עליתי להר הבית, ומישהו התנדב לעלות חזן למנחהבינייש פתוח
אתם קוראים נכון. אחד הבחורים אמר עמידה בקול רם, לפי השיטה שבדיעבד מותר להתפלל עמידה ובפועל ללכת כפי הוראות השוטרים האמונים על ביטחוננו. כולל קדיש אמנים עלינו לשבח והשתחוויות קלות.
אני לקראת הסוף התשטחתי על האדמה ושוטר הוציא אותי, לקח ממני תעודת זהות, אבל כמעט מיד לאחר מכן שחרר אותי (ולפי אחד העולים הקבועים כל עוד לא נלקחתי לתחנה לא ירחיקו אותי מההר בעתיד וגם אם כן זה לחצי שנה מקסימום)
בע"ה הר הבית עוד יהיה בידיינובסדר גמור

שמעתי מעוד מישהו שהשוטרים נתנו להם להתפללברגוע

וישיבת המקדש אומרים שהם מתפללים שם שחרית כל יום

ב"ה יש התקדמות

ברוך ה' מתקדמיםארץ השוקולד
אם זה לא גלות אז מה זה גלות??נושאת עיניים
פשוט להתפלץ!!!!!
גלות זה לספוג פוגרומים ומכות בלי להגיבבינייש פתוח
כי אז יהרגו את כל היהודים של העיר.
וזה גם לסבול מידי פעם גזירות שכל היהודים צריכים לבחור בין נצרות למוות
^^^^^^הָיוֹ הָיָה

וקשה מאוד למצוא זכות על מי שלא מבין את זה וכופר בטובתו של מקום.

משל לרב שבא למזוג כוס לעבדו ושפך לו קיתון על פניו.

את יודעת,עוד סתם אחד
בין מלחמת השחרור למלחמת ששת הימים גם לכותל אי אפשר היה להגיע... זה הופך לגלות?
מרגש!!!הָיוֹ הָיָה

אני אישית לא עולה, אבל מאוד קשור ואיכפתי לעניין.

וידעתי כבר הרבה זמן שמתחילים להתרופף איסורי התפילה שם וכו'.

אבל במצב הרוח האחרון, כשראיתי תמונה של מנין בהר ותיאור שלו,

ופתאום קלטתי שיש מנינים ! יהודים! מתפללים! על ההר! עם חזרה, קדושה, קדיש!!!

זה נתן לי כזה הלם, שהתחלתי לבכות מהתרגשות.

ורק אני במשפט על שמע ישראל?נחשון מהרחברון

משפט???בינייש פתוח
מה שעשית חוקי, הם יכולים לכל היותר להרחיק אותך, לא לעצור אותך ובטח שלא להעמיד אותך למשפט
עדיין עושים את זה לאנשיםחופשיה לנפשי
חוקי או לא
שימצא עורך דין שיתבע אותם על עצם העלתו לדיןבינייש פתוח

זה לא עובד ככה חוקיתנחשון מהרחברון

יש להם סעיפים מטופשים להעמיד ומותר להם להעמיד לדין גם אם התוצאה היא זכאי.

זה לא אומר שלא תהיה הרשעה אבל אין מה לתבוע על זה שהגישו כתב אישום

יש עדיין צורך להתקדםארץ השוקולד
ושיהיה בהצלחה

הייתה המון התקדמות ויש הרבה לאן להתקדם.אוא"ר
לפני שנה בערך הוציאו אותי מההר על עצימת עיניים(אפילו בלי להתנדנד)! השנה כבר ב"ה התפללתי מנחה עם קדושה וחזרת הש" ץ(קצרה) על ההר!
לא יודעצהרים
בעיני זה נראה דיי מבזה.. לא נראה לי כמו גאוה יהודית להתפלל בהליכה ועם התחמקויות. כאילו קצת ילדותי
זו התקדמות משמעותית.הָיוֹ הָיָה

אף אחד לא אמר שזה מצב אידיאלי.

חז"ל מספרים על המשפחות שזכו להביא קרבן עציםארץ השוקולד
"תנו רבנן(=שנו רבותינו, תרגום שלי אה"ש) מה היו בני גונבי עלי ובני קוצעי קציעות אמרו פעם אחת גזרה המלכות גזירה על ישראל שלא יביאו עצים למערכה ושלא יביאו בכורים לירושלים והושיבו פרוזדאות על הדרכים כדרך שהושיב ירבעם בן נבט שלא יעלו ישראל לרגל מה עשו כשרין (שבאותו הדור ויראי חטא) הביאו סלי בכורים וחיפום בקציעות ונטלום ועלי על כתפיהן וכיון שהגיעו אצל פרוזדאות אמרו להם להיכן אתם הולכין אומרין להם לעשות שני עיגולי דבילה במכתשת שלפנינו ובעלי שעל כתפינו כיון שעברו מהן עיטרום בסלים והביאום לירושלים תנא הן הן בני סלמאי הנתופתי ת"ר מה הן בני סלמאי הנתופתי אמרו פעם אחת גזרה המלכות גזירה על ישראל שלא יביאו עצים למערכה והושיבו פרוזדאות על הדרכים כדרך שהושיב ירבעם בן נבט על הדרכים שלא יעלו ישראל לרגל מה עשו יראי חטא שבאותו הדור הביאו גזיריהן ועשו סולמות והניחו על כתפיהם והלכו להם כיון שהגיעו אצלן אמרו להם להיכן אתם הולכין אמרו להם להביא גוזלות משובך שלפנינו ובסולמות שעל כתפינו כיון שעברו מהן פירקום והביאום והעלום לירושלים ועליהם ועל כיוצא בהם הוא אומר (משלי י, ז) זכר צדיק לברכה" (גמרא מסכת תענית דף כח עמוד א)

אז האם הדרך שהם עברו את השומרים הייתה מכובדת?
לא, אבל זו הייתה דרך להגיע למקדש ולקיים את המצווה.
על ההשתדלות הזו וקיום המצווה הם זכו לשכר
יפהצהרים
אבל בסיפור הם לא קיימו את המצווה עצמה בדרך לא מכובדת אלא שכדי לקיים את המצווה היו צריכים לרמות. את המצווה עצמה לכאורה קיימו בצורה מכובדת. (חוץ מזה, מצוות התפילה אינה מוכרחת להתקיים בהר לעומת מצוות המקדש עצמו)

בנוסף, אני חושב שיש הבדל בין גזירת מלכות גויים לבין המצב שלנו. מול הגויים לאורך כל השנים התחמקנו ורימינו, אבל אני חושב שברגע שחזרנו לארץ יש צורך לשנות ראש.
תודהארץ השוקולד
הערות יפות.

1. חלק מהעניין של ביכורים זה הדרך שבה היא מובאת.
2. אולי הדוגמא הטובה יותר היא קדושה במוסף שאומרים קריאת שמע ומקובל לומר שזו תוספת נועדה לאפשר קריאת שמע, כי היו שוטרי חרש שנהגו לודא שלא יקראו קריאת שמע וחיכו למוסף כדי שלא יעלו על זה.
3. אתה צודק שהיחס צריך להיות שונה מצד אחד, אבל:
א. הגמרא מדברת גם על ירבעם בן נבט שהיה שליט יהודי.
ב. אני חושב שלכן בתור התחלה צריך לא לשנוא את השוטרים האוכפים את ההתנהלות.
ג. מאידך, אם אנשים לא ינסו לקרוא קריאת שמע באיסור משטרתי כיצד נגיע למצב שבו יקראו קריאת שנע בהיתר במקום הקדוש ביותר?
הוספתי עוד משהו בעריכה למעלהצהרים
1. מהמעשה נשמע שהמחסום היה נקודתי ולאחריו הם הלכו כרגיל.
2. לא מכיר, אבל המצווה עצמה נעשתה בצורה מכובדת. אין משהו לא מכובד בקריאת שמע תוך כדי מוסף.
3.
א. אני מבין שהוא מנע לגמרי עליה לרגל והגמרא אומרת שהמלכות עשתה בדומה למה שהוא עשה. כלומר הדמיון בינהם הוא ששניהם שמו מחסומים אך כל אחד למטרה אחרת.
ב. עניין אחר.. נכון
ג. יש הרבה דרכים, לא התיימרתי לומר איך נקדם את הנושא..
ראיתי עכשיו ואגיב על כך פהארץ השוקולד
1. נכון, ועדיין.

2. אז ככה שמעתי ממגוון אנשים, אחפש מקור לכך.

3.
א. אמנם כל אחד למטרה אחרת ולכן אינני משווה ברמת החומרה. אבל שני הגזרות פסולות וראוי לנסות לעקוף אותם.
ב. למה עניין אחר?
כשיש שלטון שלנו זה אומר שעלינו לנסות לכוון אותו לדרך הנכונה, כל עוד מדובר בדרכים שלא פוגעות באחרים והם לא מתוך שנאה ומדובר במסגרת החוק, אני חושב שזה בסדר.
(אגב, לפי החוק מותר להתפלל בהר)
ג. לא התיימרת לומר איך לקדם, אבל כן הערת שדרך מסוימת פסולה ואני שואל למה?

וביחס להערתך בסוגריים, הר הבית הוא המקום שדרכו עוברת התפילה כדברי שלמה בתפילתו

"כִּי, הַאֻמְנָם, יֵשֵׁב אֱלֹהִים, עַל-הָאָרֶץ; הִנֵּה הַשָּׁמַיִם וּשְׁמֵי הַשָּׁמַיִם, לֹא יְכַלְכְּלוּךָ--אַף, כִּי-הַבַּיִת הַזֶּה אֲשֶׁר בָּנִיתִי. כח וּפָנִיתָ אֶל-תְּפִלַּת עַבְדְּךָ, וְאֶל-תְּחִנָּתוֹ--יְהוָה אֱלֹהָי: לִשְׁמֹעַ אֶל-הָרִנָּה וְאֶל-הַתְּפִלָּה, אֲשֶׁר עַבְדְּךָ מִתְפַּלֵּל לְפָנֶיךָ הַיּוֹם. כט לִהְיוֹת עֵינֶךָ פְתֻחֹת אֶל-הַבַּיִת הַזֶּה, לַיְלָה וָיוֹם, אֶל-הַמָּקוֹם, אֲשֶׁר אָמַרְתָּ יִהְיֶה שְׁמִי שָׁם--לִשְׁמֹעַ, אֶל-הַתְּפִלָּה, אֲשֶׁר יִתְפַּלֵּל עַבְדְּךָ, אֶל-הַמָּקוֹם הַזֶּה. ל וְשָׁמַעְתָּ אֶל-תְּחִנַּת עַבְדְּךָ, וְעַמְּךָ יִשְׂרָאֵל, אֲשֶׁר יִתְפַּלְלוּ, אֶל-הַמָּקוֹם הַזֶּה; וְאַתָּה תִּשְׁמַע אֶל-מְקוֹם שִׁבְתְּךָ, אֶל-הַשָּׁמַיִם, וְשָׁמַעְתָּ, וְסָלָחְתָּ. לא אֵת אֲשֶׁר יֶחֱטָא אִישׁ לְרֵעֵהוּ, וְנָשָׁא-בוֹ אָלָה לְהַאֲלֹתוֹ; וּבָא, אָלָה לִפְנֵי מִזְבַּחֲךָ--בַּבַּיִת הַזֶּה. לב וְאַתָּה תִּשְׁמַע הַשָּׁמַיִם, וְעָשִׂיתָ וְשָׁפַטְתָּ אֶת-עֲבָדֶיךָ--לְהַרְשִׁיעַ רָשָׁע, לָתֵת דַּרְכּוֹ בְּרֹאשׁוֹ; וּלְהַצְדִּיק צַדִּיק, לָתֶת לוֹ כְּצִדְקָתוֹ. לג בְּהִנָּגֵף עַמְּךָ יִשְׂרָאֵל, לִפְנֵי אוֹיֵב--אֲשֶׁר יֶחֶטְאוּ-לָךְ; וְשָׁבוּ אֵלֶיךָ וְהוֹדוּ אֶת-שְׁמֶךָ, וְהִתְפַּלְלוּ וְהִתְחַנְּנוּ אֵלֶיךָ בַּבַּיִת הַזֶּה. לד וְאַתָּה, תִּשְׁמַע הַשָּׁמַיִם, וְסָלַחְתָּ, לְחַטַּאת עַמְּךָ יִשְׂרָאֵל; וַהֲשֵׁבֹתָם, אֶל-הָאֲדָמָה, אֲשֶׁר נָתַתָּ, לַאֲבוֹתָם. {ס} לה בְּהֵעָצֵר שָׁמַיִם וְלֹא-יִהְיֶה מָטָר, כִּי יֶחֶטְאוּ-לָךְ; וְהִתְפַּלְלוּ אֶל-הַמָּקוֹם הַזֶּה, וְהוֹדוּ אֶת-שְׁמֶךָ, וּמֵחַטָּאתָם יְשׁוּבוּן, כִּי תַעֲנֵם. לו וְאַתָּה תִּשְׁמַע הַשָּׁמַיִם, וְסָלַחְתָּ לְחַטַּאת עֲבָדֶיךָ וְעַמְּךָ יִשְׂרָאֵל--כִּי תוֹרֵם אֶת-הַדֶּרֶךְ הַטּוֹבָה, אֲשֶׁר יֵלְכוּ-בָהּ; וְנָתַתָּה מָטָר עַל-אַרְצְךָ, אֲשֶׁר-נָתַתָּה לְעַמְּךָ לְנַחֲלָה. {ס} לז רָעָב כִּי-יִהְיֶה בָאָרֶץ, דֶּבֶר כִּי-יִהְיֶה שִׁדָּפוֹן יֵרָקוֹן אַרְבֶּה חָסִיל כִּי יִהְיֶה, כִּי יָצַר-לוֹ אֹיְבוֹ, בְּאֶרֶץ שְׁעָרָיו--כָּל-נֶגַע, כָּל-מַחֲלָה. לח כָּל-תְּפִלָּה כָל-תְּחִנָּה, אֲשֶׁר תִהְיֶה לְכָל-הָאָדָם, לְכֹל, עַמְּךָ יִשְׂרָאֵל--אֲשֶׁר יֵדְעוּן, אִישׁ נֶגַע לְבָבוֹ, וּפָרַשׂ כַּפָּיו, אֶל-הַבַּיִת הַזֶּה. לט וְאַתָּה תִּשְׁמַע הַשָּׁמַיִם מְכוֹן שִׁבְתֶּךָ, וְסָלַחְתָּ וְעָשִׂיתָ, וְנָתַתָּ לָאִישׁ כְּכָל-דְּרָכָיו, אֲשֶׁר תֵּדַע אֶת-לְבָבוֹ: כִּי-אַתָּה יָדַעְתָּ לְבַדְּךָ, אֶת-לְבַב כָּל-בְּנֵי הָאָדָם. "
(מלכים א פרק ח)
תודהארץ השוקולדאחרונה
אעיין בהמשך בלי נדר
(תקופה יחסית עמוסה)
שאלה לא קשורהצהרים
ראיתי שהארגון 'סטודנטים למען הר הבית' מעלה אנשים מכל המגזרים להר. מישהו יודע מה ההתנהלות שלהם מבחינת הצורך הטבילה?
זו באמת בעיהבינייש פתוח
הם מעלים גם חילונים שלא טובלים
בוודאות?צהרים
כן. למה אתה שואל?בינייש פתוח
כי אם זה נכון זאת בעיה חמורה שלא מדברים עליהצהרים
שלא תשכח תורה מישראל.אלון מצוי

אהיה המתנדב להזכיר שאסור בתכלית האיסור לעלות כיום להר, והעולים מכשילים את הרבים (בהנחה שאינם נכשלים בעצמם), ולולא התעוררותם לא התעוררו אחינו הרחוקים מתורה ומצוות לעלות בלי טהרה ובלי יראה (וכבר היו סיפורים, ד' ישמור).

אם רבותי מתירים ואף מעודדים עליה להרבינייש פתוח
אעלה על אף הרבנים שאוסרים וקל וחומר שלדבריך אין משמעות עבורי.
וכדאי שתבדיל בין שעולה בעצמו לבין מי שמעודד יהודים לא שומרי תורה ומצוות לעלות (בכל מיני טיעונים מגוחכים כמו אין זכות לקבוע מי טובל ומי לא או שאין דבר כזה חילונים ודתיים כי כולם יהודים)
האמנם דבריך נכונים??? בין הרבנים הקוראים לעלות ועולים הם:ארץ השוקולד
הרב שלמה גורן (הרב הראשי לישראל ולצה"ל לשעבר), הרב צפניה דרורי (רב העיר קרית שמונה וראש הישיבה), הרב דב ליאור (רב קרית ארבע לשעבר וראש ישיבת ניר), הרב ישראל אריאל (ראש מכון המקדש ומתלמידי הרצי"ה, הרב חיים דרוקמן (ראש ישיבת אור עציון), הרב נחום אליעזר רבינוביץ' (ראש ישיבת מעלה אדומים לשעבר), הרב אליעזר מלמד (מחבר ספרי פניני הלכה ורב היישוב הר ברכה וראש הישיבה), הרב יצחק שילת (ראש ישיבת מעלה אדומים), הרב יהודה קרויזר (רב היישוב מצפה יריחו וראש ישיבת הרעיון היהודי), הרב יעקב מדן (ראש ישיבת הר עציון), הרב אליקים לבנון (רב השומרון וראש ישיבת אלון מורה), הרב אליהו רחמים זיני (ראש ישיבת אור וישועה בחיפה ועורך אוצר הגאונים, ורב הטכניון לשעבר), הרב יהושע שמידט (ראש ישיבת ברכת התורה), הרב אליעזר ולדמן (ראש ישיבת ניר), הרב ישראל רוזן (ראש מכון צומת), הרב דוד שלוש (רב מזרח נתניה), הרב יהודה עמיחי (ראש מכון התורה והארץ) ועוד רבנים רבים וטובים.

הר הבית חדשות - קריאת רבנים לעלות להר הבית, תוך שמירה על גדרי ההלכה

ואם תרצה נדון בעצם הטענה, אבל רבים מאוד קוראים לעלות ועולים בפועל
יש עוד רבנים חרדים, כמו הרב מזוז ועוד רבנים אשכנזיםבינייש פתוח

ומה שחשוב הוא שהרבנים המעודדים אינם בדעת יחיד.

דעת יחיד נדחית בהלכה, ומכלל הן אתה שומע לאו. מה שאיננו דעת יחיד, רשאי אדם ללכת להישמע לרבו

נכון, אבל לא זכרתי שמות, מצאתי עכשיו רשימה של כמה רבניםארץ השוקולד
חרדים מפורסמים, ביניהם:

הגרז"ן, הרב מאזוז (ראש ישיבת כסא רחמים), הרב חיים זאב מלינוביץ' (העורך הראשי של שוטנשטיין). הרב משה טנדלר (חתנו של הרב פיינשטיין)
רבנים חרדים מגבים את העולים להר הבית - אקטואליק
הגרז"ן והרב מאזוז זה שקר. הם בעצמם מחו על כך.אלון מצוי
הגרז"נ מתיר באופן פרטי!!הָיוֹ הָיָה

אני יודע בוודאות מוחלטת.

המכתב הנ"ל הוא מחמת המציק....

ולגבי כל הרבנים הגדולים האחרים? אין לדבריהם מקום?ארץ השוקולד
ציינתי לעיל רשימה של רבנים דתיים לאומיים כי את דבריהם ומקומם אני מכיר הרבה יותר, רבנים חרדים הובאו כתוספת, וביחס אליהם רואים שלפעמים זה הבדל בין קריאה ציבורית לפניה פרטית.

מחילה. אבל אני גם בטוח שהגרזן והרב מזוז אוסריםצע
הרב טנדלר - זה לא "הוא" זה בהוראת הגר"מ פיינשטיין!!!!!!הָיוֹ הָיָה

"שלא תשתכח תורה מישראל"הָיוֹ הָיָה

אהיה המתנדב להזכיר שצורת שיח כזו, ושככה כביכול מודיעים הלכה, היא חת'כת חורבן התורה. שמכשילה את הרבים, וגם את ההולך בה בעצמו... וכו' וכו'.

דעתי האישית היא להפסיק את הדיון בעניין תוקף היתר העליה להרבינייש פתוח

כל תוספת לדיון בעיניי היא כמו לטחון מים.

זו דעתי האישית ומי שחולק מוזמן להמשיך לכתוב ולנמק את דעתו

אני חושב שעם הזמן אנשים נחשפים לכך שזו מחלוקתארץ השוקולד
ועם הזמן הם משתכנעים.
ולכן למרות שהטיעונים דומים מאוד עד זהים זה לא בדיוק טחינת מים
ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

אולי יעניין אותך