על גברים מוכים.
ברצוני לשתף, חבר טוב שלי מהישיבה התיכונית היה גבר מוכה.
באופן טבעי אחרי כתה י"ב, כל אחד מאיתנו הלך לישיבה אחרת, זה היה נתק מספר 1, אבל עוד היינו נפגשים בינינו לסעודות שבת עם החבר'ה שנים אחרי זה, אבל אז התחתננו עוד הספקתי להכיר את אשתו קצת במפגשים אבל התחתנו הוא ואני פחות או יותר באותו זמן וכך הגיע נתק מספר 2.
ארבע שנים מאוחר יותר אבא שלי שאל אותי אם שמעתי על אותו חבר לאחרונה, עניתי לו שלא ושלמיטב ידיעתי, בפעם האחרונה שהתעדכנתי הוא למד תואר מאוד נוצץ באוניברסיטה מובילה, שאלתי את אבא שלי למה הוא שואל.
אבא שלי ענה שאחיינו חגג לאחרונה בר מצוה ופגש שם את אביו של החבר שלי, אבא שלי התעניין בשלומו של החבר שלי ואביו של החבר התחמק מתשובה.
זמן קצר אחר כך התקשרתי לחבר משותף, יותר קרוב אל החבר שלי, ושאלתי אותו האם שמע עליו לאחרונה, החבר המשותף ענה לי בקצרה "מה אתה כבר יודע?"
התברר לי למפרע שהחבר שלנו חי ארבע שנים בגהינום, בגידות, זריקת חפצים, הרס הקריירה בהיי טק, הרס הבריאות, התקפי לב שנגרמו לו כתוצאה של התקפי זעם שלה, מחלות פסיכיאטריות שפרצו בו והרס עצמי, חזרה בשאלה ומה לא? בהתחלה הוא הצטער שלא היו לו ילדים (היא לא כל כך נתנה לו), לאחר הגירושים הוא ראה בכך ברכה.
כשהתקשרתי אליו אחרי ארבע שנות נתק הוא כבר כמעט חתם על הגט, קבעתי להתקשר אליו כל יום שישי לומר לו שבת שלום (למרות שהוא כבר לא דתי) דיברנו על מה שדיברנו בישיבה התיכונית, זמרים מהניינטיז, תוכניות טלוויזיה, צבא, רבנים וראיתי שהוא חוזר קצת לעצמו, על הדרך הוא מנסה להאבק בגרושתו שעוד מנסה לשדוד את שאר כספו, הוא גם סיפר לי על חטאיו החדשים בטינדר, השתדלתי לא להיות ביקורתי, אני לא הגעתי למקומו ב"ה.
לאחר כמה חודשים הודיע לי אותו חבר שהוא בזוגיות חדשה, עם גבר גוי, גרושתו היתה גיורת, הוא הכיר אותה בצבא כגויה ועברו תהליך גיור יחד לפני החתונה, עכשיו הוא עם גבר גוי, בשלב זה קצת חששתי להמשיך איתו את הקשר כי לי יש ילדים ואיזה מסר זה לילדים שלנו אם אבא ימשיך להפגש עם בחור כזה בכל כמה שבועות, מצד שני אם אנתק איתו קשר יתכן שיתרחק מהדת שוב ויהיה קשה להציל אותו, מה גם שכשסיפר לי על ענייני הטינדר, אם הוא גם נמשך לגברים, אולי זה היה מסר לגביי?
העלתי את השאלה הזאת בפני שני רבנים חשובים (דיינים) והם החזירו לי באותה דילמה, אם זה כדי לקרב אותו או אם זה עלול להדרדר, יצאתי בדיוק באותה דילמה בלי הכרעה, החלטתי לשלוח מייל לרב שרקי והרב ענה לי שעליי לדון בזה עם אשתי.
לאחר דיון עם אשתי החלטנו שאנתק איתו קשר, הרבה שליחים לו למקום, אם הוא ירצה לשוב בתשובה הוא ימצא את הדרך.
היו קשובים, חלק מחבריכם עלול לחיות בגיהנום בלי שתדעו מזה.