הן יותר רחבות מהדברים של @מיואשת****** לכם פותחת שרשור נפרד:
חז"ל אומרים שאין דורשין בעריות בשלושה. אני יודעת שבדורנו ההדרכה היא לפתוח ולדבר על הדברים גם בשיעורים כללים (כגון של הרבניות קטי מנדלביץ, נעמי שפירא ונוספות..) ועדיין - הפורום יוצר מעין במה פתוחה בחסות האנונימיות לכניסה תכופה לחדר המיטות של נשים רבות.
אנחנו, חברות הפורום, הופכות בהדרגה מנשים שמכירות אך ורק את המערכת האינטימית הפרטית שלהן עם מעלותיה ומגרעותיה לנשים ששומעות ונחשפות לעוד ועוד סיפורים מחדר המיטות של זוגות אחרים ואם לא מחדר המיטות ממש אז מהמתרחש סביבו..
האם זה אכן בונה את הצניעות והקדושה של הבתים שלנו? האם כל אחת מצליחה להיות עם בעלה גם במיטה אבל גם בעוד סיטואציות אישיות ללא ששום סצנה מהפורום צפה בתודעה שלה?
שואלת על עצמי ולכן לאחרונה קצת מתרחקת.. מרגישה שרוצה לשמר את המיוחדות של הקשר שלי עם בעלי חף מהשוואה לקשרים אחרים גם במחיר של חוסרים מסויימים שבו. שמחה מאוד שאת רוב שנות הנישואין שלנו עד כה עברנו ללא החשיפה לפורום. יודעת על עצמי שאם הייתי מכירה את הפורום לפני כן הייתי כנראה ידענית יותר, פותרת אולי קשיים שעברנו בצורה יותר מוצלחת, אבל מאבדת המון מהעומק של קשר ששמור לשלושה בלבד: איש, אשתו והשכינה שביניהם.
אם יש קושי או שאלה חשוב להתייעץ!: בשביל זה יש מדריכת כלות או מדריך חתנים, רופא, רב, יועצי זוגיות ומיניות, מכונים מומחים ועוד.
אבל חברות לא.
גם לא חברות אנונימיות מהפורום.
מניחה כחומר למחשבה..
נקודה שניה:
הרבה פעמים ובאופן קצת מכליל..
אצל גברים: קשר גופני מוליד רצון לקשר נפשי
אצל נשים: קשר נפשי מוליד רצון לקשר גופני.
לכן..
זוגיות ואינטימיות בנויים מהמון מישורים. המגע והקשר הגופני הוא אחד מהם. חשוב ומיוחד אבל ציר אחד.
זוגות שונים בונים את הקשר סביב צירים שונים ובתקופות שונות העומק של הקשר בא לידי ביטוי בצורות שונות.
בתחילת הזוגיות הקשר הגופני הוא הרבה פעמים ציר מרכזי וגברים מרגישים מאוד את הצורך בו כי המישורים הנפשיים פחות מבוססים.
העומק של החברות והשיתופיות שנבנות עם השנים ביכולת להבין את עמקי הנפש, משבריה ותעתומותיה, היכולת לגשר ביחד על פעמים, הבניה הרוחנית המשותפת, הגידול המשותף של הילדים והנחת מהברכה שהם מביאים, ההתמודדות המשותפת עם משברים וקשיים - יוצרים עומק שלדעתי אצל נשים מובילים להעצמה של הצורך בחיבור גופני שמבטא את האחדות שנוצרה, ואילו אצל גברים יוצרים הפחתה בצורך בחיבור הגופני כי הם זוכים לחוות חיבור עמוק גם בצורה אחרת.
שוב רעיון שמניחה והולכת..

תודה על התגובה!