אבל משעמם לי
רחמיי על הנשמה הכללית בצמ''ע שמתעצבן ממניבוז
אבל משעמם לי
חצופית!!!מגובלת-
דרוש תיוג....
האיש באמת אחד האוולים שיצא לי לראותאריך וייס
מותר לאהוב את הרצל אני לא נגדבוז
אני אדם מכיל מאד
לא קשור לאותו דיון, קשור לדרך התבטאותאריך וייס
אמרתי לך, אין לי בעיה איתובוז
אממ, שאלה.אריך וייס
בלי קרובי משפחה וחברים
בעיניי?בוז
אדם ששם את הזולת לפני עצמו
אדם שהדרך בה הראש שלו עובד מפעימה אותי
זה בגדול
אני צריכה לחשוב על זה לעומק אבל, זאת שאלה מעניינת
אני מסוגלת לקרוא רק למספר דו ספרתי של אנשים בעולם אלילים
ואני מעולם לא הבנתי איך אפשר להעריץ קרובי משפחה או חברים
לא יפה לדבר ככה עליו בפורום אחרים אהבה ~
התכוונתי לאריךים אהבה ~
אני כתבתי בדיוק מה שרציתי גם בפניואריך וייס
לא הבנתי מה מגעיל בוים אהבה ~
האמת גם אני לא הבנתי מה מגעיל בובוז
אני זאת שעצבנתי אותו וזה לא היה יפה אבל הוא הצחיק אותי עם ההערצה העיוורת הזאת
עזבי, זה לא משנהאריך וייס
בן אדם שלא מסכים איתך על הכל?מגובלת-
הוא מגעיל ואוויל?
ממש ממש ממש ממש לא!!!!!אריך וייס
הוא פשוט מתנהל לא נעים. תבדקי כל מיני הודעות שלו
ואיך אתה מתנהל, כשמדובר בחרדים, וכו?מגובלת-
בדקתי גם בדקתי..
נעלבת כי את חרדיה? די נואריך וייס
אל תכנס!מגובלת-
אבל גם אל תשפוט אנשים שהם אווילים.
בגלל שהם לא שונאים סתם חברה שלימה
ושהם מגעילים..
בגלל שאמרו משהו שקשה לך לשמוע...
תפתח עניים!
סליחה.
זהו.
זה קצת משעשע, אבל לא באמת. אני אשתעשע ביוםשום וחניכה
שבשם השעמום/הרצון להטריל/העצמאות המחשבתית /השחרור/המגניבות/ הקוליות
תשחטי קצת פרות קדושות מאצלך. ותשאלי את ימ"ל, דומני שיש לו עדר שלם להצעיד כעדר לטבח.
מתי יגיע היום הזה?
תראי, זה באמת נחמד כמביט מהצד לראות מישהו שנושא מסויים זה נשמת אפו, ומישהו אחר שם לו את ידו באותו נושא מול העין ואומר לו לא נגעתי בך. אין ספק שאת מביאה לפורום ציניות מסוג של כ"כ קיימת בו. אבלללל, התחושה היא שיש נושאים מסויימים שבהם היא לא מעיזה לגעת, וזה קצת תוקע. כאשר זה חד צדדי, וכאשר במקרה או שלא, זה רק בנושאים שיש קונצזוס בקרב אנ"שך שיש להוקיע אותם, זה כבר נראה כהבעת דעה נחרצת במסווה של הטרלה, כדי לייצר מצב של WIN-WIN סיטואיישן. גם הגחכתי את הנושא, וגם לא תפסתי כ"כ עמדה, כי אני רק פרובוקטורית מוצהרת.
מתי זה באמת היה מקבל את הגוון המופרע והפרובוקטיבי? - אם מדי פעם היית לוקחת נושאים טעונים מקרבך, ואומרת לנו מה דעתך עליהם. באמת באמת.
ובלי כל קשר - רפואה שלימה לך (וממילא
) לשאר חברי עמו ישראל מהפורום!
זה קלבוז
ב. אין לי בעיה להתווכח גם על פרות קדושות מאצלי. הכלל הוא פשוט- אני לא צוחקת על רבנים או אנשי דת יהודיים למרות שבינינו יש ועוד איך מה להעביר ביקורת גם עליהם. פשוט פה אני מעדיפה להיזהר בגחלתן.
לגבי מגוחכים כמו ביאליקוש, למה לא. אפילו עם חצי שכל אפשר לומר שהוא היה אפעס קצת מעפן
ג. רוצה נושא טעון? בכיף
אבל לעשות את זה מתוכנן מוציא את כל העוקץ
יאללה נושא טעון...
ימ''ל
התיקון השני לחוקה - בעד ונגד.
אווו רק בעדאריך וייס
נגד, אין.
תן לה משלה, שאתה ושלך שלה.שום וחניכה
לי יש כמה, אולי בהמשך.
ואז תגיד לי שזה לא חכמה ואני צריך להביא משלי.ימ''ל
לא שיש לי בעיה עקרונית, פשוט יהיה קשה לי למצוא כי אין שום דבר מגוחך/נלעג אצלי. 😌
נ"ב
הרמתי לך להנחתה. תנצל את זה.
בבקשהשום וחניכה
אעשה את זה קצת מורכב:
מצאת בחב"ד כמה 'פגמים', ואולי בחסידות בכללה, ואתה זורק את התינוק עם המים.
מי ישמע, כאילו היהדות היא תוצר רק של לוגיקה מזוקקת ותמצית האמת הפילוסופית המטוהרת מכל סיג.
היהדות היא לא מתמטיקה ויש בה גם דברים שלא עומדים בתנאי מעבדה (אם כי לא מתנגדים לה, לרוב).
למרות שבזה קצת סטיתי וכיוונתי את האש אולי לכיוון הלא נכון. שיהיה.
יאללה מלח-מה!בוז
עשית את זה לא נכוןימ''ל
באת עם הנחות שלך והקשית עליהן במקום להקשות על ההנחות שלי. אבל טוב.
א. לא זרקתי את התינוק בגלל אותם פגמים, הדברים שביקרתי בחב''ד לא באו לשלול אותה כחסידות או את תנועת החסידות ככלל.
ב. הדברים שמפריעים לי בתנועת החסידות הם עקרוניים יותר ולא אותם הפגמים, והם לא ייחודיים רק לחסידות.
ג. 'היהדות' זו הכלל מאוד גסה. האם היהדות עברה התפתחויות ושלבים? כן. האם יש בה דעות וגישות שונות? גם כן. אבל כשאתה מדייק ומזקק את רעיונות היסודיים ומשליך את הקליפות והזוהמה שנדבקה בה במשך הדורות יש לך אמת פילוסופית מטוהרת.
אז יכול להיות שאני עדיין לא כ"כ מכיר את ההנחות שלך.שום וחניכה
אז נעשה קצת סדר: מהם הדברים העקרוניים שמפריעים לך בחסידות ולא רק בה?
זה לגבי ב.
לגבי א - אם שללת את החסידות מטעמים עקרוניים, דומה שביקור הפגמים האסתטים כבר לא רלוונטים, כשרגא בטיהרא, רק להיפך. לא?
לגבי ג - מעניין מה למשל אתה מגדיר כקליפות וזוהמה. יתכן שבכלל תשובתך לזה, תשובתך לב'.
אענה בקצרה, וההמשך אם יהיה בלילהימ''ל
(שעות עמוסות לפניי)
ב. ראשית מה שמפריע לי בתנועה הקבלית ככללה (כמדוני שכבר דנו בזה מספר פעמים). שנית, החיפוש אחר רוחניות וחוויות כעבודה דתית (שיש לזה מקום ואפילו חשוב, אבל כתוצר ולא כמטרה).
א. לא, משתי סיבות: זה שיש פגם מהותי לא מוריד מהפגמים הנוספים שנובעים ממנו (למשל זה שעבודת ה' עקומה לא מתיר גם לעבור על ההלכה). שנית, הפגמים האלו לא בהכרח שייכים לאותו פגם מהותי (לדוגמה, הם באים לידי ביטוי גם בכתות נוספות כמו הרפורמים, בצורה די דומה אפילו).
ג. יש שני סוגים: קליפות כמו חוסר בהירות מחמת התפתחויות כרונולוגיות הבדלי ניסוח ותרבויות ושכחת הדורות, ויש זוהמה של גישות ודעות שחדרו בצורה כזו או אחרת להשקפה היהודית (החל מראשיתה. מתחילה עובדי ע"ז היו אבותנו).
בגדולשום וחניכה
מה שכתבת כאן גולמי מדיי מכדי להתעסק איתו, ואאלץ להמתין לערב. אז אתעסק במה שכן הנחת גישה.
ב. לגבי הקבלה - אולי דנו בזה בעבר בפורום, ואולי אפילו באותו שרשור ששנינו הגבנו (אני זוכר לפחות אחד כזה), אך לא 'פנים מול פנים'.
איפה ראית בחסידות חריגה ממה שכתבת במוסגר (והקדמת האגלי טל, שהיא אדמו"ר חסידי כידוע, היא דוגמא מצויינת לכך)? שמא אתה מבלבל בין חסידות לבין חסידים?
א ו- ג - חומר היולי לבינתיים.
לגבי בימ''ל
התחלנו לדון בהקשר קרוב לזה באישי ואז עברת לשאול אותי על התורה עצמה ועל "סוד השנים עשר".
לגבי המוסגר, התייחסתי בעיקר לגבי דברים שדנו בהם כאן בעבר כמו שינה מחוץ לסוכה וכדו' - דברים שבהם החסידות/הקבלה גוברים על ההלכה.
א,ג - מוזמן למקד את השאלות.
לא.שום וחניכה
שם הדיון היה ספיציפית אודות פרד"א ולא לגבי ספרות הקבלה, אם כי אפשר להקיש עקרונית מזה לזה בכמה רבדים (ואגב - חבל שזה תפס אותי ביום עמוס, כי מאז ועד היום יש לי תשובה להשיב על דבריך בדבריך ה'ספר' המוגדר).
כשכתבתי מוסגר - התכוונתי למוסגר בב'. דהיינו חתירה לחוויות.
לגבי חסידות עוקרת הלכה - מסכים איתך לגמרי. ואלו אכן היו חלק מהנושאים שרציתי להטריל את סלט.
אמקד לגבי ג (א' לא כ"כ הכרחי לדיון) - כמובן, ארצה לדעת מהן הקליפות ומהי הזוהמא.
הדיון בבסיסו אותו דיוןימ''ל
רק שלגבי הקבלה יש תוספת חומרה בשל התוכן.
אוקיי, יש הבדל בין הדורות הראשונים לחסידות לאחרונים ובעיקר בין החסידויות הלמדניות לשאר (אגב האגלי טל שהזכרת).
לגבי ג נראה לי שהסברתי, אתה מן הסתם רוצה דוגמאות, כן? בע"ה בלילה.
בארור.שום וחניכה
לגבי החסידותשום וחניכה
אני אשמח לקבל דוגמא לדבריך מהחסידות הכתובה.
אין ספק שהחסידות שמה דגש על העולם הרגשי, אך לענ"ד אין בה את מה שתיארת. כמובן אם יש בה עצות איך לשמוח או לרומם את המצב רוח, זה לא אומר שזה חזות הכל וזוהי עבודת ה' לדידה.
מה האמת הפילוסופית המטוהרת?בוז
זה בגדול, כןימ''ל
אני לא נגד, זה בגדול גם המסקנה שליבוז
אז בסוגייתשום וחניכה
סיבת בריאת העולם הסתתמו טענותיך?
אתה בטח יודע את המהלך של הרמח"ל (שמקורה בדברי האר"י), ואת חבילות הקושיות עליו.
אז המסקנה היא להיפך מדבריו מן הקצה אל הקצה? ואם לא, מהי? ישנה בכלל?
עניתי באותו מטבעימ''ל
אבל האמת שזה די דומה לסיבת הרמב''ם ש'כך גזרה חכמתו', כלומר: לעולם לא נדע, ולא במושגים שלנו לדעת.
(לטעם הרמח''ל ש'טבע הטוב להיטיב' אתה מן הסתם מניח שאני לא מתחבר).
עושה שלום במרומיושום וחניכה
נמצאת אתה ורמבמ"ך והחסידות משיקים באותו עניין.
גם תשובת החסידות, בשורה התחתונה שלה, דומה מאוד לזאת של הרמב"ם, אבל כרגיל עם קצת נשמה, וקצת 'טעם' למה לעולם לא נדע (בקצרה: הקב"ה נתאווה. תאוה בחי' ענג בכתר. העולם נברא בחכמה כמ"ש כולם בחכמה עשית. חכמה, בכללה אנחנו, למטה מכתר, ולכן לא מושג. לבד מכך שבכתר אין טעם).
= בקורונה אין טעםט'
גם בחיים שלי איןים אהבה ~
לא נראה כךשום וחניכה
ממנהג ערסיי ישראל.
חלילה וחסימ''ל
אחוריים, תחתונים, תאווה ועונג, דוכרא ונוקבא, אנפין והצטמצמיות. חלילה לנו.
יפה.שום וחניכה
מה שאני מאשים את המשכילים המתנגדים לקבלה הוא שבשאר העניינים הם מגדילים ראש, וחושבים ומפרשים בצורה מופשטת, ודווקא את תורת הקבלה מתעקשים להבין בצורה ילדותית מגושמת ומגשימה.
לגמריים אהבה ~
למרות שאני מעדיפה בצל מעקרון
תמיד אפשר למצוא את דרך האמצעשום וחניכה
כמו לאכול שום בצל.
אתה טועהימ''ל
תן קצת קרדיט לאנשים חושבים שהם לא מעקשים להבין בצורה ילדותית ומגושמת (בין השאר יש לי בבית את הספרים וקראתי את ההקדמות לשומר אמונים הקדמון וללשם שבו ואחלמה שעסקו בנקודה הזו. ואם היית קורא את 'מלחמות ה'' או את ספר 'הויכוח' ודומיהם לא היית כותב מה שכתבת).
אף אחד לא חושב שהמקובלים סוברים שיש אי שם דמות זכר ונקבה וכדו'.
אבל כן מדובר כאן על בחינות שונות ופנים שונים באלוהות, ולא רק פעולותיה בעולם.
יש כאן הגשמה, שאמנם אינה מגושמת בפשטות ילדותית, אבל היא חמורה לא פחות.
אני לא מאמין שלמדת את השומר אמוניםשום וחניכה
ואתה בכל זאת כותב "בחינות שונות באלוהות". חזור לשם (ומה יש בהקדמה? העיקר הוא הספר עצמו שהוא הקדמה ללימוד תורת הקבלה).
הוא ביאר היטב מהי אלוהות ומהן ספירות. מה זה רצון ומה זה בעל הרצון. מה זה כתר דא"ק, ומהו האור הפשוט.
אין כאן הגשמה.
השומר אמונים,ימ''ל
די נו,שום וחניכה
אתה לא רציני. או שלא למדת או שלמדת ממזמן.
האמת שאפילו מרפרוף בספר אי אפשר להבין שהיחס בין שניהם הוא כאשר כתבת - שהשומר אמונים הוא הקדמה ל'מבוא שערים'.
כל ספר עומד בפני עצמו ושניהם מהווים מבוא לתורת הקבלה. השומר אמונים בצורה יותר רעיונית ושורשית, והמבוא פתחים הוא היכרות בסיסית עם עולם המושגים והיחס ביניהם.
לעצם הטענה בהודעתך הבאה - כבר אתה רואה שהם עושים מאמצים להרחיק ממחשבת ההגשמה. ולגבי טענתך שזו אפולוגטיקה - כלל לא נכון. הוא מבהיר חזור והבהר שכל עולם המושגים כולו נפרד מהעצמות. זה כמו שיאשימו אותך בתור מאמין שאתה מאמין בריבוי באלוקות מכיון שאתה מאמין שהוא ברא מלאכים (או שכלים נבדלים, איך שתרצה), ואם תתעקש להוכיח שהם זה לא הוא, תואשם באפולוגטיקה.
למדתי לפני כעשורימ''ל
עושים מאמצים נכון, אבל מאמצים מאולצים. זה כמו שיבוא מדען ויתעקש להסביר שהאטום הוא יחידה אחת (וברור שהוא יחידה אחת, והוא אפילו נקרא *אטום*) אבל מה לעשות שהוא מורכב מחלקיקים שונים שיחד מרכיבים את אותה יחידה שנקראת אטום.
אפשר להגיד את זה על מלאכים, אבל זה לא יהיה נכון (בעצם, תלוי איך מבינים מה זה מלאכים).
איך שלא תגדיר מלאכיםשום וחניכה
אפילו אם תקצין ותלך למספר פירושיו של הרמב"ם במו"נ למושג מלאכים (רמזתי ע"כ בהודעתי לעיל), ותפרש מלאך בין היתר כ'שכל נבדל' או 'שכל פועל' (בהתאמה למצב), עדיין לא תחמוק מה'ממה נפשך' הידוע: אם הם הוא - הרי ריבית באלוהות. ואם הם לא הוא - הרי צימצמת באלוהות, וגם הצרכת אותה לדמי תיווך מיותרים.
ואתה יודע מה, למה ללכת למלאכים? איך אתה פותר את סוגיית העולם עצמו, הטבע, מהפרדוקס של הממה נפשך דלעיל (בואך שפינוזה)?
סוף דבר, לא על הקבלה תלונותיך, אלא על התיאולוגיה.
כל הכבוד שום ונחניכה תן בראש
בוז
לאימ''ל
ולכן השאלה לגביהם היא כמו השאלה על העולם, והיא שאלה שלא מתחילה מה שייך צמצום אלוהות בבריאה - האלוהות אינה מקום שתופסים ממנה חלק ואינה סך השכלים או כל דבר אחר שקיים בבריאה.
יפהשום וחניכה
עכשיו תקרא שוב מה כתוב בצילום שאתה הבאת:
"בין ספירות א"ק ובין ספירות עולם האצילות כולן הן מחודשות ממנו בחידוש גמור" (ואם כי צפוי שאתה תדגיש את המילה 'ממנו' אך איני רואה את זה רלוונטי לעצם זה שהגדירן כמחודשות).
ולגבי הדילוג על הפרדוקס באלגנטיות - קל מדיי. כי אתה בעצם טוען שהאלוהות אינה כל דבר אחר שקיים בבריאה, אם כן הכרעת, תרצה או שלא, כהצד השני שהבריאה נבדלת מהאלוהות, והדרא קושיא לדוכתה. האלוהות אינה הבריאה, אפילו אם זה כי אין ערוך אליה, מכל מקום משמע שיש דבר שהיא לא. ואין לך צמצום גדול מזה.
זה נכון שהם אומריםימ''ל
איכס. ואיך אתה חי ככה?ים אהבה ~
^^^ריבוזום
אני מצליחה להבין איך כותבים דבר כזהים אהבה ~
כי כשסובלים מרגישים ככה.
אבל להגיד שזו האמת, שאלו החיים, שזו המציאות - אני לא מצליחה להבין איך אפשר לחיות ככה.
באמת, לא מצליחה. אם ככה הייתי מרגישה קבוע הייתי קופצת מהצוק ממזמן, זו חשיבה אומללה שלא נותנת שום סיבה לחיות.
ומי שמכיר אותי, קצת, יודע שהחיים שלי עד כה לא היו טובים במיוחד,
וגם מי שמכיר אותי יודע אולי רבע ממה שעברתי,
ושלפעמים אני כועסת הרבה על השם אבל אני לא חושבת שהייתי מצליחה להתנהל עוד רגע אחד בעולם אם הייתי יודעת או חושבת שזוהי האמת.
חושבת שזו ציניות מהולה בהומור שחוריהיה בסדר....
ייבס אסור לחשוף סודותבוז
זה חתולבוז
פירוש שאם אתה כותב אילוסטרציה אתה צריך משהו דומהבוז
צר לי מאד
וזה סימן שהשמנתי
כלומר מכסים יפה את כל הבוז
וואו עמוק אחיבוז
ושההסתכלות על העולם שלי שטחית וצרת עין
הגיוני בהחלט בהתחשב
אני נותנת לך מאה נקודות בקריאת סיטואציה
ואפס בקריאה בין השורות
אם כבר הזכרת שבלונה.שום וחניכה
חידה לתלמודיים שבכאן:
היכן מוזכרת שבלונה בש"ס? ולא, לא חק תוכות.
בבא בתראבוז
לא זוכרת אם זה שבלונות או סבלונותבוז
מה שאומר שהגיע זמניבוז
זאת החילזון תלך לישון ולא תטריד אנשים תמימים וישרי דרך
נכון, מוזכרים שם סבלונות.שום וחניכה
באיזור דף קמה-קמו.
יפה!שום וחניכה
על השליפה. אבל לא.
אוףבוז
אני לא תלמודייה

משאירה את זה לך אתה תהיה האחראי על התלמוד פה
כן אתה נחמדבוז
רק שכשאתה מדבר עם בנאדם שבקושי מצליח לכתוב משהו אתה לא אמור להתייחס לדברים שלו כאל מכתב אלוקים, מקסימום נוסטרדמוס
חחח תודהבוז
זה בעבודה
כן
בוז
בוז
בוזאחרונה
מה רע באיך שעושים פה בארץ?בוז
אלו שני תנאים די הגיוניים.
לגבי ארה''ב, אני בעד, לדעתי צריך לשים את ההגבלות הנ''ל אבל חוץ מזה? תנו לאנשים להגן על עצמם
חשבתם שיהיה טוב?!תתעלמו ממני
לא רק חושבארץ השוקולדאחרונה
מאחל רק טוב גבר
ורק משתי מילים אני הכי פוחדנועה.
ראש השנה
בעעע
לא אוהבת. ועוד חג של יומיים
חלום שלי לטוס לחו'ל לכל החגיםםם
מבאס לשמועמקפיצים נטושים
אני דוקא די אוהב אותו
למה אוהב?נועה.
ימי רוממות מיוחדיםמקפיצים נטושיםאחרונה
עם תפילות מרוממות
וואי, מבאסארץ השוקולד
אמן!!נועה.
החלטתי עכשיו להקפיץ כל פורום ישן ומוזר שאני רואהמקפיצים נטושים
ולתהות על קנקנו, אז מה זה הפורום הזה?
כמה תשובותארץ השוקולד
מממ.. תודהמקפיצים נטושיםאחרונה
יחסית מסביר. קצת. אולי.
ספסל אחורי של אוטובוס משהו..
חשט?אורה2x
!!!ריבוזום

תקשיבייייאורה2x
אני עוברת על המסרים פה והשיחות אישיות.. כמה דרמות!! ואני לא זוכרת כלום! מביך למדי.
ולמה כשאני נכנסת לשיחה עם פצלש כתוב לי שהיא מחוברת?!
מה איתך?
המפגש טד יצא לפועל?
עוד אפשר להירשם? 😇
ריבוזום
האחרון שניסינו להרים לא, למיטב זכרוני...
אבל היו שניים שכן, והם גם היו ממש טובים! בכלל הפורום הזה היה איכותי, אחותי |נוסטלגי|
ועדיין איכותיארץ השוקולד
כתבנו פה כל דבר איכותי שהיה בשנה האחרונה, אפשר לראות בקלות כמה זה
וואו, התגעגעתיארץ השוקולד
וואיזיויקאחרונה
אין לי כוח לשבת הקרובהנועה.
מלא אנשים שבאים להתארח ועושים מלא רעש ברחוב ומשאירים בלאגן ולכלוך...
לא כזה מגניב לבוא לפה
ואם אנשים קוראים פה- צריכה המלצהנועה.
ספרים - ספרי אריך קסטנרארץ השוקולד
הנה 3 המלצותעשב לימון
סדרות של כאן ארכיון- קרובים קרובים, סטרייט ולעניין.
בפייסבוק- עמוד בשם "הקופסה- רק דברים טובים", יש בו בדרך כלל קטעים מצחיקים מסרטים ישראלים ישנים..
מבאסארץ השוקולד
כן ב"הנועה.
לפחות זה
ארץ השוקולדאחרונה
והנה עוד בנאדםריק סאנצ'ז
שמגיע לפורום נטוש ותוהה על טיבו
והנה חיוך השמש העולה נפרש על פנינו
הוד444
מזדההבאליןאחרונה
מישו זוכר מה הניק האחרון של שוברת גלים?שירה ניקוד
או- מישהו שמכיר אותה במציאות יודע מה שלומה?
תמסרו לי שנזכרתי והתגעגעתי