אני גם הייתי מאוד מופתעת, זה נראה לי גיל ממש מוקדם. לא חשבתי שזה יגיע לפני גיל 12. לכן עדיין לא דיברתי איתה על זה. 2 הבנות היותר גדולות שלי קיבלו בגיל מאוחר יותר.
אחרי שהסברתי לה כמעט הכל, היא קצת כעסה עלי ואמרה לי אבל למה לא הסבירו לי קודם? למה לא מדברים על זה לפני שזה מגיע? אז התנצלתי ואמרתי לה שלא חשבתי שזה יגיע מוקדם כלכך. ושבד''כ גם מדברים על זה בבי''ס, כנראה רק שנה הבאה. הוספתי גם שהיא יכולה לבא אלי תמיד ולשתף אותי או לשאול שאלות. היא נרגעה ומתחילה להפנים. גם אמרתי לה בשמחה שהנה היא מתחילה להיות אשה ואיזה כיף זה שהיא גדלה ומתבגרת וכו'. נראה שזה השפיע.
אבל מייעצת פה לאמהות אחרות להיות עם יד על הדופק ולחשוב מתי להכין את הילדה לקראת הבאות.
שאלתי היא איך ומתי להסביר לילדה איך קורה שהזרע מגיע לביצית, הסברתי לה פחות או יותר את התהליך המדעי ולא ידעתי איך לספר לה כיצד זה קורה. אמרתי לה (היא שאלה) שבינתיים אני מעדיפה לא להסביר לה את זה, רק שתדע שזה קורה כשבני הזוג מאוד אוהבים ואז הם עושים משהו כדי שזה יקרה. לא יודעת גם אחרי 4 ילדים בגיל ההתבגרות איך מסבירים את זה בצניעות ובלי להבהיל את הילד? (לצערי כששאלתי את האחרים בזמנו אם הם יודעים, הם נפנפו אותי, כנראה כבר הבינו)
כי לא יכול להיות, זה צעיר מידי...
)