לידה שקטהשחרית2
זו כבר פעם שניה שאני כותבת את זה פעם ראשונה הכל נמחק לי. מקווה שזו הפעם האחרונה ושלעולם אני לא אצטרך יותר לכתוב את זה. לפני שבוע עברתי לידה שקטה שהחלה בבית לידה פיתאומית של תאומים בשבוע 22 אחרי הלידה עברתי גרידת חירום כי איבדתי המון דם כי לא הצליחו להוציא את השליה. השנה הזאת הייתה מאוד מאתגרת עבורנו זה שנה שאני נלחמת להיכנס להריון ומצליחה אבל ההצלחה הזאת לא מולידה שמחה ואושר אלא הפלה בשבוע 14 שגם היא הייתה פיתאומית לגמרי וגם בה נאלצתי לעבור גרידה. רציתי לדעת אם יש עוד נשים שעברו לידה שקטה לתאומים/ עובר אחד ואיך הן הצליחו לקום נפשית מה עזר להם. דבר נוסף תוך כמה זמן הן נכנסו להריון ותוך כמה זמן אישרו להן את זה מבחינה רפואית. הבעיה אצלי היה קיצור צוואר הרחם.  דבר נוסף אם יש כאן נשים שהתמודדו על הפרשי גילאים בין הילדים בעקבות המצב... ב"ה יש לנו ילד אחד בן שנתיים ואני כל הזמן חושבת על פער הגילאים שנוצר ...אשמח לדעת אם למישהי יש פער ואיך זה משפיע על הילדים והמשפחה האם זה באמת כזה נוראי
אני כל כך כל כך מצטערת לשמוע!מכחול
שולחת לך חיבוק גדול ומאחלת לך בשורות טובות!
תודה ענקיתשחרית2
תודה רבה!!! ממש
תודה רבהשחרית2
ראשית אני מצטערת לשמוע על הסבל שעברת ועדיין עוברת.השם בשימוש כבר
לא פשוט בכלל. קבלי השתתפותי❤️
לא יודעת לענות לגבי הלידה השקטה. יכולה לענות לך על הפרשי הגילאים... וכי ניתן לעשות משהו בעניין? וכי בחרת להפיל, חלילה, את העוברים, ו"ליצור במו ידייך" את הפער בין הילד שיש לך ברוך ה' לבין הילדים שייוולדו לך אחריו לחיים לשמחה ולבריאות?
מאחלת לך מעמקי ליבי הריון תקין וקל בקרוב, ושתלדי בע"ה בשנה הבאה, כשהילד שלך יהיה בן 3. וכי פסול יש בזה? אז יהיו ביניהם 3 שנות הפרש, או 4. ו-? הם יכולים להיות החברים הכי טובים גם אם יבדילו ביניהם 10 שנים, ויכולים להתכתש בלי הפסקה גם אם מבדילים ביניהם 11 חודש...
וזה וגם זה-לא תלוי בך....( אלא אם כן את מחליטה למנוע, כמובן)

הכל בסדר. ושהפער ביניהם יהיה הדבר היחיד שיטריד אותך🙂

הכל נכתב כבר למעלה.

מאחלת לך שלבנך בין השנתיים יתווספו מהרה אחים/אחיות מתוקים, שלמים ובריאים!! ❤️
אמןשחרית2
אמן ואמן תודה רבה
את ממש מיוחדתאמאשוני
מדהימה איך שאת כותבת ברגישות ובאהבה ותמיד מעודדת...
ממש לא ברור מאליו היכולת הזאת לגעת בנושאים הרגישים האלו ולעזור לאחרים.
מאחלת לך מכל הלב שגם את תראי ישועות עוד השנה בע"ה!
תודה נשמה! חממת לי את הלב🙂❤️❤️השם בשימוש כבר
אמן ואמן-על ברכתך.
וגם אני נהנית לקרוא אותך ואת עצותייך החכמות🙂🌷
מצטרפתהבוקר יעלה
אני כ"כ אוהבת לקרוא אותך! תמיד כותבת כ"כ יפה, עם המון רגישות ועוזרת תמיד!
תודה🙂🌷את ממש מרגשת ומשמחת אותי❤️, תודה לך!השם בשימוש כבר
משתתפת בצערך. *כוכבית*
תודה רבהשחרית2
יקרה!! ככ לא פשוט,שגרה ברוכה
ככ קשה!! איזה נסיון..
לא יודעת לעונת לגבי הלידה שקטה מנסיון אישי. יכולה להגיד שאמא שלי עברה לידה שקטה ונכנסה להריון בערך חצי שנה אחכ וילדה תינוק בריא.
ולגבי הפער, אל תחשבי על כך בכלל! כי זה םשוט לא בשליטתך.. לה' תכניות משלו כנראה.. אני ואחותי בקשר קרוב וחם כשארבע שנים מפרידות ביננו..
זה באמת מצטמצם אחכ הפער ופחוץ מורגש.. אל תתעסקי בזה עכשיו. תתעסקי בעצמך ,עיבוד החוויה הלא פשוטה הזו, בעידוד שאת אשה ואמא מופלאה וחזקה. שאלוקים נסך בך מלא מלא כוחחת עחד עם הנסיון המורכב הזה! ונותר לי רק לאחל לך מכל הלב הריון בריא ושלם שיסתיים בידיים מלאות ובאושר גדול!!
תודהשחרית2
תודה רבה ממש מחזק
צודקת ממששחרית2
תודה רבה שסיפרת על אחותך.זה מעודד ומרגיע ... תודה רבה
אוי נשמה. כמה כאב.אורוש3
שולחת חיבוק ענק.
לגבי התמודדות שמעתי פעם שיש לפעמים קבוצות תמיכה בבתי חולים להורים שעברו ושזה מאוד עוזר.
מבחינה רפואית אני במקומך אחרי שני הסיפורים הקשים הייתי הולכת לייעוץ אצל רופא מומחה.
בקשר לרווח בין הילדים לדעתי זה הדבר האחרון שצריך להטריד אותך! זה לא בידיים שלך בשום צורה. אז חבל על בזבוז כוחות הנפש על זה. ופער של שלוש ארבע שנים הוא לא נורא בכלל ואפילו מעולה. אל תדאגי בהקשר הזה.
חיבוקים!
מכירהשחרית2
מכירה רופא שאת ממליצה עליו? הרופא שטיפל בי זה פרופ' סמואלב
אני רוצה להמליץ לך על רופא הריון בסיכון מאוד טוב במכבי בני באמא בשעה טובה
בבני ברק קוראים לו שרון מסלוביץ הלכתי אליו כשרצו לשלוח אותי לתפר צווארי בהריון השלישי בגלל שהשני הסתיים בצירים וירידת מים. והוא אמר שתפר עלול לסכן את המצב יותר ונתן המלצה אחרת שברוך ה' זה החזיק וילדתי בסוף תשיעי. ממליצה עליו בחום אפילו רק פעם אחת להתייעצות
לא. מצטערת... אבל בטח יש פה בנות שיכולות להמליץאורוש3
וואו איזה חוויה מזעזעת. נשבר הלב ממשמיואשת******

אין לי מידע בכלל בקשר להפלות כאלו ל"ע. אבל מכירה מישהי שבעקבות בפלה בשבוע 25 בגלל צוואר רחם עשו לה תפירה של צוואר הרחם בהריון לאחר מכן וב"ה הסתיים בידיים מלאות

 

לגבי הפרשים, יש לי הפרש גדול מאד בין השלישית לרביעית ויש המון אושר . אי אפשר לתכנן את הדברים האלו ויש מעלות לכאן ולכאן. אני לא חושבת שהפרשים צריכים להטריד אותך, העיקר שפעם הבאה בע"ה יהיה תינוק בריא ואמא בריאה ורק אושר חיבוק

נכון... תודה רבה ממששחרית2
וואו הרבה כוחות !!רעותוש10
ממש לא פשוט מה שעברת, את ממש גיבורה, מאחלת לך שה' ימלא חסרונכם במהרה ממש

לעניין הרווחים אשתף אותך מהיסיוני אני גם מאותגרת בענין ובגלל הפלות ובגלל לידה שהסתבכה הרווחים הגדולים אצלי זה 3 ו4 שנים (בפעם שהיה לי חלק בלי בעיות אז הרווח זה שנתיים וחצי)

האמת, להשלים עם זה ולהבין שזה לא הדבר הכי חשוב בכלל !
לבת שלי בת 3 היה מעולה כשנולדה לה אחות זה היה בדיוק בזמן עבורה
גם רווח של 4 שנים יש בו יתרונות והילדים שלי התגעגעו מאוד לתינוק אז הם שמחים בו יותר (אפילו בעלי יותר משקיע בו כי הרגשנו געגוע לתינוק)

העיקר שיהיה בריאים ושלמים עם אמא חזקה ושמחה !
ואל תסתכלי על האחרים שהבא בתור מגיע מהר כל אחד והתמודדויות שלו

העיקר - להכיר במה שיש לך ולהודות לה' על זה
ומצד שני- לדעת גם לכאוב ולהתאבל ולצמוח מתוך התמודדות וכאב ולא להדחיק את כל הכאב הצידה בסוף הוא מתפרץ
תודה רבהשחרית2
את מדהימה תודה רבה. צודקת ממש זה באמת לא בידים שלי.באמת מעודד אבל לשמוע שזה לא נוראי כולכך
אצלישושנית78

קודם כל רוצה לשלוח לך חיבוק וניחומים על התאומים שאבדת! ככ כואב!!!!!

אני ילדתי את בני הבכור לאחר פתיחת צוואר הרחם בשבוע 22, הצלחנו למשוך עד שבוע 26 אחרי ירידת מים והוא נולד פג קטן ונפטר אחרי 8 שעות. התברר באמת שיש לי חולשה בצוואר הרחם ובהריון שאחריו עשו לי תפר מניעתי. ב״ה נולד לי בן מדהים בשבוע 37. עם הסטוריה כמו שלך (הפלה בשבוע 14, לידת התאומים המוקדמת) הייתי הולכת להתייעץ עם רופא ממומחה כדי לבדוק מה ניתן לעשות בהריון הבא. האם יש בעיה בקרשיות שבגללה היתה ההפלה? האם יש בעיה בצוואר הרחם באופן כללי או רק בגלל שהיה הריון של תאומים? האם צריך לחשוב על שמירת הריון/ תפר מניעתי / זריקות לקרשיות וכו.... אולי זה יוכל לתת לך קצת יותר וודאות והרגשה יותר טובה לגבי העתיד. 

מה שלי עזר אחרי שאיבדתי את התינוק שלי היו כמה דברים:

כתבתי יומן שיועד לתינוק שלי, סיפרתי לו כמה רציתי אותו וחיכיתי לו, כתבתי על איך עבר ההריון ומה חלמתי ודמיינתי, כתבתי את כל הרגעים הקטנים שלא רציתי לשכוח וזה עזר לי לשחרר את המחשבות בידיעה שהזיכרונות שלי שמורים לי לעד בתוך היומן. 

הקדשתי את כל ימי השישי ואת כל ראשי החודשים בשנה הראשונה בשבילו. את כל המצוות שלי באותם ימים עשיתי לזכותו.

(הוא נולד בראש חודש טבת שיצא ביום שישי) 

הרבה פעמים אני נותנת צדקה לעילוי נשמתו, זה סתם כך נותן לי הרגשה שאני שולחת לו מתנה ללמעלה. 

דיברתי עם הרב שלנו שיחות קשות וכואבות על כל השאלות שהיו לי....

יצאנו לחופש זוגי לשבועיים. (לא היו לנו עוד ילדים אחרים) זה נתן לנו המון!!!

 

לגבי הבדלי הגילאים, זה לא בידיים שלנו... לי יש 3 בנים: בן 15, בן 9 וחצי ובן 20 חודשים... לא תכננתי ככה, אבל מנסה לראות כמה טוב לכל אחד במצב שהוא. מאמינה שה׳ יודע שככה הכי טוב לבנים שלי ולכן ה׳ שלח אותם בדיוק לבית שלנו עם האחים האחרים. העניין הוא לזנוח את החלומות והתוכניות ל גילאים צפופים וכו וכו, ולנסות לקבל ולזרום עם המציאות כפי שהיא, למרות שזה לא מה שקיווינו ותכננו. שולחת לך המון המון כוחות❤️❤️❤️❤️

כ"כ מרגש מה שכתבת!! ❤️❤️❤️השם בשימוש כבר
את מדהימה!מכחול
כל הכבוד שאת משתפת כדי לעזור לאחרות!
וואי את מדהימה תודה ענקיתשחרית2
אני חסרת מילים תודה רבה על השיתוף . אכן זה חוויה קשה מאוד . תודה רבה על הרעיונות כיצד לקום מהקושי ממש מחזק. כיף לשמוע ב"ה גם על סוף טוב אחרי חוויה קשה כזאת!! תוך כמה זמן הצלחת ליהות שוב בהריון אחרי הלידה שקטה?
ההריון הראשוןשושנית78

היה מטיפולי פוריות, ולכן גם השני היה טיפולים... ועוד לידה קיסרית ראשונה אז בכלל היינו צריכים לחכות חצי שנה לפני שבכלל חשבנו על טיפול נוסף. תכלס לקח לנו קצת פחות משנתיים ו6 טיפולים....

הבנתי ... תודה רבה אהובה.בעז"ה רק טוב לכולםשחרית2
אני עם דמעות ,יואואהבתחינם
מה עשית לי.. גמרת עלי.
שתדעי שעברתי את זה
שבוע לפני המשעור, תינוקת מתוקה של אמא ,שהגיעה אחרי 4 וחצי שנים של המתנה קשה,
ודקה לפני הלכה לי...
הרגשתי שהרחם שלי בגד בי.
התאבלתי, הבאתי לעצמי לבכות בלי סוף, לשחרר,
חזרתי לבית ריק💔 לא מאחלת לאף אחת
ושקט.
שקט!!!!! כלכך ארור.
בעלי שיחיה עד 120 הרים אותי, המשפחות שלנו...
הקב"ה הענק שלא נתן לי הרבה זמן לחכות טבלתי פעם אחת ונקלטתי ב"ה הוא פה לידי תכף בן שנה בע"ה בלי עין הרע.
אני מבינה אותך
כלכך
קראתי אותך והלב שלי נצבט.
ההרגשה הזאת אוף....
את חזקה, וגיבורה, ומהממת
והקב"ה הביא לך 2 נשמות צדיקות שעשו תיקון קל,
ועלו למעלה
ויזכה אותך בעוד הרבה ילדים, שחלילה לא יחליפו אותם חס ושלום, אבל כן ימלאו את היום והשגרה...
בסוף כל לילה
אני אומרת לבת שלי
שאמא מתגעגעת, ואוהבת
ומחכה לה.
תכף תחיית המתים
והיא פה. היא תהיה פה איתי.
ואני אומרת לה תמיד שתדע שהתמונה המשפחתית לא שלמה בלעדיה,
הצל שלה שמה.
ובקרוב בע"ה הוא יהיה אמיתי.
היא חלק בלתי נפרד מחיינו, מחיי.
היא הייתה בתוכי.... גדלה...
ולא זכיתי לראות אותה
אני בוכה אוף.

אני כאן להכל
אם תרצי ארשום לך את הטלפון שלי...
תדברי איתי מתי שרק תרצי.
באלי לחבק אותך!!!
וואו! התרגשתי עד דמעות, באמת!!! ❤️❤️השם בשימוש כבר
וואי...חדשה ישנה
טלטלת אותי חזק... ממש דמעתי לקרוא אותך..
א. אישה חזקה ומיוחדת, יש לך אמונה חזקה בבוקר עולם, רק בגלל שאת כזאת חזקה ומיוחדת ה' שלח לך את הנסיון הזה!

ויש לי שאלה, את לא חייבת לענות, אולי זה רגיש מידי, איפה שמו את התינוקת? יש לה קבר או משהו?
תינוקות שנולדים בלידה שקטה, לא עלינו, קוברים אבל לאהשם בשימוש כבר
נוהגים את כל המנהגים שעושים בפטירת אדם.(אונן, קריעה, לוויה, שבעה, אזכרה וכו')
בקבר אחיםאהבתחינם
יש 2 כאלה בארץ
בבאר שבע ובחולון.
שלי בחולון.
בדיעבד, מצטערת שלא שילמתי 18 אלף וקברתי אותה לידי...
שרציתי לעשות זאת כבר לא הרשו לי.
יש דברים שאי אפשר לדעתבאפל
עד שאתה עובר אותם.
בתקווה שלא נצטרך להשתמש בידע הזה בעתיד.


גיבורות אתן! את ושושנית. ממש!!!אורוש3
אהבת חינםמצטרפת למועדון
אפשר לאמר לך שאני פשוט מעריצה שלך? אין עליך בעולם אשה כל כך מיוחדת וגיבורה!!
אהבת חיינםשחרית2
ווואי איזה מדהימה את !!! תודה רבה על הכל ממש כל מילה שמשתפת בכאב מחזקת מצד שני .כן התחושות קשות .להרגיש שאת אחרי לידה מבינה גופנית אבל את חוזרת בידים קשות אי אפשר לתאר את החוויה הזו למי שלא חווה את זה. זה נוראי ,זה קשה מאוד!! הנפש מתרסקת במיוחד שזה חוזר על עצמו ... החלום ההתגשמות בציפיה ואז האכזבה. הלב כואב .
תודה רבה על הברכות
הלוואי ואזכה גם אני להיכנס להריון מהר!!!
אין לי מילים!!שחרית2
וואי אין לי מילים פשוט !!! כתבת שאת עם דמעות בעניים אבל זה מרגיש כאילו זה מדבק, אני קוראת את התגובה שלך ונפעמת , מתרגשת
תודה ענקית.לא סתם קוראים בחרת את הכינוי כאן באתר בשבילך -אהבת חינם !! מרגישה את אהבה שלך את החיבוק הגדול שלך .ההבנה, ההזדהות,התמיכה והתקווה שאת נותנת הם מחזקים ממש . תודה רבה ממש מחזק לקרוא תגובה כזו!!! תודה על השיתוף המרגש . בעז"ה מתפללת לזכות לחבק כמה שיותר תינוקות בריאים ושלמים ושמחים בידים מלאות בבריאות ושמחה.
תודה תודה את מדהימה!!!!
פשוט תודה
לתת מקום מיוחד לצעריום שני

להדליק נרות, תפילה מיוחדת.

זמן מיוחד שבו את זוכרת

או מעשה טוב לזכרם.

ולדבר על זה עם הבעל, למרות שקשה למרות הדמעות.

ממש לדבר את הכאב והאבל בזמן שזה טרי, וגם אחר כך.

 

מניסיון, זה מה שמאפשר לקום ואחר כך להמשיך.

ולדעת שתמכתם זה בזה מחזק מאוד אחר כך.

תודהשחרית2
את צודקת כמה שזה קשה זה מאוד חשוב תודה רבה
תודה רבה על השיתוף ממש מעריכה ומחזקשחרית2
כואב הלבמצטרפת למועדון
איזה נסיון קשה!! אשה גיבורה!! אין מילים לנחם. רק לבקש מהקב"ה אב הרחמים שיביא מזור ורפואה לנפשך בבית של המון ילדים רועשים ושמחים❤❤❤
אמן ואמן!!!!שחרית2
אמן ואמן!!! בעז"ה מתפללים לנס גדול ולזכות לחבק ילד או ילדה בריאים ושלמים ושמחים. תודה רבה
אמן ואמן תודה רבה!!! הלוואי כמה שיותר מהר בשמחהשחרית2
חיבוק גדול! איזה צער😪😪מק"ר
תודה רבהשחרית2
חיבוק גיבורה יקרה ❤חדשה,,
ביני לבין אחי יש 4 שנים הפרש ואנחנו חברים טובים מהילדות ועד היום
וואישחרית2
וואי ב"ה, איזה כיף לשמוע באמת זה מרגיע . הכי חשוב לי בעולם שהילדים שלי יהיו חברים ויהיה להם קשר משפחתי טוב
לגבי פער גילאיםחמניה
קודם כל מצטערת לשמוע
עברנו שתי הפסקות הריון על רקע מומים תוך שנה
יש לנו ילדים נוספים אח"כ ההפרש הוא 6 שנים
נוראי זה לא
ברור שיש יתרונות לילדים צמודים, אבל יש גם הרבה יתרונות לפער גילאים, הילד הגדול יותר כבר יותר מבין ומקבל את הופעת האח החדש, וגם הרבה יותר עוזר ומשתתף בטיפול. היום אני נהנת מאוד מהפער. ובמבט לאחור, היו גם כמה לילות רצופים שינה שלא הזיקו לאף אחד.. (הייתי מוותרת עליהם בכיף, אבל אם זה המצב למה לא להנות ממנו)
צודקתשחרית2
תודה רבה על השיתוף!! את צודקת וזה גם מרגיע לשמוע את זה. תודה רבה.
דבר ראשון אני משתתפת בצערךאמא בשעה טובה
אני עברתי לידה שקטה בשבוע 17 ואחרי הלידה עשו לי גרידה, גם אני סובלת מקיצור צוואר הרחם בהריונות וצירים מוקדמים. הלידה השקטה התחילה מטפטופי ירידת מים ואחר כך צירים נוראים ואז ירדו כל המים. זה מה שהרגיע את הצירים אבל הייתי חייבת לסיים את ההריון כי איבדתי מלא דם.
בהתחלה הרופא אמר לי שאני זקוקה לחודש מנוחה ואז הוא ישלח אותי לבדיקה בתוך הרחם, אחרי חודש הוא החליט שהוא לא שולח אותי לבדיקה ואני יכולה להתחיל לנסות, ניקלטתי כמעט שלושה חודשים אחרי. ההריון היה בשמירה מחודש שני עם זריקות פרוגסטרון בגלל ההיסטוריה של צירים מוקדמים וברוך ה' ילדתי בסוף חודש תשיעי בת בריאה, תודה לבורא עולם.
וואוושחרית2
וואי חלום שלי להיקלט כולכך מהר מרגישה שאני חייבת להרגיש כבר את ההרגשה של ליהות בהריון חלביים את זה בשמחה עם סוף טוב. אמן.
יקרה,חדשה ישנה
נשמעת התמודדות קשה, כואבת ומטלטלת כל כך...
אין לי מילים לעודד,
תבכי, תתאבלי כמה שאת צריכה,
זה ממש אובדן. אובדן כפול.


חיבוק גדול גדול! והלוואי שבקרוב תבואי לבשר בשורות טובות!
לגמרי אובדן כפול תודה רבה על כל המילים... ואמן הלוואי ואזכהשחרית2
חיבוק גדול כל כך כואבאני זה א
הלוואי ש ה ימלא חסרונכם בקרוב מאוד
אמן תודה רבהשחרית2
חיבוק חיבוק כמה כאב נגמרו לי השמות

ה' ימלא חסרונך במהרה וישלח לכם רק בשורות טובות וישועה שלמה

אמן ואמן תודה רבה ממש מעריכהשחרית2
יקרה שולחת לך חיבוק ענקחיכיתי חיכיתיאחרונה
ומאחלת לך שה' ימלא חסרונכם במהרה.
הדבר הראשון שאת צריכה להתעסק בו ולחשוב עליו כרגע הוא את! כן , את! מניסיון אני יודעת כמה שזה קשה, אבל עברת לידה על כל המשתמע מכך, את זקוקה למנוחה, זקוקה לקחת לעצמך זמן לבכות, לכאוב ולהתאבל על החלום הכפול שלפתע פתאום התנפץ.
אל תעסיקי את עצמך כרגע במחשבות על אחרים ופערים...כי בסופו של דבר ילדים גדלים ביחד ומסתדרים!
תקחי לעצמך את הזמן להתאושש מהלידה הפתאומית והכואבת הזאת, לעבד אותה, לשוחח עליה ועל הרגשות שלך.
לידה כזאת מטלטלת מאוד מבחינה אישית, זוגית ומשפחתית ולוקח זמן לעבד ולעכל אותה.
מניחה שבשלב כזה גם צריך להתמודד עם כל מיני אמירות של הסביבה שראו שאת בהריון... לא פשוט בכלל.
לי אישית עזר מאוד לשוחח עם נשים שעברו חוויה דומה ולהשתתף בקבוצת תמיכה. הרגשתי שרק מי שעברה חויה שכזאת יכולה באמת להבין אותי.
אם תרצי מוזמנת לשוחח איתי בפרטי...
הרבה כוחות ושבעז"ה תצאו מהחויה הזאת מחוזקים ושתדעו מעתה ואילך רק בשורות טובות
איזה באסה זה להיות הדתייה היחידהחמדמדה

שכל לפעם צריכה לשאול

זה כשר?🤓🤓🤓

אני לא עובדת עם חילוניםמתואמת

(כלומר, יש לי לפעמים לקוחות חילונים, אבל אני לא אוכלת איתם)

אבל יש לי קרובי משפחה חילונים.

מכיוון שהם קרובים שלנו (של אמא שלי, שחזרה בתשובה), הם יחסית בקיאים בפרטים, אבל עדיין קורים דברים על גבול המצחיקים.

פעם אחת דודה שלי שאלה אותי: "והרבנים לא מרשים לכם להפסיק להביא ילדים או לעשות הפסקות מדי פעם?" (לכי תסבירי לה שהרב שלנו בכלל אומר שאנחנו לא צריכים לשאול רב על מניעה...)

ופעם אחרת במפגש עם הורים של דודה שלי (אשתו של דוד שלי), אמא שלה לא הושיטה את היד ללחיצה לבעלי, בעל הזקן הארוך, אבל כן הושיטה יד לאחי, שבלי זקן. הוא התנצל ואמר, "אמנם אין לי כיפה גדולה כמו שלו, אבל גם אני לא לוחץ יד לנשים..." (דווקא אח של דודה שלי כן רצה ללחוץ לי יד לפרדה, והיה צורך להסביר לו שדתיות לא לוחצות ידיים לגברים...)


אבל הסיפור הכי מצחיק שהיה לי לאחרונה - כלומר לא ממש לי, אלא בפודקסט ששמעתי:

אחד מהדוברים בפודקסט רצה להשוות ספרייה של סרטים בבית של מישהו לספרייה של ספרי קודש (מבחינת הכמות), ואמר: "זה היה ממש כמו להיכנס לבית של דתיים, עם כל הספרים של קאסוטו וכל אלה..." (מישהו צריך להסביר לו שדווקא דתיים *לא* לומדים קאסוטו🤦‍♀️)

סוף תשיעי והמחשבות לא פוסקותytrewq
מה יהיה ואיך יהיה? מתי זה יתחיל? כמה יכאב לי? יספיקו להביא לי אפידורל? הלידה תתקדם או שאהיה שעות עם צירים ופתיחה נמוכה? אני אספיק להגיע לביח שבו אני רוצה ללדת? ואיפה הילדים יהיו? אני אספיק להכין לי בגדים לשבוע שחל בו? מה בכלל אני אוכל ללבוש?...

אהההה לא מצליחה להירדם מהמחשבות!!! 🫨🫨🫨 

וואי מזדהה איתך כל כך!!^כיסופים^

רואה את השעה ששלחת ואיתך לגמרי בזה, אני גם לא מצליחה יותר לישון בלילה ובמהלך היום אני גמורה מעייפות.. ועוד עם הילדים עליי בחופש

יאללה בע"ה שסגולת הפורום תעבוד לנו😉

אני בונה על ללדת השבתytrewq

נהיה אצל ההורים וזה הכי נוח 😉

יאללה בקרוב ובקלות ובבריאות גם אצלך! 

הגיוני לגמרימיוחדותאינסופית

גם אני ככה כל הריון מחדש

שיהיה בשעה טובה ובידיים מלאות בזמנו 🙏🙏

לפעמים אני חושבת שבא לי ללדת בקיסרי יזוםytrewqאחרונה
וזהו 🫣 
אין לי כוח לילד שלי.צריךעזרה:)

זהו, אמרתי את זה.

הוא מתיש אותנו, סוחט אותנו.. פשוט לא כיף איתו. כל האווירה בבית נהייתה סיוט בגללו.

היינו אצל פסיכולוגית טיפול ארוך עזר קצת והכל חזר שוב. ועכשיו אנחנו מחפשים הדרכת הורים טיפולית.

ועצוב לי נורא. הוא הילד שלי, אבל כשהוא נכנס הביתה אני לא שמחה.

אני אמא נוראית, אוף.

לא נשמע שאת נוראיתכורסא ירוקה.
אלא שאת מותשת. לא יודעת בן כמה הוא אבל ילד שסוחט אנרגיות זה מתיש בכל גיל בצורה אחרת. התוצאה של ההורים הגמורים זהה.. חיבוק גדול 🧡🧡🧡

לא יודעת אם את מחפשת גם המלצות, אבל אם כן, אז לא מנסיון לצערי אבל מדריכת הורים שאני מאד אוהבת ועוקבת אחריה נקראת מיכל אופנהיים. הרבה מהדברים שהיא אומרת עוזרים לי אפילו בהבנה מחודשת. 

תודה על ההמלצה! אני אחפש..צריךעזרה:)
ממש תןדה!
חיבוק!!!! קשוח ממש ממש!!!❤️❤️❤️❤️שיפור
את לא אמא נוראית בכלל!!! מספיק שאת צריכה להתמודד עם ילד מאתגר, לא צריך להוסיף על זה גם ייסורי מצפון❤️❤️‍🩹 בעזרת ה' שתמצאו בקרוב שליח שיעזור לכם לצאת מהמיצר הזה לגאולה גדולה!!!
אמן!! תודה!צריךעזרה:)
מצטרפת לשארמתואמת

ילד מאתגר זה באמת מאתגר, והוא מכניס אותנו למתח תמידי מפני ההתפרצות הבאה, ולכן באמת קשה להיות בנחת כשהוא נמצא.

מציעה לך - רק אם את מסוגלת - לעשות לעצמך רשימה של דברים טובים בו. תנסי לחפור מתחת לאדמה. אפילו רק לכתוב - יש לו עיניים יפות ודברים בסגנון. זה יכול קצת לעזור להרגשה שלך מולו.

ומחזקת אותך באמת לחפש הדרכת הורים טובה❤️

אני אנסה..צריךעזרה:)
מןדה שזה ממש קשה לפעמים וזה שובר לי את הלב שאין לי ככה בשלוף..
מבינה אותך לגמרי❤️מתואמת
אני גם לא בטוחה שאצליח לעשות את זה בקלות על כל הילדים שלי...
תודה על ההזדהות..צריךעזרה:)
זה מנרמל לי קצת את התחושות
לא צריך להיות בשלוףאמאשוני

דווקא איפה שההתבוננות היא מעמיקה מוצאים אוצרות יקרים מפז.

אם מה שגורם לך חשש זה השלוף אז לגמרי תרגישי בנוח.

תנסי להיאחז בדברים הקטנים.

וגם לייצר זמן נקי משיפוטיות להיות יחד. זה יכול להיות גם 5 דקות. אבל שאתם נטולי הפרעות וחסמים.

תאמיני שאתם מסוגלים לצלוח את הריחוק ויבואו ימים טובים יותר

🤗

דבר ראשון חיבוקמתיכון ועד מעוןאחרונה

זה קשה ממש להרגיש את ההרגשה הזו שאין כוח לילד שלך, ואת לא אמא נוראית, לאמא נוראית זה לא היה מזיז!!!

דבר שני, אם תרצי לכתוב מאיפה את אולי אוכל לסייע במציאת פסיכולוגית מתאימה

סיפור לידה. הזהרת אורך.בת.

ברוך ה' הבייבי ישן כאן לידי. מסתכלת ולא מאמינה שהחיים השתנו בצורה כל כך משמעותית ועד לפני שמונה ימים הוא היה בתוכי ולא הכרתי את הדבר המופלא הזה.

אז לידה שניה, בבית ילד בן שנתיים.

כל ההריון התפללתי ללידה טבעית בגלל שאת הגדול ילדתי בשבוע 42 עם זרוז, ובעצם לא חוויתי את ההרגשה של צירים טבעיים.. שבוע 39 פלוס 3 נכנסת לשרותים ורואה הפרשה קצת צמיגית, אבל כל ההריון היו לי הפרשות אז לא ידעתי אם זה אומר או לא. בכל אופן מעדכנת את אמא שלי ומכינה סוף סוף תיק ללידה.

למחרת סובלת קצת מכאבים, ובערב כשאני משכיבה את הגדול פתאום קולטת שזה שאני מרגישה צורך לשרותים כל כמה דקות זה בעצם ציר. מתרגשת ומתחילה לתזמן, זה כל רבע שעה בערך. הכאב עצמו של הציר כמעט לא מורגש ומה שבעיקר אני מרגישה זה לחץ רציני.. לא זוכרת שהיה לי את זה בצירים של הזירוז וזה מוזר לי.

הולכת לישון ומעדכנת את אמא שלי שכנראה זה יקרה בימים הקרובים. אמא שלי קבעה נופש לשלושה ימים הקרובים ואמרה מראש שהיא תצא באמצע אם אצטרך.. חבל לי שתפסיד ואני ממש מקווה שהלידה תחכה שלוש ימים. קראתי פה בפורום על הרבה נשים שלפני לידה היו להם כמה ימים של צירים ואני חושבת שזה יהיה המצב אצלי.

שוכבת במיטה ומתמודדת עם הציר שמגיע בעזרת נשימות. בהריון הזה לא היה לי כח ומוטיבציה לעשות קורס הכנה ללידה וההכנה היחידה שעשיתי זה לקרוא פה על דרכים להתמודדות עם צירים, השיטה של הנשימות של @בארץ אהבתי נראה לי.

מנמנמת קצת, ובערך בחמש הצירים נעשים קצת יותר כואבים ואני מתעוררת מכל ציר וממשיכה לנמנם ביניהם.

בערך בשבע הצירים מתחזקים ומצטופפים, אני מעדכנת את אמא שלי שאולי היום זה היום ומבקשת שתיקח לי את הגדול כדי שלא יראה אותי עם צירים. אחרי כמה דקות הוא קם ואני מחבקת אותו חזק חזק ומתרגשת כל כך כשאני חושבת על השינוי שאנחנו עומדים לעבור.. פתאום יש ציר, אני סוגרת עיניים חזק ומתחילה בנשימות ומחכה לעבור כמה שיותר מהר את הנשימה השניה - שלישית שהיא שיא הכאב ומשם הענינים מתחלשים.. הבן שלי רואה אותי נושמת בקולניות ומוציאה אויר בקול נמוך, נבהל ומטפס עלי מנשק ומחבק ומרגיש שמשהו לא תקין קורה. אני אורזת לו מהר בגדים בשקית ומתקשרת לאמא שלי שתבוא לקחת אותו, מתפללת שזה יהיה לפני הציר הבא.

אמא שלי לוקחת אותו ועכשיו אני פנויה נפשית לחוות את הדבר המרגש שקורה, אני במצברוח מצויין, מרגישה באורות כזה, קצת כמו על איזה סם. נכנסת להתקלח ובטוחה שזה יעזור לי מאד כמו שתמיד מים משככים כאבים, בפועל האמבטיה עושה לי עצבים וקוצר רוח, אני לא יודעת למה ואיך אבל מהרגע שנכנסתי רק בא לי לצאת ואני אחת שמאד אוהבת אמבטיות ארוכות.. מחליטה לזרום עם התחושות שלי ויוצאת. שמה ניגוני חבד להרפיה, מחשיכה את כל הבית ומתחילה להתנסות בתנוחות שיקלו עלי את הצירים. מנסה להעזר במשקופים, בקירות, על הצד במיטה ומשום מה הגוף שלי רוצה רק להיות על הרצפה אבל זה לא נוח לי כי אני לא מצליחה לנמנם תוך כדי והייתי עייפה.. המוזיקה והחושך משרים עלי תחושת שינה.

כל ציר שמגיע אני מעבירה בחמש נשימות וכל נשימה חושבת על דבר אחר שאני רוצה להודות עליו לה' - על בעלי, ההורים שלי הילד שכבר יש לי והילד שעתיד לבוא, על הלידה שקורית בצורה טבעית כמו שכל כך רציתי, על הבריאות, הבית והחיים.

אני מתיישבת בשלב כולשהוא על הספה ומשום מה נוח לי להעביר שם את הצירים. הצירים מתחזקים ובכל ציר יש לי לחץ חזק מאד מאד למטה. משהו בלב שלי אומר לי שהעוצמה של הלחץ חריגה.

בנתיים אני בקשר כל הזמן עם אמא שלי ואנחנו מסכמות שתגיע בעשר להעביר איתי את הזמן. הניגונים מרגשים האווירה נעימה מאד ואני ממש מרגישה שאני מתקדמת.

בעשר אמא שלי מגיעה ואנחנו מנהלות שיחה נעימה שכל כמה דקות אני פשוט מתנתקת ומעבירה את הציר, מקפידה מאד להיות רפויה ולחשוב רק על הציר הנוכחי.

באחד עשרה הסבלנות שלי נגמרת ואני מבקשת מאמא שלי לצאת לבית רפואה כי אני רוצה שמשהו יזוז. אמא שלי טוענת שאני ממש לא נראית עם צירים משמעותיים ושאולי כדאי לחכות אבל אנימרגישה שמשהו צריך לזוז וחייב לעשות פעולה משמעותית כדי להזיז אותו.

אנחנו נוסעות רבע שעה לבית רפואה, בדרך יש כמה צירים שאני מעבירה בצורה טובה ברכב ואז עוד איזה עשר דקות מחפשות חניה.

נכנסות לקבלה ולוקחות מספר, הכל לוקח הרבה מאד זמן ואני תוהה מה עושים עם מישהי שמגיעה במצב קרוב יותר ללידה, האם היא גם צריכה לחכות בתור? אני מעבירה בקלות יחסית את הצירים אבל יודעת שהם יותר כואבים ומשמעותיים ממה שנראה מבחוץ. מקבלים אותנו ומבקשים לחכות שוב בחדר ההמתנה, שם אני יושבת על כדור פיזיו וזה מקל מאד. מחכות עוד איזה חצי שעה ואז מקבלים אותנו לחדר ואחות מעצבנת מגיעה ומודיעה שמתחילים מוניטור, אני אומרת לה שיש לי צירים כאובים ואיך אני יעביר צירים בשכיבה אבל היא אומרת אז תתרוממי קצת ויוצאת מהחדר.

אני מחכה חצי שעה, בכל ציר אני נשכבת על הצד ומעבירה את הציר, הוא כואב אבל נסבל ברוך ה'. אחרי חצי שעה אמא שלי הולכת לקרוא לאחות אבל הן עמוסות ואומרות לחכות.. אחרי שעה ועשרים שאני במוניטור מגיעה סוף סוף אחות לשחרר אותי. היא מעיפה מבט על המוניטור ואומרת שזה צירים לא כל כך רציפים, והאם אני מרגישה צירים.. אני אומרת לה שבטח ומבקשת לבדוק אותי. היא מכניסה את היד ואז הפנים שלה משתנות והיא אומרת את בפתיחה 4 וחצי כבר מחיקה 80 90 אחוז, זה מעולה.

אני מתרגשת מאד. הלידה שחלמתי עליה מתקרבת ואני שואלת את האחות על האופציות שמתאפשרות אצלם בלידה. היא מסבירה לי שיש מרכז לידה טבעי ששם אין שום התערבות ואי אפשר לקבל גז צחוק או משהו אחר, זה מתקיל אותי כי כן תכננתי ללדת בלי אפידורל אבל עם גז צחוק אבל אני זורמת ואומרת לה שאני רוצה לנסות לידה במים.

זה נראה שהיא קצת מתפלאה, מספרת לעוד כמה אחיות ואז אומרת לי שאני צריכה לקבל אישור מהרופאה. נכנסת לחדר עם שתי רופאות והן צוחקות עלי שאני ממש לא נראית בפתיחה 4. אני רגועה רגועה, במצב רוח מצויין, צוחקת איתן, ורק כל כמה דקות כאילו מתנתקת ומעבירה ציר עם נשימות חזקות.

הרופאה בודקת את הנתונים שלי ורואה שעשיתי הערכת משקל רק בשבוע 32 והן צריכות הערכת משקל עדכנית יותר. הרוםאה מבקשת שאשכב כדי שתוכל לעשות לי הערכת משקל אבל מיד כשהיא מתחילה היא פולטת קריאת התלהבות ואומרת שהראש של התינוק ממש ממש למטה והיא לא יכולה להעריך בצורה כזאת. עכשיו אני מבינה מה זה הלחץ החזק שאני מרגישה ושמחה שבעזרת ה' לא אצטרך ללחוץ הרבה זמן. אני עוברת לטכנאית שתנסה לעשות היא הערכת משקל והיא מנסה מה שהיא יכולה ואומרת לי מראש שהנתונים לא מדויק כי התינוק ממש למטה. הוא יוצא קטן יחסית וזה בסדר.

הרופאה מסבירה לי שנכנסים למים מפתיחה 6, ושולחת אותי להעביר עוד צירים בחדר עם מקלחת. בהתחלה אני מעבירה את הצירים על כדור פיזיו.. אמא שלי משכנעת אותי בכל ציר לדמיין איך התינוק יורד ולעשות תנועות עם האגן כדי שיתברג טוב אבל אני משום מה קשה לי לחשוב בציר על התינוק זה מרכז אותי בכאב ואני מעדיפה לדמיין דברים אחרים לגמרי כדי להסיח את הדעת מהכאב. מדמיינת את הפנים המתוקות של הבן שלי, את ההרגשה כשהוא נותן לי נשיקות, את החיוך שלי, חושבת ומודה לה' על דברים טובים שקרו לי בחיים ובאופן כללי המאמץ על מה לחשוב בכל נשימה עוזר לי ממש להעביר את הציר. אחרי עשרים דקות בערך אני נכנסת למקלחת. בהתחלה המים באמת מטשטשים ועוזרים לצירים אבל מהר מאד הצירים נהיים כואבים יותר והמים כבר לא עוזרים. בכל ציר יש לי בערך 3,4 שניות שבהם הכאב גדול מנשוא ואני לא יכולה יותר, בשניות האלה אני מרגישה שדי. די. די. אני לא יכולה לעבור את זה יותר, והרגע אפידורל. אני עוברת את הכמה שניות האלה ואז ההרגשה היא אחרת שאני יכולה ומסוגלת, אבל הכמה שניות האלה פשוט מפחידות אותי בכל ציר מחדש..

אחרי חצי שעה בערך אני אומרת לאמא שלי שאני ממצה את המקלחת ואחרי זה נבדקת, אם יש פתיחה משמעותית אני הולכת על לידה במים ואם לא אני אקח אפידורל..

הצירים כבר כואבים ממש ממש. כל ציר זה קצת כמו מלחמה לעבור אותו. הנה עברתי עוד אחד. עוד אחד. ועוד. לפעמים אני מצליחה להתמודד עם הצירים עם מחשבות טובות ואז אני מרגישה ניצחון ולפעמים הציר פשוט מפרק אותי ואז אני מתייאשת..

יוצאת מהמקלחת ומבקשת להבדק, מגיעה רופאה ובודקת ואומרת שאני בפתיחה 5 והעובר התמקם קצת יותר טוב אבל צריך עוד כמה צירים טובים משמעותיים כאלה כדי להעלות פתיחה. זה מייאש אותי ממש במיוחד שאני שמה לב שמרוב הכאב הגוף שלי כבר לא מצליח להיות משוחרר ואני קפוצה ולחוצה.

אני מודיעה לאמא שלי שאני רוצה אפידורל ומיד כשמוציאה את המילים האלה מתחילה להתרגש. בלידה של הגדול האפידורל היה החלק הכיף של הלידה, בלי הכאבים, נמנמתי שרתי וצחקתי בפתיחה רצינית מאד. ואני אומרת לאמא שלי יאללה לוקחים אפידורל הכיף מתחיל..

אמא שלי הולכת להודיע לאחיות, הם נראות מאוכזבות שאחרי שעברתי את כל התהליך ויש לי כבר אישור מהרופא זה מה שאני בוחרת אבל אני ממש שלמה עם עצמי ומרגישה שזה יהיה לי טוב. אמא שלי הולכת להביא מדבקות מהקבלה ואני מרגישה שברגע שהחלטתי על אפידורל אין טעם בעוד רגע אחד לסבול.

אני מתקדמת עם המיילדת לחדר לידה, בדרך תוקף אותי ציר עוצמתי אני נכנסת לחדר לידה ומיילדת מבוגרת מקבלת אותי ומבקשת ממני להחליף בגדים אחרי כמה שניות תוקף אותי ציר מטורף מטורף ופתאום אני צועקת צעקות גדולות כמו בכל סיפורי הלידה הקלאסיים. מרגישה לחץ מטורף למטה ובטוחה שאני חייבת לעשות שרותים הרגע, מדדה לשרותים ופתאום עוד ציר. אני יושבת על האסלה ומפחדת שיפול לתוכה התינוק שלי. הלחץ חזק חזק חזק.

אמא שלי מגיעה ואני בוכה לה שהצירים נהיו לא נורמליים ואין מצב שאני עוברת את זה. באמצע הדיבור תוקף אותי עוד ציר עוצמת אני צורחת מכאבים ומתחננת לקבל אפידורל הרגע. המיילדת אומרת בנחת שהיא קראה למרדימה וזה יקח זמן. אני מרגישה בכל ציר שאני הולכת למות ומליון סכינים מבתרים אותי בבת אחת, מרגישה לחץ לעשות צואה, מרגישה ממש שעומד לצאת לי.

המיילדת אומרת פתאום שזה יקח לפחות עוד חצי שעה עד שהאפידורל יגיע כי צריך שהבדיקות דם שלי יגיעו מהמעבדה. אלא אם כן יש לי משהו עדכני מהשבועיים האחרונים. אני מרגישה שעוד רגע אני באמת מתה ואומרת לה שיש לי למרות שאני יודעת שעשיתי בדיקות דם לפני חודש. בין הצירים מתאמצת לפתוח את האפליקציה של כללית ולא מוצאת את הבדיקות. הצרחות כאב שלי מסבירות לה כשנראה שאין אפשרות לחכות עוד והיא מעלימה עין מהעניין. סוף סוף המרדימה מגיעה ואניצורחת לה שבבקשה תביא לי אפידורל דחוף. הכאבים כל כך עזים שאי אפשר לתאר ובעיקר אני מרגישה לחץ מטורף למטה. היא אומרת באדישות שהיא הולכת להביא את הציוד שלה ואז תוקף אותי ציר מטורף אני כורעת ואומרת לאמא שלי שאני הולכת לעשות כאן על הרצפה ולא אכפת לי שזה ילכלך הכל. משום מה לא מצליחה להבין שהרגשה כזאת זה אומר שהתינוק עוד רגע יוצא. אני צורחת להם שאני לוחצת לא אכפת לי מה קורה וברוך ה' הציר עןבר אבל מיד אחריו מגיע ציר נוסף.

המרדימה מגיעה ואני בוכה לה שבבקשה תזדרז אני חייבת אפידורל, היא מבקשת ממני לשבת על המיטה ואני בקושי מצליחה אבל הצורך העז באפידורל גורם לי לעשות את הבלתי יאמן. היא מזריקה ואני תופסת חזק בידיים של אמא שלי כי אני באמצע ציר נורא ואז היא אומרת לי שהיא שמה קצת למעלה ויכול להיות שיהיו לי כאבי ראש אחרי הלידה. באותו רגע לא מעניין אותי כלום, אני בקושי שומעת אותה רק מחכה שיעבור כבר. מגיע ציר את חציו הראשון אני מרגישה בעוצמת ואת החצי השני כבר פחות מרגישה. הכאב מתעמם מייד וסוף סוף אני יכולה לנשום ולהרגע. אחרי פחות מדקה המוניטור מתחיל לצפצף. המיילדת מעיפה מבט דואג במוניטור ואז מבקשת לבדוק אותי כי יש האטות בדופק וזה אומר או שיש בעיה או שהתינוק כבר יוצא. ובאמת אני בפתיחה מלאה. מסתבר שכל הדקות האחרונות היו כבר בצירי לחץ וזה מרגיע אותי להבין אתזה.

אמא שלי מתרגשת ומתחילה לבכות. היא אומרת לי הנה התינוק שלך מגיע.. אבל אני צריכה קצת לנוח אחרי הדקות האחרונות ומבקשת עוד לא להתחיל בלחיצות.

אחרי כמה דקות אני לוחצת ומרוב כל המתח של זמן הזה לא מצליחה ללחוץ טוב, המיילדת מנסה לכוון אותי ואני פשוט מודעת לזה שמשהו לא הולך לי. אחרי כמה לחיצות כאלה המיילדת מתייאשת מתיישבת על הכסא ואומרת לי ולאמא שלי כנראה שזה יקח עוד הרבה זמן.. בלב שלי אני יודעת שזה לא נכון ושכמה לחיצות ממוקדות יוציאו את התינוק. ובאמת מגיע ציר אני לוחצת ולוחצת ועוד ציר קטן ופתאום מרגישה משהו יוצא ממני וזה התינוק שלי. אני אפילו לא רואה את הפנים שלו אבל מחזיקה אותו הפוך רק בגב וכל כך מאושרת תודה לה' תינוק בריא ושלם כמו שהתפללתי. פחות משעה אחרי שהייתי בפתיחה חמש.

אחרי כל המאורעות האחרונים אני מרגישה שחייבת לנוח, התינןק לא כל כך בקטע לינוק והמיילדת מנסה לעזור לי עד שמתייאשת. אני מבקשת שיקחו לי את התינוק ונחה קצת, יש לי קרע קטנטן פנימי ותופרים אותי לוחצים לי על הרחם וזה כואב אבל מוציא כמויות של קרישי דם ומעבירים אותי לחדר התאוששות.

המשך סיפור האשפוז עוד מעט

וואו מזל טוב!!טליה א.
אמאלה איזה מתח!מאוהבת בילדי

מזל טוב!! איזו גיבורה את!!!!

ואיזה כיף להיות אחרי!

וואו כתבת ממש טוב!Doughnut
מותח ודרמטי ממש😅 ומרגש ממש❤️
קראתי בנשימה עצורה!!נשימה עמוקה

כתבת ממש יפה ומרגש..

נשמע ממש חוויה לא פשוטה הצירים שבאו פתאום ככה. הזדהתי מאד עם הצירים הסיוטיים בזמן האפידורל..

יאללה מחכה להמשך..

מלא מזל טוב!! נחת ואוראורוש3
וואו מטורף היתי איתך לגמרי..הלוואייי

מזל טוב!!


כל הכבוד לך כמה כוחות נפש!!


רק.. סליחה אשני אומרת- אבל איך הם לא הבינו שזה צירי לחץ???😉 זה ההכי קלאסי לש צירי לחץ מה שתיארת .. ובדר''כ בודקים פתיחה לפני אפידורל ולא נותנים בפתיחה מלאה לרוב..


ואם זורם לך לכתוב בפרטי איפה ילדת?

באמת מוזרבת.

רצו לבדוק אותי האמת אבל צרחתי שאני עולה למיטה רק בשביל אפידורל

ילדתי באסף הרופא

אהה חח וואי אבל האמת-זה עדיין בדיוק סימן לצירי לחץהלוואייי

ומיילדת מנוסה אמורה לזהות שכשמישהי שהתמודדה מהמם כמוך עם צירים כל הזמן פתאם יצשתפנית לשתצעקות ולחץ והיסטריה לאפידורל והרגע

זה 99אחוז אומר פתיחה מלאה עכישו או בעוד 2 דקות


ברור שאם את בוחרת באפידורל זה זכותך המלאה

אבל בשלב הזה לרוב מיילדות יציעו לנסות כבר לבד כי י ש מצב ש3 לחיצות הוא בחוץ ועד שהאפידורל משפיע.. לפעמים לוקח יותר זמן


קיצר


מטורף הסיפור שלך ועכשיו קראתי על האשפוז אימאלה איהז סרטטטט


את באמת גיבורה אמיתית


ואגב.. מישהי המליצה לי לפני הלידה הקודמת שלי על הבי''ח ההז.. ולפי מה שתיארת הוא נשמע לי יחסית עמוס- גישה לא טבעית...או שזה סתם נדמה לי? 

אממ ניסיתי אותו לראשונהבת.
ולא ממש הייתי מרוצה. אבל חושבת שזה יכול להיות חוויה אישית שלי ונשים אחרות כן מרוצות.
יכולה לספר מהתנסותידרקונית ירוקה

ילדתי שם ובשערי צדק. אסף הרופא היו משמעותית טובים יותר.

בשערי צדק היה לי סיבוך שראו כבר בהריון ואחרי הלידה החמיר. אף רופא לא בדק אותי כל האשפוז. אני התחננתי לאחיות שיקראו לרופא שיראה אותי וכל פעם מחדש הן הופתעו שאף אחד עוד לא הגיע. בסוף סרבתי להשתחרר עד שיבדקו אותי. אחרי שסוף סוף הגיע רופא הייתי מאושפזת עוד שבוע עד שהסיבוך נפתר.

באסף הרופא, בלידה הראשונה באמת לא ידעתי לדרוש דברים והיה פחות מוצלח. לא דחפו התערבות, אבל היה פחות יחס כי לא נראתי כאובה וכשלקחו את התינוקת לתינוקיה לא הסכימו להביא לי אותה עד הבוקר (9 שעות מהלידה) כי לא היה מקום בביות מלא. אבל בלידה השניה ידעתי לעמוד על שלי ולא היו דברים כאלו. ובשתי הלידות היה ביקור רופא פעם ביום והעברת מידע בין צוותים רפואיים

השוואה לא טובה🙈אמא לאוצר❤
פשוט כי גם בשערי צדק הגישה התערבותית ולא טבעית..ועמוס שם מאד מאד מאד ...

אבל באסף הרופא אני תמיד שומעת סיפורים לכאן ולכאן יש כאלה שממש ממש לא מרוצות ויש כאלה שממש כן

דוקא מה שסיפרת על אסף הרופא נשמע לי נוראהלוואייי

אם מישהו לוקח ממני את התינוק ולא נותן לי- בלי סיבה רפואית אמיתית..זה מבחינתי ממש הדבר שהכי מרתיח אותי ברמת המוכנה לתבוע אותם כי אין זכות למנוע מאמא להיות צמודה לתינוק שלה אם היא רוצה . אז מה אם אין מקום בביות מלא? אז תשהיה איתך איפה שאת. זה לא אמור לפגוע בך אם להם אין מקום.



נכון, אני באמת כועסת על זהדרקונית ירוקה

לקחו אותה לבדיקות ואז עד שקיבלתי חדר לקח זמן.

כשבעלי הלך לקחת את התינוקת אמרו לו שבלילה אי אפשר והוא פשוט הלך הביתה 🫣

כשביקשתי שוב אחרי שעה הם רצו שאבוא לקחת לבד ולא יכלתי לקום עד שאחות תבוא לעזור לי (נהלים) ואף אחות לא היתה פנויה למלא זמן.

אבל כמו שכתבתי, בלידה השניה למדתי להתעקש על דברים והיה ממש טוב שם. לידה טבעית, חדר עם שניים, התינוק היה איתי כמה שרציתי, בדיקות לכל מה שצריך ואחיות נגישות.

וואו איזה סיטואציה מורכבת להשאר ככה לבדהלוואייי
עבר עריכה על ידי הלוואייי בתאריך ב' באב תשפ"ו 18:52

ולא מכבדים את הבקשה שלך

ממש רגיש


 

ומדהים שלמדת לבקש ולדאוג לעצמך זה מהמם


 

ומעניין ..בכללי י ש להם גישה טבעית או פחות?

והעומס 'ם- זה ככה לרוב שעמוס?(תמיד יכל להיות ..אבל יש בתי חולים יותר עמוסים ויש פחות)

אני גם חשבתי על זה!השקט הזה
המשךבת.

בעלי מגיע עם מגש סושי ענק, אנחנו נחים קצת בהתאוששות, התינוק ישן.

מביאים אותי לחדר, חדר פרטי וענק. ביקשתי להיות באפס הפרדה. אני מצליחה להניק את התינוק ברוך ה' ועונה קצת לאנשים בוואצפ.

הולכת לישון וקמה עם כאבי ראש מטורפים, מרגישה כאילו הניחו לי בית על הראש. כאילו הרדימו לי את הראש. לא מצליחה להזיז אותו לא מצליחה להסתכל למטה כלפי התינוק, לא מצליחה בקושי לקום מהמיטה. אבל ברגע שאני מניחה את הראש ישר על המיטה בלי כרית אפילו הכאב נעלם.

מעדכנת את האחות מגיעים לבדוק אותי, בדיקות דם וכו' ואחרי כמה שעות מגיעה רופאה מרדימה לדבר איתי.

מסתבר שבגלל שלקחתי אפידורל בפתיחה מלאה היתה סטיה וזה גרם לנוזל מחוט השדרה לנזול לראש. הרופאה אומרת שזה קורה לפעמים וזה סיבוך די נפוץ של האפידורל ושאפשר להכנס למן ניתוח כזה שבו מחדירים דם מהוריד למקום של האפידורל וזה יוצר קריש דם וסותם את החור. או שאחכה שבועיים בערך עד שיעבור בעצמו.

אני מותשת, סחוטה נפשית ופיזית ואין לי כח לשום סיבוכים, באופן כללי פרוצדורות רפואיות מאיימות עלי מאד. אני אומרת לרופאה שאני מעדיפה לחכות ולא רוצה לקחת סיכון.

הרופאה הולכת ואני בוכה ובוכה, לא יכולה לזוז בכלל מרגישה כל כך מוגבלת, התינוק ישן ושקט ומוסיף לי יסורי מצפון. מתקשרת לרופאה קרובת משפחה להתייעץ והיא ממליצה לעשות את הניתוח הזה.

כמה שעות בלתי נסבלות עוברות. אני לא יכולה לקום מהמיטה, לא יכולה לזוז בכלל, מניקה בלי לראות את התינוק. מגיעים לעשות לו את הבדיקה שבכף הרגל ועני לא יכולה אפילו להיות לידו מרוב הכאב.

באיזשהו שלב החלטתי שאני רוצה לעבור את הניתוח הזה והודעתי לאחות היא עדכנה את הרופאה ותוך כמה שעות כבר הורידו אותי לחדר ניתוח.אני יומיים אחרי לידה, צריכה להפרד מהתינוק החדש שלי, מרגישה כל כך מבואסת שגם לקחתי אפידורל שלא ממש עזר לי ובאמת את כל הלידה עברתי בלעדיו, וגם נפלתי על הסטטיסטיקה של אלה שהאפידורל מסתבך להם.

נותנים לי חלוק, מורידים את כל החפצים האישיים ואני כל כך לבד. האווירה של חדר ניתוח מאיימת וקרה, אני רק רוצה שיגמר.

מכניסים אותי לחדר ניתוח, ממש כמו בכל הסיפורים עם מנורות גדולות מעלי והמנתחת מסבירה שזה לא בהרדמה כללית, אני פשוט צריכה לא לזוז ולהגיד לה מתי שאני מרגישה לחץ חזק. אני רועדת כולי, מרגישה חשופה ומפוחדת. כבר לא יודעת אם באמת כואב לי או שאני מדמיינת שכואב. בוכה בלי הפסקה ובאופן כללי מרגישה שקילפו מעלי את כל השנים שלי וחזרתי להיות ילדה קטנה.

הניתוח נגמר, אני צריכה לשכב שעתיים על הגב, מכניסים אותי לחדר התאוששות ואני מעבירה את הזמן בלהקשיב לכל סיפורי הניתוחים הקיסריים של הנשים בחדר. ברוך ה' הזמן עובר מהר ומחזירים אותי למחלקה, המלאך הקטן שלי ישן כל הזמן ולא היה רעב כמו שחששתי.

אני מנסה בזהירות לקום מהמיטה וברוך ה' הכאבי ראש עברו לגמרי! מרגישה שקיבלתי את החיים מחדש. לא מפסיקה להודות לה' על הנס הזה. פתאום מרגישה כמו יולדת רגילה, קצת חלשה אבל חיה ומתפקדת. אנחנו נשארים במחלקה עוד לילה ולמחרת בבוקר משתחררים בשמחה.

אני הולכת לבית החלמה לכמה ימים להתאושש והחוויה מוזרה אבל אני נחה כמו שצריך וחוזרת מיד לברית שמחה בריאה ומאושרת.

וואי סרטאורוש3

לא רצתי לכתוב קודם כדי לא לבאס וגם ילדתי רק קיסרי, מרשה לעצמי כי כבר כתבת את הבאסה. זה ממש היה נשמע לא להיט שנתנו לך אפידורל בשלב הזה ורק מלקרא סיפורי לידה היה די ברור לי שאת בסוף אז הן בטח אמורות לדעת.. וגם סתם לא היו נשמעים סופר קשובים ואת היית ממש מלכה מודעת לעצמך ברמות. מזל שעשית את הניתוח הזה מה שזה לא היה ושזה הועיל ושהצלחת אח''כ לנוח ולהתאושש ולהיות בטוב. רק בריאות ונחת.  

וואו וואו וואואחת כמוני

קשוח

ב"ה שעכשיו אתם בסדר

כתבת ממש יפה, מזל טוב!!קנקן שבור
ומה שקרה אח"כ עם האפידורל נשמע ממש כואב, ב"ה שהצליחו לפתור את זה
וואו איזה סיפור. מזל טוב גדול!! קראתי הכללומדת כעת
מרגש ממש ♥️
וואו , סיפור מטורף. איזה גיבורה את!אמא לאוצר❤
ממש לא התרשמתי מהבית חולים, הצילו כמה רשלנויות קטנות בדרך! הם ממש לא החזיקו ראש על הסיטואציה וניהול אותה כמו שצריך .. באסה! איפה זה היה אם אפשר לשאול?

ואיזה באסה עם הסיבוך!!! זה באמת סיבוך נפוץ אבל סיוטי🤦 טוב שאת אחרי!!🩷 התאוששות קלה וטובה💓

כן..בת.

אחרי מעשה קלטתי שהם באמת לא היו קשובים

וגם לא התנצלו אפילו פעם אחת על האפידורל שהם שמו לא טוב..

וואי אוף איזה באסה!!😞אמא לאוצר❤
וואו!! מלכה שאת!אנונימית בהריון

קראתי בנשימה עצורה

הרבה מזל טוב!!!

סיפור מטורףףף ואת אלןפה!!!❤️,שגרה ברוכהאחרונה
מעבר דירהקרובה

שלום. אשמח לעצתכן..

אנחנו זו''צ, עוברים עוד מעט דירה ומתלבטים בין 2 אופציות...


א. דירה קטנה וחמודה, היתרון שזה קומת קרקע, החיסרון שזה חדר וסלון.

ב. דירה גדולה, 3 חדרים, חסרון שזה קומה 3...


מבחינת כשיהיה הריון ואח''כ תינוק, מה עדיף? לסבול קומה 3 בלי מעלית אבל יהיה עוד חדר או להסתדר כמה שאפשר עם תינוק בחדר ובלי שידת החתלה וכו'?

או שיש עוד נקודות שלא חשבתי עליהן?


ואם הדירה של החדר וסלון- עד איזה גיל של התינוק זה עדיין אפשרי ואם יש טיפים איך לסדר את זה...


תודה!!

בעלי כמוך, ובכל זאת אין לנו שידת החתלהבארץ אהבתי

יש לנו כיסוי מיטה שפורסים על המיטה בבוקר, ועליו אני מחתלת (וגם שמה משטח התחלה חד"פ מתחת לילד - משתמשת בו כמו רב פעמי עד שכבר מתלכלך או מתבלה...)

גם אני אף פעם לא הרגשתי שחסר לי שידת התחלה...

צום ט באב עם סכרת הריוןהבוקר יעלה

שאלתי רב אם צריך לצום והוא הפנה לרופאה שלא ממליצה

ומפה מתלבטת מה לעשות כי באופן כללי היא לא בעד צום בהריון.

מישהי שגם פסקו לה בהריון עם סכרת לא לצום? 

אני מכירה שלא צמיםעדי7

גם לא ביום כיפור

אבל אולי זה תלוי כמה את מאוזנת

האמת שגיליתי רק לפני יומייםהבוקר יעלה
הריון קודם הייתי מאוזנת, מקווה שגם עכשיו בע"ה 
עונה בתור סוכרתיתnik

צום עם סוכרת הוא מסוכן, וצום עם סוכרת בהיריון הוא מסוכן כפול 2.

בכל ספר הלכה שפתחתי סוכרתיים הם הדוגמה הראשונה לחולה שפטור מצום..

יש סיכון לנפילת סוכר, או התייבשות שתביא לצירים מוקדמים.

בתשעה באב אין שיעורים, אז לפחות תשתי כמו שצריך.

ואוכל יכולה להסתפק במינימום שצריך.

בע"ה בבריאות ובשמחה!

תודה רבה!הבוקר יעלה
הרגעת אותי.. 
אין על מה🙂nik

אפילו ביום כיפור אני שותה ואוכלת לשיעורים..

אם תצטרכי תפני למכון פועה, יש להם הנחיות מסודרות.

נכוןחולמת להצליח

גם לי הנחו בסוכרת הריון לאכול לשיעורים גם ביום כיפור, זה קצת מוזר אבל ידעתי שזה בשביל העובר.

כן ליניק חדש2

כולל כיפור שלא צמתי בו.

הרב הנחה אותי איך לאכול לשיעורין.

והיתה לי סכרת מאוזנת.

ביום כיפור אוכלים בשיעוריםמולהבולה
אז בתשעה באב אין שיעורים כנראה שרב יגיד לך לאכול רגיל,תשאלי
אני צמתי אבל בחודש תשיעיעוזרת
והיה ממש בסדר
עם סכרת?מנגואית

אני גם מכירה שלא צמים בכלל כמו שהשאר כתבו פה

ביום כיפור שיעורים, צריך הדרכה של רב ורופא ירא שמיים איך

רק אומרת לגבי כיפורענבלית

שזה לפעמים תלוי ב''עד כמה חמורה הסכרת"

היו פעמים שצמתי כיפור

והיתה פעם ששתיתי לשיעורים מרק טחון

בשני המקרים הייתי על דיאטה בלבד, ללא הזרקת אינסולין

האמת הייתי בטוחה שצמים כרגילהבוקר יעלה

בשניהם.

חידשו לי..

לקראת כיפור אתייעץ בע"ה 

במקרה שלי, ניסיתי לצום בתשעה באבענבליתאחרונה

של אטתה שנה, והסוכר שלי ירד נמוך.

כששברתי את הצום באזור 11-12 על משהו ממש סביר (כריך מלחם מלא) הסוכר קפץ ממש גבוה.

זו הסיבה שסכרתיים צריכים לאכול כל 3 שעות.

אז התיעצתי עם רב והוא אמר בכיפור לצום בלילה ולשתות שיעורים מרק מזין בבוקר.


אבל בהריון שלפני כן עם סכרת הריון לא היתה לי בעיה כזו, וכיפור עבר מצוין. וגם ההריון שלפני לפני.

כנראה המצב החמיר באחרון...


לכן זה ממש לא גורף.

מי שמזריקה אינסולין זה יותר בעייתי לצום למיטב ידיעתי.

הכי טוב להתיעץ עם רב לפי המצב שלך.

חייבת לצייןניגון של הלב
מכירה כאלה שפוסקים בכללי בהריון שלא חייב לצום, גם בלי סכרת
אני חושבת שבתשעה באב ויום כיפור זאת דעת מיעוטשיפור
זה נכון לגבי יום כיפור. 9 באב יש יותרפרח חדש

בהנקה למשל אני צמה רק בלילה

בהריון אני צמה כי יחסית קל לי לצום

בהריונות עם סכרתאבןישראל
כן צמתי ט באב ויום כיפור, יום כיפור הייתי בתשיעי. תשעה באב אמרו לי שאם לא הייתי מרגישה טוב הייתי מתחילה לשתות/ לאכול לשיעורים
צלקת קיסריהלביאה הלוחמת

ב''ה עברה כבר שנה מהקיסרי חירום, אך הצלקת עדיין מורגשת ומציקה מאוד

זה תקין? יש איך להקל?

מה הכוונה מורגשת? היא מפריעה לך להתנהלות ביום-יום?מתואמת

איך זה מרגיש - כמו דקירות כאלה?

את מרגישה אותה כל הזמן או רק מדי פעם?

היא מציקה כזאתהלביאה הלוחמת
לפעמים יש כאבים וגם יש חצאיות שלוחצות על זה
אני באמת פיטרתי את החצאיות מהארון שלימתואמת

מההיריון האחרון והמשכתי ככה גם אחרי הלידה (קיסרי רביעי).

מדי פעם אני מרגישה דקירות כאלה בצלקת - זה מלחיץ בזמן אמת, אבל בסופו של דבר זה תקין.

אם אלה ממש כאבים שמפריעים לתפקוד - הייתי בודקת את זה...

שווה לבדוק אםעדיין ניתן לטפל בהאחת כמוניאחרונה

בריפוי בעיסוק פיזיקלי.

מטפלים בצלקות עם מדבקות סיליקון ועוד .. 

סכרת הריון?! אני לא מצליחה להכיל את זה,שגרה ברוכה

עשיתי היום העמסה של מאה.

ויצאו לי תוצאות גבוליות שבשום הריון לא יצא לי ככה. מבאס ברמות.

לא מצליחה להתרומם מזה שנכנסתי לסכרת. ובדיקות ומעקבים . איך שורדים את זה???


בדיקה ראשונה יצא 92(צריך עד 95)

בדיקה שניה יצא 163 (צריך עד 180)

בדיקה שלישית יצא 141( צריך עד 155)


בדיקה רביעית זה אקבל מחר תשובה .


אבל הבדיקה בצום! אוף אוף אוףףף


זהו זה נקרא סכרת? 

למיטב ידיעתי תקין זה תקיןכורסא ירוקה.
אולי יגידו לך לשמור אבל זה לא נשמע כמו סכרת. חכי לדבר עם הרופא
אני זוכרת שגם אני ממש התבאסתי מהסכרתמתיכון ועד מעון

למרות שהייתי בהריון בסיכון מאלף סיבות באמת משמעותיות מהסכרת הכי התבאסתי

בפועל זה היה הריון שירדתי מלא במשקל ולא עליתי כמעט וכולם החמיאו לי שאני נראית מהמם, וב"ה התלחתי להיות מאוזנת לגמרי עם תזונה

כן אני יודעת שיש יורדות בזה,שגרה ברוכה

שזה מהמם ברור

אבל קשה לי לעכל את זה

ובכלל תפנה אותי בטח להריון בסיכון וזה כבר אין ליד הבית ויטרטר אותי יותר ובכללי מרגיש לי שהכל נהיה מסובך 

גם אם הבדיקה הרביעית תצא לך גבוהההבוקר יעלה

זו לא סכרת כי את צריכה שתי חריגות

ממני, שרק לפני יומיים גיליתי על סכרת ועכשיו בגמילה מסוכר 😔 

❤️,שגרה ברוכה

כן אבל הראשונה גבוה ממש  

לכן אני לחוצה

זה בטווחהבוקר יעלה
אם היה גבוה, היה מחוץ לטווח.. 
מקווה באמת,שגרה ברוכה
ממה שאני יודעתמתיכון ועד מעון

זה השתנה ומספיקה חריגה אחת כדי לתת אבחנה של סכרת

טןב הגיעה בדיקה רביעית. יצא 121(הגבול נראלי 140),שגרה ברוכה
אבל לגבי זאתי שבצום שיצא קרוב לגבול (אבל בתוך). לא יודעת איך מתייחסים לזה. 
עד כמה שאני מבינההשם שלי
אם זה בתוך הטווח זה בסדר, גם אם קרוב לגבול.
למה את חושבת שיש לך סכרת?שבעבום
הבדיקות תקינות לחלוטין
כי התוצאה הראשונה יצא קרוב ממש לגבול העליון,שגרה ברוכהאחרונה
לכן חשבתי

אולי יעניין אותך