוד זה מתאים להורים זה בסדר גמור.
אבל אם זה מפריע לך, אפשר ללמד את הבת המתוקה שלך להירדם לבד. כשהיא תדע להירדם לבד ולפתח לעצמה את היכולת הזו כשהיא הולכת לישון, גם במהלך הלילה היא תוכל לחזור לישון לבד ולא תתעורר כל כמה זמן.
אז איך אפשר לעשות את זה?
יש המון שיטות, וזה ויכוח אמוציונלי מאוד ;)
שתי השיטות העיקריות שאני מכירה:
1. שיטת חמש דקות. מארגנים את הילד לשינה, כדאי להשתדל לבצע טקס קבוע ומרגיע, כך שהילד יודע שעכשיו הולכים לישון. (למשל: ארוחת ערב, מקלחת, סיפור, נשיקה ולמיטה). אומרים לחמוד: לילה טוב מתוק שלי, עכשיו הולכים לישון. ויוצאים מהחדר. אם הוא בוכה לא ניגשים אליו, אלא מודדים חמש דקות, כדי לתת לו את ההזדמנות ללמוד איך להרגיע את עצמו. אם אחרי חמש דקות הוא לא נרגע, נכנסים שוב, ובלי להרים חוזרים על אותה אמירה "לילה טוב, עכשיו הולכים לישון". ויוצאים. ככה חוזרים שוב חשוב עד שהילד נרדם.
יתרונות: לרוב תוך יומיים שלושה הילד לומד לישון. מאפשר לך לעשות עוד דברים תוך כדי ולא להיות כבולה להשכבה במשך שעה.
חסרונות: משאירים את הילד לבכות לבד, לא כולם מסכימים עם הדרך הזו.
אם את רוצה לקרוא עוד על השיטה הזו, בספר "ששש... בלילה ישנים" של דורית קרייזר
2. שיטת לילה טוב- השיטה הזו דוגלת בכך שלא משאירים ילד לבכות לבד. כך שמניחים אותו במיטה. יוצאים מהחדר, אם הוא בוכה מיד ניגשים. מרגיעים במיטה ושוב יוצאים. כך הלאה והלאה עד שהוא נרדם.
יתרונות: לא עוזבים את הילד, הוא לא מרגיש לבד
חסרונות: לי היה קשה ליישם אותה. תמיד הייתי מרימה בסוף, מה שלא יעיל. זה גם לא כל כך עבד אצלנו. אבל יש הרבה שעושים את זה עובד והם מרוצים.
אפשר להיכנס לקבוצת הפייסבוק "המדריך לשינה מתוקה"
מה אנחנו עשינו בפועל?
שילבנו בין השיטות לפי איך שהרגשנו את הבן שלנו. היו תקופות שהרגשנו שהוא צריך אותנו, ולכן נשארנו בחדר איתו עד שנרדם. היו תקופות שהרגשנו שזה עניין של בחינת גבולות ולכן נתנו לו קצת לבכות.
בסוך הוא למד לישון