מחזור ראשון לבת 11ggg
ביתי בת ה11 (סיימה כיתה ה') קיבלה מחזור. היא נבהלה קצת, לא הבינה מה עובר עליה.
אני גם הייתי מאוד מופתעת, זה נראה לי גיל ממש מוקדם. לא חשבתי שזה יגיע לפני גיל 12. לכן עדיין לא דיברתי איתה על זה. 2 הבנות היותר גדולות שלי קיבלו בגיל מאוחר יותר.
אחרי שהסברתי לה כמעט הכל, היא קצת כעסה עלי ואמרה לי אבל למה לא הסבירו לי קודם? למה לא מדברים על זה לפני שזה מגיע? אז התנצלתי ואמרתי לה שלא חשבתי שזה יגיע מוקדם כלכך. ושבד''כ גם מדברים על זה בבי''ס, כנראה רק שנה הבאה. הוספתי גם שהיא יכולה לבא אלי תמיד ולשתף אותי או לשאול שאלות. היא נרגעה ומתחילה להפנים. גם אמרתי לה בשמחה שהנה היא מתחילה להיות אשה ואיזה כיף זה שהיא גדלה ומתבגרת וכו'. נראה שזה השפיע.
אבל מייעצת פה לאמהות אחרות להיות עם יד על הדופק ולחשוב מתי להכין את הילדה לקראת הבאות.
שאלתי היא איך ומתי להסביר לילדה איך קורה שהזרע מגיע לביצית, הסברתי לה פחות או יותר את התהליך המדעי ולא ידעתי איך לספר לה כיצד זה קורה. אמרתי לה (היא שאלה) שבינתיים אני מעדיפה לא להסביר לה את זה, רק שתדע שזה קורה כשבני הזוג מאוד אוהבים ואז הם עושים משהו כדי שזה יקרה. לא יודעת גם אחרי 4 ילדים בגיל ההתבגרות איך מסבירים את זה בצניעות ובלי להבהיל את הילד? (לצערי כששאלתי את האחרים בזמנו אם הם יודעים, הם נפנפו אותי, כנראה כבר הבינו)
אני רק אוסיף לדברייךמיואשת******

שאצל בנות בדרך כלל נראים ניצני שדיים וצמיחת שערות ערווה ובית שחי לפני המחזור, אז צריך לשים לב לסימנים האלו ברגע שהם מתחילים זה הזמן לנהל שיחה....

הסברים על יחסים.. לא יודעת. מתמודדת בעצמי.

נכוןggg
לפי סרטון של ד'ר קטן שראיתי, יש איזה שנה שנתיים בין התחלת צמיחת החזה לבין הופעת המחזור, אצל הבת שלי זה קרה הרבה יותר מהר. מתלבטת אם היא צריכה יעוץ אצל רופא.
אני הייתי הולכת ליעוץ ליתר ביטחוןמיואשת******

אצל אנדרוקירנולוג. זה רופא שמבין בהורמונים וכו. בנוסף לא יודעת מה הגובה שלה אבל עכשיו יש לה שנתיים וקצת לגבוה. אם היא ממש נמוכה אז כדאי גם להתייעץ עם הרופא הזה וגם עם דיאטנית איך להעשיר לה את התזונה שתתאים לגדילה מואצת

בהצלחה!

לא יודעת אם הסיפור שלה נשמע חריגבאורות
היו לי איזה שלוש בנות בכיתה שקיבלו מחזור כבר בכיתה ה.
אני קיבלתי בעצמי בגיל 12(זה כולה שנה אחכ..)
והתחילה לי גדילה סביב גיל 11..
בעיקרון זה תקין לגמרי לקבל מחזור בגיל 11..טארקו
ואם הייתי הולכת לרופא זה קודם כל בלעדיה ורק אם יש צורך לוקחת אותה.. כדי לא להלחיץ אותה.

והסיפור שלך עשה לי בום חזק אחורה למתי שאני קיבלתי מחזור- בגיל 11, ואמא לא האמינה לי שזה זה כי לא יכול להיות, זה צעיר מידי...
גם הפרשות מתחילות הרבה לפני, ואפשר ומומלץ לבדוק אתקרן-הפוך
התחתונים של הילדה כשעושים כביסות.
זה גם נקודה מאד חשובהתוהה לי
לי היו מלא הפרשות נרתיקיות ובגלל שאף אחד לא הסביר לי מזה, אבל כן הסבירו לי על מחזור, הייתי הטוחה שיש לי מחזור "שקוף", ובמילים אחרות איזו בעיה חמורה בדם. וגם חשבתי שרק לי צמחו שיערות בבית שחי ובפות. (איזו היפוכונדרית אני🤣)
חייבים לדבר עם הבנות על כל התופעות האלו!
הפרשות יכולות להיות הרבה שנים לפני וגם ניצנים שלבתי 123
שדיים
אוי לא נשמע לי דווקא נכון בכללבאורות
אותי זה היה מאוד מאוד מביך אם אמא שלי היתה בודקת לי את התחתונים. ברמה שאם היתה אומרת לי משהו על זה אחרי זה לא היתי רוצה לדבר איתה ונפגעת ממנה.
לטעמי פשוט תדברו!!!
לא חוויתי עדיין גידול של מתבגרות אבל יכולה להגיד מאיך שהיה אצלי- תדברו עם הבנות שלכן. תהיו אוזן קשבת. תסבירו מהצד הביולוגי, אין מה להתפדח. ואם אין לכן את המילים, יש היום אינספור הדרכות של נשות מקצוע שמספרות לנו איך להסביר במילים נכונות. זה ככ ככ חשוב. ותתחילו מוקדם! ילדים היום חשופים להכל. כיתה ה למשל זה בול הגיל.
ממש לא נראה לי שהכווהה לדבר על מה שראינובארץ אהבתי
נראה לי שהכוונה היא להסתכל וכך לדעת שהילדה מתחילה שלבים ראשונים של התבגרות פיזית, וזה סימן שנכון להתחיל לדבר איתה על כל הנושא (בלי לספר מה ראינו).
לא יודעת..עדיין מרגיש לי חטטניבאורות
לא תמיד, ולא חושבת שצריך לדאוג אם המחזור מגיע קודםמרווה כחולה
הבת שלי בת 9 וכבר התחיל לה ניצני שדיים ושיער ערווהתודה לך ה' 🙏
אני ממש בלחץ, לא יודעת מתי לדבר איתה. מרגיש לי גיל 9 מוקדם מידי.
אני באמת חושבת על זה המון לאחרונה...
לדבר איתה בכזה גיל? הא, והיא תאומה, והתאומה שלה אחרת לגמרי .. הרבה יותר קטנה ורזה וממש רחוקה מהתפתחות. וגם יותר תינוקת.
אווף לא יודעת אם לדבר רק עם אחת והשניה לא...
ולמה שלא תדברי גם עם השניה הרי ברור שהן ידברו אחתבתי 123
עם השניה
את יכולה להתחיל מזה שהיא בטח שמה לב שיש שינויים בגוף ולדבר על המחזור בגיל הזה ממש לא חייבים להסביר על הריון העיקר שלא תבהל כשתקבל ובשלב מאוחר יותר תמצאי זמן להסביר את השאר
היא ממש תינוקת. לפי מה שנראה לי היא תיבהל מאודתודה לך ה' 🙏
למשל לאחרונה אני מנסה להסביר לה שהיא גדולה וכבר עוד מעט בחורה ולא מתאים שתצא מהמקלחת עם תחתונים וגופיה.. אז היא אומרת לי ילדה בכיתה ג היא לא בחורה.. וזה לא מעניין אותה כמה פעמים אני מעירה לה. השניה ההפך הגמור...ממש בוגרת ומבינה עניין
צריך למצוא דרך ואת לא צריכה לקשר את זהבתי 123
להתבגרות דוקא וכן למצוא דרך נעימה. היא רואה בשירותים תחבושות שלך? אולי את יכולה לשים ולתת לה לשאול מה זה ואז לומר לה שגם אצלה זה יגיע וכמה זה טוב ואומר שהיא ילדה בריאה ולהסביר שזה לא דם כמו של פצע וכו
יש לי שרותים נפרד בחדר. בדכ לא משאירה סימנים.. תודה לך ה' 🙏
השאלה גם בכלל מתי לדבר. גיל 9 לא מוקדם מידי?תודה לך ה' 🙏
זו שאלה ממש טובה אני גם חושבת שגיל 9בתי 123
זה מוקדם מצד שני מאוד מבהיל לקבל בלי לדעת מה זה
לדעתי מגיל 10.anonimit48
בעיני למצוא פתאום דם בתחתונים הרבה יותר מבהיל משיחהתפוחים ותמרים
שהיא טרם זמנה בנושא.
דעתי האישית שלא לחכות שזה יקרה לבד...רעותוש10
גיל 9 אם יש ניצני שדיים זה לא מוקדם מידי... זה יכול לקרות השנה...

מצד שני לדעתי זאת לא צריכה להיות שיחה חד פעמית מכוננת אלא לדבר ולטפטף בנושא לאט לאט
ממש מסכימה, שיחות פה ושם, במנות קטנותתפוחים ותמרים
לא חייב לתת את כל המידע בבת אחת, אבל לדעת לפחות שיש דבר כזהחילזון 123

תחבושת לא נשמע לי מוקדם מדי
לפחות שתראה את זה מדי פעם
אולי יותר סביב לידה של האמא, אם יש כזאת...

כשהייתי ביסודי היתה ילדה בכיתה א' או ב' שקיבלה בביה"ס...אמא של בנותי

היא היתה בטוחה שהיא עומדת למות! זו ממש טראומה.

עדיף לדבר מוקדם מדי ממאוחר מדי, זו דעתי.

מה? ילדה בכיתה א ב קיבלה מחזור?!?!חדשה ישנה
חברה של אמא שלי קיבלה בכיתה ג'בעוז וענווה!
אכן כן... נדיר מאוד, אבל כשזה קורה, הטראומה... ממש מסכנהאמא של בנותי

יש לי תלמידות בכיתה ד' שכבר קיבלוואילו פינו
בנות 9-10.. בכלל לא מוקדם
אני מניחה שהיא שמה לב לזהבאורות
ואם היא לא יודעת מה קורה זה יכול אפילו להלחיץ אותה. אני לא מבינה למה אתן חושבות שזה מוקדם מידי? אפשר לעשות הסבר ביולוגי נטו, לא צריך להסתבך עכשיו. להביא לה תמונה של מערכת הרביה של האישה( לא חייבחם תמונה חיצונית), להסביר לה שסביב הגיל הזה ילדה הופכת לנערה וזה נגרם מהורמונים שמופרשים מהמוח ואיברי הרביה, ומסמנים שהגוף שלה מתבשל להוך לאישה שתוכל בעז"ה בעתיד להיות בהריון וללדת ילדים. להסביר על התהליך של הביציות והמחזור ומה זה אומר הדימום. להסביר על השדיים שבהתחלה זה כואב קצת הצמיחה שלהם, ואם לא מרגישים בנח אפשר לקנןת גוזיות. להסביר על דאורדורנט ועל זה שצומחות שערות בבית השחי ובפות כחלק מהתהליך של ההתבגרות ולכל המבוגרים יש שם שערות וזה נורמלי ויפה. בקיצור, תדברו! אל תתנו להן להשאר לבד עם התהיה של מה קורה פה ואם אני נורמלית
למה לא?אמא של בנותי

איתי אמא שלי דיברה בגיל 10 - כשהיא מדגישה שבדרך כלל המחזור מגיע בגיל 12-13, אך יש מקרים נדירים שהוא מופיע כבר בגיל 9-10 ולכן היא מדברת איתי עכשיו.

במציאות קיבלתי רגע לפני שנהייתי בת 14, הייתי כבר בתיכון...

אבל ברור, שבגיל כזה - עדיף מאוד מאוד שלא לדבר על איך נוצר תינוק, וקשר בין איש לאישה...

אלא פשוט על הדימום והרחם. (אין צורך להזכיר את החלק של הזרע, ואפשר בהחלט לומר שאחרי שמתחתנים, אם ה' רוצה - הביצית הופכת לתינוק, ושאיך זה קורה היא תדע בעוד כמה שנים.)

בתור אישה שקיבלה מחזור בגיל 10.5 (כן, מאד מוקדם)...anonimit48
זה לא עוזר שלא מדברים על זה!
אמא שלי כלכך נלחצה ולא הבינה (היא קיבלה רק בגיל 16!) ואף אחד לא באמת ישב להסביר לי ולדבר איתי בגובה העיניים. אמא שלי פשוט אמרה לי שזה קורה לנשים כל חודש ושצריך את זה בשביל אחרי זה להיות בהריון וזהו בערך.
זה גיל שלדעתי לגמרי אפשר להסביר על מיניות בצורה נאותה ראויה מבינה ומכילה... תחשבי שהעולם מאד משתנה ואין אף אחד שינגיש לה את זה.
ובייחוד חשוב לדבר איתה על כך שלא תרגיש חריגה, אני התביישתי הרבה זמן שקיבלתי מבין הראשונות בשכבה שלי (אפילו הראשונה).
אמא שלי (בית חילוני) לא דיברה איתי מילה (וגם: נתפסנו )תפוחים ותמרים
הראתה לי את התחבושות והטמפונים והלכה. אפילו לא הסבירה איך מחדירים. זה היה די כואב (בחרתי טמפונים, כמוה, בלי להבין שיש אפשרויות נוספות).
ובאופן כללי היא לא אמרה מעולם שום דבר בהקשר של מיניות.

אצל הבת שלי בכתה (עולה ל-ה') יש ילדה אחת עם ניצני שדיים וזה מעסיק אותה ודיברנו על זה כמה פעמים.

אני כילדה לא הבנתי *כלום* מההסברים הביולוגיים. רק הבנתי שיש דם ושזה איכשהוא קשור להריון ומגעילללל ושאי אפשר לדעת מתי זה יקרה.

גם אני חושבת איך להרגיש לבת שלי, שלפני כמה שבועות נכנסה לחדר בלילה.... מזל שהיינו מכוסים. בעלי עוד ניסה: אנחנו מתחבקים
היא: אני יודעת מה אתם עושים!
מסתובבת ללכת, עם הגב אלינו: די, מספיק יש לי מספיק אחים!
יוצאת מהחדר: איכס!

אוי ואבוי... מה קרה למפתח? :Oמיואשת******

שכחנו מפתח אחר מחוץ לחדר... אוי לפדיחה!תפוחים ותמרים
כאילו נעלתם והיא פתחה במפתח נוסף???חילזון 123

שיחה דחופה על - לא נכנסים לחדר סגור בלי לדפוקמיואשת******

במיוחד לחדר של אבא ואמא

נדיר מאד שפותחים אצלינו דלת סגורה (לא נעולה) בלי לדפוק. לקח הרבה חינוך ותזכורות אבל היום אין מצב כזה

אם הדלת סגורה דופקים.

(ברור שאנחנו גם נועלים, אבל סתם דוגמא, כשאני מתלבשת אני לא נועלת)

עכשיו עברתי לשיחת- אם אמא הלכה לנוח דופקים רק במקרי חירום. עדיין לא עובד....

אוי איזה פאדיחה... בטח מעכשיו אתם נועלים פעמייםציפור מתוקה
וואי וואי! איזו ילדה קשוחה! מקווה שלא עשיתם לה טראומה🤣anonimit48
איך היישרתם מבטים בבוקר, זאת השאלה הכי חשובה שצריכה להישאלהשם בשימוש כבר
כאן...
לא בערת/ם?
הבעיה לא היתה בבוקר.... אלא בכך שיומיים אחכתפוחים ותמרים
הבחור תופס אותי באמצע הכנסת מכונה לדיון צפוף בעניינים אינטימיים.... לא ידעתי מה לעשות, אז הכנסתי את הכביסה ***ממש*** לאט כדי שיילך כבר.

ושאלה שאני מתלבטת לגביה- הם חושבים שזה מגעיל ולא יכולים להבין מה טוב בזה, וכמובן מניחים שהיינו יחד x פעמים כמספר הילדים -

איך אומרים להם בצורה שמתאימה לגיל שזה דבר שלא מיועד רק להבאת ילדים?
או שזה גיל צעיר מדי ולא משנה שיחשבו כך?
וואי... לא יודעת מה הייתי עושה במקומךמחי
כלומר, לא הייתי פותחת את הנושא בכלל בגיל הזה... אבל אם הם כבר יודעים, אולי כן כדאי להסביר להם שכשזה נעשה מתוך אהבה של בני הזוג זה לא מגעיל וזה מקרב. יותר מזה לא הייתי אומרת, הם גם ככה לא יבינו
אני חושבת שאשנן לי את המשפט הזהתפוחים ותמרים
ו... מבינה יותר את אמא שלי שבחרה להימנע לגמרי.
בגלל שזה עשה לי רע אני מנסה לחשוב איך לדבר איתה, מרגישה שכבר הגיע הזמן כי זה במודעות שלה ובסביבה שלה, והרבה אצל החברה הכי טובה שלה (שלובשת חזיה! בלי שום ניצנים, שמשתמשת בדיאודורנט, ומאד מודעת לעולם ולסביבה, יותר מהבית שלי שהיא קצת רחפנית) ו.... לא רוצה שחלילה ייגמר לי הזמן.

מה מראים לילדה בשיחה ראשונה?
את כל האפשרויות?? רק תחבושת?
אולי פשוט אספר לה על המסלול שלי:
טמפונים
תחבושות
גביעונית
לדעתי תחבושותפיג'מה
ולהגיד שיש אופציה כזו לטמפונים.

אמא שלי הראתה לי איפה המקום של התחבושות, פתחה איתי כמה, הסבירה, הראתה שזה נעים, ואז - נתנה לי ללכת עם תחבושת 'על ריק' (כלומר, לא במחזור, סתם אחרי שיחה שלנו...) למשך כמה שעות, שאדע שזה לא מפחיד...
גם לדעתי להתחיל בתחבושות, ולהזכיר את שאר האפשרויותחילזון 123

חוץ מזה, אולי לא חזיות, אבל גוזיות ודאו' כדאי שיהיה לה כבר בסביבה, גם אם לא תשתמש בהתחלה

אולי לקנות לה איזה ספר על המחזור

ועוד משהו אני לא בטוחה שהשיחה על מחזור חייבת לבוא באותה נשימה עם השיחה על יחסים
זה כמובן נושאים קשורים, אבל לא חייב לקשר אותם מייד

אפשר לדבר על המחזור וההתבגרות וכל מה שסביבו (גם אם היא כבר יודעת הכל, זה טוב לעשות סדר, ולדבר על זה בצורה מסודרת)
ובלי קשר בפעם אחרת לדבר על יחסים, במיוחד לאור מה שקרה לכם

רעיון ממש טוב, תודה רבה!תפוחים ותמרים
נשמע לי מדהים לשתף במסלול שלךאמא חדשהה
אולי לשתף ביתרונות וחסרונות של כל אמצעי
אפשר גם לספר על תחבושות רב פעמיות
אבל אני לא אמא למתבגרת, אולי יותר קרובה לזה בעצמי
בהתחלה רק תחבושותמיואשת******

אחרי שהיא תתרגל לגוף ולהתליך אפשר לדבר על טמפונים. אבל אצלי היא לא הצליחה למרות שמאד עודדתי. גביעונית הכי הכי לא לגיל הזה לדעתי. 

לדעתי זה תלוי בגיל אבל כן צריך להראות אתבתי 123
האפשרות של טמפון
אחרת זה סיוט בטיולים בבריכה היא צריכה לדעת שיש את האופציה הזו
נכון, אבל אחרי שבכלל מתרגלים לכל העסקמיואשת******

אני בתור בחורה לא הסתדרתי עם טמפון וגם הבת שלי לא... אולי זה ענין של מבנה. אבל בהחלט עודדתי אותה לזה מאד

רק לדעתי לא בהתחלה. צריך כמה חודשים להתרגל למה שקורה

אני עד היום לא מסתדרת... והלכתי לטיולים והכל...חילזון 123

ניסית את שתי האופציות?קרן-הפוך
עם מוליך ובלי מוליך?
ברור. אבל מתישהו נמאס לי לנסות. לא נח לי ככה וזהוחילזון 123

אפילו רק להראות שיש את האפציה הזובתי 123
כל אחד ומה שמתאים לה. לי זה נראה מבלבל הכל בבת אחתמיואשת******

מכיון שדי ברור שאף אחת לא תצליח את זה על המחזור הראשון וגם לא על השני.

לא צריך לעבד את כל המידע בבת אחת. 

אבל זו רק דעתי

בן כמה הבחור שתפס אותך לדיון צפוף?השם בשימוש כבר
הבחור בן רבע לשמונהתפוחים ותמרים
ילדונציק. אחותו הגדולה עדכנה אותו בחדשות המסעירות?השם בשימוש כבר
מה הבעיה שיחשבו שזה נועד רק להבאת ילדים?יראת גאולה
אוי ואבוי!!הבוקר יעלה
ווואוו..miki052

היום הילדים מתבגרים מאוד מוקדם שמעתי לאחרונה עלבתי 123
כמה בנות שקיבלו בגיל 10.5 ממליצה להתחיל להסביר בגיל 10
ראיתי ספרון מאוד יפה. מתאים למגזר חרדי/דתי בסינון מידע שלותודה לך ה' 🙏
ממש נהנתי. חשבתי לקנות אותו לתת לבנות שלי, וככה להסביר להם..
איזה מידע רשום שם? בכלליות..בתי 123
זה כמו החלפת מכתבים בין אמא ובתתודה לך ה' 🙏
שהאמא אומרת לבת שהיא רוצה לדבר איתה על הבגרות וכו.. ואז הבת עונה לה שוואי היא ממש מחכה ומתרגשת וכיף להרגיש גדולה. לגבי הסבר על המחזור כתוב שהביצית יוצאת וכו.. ואז הרחם מתנקה וזה המחזור. לא כתוב על הזרע וכו. אני אהבתי כי לא חושבת שזה מתאים ( אנחנו חרדים דוסים, ולא מספרים עד כדי כך בכזה גיל) אחכ גם מפורט על כל ההתפתחות הגופנית , על החזה שגודל, ושיער וכו.
הבנתי שיש ספר נוסף אותו דבר שנקרא בואי ביתי+ ובו מפורט קצת יותר, כולל הסבר על טמפונים
מי שכתבה אותו נמצאת כאן בפורום הזהבאר מרים
וואו!! ספר מדהים. מאוד מאוד נהניתי ממנותודה לך ה' 🙏
^^^כתר הרימון
ספר מושקע מאד. מחכה שתהיה לי בת
ויש אותו בגרסה של: בואי בתי+ שיש שם עוד כמה פרטים.
למי שלא שמרן מדי ולא רוצה להסתיר חלק מהדברים, הוא יותר מומלץ.

עריכה: אני רואה שmam+6 כתבה את זה
תודה! איזה מרגש לקרוא ביקורות חיוביות תודהקיווי
אני משתפת הרבה ידע ומתייחסת להרבה מהנושאים שעלו כאן בדף הפייסבוק שלי (גם למי שאין חשבון פייסבוק יכולה לקרוא)
רבקי פרידמן בואי בתי
רק אשתףפיג'מה
שגם אני קיבלתי בכיתה ה', ואחותי בתחילת כיתה ד', וזה הגיוני, וזה קורה, וצריך לשים לב...
כלהכבוד שאת שם בשבילה!
אני שמעתי שיחה על זהאמא גם

מאוד ממליצה לחפש חומר על זה לאמהות, זה יכול לעזור לך 

יש כל מיני מנחות דתיות למיניות בריאה היום , כדאי ממש ללמוד מה לעשות גם עם הבנות וגם עם הבנים

אני סיפרתי לבת שלי,ובאמת מזל,חשבתי שהיא תקבל בגיל מאוחר כמוני, ופתאום היא קיבלה מוקדם (ואז שוב היתה הפסקה ארוכה שלא קיבלה) 

בשיחה ששמעתי האמירה היתה לומר באופן מפורש: איבר מין בתוך איבר מין. וזה אחרי שמספרים את הביצית והזרע שמתחברים וכו. וכמובן התהליך שקורה בתוך הגוף שלה. עם הוספה מאוד חשובה שזה נעשה רק מתוך אהבה ורצון הדדי בין בני זוג. ושכרגע זה נראה אולי מוזר ומצחיק,אבל כשתגדל היא תבין שזה נעים כשזה נעשה נכון ומתוך קשר. 

שלום יקרה, אמנם אני די צעירה פה אבלבעוז וענווה!
אשמח להביע גם את דעתי
מבינה את הדאגה שלך, והאמת זה לא נעים שבמחזור הגיע מוקדם משחשבתם ללא הכנה...
אני ממליצה לך *מאוד מאוד מאוד* לקנות לך ולבתך את הספרים "שפת גוף" של מאור קפלן ו"מתבגרת באהבה" של דפנה פלר. שתיהן אלופות ומקצועיות מאוד בתחום של חינוך למיניות בריאה. הן נשים דתיות שבאותו בגישה נכונה וטובה, לא מסתירה, "מאירה"!
הייתי בסדנאות השנה עם שתיהן, והיה לי כל כך טוב!
אמנם אני לא בשלב הזה עם בת מתבגרת, עדיין אין לי ילדים אבל זה מה שאני מרגישה שאני רוצה להגיד לך.

לגבי יחסי אישות, בסדנה עם דפנה פלר היא אמרה לנו שלילדים מסבירים את העניין כ"חיבוק מיוחד" בין הגבר לאישה, מתוך רצון ואהבה, ותוך כדי החיבוק הזה יוצאים תאי זרע מהגוף של אבא ומגיעים לאמא, ואם זה נעשה בזמן מיוחד בחודש (של הפוריות) אז הזרע יכול להיפגש עם הביצית וכך מתוך האהבה המשותפת והחיבוק המיוחד אפשר להביא ילד לעולם
(העניין של החיבוק המיוחד כתוב בספר שלה. ספר מהמם).

מאחלת לך הצלחה רבה, שמחה ונחת 💓
האמת,חדשה_פה

אולי זה שאלה זה מקובלות ורמת חשיפה שכנראה שונה מאוד בין כל מיני מגזרים ורמות דתיות...

אבל אני פשוט לא מבינה למה לחבר את שני הנושאים?

למה אי אפשר פשוט להסביר שהגוף של האישה בנוי כך שלאישה יש רחם שבבוא הזמן שם מתפתח ההריון. 

וכשההריון עוד לא מתפתח יש תהליך שקורה כל חודש ויוצא דם, כמובן להסביר הכול על תחבושות ומצבי רוח וזה

אבל למה להכנס ליותר מזה? 

ככה לי זכור שהסבירו לי וקיבלתי את זה לגמרי... 

לי זכור שגם הציגו לי את זה כתהליך משמח שסה"כ מראה שהכול תקין בגוף וזה חלק מההתפתחות הטבעית.

אם הילדה עצמה יודעת ושואלת זה משהו אחר אבל אם לא למה לקשר את שני הנושאים?

סהכ ילדה בת 10..... 

אני חושבת שבמצב היום שבו הכל כל כך מפתה וזמיןבעוז וענווה!
בלחיצת כפתור קטנה אפשר להגיע למקומות הפרוצים והמגעילים האלה...
*חייבים חייבים חייבים להיות הכתובת בשביל הילדים!* לתווך להם את המידע הזה ברגישות אמנם, אבל ממש חשוב שהם ישמעו את זה מאיתנו ההורים. כי כבר בגילאים האלה שומעים על זה מבחוץ... אני בכיתה ד' או ה' שמעתי על זה מחברה ולא מההורים שלי וזה זעזע אותי נורא ולקחת לי הרבה שנים להשתחרר מזה...
זה כ"כ בוער לי בדם. הילדים יודעים, גם אם לא נגיד להם. וזה קורה גם בחברות ובקהילות הכי סגורות שיש. וכדאי מאוד שאנחנו נבוא ונהיה מקור הידע המאיר, הטהור והנכון...
אז לכן אני אומרתחדשה_פה

שזה נורא משתנה ממגזר למגזר ומסגנון לסגנון

מסכימה איתך שאם הילדים יודעים עדיף שידעו ממך

אבל הייתי קודם משקיעה בחסימה ובהגבלה לאינטרנט,

ולא , לא לתת סמארטפון מגיל אפס לילדים ...

זה מאוד ענין של מוסכמות שונות ואפשר לראות את זה רק בפורום הזה- יש פה תיאורים של שיחות שמעולם לא הייתי חושבת לשתף ילדות בגיל 10... פשוט לא מתאים ואין להם כלים לקבל את זה... זו דעתי. 

בכל אופן לדעתי לא צריך להיות קשר בין 2 הדברים

כי באמת צריך כנראה להקדים את השיחה על המחזור עם השנים... 

אבל לא כל דבר מתאים להגיד באותה נשימה.

זה בגדול נכון. ובכל זאת עשיתי קשר בין הנושאיםמיואשת******

מכיון שבגיל 10 כשאמרתי לבת שלי שלאבא יש זרע והוא נותן אותו אחרי שמתחתנים לאמא ונוצר תינוק, היא לא חקרה הלאה. קיבלה את זה וזהו, לא ממש ענין אותה מה ואיך. ובגיל יותר מבוגר היא היתה מתחילה לחקור אז לי זה היה נכון לעשות ככה. כמובן כל אחת מכירה את הילדה שלה ואת הבשלות שלה וצריכה להתאים לה את השיחה לפי זה. זה לא מתכון אחד לכולן.

רק חייבת להגיד לך שגם אם אצלך הכל סגור ומסונןרעותוש10
נגיד אצלנו אין כמעט גישה בכלל למחשב...

עדיין יש בכיתה ילדות מכל מיני בתים וכל מיני סגנונות.. ושומעים שם דברים מעניינים ושונים...

אני לא אומרת להגיד הכל רק לקחת בחשבון שהילדה שומעת וכדאי מאוד שתתרגל שאת הכתובת לדיבור על דברים *מפדחים* ולא החברה
כאמא אני מסכימה. כמתבגרת, תני לי לשאול אותך:תפוחים ותמרים
*לך* היה נעים לדבר עם אמא שלך?
או אולי העדפת לדלות מידע מאחות/חברה טובה/ספר/כל דבר חוץ מאמא שלך???

נורא קל להגיד ש*צריך* כך וכך
אבל די קשה ליישם

אני - למשל - ממש *ממש!* צריכה לקום לרבע שעה של פעילות ספורטיבית.
ובכל זאת.... מסתמן שאשאר על הספה.
אבל זה גם חלק ממה שצריך ליצורמיואשת******

לי היה ועד עצם היום לא נעים לי לדבר עם אמא שלי. אבל זה , סליחה שאני אומרת עליה, אשמתה. היא בחיים לא דיברה איתי.

הבנות שלי מרגישות מאד נוח לדבר איתי על הכל ועובדה שהגדולה באה לשאול אותי מה ומו. 

אז אני לא אומרת שזה משוואה של שחור לבן. ולא תמיד זה עובד. אבל אני כן חושבת שצריך בהחלט לחסום ערוצים כמו אינטרנט וחברות (למשל כשדיברתי איתן על מחזור הדגשתי שזה לא נושא שיחה לחברות ברוב עם.. חברה טובה מאד אחת אפשר לשתף שקיבלתי וכואב לי וכו לשם התמיכה, אבל לא לעשות מזה שיח כיתתי) ומצד שני כן ליצור ערוץ פתוח עם הילדות. וזה אומר לדבר איתן המון. לפתוח נושאים כאלו כמו מחזור וכו, ובאופן כללי לדבר ולספר על החיים שלי ומה שעובר עלי וקשה לי וטוב לי ורע לי ועוד

קשה ליישם. אכן..

תודה לכל העונות ועל כל ההמלצותggg
נבדוק את הספרים.
מוסיפה שהבת שלי ב"ה היתה ממש מחוסרת ידע בתחום (ב"ה שהצלחנו לשמור על תמימות בעולם כלכך מוצף בידע מיותר) . היא שאלה אם זה קורה גם לבנים (נמסתי מהתמימות המתוקה הזאת) , וגם שאלה אז איך הזרע מגיע לביצית כדי שיווצר תינוק? . ושם הסתבכתי. תשובה ישירה עלולה להפחיד אותה או להגעיל ולהכניס לה מחשבות שבכלל לא נמצאות שם.
בסוף אמרתי לה שבשלב זה אני עדיין לא רוצה להסביר לה את זה, רק שתדע שזה קורה כשאבא ואמא מאוד אוהבים וכמובן כשהקב"ה עוזר שזה יקרה. (בינה ובין הקטן יותר יש המון שנים והיא יודעת שהתפללנו הרבה שנים שיגיע עוד הריון. ושתינוק לא מגיע רק כי אבא ואמא החליטו אלא שיש פה אחראי מלמעלה.)
שאלה נוספת: האם יש תחבושות ממש צרות? , כי היא ממש רזה והתחבושות יאנג גדולות לה מידי...
אפשר לנסות שתי תחתוניותמיואשת******

אחת על השניה ולהחליף בתדירות גבוהה. תלוי ברמת הדימום שלה.

לשאלה שהיא שאלה אני אמרתי פשוט- לפני החתונה לומדים איך עושים את זה, בע"ה אני אסביר לך גם. כן כן, כללי מאד, אבל זה המידע שלדעתי התאים לגילה. לא קישרתי את זה לאהבה וחיבוקים בכלל, השארתי את זה ברמת הטכני.

איזה חמודה ..חדשה ישנה
יש את זה גם לבנים? מתוקה ממש
גדלתי בבית חילוני לגמריהריון ולידה2
ידעתי על הכל מגיל מאוד צעיר - גם מחזור וגם איך באים ילדים לעולם. הבית היה מאוד פתוח. לא נרשמו שום טראומות אצלי.
אני אשמח אם תספרי לי קצת *איך* דיברו איתך פתוחתפוחים ותמרים
אני גם מגיעה מבית חילוני, אבל מאד מאד סגור. שוברת את הראש. הילדה עולה לכתה ה' וזה כבר לגמרי באויר ואני רוצה להתחיל לטפטף לה.
על מחזור את צריכה מהר לדבר. לא לטפטף 🙂מיואשת******
את צריכה להזדרז, היא יכולה לקבל ללא הודעה מראשרעותוש10
תודה רעותוש ומיואשת!תפוחים ותמרים
מקווה לשתף ביום ראשון שזה מאחורי (אמהות מפחדות.... )
תשתפי גם אותי.. אולי יתן לי דרך להצליח עם הבת שלי..באר מרים
אני באמת לא יודעת מה חוסם אותךמיואשת******

אחרי השיחה שעשית לבן שלך, במהלכה הייתי מתה כמה פעמים

אז שיחה לבת על מחזור? בלי כל הקרי , אשכים, שירותים מסריחים, חיבוקים מיוחדים ושאר דאווינים? סתם מחזור? כאילו, זה כל כך קטן עלייך שאת צריכה זכוכית מגדלת חושב

כתבתי במקום אחר..באר מרים
היא לא רוצה לשוחח איתי..

🥺🥺🥺
אוי, לא ראיתי את זה...מיואשת******

צאי איתה לטיול וגלידה, והיא לא צריכה לדבר איתך. את תדברי והיא תקשיב. תגידי לה שהיא לא צריכה לענות כלום , את תסבירי והיא רק תקשיב,  והיא יכולה לבוא אלייך מתי שבא לה בהמשך אחרי שהיא חשבה על הדברים.

אני אחרי *ה* שיחה !!!תפוחים ותמרים
הלך יופי, הכי טבעי שבעולם.

אני: מאמוש, נכון חברה שלך כבר קצת מפותחת?
היא:כן
אני:מה את יודעת על זה?

היא: שיהיו גם כל מיני שערות, ומצב רוח (אוהו... כמה!!!!) ופיפי אדום

אני: נכון. זה לא באמת פיפי אדום, זה דם שיוצא מהגוף. שמעת על זה?

היא: כן. זה דם טוב. ולא מסוכן. וזה קשור לזה שפעם יהיה לי תינוק.

אני: נכון, איזה יופי, את יודעת כמעט הכל.
מה עושים עם הדם את יודעת?

פה סיפרתי לה בקיצור על האפשרויות. סיכמנו שטמפון זה מפחיד (היא שאלה אם אני אוכל לשים לה..... מהממת!) ושאני אקנה לה תחתונית עם כנפיים.

זהו.
כל זה כשברחנו מכולם ושכבנו במיטה הגדולה רק שתינו והתינוק. איזו ילדה מדהימה יש לי. הייתי בהלם. מהממת שהיא.
מהממות ששתיכן💕טארקו
את מהממת, ובטח שתיהיה לך בת מהממת 😍תודה לך ה' 🙏
הלוואי ובזכותכן גם אני יקבל אומץ ויתחיל את השיחה הזאת עם הבנות שלי....
אלופה!מחי
ואיזו ילדה מתוקה
תודה!תפוחים ותמרים
גם אני חושבת ככה.
במילים של סבא שלה: אצילת נפש
כל הכבוד!מיואשת******
תזכירי לי בת כמה?
איזה מאמיות שתיכן!משמעת עצמית
מחייכת לעצמי
היתה לי פעם חברהgggאחרונה
שיש לה רק בנות, והיא סיפרה שאצלם בבית אין בושה בכלל בקטע של מחזור, לבנות אין שום בעיה להגיד לאבא תקנה תחבושות או טמפונים וכו' מדברים חופשי. והיא סיפרה שבאחת השבתות באמצע סעודת שבת הבת הקטנה צועקת מהשירותים " אמא בואי, נראה לי שקיבלתי!" (פעם ראשונה)
אני זוכרת שאמרתי לעצמי, אחרי שצחקתי, שוואלה לא הכל חייב להיות שושואיסטי. החלטתי שאני אבהיר לבנות שלי שמחזור זה משהו טבעי, אפשר לדבר על זה בחופשיות ולא להתבייש לשאול שאלות. היום הבנות הגדולות שלי מדברות על איתי די בחופשיות. אומרות לי מתי צריך לקנות דברים. דואגות שאני אבין היטב שכואבת להן עכשיו הבטן או שהן 'חייבות' שוקולד. (עם בעלי פחות) לי בכלל אין בעיה לדבר איתן. רק מבקשת מהן שלא ידברו על זה בנוכחות אחיהן כי זה לא שייך לו עדיין. הוא יודע הכל אבל לא צריך להזכיר לו את זה.
יש לי רק בעיה עם הדברים שבאמת הצניעות יפה להם.
תגידו אתן עושות משהו לרקע ההכנות עם איראן וכל זה?שיח סוד

לא בקטע של להיות בפחדים ולהילחץ,

אני חושבת בעיקר על אם להגדיל את הקניה השבועית בסופר או ציוד ליצירות למקרה ולא יהיה אפשר לצאת בסבבה

למרות שכרגע זה רק דיבורים

מצטיידות או ממשיכות כרגיל?

גם אנחנו בלי ממ"ד^כיסופים^

ובעלי במילואים

אני בפחדים מטורפים..

בעקבות השרשור על לו"ז- איך מתנהלים עם מתבגרים?shiran30005

הבן הגדןל מגיע הביתה ב 9 וחצי בלילה מהישיבה , אוכל ויושב על המחשב/טלפון. הבן השני מגיע ב 6 וחצי בערב גם כן אוכל וצולל למחשב , עוזר פה ושם כשצריך משתדלת כמה שפחות הוא אחרי יום ארוך וכבר עייף. הבעיה היא שהם נמרחים ונזכרים להתקלח בשעות מאוחרות כבר 11 כבר לערך או רק להדליק את המים החמים בשעה 11 . וואלה אני כבר עייפה, הבית די מסודר, לרוב יש גם אוכל מבושל למחר, אבל מפריע לי הסדר הזה של הלילה. אתמול נניח הגדול נזכר שהוא רוצה להתקלח הדוד כבר היה דלוק כי אני רציתי להכנס למקלחת כמובן שאמרתי לו להכנס לפני כדי שלא לעכב אותו אבל זה עיכב ממש אותי בהמון זמן, ביקשתי מהבן השני רק לעשות שואב והוא נזכר רק לקראת 11 אמרתי אין מצב בשעה הזאת הייתי כבר גמורה. ככה הייתי עצבנית על זה שהוא נזכר פתאום שצריך להתקלח, וההוא לא עשה שואב ובכלל איפה אני מכניסה זמן שרק בשבילי? זמן זוגי?

יש לנו בבית סוג של הסכמה שהילדים ישנים לפנינו , לפעמים ב 12 בלילה אני במיטה מתה לישון אבל מחכה שהם יכנסו למיטות

אל תשאלו איך זה מגיע ל 11 וחצי-12 בלילה הזמן פשוט עף. ואז מתחיל גם הסיפורים והחוויןת שלהם ולא נעים לי אבל אין בי טיפת כח לשמוע אותם

איך מתנהלים בבית עם מתבגרים מתוקים? בכל זאת יש בבית גם קטנים וגם אני אחרי יום עבודה מחפשת בערב את הזמן שלי

אני חושבת שהגיע הזמן לישון כשאת רוצהיעל מהדרום

לק"י

ולא לחכות להם.

זו התוכנית שלי עם בני 8 ו-11, שישנים מאוחר. גם לי נמאס לישון מאוחר מאוד, בין היתר בגללם (כי לרוב אני יושבת לידם לפני השינה).

אצלי חלק מהמטרה היא גם לגרום להם לישון מוקדם יותר. אצלך זה לא העניין, אבל אפשר לישון לפניהם.

בבית של ההורים שלי באיזה שהוא שלבסטודנטית אלופה

הם התחילו להיכנס למיטה לפנינו, בטח אמא שלי.

היא קמה בשש בבוקר ובעשר- עשר וחצי היא כבר במיטה.

ובינינו זה גרם לנו גם קצת להתחיל להתקפל לכיוון החדרים וגם אם לא, אז היו כללים ברורים, אין חברים ומשאירים מטבח נקי כמו שקיבלנו (אפשר לבשל, לאכול וכו, אבל לנקות אח"כ).

באמת יש שלב שלמתבגרים אין תפיסת זמן בכלל ובעיניי ההורים לא אמורים לסבול מזה.

גם אצלנורקאני

בתור מתבגרת הייתי נשארת ערה גם עד 3 בלילה

אי אפשר לחכות שכולם ילכו לישון...

רק נזהרתי לא להרעיש 

אצלנו מגיל 12 הם מתנהלים בעצמםצוףלבוב
יש לי גם גדולים יותר ואני קמה בלילה לקטנה אז אני משכיבה קטנים והולכת לישון. כן מזכירה לא להרעיש ולכבות בוילר. 
לצערי לא מסוגלת, פשוט לא מסוגלתממתקית

לעלות לישון כשהבית עוד שוקק חיי הגדולים...
לצערי הרב.
צריכה ללמוד ממך.

אצלי זה לא ישיםצוףלבוב

תיכוניסטית שלי לא לומדת ביום ראשון, שניים אחריה מתחילים ביום ראשון בשעה 11 , זה אומר שהם הולכים לישון במוצ"ש מאוד מאוחר.

אצלי לילות לבנים בסניף זו התמודדות רצינית כי אני רוצה לישון. וגם ל"ג בעומר...

דווקא כיף לך שאת יכולה להחזיק את עצמך ערה. אני פשוט נרדמת

קטעים באתי גם לשאול שאלה דומה...ממתקית

אני ממש מזדהה איתך, בעיקר בקטע שאת מדליקה דוד לעצמך מתה כבר להתקלח ולהתרענו, ובדיוק איזה מתבגר בא ואז את נותנת לוו קודם. ואז את שוב צריכה לחכות לדוד שיחמם.

ואני לעולם לא הולכת לישון עד שכולם במיטות, זה סוג של שריטה שלי.
אצלנו הגדולה בעיקר אצל חברות עד מאוחר בלילה, הליכה רגלית (אוטובוסים לחברות לא מרשה אחרי 21:00).
היא חוזרת סביב חצות.
אתמול ממש כעסתי עליה והגבלתי עש שעה 22:00 היא התעצבנה ואמרה שכוחן עוד בחוץ בשעה הזו (מה שנכון אגב)
מה אני אמורה לעשות?
סליחה על הנצלוש, אבל מציעה לך ולי כשעייפים פשוט להיכנס לחדר, לסגור דלת לשכוח מהבית, לקרוא ולהירדם בכיף. ולשים את אחד הגדולים אחראי לכסות את הקטנים לפני שהולך לישון ולנעול דלת, לסגור חלונות וכו

תבקשי ממנה להעיר אותך כשהיא באה, שתדעי שחזרהיעל מהדרום

לק"י

המינוס שאם היא לא תחזור, אז לא תדעי🤦‍♀️

אולי לשים שעון מעורר לזמן שהיא אמורה לחזור. אבל זה גם מבעס לקום באמצע השינה.

מזל שאצלי עוד לא הגיעו לשלב הזה.

לא משנה שאני ישנה מאוחר בכל מקרה.

(בת כמה הגדולה, שחוזרת רק ב12?)

בת 16...ממתקית
הבנתי..12 בלילה זה ממש מאוחריעל מהדרום
תלוי מתיאורי8

אצל הילדים שלי בסניף לחזור ב 12 בלילה בליל שבת/ מוצאי שבת / חמישי בלילה/חופש גדול /בגיל 16 זה נורמלי מאוד. יכול להיות גם מאוחר יותר. אנחנו הולכים לישון. מבקשים שכשהם מגיעים יכנסו לומר לילה טוב. כשזו בת זה מלחיץ יותר, תמיד וידאנו שיש'לה עם מי לחזור( יש חברה שגרה צמוד אלינו). בת ה 13 עדין לא יוצאת עד שעות כאלה, לא יודעים מה נעשה כשתגיע לגיל שהולכים לסניף בליל שבת , כי אין חברה שגרה צמוד. אולי נאלץ להגביל אותה בשעות לשעה שנוכל לבוא ללות אותה חזרה. בכל אופן 12 בלילה בגיל 16 זה נורמלי לגמרי. 

כן. חשבתי כשיש לימודים למחרתיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

כי אני ישנה ב12 וממש קשה לי לקום.

(לא משנה שבן ה-11 שלי ישן הרבה פעמים ב11 גם. אבל אם רק חוזרים ב12 הביתה, אז בטח לוקח זמן עד שהולכים לישון).

את בטוחה שבאמת *כולן* עוד בחוץ?....חילזון 123
לתת להם לנהל את הזמן שלהם בנפרד משלךניגון של הלב

זה גם אומר שאת הולכת לישון בלי קשר אם הם ישנים או לא, וגם נכנסת להתקלח לפניהם אם בדיוק תיכננת. הם כבר גדולים מספיק בשביל לדאוג לעצמם ולהשאיר נקי אחריהם, אפשר לשחרר ורק להציב להם כמה כללים למי שהולך לישון אחרון (בבית של ההורים שלי היה כלל שמי שחוזר אחרון עושה סבב שכולם נמצאים ונועל דלתות או מוודא שהבוילר/האורות מכובים). את יכולה גם פשוט להיכנס לחדר ולסגור את הדלת בשביל להרגיש שיש לך זמן לעצמך לבד ולדמיין שהם כבר ישנים

אבל באמת ממליצה לך לשחרר כבר עכשיו (לא יודעת בני כמה הם, אבל זה רק ילך ויחמיר עם השנים). אם את או בעלך מתעוררים לפעמים באמצע הלילה אתם יכולים לעשות סיבוב לראות שהכל בסדר, אבל נראלי ילדים שבגיל תיכון כבר יכולים להסתדר לבד בערב...

אצלנוoo

בעלי אחראי משמרת ערב

אני הולכת לישון מוקדם

והוא מתפעל את הילד שחוזר מאוחר

הוא לא מרשה זמן מסך

הילד אוכל מדבר איתו מתקלח מתארגן לשינה והולך לישון בזמן

יש ילדים שצריכים גם בגיל גדול הכוונה בניהול זמן

אם לא עוזרים להם הם יכולים לגלוש לשעות מאוחרות

וטיפ לגבי מקלחת

להתקלח לפני שהוא מגיע

אם יש רק מקלחת אחת

חבל להיות תלויים בעיכובים שלו

למה את צריכה לישון אחריהם?חילזון 123
יש אנשים שבאופי שלהם לא מסוגלים להרפותפרח חדש

כשאנשים מסתובבים בבית

לא יודעת אם זה המצב של הפותחת

אבל אני כזאת

והייתי כזאת גם בתור מתבגרת

לא הצלחתי להשתחרר מזה גם כשישנתי בפנימייה

סבלתי מזה הרבה

כמה שניסיתי

שריטה שלי 

מסכימה. גם אני לא אוהבת לשחררחילזון 123

אבל יש גיל שבו באמת אי אפשר לחכות שירדמו....

אפשר לוודא שכולם בבית, שהבית שקט יחסית

אבל אי אפשר לצפות שבגיל נגיד 16-17 כולם ירדמו לפני

יש ילדים גדולים שצריכים עזרה והכוונה בניהול הזמןפרח חדש

אצלינו כך עוד אני לא אומרת להם מה לעשות

הם לא עושים (קשיי קשב וריכוז..)

אז מהרגע שהם באים הביתה אני כל הזמן מתזכרת להם את סדר הדברים.

והכלל שמ10 לא מסתובבים בכל הבית

אפשר להיות במיטה בשקט

גם מאוד קשה להם לקום בבוקר

אז חייבת שישנו בשעה סבירה

אני לא יודעת בני כמה המתבגריםמתיכון ועד מעון

אבל יש שלב בחיים שאני שחררתי והפסקתי ללכת לישון אחרי הילדים, אני קמה לפניהם, עובדת קשה, אין סיבה שאני אצטרך לחכות שהם ילכו לישון.

לגבי זמן זוגי, שהילדים גדולים גם אם הם במרחב הציבורי הם בד"כ בשקט ומתעסקים בעניניהם, ולא מפריעים לי לזמן לעצמי או לשיחה זוגית.

לגבי השיחה, אני מאוד אוהבת לשוחח איתם, ובאמת הרבה פעמים הם נפתחים דווקא בלילה בשקט, אם זה מפעם לפעם אני זורמת, אבל אם אין לי כוח אני מבקשת שנמצא זמן בימים הקרובים לשיחה.

לגבי השואב, אני מזכירה. אם חזר, נח אכל ועכשיו לא עושה כלום אבקש שוב. 

כותבת מה שאני עושהאורי8
קודם כל, השינה שלי לא תלויה בשינה שלהם. אני הולכת לישון כשאני רוצה , גם אם הם ערים. זמן זוגי- בחדר שלנו, או שאפשר לצאת לסיבוב.  )כשקר- סיבוב ברכב). יש לך ביביסיטר צמוד, חלומה של כל אמא לקטנים. ( אם הקטנים ישנים הגדולים לא צריכים לטרוח ויכולים להמשיך בעיסוקיהם פשוט להיות בבית). מבחינת השעות שלהם אלו שעות נורמליות של מתבגרים. ( בחופש זה נהיה גרוע יותר). גם זמן שלך , צריך להתרגל שאין ערב שקט בבית. רוצה זמן שקט? כנסי לחדר שלך. 
מאיזה גיל אתן מצחצחות שיניים לילדים?כנה שנטעה
בדיוק התחלתירקאני

בת שנה ורבע

יש לה מלא שיניים

אז התחלתי כמה שאני מצליחה 

היא לא מאוד משתפת פעולה

כמה זה מלא שיניים?כנה שנטעה
לבן שלי יש 5 שיניים (חמודייי) ומרגיש לי הגיוני לצחצח לו אבל מתלבטת אם אני לא משוגעת חחח ואם כן, איך גורמים לו לירוק את זה בגיל קטן כלכך? הוא בטח יבלע את המשחה גם אם אני שמה ממש קצת..
לקנות משחה יעודית לתינוקותמקרמה

ואז הם לא צריכים לירוק

בעיקרון ההמלצה היא לצחצח מהשן הראשונה

אנחנו מצאנו שבהתחלה הכי נח לנו זה תוך כדי המקלחת ועם מברשת אצבעון

יש לה כבר 10 שינייםרקאני

4 מתוכן טוחנות

אני עושה בלי משחה בינתיים

רק מצחצחת כזה שייצא הלכלוך

כי כל המשחות שראיתי היה כתוב מגיל שנתיים...

אני מאמינה שזה לא בעיה לבלוע משחה שמיועדת לילדים אבל אין לי מושג

את יכולה למצוא בבית מרקחת של הקופהמקרמה
ויש גם לוולדה, מאמי קר וטפטופים
תודה!רקאני
היום מנחים כן לצחצח עם משחהיעל מהדרום

לק"י

לא להתייחס לגיל שכתוב.

אלא לכמות של חומר שנמצא בה (פלואוריד אולי). לא זוכרת... צריך לשאול בטיפת חלב.

אפשר לצחצח רק עם מים בהתחלהרק טוב!
מהשיניים הראשונותואז את תראי
אני מצחצחת תמיד כבר מהשיניים הראשונות!התייעצות הריון
בהתחלה עם אצבעון רך מסיליקון ומאוחר יותר עם מברשת רכה.. רואה בזה חשיבות רבה, והילד מתרגל לצחצוח ככה מגיל ממש צעיר
לילדים שלי יוצאות שיניים בגיל מוקדםמתיכון ועד מעון

אז בהתחלה אני רק מנגבת את השיניים והלשון בחיתול טטרה ובהמשך מצחצחת. אבל מתחילה מהופעת השן הראשונה

בעיקרון מהשן הראשונההשקט הזהאחרונה
אבל ככל שיש יותר שיניים יותר מקפידה על זה
אשמח לקבל המלצות למשאבהתוהה לעצמי

מחפשת משאבה שתשאב בזריזות, תרוקן את השד כמו שצריך ושתהיה נעימה ולא כואבת.

לא קריטי לי הקטע של האלחוטי, שואבת גם ככה צמוד לשקע.

אשמח מאוד להמלצות מניסיון!

זה נראה לי ממש אישיואני שר

לי יש לנסינו חשמלית דו"צ והיא אחלה (עד כמה שלשאוב אחלה בשבילי).

צריך גם התאמה של גודל הקאפ לגודל שלך, זה משפיע על היעילות והכאב (בכל מקרה לא אמור לכאוב!)

תודה!תוהה לעצמי
איך יודעים להתאים גודל קאפ?
להייגן יש סרגל מדידה אולי גם לעוד חברותאולי בקרוב
ידנית רלוונטית? אם כן, אז של אוונטיעל מהדרום
לא יודעת אם היא מהירה יותר מחשמלית. לא ניסיתייעל מהדרום
תודה!תוהה לעצמי
מעדיפה לא ידנית מטעמי עצלנות וחיסכון בזמן.. אני צריכה ידיים פנויות כדי לאכול ולהתעסק הפלאפון במקביל🫣
יש באלי אקספרסרקאני

משאבה של אוונט

שיכולה להיות גם ידנית וגם חשמלית

אבל היא חד צדדית

אני אישית מעדיפה דו"צ שיהיה כמה שיותר מהר

ולנסינו מעולה לי

קישור:
משאבת חלב חשמלית ניידת PHILIPS AVENT עם מסאג' חכם וסטימולציה של פרחים - שואב טבעי לתינוקות Mimics - AliExpress 1501 

זו בדיוק ההתלבטותתוהה לעצמי
יש פה תגובות שלגמרי גרמו לי לרצות לקנות אוונט ידנית, אבל מעדיפה שיהיה זריז ואז עדיף דוצ.. 
שמעתי הרבה המלצות על ביאמבההילושש

לא ניסיתי, 

לי יש את של לנסינו, דו"צ, חשמלית..  והיא סבבה, ותו לא. 

אני גם שמעתי עליה המלצותתוהה לעצמי
אבל הבנתי שהמנוע שלה לא הכי חזק שיש, וכרגע זה יותר קריטי לי
לנסינורקאני
שאבתי לאורך המון זמן עם אמדהמתיכון ועד מעון

אני חושבת שהיא לא מאוד שקטה אבל היא יעילה ואת יכולה לשלוט בעוצמה אז זה לא כואב

אוונט הידניתכורסא ירוקה

יש לי לנסינו חשמלית דוצ, זה לוקח חצי שעה ומרתק אותך למקום.

עם אוונט  ידנית תוך 10-15 דקות הצלחתי להגיע לריקון, וזה ממש נוח כי אני מתאימה לעצמי את העוצמה אם יש גודש וכאלה. ממש אהבתי אותה

מענייןרקאני

לי עם לנסינו לקח 10-15 דקות

של הייגן הייתה לי מעולה יותר מביאמבה בפערשירה_11
הם עוד קיימים?תוהה לעצמי
באתר שלהם יש כרגע במלאי רק משאבה ידנית
למה לאשירה_11
תבדקי בשילב 
גם שם אזל במלאי..תוהה לעצמי
תעכבי, אולי עוד מעט יתחדש המלאיאולי בקרובאחרונה
נראלי שפעם זה קרה כשהם הוציאו קונוסים חדשים, אז אולי עוד מעט יהיה להם גם משהו חדש.. אני חושבת שראיתי לאחרונה פרסומת שלהם על משאבה ניידת סטייל ביאמבה
אשמח לשמוע יתרונות לשני ילדים ראשונים מאותו המיןבידיים פתוחות

ואם בנים אז בכלל אשמח לשמוע

יהיה הפרש של כמעט שנה וחצי בע"ה

מציעה שתפתחי שרשור חדש...מתואמת
בכל אופן, זה תלוי באופי, לא במין, לדעתי ולפי מה שאני רואה אצלי (וגם זוכרת כמתבגרת עם אחים מתבגרים בעצמי).
רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

חשוב ממש!! אני גם צריכה רגע לעצור להודות לו.רוח הרים
תודה על התזכורת♡
שחררתי בלית ברירה. נחשב?😅יעל מהדרום
לק"י

בלידה האחרונה הייתי מאושפזת חמישה ימים, ובשלב מסויים אמרתי משהו על להפעיל מכונות כביסה. ואז הסתבר שבעלי עשה כביסות (זה משהו שהוא לא עושה ברגיל. תולה ומוריד לבקשתי- כן, אבל לא מפעיל). הוא היה בבית בבקרים לבד, וכנראה לא היה לו מה לעשות.

פשש רמה גבוההSeven
בעלי פחד להפעיל מכונה הוא ידע שזה איסור חמור מבחינתי😅
זהו, אחרי הלידה השניה שבה הגדול היה גמוליעל מהדרום

לק"י

אבל פספס די הרבה, וחזרתי הביתה לערימות מצחינות, הוא כתב הוראות הפעלה למכונה.

בגדול את הכביסה של הבגדים ומגבות אמבטיה אני מחלקת ללבן וצבעוני. ובלבן מרססת כתם כתם.

הוא כיבס הכל יחד, ונראה לי שהכל או הרוב המוחלט יצא נקי בכל זאת😅.

הייתי מתעלפת בעיקרוןSeven

חחחחח

אבל הטראומה שלי מבוססת

בעלי אחרי החתונה רצה להפתיע אותי הפעיל מכונה והרס לי מעיל פרווה ממש ממש יקר ומאז הוא הבין שלא מתקרבים לכביסה

וואי....הייתי בהחלט משתגעתיעל מהדרוםאחרונה
אז גיליתי הריון...עודהפעם

אני בשבוע 4+4... וכמובן חוץ מבעלי אף אחד לא יודע אז בא לי שמישהו יתרגש איתי.

אני בשוקקקקקק... שמחה מאד וגם בלחץ (היפראמזיסית...)

בשעה טובה, והלוואי יעבור לך בקלות הפעםמתיכון ועד מעון
בשעה טובה!!!!ראשונית

בעז''ה שיהיה כמה שיותר קל!

וידיים מלאות

מרגש!!! בשעה טובה!בידיים פתוחות
בעז"ה שיהיה הריון קליל ובריא ובידיים מלאות♡
בשעה טובה!!!!רקאני
בשעה טובה, שיעבור ממש בקלות, בנחת ובבריאות מלאהנייקיי
בשעה טובה! שיהיה בקלות ובשמחה!!יעל מהדרוםאחרונה
אמהלה הג'יפיטי הפחיד אותי-מולהבולה

הבת שלי שלשום התחלה להתלונן על כאב בשן

אתמול מהבוקר קמה עם נפיחות בפנים. התקשרתי לרופא אונליין וביקשתי אוגמנטין

התחלנו את התרופה והבוקר גם קיבלה מנה אבל שעתיים אחרי זה התחילה להקיא ומאז מקיאה כל מה שאוכלת או שותה וסמרטוט..... שוכבת רוב הזמן

הצ'אט כתב הרגע למיון כי אולי הזיהום התפשט. שמעתן על כזה דבר?

או שהתחבר לה וירוס?

היא לקחה פעם אוגמנטין? אולי היא רגישה לזה?יעל מהדרום
ולא הייתי סומכת על הגיפיטי בתחום הזהיעל מהדרום

לק"י

אבל כן צריך לדאוג שלא תתייבש.

אולי תתייעצי עם מוקד אחיות?

זהו שאני לא זוכרת,היא בת 7מולהבולה

אבל אני בטוחה שכן.. כי סבלה רבות מדלקות בשתן

מאתמול בלילה קיבלה מנה ראשונה כך שהייתה אמורה להתחיל להקיא מיד לא?

לא יודעת...יעל מהדרום
להתייעץ עם מוקד אחיותאיזמרגד1
אי אפשר לסמוך על בינה מלאכותית שתיתן מידע מדויק, בטח לא בנושאי רפואה...
דיברתי עם רופא אונלייןמולהבולה

בן דוד...

אומר לתת מוקסיפן ולתת לה לשתות מנות קטנות של מים

אבל היא מקיאה הכל

השאלה איך היא?יש לי רק שאלהאחרונה

שתן? אפאטית?

את האמתתקומה

מפתיע שהרופא ככה נתן אנטיביוטיקה בלי לבדוק.

זה נשמע לי מקרה שמתאים שרופא יראה אותה.

הרופא במוקד הבין שהיא לא מצליחה להכניס נוזלים בכלל?

יכול להיות שכן מתאים מוקד / מיון / רופא

אוגמנטין זה אנטיביוטיקה חזקה יותר מהרגילניגון של הלב

בדר"כ נותנים אותה אחרי שאנטיביוטיקה פשוטה יותר לא עובדת. הגיוני שהיא רגישה לאוגמנטין או שהיא חזקה לה מדי. הייתי מנסה מוקסיפן כמו שהרופא אונליין אמר, נשמע לי הגיוני יותר שאת זה יתנו כטיפול ראשוני (מכירה הרבה שנותנים בהתחלה מוקסיפן ואם לא עוזר נותנים אוגמנטין)

אולי יעניין אותך