מי כאן בעד פעילויות משותפות עם הצופים\או שאר תנועות חילוניות (הנוער האובד והלומד\מחנות העולים\בנ"ע)
אם כן שיפרט אם לא - גם כן
(אגב אני בעד)
אם אתם בעד תנו רעיונות
מי כאן בעד פעילויות משותפות עם הצופים\או שאר תנועות חילוניות (הנוער האובד והלומד\מחנות העולים\בנ"ע)
אם כן שיפרט אם לא - גם כן
(אגב אני בעד)
אם אתם בעד תנו רעיונות
אני רואה ערך גדול בפעילויות משותפות מטעמים ברורים אבל אני בהחלט חושבת שזה לא מתאים בכל גיל משום שבגיל צעיר, מפגש כזה יכול לגרום לתוצאות הפוכות ממה שאנחנו רוצים..
בצלב"א.
אני חושבת הדעה והאמונה של הנוער שלנו לא בהכרח תמיד יציה ומוצקה מאוד.
ומפגש בגיל הזה יכול להביא לתוצאות הפוכות ולערעור האמונה בקרב בני הנוער שלנו.
ולכן כרגע כדאי קודם למקד את הביסוס בתוכנו אנו, תוך שימת דגש על העובדה שכאשר נהיה מוכנים אכן נצא ונשפיע גם להעלת אחרים. אבל כרגע, באמת לבנות את האישיות והאמונה שלנו בתוכנו.
אם יש מישהו כפרט שמרגיש שהוא מוכן והוא כבר מחוסן אמונית במידה מסויימת- הוא יכול בשמחה לקרב בצורה פרטית, אבל אני לא חושבת שיהיה נכון לחליט על כזה דבר בצורה גורפת.
באמת הם אפילו לא תנועת נוער חילונית...
הקטע על בנ"ע היה בצחוק
אם תמשיך ככה אולי אנשים יחשבו שבנ"ע דתיים (-:
השאלה הזו לאריאלניקים בלבד (אלא אם כן אתה מעזרא שזה בסדר)
בגיל וברמה של הח'ברה
בנ"ע- בכל מקרה זה טוב
ב"ה ה' הוא המלך!
יש בזה באמת סיכון- לדעתי אפשר, ואפילו רצוי לעשות את זה עם גילאים יותר גדולים-לא עם כל חב"ב
לדרישות של הדוסים הקדושים בבנ"ע(דרישות-צניעות ואידאולוגיות)
ומכיוון שזה לא הגיוני לפצוח בנ"ע נפרד שיתחרה בבנ"ע הרגיל ומכיוון שהאידאולוגי-ה של המקימים(הרב מלמד בעיקר) היתה שונה מזו של בנ"ע באותה תקופה (קיבוץ דתי, חפיפנקיות, מיזרוחניקיות) אז הוחלט על הקמתה של תנועת קודש אריאל
דווקא ההפך-אני לא מתכוון לפעולות (יענו עם החניכים) אלא פעילויות שיגשרו על השונה ויחברו את הדומה בעמ"י
ולדעתי דווקא עם בנ"ע צריך להחמיר
במליאה האחרונה אחרי השיחה של הרב חנן פורת ליוויתי אותו לרכבו ושאלתי אותו בעניין הזה- במליאה הוא קרא לצאת ולפעול עם נוער חילוני, ושאלתי אותו האם זה נכון שהרצי"ה התנגד למפגשי הנוער של גשר כי זה משפיע לרעה על הנוער הדתי שמגיע (לא יודע איפה שמעתי את זה פעם...) והוא אמר לי שהוא בחיים לא שמע את זה ואדרבה הרצי"ה עודד אותו להמשיך לפעול ב"גשר", והוסיף שמנסיונו האישי יוצאים מזה רק דברים טובים ולא לפחד. (עיינו ערך "מכתבים לטליה", הוא מוזכר שם מלא...).
זה אומר שבכל פעילות שמשתתפים אריאלניקים ואנשים שעדיין אינם שומרים תורה ומצוות יש לעמוד על כך שזה יהיה נפרד
היה לנו כנס תנועות הנוער בב"ש לזכרו של אביחי לוי הי"ד...
קיצר כל התנועות באו...וחילקו אותנו לקבוצות...בקבוצה שלי היינו עזרא,בנ"ע והצופים..
וגילינו שלא כל הצופים הם שמאלנים !! תתפלאו לשמוע....
ולרב כל ההתקרבות הזאת עושה רק טויב....
שבת שלום!!
לעשות פעילויות מגובשות אחת ל... עם כל שאר הסניפים החילוניים באזור, כמובן שבתנאי שהם מוכנים שזה יהיה נפרד (ותתפלאו, הם מוכנים...מנסיון...) זה נחמד נורא, ומגבש, ומאחד, אני לא חושבת שזה מדרדר רוחנית כי אף אחד לא בא לשכנע פה בצדקת דרכו, פשוט באמת עושים פעילות לגבש ולהתאחד, כולנו אותו עם ובאמת יש מקום לכזאת פעילות לשבירת סטראוטיפים.
לעומת זאת, ונראה לי שזה היה הנושא ההתחלתי, הדיון לגבי עריכת דיונים משותפים בין חילונים לדתיים הוא כבר לא במקום, כי זה בא מלכתחילה ממקום של כל אחד רוצה להבין את הצד השני, או לשכנע בצדקת דרכו, ולכן, הרבה פעמים בני נוער מהצד שלנו, שלא כ"כ מחוזקים בדעתם (ואני בהחלט יכולה להגיד בצדק. לוקח זמן לגבש דעה מוצקה, במיוחד בתקופה קשה כמו שלנו) רק מידרדרים ואמונתם מתערערת- וחבל!
כבר כתבתי את דעתי למעלה ואני אומר שוב, יש חשיבות לפא"פ, לשיחות וגם של "גשר" אבל ממש לא חב"ב! כשאדם יגדל ויתגדל, אז יהיה אפשר לדבר...
אני בעד פעילויות מאורגנות שכל מטרתם היא ההנאה והגיבוש המשותף.
אני נגד פעילויות משותפות שמטרתם היא דיון בנוגע להשקפת עולמנו/ אמונתנו, שכל מטרת הדיון היא לשכנע את הצד השני בצדקת דרכנו.
את הקטע הקטן על בנ"ע כתבתי בצחוק !!!!!!!!!!!
פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,
אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,
וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....
*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*
אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.
אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.
אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...
מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל
😜
מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?
מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).
בהצלחה רבה
או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?
מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,
מאוד
ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"?
בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?
מבחינת סגנון דתי/חרדי, מה חשוב לך?
איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...
דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
בואו נעשה מאגר פעולות