חוץ מרופאה אחת, שהמליצה לי באחת הפעמים למנוע עם התקן במקום גלולות כי יש לי עבר של דיכאון אחרי לידה (ובסוף לא שמעתי לה, כי גיליתי שאני פשוט לא מסוגלת לשים התקן), אף רופא לא אמר לי כלום על זה. לא רופא נשים ולא רופא משפחה. פשוט נתנו מרשם בלי לעשות שום בירור. (אולי שאלו אותי אם יש בעיות קרישה במשפחה, לא זוכרת)
אז הרופאה בסבב הנוכחי כן שאלה אם כבר לקחתי בעבר גלולות, אבל מסתבר שזה שבעבר (לפני עשר שנים ושמונה שנים בערך) הן לא עשו לי כלום זו לא ערובה שככה יהיה תמיד.
ועכשיו אני כבר לא יודעת עם הסחרחורות והקוצר נשימה והעייפות הנוראה והעיניים הקצת מטושטשות הם תופעות הגיוניות ולגיטימיות בשביל גלולות, ואני פשוט צריכה לחכות שהן יעברו, או שאולי אני צריכה לדאוג...
ואם זה שיש לי ורידים ברגליים (לא מציקים בכלל חוץ מגירודים אבל קיימים) זו לא התוויית נגד נגד גלולות.
ואם זה שהגיל שלי מתקרב ל-35 לא מעלה את הסיכון גם כן.
ודווקא שמחתי שנתנו לי מרשמים בלי בירור, כי אני באמת לא מסוגלת למנוע בדרך אחרת (ובאמת חייבת למנוע), אבל עכשיו אני מתחילה להרגיש שזה לא בסדר...
טוב, שורה תחתונה אחרי כל התלונות, מישהי מכירה רופאה טובה שאפשר להתייעץ איתה בייעוץ טלפוני? (מעדיפה ייעוץ טלפוני בגלל הקורונה וגם בגלל שכרגע לא צריכה יותר מזה) מישהי שלא תנפנף את כל הבעיות האלה ותאמר שהן לא קשורות לגלולות (או שכן, אבל שתמצא לי סיבה אחרת). אפשר רופאת נשים ואפשר רופאת משפחה, אפשר פרטי ואפשר דרך כללית.
תודה לכן...
חשבתי על זה גם כן.. הזוי ועצוב!
ויש ספרים שמרכזים שמות מהתנ"ך, אפשר להסתכל בהם כדי לקבל השראה...