בס''ד
למדתי מ@מיואשת****** בכמה שרשורים בהם היא הגיבה. היא לא יודעת את זה אבל היא נתנה לי כוח ופרספקטיבה אחרת כשאני הרגשתי רגשות דומים בהריון. אז כל (או לפחות רוב) הזכויות שמורות לה, באהבה ובהוקרה 
ואחרי ההקדמה הזאת, אני פונה אלייך, הריון ולידה2 יקרה.
יקרה,
כמה אני מבינה את התחושה. את התסכול. את ההרגשות הרעות. אני באמת, באמת, באמת מבינה! כי פגשתי אותם בהריונותיי 
להיות בהריון זה לא הדבר הכי קל בעולם. זה אושר גדול. זאת ברכה וזה נס. אבל יש לזה הרבה מחירים:
אחד מהם - זאת העייפות המטורפת הזאת שאנחנו מרגישות.
מחיר אחר - זה שזה מגביל אותנו, מבחינת הדברים שאנחנו מסוגלות - או שמותר לנו; או שמומלץ לנו - לעשות.
מחיר נוסף - זאת האחריות הענקית הזאת שיש לנו, כאימהות (כי במובן מסוים את לגמרי כבר אמא!) של העוברים שהופקדו לנו. אנחנו ממש כספת לאוצר קטן...
ויש עוד כל מיני מחירים, כמובן.
עכשיו יקירתי, תקשיבי לי (ולמיואשת) רגע. אם יש משהו אחד! שאת הכי לא זה - מיותרת וחסרת תועלת!
לא רק כי את
עושה קניות,
עושה כביסות
ומכינה אוכל.
(כל הכבוד!!!)
אלא בעיקר, בפשטות
כי את מ.ג.ד.ל.ת ת.י.נ.ו.ק ב.ב.ט.ן !!!
היום, שנת 2020, דור הסמטרפונים ושיגורים לחלל למיניהם, היום, אין מעבדה שיכולה לעשות את מה שאת עושה. אין! פשוט אין! לגדל את תינוקך, את תינוקכם, מא' עד ת', עד שהוא יהיה מוכן להיוולד. זה דבר שרק את, רק את!, מסוגלת לעשות.
גופך עסוק, בכל רגע ורגע של היממה, בכל רגע נתון! בבוקר ובערב, כשאת ערה וכשאת ישנה - בלספק לעוברי שלכם את כל הדברים להם הוא זקוק: אוכל, חמצן, חום, הגנה. בכל דקה ודקה הוא גדל ומתפתח, הופך מתאים בודדים לבן אדם! אין נס גדול מזה! אין אופרציה מורכבת, מסועפת, עדינה ומשוכללת מזו.
אין מעבדה
ואין אימא אחרת
שיכולות לעשות את זה במקומך.
הקב''ה בחר בך, בפינצטה אלו-קית, כדי להיות השליחה דרכה יוולד בעזרת ה' עוד ילד בעולם. את הצינור בו *נשמה* הולכת להופיע בעולם. יש דבר גדול מזה? דבר מועיל מזה? דבר נצרך מזה?
זה דבר כל-כך אדיר, שזה לפעמים שואב את כל הכוחות שלנו. זאת מלאכה שנמשכת יום-יום, שעה-שעה, במשך כמעט שנה שלמה! ואין שבתות או חגים. הגוף עובד נונ-סטופ! בפול כוח! אז לא פלא שאת נחה כל-כך הרבה. זה שיא הטבעי. המון נשים בהריון חוות את העייפות הבלתי נתפסת הזאת, והמון נשים חייבות לנוח המון-המון. כי כל הגוף מגוייס למטרה אדירה ובלתי נתפסת. כל הגוף - והנפש (כמה הנפש מגויסת גם!) - שותפים עם הקב''ה ליצירת חיים ולהבאתם לעולם.
לגבי המשכנתא, לגבי הנופש - אין לי עצות מעשיות. בע''ה תגיעו להחלטות הנכונות. תדברו, תשוחחו, תתפללו לבהירות, ובע''ה תבחרו את הבחירות המתאימות ביותר. אתם נשמעים זוג מקסים. איך שבעלך דואג לך, ואיך שאת דואגת לו ולאושר שלו.
לאהוב את עצמינו, זה דבר שלא בא לכולנו בטבעיות. לפעמים זהו דבר שמצריך לימוד. דבר שרוכשים אותו עם הזמן. דבר שאפשר לתרגל. לדוגמה, אפשר לכתוב כל יום שלושה דברים טובים על עצמך, גדולים או קטנים. כל יום, כל יום. זה תרגיל מדהים ממש.
בשעה טובה, יקרה. בבריאות ובשמחה ❤❤❤❤