עבר עריכה על ידי בינה. בתאריך ז' באב תש"פ 13:58
עבר עריכה על ידי בינה. בתאריך ז' באב תש"פ 13:52
עבר עריכה על ידי בינה. בתאריך ז' באב תש"פ 13:52
עצות טובות (לדעתי, כן? תעשי מה שמתאים לך):
לא לפחד ללמוד לבד, להעיז לפתוח ספר, לקבוע זמנים קבועים, חברותא/ חבורה, לסיים ספרים מכריכה לכריכה, קשר לבימ"ד כלשהו מוסיף המון לדעתי גם אם את לא נוכחת בו פיזית. אני מרגישה שבשנת מדרשה יש גם הרבה "עשה לך רב" - חיבור לרבנים ולרבניות, לאנשי תורה ולדרך של אמת שאת מתחברת אליה, וגם "וקנה לך חבר" - חברות שמגיעה מתוך עולם של תורה, היא חברות פשוט מדהימה וזה קשר עמוק כלכך, ויש שייכות למשהו שהוא עוגן. אבל הכי חשוב, מדרשה זה *בית מדרש*, קודם כל בית. זו חוויה שקשה להסביר למישהו שלא חווה אותה.
לקבוע כל יום לימוד/ שניים/ שלושה קטנטנים (ברמת ההלכה יומית, פרק בתנ"ך, פסקה ממסילת ישרים וכדו') ולהשתדל להקפיד עליהם. אם זה דרך ווצאפ, אז פשוט לסמן את ההודעה כ"הודעה שלא נקראה" או לא לפתוח אותה ואז ללמוד כשיש לך זמן, אם זה לא דרך ווצאפ אז שעון מעורר עם תזכורת בשעה קבועה, או להחליט שאני לומדת משהו X מייד אחרי מנחה.
להצטרף לחבורות! (ויש עכשיו הרבה מעולות בזום!) זה אולי עם אופי קצת שיעורי, אבל זה כן גם לימוד שאת שותפה פעילה בו ולא "רק" שומעת.
ממליצה מתישהו במהלך השבוע ללמוד את פרשת השבוע, ממש פשט פסוקים, ואז ללמוד בשבת שפת אמת על הפרשה, או עין אי"ה שקשור לפרשה (עיוני אי"ה, ספר מומלץ!) או משהו אחר שאת מתחברת אליו
חוצמזה אני מרגישה על עצמי שבשבתות יש לי יותר פניות פיזית ונפשית ללמוד משהו רציני, אולי גם לך... ממליצה לבחור כל פעם ספר/ גג שניים במקביל ללמוד בשבתות, לא להתפזר מדיי וככה ללמוד מכריכה לכריכה בצורה רצינית ומסודרת. כל פעם שאת מסיימת, את בוחרת משהו חדש לפי מה שאת רוצה/ מרגישה צורך ללמוד.
לגבי שמיעת שיעורים - אישית בתקופה שלפני הקורונה הייתי נוסעת המון, אז בחלק מהזמן הייתי שומעת שיעורים, אבל הייתי בוחרת סדרה מסויימת (למכון מאיר נניח יש המון סדרות) כדי שההתמדה בה תהיה לי יותר משמעותית, ולא ארגיש שאני "אוספת וורטים יפים". היום לא מגיעה לזה לצערי (או אולי לשמחתי, כמעט ולא מבזבזת זמן על נסיעות). לפעמים בבישולים/ בשטיפה ביום שישי שומעת שיעור, אבל מודה שבד"כ מוזיקה או שיחת טלפון עם חברה יותר מנעימים לי את הזמן הזה.
חברותות! חשוב לי להגיד שחברותא טלפונית זה משהו שלא תמיד עובד, אבל כשזה עובד - זה נפלא ונהדר

צריך לבחור בחכמה את החברותא כדי שבאמת תלמדו ולא רק תדברו על הא ודא (בכל זאת תשעה קבין ב"ה

), וגם ששתיכן תהיו רציניות, תמצאו זמן קבוע שנוח לשתיכן בד"כ, ותהיו מודעות לזה שהחיים דינמיים ויש אילוצים, המלצה שלי - להתעקש להשלים חברותא שהתפספסה בזמן אחר! ותיאום ציפיות ביניכן, עדכון כמה שיותר מוקדם אם את לא יכולה, וניסיון למצוא זמן אחר באותו שבוע.
סביב חגים להשתדל ללמוד על החג. לדעתי חשוב להזכר מספיק זמן לפני. זה עושה את החגים יותר משמעותיים כשאת מגיעה אחרי לימוד משמעותי על החג. בהמון מדרשות יש ימי עיון ותמיד משמח להגיע לשם, ומשמח גם לשמוע שיעורים מוקלטים של רבנים שאת מחוברת לתורתם כשלא מצליחים להגיע פיזית (גילוי נאות: זה מה שקורה בד"כ) ומשמח גם לפתוח ספר וללמוד, מבטיחה!
זה מה שעולה לי כרגע. אשרייך ממש, ושנזכה בעז"ה להצליח ללמוד ולהתמיד