הכנתי כמות גדולה עם שני רטבים (שמנת פטריות ודלעת מוקרמת). נשארה כמות מכובדת מהעיסה, אז יצרתי צורה ואפיתי על טורבו עם מעט שמן זית- יצא הרבה יותר טעים מהמבושל במים!
מצרפת את המתכון עם שתי הגרסאות:
לעיסה בסיסית:
תפוחי אדמה אפויים בשלמותם על מלח גס. אני עשיתי 7 בינוניים-גדולים. המלח הגס מנקז את הנוזלים ומייבש את תפוח האדמה אז מומלץ לא לוותר על השלב הזה.
כשהתפ''א רכים מקלפים אותם ומועכים עם 2 ביצים ו-3 כוסות קמח. במתכון המקורי כתוב 2 כוסות, אבל הבצק יצא מאוד דביק אז הוספתי עוד קמח.
מנקנקים על משטח מקומח לנקניק בקוטר ס''מ בערך, חותכים לקוביות ויוצרים צורה יפה (יש סרטונים ביוטיוב).
דרך הכנה אחת- לבשל במים רותחים כמו פסטה עד שהניוקי צפים ואז ישר להכניס לרוטב.
דרך הכנה שנייה- למשוח את הניוקי במעט שמן זית ולאפות על חום גבוה+טורבו עד שמזהיב.
הדרך שנייה יצא יותר טעים.
)
)

