בס"ד
אפשר לשתף אתכם?
מזהירה מראש שזה מאוד ראשוני
בס"ד
אפשר לשתף אתכם?
מזהירה מראש שזה מאוד ראשוני
בס"ד
מהתנהגותה של אלזה נראה כי בשלב זה היא אינה מכירה בקסמיה כחלק מאישיותה ותופסת את עצמה כמסוכנת לאנשים ובשל כך היא מתבודדת ונרתעת מחברה אנושית. לכן, נעבוד עם אלזה על גיבוש זהות מורכבת הכוללת בתוכה גם את המרכיבים הקסומים וגם את הרגילים כמו את החלקים המיטיבים ואלו המזיקים. נשתמש בשיטת הטיפול הנרטיבי בכדי לקיים תהליך זה. מטרת הטיפול הנרטיבי, היא לעזור לאנשים להרחיב, או 'לכתוב מחדש', את סיפוריהם האישיים כדי להסביר את הנרטיבים האלטרנטיביים שנשכחו. בטיפול נרטיבי המטופל 'מספר' לעצמו מחדש את חייו כדי להתאימם לתבניות מחשבתיות מיטיבות יותר (Kondrat & Teater, 2009). במקרה של אלזה היא חווה עצמה כמסוכנת ורווית בעיות. בנוסף לכך מאמצת את עמדת הוריה, שמפרידים אותה מהחברה, ולאחר מכן גם את עמדת האנשים הנבהלים ממנה בעת שהפגינה את כוחותיה ונותנת להם שליטה ב'כתיבת' הנרטיבים האישיים שלה. כתוצאה מכך היא מתעלמת מהיבטים בחייה שסותרים את הנרטיב "רווי הבעיות" שלה. השיטה הנרטיבית מורכבת מפירוק (אנגלית) ושיקום (אנגלית) (Kondrat & Teater, 2009):
פירוק- נשאל את אלזה שאלות העוזרות לפתח הבנה מעמיקה ומלאה יותר של תפיסת הבעיה שלה, מציאותה והמשמעות שהיא נותנת לה (Kelley, 1996). נקפיד על החצנת הבעיה (אנגלית): באמצעות שיחות אלה, נעודד אותה שלא לראות את הבעיה כמהותית עבורה ; במקום זאת, הבעיה אובייקטיבית ונראית כמשהו נפרד ממנה (Carr, 1998; White, 1993). חלק משיחות ההחצנה נשאל את אלזה שאלות על ההשפעה היחסית של הבעיה על חייה ועל אחרים בעולמה החברתי (Car, 1998). נשאל שאלות על השפעתה על הבעיה (למשל איך בריחתה מהמקום השפיעה על הדרך בה אנשים תופסים כעת את כוחותיה וכיצד עובדה זאת משפיעה שוב על תחושותיה הקשות לגבי קסמיה), דבר זה יסייע לה לראות את תפקידה בהנצחת הסטיגמטיזציה העצמית המופנמת שלה (Carr, 1998).
שיקום- נעודד את אלזה לחשוב על הזמנים בהם קסמיה אינם פגעו באנשים והיא אף נהנתה מהם ועל הזמנים בהם הקסמים כלל לא היו חלק מחווית החיים שלה (Kelley, 1996). לאחר הזיהוי של זמנים ייחודיים אלו, נשאל שאלות כדי להרחיב את הסיפור שלה ביחס לזמנים ייחודיים אלה (White, 1993). שאלות אלו יעזרו לאלזה למצוא סיפורים העומדים בניגוד לסיפורים "רווי הבעיות". נתמקד גם בתגובות של אנשים אליה ונדגיש את הקיום של אינטרקציות חברתיות נעימות בחייה. השימוש בסיפורים הללו והעמקה בהם מעודדים את התחושה כי גם החוויות הללו הן חוויות חשובות (מאמר). כדי שהנרטיבים יהיו רלוונטים לעתיד נשאל את אלזה מה יכול להיות עתידה בהתחשב בסיפורים אלו. בשלב זה נוכל להשתמש במשחקי תפקידים ולנסות לצפות את ההתפתחות העתידית שלה. נשאל את השאלות באופן עדין ותוך כבוד לאלזה בבנייתה המחודשת של הנרטיב שלה. נעודד אותה לתאר מה משמעות של החזרה לחברה עבודה וכיצד תמשיך להתמודד עם סטיגמות ותחושות קשות לגבי היותה קסומה. בשלב האחרון נציע לאלזה להתקדם עם חייה באופן שביא לה את הסיפוק הרב ביותר (אנטוני).
ראש השנה
בעעע
לא אוהבת. ועוד חג של יומיים
חלום שלי לטוס לחו'ל לכל החגיםםם
אני דוקא די אוהב אותו
עם תפילות מרוממות
ולתהות על קנקנו, אז מה זה הפורום הזה?
יחסית מסביר. קצת. אולי.
ספסל אחורי של אוטובוס משהו..

אני עוברת על המסרים פה והשיחות אישיות.. כמה דרמות!! ואני לא זוכרת כלום! מביך למדי.
ולמה כשאני נכנסת לשיחה עם פצלש כתוב לי שהיא מחוברת?!
מה איתך?
המפגש טד יצא לפועל?
עוד אפשר להירשם? 😇
ריבוזוםהאחרון שניסינו להרים לא, למיטב זכרוני...
אבל היו שניים שכן, והם גם היו ממש טובים! בכלל הפורום הזה היה איכותי, אחותי |נוסטלגי|
כתבנו פה כל דבר איכותי שהיה בשנה האחרונה, אפשר לראות בקלות כמה זה
מלא אנשים שבאים להתארח ועושים מלא רעש ברחוב ומשאירים בלאגן ולכלוך...
לא כזה מגניב לבוא לפה
סדרות של כאן ארכיון- קרובים קרובים, סטרייט ולעניין.
בפייסבוק- עמוד בשם "הקופסה- רק דברים טובים", יש בו בדרך כלל קטעים מצחיקים מסרטים ישראלים ישנים..
ארץ השוקולדאחרונהשמגיע לפורום נטוש ותוהה על טיבו
הוד444או- מישהו שמכיר אותה במציאות יודע מה שלומה?
תמסרו לי שנזכרתי והתגעגעתי