מתלבטת האם להתקשר לרווחה במקרה כזה או לאהיושים
אני לא יודעת אם להתערב או לא אני כל כך רוצה לעשות משו רציניי אבלל..
שכנה שלי שגרה 2 קומות מעליי!!!! לא מפסיקה כל היום לצרוח את החיים שלה על 3 בנותיה (המקסימות) היא לא מאה וגם בעלה בכלל לא מאה.. רואים שיש להם בעיה מסוימת להורים אבל לא משו מוגדר.. האמא פחות האבא יותר
מדובר בילדה בת 4-5 בערך ובעוד 2 תאומות בנות שנה וחצי בערך.
הן כל היום בוכות בכי אימה בכי עצוב כל כך כל היום רק צרחות לא משנה באיזה חלון אני יעמוד אני אשמע את זה
האמא כל היום צורחת על האבא ונותנת לו משימות והאמא תפקידה רק לצרוח בלי סוף אני יודעת שאני חוזרת על המילה צעקןת וצרחות אבל זה כל מה ששומעים בלי סוף ובלי סיבה..
האמא יורדת במדרגות עם הקטנות ונותנת להם לרדת את כל 3 הקומות לבד והן לא מפסיקות לבכות כי הן רוצות יחס או שהן נופלות והאמא לאמתייחסת בכלל ושיקבלו כמה מכות שבאלהם או אפילו יחליקו במדרגות לאמא לא אכפת היא רק בטלפון מדברת בלי סןף או משחקת בסמארטפוון
האמא מתלבשת דיי אופנתי ולעומת זאת הבנות שלה מוזנחות מאוד כל הזמן עם בגד גוף עם הכפתורים למטה וזהו . מלוכלות שיער מלוכלך ומבולגן ובלי נעליים כל הזמן רגליים שחורות ושוב.. לא מפסיקות לבכות בכי קורע לבב
אני שומעת מהדירה שלהם צעקות ומכות אני בטוחה שהיא מכה אותן אני שומעת דברים עפים ונשברים.. אני בטוחהה שהבנות חוטפות מכות אחרת לא היו בוכות בהיסטריה ככה
אני כבר לא יכולה לשמוע את האמא היא כל היום איתן בבית ואני כבר תקופה עובדת מהבית ואני כל היום שומעת אותם וקשה לי מאוד כואב לי על הילדותתת ממש!! בעלה כל כך מסכן היא כל היום צןעקת עליו ומשפילה אותו ומשעבדת אותו בלי סוף ומחזיקה מעצמה איזה מלכה (ממש רחוקה) כאילו אין מצב שהם יעלו או יירדו וכל הבניין לא ידע את זה .. אני לא יודעת למה הן בוכות בכי הסטרי כל כך אני מסתכלת מהעינית של הדלת ורואה שהן מנסות לתפוס לאמא טת הרגליים ורוצות שהיא תרים אותם אבל היא בשלה .. בטלפון או פשוט התקדמה עוד קומה למעלה בזמן שהן זוחלות להן ביחד במדרגות בנות בגיל שנה וחצי! הילדה בת 4 חוטפת צעקות בלי סוףף כי האמא מבקשת שתעשה מלא דברים כביכול לעזור לה .. להרים דברים וכל מיני דברים שלא מתאימים לגילה בכלל
בקיצור לא מובן ומעצבן רצח כואב לי ממש אבל מה ייקרה אם אני ייתקשר לרווחה? מה הם יעשו במקרה כזה? אני לא רוצה שזה יהיה קיצוני וייקחו לה את הילדות מצד שני באמת לא מגיע לה ילדים עם כזאת התנהגות
מי אני שאחליט למי מגיע או לא
אני לא שופטת אני לא יודעת מה עובר על בנאדם אבל האמא באמתת מגזימה והיא דיי בסדר בשביל להבין דברים,לעומת האבא..
מה הייתן עושות??? תסכוללל לא יכולה לשמוע את הבכי האומלל הזה שרק רוצה יחס חום אהבה אוכל שתיה מקלחת טובה משוו טוב..
דרך אגב כל החלונות בבית תמיד פתוחים לרווחה בלי סורגים והקטנות יושבות על המסילות בלי השגחה ורואים בלאגן מטורף מהחלון.. חיים לא טובים בשביל ילדים קטנים..
א מ ל ה !!!חדשה ישנה
אני לא נושמת.
איזה כאב לב!!

דחוף דחוף להתקשר לרווחה אצלכם.
פיקוח נפש
ממש לא לוקחים בכזאת קלות ילדים מאמא. (בעבר יותר, היום ממש מנסים כמה שיותר להשאיר ילד עם הוריו בעזרת טיפול להורים).
טוב שאת מיידעת אותי כי אני הייתי בטוחה שישר ירחיקו בינהםהיושים
אפפעם לא עמדתי במצב כזה, אבל ברור שתתקשרי!!!22252

לטובת הילדות.. שלא יגדלו עם טראומה כזאת...

טראומה אחרת שהרווחה לקחה אותם מאמא, אבל לא טראומה שלחטוף מכות וצרחות זה בסדר יום...

והרווחה תחליט מה צריך לעשות איתם, זה שאת מתקשרת אליהם זה לא אומר שאת קובעת את גורלם. הרווחה תקבע מה טוב. את רק תהיי שליחה לעזור לילדות האלו.

אבל אם כמו שאת מספרת אז האמא באמת משוגעת, אז לא כדאי שתדע שזאת את שהתקשרת, יכול להיות מזה סיפורים לא נעימים...

בבקשה תגידי שהמצאת את כל מה שכתבת - ולא קראתי הכל. רק כמהה' אלוקינו

שורות .
איך לא עשית עם זה משהו עד עכשיו ? מה השאלה פה בכלל !? 
עכשיו רווחה / משטרה / לא יודעת מה. 
הם חסרי ישע. 

אני לא רוצה להגיע למצב קיצון כי אני לא יודעת איך הרווחההיושים
פועלת כיום ומה יעשו ומה לא .
מצד שני אולי יש מצב שיבואו לביקור בית או מה שזה לא יהיה והיא תשחק משחק של אמא טובה ודואגת.. למרות שלא משנה מתי יבואו ישמעו צרחות..
אין מצב שהיא תדע שזה אני אנחנו דיי חדשים פה ואני גם משתדלת לא לדבר עם שכנים
בעלה היה חיובי לנגיף לפני שבועיים וחצי בערך והסתובב פה חופשי בבניין ויום אחד שמעתי אותה צורחת עליו ומזלזלת בו שהוא מסכן את הבריאות של הילדות שלו..
כאילו ואת בסדר???
אני כבר לא יודעת מה יותר גרוע היא פשוט דוחה אותי אני לא יכולה להגיד לה שלום ישלה פרצוף דיי מעצבן שבאלי רק להטיח בה כמה היא נוראית!!!
תבינו שאני קומה ראשונה והיא שלישית ואני שומעת כל כך הרבה ממרחק כזה מטורף.. ואני לא חטטנית שעומדת כל היום ליד הדלת פשוט עובדת מהית ונאלצת לשמןע..!!
אני חושבת שאכנס לברר באתר של הרווחה או יתקשר להבין מה צריך לעשות ואיך זה הולךך.
רק רציתי לשמוע שאני אכן לא מגזימה..
בעלי איתי וחושב כמוני.. ובעלי לא אחד שאכפת לו ממשו אבל הוא בעצמו כל פעם נכנס לבית עם איזה סיפור חדש עליהם ששמע כשהיה בחניה מהחלונות שלהם..
הלוואי וזו הייתה המצאה , הלוואי😞היושים
את לא צ3יכה לחשוב יותר מדי.את צריכה להתקשר. את לוקחת עלה' אלוקינו
עצמך שאולי הם יפגעו בגלל שלא דיווחו?
להתקשר למשטרה!!מצפה להריון.
הם יבואו לבית לגשש אם הכל בסדר
לא הייתי ממהרת לדווח לרווחה בשלב כזה,
הילדים לא נמצאים במסגרת ? בשעות הלילה כשילדים בגיל כזה אמורים לישון, גם שומעים בכיות?
כןן לפעמים כן ולפעמים אפילו יותר מאוחרהיושים
אבל את יודעת עכשיו חופש אז כל הילדים ישנים בשעות לא שעות
אתלי גם בחופש במיטות ב7:30מצפה להריון.
גבולות וסדר יום
להקל לך על ההתלבטות- את חייבת לדווחסופי123
אדם שיזוף להתעללות או הזנחה של חסרי ישע שלא מדווח עובר על החוק. לפי מה שאת מתארת זה לא מקרה גבולי ולא שטח אפור ואין פנים לכאן ולכאן- יש שלוש פעוטות שסובלות יום יום. כדי להרגיע אותך בכז, הרווחה ממש לא באה ולוקחת ילדים, זה במקרה המאד קיצוני כשקלו כל הקיצין. אבל יש התערבויות רבות אחרות שיכולות לשנות לילדות האלה את החיים.
מחר בבוקר תרימי טלפון. כמובן שאף אחד לא יגיד שאת המדווחת וכפי שאמרת בניין שלם יודע ורואה. אסור לשתוק!
אני רק מתקנת אותך שהחוק מדבר על אדם שאחראיבתי 123
על הילד כמו מורה מנהל וכו ולא על שכנה ששומעת צעקות
ולפותחת אם את בטוחה במאה אחוז שיש שם אלימות והתעללות כדאי לפנות לגורם מוסמך לא בטוח שהרווחה זו הכתובת הראשונה
אבל תחשבי טוב טוב אם הדמיון לא משלים או מגזים את החסר
גם אם בעיננו זו התנהגות מתעללת ומזניחה לא בטוח שהחוק רואה את זה ככה
זה לא נכון. יש דרגות של חומרה לצורך אכיפה אבל כל אזרחסופי123
מחוייב לדווח על התעלללות או הזנחה של חסרי ישע. החוק הזה נחקק אחרי שהתפוצצה פרשת התעללות מזעזעת (אפילו רצח? לא זוכרת. השם ישמור כך או כך) הילדה קטנה והסתבר שכל הסביבה ידעה - ושתקה.
יש אנשים שזה המקצוע שלהם. אנשים עם כוונות טובותסופי123
וידע מקצועי בדיוק בדבר הזה. ואליהם כדאי לפנות
חומרת העונש משתנה בהתאם לאחריות, אבל החוק מחייב את כולם על יהעוגב
החוק מדבר על כל אזרח/ית שנחשף להתעללות בילדיםלאה1234
אזרח רגיל זהרסיס אמונה
3 חודשי מאסר ומטפל (עוס וכו') זה חצי שנה אם אני זוכרת נכון.. זה ההבדל.
אבל במקרה פה יש גם המון פרשנות לדעתיבתי 123
אני לא חושבת שיש פה חשד מובהק להתעללות
זאת לא הנקודה, הנקודה היא להגן עליה במקרה של תביעה חוזרתהעוגב
אנשים נמנעו מלדווח כי פחדו שאם זה לא נכון וכ'ו יתבעו אותם על הוצאת דיבה או כל דבר אחר.
החוק הזה בא גם לעורר מחוייבות, אבל גם להגן עליהם מבחינה משפטית, כך שהמדווח יוכל לטעון שבעצם הוא חשש שייכנס מטעם החוק ולכן דיווח למרות הספק (קצת כסת"ח, אבל נשמע שהיה בזה צורך)
בזמן רווקותי עזר מציון היה שולח בנות שירותGinger

לעזור לכאלה משפחות, אין אופציה כזו באזור שלך?

יכול להיות שהיא פשוט סוחבת דיכאון לאחר ללידה?

זה בדיוק סוג הסיוע שפניה לרווחה יכולה לתת.סופי123
בנות שירות, סומכת, הדרכה הורית. הרווחה לא דופקת על דלת של אף אחד וחוטפת ילדים להנאתה. (עכשיו בקורונה בכלל יש עומס פניות מטורף וגם כשמדווחים יש תעדוף של הפניות)
נכון מאוד .רק במקרים קיצוניים פועליםהיושים
אולי לנסות ארגון דתי?Ginger

יש שתי נקודות שדורשות התייחסותאמאשוני
חשד למכות
ישיבה על חלונות ללא סורגים.
כל השאר זה רקע שיכול להיות גם במשפחות יחסית נורמטיביות.
מציעה להתייעץ באופן אנונימי ולהשאיר את המשפחה אנונימית לשמוע מה אומרת עו"ס
יש תוכניות לטיפול במשפחה.
חלון בלי סורגים אכן סכנת נפשותעמקאביב
זה או לדווח או להשפיע עליהם איכשהו . ממה שאת מתארת נשמע שאימא לא באמת יודעת מה זה ילדים קטנים, נשמע שיש לה ציפיות מוגזמות מבנות שלה וכתוצאה מכך היא לא משגיחה עליהן כמו שצריך.
רק לא נראה לי שהיא נותנת מכות, רב הסיכויים שבנות מפילות חפצים כשאימא לא שמה לב.
נשמע שהבנות בסכנה ממשית !תפוחים ותמרים
חלון בלי סורג????
אני סירגתי את הדירה השכורה שלי, ו ל-א, עדיין אסור להתקרב לחלונות
לעלות ולרדת 3 קומות לבד ?
רק בידיים! קומה שניה
צרחות כל היום ?
גם אני צועקת לפעמים.... אבל כ-ל היום? כ-ל יום???
בכי אומלל?
זה נשמע כמו בית היתומים של אוליבר טוויסט!

אין לי מושג מה המצב ברווחה
אבל אישית הייתי מתקשרת מיד למשטרה
***** את לא חורצת גורלות ******
את מעבירה את העניין לטיפול הגורמים המקצועיים
לטעמי זו אחריותך כאדם טוב וכאזרחית טובה

כן לגמרי אחרי כל התגובות שלכןהיושים
אני מחר אתייעץ עם בעלי מה הכי נכון לעשות לטובתם כי זה באמת בלתי נסבל וצורם באוזניים.
אשמח לעדכן כאן שהתפתח משהו..
תודה רבה לכולם
באמת הרגעתן אותי הייתי בטוחה שזה נמצא בכל בניין כי גם באחת מהדירות שגרנו תקופה קצרה הייתה אמא משוגעת.. כבר התחלתי לחשוב שזה בסדר ואני הלא בסדר
עצווב :-/
בבקשה תעדכני אותנותפוחים ותמרים
בעלי היום דיבר עם השכן הצמוד אליהםהיושים
כמו שציינתי אנחנו דיי חדשים כאן
מסתבר שברוך השם ברוךך השם !! אנחנו לא מכירים אותם לעומק
השכן הצמוד אליהם הוא ועד בית בבנין ואחד כזה שיודע הכל על כולם ודואג לכולם..
בקיצור הוא פירט לבעלי הכל ואמר לו שהם מקבלים קיצבה מביטוח לאומי על האבא והוא חושב שגם על האמא לא בטוח וששניהם מוכרים ביאזהשהו מקום שמקבלים שם סיוע נפשי ושיחות
בעלי הבין שאין כל כך צורך להתערב (לבנתיים) כי הוא לא רוצה שיהיה סכסוך או לפגוע בהם עוד יותר ממה שהם ככה עוברים..
מסתבר שגם הילדות הקטנות יצאו קצת לא בסדר ובגלל זה בוכות המון בעלי אמר לי אם תתעמקי בפנים שלהן תשימי לב איך הן נראות.. בתכלס תמיד מיהרתי לברוח שראיתי אותן כי ידעתי שיעשה לי רע עוד יותר
אני חושבת שעכשיו התמונה התבהרה לכיוון שצריך להתפלל עליהם הרבה כי הם לא מודעיפ למעשים שלהם אם הם נושאים איתם בעיות נפשיות..
בקיצר השכן ההוא דואג לכולם פה בשכונה ואמר לבעלי נראה לי שאני אשמע את זה שנים ולא ידבר איתם?? אין למה הם לא אנשים שאפשר לדבר איתם הם נושאים איתם בעיה וצריך להתפלל..
מודה שנרגעתי.. הרבה דברים השתנו פתאום
זה על אחריותך. שיהיה לך ברור.תיתי2
ילדים ונשים נרצחו ונפגעו עמוקות
כי השכנים והקהילה היא בטוחים שמישהו כבר מטפל
מישהו כבר מדבר
מישהו עושה את מה שצריך.
אבל אף אחד לא עשה את מה שבאמת צריך -
וזה -
להפעיל אנשי מקצוע.
לא מתנדבים
לא שכנים
לא ועד בית (בחייאת, איזה יכולת מקצועית יש לו בתור ועד בית????)

כן, יש חובת דיווח, גם עכשיו
אם את בוחרת להתנהל משמועות על הרווחה, בבקשה, תתקשרי למשטרה (דיווח מהמשטרה מקפיץ את הרווחה הרבה יותר מהר, אבל מי שניזון משמועות לא יודע את זה, מזל)
ליווי נפשי שיש להם לא בהכרח יודע את מה שאת יודעת כשכנה
ואפילו אם הרווחה יודעת שיש קושי, היא לעולם לא תדע את כל התמונה אם השכנים לא יספרו. אין להם אוזניים בקירות ולא מצלמות נסתרות, רק הדיווחים של השכנים.
דיווחים מקדמים מענה מקצועי.
פעם אמרה לי עו"סית ברווחה - אני מחכה לדיווחים של השכנים, כי בלי זה אין לי אינדיקציה לפעול. ברור לי שהמציאות קשה, אך כל עוד אין תלונות מהשכנים ידי כבולות. אין יכולת לדרוש מההורים קבלת טיפול, הכנסת סומכת, שילוב במעון ארוך, ועוד אופציות שהן הרבה קודם להוצאה מהבית...

זו אחריותך.
מסכימה 100% - תתקשרי למשטרה!!!!!!!!!!תפוחים ותמרים
מישהו אחר כבר מטפל - לא טוב

בעלי עשה קורס מדא, ופעם עברנו ליד תאונה והוא מיד רץ לבדוק אם הוא יכול לעזור. אני שאלתי את מי ששם אם יש אמבולנס בדרך (היו כמה אנשים....) ואמרו לי שכן. בכ"ז התקשרתי -
***** לא היה אמבולנס בדרך******

כשכמה אנשים נושאים באחריות ביחד הם נוטים לפעול פחות (יש לזה שם)

תנוחי שזו את
רק את
רק אחריות שלך
תתקשרי למשטרה
את עשויה להציל חיים
בעיני זו זכות גדולה
וגם חובה מוסרית

מלמד את כולנו שלא צריך למהר לשפוט וטוב ששאלתבתי 123
ובררת
מסכימה. זה לא מוריד ממך אחריות לדווח.סופי123
נשבר לי הלב לקרוא את זה בבקשה ממךבעוז וענווה!
@היושים תדווחי. בבקשה.
אל תתני לאמא הרעה הזו להמשיך להתעלל בילדות המסכנות שלה, שכ'"כ חסר להן חום ואהבה...והם סובלות מאלימות ומהזנחה כ"כ קשה.
בעזרת השם שה׳ יסייע ביידי והכי חשובהיושים
יסייע לילדות וגם להורים שיהיה להם קצת בינה ודעת..
נראה לי שהאמא לא מתעללתמצפה להריון.
נראה לי שהיא פשוט חסרת סבלנות עסוקה בעצמה ובתוך הבועה של עצמה
אולי אין לה עצבים, גם כתבת שהילדות משוועות לצומת לב ממנה ונצמדות לה לרגל, בדרכ ילדים מוכים לא רוצים בקרבת הנורה המכה
הלוואי שנשמע רק בשורות טובות
סביר להניחהיושים
שהיא סוג של פקעת עצבים
נשמע רע אבל לא הבנתיפה לקצת
אם היא קומה שלישית, איך אפשר לראות את הבלאגן שבבית מהחלון?
החלון פתוח ויש ספריה צמודה לחלון שיש עליה ערימות של משחקיםהיושים
ספרים בגדים וכל מיני בלאגן
את מבינה שזה לא אומר שום דבר רע?פה לקצת
אני לא חושבת שזו התעללות כמו שאת מציגהים...
אולי לפני שאת ממהרת לדווח, תדפקי אצלה בבית ותדברי כיתה, תראי מה המצב בפנים.
תאומים זה מאוד קשה וקשה מאוד להשתלט על הכל בטח כשיש עוד ילדה. הקושי בעיקר שאין לך רגע לעצמך ותינוקות יכולים לבכות מסתם דברים כאילו זה סוף העולם.
לא תמיד המבט השיפוטי שלנו משקף מציאות אובייקטיבית.
כן יש אנשים שנוטים לצעוק הרבה ונכון שזה לא בריא אבל זה לא הופך אותה למתעללת. אולי דווקא להושיט לה יד לעזרה יעשה יותר טוב מאשר למהר לדווח
אני מאוד אוהבת את החשיבה שלך!!היושים
גמאני בתור התחלה חשבתי לעלות אליה אבל אני חוששת ממנה היא לא אישה רגילה ואני בטבעי מאוד עדינה ולחוצה
טובת הילדים קודמת לזכויות ההורה או טובתו.תיתי2
יש לי ים אמפתיה לאמהות שמתמודדות עם מחלה נפשית. אין לכן מושג כמה.
אבל עם כל הכאב, טובת הילדים קודמת.

זה קורע לב.
אבל זו האמת.
טובת הילדים קודמת.

טובת הילדים היא לקבל מענה מקצועי
ולא ששכנות ושכנים יקחו על עצמם את האחריות לדבר עם האמא ולדאוג לשלומם.
אם ההורים יקבלו טיפול מקצועימצפה להריון.
אין ספק שזה יעזור לילדים
בעיניי טובת הילדים היא לגדול עם אמא ואבא בכל מחיר, ולא להוציא מהבית...
ההורים צריכים מענה מקצועי, לא הילדים, אין ספק שברגע שהמדפחה תקבל כלים הנורות תטיב עמם
מישהי פה יודעת לתת מענה *מקצועי*?תיתי2
אם לא, תנו לאנשי מקצוע לתת.

זה הכל.

הרחמים על ההורים והסימפטיה למצבם
לא יכולים לבוא על חשבון טובת הילדים
שהיא - התערבות של אנשי מקצוע
ולא לקיחת אחריות על ידי נשמות טובות מהשכונה.

מה אנשי מקצוע יעשו?
מה שהם מוסמכים לעשות
הכוונה לבדוק האם יש בכלל צורך בטיפול מקצועי?ים...
עבר עריכה על ידי ים... בתאריך י"ד באב תש"פ 07:39

האם מה שהיא מספרת שהיא רואה מהצד, זו האמת?

ואולי יש פה אמא שקורסת מהנטל

החלונות פתוחים אבל אולי יש רשתות ואולי היא שומרת עליהם שלא יתקרבו לחלונות

גם אני גדלתי בקומה שלישית בלי סורגים, וכשראיתי שהילדים של השכנים מעלינו יושבים על הסורגים חשבתי, וואו זה מסוכן מה עם הסורגים ישברו, איך הם נותנים לילדים שלהם לשבת ככה...

בכלל התיאור שלה מאוד מזכיר לי את המשפחה שלי בהרבה דברים, האם גדלתי במשפחה מתעללת? ממש לא

גדלתי לאמא שעשתה הכל בשבילנו, יותר מדי, שאני לא יודעת מאיפה הביאה כוחות לזה

וכנראה שבגלל זה היתה טיפוס עצבני

מהילדים שלי עכשיו אני רואה כמה כל הזמן צריך לרדוף אחריהם, כמה הם נופלים ומרביצים אחד לשני, זורקים צעצועים וכו- בקלות אפשר לשמוע כל מיני רעשים ובכיות אבל אין פה התעללות אלא ילדים שמתנהגים כמו ילדים

אז אולי טיפוס שיותר קולני ישמע כל פעם כאשר הוא מעיר לילדים ואולי זה יגיע לצעקות אבל זו לא התעללות

מאוד קל להסתכל מהצד ולהעיר הערות על סמך מה אנחנו חושבים שצריך להיות, אבל המציאות יותר מורכבת מזה

ואם אמא שלך היתה מקבלת עזרה?אפונה

היתה מקבלת סומכת שמגיעה מידי פעם לשעתיים?

היתה מקבלת חונכים לילדים, היתה מקבלת הדכת הורים ומקום לפרוק את הקושי?

היתה מקבלת סעד נפשי שיעזור לה להיות יותר רגועה ושמחה ופחות עצבנית?

זה ממש לא עובד ככה במדינה הנפלאה שלנובתי 123
וחבל
אני מכירה מקרוב סיפור על החשנה כזו יש לי חברה עם 10 ילדים בלי עין הרע אחת השכנות התלוננה עליה לרווחה ששומעת התעללות (היא אומרת שזו היתה נקמה אבל גם אם לא אז אולי היא שמעה והבינה לא נכון משפחה מקסימה אמא מדהימה)
בקיצור לא משנה מי מתלונן ומה התלונה מתחילים קודם לחקור
תפסו את הילדים בבי"ס ולקחו אותם לחקירה של עו"ס כמובן שמצאו שהכל תקין
הילדים והאמא עד היום בטראומה קשה.
אז אם יד מקרה ברור בודאי שצריך לדווח אבל אם זו השערה הנזק מהדיווח יכול להיות גדול
במקרה הזה היא כבר בררה ואמרו לה שהצעקות נובעות מבעיה שיש להורים והילדות והן כבר מטופלות אז מה יתן דיווח או תלונה על ספקולציות? באמת שקשה לי מאוד לשמוע את הנחרצות שלכן בזמן שמה שהיא מתארת יכול להשתמע לשתי פנים
אישית יצא לי להתייעץ עם עו"ס בקהילהאפונה

על משפחה עם תפקוד הורי לקוי

העו"ס פירטה את הדברים שאפשר לתת להם: הדברים שכתבתי למעלה.

יש הבדל בין התייעצות ובין משפחהבתי 123
שפונה לעזרה לבין דיווח ממקור אחר על חשד להתעללות
אני מכירה את מה שיש לרווחה לתת , כי אני יועצת בבית ספראורי8
וזה כן ככה, אלו באמת מענים שהרווחה נותנת למשפחות.
לפעמים אנשים לוקחים ממש קשה שדיווחו עליהם לרווחה( מובן מאוד מאוד , גם אני היתי לוקחת קשה). במיוחד שאם יש חשש לפגיעה בילדים , קודם כל מגיעה חוקרת ילדים לבית הספר ומדברת עם הילדים וזו תחושה ממש קשה להורים.
אחר כך , אם יש צורך הרווחה אנן נותנת סומכת, חונכות, הדרכת הורים, לפעמים גם טיפול אישי או זוגי .
המקרים בנם מוציאים ילדים מהבית נדירים מאוד. אני יועצת 18 שנה ובכל השנים האלה ראיתי ממש מקרים בודדים שהחליטו להוציא ילד מהבית, וזה בדרך כלל אחרי שניסו את כל האפשרויות לעזרה שנכתבו כאן, או שהיתה אלימות והתעללות ממש חמורה
כדי לקבל עזרה צריך להיות פתוחים לזהים...

בכל אופן, מזכיר לי שהיתה תקופה שהייתי שומעת הרבה צעקות מהשכן שמתחתינו

הילדים שלו היו גדולים ועזבו את הבית וכשהיו באים, תמיד היו ריבים וצעקות

והייתי חושבת, מה זה, איך הם מדברים עם אבא שלהם

בסוף הבנתי שאישתו עזבה אותו והוא פיתח בעיית שתייה. היו פעמים מוקדם בבוקר, שראיתי אותו ישן על ספסל ברחוב כי לא היה מסוגל לעלות לבית שלו.

והילדים בסה"כ ניסו לעזור איך שהם יודעים ויכולים 

שוב אנחנו לא יודעים את כל הסיפור

גם אני לא יודעת מה בדיוק השכנה שומעת, אילו מילים וכו אם זה "לא, אל תמשוך לו בשיער" או "אל תשב על אח שלך" (כמו שיצא לי להגיד אתמול או שלשום כשברקע תינוק בוכה) או משהו שמעיד על בעייתיות ביחסי ההורים.

אבל אפילו ללכת להקשיב מחוץ לדלת או כשהיא במדרגות לצאת ולהגיד שלום, לשאול איך את מסתדרת וכו לנסות להבין מה קורה פה. 

לא ישר להזמין משטרה

למשל, למה תינוקות עולים לבד במדרגות? לא מזמן באחת הקבוצות בפייסבוק אמא אחת העלתה סירטון של התאומות מטפסות לבד במדרגות בבית. אולי קצת יותר מגיל שנה. והיא מתלהבת שהנה הם כבר עולות במדרגות וכו

אני חשבתי מממ מעניין, האם שלי מסוגלים כבר לעלות לבד במדרגות? אף פעם עדין לא נתתי להם לעלות לבד. פעם אחרונה כשהיינו בגן רציתי לנסות לראות אם הם כבר יכולים אבל לא היה לי מספיק אומץ לזה.

אני יודעת שהשכנה מלמעלה באיזשהו גיל הייתה עולה מדרגה מדרגה עם הילד הקטן, אבל תאומים זה שונה יש לנו רק שני ידיים.

גם אצל אחותי באיזשהו שלב הם לימדו את הילדים לעלות ולרדת במדרגות כשהם מחזיקים את המעקה. וכשהייתי באה לקחת את הילד לטיול (היה בערך שנה וחצי- שנתיים) הוא תמיד העדיף את המעקה במדרגות ולא לתת לי יד

או למשל שהיא על הזמן אומרת לבעלה מה לעשותים...
אבל מצד שני היא מוגבלת לבית. יש ילדה ושתי תינוקות, היא לא יכולה לצאת מתי שבא לה אז היא אומרת לו ללכת ולעשות כל מיני סידורים.
מסכימה איתךחולת שוקולד
יש לי ילדה שמרבה לצרוח בדציבלים גבוהים, אנחנו יודעים איך להתייחס לזה ולא מתעלמים אבל קרה פעם שהיא צרחה והשכנה (החטטנית והמעצבנת) מלמטה צעקה לנו "תתייחסו אליה"
וכשעברנו לבית הזה הקטן לקח את קשה ובכה הרבה, התייחסנו וניסינו להרגיע אבל הוא המשיך לבכות אפילו בידיים, וגם על זה אני יודעת שאחת השכנות חשבה לפנות לרווחה

מצד שני אולי כן יש צורך בהתערבות וא"א לקחת את הסיכון, עדיף לדעתי לדווח לשווא למרות הסיכון לפגיעה בהם מאשר לעבור על ספק "לא תעמוד על דם רעך"
חד משמעית להתקשר לרווחה/משטרה!!!!!!!!אורי$
את בעצמך רואה שזה מצב לא רגיל!
אמא שצורחת על הבנות שלה *כל* היום זה מצב לא רגיל!
לתת להם לעלות במדרגות 3 קומות לבד???? הן בנות שנה וחצי!!!
הרווחה לא ישר לוקחת את הילדים מההורים!
היא קודם בודקת מבררת ואחר כך היא תחליט מה שתחליט!
בבקשה ממך!! אני מתחננת!! תעשי מצווה ותתקשרי לרווחה!
עדיף שהרווחה תתערב מאשר שהחיים שלהם ימשיכו בכך שהאמא צורחת עליהן!
שבעז"ה תהיה שליחה טובה של הקב"ה🙏❤
בקשר לעליה במדרגותאמא של בנותי

גם לי יש ילדה מתוקה מתוקה בת שנה וחצי, והיא עולה לבד גם ארבע קומות. היא ממש אוהבת את העצמאות שבלעלות לבד. זה עצמו לא נראה לי בעיה.

אבל - מובן מאליו שאנחנו עולות ביחד, ואני ממש לידה - לא שאני קומה מעליה... זה שהיא משאירה אותן קומה מתחת - זה נראה לי מפחיד. אבל אולי מי שגר בבית עם קומות עושה ככה קבוע? לא יודעת...

חושבת...שמחה
שאפשר להתווכח על צעקות אם זה בסדר או לוא
אבל להשאיר ילד על מסילה של חלון בלי סורגים קומה 3- זה סכנת נפשות. בזה אין משחקים.
דחוף לעדכן את הרווחה שילמדו אותה להתנהל
מסכימה עם כל מילהיראת גאולה
ואם החרש תחרישי בעת הזאת..ומי יודע אם לעת כזאת הגעת להיותמהמרחקים
השכנה שלהם.
אל תיבני על זה ש'מישהו' יודע. שמישהו מטפל.
תתקשרי. היום. עכשיו. אתמול.

את לא צריכה לומר מי את. יכולה להשאיר דיווח אנונימי (עשיתי את זה, מניסיון)
תספרי בדיוק מה שכתבת לנו.
הם כבר יעשו עם זה משהו בכלים טיפוליים. לא מוציאים ילדים אחרי דיווח אחד. עושים מעקב, מלמדים, הנחיה הורית וכו.

הכייי הרבה, יאמרו לך תודה רבה על העירנות הם במעקב אצלנו.
אל תצפי שמישהו אחד כבר אמר.
ממש מתחננת בפנייך! תרימי טלפון ללשכת הרווחה אצלכם/ לעו'ס קהילתית.

משהו ששינה לי את התפיסה לגביי זה זו שיחה עם מישהי שחיה בבית עם אלימות כילדה, וכבוגרת הידרדרה לסמים וכו. היא ממש ביקשה מהקהל בהרצאה- אם מישהו מהשכנים שלה היה מדווח בתור ילדה, כנראה הסיוט של הילדות שלה היה נראה פחות שחור והחיים שלה היו מתגלגלים אחרת. אל תתעלמו. תגלו אחריות
פניתי הבוקר לרווחההיושים

אני מחכה לתשובה מהם ,הגשתי פניה. העיקר שעשיתי את הצעד הזה סוף סוף.

כל הכבוד יקרה!תפוחים ותמרים
מקווה שאת מרגישה טוב עם עצמך 🙂
כל הכבוד!מכחול
בעז"ה שתצמח מזה הרבה ברכה!
כל הכבוד, אמיצה. שיהיה לברכה והצלחהתיתי2
על שכנים התלוננת?מצפה להריון.
על מה דיווחת אנונימי? מענין לדעת.
אצלי גם בבנין יש אמא שצועקת אבל זו אמא עייפה ומתוסכלת, זו אני
כן. היו לנו שכנים שהיו בכללי מוזריםמהמרחקים

היה להם תינוק והיינו שומעים צעקות (אחד על השני)
וגם די פחדנו מהם בעצמנו כי כמו שאמרתי הם היו מחשישים כאלה.

התקשרתי לרווחה, אמרתי להם שאני לא יודעת מה בדיוק הולך שם אבל כדאי לבדוק שהכל תקין, ושלא יבינו שזה ממנו כי אנחנו פוחדים.

הזמנו להם גם פעם משטרה על רעש

ב"ה שהם עזבו אחרי כמה זמן וגם אנחנו כבר ל גרים בעיר הזאת

ואי מלחיץ ממשמצפה להריון.אחרונה
אני כשהילדים בוכים בלילה אני תמיד בלחץ שלא יחשבו שאני מתעללת ויזמינו לי משטרה
לא מסוגלת לקרוא אז סליחה מראשהריונית ותיקה
לפי חוק את מחוייבת בדיווח.
זה שאת מדווחת *לא* אומר שיקחו להם את הילדים, זה אומר שיתנו להם את הכלים המתאימים להתמודדות.
בבקשה בבקשה בבקשה הכתובת על הקיר , לא לעזוב אותן לנפשן..
אני רוצה לפרוקשושנושי

סיפרנו לגדול (3.3) לפני יומיים שסבתא מגיעה לערב לביבות,

שעתיים אחרי מתחיל להתלונן על כאבי בטן ממש מתכווץ מכאב

אחרי כמה התקפי צרחות עם תלונה על כאבים הולכים למוקד לילה

מחכים שעות עד שיואיל בטובו בכלל לשתות קצת מים כדי לעשות בדיקת שתן.

דם צילום הכל תקין.

חוזרים לבית עם המלצה לבדיקה בקופה

אני לוקחת יום חופש ונשארת בבית וכל שעה שעה וחצי שוב התקף צרחות

רצה לקופת חולים הרופא אומר שבסהכ אם אין חום שלשלוים הקאות - להמשיך לעקוב.

בבית הוא כל היום על יוטיוב ורק זה מצליח קצת להסיח את דעתו מהכאבים (למרות שעדיין מידי פעם מתכווץ מחדש).

לאורך כל הזמן הזה התלבטתי אם יש קשר לרגשי כי באופן כללי קשה לו עם יציאה מהשגרה.

וגם אני לפני אירועים מתהפכת לי הבטן מהלחץ וההתרגשות (לא אוהבת בכלל בכלל אירועים)

בקיצור סבא סבתא וכל הדודים הגיעו, היה ב"ה מדהים וטעים (לראשונה חמותי מתארחת אצלי מאז החתונה , ולא התחתנתי לפני שנתיים..)

אני ובעלי היינו ממש בטוב. הזמנו אותם מתוך מקום שלם שזה הבית וזה האוכל - זה לא שנכנסנו לאיזה טירוף סביב ההכנות.

אחרי שהם הולכים הילד אוכל לראשונה מזה יום וחצי שלא אכל כלום לא בבית ולא בגן - 2 לחמניות ועוד מלא תוספות.

5 דקות לאחר מכן אומר לי זהו כבר לא כואבת לי הבטן.

היום בבוקר מתעורר שואל על הרגע הראשון סבא וסבתא מגיעים היום? 

לא. 

אז לא כואבת לי הבטן.

אין לי כח לאתגרים.

מיציתי.

וואייי חיבוק💙ואז את תראי

איזה ילד רגיש ומהמם.

יצא לך לשאול אותו אם הוא רוצה שהם יגיעו? אולי להכין להם ציור או שיר? לדבר על זה ולהבין אם הוא חושש ממשהו או פשוט מתרגש?

יוצא לכם לראות אותם הרבה?

שאלתי אותו אם רוצה שלא יגיעושושנושי

אמר שדווקא כן רוצה. אבל ביקש שסבתא לא תחייך אליו.

ביקשנו מכולם מראש לא להתייחס אליו על ההתחלה כדי שיהיה לו רגע זמן להפשיר.

הילד ישב רוב הזמן על הספה והסתכל, רק לקראת הסוף (אחרי שעה וחצי בערך הוא התקרב לשולחן (כמובן שכל הזמן הצענו לו לבוא וחלק מהזמן גם ישבנו איתו על הספה))

מהשיח איתו הבנו שהוא לא מפחד כמו שהוא ממש ממש מתרגש.

הוא פוגש אותם בערך פעם בחודש +- לסעודת ליל שבת. בכל מפגש כזה הוא אומר לנו שלא רוצה שיחייכו אליו אבל זה אף פעם לא הגיע לרמה של כאב וכו

וזה קורה רק עם סבא וסבתא האלו? איזה חמודיPandi99
מעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת, ככה שכן - רק איתם.שושנושי
הייתי כן מעוררת אותו לשיח מותאם לגיל בנושאPandi99
האם יש משהו בסבתא הזו שמאיים או מפחיד?
הסבתא הזו שהיא חמותי ברור שבעיניי היא בלתי חחחשושנושי

לנכדים היא ממש אחלה, קונה מתנות מביאה ממתקים

לא מצליחה לחשוב על משהו

היה שיח כזה גם אתמול וגם היום ולא נשמע שהוא מאיימת או מפחידה אותו

היא כן אישה נורא מתלהבת ורועשת - בגלל זה גן ביקש שלא תחייך - תתייחס

מכאן ועד התקפי צרחות למשך 30 שעות נשמע לי הזוי.

איזה חמודיאורוש3
צריך לאט ללמד אותו שיח רגשי. הוא עוד קטן,אבל מלא דוגמא אישית. אני ממש מתרגשת לחזור היום לעבודה אחרי חופש, זה קצת מפחיד אותי כי התרגלתי לחופש. אני קצת עצובה היום כי..., היום ממש שמחתי בעבודה כי... לחשוף לחשוף לחשוף. לדעת שהוא ''מועד'' להתרגשויות משינויים ולדבר את זה. אני רואה שאתה קצת לא מרגיש טוב, אתה יודע שלפעמים כואבת לי הבטן כשאני מתרגשת? זה בסדר, בא נכין תה חם. זה לא שזה קסם. זה תהליך. היו לנו כמה חתונות קרובות בטווח של כמה שנים קרובות. אחד הילדים שלי היה פשוט מעלה חום. לפני החתונה האחרונה דברנו מלא על כמה זה מרגש ומה הולך להיות, המחזנו בבית את החופה. וואלה היה שמח והרגיש מעולה... 
יש בבית מלא שיח רגשישושנושי

יש לנו את הספרים של מקשיבים ללב ובאופן כללי הילד מבטא את עצמו מצוין.

הייתה גם הכנה, דיברנו על מה שיהיה, הכנו איתו את השולחן והסברנו מה יהיה מי יישב איפה וכו

אולי הייתה יותר מידי הכנה חח לא מצליחה לחשוב על בעיה אחרת.

וואו, איזה ילד רגיש!מתואמת

זו רגישות גבוהה מאוד, שאמנם לא קלה, אבל בהחלט יכולה להיות מתנה.

מציעה לך לקרוא קצת על "ילד רגיש מאוד" ועל "אדם רגיש מאוד". יכול להיות שתמצאי שם לא רק אותו אלא גם את עצמך... ויש דרכים להתמודד עם זה, אבל ההיכרות עם העניין היא צעד ראשון🙂

קראתי על זה קצת - בדיוק מה שקורה אצלנושושנושי

וואו, גדול עליי.

מרגישה מוצפת מכל כיוון.

רק התחלנו קלת, מחכים לתור לרבע

רק קצת קשיי קשב ובעיות התנהגות

ילד בן שנתיים עם קשיים כאלה, זה נורא מתוק

בגיל 4 קצת פחות.

אני רוצה להיות בת יענה.

אויש, חיבוקמתואמתאחרונה

רציתי לכתוב לך את זה מהפן החיובי... רגישות גבוהה זו מתנה! נכון, היא באה עם קשיים בצידה, אבל מדובר באנשים ובילדים בעלי מודעות גבוהה לסביבה, שיכולה להביא אותם גם להיות אנשי חסד, אנשים קשובים בצורה לא רגילה, אנשים אהובים על הסביבה...

אני כותבת לך את זה בתור רגישה בעצמי (גיליתי את ההגדרה רק בשנים האחרונות) ובתור אמא לילדה רגישה אחת לפחות. ברור שיש בזה גם קשיים, גם בתור בוגרת אני מתמודדת עם זה, אבל עדיין לא הייתי מוותרת על הרגישות באופן כללי, לא שלי ולא של הבת שלי, ועל האיכויות והכישרונות שבאים עם זה...

(ואחרי שאני מכירה רגישות מסוג אחר, שנקראת בשם אוטיזם, אני לגמרי מודה על כך שהבת האחרת שלי היא אדם רגיש מאוד ושמשם נובעים הקשיים שלה... כי עם רגישות גבוהה אפשר לעבוד, עם אוטיזם זה קשה יותר...)

בכל אופן, אני לגמרי מבינה אותך❤️

גם קשיים חיוביים הם קשיים, וקשה כשהכול נופל בבת אחת...

אבל אתם בתהליך של טיפול כבר, וזיהיתם את זה בגיל צעיר, ובע"ה הוא ילמד כלים שיעזרו לו להתמודד עם הקשיים ולנצל את כל האיכויות שברגישות!

אירוע ברית במשפחה ממש קטנהאנונימית בהו"ל

יש לנו משהו כמו 15-20 מוזמנים

מצד אחד ממש הייתי רוצה לחגוג, לשמוח על הנס המדהים הזה

ומצד שני חושבת איפה לעשות וכמה להשקיע כי קייטרינג לא יעשה מספר כל כך מצומצם של מנות וגם לשכור אולם זה לא זול.

לצערי אין לנו עזרה של משפחה. אני ובעלי והקב"ה, אז צריכים לחשוב קצת מראש מה עושים ואיך.

לעשות ברית בבית זה פחות אופציה כי אחר כך נשאר לנו כל הבאלגן לסדר וגם אין לנו חצר וכאלה.

כל כך הייתי רוצה גם להביא צלם ולעשות קיר בלונים וכו אבל מרגישה שזה יהיה בזבוז...

אשמח לכל דעה או רעיון

קלאסי למסעדה. וזה גם הכי כיףירושלמית במקור
ובחדר פרטי שם תוכלו לקשט קיר כרצונכםירושלמית במקור
מה עם לסגור מקום בבית קפה או מסעדה?ואני שר

מניחה שהם לא יגבילו למינימום אנשים גדול מדי...

וצלם וקיר בלונים וכו'- לדעתי זאת החלטה שלכם אם ההוצאה שווה את זה. אחרים לא יכולים להגיד לך מה בזבוז כי זה שאלה של מה חשוב לך ומה ישמח אותך...

אנחנו עשינו במסעדה לכמות של 20 איששושנושי

יצא לנו יותר זול מלקחת אולם וקייטרינג (מינימום הזמנה של 60 מנות שחלקם הלכו לפח)

צילומים - אם יש לאחד המשתתפים אייפון התמונות ממש איכותיות, לנו זה הספיק.

אפשר לשאול איזו מסעדה?אנונימית בהו"ל

לא מוצאת מקום באיזור...

ובאיזו שעה עשיתם? ערב/בוקר?

רודריגז בהר חוצבים ירושליםשושנושי

אנחנו עשינו אירוע צהריים

כזה משעה 14 עד 16-17 בערך

יותר זול לעשות בצהריים מבערב

כמה עולה דבר כזה? סתם מעניין אותיתודה לה''אחרונה
ברית שהיתה לנו בגודל כזה בערך הזמנו מהולי ביייגל כמה מגשי אירוח עלה 2000 בערך לדעתי 
ילדת כבר או שאת במחשבות מראש?איכה
אם עוד לא ילדת, אפשר להזמין עיצובי בלונים וכל מיני דברים כאלו משיין ואליאקספרס.

זה זול ומרשים.

ואז לשלם קצת כסף למישהי שתנפח את על הבלונים ותתלה.

למשל -איכה

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

איך אני אוהבת את הדברים האלו 😍איכה

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

אם רלוונטי תגידי לי ואחפש לך עוד

הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

אבל זה בדיוק העינייןדרקונית ירוקה
אם ניקח את הדוגמא שלך של בהיר = יפה, זה כמו שיהיה מישהו לבקן. הרבה אנשים יגידו לו משפטים, אולי עם כוונה טובה, אבל בו זה יפגע. למשל "כדאי שתשתזף קצת. אתה לא נשרף ככה?", "נראה שאף פעם לא יצאת לשמש" ועוד. 
בדיקת NIPT- כן או לא?בידיים פתוחות

מתלבטת אם לעשות..

אשמח לשמוע את דעתכן על הבדיקה הזו

שיקולים בעד- לא מעוניינת לעשות מי שפיר/ סיסי שליה אבל בכל זאת רוצה רוגע נפשי שבע"ה הכל בסדר

שיקולים נגד- יקר, לא אבחנתי, אני פחות אוהבת לבדוק אקסטרה כשאין צורך ספציפי, כי גם זה מכניס אותי ללחץ.. 

בעיני תוסיפי שיקול של גיל + הסטוריית הפלות אם ישירושלמית במקור

למשל אני הייתי עושה אם לא הייתי חוששת כי זה בשבוע מוקדם מדי כשעדיין יש חשש להפלה, ואז הכסף ירד לטמיון. היו לי 2 הפלות.

אבל אני ממילא רוצה לעשות מי שפיר, ולא רק בגלל הגיל היחסית מבוגר שלי.

אז זה משתנה בין נשים...

רוגע עם ניפט זה אינדיבידואליכורסא ירוקה

הרי זה סטטיסטי ולא אבחנתי אז תמיד יכול להיות סיכוי קטן.

זה גם בודק פחות דברים ממי שפיר לפי הבנתי. לא שמי שפיר יכול לחזות כל דבר אבל זה כן יותר רחב.

בעיני השאלה היא תמיד מה יקרה אם התשובה שיש בעיה, אם התכנון במצב כזה להפסיק את ההריון אז ברור שלעשות אפילו אם זה לא מי שפיר, אבל שתהיה לך אינדיקציה. אם בכל מקרה להשאיר אז נראה לי פחות קריטי, יותר מה שמרגיש לך

כותבת נקודה למחשבהאנונימית בהו"ל

לגבי המשפט שכתבת על זה שאת 'רוצה רוגע נפשי שבע"ה הכל בסדר".

שום דבר לא יכול להבטיח לנו שהכל יהיה בסדר.

גם אם כל הבדיקות תקינות.

אצלנו בהריון האחרון עשינו מי שפיר (בדיקת שבב) ויצא תקין (בעקבות שקיפות עורפית מוגברת).

בסוף יש לנו מורכבויות רפואיות שלא ראו בהריון (ולא יכלו לראות).

אם היינו משלמים הרבה יותר על בדיקת אקסום כבר במהלך ההריון, היינו מגלים את המוטציה שגילו לנו אחרי הלידה (בבירור הגנטי שעשינו בעקבות המורכבויות הרפואיות).

ועדיין זה מן הסתם היה רק מבלבל, כי המשמעות הקלינית של המוטציה הזו מאוד משתנה (יש כאלו שזה בקושי משפיע, יש כאלו שיותר. אבל סה"כ לרוב אפשר לחיות איתה חיים טובים).

לא רוצה לכתוב את זה כדי להלחיץ.

רוב התינוקות הם בריאים ומתפתחים מצוין והכל בסדר איתם.

ואני כן בעד לעשות את ההשתדלות שלנו בבדיקות בהריון כדי לעלות על דברים שחשוב לעלות עליהם בזמן (אם זה בשביל לדעת להפיל במקרים חמורים, או לדעת לטפל במקרים שאפשר, או רק לעשות הכנה נפשית במקרים רלוונטיים).

אבל אני באופן אישי לא מאמינה בלהשקיע המון כסף בבדיקות שלא בסל, רק בשביל 'לדעת שהכל יהיה בסדר', כי את זה אף אחד לא יכול להבטיח לנו. עדיף בעיני להשקיע בתפילות... 

תודה על התגובה 🙏בידיים פתוחותאחרונה
לגבי הפיסקה האחרונה, זה לגמרי אחת הסיבות שאני פחות רוצה לעשות..
איפה ממליצות לקנות מתנות לילדים דרך ביימי אול?תודה לה''

מצאתי רק את טויסאראס והם יקרים פחד...

יודעת שיש את צומת ספרים...

אשמח לעוד רעיונות..

סטימצקי אם מקבליםכורסא ירוקה

ושילב נראה לי גם מקבלים.

לנשים בהריון נותנים מועדון מתנה בשילב לכמה שנים, הגענו בשבוע של מבצעים וקיבלנו מועדון מתנה, וקנינו דברים שווים בממוצע של 35-40 לאחד.

גם לגולף יש לפעמים ספרים ואולי משחקים.

אפשר לשמור לפורים ולקנות תחפושות בפוקס.. 

אגב לסטימצקי וצומת יש גם משחקיםכורסא ירוקה
מהמון סוגים - בובןת, משחקי קופסה הרכבה וכו 
רעיון מעוללההתודה לה''
תודה רבה!! רוצה לקנות להם דמי חנוכה..תודה לה''
אולי yolo,ביגודחילזון 123
אגב את יכולה אולי להתקשר אליהם ולבקש להמיר את זה לשובר שלהם מסוג אחר
מה התכוונת שובר אחר? ותודה!תודה לה''
פחות יש שם חנויות צעצועיםהשם שלי

חוץ מטויסאראס.

יש יותר חנויות של בגדי ילדים.

אפשר להשתמש בזה לאטרקציות, אם רלוונטי מבחינתך.

את יכולה לעבור על הרשימה של בתי עסק מכבדים, ואולי יהיה לך רעיון למשהו מתאים.

או בכל זאת להשתמש לחנות יותר יקרה, אם אין לך משהו אחר לעשות עם השובר.

יש לי הרבה שוברים של ביימי, שלא תמיד יש לי איך לנצל.

משתמשת בהם בעיקר בחנויות בגדים, שלרוב אני פחות קונה בהם, כמו פוקס וגולף. 

ממש תודה על הפירוט!תודה לה''
ואני צריכה לקנות סידורים ולהבדיל תחבושות רב פעמיותתודה לה''אחרונה

חח סליחה על החוסר קשר...

יש חנויות ביימי שאפשר למצוא בהם?

סליחה שאני חופרת 🤭

למה לא לחשוף ילדים למסכים?אנונימית בהו"ל

אשמח ממש לתובנות..

למאמרים, להכל.

אני שמעתי שזה גורם לקשב וריכוזכבתחילה
אלימות, שיעמום מדברים אחרים/מיצוי מהר של דברים אחרים. 
ממש לא בריא למוחDoughnut
זה גירוי חזק מדי למוח וגורם לנזקים מגוונים. יש הרבה מידע ברשת אם מעניין אותך.
ציפייה לא ריאלית למענה שיתן לך כאן רשימות וקישוריםאלישבע999

לים המידע שקיים בנושא, מאמרים ומחקרים.

זו באמת ובתמים שאלה קלאסית למנועי החיפוש באינטרנט, ולא לפורום בו התשובות לשאלות הן קצרות ותמציתיות.  

בגדול - מאוד תלוי גיל.  

0-2, 2-5, 6 ומעלה.  

כל טווח גילאים עם המלצות רלוונטיות גיל.  

בנוסף, לכל הגילאים:

1.ללא מסכים לפני השינה: יש להימנע ממסכים 60 דקות לפני השינה ולהרחיק אותם מחדר השינה.

2. ללא מסכים בארוחות: המסך לא צריך להיות מופעל בזמן ארוחות משפחתיות או אינטראקציות חברתיות.

3. תיווך ובחירת תוכן: כאשר צופים, ההורה צריך להיות מעורב, לבחור תוכן מתאים ולשוחח עליו עם הילד.

4. דוגמה אישית: ההורים צריכים לשמש דוגמה אישית טובה בהתנהלותם עם המסכים.

אני רק אגיד שאני ממש רואהואילו פינו

שהילדים שלי אחרי שרואים סרט הם לא רגועים.. זה מוציא אותם מאיזון ממש..

הם רואים פעם בשבוע לפני שבת. ולפעמים בעוד סיטואציות קצה שלי שזה עוזר לי שהם עסוקים בלי שאני צריכה להיות צמודה ותמיד מתחרטת על זה כי אחרי זה הם מחורפנים.. 

בול!שושנושי

גם אצלי ככה

אחרי צפייה הילד מאבד את זה לגמרי.

מצרפת קישורoo

של משרד הבריאות שמתכלל את הנושא

לא שאני מסכימה עם כל מה שכתוב שם

אני כן נתתי מסך מגיל צעיר ולא מגבילה זמנים ומסננת תוכן בצורה אחרת

אבל עדין המידע שם יותר טוב מסתם הפחדות

חשיפה למסכים ובריאות הילדים

מצרפת מצגת שהכנתי באיזה קורסתודה לה''
ואפשר גם להקשיב לפודקאסט של לוקחים אחריות בספוטיפיתודה לה''
זה הנושא שהם עוסקים בו- מסכים
אני לא רוצה שיהיה לי טריגר לעימותים מולםדיאן ד.

רואה בסביבתי שילדים שיושבים מול מסך ממש קשה לנתק אותם

בעיניי זה ממכר ולכן לילדים קשה להתנתק מהמסך

אז אצלנו זה פשוט לא וזהו.

לא רואה שום יתרון למסך לילד

זה רק להורים שיהיה להם יותר קל (שזה לגיטימי)

אבל אני בשיקולי עלות מול תועלת מעדיפה שלא יהיה וזהו.

אני רוצה להגידתקומהאחרונה

באופן כללי

שכן, מסכים זה ממכר.

ובאמת בגילאים צעירים, אני רואה שהרבה פעמים לילדים מאוד קשה להתנתק ואחרי צפייה במסך הם הפוכים.

אבל,

העולם שלנו הוא עולם עם מסכים.

ויש גם הרבה דברים טובים שאפשר ללמוד ממסכים

וההנחה שלי אומרת, שבמוקדם או במאוחר הילדים שלי ייחשפו למסכים, אז אני רוצה גם להכין אותם וללמד אותם לשלוט בזה ולהשתמש במסך בצורה נכונה.

ולכן, אנחנו כן נותנים ובכיף, עם גבולות ברורים. וראיתי שדווקא שמקפידים על גבולות, בסוף הילדים מפנימים יודעים גם לעזוב את המסך בנחת כשנגמר הזמן.

אז אני לא בעד כפלסטר, ואני דווקא מעדיפה יזום כפעילות נחמדה ולא ברגעי משבר, כי דווקא אז זה מאפשר ללמד להשתמש בצורה נכונה.

נגיד איך כן?

אצלנו מותר רק ביום שישי, אחרי הכנות ועזרה לשבת

הם יכולים או לראות סרט או לשחק. משחקים אנחנו משלמים לאפליקציה, כי מעדיפים תוכן איכותי.

הם לומדים ככה חשבון, אנגלית ועוד כל מיני דברים.

אגב, משחק עדיף בהרבה על צפייה, כי הם אקטיבים ולא מתנוונים מול המסך.

מאוד ברור אצלנו כמה זמן מותר לראות, ברור שיש תורות בין הילדים, ברור שכשאנחנו אומרים אז צריך לעצור.

בקיצור, בעיניי דווקא נכון לאפשר חשיפה מגיל כלשהו, ואפילו יחד איתנו ההורים.

הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

בע"ה מעכשיו לשעתייםהתלבטות טובה

או אם במקרה בנס חנוכה הילדים נרדמים לשנצ חח

אני פשוט סחוטה ...

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדוללאחרונה
אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל

אולי יעניין אותך