שואלת שוב, מצטערת על האורך.. מניקה בן שנה + 3, יונק פעמיים ביום בלבד, בוקר וערב לפני השינה.
מאז שהפסקתי מניעה בינואר(!), היו לי 3 מחזורים - ראשון של 6 שבועות, אחכ 5 שבועות אח"כ 4 שבועות.
לפני ההריון היו לי מחזורים סדירים, כל 4 שבועות.
כרגע אני כבר 8 שבועות אחרי, שזה שבועיים איחור לעומת המחזור הארוך ביותר. לא בהריון!
דיברתי עם איזו רופאה (לא רופאת נשים), שאמרה לי שמחזורים לא סדירים עשויים להיות מחזורים ללא ביוץ (לעומת מחזורים סדירים, שהם בד"כ עם ביוץ) ולכן אם זה המצב אני בכלל לא יכולה להכנס להריון כרגע. מצד שני קראתי באיזה מאמר של דפנה מאיר הי"ד, שהיא כותבת שמרגע שאישה מקבלת מחזור אחרי לידה, ברוב המקרים היא פוריה ותמשיך להיות פוריה אלא אם משטר ההנקות משתנה דרסטית (וגם אז לא תמיד אפשר להחזיר את הגלגל אחורה...).
אנחנו מעוניינים בהריון נוסף, ואני ממש מתלבטת מה לעשות.
1. האם אני מבנות המזל שאפילו 2 הנקות ביום מונעות ביוץ גם כשהתינוק כבר "גדול"? אז, מה היו 3 המחזורים שהיו לי?
2. ושאלת בונוס - במקרה כזה, נראה לכן שלוותר על הנקה אחת (נגיד בוקר), אבל להמשיך הנקות ערב יכול להחזיר את המחזור או שרק וויתור על שתי ההנקות יועיל?
יבאס אותי להפסיק להניק. להריון הראשון כן לקחו כמה חודשים טובים עד שנקלטתי, וגם ככה זה מבאס. לא בא לי בכל החודשים מעכשיו עד שבע"ה אכנס להריון להתבאס גם בגלל שאסורים, גם בגלל שאין הריון, וגם להתבאס שהפסקתי הנקה בשביל משהו ששוב לא קרה...
(מרשה לעצמי לתייג את @קרן-הפוך שנראה שתמיד יש לה המון ידע בנושאים כאלה)