יום רביעי ילדים וילדות. מה מבשלים לשבת?ברוקולי
אותך. בתוספת מטבל טעים של מיונז וחרדלהשם בשימוש כבר
ברוקולי הולך עם מיונז וחרדל????אין לי הסבר
בהחלט. אחלה מטבל שמורכב מקצת חרדל, יותר מיונז, פטריותהשם בשימוש כבר
טעים מאוד לטבול ברוטב הזה ברוקולי מבושל וחלוט
לאאאאאברוקולי
![]()
השבת אנחנו מקבלים אוכל, לא מבשלים....יעל מהדרום
עוד מוקדם לי להחליט...*אשתו של בעלי*
מתארחיםבטעות נכנסתי
בסוף היינו בביתבטעות נכנסתי
התחלתי להכין שבת ביום שישי ב10 בבוקר כי אז הבנתי שנהיה בבית...
לילה:
חלות קנויות
סלטים:
חומוס קנוי
טחינה
מטבל עגבניות
עגבניות שרי ושום קונפי
מטבל זיתים
סלט תירס
סלט חסה עם נשנושים
סלמון בדבש חרדל שום ושמן זית
מרק ירקות
כרוב ממולא (מהמקפיא)
שניצלונים (כנ"ל)
כרובית בתנור (מכרובית קפואה)
אטריות עם כרוב מאודה ברוטב עגבניות
עוגת שמרים
יום:
סלטים ודגים מהלילה
טשולנט
סעודה שלישית: (אירחנו חברים)
סלט פסטה עם אנטיפסטי וגבינה בולגרית
בורקס פיצה
סלט יווני
סלט אבוקדו
סלט טונה
גבינות
לחמניות קנויות..
מתחשק לי משהו חדש, יש לך המלצה?אם ל3+
יאללה כולם תגיבו! תכתבו לנו תפריטים מזילי ריר😋בעוז וענווה!
@אבןישראל
@טארקו
@נחשון מהצפון
@בוקר אור
@כי לעולם חסדו
@סמטאות
וגם אתם תכתבו תפריטים:
@השם בשימוש כבר
@אין לי הסבר
@ברוקולי
@יעל מהדרום
@אשתו של בעלי
מתארחת אצל אמא
אין לי הסבר
יאאאא כיףףףף
תהניבעוז וענווה!
תודה
אין לי הסבר
בחיי שעדיין לא חיטטתי במקפיא*אשתו של בעלי*
תגידי מה יש לך וניתן לך רעיונות😅בעוז וענווה!
אה..רעיונות לא חסר לי אפעם*אשתו של בעלי*
אז לבקשת בעלי...*אשתו של בעלי*
וסלטים שונים.
זה לערב...
לשבת בבוקר/צהריים...עדיין חושבת על זה

זה מגיע בשלבים...
קיבלנו אוכל. רוצה פירוט?
יעל מהדרום
וזה מחמיא שהתפריטים שלי מזילים ריר🤣
בוודאי שהם מזילים ריר
בעוז וענווה!
לא כתבת אותי תחת הקטגוריה של חמודים, לכן לא אענה לך😛השם בשימוש כבר
כן,גמני נפגעתי מזה
*אשתו של בעלי*
זה כי אתן כתבתם כבר בשרשור, אז רק רציתי שתגידובעוז וענווה!
או!! כבר אני מרגישה יותר טוב
*אשתו של בעלי*
מעולה. לזאת ציפיתי. וכעת אכתוב: התפריט לשבת הוא:השם בשימוש כבר




סתם...
תיכף אכתוב. יש לי תפריט מיוחד בשבת..
היית יכולה לתייג גם אותי. בחרת שלא.אין לי הסבר
בסדר, זה נרשם בספר דברי הימים של אין לי הסבר.
הכל טוב.



סליחה! אני החמודה הראשיתברוקולי
נוסעים להורים כל עוד מותרנחשון מהרחברון
אבל אני עכשיו אוכל שניצלים טעימים אש!
תזילי ריר
מזילה מזילהההההההבעוז וענווה!
כייף להיות בחמודים
סמטאות
התרגשתי!בוקר אור
אז עונה לך למרות שאני בסוג של הפסקת פורום.
נתונים: תינוקת חולה כמעט כל השבוע,תקופת מבחנים עמוסה- מבחן ומטלה גדולים שבוע הבא, בעל עסוק מחר ואישה אחת עייפה
תכל'ס-
ערב:
מרק ירקות עם עוף וקוסקוס
בוקר:
עוף ותפו"א ברוטב תפוזים
סד"ש:
חומוס גרגרים ברוטב אדום
פיתות
סלט חצילים מהמקפיא
עוגה מהמקפיא (עדיין לא החלטנו מה להוציא- כנראה שעוגת תפוז ושוקולד של ניקי)
יש במקפיא גם כדורי תמרים וכדורי שוקולד
אוכלים הרבה לישון
וואי בהצלחה מהממת!!😍 שולחת חיבוקבעוז וענווה!
❤❤בוקר אור
מה איתך השבת?? לא עדכנת😜
מתארחים
בעוז וענווה!
לערב שבת -כי לעולם חסדו
חצילים בטחינה
טחינה
סלט ביצים
סלק
סלט כרוב עם הפתעות
מושט ברוטב אדום
קציצות קיפוד
ולשבת -
פרגיות מוקפצות עם מלא שום ובצל
אורז עם שקדים וצימוקים
עוגת שוקולד וגלידה 😋
שבת-שלום 💕
התפריט שכמעט מוכן הוא:השם בשימוש כבר
*דניס שלמים בתנור
*עוף עם פטריות ובצל
*אורז
*לקינוח ג'לי
סלטים: כרוב סיני, מטבוחה, חצילים, תירס לבבות דקל ומלפפון חמוץ במיונז, מלפפון בשמיר, עגבניות שרי וזיתים, סלק חי וגזר, חומוס ביתי עם רוטב פטריות.
סעודה שניה:
בלינצס עם קצפת, מייפל, שוקולד, סלט פירות, עוגת גבינה, פצפוצי קורנפלקס בשוקולד.
סעודה שלישית:
את הדג שלא אכלנו מהסעודה הראשונה + חלות וסלטים.
קוגל אטריות ומלפפון חמוץ תוצרת בית
שבת מבורכת לכולם🙂
אתם אוכלים רק מתוק בסעודה השניה?!יעל מהדרום
כן... לא רק שרק מתוק, רק בלינצ'ס... קבוע קבוע 11 שנה. אוליהשם בשימוש כבר
(שבת אחרי השבת חתן🙂 )ועד עתה. רק המילוי משתנה קצת, ולעיתים נדירות ממש ממש הוא היה מלוח. בד"כ זה פשוט אותו דבר: מייפל, שוקולד מומס/סירופ שוקולד/ממרח פסק זמן וקצפת עם פירות העונה. זה הפך למאכל הקבוע עבורנו בשבת בבוקר. כמו שהשמש זורחת בבוקר ושוקעת בערב.. כמו שביבי ראש ממשלה ( מהנסחפים 🙃... סתם, הוא באמת ראש הממשלה בדיוק מאז שהתארסנו. אנחנו איתו-ברגע שיחדל מלהיות, נחדול גם אני מלהכין בלינצ'ס בשבת בבוקר
)ועוד גילוי נאות: מעולם לא הכנתי חמין.
נשמע ארוחה כייפית
טארקו
בהחלט. הילד השחיף( רזה בלע"ז, לטובת הפך עדות המזרח
)השם בשימוש כבר
וכל האורחים שמתארחים אצלינו בשבת, זוכרים בעיקר את הארוחה הזאת

איזה קטע....בלי "המוציא"?יעל מהדרום
שכחתי.. כמובן: בעלי הצדיק עושה, הילד לפעמים, ואנוכיהשם בשימוש כבר
אוכלת לחם רק בסעודה השלישית והראשונה.
ומה המתכון לבלינצס? קטעים איתךאו ר
מתכון לבלינצ'ס:השם בשימוש כבראחרונה
2 כוסות מים
2 כוסות קמח
6 כפות שמן
4 כפות סוכר(אפשר לוותר או להפחית)
מעט מלח
אצלנו
בעוז וענווה!
ערב-
אורז
צלי בשר
תפו"א ובטטה בתנור
בוקר- מתארחים...
סעודה שלישית
דג מרוקאי חריף
קוסקוס משקית
סלטים: חצילים ברוטב, בשר טחון, מיקס עגבניות שרי חריף, כרוב עם מיונז ושום, גזר-גמבה-קולורבי עם לימון, ברוקולי וכרובית.
יש עוגת שוקולד שהכנתי.
זהו בגדול.
טוב נוטארקו
קיצער.
חלות מהמקפיא, סלטים: חצילים בתנור(בא לי עם פירורי לחם), פסטו, ממרח זיתים, קישואים מטוגנים, עגבניות מיובשות, מטבוחה עצלנים ומעניין מה שכחתי🤔
מנה ראשונה פרווה כנראה בלינצס פטריות כי אין לי רעיון אחר, אם יש למישהו רעיון למשהו פרווה לא דג, אשמח להצעות.
חזה עוף ברוטב(מהמקפיא, לא אני הכנתי)
אורז (או קוסקוס אבל כנראה אורז, אולי נפנק עם בצל..)
סלט חסה
בוקר שבת:
חלות וסלטים כמו בערב
בלינצס פטריות או מנה ראשונה אחרת פרווה, אפשר עם טונה, אשמח לרעיונות
טורטיות עם קוביות עוף ובטטה
אנטיפסטי
סלט
סדש:
פסטה עם טונה וגבנץ
סלט עם בולגרית, אולי נשקיע בציפס בטטה....
נשנושים:
עוגת יומולדת מהשבוע
עוגיות שוקולד עם שוקולד לבן מושחתות
בע"ה מגולגלות בצד פריך תמרים/שוקולד
ואולי יהיו עוד הפתעות😋😋
בעזרת ה'אבןישראל
סלומון בפסטו
ברוקולי בתנור
עוף תפוא ובטטה
בוקר שבת:
שניצלים
קציצות מטוגנות
אורז ירוק
סדש:
פיצה גבנצ ופיצה טונה
ביצים קשות
מעדנים לילדים
סלטים:
ביצים
חציל במיונז
טחינה
כרוב מתוק
מטבוחה
גזר מבושל
חלות קנויות הפעם
עוגת שוקולד
עוגיות כלשהן..
שבת שלום ומבורכת לכולם!
התפריט שלך מגרהבדויה123
![]()
תודה!אבןישראל
גם השבוע אני בשביתהברוקולי
ערב שבת
מרק כתום גזר
קציצות קיפוד ( שפטה ברנג'י) הוספתי לו גם אפונה
מריח סוף הדרך
קציצות ברוטב עגבניות
גרונות הודו צלויים
מוקפץ
בוקר שבת
דג אמנון עם תבלינים
עוף בגריל
קבבוני בקר בתנור
כוסמת עם פטריות
סד"ש
פטה טונה
וחוץ מזה הכנתי גם קציצות עוף על הפלנצ'ה
טחינה, חצילים, חריף, סלטים חיים
רולדת שוקולד עם קוקוס
מה זה פטה טונה?טארקו
סתם סלט טונה מפונפן עם גבינהברוקולי
אה
טארקו
שו הדא קציצות קיפוד?השם בשימוש כבר
אלה קציצות פרסיותברוקולי
בעיקרון זה תערובת של פרגיות טחונות עם ירוקים ואורז
מצפים באורז שהושרה כחצי שעה
מכינים רוטב עד לגובה חצי סיר
ומבשלים כ 40 דקות
והאורז שהושרה ומצפה את הקציצה מתנפח
ומתקבלת קציצה שנראת כמו קיפוד
זה נראה ומריח מעולה
חפשי בגוגל "קציצות קיפוד"
אה... חשבתי שלוקחים קיפודים ועושים מהם קציצות, ותהיתיהשם בשימוש כבר



למה לי לטרוח לחפש בגוגל כשאפשר פשוט להטריחך ולבזבזהשם בשימוש כבר

כדי שתקבלי הסבר מפורט יותר ותמונהברוקולי
צחקתי כמובן🙃ותודה על ההסבר. מה עם התמונה שלך?השם בשימוש כבר
מה מכינים לשבת?בוקר אור
כאן
ערב
מרק דלעת וחומוס לפי המתכון של @*אשתו של בעלי*
קוסקוס
קציצות ברוטב כלשהו (הבו רעיונות! לא אדום ולא צהוב)
בוקר
לביבות גבינה
סדש
אנטיפסטי
צ'ולנט- איך מוודאים שלא ישרף? שבת שעברה נשרף לנו
שניצלים מהמקפיא/ נכין חזה עוף כלשהו- עדיין בהתלבטות
עוגת קפה בחושה מהמקפיא
חלות מהמקפיא
טחינה
סלט זיתים מהמקפיא
סלט ירקות, סלט אבוקדו
תעדכני איך יצא ואם אהבתם...*אשתו של בעלי*
אפשר קציצות בלי רוטב?יעל מהדרום
נוסעים.. מביאים איתנו עוגה שנקנה מחרתוהה לעצמי
על צולנט בעיקר מתפללים, מוודאים לפני ששמים על הפלטה שזה במרקם נזיד והשכבה למטה לא נדבקה וכשאוכלים מוותרים על השכבה התחתונה.
אצלינויעל מהדרום
לק"י
חצילים בציפוי פירורי לחם
טחינה/ חומוס ביתי
עוד חצילים
משייר
סלט חי
עוגות תפוזים ושוקולד
אולי עוגיות שוקולד
ליל שבת:
קוסקוס
עוף עם בצל, גמבה וכדומה
מרק ירקות ושעועית
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
כרובית, ברוקולי וקישוא בתנור
שניצלים
אולי חזה עוף נוסף
סד"ש:
כנראה שחביתות ופיצות
אפשר לחמם חביתות על הפלטה?תוהה לעצמי
כן. מאיזו בחינה את שואלת?יעל מהדרום
אם זה לא מתקלקל. אף פעם לא חשבתי לנסותתוהה לעצמי
אולי קציצות עם בצל מקורמלמתיכון ועד מעון
אני עושה את המתכון של חן במטבח
מצטרפת לראשונהמתיכון ועד מעון
ע"ש
מרק גרוסים
עוף ברוטב מתוק
אורז ותפוחי אדמה אפויים
כרובית, חסה וכרוב
בוקר
סלמון עם עגבניות ולימון
שוקיים עם בצל
עלי פילו עם בשר
אורז וחצאי תפוחי אדמה אפויים
ברוקולי, חסה וכרוב
סד"ש
טחינה מטבוחה חצילים
בטטה וקוגל
יהיו גם עוגות שמרים ואם יהיה כוח גם חיתוכיות חמאת בוטנים
אצלנו שבת יומולדת ל2 הגדולותמאוהבת בילדי
ההורים שלי יהיו אצלנו בערב שבת:
אורז
חורשט
עוף כלשהו שאמא שלי ביא
סלטים- חציל שניצל (כבר חצי התחסל...), סלק, משייר, חומוס, טחינה, סלט ירוק, סלט חסה, סלט חי, בטטה בצ'ילי
לבוקר חמין לבעלי
אורז ועוף בתנור עם דלעת לנו
דגים לסד"ש
כמובן עוגות יומולדת, מתלבטת אם להכין גם רולדה
פירות
חטיפים...
אצלנועלמא22
ערב שבת
מרק כתום
לזניה
דג סלמון
פסטה שמנת פטריות
כרובית מוקרמת
בוקר שבת
חזה עוף כלשהו
אורז
תפוחי אדמה
כרובית בתנור
אם יהיה לי זמן וכוח גם שעועית ירוקה
חלות מהמקפיא
סלטים חיים
עוגת ביסקוויטים
שאריות של עוגת יום הולדת של הבת שלי
קורנפלקס בשוקולד
הרבה דברים, אבל אני אוהבת שיש לנו אוכל לכל השבוע
אצלנואבןישראל
ערב שבת
דגים סלמון במיונז וחרדל
ומושט וטונה בסיר עם רוטב אדום
מרק בשר קוסקוס
בוקר שבת
שווארמה
כנפיים ברוטב מתוק
אורז
סדש
דגים וסלטים
סלטים
חציל מטוגן וחציל במיונז
מטבוחה ביצים שומר מבושל
טחינה כרוב לבן וסלט עגבניות וזיתים
עוגיות שוקולד ציפס חלביות
עוגת בסקויטים
עוגת תפוזים
חלות שהספקתי להכין ברוך השם
אנחנו ב"ה נוסעיםטארקו
אצלנוהמקורית
דגים לערב + מרק
קידוש בבוקר - סמבוסק פיצה קנוי
סעודה שלישית - סלמון בתנור
סלטים חיים, מטבוחה,חצילים
לקינוח קניתי מילפיי ושוקולדים. יש פיצוחים
שבת שלום 
מתארחיםנפש חיה.
חילבה
עוגת תפוזים
לגבי הצולנט לשבתפצל"פ
אני אומר לא מניסיון אלא ממה ששמעתי
מערב שבת שמים את הצולנט על הפלטה עם מספיק מים כדי שלא יישרף
ואז אחרי הסעודה של הבוקר (או מספיק זמן לפני... תלוי מתי אתם אוכלים, וגם משתנה קיץ חורף) שופכים/מוציאים חלק מהמים כדי שזה ייצא צ'ולנט ולא מרק ויקבל באמת מרקם יותר סמיך
כמובן אם רוצים לשפוך אז לפי דיני החזרה לפלטה בשבת כל אחד כמנהגו
לגבי הצולנטנפש חיה.
אני שמה על תחתית ברזל הפוכה (מכירה את התחתיות לסירים ממתכת? יש להן "רגליים" כאלו
אז אני הופכת ככה שה"רגליים" כלפי מעלה ואז שמה את הסיר.
אפשרות אחרת (את זה אתם צריכים לברר על פי הפסיקה שלכם) אם המים מתאדים וזה גורם לסיר להיחרך,
להוסיף לסיר שקית עם מים ולעשות בה חור כך שלאט לאט המים יצאו לתוך הסיר.
תודה לכולן על הרעיונות!בוקר אוראחרונה
בסוף הכנו קציצות ברוטב לימון
יצא נחמד. לי קצת חמוץ מידי, בעלי אהב
ופרוסות חזה עוף בצ'ילי שיצאו מתוק מידי- אולי נערבב ביניהם 😂
בעלי סידר פרוסות תפוחי אדמה מתחת לצ'ולנט, נקווה שיעזור
שבת שלום!
אשמח למתכון פרווה מוצלח ומנוסה לבצק של עוגת מספריםטוזי
ואם זה יכול להיות גם ללא גלוטן אז בכלל טוב...
יש לנו מתכון מעולה חלבי, אבל הפעם צריכים פרווה.
תוך כדי שאני כותבת אני חושבת לי שאולי אפשר פשוט להחליף את החמאה במחמאה או מרגרינה, מה אומרים?
שאלה לגבי ממולאים...למה תמיד התחתית נשרפת?ממתקית
תמיד תמיד. לא משנה מה אני עושה...
עם רוטב?יעל מהדרום
כן...ממתקית
אולי הסיר בעייתי?יעל מהדרום
צריך לבשל על אש נמוכה ממשתוהה לעצמי
ולפעמים צריך במהלך הבישול לנענע את הסיר בעדינותתוהה לעצמי
אנסה, האמת שלפעמים מוסיפה עוד מים במהלך הבישולממתקית
בקיצור אף פעם לא הלך לי עם ממולאים...
חשבתי לנסות בתנור זה הולך?
תודה, אנסה על אש נמוכה יותר.ממתקית
והשיטה עם תפוחי האדמה- פעם ככה הייתי מכינה, וכל תפוחי האדמה היו נשרפים והממולאים היו מקבלים טעם של שרוף, הפסקתי עם תפוחי האדמה. אבל עדיין תמיד מה שבתחתית נשרף.
אני לא מכינה הרבה ממולאיםתוהה לעצמיאחרונה
אש קטנה ממש, בדיקה מידי פעם אם נדבק ואם כןאורין
להפריד קצת מהתחתית ולהוסיף מים רותחים. ובכלל מלכתחילה - אני שמה מים בנדיבות, אחרי שרותחים מנמיכה מאוד ושומרת כל הזמן.
מה אפשר להכין מפירות קפואים חוץ משייק?נעמה301
רוטב לעוגת גבינה (מתותים ופירות יער)יעל מהדרום
עוגת בננותופל לימון
עוגת מנגו בחושהופל לימון
תודה רבה!נעמה301
סורבה מנגו / או פירות יער טעים לשים בעוגהאמרלדאחרונה
אני מערבבת אוכמניות עם קצת קמח,
כדי שהצבע לא ימרח..
ואז שמה באמצע עוגה בחושה לבנה
זה טעים וגם נראה מהמם
איך מארחים?דיאט ספרייט
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
תודהדיאט ספרייט
זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
תודהדיאט ספרייט
חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
דגיםרוני 1234
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראורין
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט
נאמץ כנראה
תודה
ומה יש בבר?ממתקיתאחרונה
המבורגר קנוי? או שמכינים כמו קציצות בבית?
אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים.
רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
תודה, אין פה מקום להכניס סיכהדיאט ספרייט
אז לא אקנה אופה לחם.
אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה
פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
תודהדיאט ספרייט
כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון
אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)
מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון
אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב
אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת
סלט גדול מתובל היטב
אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים
שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה
תודהדיאט ספרייט
זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות
אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.
(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)
זה יכול להיות סושי
או פיצות
או פסטה וסלט
פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)
שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות
מוקפץ נודלס עם או בלי דג
ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)
תוכלי לפרט קצת יותר לגבי הדיפים?דיאט ספרייט
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
הכי קל והכי דלופל לימון
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅
אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק קובה סלקמאוהבת בילדי
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרקיםסטודנטית אלופה
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
קוביות עוף מחזה עוף?אורין
כן, מוסיפה אותן לקראת סוף הבישול והן יוצאות רכותסטודנטית אלופה
נשמע משדרג. לא יצאות יבשות כי זה חזה עוף? כמה זמןאורין
בישול הן צריכות?
תלוי בגודל אזור ה10-15 דקסטודנטית אלופה
תודהאורין
אגב,בכדי שחזה עוף יצא רך ועסיסי*אשתו של בעלי*
כדאי מאוד לפזר עליו מעט קורנפלור ולהשרות אותו כרבע שעה קודם הבישול שלו ואז להוסיף אותו לתבשיל/מרק.
יוצא רך רך ועסיסי
להשרות במרינדה מסויימת? או סתם להשהות עם הקורנפלוראורין
אם זה למרק*אשתו של בעלי*
אז מרינדה לא שייך לכאן.
רק קורנפלור.
ץאם מבשלים את זה עם רוטב וירקות שונים
אז אפשר במרינדה וקורנפלור יחד
תודהאוריןאחרונה
המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
מרק לחשו*אשתו של בעלי*
מרקים זה וואו!מרגול
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27
וואו הכל טעיםבוקר אור
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
היום למשל..*אשתו של בעלי*
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
בשמחה!*אשתו של בעלי*
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
אצלנו אוהביםעלמא22
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36
שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.
מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!
ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים?
זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?
ואיזה כיף שהצלחת!!
המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין
חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.
לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
שווה לפותחת לנסות פעם אחת.
מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור
*נייצ'ר וואלי*
4 כוסות קוואקר דק
כוס קמח
כפית סודה לשתיה
3/4 כוס פיצפוצי אורז
כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן
אפשר כפית קינמון
אפשר טיפה מלח
*נוזלים בנפרד-*
כוס שמן
ביצה
2 כפות דבש
2 כפות טחינה- פחות קראצ'
לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..
לשטח ממש
180 רבע שעה
לקרר ולחתוך
לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה
אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח
מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.
אפשר גם מעמולים.
תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגול
רעיונותפרח שמח
נשמע טעים! מה זה?יעל מהדרום
ראיצי בגוגל. זה באמת מוצלחיעל מהדרום
באמת טעיםפרח שמחאחרונה
וזה מעולה מההקפאה
ולמי שרוצה אלפחורס זה הרבה יותר מהיר