למה יש פסטיבל מחוללות בכרמים ואין פסטיבל מחוללים בכרמים?חופשיה לנפשי
את רואה בחורות חוטפות גברים מהכרם?שום וחניכה
טוב, היום הכל יכול להיות.
אתה לא נכנס לפורומים לפני שמחת תורה וכאלה?חופשיה לנפשי
אני צריכה מחוללים
יודע קצת על מה את מדברת.שום וחניכה
מה יש לך לעשות בגברים?
מה יש לי לעשות בנשים?חופשיה לנפשי
תלכי על חייזריםשום וחניכה
יש בארץ?חופשיה לנפשי
חייזרים הם לא מהעולםחופשיה לנפשי
לפעמים באים, לוקחים מישהו לניסוי ומחזירים.שום וחניכה
מאיפה ההנחה הזאת שאצל חייזרים אין חלוקה למינים?Reminder
לא הנחתי כך. גם אם יש, וגם אם הם כעין זו"נשום וחניכה
כנראה הם שונים משלנו, וכדאי לבדוק את האופציה, אפילו את שתי האופציות.
ומי יודע, אולי אצלם יש שלושה או ארבעה מינים. או מין אחד שמתרבה עם עצמו, או שגם וגם וזה לפי הבחירה של כל אחד.
אני?שום וחניכה
רק ציטטתי, מהגמרא ומהפורומים.
כמו כן אביגיל רמזה רמז עבה לדוד על רצונה להינשא לו.
אבל אי אפשר להכחיש שבגדול זהו מנהגו של עולם. וגם במציאות השוויונית של היום, הנשים רוצות יותר להיבחר מאשר לבחור (להיחזר ולא לחזר, ושוב אנחנו חוזרים לחייזרים), גם אם לא מהמקום השוביניסטי.
כי אלו הדוגמאות שעלו ראשונהשום וחניכה
ו'החדשה' גם מעידה על זה שזו ברירת המחדל. והפשטנים יאמרו שהכתוב מדבר על כנסת ישראל ולא כמגמה כוללת למין הנקבי. זאת ועוד יאמרו כאומרים, מי יודע האם העתיד לבא כבר בא.
בקיצור אם רצונך לחפש בי נגיעות שוביניסטיות, חבל לבזבז את האנרגיה על זה. יש תחום שאני כבר שנים מפמפם תובנות שוביניסטיות בוטות דוחות ומגעילות בריש גלי בלי רמזים - לימוד תורה במובן הקלאסי של המילה. נשים פשוט איומות בזה. אמר וכן יסף.
יש לי מגושום וחניכה
הרי יכולתי לכפור בכל ולהציג עמדה שוביניסטית מובהקת, ובמקום מגו אין דין מודה במקצת, עי' בתוס' ב"מ (ג.).
לגבי לימוד טכני וחסר חיים - חסר חיים זו הגדרה רחבה. למרות שהרגש בעבודת ה' זה נושא אינטימי שלא ראוי לשיתוף בכלל, אענה בכלליות: יש רגש ויש רגשנות. גם בלימוד מדוייק ותובעני, הידיעה שהלימוד הוא דבר ה' ורצון ה', יכולה לנסוך בו הרבה רגש של קרבת ה', באופן ישיר ובאופן סגולי.
אבל מכאן ועד רגשנות - כלומר לקחת כמעט כל נושא אפשרי, ולקשר אותו בכח לחיי היומיום על ידי עיקום הכתובים - הדרך ארוכה. זה אולי נחמד בתור ז'אנר מסויים, וכפרפארות לחכמה, אבל לזה לא ייקרא 'לימוד'. ממה שראיתי עד עכשיו, לצערי רוב ה'לימוד' של הנשים לוקה בנקודה הזאת. כאילו הן לא יכולות להחזיק מעמד זמן רב בעיון טהור בסוגיא כפי שהיא בלי שתתבצע התפנית במהירות הבזק להסבת הנושא לתחום האגדה והנפש.
ובכלל, לא השבת תשובה עניינית חוץ מהאשמתי בשוביניזם ומעט איומים. לא כ"כ אכפת איך תקרא לי או איך אני מצטיייר. אני סה"כ אומר את מי שאני רואה וחווה, למרות שאני יודע שזה לא נעים לצד השני לשמוע את זה.
וטענת לה"ר אינה ממין העניין.
זה לא נשמע סביר שנשיםריבוזום
לא התייחסתי לשאלה אם זה מצב ראוי או לא ראוי, רק ציינתי שזה המצב.
על הפער הזהשום וחניכה
שהצבעת אליו, גם אני הצבעתי באותה נשימה בכל הזדמנות שהעליתי את הטענה שלי בעבר, בפורום זה ובפורומים אחרים, מה שהגביר אצלי את התימה. אכן ישנן נשים מבריקות בתחומים רבים שנמצאות בחזית הקידמה, אבל בתחום האמור, יש כעין גורל אכזר, שפשוט לא הולך להן.
גם ההשערה שהעלית בדבר הקושי הטכני להתמקצע בתחום כראוי, גם הועלה כמעט בכל פעם כתגובה לטענתי. ואני לא שולל את האפשרות הזאת. רק מה שטענתי שכרגע, במבחן המציאות "אדם אחד מאלף מצאתי ואשה בכל אלה לא מצאתי".
היו כאלו שקנאו לכבודן של נשים וטענו שאני מקשקש, וטענו שהם מכירים הרבה נשים שלא נופלות מגברים ומציגות יכולות מרשימות. אני לא יכול שלא להעריך מחווה ג'נטלמנית כזאת, אבל כל זה היה ונותר לא יותר ממחווה ערטילאית בעיניי. אני כבר שנים חוזר ומבקש מאמר אחד (!!) של אשה, או לחילופין הפנייה לאשה אחת כזאת, שיוכיחו לי שטעיתי, והבקשות האלו היו ועודן תלויות ועומדות באוויר.
אז אפשר לומרריבוזום
אני אסביר למה התנסחתי כךשום וחניכה
משתי סיבות:
א. למרות ההשערה שכתבת, היום יש נסיונות מאוד מאומצים לתקן את המציאות ולהגביר את רמת החשיפה גם לנשים, דוגמת מדרשות בעלות גוון מסויים וכד', מה שנותן מצע די דומה לגברים ולנשים. אמנם הרבה מן הגברים נחשפים לגמרא כבר בגילאי תיכון, אבל הייתי קורא לזה חשיפה ותו לא. ברוב המקרים זה לא זה. מה גם שגם חלק מהנשים, במוסדות מסויימים נחשפות לטקסט התלמודי באותם גילאים פחות או יותר באותה רמה. ובכל זאת הפער עדיין קיים. זה אפילו לא פער כמותי. זה שמים וארץ. אין אשה למדנית. פשוט אין. בכל המקרים כשהפנו אותי לפלונית או אלמונית שנחשבת לראשת המדברות בכל מקום נחלתי אכזבה כפשוטה. ובאמת שהייתה ציפייה ותקווה.
העובדה שהמודל הזה רץ כבר כמה שנים ולא הוציא פרי, מאוד מתמיה בעיניי. זה לא תחום שצריך בו כמה עשרות שנות אבולוציה כדי למלא פערים של שנים. אם יש את סל הכישורים וההבנה זה יכול לקרות בפרט נקבי אחד תוך זמן נתון מצומצם. כמו שמוצאים בהרבה בעלי תשובה בגילאים מתקדמים, שנכנסו לתוך ים התלמוד וחלקם (הקטן אמנם) יודע ומבין צורתא דשמעתא.
ב. בנוסף, כל ההשערה שהזאת היא עדיין רק השערה. יתכן שישנה סיבה או סיבות אחרות לחוסר הזה. ניסיתי לחשוב עם עצמי שמא אותם הכישורים הנדרשים כדי ליצור משא ומתן תלמודי, לאו דווקא נצרכים ביתר המקצועות. יתכן שהם יושבים על כישורים אחרים. בכלל לא בטוח. אבל זה יכול להיות כיוון. ראיתי כמה שהיו מאוד טובים במתמטיקה, למשל, מעבר לנורמה, מה שהוליד מחשבה שבטח העיון התלמודי שבנוי גם הוא מחוקיות מאוד מסויימת שחוזרת על עצמה בוויראיציות שונות, יהיה כמי שמונח בכיסם, ולא היא.
מאמר אחד שבו תרצה לראות? או אשה אחת ש?ארץ השוקולד
כדברייך אמר הרב סולובייצ'יקארץ השוקולד
(אין לי זמן כעת להרחיב רבות בדיון, אבל כתבתי על כך באריכות פעמים רבות בפורום)
יתכן והתבלבלתי בין הרב סולובייצ'יק לחתנו הרב אהרן ליכטנשטייןארץ השוקולדאחרונה
חשבתם שיהיה טוב?!תתעלמו ממני
לא רק חושבארץ השוקולדאחרונה
מאחל רק טוב גבר
ורק משתי מילים אני הכי פוחדנועה.
ראש השנה
בעעע
לא אוהבת. ועוד חג של יומיים
חלום שלי לטוס לחו'ל לכל החגיםםם
מבאס לשמועמקפיצים נטושים
אני דוקא די אוהב אותו
למה אוהב?נועה.
ימי רוממות מיוחדיםמקפיצים נטושיםאחרונה
עם תפילות מרוממות
וואי, מבאסארץ השוקולד
אמן!!נועה.
החלטתי עכשיו להקפיץ כל פורום ישן ומוזר שאני רואהמקפיצים נטושים
ולתהות על קנקנו, אז מה זה הפורום הזה?
כמה תשובותארץ השוקולד
מממ.. תודהמקפיצים נטושיםאחרונה
יחסית מסביר. קצת. אולי.
ספסל אחורי של אוטובוס משהו..
חשט?אורה2x
!!!ריבוזום

תקשיבייייאורה2x
אני עוברת על המסרים פה והשיחות אישיות.. כמה דרמות!! ואני לא זוכרת כלום! מביך למדי.
ולמה כשאני נכנסת לשיחה עם פצלש כתוב לי שהיא מחוברת?!
מה איתך?
המפגש טד יצא לפועל?
עוד אפשר להירשם? 😇
ריבוזום
האחרון שניסינו להרים לא, למיטב זכרוני...
אבל היו שניים שכן, והם גם היו ממש טובים! בכלל הפורום הזה היה איכותי, אחותי |נוסטלגי|
ועדיין איכותיארץ השוקולד
כתבנו פה כל דבר איכותי שהיה בשנה האחרונה, אפשר לראות בקלות כמה זה
וואו, התגעגעתיארץ השוקולד
וואיזיויקאחרונה
אין לי כוח לשבת הקרובהנועה.
מלא אנשים שבאים להתארח ועושים מלא רעש ברחוב ומשאירים בלאגן ולכלוך...
לא כזה מגניב לבוא לפה
ואם אנשים קוראים פה- צריכה המלצהנועה.
ספרים - ספרי אריך קסטנרארץ השוקולד
הנה 3 המלצותעשב לימון
סדרות של כאן ארכיון- קרובים קרובים, סטרייט ולעניין.
בפייסבוק- עמוד בשם "הקופסה- רק דברים טובים", יש בו בדרך כלל קטעים מצחיקים מסרטים ישראלים ישנים..
מבאסארץ השוקולד
כן ב"הנועה.
לפחות זה
ארץ השוקולדאחרונה
והנה עוד בנאדםריק סאנצ'ז
שמגיע לפורום נטוש ותוהה על טיבו
והנה חיוך השמש העולה נפרש על פנינו
הוד444
מזדההבאליןאחרונה
מישו זוכר מה הניק האחרון של שוברת גלים?שירה ניקוד
או- מישהו שמכיר אותה במציאות יודע מה שלומה?
תמסרו לי שנזכרתי והתגעגעתי