פריקה ושיתוף רגע לפני יומולדת..הילושש
עבר עריכה על ידי הילושש בתאריך א' באב תש"פ 16:29

לפני שנה וחצי נפגשתי עם בחור שחפרו לי עליו, מפה לשם.. היה חיבור וכו' אבל זה היה קשר לא נכון ולא טוב, כלומר, הוא לא היה מספיק חזק ברוחניות כמו שרציתי ובהתחלה הוא הבטיח להיות.. בתוך תוכי לא בניתי על זה, אבל האמנתי שהרבה תלוי בי ואם אחזיק מעמד ואתעקש על הדרך שלי בסוף זה יקרה, זה גם מה שהוא אמר לי.. והתכוונו להתחתן.. זה היה סיפור ארוך, ממש.. מפה לשם, רק בסוף הקשר גליתי כמה שהיה זלזול כלפיי וכלפי הקשר, הרבה חוסר כנות- שקרים קוראים לזה, בסוף הוא אמר לי את הכוונות האמיותיות של הבית שהוא רוצה לבנות- לא מה שהבטיח בהתחלה. לאורך כל הדרך היו ספקות ומליון פעם רציתי לבטל ולעצור הכל, והוא תמיד עצר אותי, תמיד הבטיח שיהיה בסדר.. אני, כדי לגמור עם מסכת הייסורים של הלבטים המטורפים שלא באמת אוכל להסביר.. התעקשתי לזרז את מועד החתונה כי.. די, נמאס להתלבט. שלי וזהו. אני מתחתנת. יהיה מה שיהיה. הוא התעקש שלא. וגם את זה הוא אמר פתאום. הוא רצה לקחת את הזמן. בסוף, אמרנו 'לא' וזהו, (בעיניי הקשר נגמר לא כ"כ יפה.. שני הצדדים נפגענו) אחרי מאית השניה שמעתי שהוא כבר התקדם ועומד להתחתן, חשבתי שעובדים עליי. לא. באמת התחתן, בחתונה מפוארת מאוד (ומעורבת, ד"א), עם בחורה לא דתיה.. בקיצור, הבנתי שזה לא מתאים, לא מבחינה דתית, ולא מבחינת היחס ותודה רבה לה'. אבל כעסתי, למה הוא כן ואני לא??! למה לו ה' נתן ולי לא?! 

לקח לי זמן להתאושש.. זמן שבו הבנתי כמה הקשר היה לא טוב. רקוב. אבל כן נקשרתי והתחברתי אליו, הפגישות שלנו היו מושלמות. היה לנו כיף ביחד. 

אחרי כמה חודשים.. שמעתי שהוא מתגרש.. אין לי מושג למה. הרבה שמועות. שאין לי מושג מה נכון אם בכלל. לא שמחתי, הצטערתי בשבילו. בסה"כ רצה להתחתן.  

אחרי כמה חודשים נוספים, אני מקבלת שיחה בלילה(!) ממס' לא מזוהה. זה היה הוא, (התקשר ממס' אחר כי לא רצה לקחת את הסיכוי שאני זוכרת את המס' שלו ולא אענה). הוא מציע לי לחזור אליו. הוא אומר שזה היה פספוס חייו. זו טעות שהוא לא לקח את ההזדמנות הזו בשתי ידיים. הוא מתחרט עד עמקי נשמתו. מבטיח שיעשה אותי סופר מאושרת. רק שאתן צ'אנס. כמעט הסכמתי כי ממש ריחמתי וליבי יצא אליו, כי בכ"ז היה בינינו משהו.. פתאום נזכרתי.. שהיה רע, אבל היה גם טוב, היה שם משהו.. הוא טוען שחיבלו לנו בקשר אז, שמישהו שיחק לו בראש, שהוא ממש רצה אבל הסביבה גרמה לו להרגיש לא בטוח. אני לא בטוחה שאני מאמינה לו. כי זה לא נשמע הגיוני. ואם כן, איפה העמוד שדרה. הוא אומר לי 'תביני, אני לא מאוהב בך. אין לי רגש, אני עם ראש על הכתפיים, רוצה לבדוק.. אולי, אולי זה יכול לעבוד בינינו..' (הייתי אמורה להיעלב, נכון?! ממש עושה לי חשק לחזור אליו..) 

בקיצור, אמרתי לו שזה לא מתאים. ואני לא חושבת שזה יעבוד. הוא ביקש לדעת סיבה הגיונית. אבל לא רציתי לפגוע בו, לא רציתי להגיד שהסטטוס שלו השתנה, וזה כבר לא כמו פעם.. זה אחרת. ואני לא באמת סומכת עליו שהוא לא עובד עליי שוב לגבי הנושא הרוחני. 

וגם לא רציתי להגיד שההורים שלי, אלה שפעם דחפו אותי לקשר אתו, וחפרו לי.. הם אלה שיהרגו אותי אם אסכים הפעם. הוא נשאר אותו בנאדם, מניפולציות בשקל ועוד.. 

השיחה הסתיימה. לא ידעתי מה אני אני מרגישה. לבכות?! להרגיש מוחמאת?! להיעלב?! הוא ביקש שלא אספר לאף אחד על השיחה הזו כי זה משפיל אותו ואת האגו שלו שהוא פונה אליי. הוא מבקש שזה יישאר בינינו. השתדלתי מאוד. סיפרתי רק לחברה שלא מכירה אותו. למרות שכשאנחנו היינו בקשר וביקשתי שדברים מסוימים יישארו בינינו, הוא לא מצמץ וכולם ידעו הכל. אבל אני ניסיתי להישאר נאמנה לעצמי וללב שלי. 

בקיצור.. חשבתי שזהו, הבין את הפואנטה. אחרי זה גם ממש כעסתי על עצמי שבכלל הסכמתי לדבר אתו. למה לא סגרתי לו את הטלפון בפרצוף כשהבנתי שזה הוא. וברוב חוצפתו מתקשר בלילה.. כעסתי שהייתי אמפתית. אבל ב"ה. עדיף מלפגוע ולהגיד מילים פוגעות ח"ו. 

אבל..לא חסמתי אותו, מה שיכולתי לעשות. ואולי זה היה מתבקש.. סיקרן אותי לדעת אם הוא ינסה שוב. אבל הייתי בטוחה שגם אם הוא יתקשר- אין סיכוי שאענה. 

אחרי כמה ימים, אני מקבלת שיחה ממנו, ממס' שייך לו באמת. ושוב, בחצות לילה.. לא עניתי. שמחתי שלא עניתי כי פחדתי שאולי הוא יצליח לשכנע אותי ולעבוד על הרגש שלי שאסכים להיפגש איתו.. 

למה אני מספרת את כל זה..? כי.. מהלילה ההוא שהוא התקשר ועד היום, אני כ"כ מבולבלת.. 

אפילו אתמול בלילה התבאסתי שהוא לא התקשר.. ממש. כאילו נתקפתי בגעגוע אליו. אז שאלתי את עצמי, אם הוא היה מתקשר עוד פעם, היית עונה לו..?! היית לוקחת את הסיכון..? התשובה היא ברורה, בשכל אני מבינה שלא, ולא הייתי עונה לו. 

אבל קשה לי מאז.. באלי לדבר איתו.. החזרה שלו למציאות שלי, גם אם לשניה, עשתה לי לא טוב. גרם לי להרגיש ולהיזכר.. 

אני לא יודעת כמה באלי אותו, או שאולי אני רק רוצה קשר אמיתי. באמת. וטוב. קשה לי לבד. 

בעוד 3 ימים אני חוגגת יומולדת. ואני.. כמובן, מודה לה' שהביא אותי עד לנקודה הזו. וברוך ה'  עטף אותי בהרבה חסד והרבה טוב.. אבל מרגישה שחסר לי משהו, חסר לי את העיקר, וכל השאר זה כביכול טפל (ח"ו, תודה לה' על הכל) אבל .. אני לבד. לא האמנתי שה' יביא אותי ליומולדת הזה כשאני רווקה ובודדה. ועוד אחרי התקפת נוסטלגיה של קשר ארוך שהיה לי. אני באמת רוצה קשר, רוצה להתחתן, רוצה בעל, ילדים, משפחה. וזה לא קורה. 

אני לא יודעת מה מעכב אותי. אני לא צדיקה או משהו, רחוק מזה.. אבל כ"כ הרבה לא צדיקות מתחתנות.. אז למה אני לא?! 

אני יודעת שהכל לטובה.. והכל טוב.. ולמרות זאת, קשה לי. לא רוצה לחגוג יומולדת. אין לי מה לחגוג. זו לא חגיגה בשבילי. זה יום עצוב. 

אני יודעת שזה כפיות טובה וההסתכלות שלילית מאוד.. והלוואי שה' יסלח לי. כי אני יודעת שהוא מדייק בהשגחה שלו. 

אז סליחה על החפירה.. 

אבל, מה עושים עם המחשבות עליו, איך מחזירים את עצמי לימים שלפני שהוא התקשר והופיע פתאום? לא רוצה לרצות אותו, לא רוצה להתגעגע, לא רוצה לחשוב עליו. 

למה ה' רצה שהוא יתקשר? למה זה טוב להחזיר אותי אחורה? 

בקיצור, שה' יחתן את כל הרווקים והרווקות והמצפים כולם. שיושיע אותנו. אמן. 

שוב סליחה על האורך.. ותודה למי שקרא עד פה.. 

🌹 אין לי משהו חכם לומרנפש חיה.
אבל פרח קחי .

וה' ישמח אותך!
מהממת. איזה סיפור כואב. שולחת לך חיבוק ענק ומוחץ!אלירז
את גיבורה.
ואנחנו לא יודעים למה החתן שלך מתעכב-
אבל דווקא על דברים גבוהים וגדולים יש מניעות.
ואולי בגלל זה הוא התחתן ואת לא..
כי מחכה לך משהו גבוה מגבוה.

אני יודעת שאין בדברים שלי נחמה.זכורים לי לילות של רווקות גם אחרי 8 שנות נישואין
זו בדידות שקשה להסביר.
אבל דבר אחד אני יכולה לומר לך-
מי שמחכה הרבה- הוא גם זה שהעונג שלו ענק וגדול בהרבה!
כל רגע של ציפיה וסבל- הופך כל רגע של ביחד לתענוג צרוף!
זה לא סתם שאומרים לפומא צערא אגרא.
זה ממש כאן בעולם הזה ובמוחש.
מי שלא מחכה וזוכה- לפעמים אפילו לא יודע להעריך..
מי שמחכה באמת ומרגיש את החסרון - גם זוכה ומתענג על כל רגע של יש!
מה שעזר לי במקרהחלל הפנוי
דומה אבל שונה מאוד
זה רק התבודדות וזמן
וואונועה גבריאל
את חתיכת גיבורה!
באמת מצב ממש לא פשוט.

אני רק יכולה להגיד שאני ממש לא מבינה בענייני דייטים,אבל זה הזכיר לי מקרה שהמורה שלי סיפרה לי.

היא הייתה רווקה עד גיל 32(אולי יותר) וגם לה היה קשר ארוך עם איזה בחור והם עמדו להיתארס. בסוף הם ביטלו את האירוסין בצורה לא הכי יפה ולא סגרו את העניינים בניהם,מה שנקרא לא גמרו בטוב(בעיקר הצד השני היה פגוע).
אחרי כמה שנים היא פגשה אותו באיזה אירוע ולתדהמתה היא גילתה שהוא נשוי עם כמה ילדים,זו הייתה נקודת שבירה שלה שהיא באמת לא הבינה מאיפה זה נופל עליה ולמה דווקא באותו זמן(בדומה למה שאת מתארת),והחליטה שהיא הולכת להתנצל בפניו על כל הביטול של האירוסין וכו.וכן היא עשתה,בדיוק לאחר שנה(משו כזה) היא התחתנה.
אז כמובן שאין להשליך ממקרה אחד על השני,אבל עלה לי העניין של הסליחה,בגלל שכתבת שבפרידה שלכם שני הצדדים יצאו פגועים. יש מצב שה' שלח אותו כדי שתייישבו את ההדורים ותתנצלו אחד בפני השני.כמובן שאין לדעת חשבונות שמיים ואלו סתם השערות,אבל אני חושבת שזו נקודה חשובה לגבי כל פרידה,שתמיד חייב לסיים בטוב,ועדיף בלי קפאדות למיניהם.
שוב,אני לא יודעת חשבונות שמיים,פשוט זה ישר הזכיר לי את הסיפור ההוא וקישרתי את זה לעניין ה"סליחה",אי אפשר לדעת,תחשבי על זה.
בכל זאת,באמת סיפור מטלטל,שולחת כוחות!!
הרבה כוחות. נקווה לטוב, וננצח.ultracrepidam

מאד מזדהה עם התחושה

מאד מעריך את האומץ

הוא נשוי והוא מנסה לחזורתפוחית 1
או שלא הבנתי נכון?
בכל אופן צחסמי
מגיע לך הרבה יותר..
הוא גרושפשוט אני..

אה פספסתיתפוחית 1
בכל אופן אני עדיין ממליצה לך לחסום.
ומה זה להתקשר ב12 בלילה? חוצפה!
וואי,הָיוֹ הָיָה

כואב לקרוא, כואב, 

אני לא יודע אם זה מעודד או לא, אבל הגמרא אומרת שמי שהקב"ה מקשה עליו יותר - זה מי שהוא יותר סומך עליו, כמו אמן - שמוכן להכות רק על כלי חזק, ולא על כלי שיתפצפץ לו בין הידיים.

טוב עשית שחתכת אז, תראי ממה ניצלת, ממניפוטור זול ושקרן, שמשחק לך במצפון. פשוט ניצלת.

ובעזרת ה', שלך עוד יגיע, בעיתו ובזמנו, והלוואי שזה בקרוב ממש.

בכנות ובהשתתפות.

להתרחק כמו מאשימ''ל

ודבר שני: לברר ביניך לבין עצמך (או מול מישהו/י, עדיף אשת מקצוע) מה מושך אותך לקשר כזה או לאדם כזה.

בהצלחה!

לצערינו ,דווקא לאנשים כאלה יש כישרון של כריזמטיותנושאת עיניים
^^^לגמרי כמו מאשצהרים
..הללויה~
עבר עריכה על ידי הללויה~ בתאריך א' באב תש"פ 20:34
ואוו נשמה.
האמת אין לי מה לומר לך, מצטערת איתך יחד....
הלוואי שה' יתברך ישלח לך את כל השפע והטוב שבעולם(!!)

בהצלחה.
ואני כאן לכל דבר בפרטי~
ושיהיה לך יום הולדת מאושר שיפתח שנה מצוינת לך ולכולנ"וultracrepidam
עבר עריכה על ידי ultracrepidam בתאריך א' באב תש"פ 18:16

וואו. איזה סיפור.אוכל
לא מגיע לו אותך.
בבקשה אל תישברי כי את רק תסבלי ממנו.
💗
אוי זה קשה..זאב קדוש
וואו זה המון לעבור.
אבל אני מציע לך לחזור לתחילת ההודעה שלך.
ולקרוא מה שכתבת עליו.. אל תשכחי את זה.. ואת לא רוצה לעבור את זה עוד פעם.
את אומרת שהוא לא נחמד, ולא אמין, עושה מניפולציות, אנשים כאלה לא משתנים תוך רגע.. זה עדיין שם.
מגיע לך בחור רציני ויציב. וזה בטוח גם מה שאת רוצה.
הפעם ללכת עם השכל, ולא עם הרגש!
(סליחה שאני מדבר בכזאת קיצוניות.. אבל צריך לנתק כל קשר.. לפני שאת תכנסי לזה עם רגש ולא תוכלי לצאת מזה.. רק ע"י גט ח"ו..)
בעז"ה את תמצאי את המתאים לך בדיוק.
כואב כואב כואב.חתולה ג'ינג'ית

יקרה, דבר ראשון חיבוק גדול.

דבר שני את מתארת תחושה של בלבול ביחס אליו.

מצד אחד את לחלוטין מודעת לכך שהקשר לא טוב ולא נכון לך. מאידך את כותבת שהיה ביניכם משהו, והנסיון שלו לחזור גורם לך לבלבול.

יקרה, זה טבעי כל כך. את רוצה מאד להתחתן. יש לך יום הולדת עוד מעט, וזה גם מעצים לך את תחושת החיסרון. ולתוך התמונה הזאת נכנסים נסיונותיו של הבחור לחדש את הקשר. הבלבול בתחושות שלך הוא הכי טבעי בעולם. אבל תזכרי שזה מגיע מתוך מקום של חסר גדול, ואת האמת עליו את הרי יודעת....

המון כוחות יקרה. ואני אחרי סיפור די דומה. אם תרצי מוזמנת לפרטי.

טוב שאמרת לא6554433
מול אנשים כאלה זה לא תמיד פשוט לסרב למרות כל הנורות האדומות.
ממה שתיארת כל הנורות האדומות נדלקות.
האנשים האלה אמנים לעשות מניפולציות,מומחים בלשכנע אותך ששחור זה לבן . אחרי שפגעו בך הם יודעים היטב להאשים אחרים,כמו שתיארת שהוא אמר שניסו לחבל בקשר שלכם.
הם אף פעם לא אשמים,ורק עוד צ'אנס אחד.
ככה זה נמשך לא עלינו גם שנים,למי שלא מבין מדוע נשים מוכות או גברים מוכים סובלים כל כך הרבה זמן.
האנשים האלה יודעים להפציץ באהבה מצד אחד,לתלות תקוות גדולות,לעורר רגש ולהתאים את עצמם כלפי הקרבן. ואז להתחיל במסכת של פגיעות ושליטה. כמובן בנקודות קטנות תוך שהם מעוררים אצל הקרבן מצפון. מאשימים אחרים ומבטיחים להשתנות. בקיצור תגידי לה' תודה מגיע לך טוב והוא יבוא בעז"ה.

לגבי התמודדות מולו אם ינסה חשוב שיהיה לך כח ותמיכה אם צריך. עם אנשים כאלה הדרך הטובה ביותר היא להתעלם שוב ושוב ולא לתת יחס ולא להכנס למשא ומתן.
אתשירשירית
מדברת על ככ הרבה דברים שליליים בו ועדיין "רוצה" בו. לדעתי זה בא רק מהעוצמה שאת חושקת בקשר. הרי את יודעת שהוא לא עשה לך טוב! והוא גם לא השתנה, ככה שאין על מה לדבר בכלל על לחזור להיות בקשר איתו.
שולחת לך חיזוקים ובבקשה אל תפלי לזה ואל תעני לו עם כמה שזה קשה. תעסיקי את עצמך, תמצאי דברים שעושים לך טוב. העיקר לא לחשוב עליו ועל מה יכול לקרות אם... שוב. את יודעת שזה לא בריא לך!! אז למה?! בבקשה אל תפלי לזה! מגיע לך מישהו הרבה יותר טוב, מישהו שיכבד אותך!!
אם את רוצה לדבר בפרטי מוזמנת... שולחת לך המון חיזוקים ♥️
מזל טוב.האטורי האנזו

ואנחנו נחגוג לך כאן ביחד. @Half a man יביא עוגה של מיקי שמו והכל ייראה אחרת.

לגבי המצב, אני לא חושב שאת אוהבת אותו, וגם לא שאת מתגעגעת, אלא

את רוצה להרגיש נאהבת ולתחושה הזו מתגעגעת. אני חושב שאם יהיה לך קשר אחר, בריא ואמיתי

זה יעניק לך הרבה יותר ממה שתקבלי אצלו. 

אם את שואלת אותי, לחזור מהר לשידוכים והיכרות מכל סוג שהוא, זה יעסיק אותך ויוציא לך אותו מהראש.

המצב שאת נמצאת בו לא פשוט, כי הכי קל לנו לחזור לחוף מבטחים אפילו אם הוא חוף אכזיב, העיקר שהוא שלנו ומוכר לנו.

וצריך המון כוחות בכדי להתנתק. אבל יש לך דרך מסוימת שבחרת לצעוד בה, ונראה שהמים שלו לא מתאימים לנהר שלך. 

מאחל המון בהצלחה ושיהיו לך את הכוחות להמשיך הלאה, אפילו שקשה. 

שמעHalf a man
לגבי העוגה תזכיר לי, אני אבקש מאמא או מאחותי אם היא באה לשבת..
רק אם אפשר בפרטי להודיע לי כמה נרות לתקוע שם, ואם יש אלרגיה למשהו (שאני אביא אפיפן כאילו, אני לא מתכוון להטריח מישו לשנות מתכון)

לגבי ההצעה שלך לפתרון המצב, אני איתך.
כולל הקטע של חוף אכזיב (חוץ מזה שלדעתי הוא אחלה חוף)

היהפי
נשמע לא פשוט בכלל
מה את חושבת שיעשה לך טוב?
בהחלט כל הכבוד לך!עצאלון

ממה שאת כותבת נשמע שאת בחורה ממש טובה ורצינית...

הרבה פעמים אחרי שמסיימים קשר עם מישהו או מישהי מתגעגעים למה שהיה - למצב של קשר

שיש מישהו לדבר איתו, לצאת איתו, להינות איתו... איכשהו הגעגוע הזה "משכיח" את כל הסיבות בגללן

נגמר הקשר ופתאום שוכחים כמה לא טוב היה. לכן כל הגעגוע שאת מרגישה הוא מובן לגמרי וטבעי לחלוטין.

בעומק הגעגוע הזה יושב על כל מיני דברים, למשל "היה לי כבר משהו ביד, למי יש כוח לצאת שוב..." "הוא מתקשר

אלי ומביע בי עניין, יש פה מישהו שממש רוצה אותי..." "סך הכל היה לי טוב איתו ביחד..." אולי גם לזה שחפרו לך עליו לפני זה 

יש צד בגעגוע כי הרי "כולם חפרו לי עליו יכול אולי יש משהו שהם רואים ואני לא" (קל לתת לאחרים להחליט בשבילנו)

אבל עכשיו זה הזמן לנשום עמוק ולהפעיל את השכל, ולהבין שהקשר הזה לא בשבילך.

שימי לב, ואני אומר לך את זה בתור נשוי (וגם לי תמיד אמרו את זה בתור רווק וזה הוכיח עצמו כנכון), דברים לא משתנים אחרי החתונה... את מתחתנת עם מי שאת מכירה עכשיו ומקבלת את כל מה שהוא כמכלול. את לא אמורה לשנות אותו, והוא לא אמור להשתנות בשבילך! השאלה היא האם את מוכנה לקבל אותו איך שהוא כעת. מהדברים שכתבת נשמע שאת בעצמך מבינה 

שהבחור הזה לא בשבילך, לא מבחינה דתית אבל יותר חשוב מכך לא מבחינת המידות שלו כמו שכתבת: "מניפולציות", "חוסר כנות" ועוד ... העובדה שהוא מוסיף להתקשר אליך וללחוץ אותך לקיר לא מוסיפה לו נקודות בהקשר הזה.

לפי דברייך יש כאן הרבה נורות אדומות, אל תתעלמי מהם! נכון, כיף שמישהו רוצה אותך, כיף לשקוע בפנטזיות על קשר שיכול להיות. גם אני חוויתי את זה תאמיני לי. אבל במבחן התוצאה אי אפשר לבנות בית כשלבחור/ה אין מידות טובות ושהוא לא באותו כיוון דתי שלך (הוא התחתן עם חילוניה, יותר מזה?).

דבר אחרון חביב. כתבת "כל כך הרבה לא צדיקות מתחתנות"... לחתונה, אין קשר לצדיקות. זה שמישהו או מישהי צדיקים, לא אומר שהם צריכים להתחתן בגיל 18. כל כך הרבה גורמים משפיעים על בן אדם אם הוא מתחתן או לא בלי קשר לשאלה אם הוא צדיק. 

אני בטוח שהטוב ביותר עוד לפנייך והקב"ה מתכנן לך דברים גדולים, טובים ומשמחים עם חתן מדהים שמוכן רק בשבילך!

ותמיד תזכרי, השמחה היא בפנים ולא צריך לתלות אותה בדברים חיצוניים (אם אני אתחתן אני אהיה שמחה, ברור שחתונה וחיי נישואין זה דבר משמח והכי טוב בעולם, אבל לא בזה צריך לתלות את המהפך לחיים שמחים. תשמחי בך, במי שאת, במשפחה ובחיים שהשם נתן לך, ובזה שהוא נתן הוציא אותך מהקשר עם הבחור הקודם)

בהצלחה ומזל טוב

קודם כל יקרה, המון המון המון מזל טובנושאת עיניים
אכן החוויה והנסיון שעברת איתו הם ממש לא פשוטים, כל הכבוד לך שידעת להגיד את הלא, אני חושבת שהרבה בנות לא היו עומדות בפיתוי של אחד כזה.
תחסמי אותו כי כמו שאני מבינה הסיבה שבגללה נמשכת אליו לא תלויה בך, אלא בו, אנשים מניפולטיביים לצערינו גם יודעים איך לשכנע ולהפעיל קסם מיוחד.
והבדידות עצמה גם היא לא ק(כ)לה ומוסיפה את שלה.
אני מאחלת לך שמתנת יום ההולדת שלך תיהיה שעוד השנה בעזרת השם תתחתני עם בחיר לבך, זה שאת תבחרי בו באמת, מכל הבחינות יתאים לך וידע לכבד אותך ולהיות נאמן לך (הכי חשוב!!!)
ועד אז תפני את המבט לנקודות האור שבסיפור שלך: ניצלת מנישואין עם אדם קשה, שתלטן, אלים ושקרן, ניצלת מגירושין ולפי מה שכתבת נראה שיש לך זוג הורים נבונים ומקסימים שרוצים את הכי טוב בשבילך!!!!
מזל טוב ושוב מזל טוב❤

אל תהיי בקשר אתו ואל תחשבי עליוגבעת הרקפות

מרגש וכאוב .

תתרחקי ממנו, הוא לא מתאים לך, הוא לא יציב - התחתן (עם לא דתית) וכבר התגרש, מנסה לנצל את התמימות והלב הטוב שלך,

ואחרי חתונה תסבלי ותתאכזבי מאד.

תהיי חזקה ואל תחשבי עליו, אל תהיי בשום קשר אתו..  בעזרת ה' תזכי למצוא את הבחור הנאמן, הישר והטוב,

ובינתים , מזל טוב ליום ההולדת, תתחילי שנה חדשה מוצלחת ומבורכת, בבשורות טובות.

תודה רבה רבה לכל המגיבים, התומכים והמברכים..הילושש

נתתם לי הרבה כוחות ותקווה! 

תודה לכל אחד\ת.. 

מאחלת לכולנ"ו לבשר את ה-בשורה ולשמוח באמת. גם לפניה.. 

אז מגיע לך מזל טוב היום?? את פניך אבקש
כן, היה... תודה רבה..הילוששאחרונה

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך