אז אצלינו בבלוק, המנקה התפטרה ובינתיים לא מצאו אחר/ת. שבוע, שבועיים, 3 שבועות, והבלוק מסריח. טפטופי זבל, אבק, לכלוך.. כמובן שהעברתי סמרטוט על הקומה שלי (4) בכל שבוע, אבל הפריע לי מאוד שאף אחד בשאר הקומות לא טרח לעשות את זה גם, והבלוק פשוט מלוכלך.. לא נעים. אז מה עשתה מיודעתינו, הצדיקה שלנו, הלא היא-שפחתכם הנאמנה-אני-למי שטרם הבינה- בפרץ של רצון טוב והתנדבות? - מלאה דלי במים ובשטף חומר ריחני, הוציאה סמרטוט ומגב והחלה לגרוף ולשפשף במרץ את המדרגות.. אלא מאי? - יום שישי בבוקר היה אותו היום, כולם ספונים בבתים ומכינים מטעמים לשבת... היאך ידעו כולם ש"השם בשימוש כבר" המהממת אחראית על הרעיון הגאוני הלז ועל ביצועו?
הסירו דאגה מליבכם.. ליד כל דלת, כשגרפתי את המים, דאגתי לתת "מכה קטנה" לדלת "בלי כוונה", שאף אחד לא יפספס, חלילה, את הצדיקה הנסתרת מל"ו צדיקות שבדור, ששוטפת את הבלוק בהתנדבות מלאה
... הייתן צריכות לראות את הפרצופים שפתחו לי את הדלת למשמע ה"דפיקה" בהבעה חצי חשדנית חצי כועסת, שהתחלפה מיד להבעת הערכה ותודה.. "וואי, כל הכבוד לך!! איזו מקסימה שאת!!" אני כזה בחיוך "מצטנע"- "בכיף, שטויות, (
) מה..." (כשספרתי את זה לחברה שלי עם כל התאורים העסיסיים, אחרי שהיא סיימה להתפקע מצחוק היא אמרה לי-אין, השם בשימוש כבר, את לא צריכה לתאר לי. אני פשוט ר ו א ה אותך עושה את זה!!
)קדימה, צדיקות נסתרות... הבו לי מעשים טובים משלכן