ברוקולי.. מחכים לשרשור שלך!בוקר אור
הנה פתחת- מה מבשלים לשבתברוקולי


לא רציתי לגנוב לךבוקר אור
ערב
לחם כלשהו -לא החלטתי עדיין. רעיונות מקוריים? נמאס לי מחלות
מרק ירקות
קוסקוס
קבבונים בתנור

בוקר
פאי רועים
אנטיפסטי

סעודה שלישית
נראה לי בצק ספידי במילוי פטריות ובצל אולי?

יש כדורי תמרים וכדורי שוקולד וחמאת בוטנים במקפיא
מחפשים רעיון לעוגה מכלום חומרים
סלט חצילים כלשהו
מקלות גזר בתנור
משהו עם פלפלים אולי
פטריות ובצל בסילאן
בקום חלה אולי פוקצ'ה? או פרנה?ופל לימון


חשבתי על פוקצ'ות, לא יודעת אם זה יתאיםבוקר אור
פרנה? יש מתכון?
קבלי- מתכון לפרנהופל לימון

לבצק עבור 8 יח' בקוטר כ- 10ס"מ

 

1/2 ק"ג קמח

כף שמרים

2 כפות סוכר

1/2 כף מלח

1/2 1 כוסות מים

1/8 כוס שמן

 

מכינים בצק ומניחים לתפיחה

מחלקים את הבצק ל- 8 כדורים

מכדרים לכדור, משטחים קצת

מניחים לחצי שעה תפיחה

מברישים במים, ולתנור 200 מעלות עד שמזהיב

נשמע טוב;בוקר אור
נעדכן!
טוב, קצת שינוייםבוקר אור
אז הכנו בסוף את הפרנות- האמת שיצא די דומה ללחמניה🤔
במקום פטריות בסילאן יש סלט בטטה עם אגוזים בסילאן
את החצילים פשוט שמנו פרוסות בתנור
הכנו טחינה
ועוגת בראוניז מהירה עם אגוזים
את הבצק ספידי מילאנו בפירה
מקווה שיהיה טעים🙂
מהזה עוגת בראוניז מהירה?יעל מהדרום
אממבוקר אור
מתכון שלקחתי מהאינטרנט
ניסיתי לעשות משהו עם שוקולד מומס ןשרפתי אותו וכבר לא היה זמן
אז חיפשתי משהו ומקווה שיצא טוב
מתארחים😏בעוז וענווה!
שבת כייפית בעז"הסמטאות
לחם מחמצת עם קימל, בצל וסומק.
חלות ביתיות.
עוגת שמרים שוקולד
עוגיות מזרחיות.

ממרח קישואים, חומוס, טחינה, מטבוחה, סלט ירוק,סלט חי, כרוב וגזר, ממרח זיתים, סחוג ביתי, סלט עדשים ואגוזי מלך.

דג טונה צרוב במחבת, עוף ברוטב מומצא,
אורז
ספרי לי בבקשההנורמלית האחרונה
איזה טונה אתם קונים, ואיך עושים אותה כך שתצא טעימה ולא יבשה? אני ממש רוצה להכין ולא מעזה.
(לא דחוף)

וסומק זה אחד ה-תבלינים!
הו, לודעת מה שאבא קונהסמטאות
ומשרים בתבלינים די הרבה ונותנים צריבה יחסית קטנה,
וזה דג יבש, לא רטוב.
אנחנוshaer
ערב שבת לא הוחלט עדיין

בוקר-מוזמנים ניקח איתנו
זלביות
בלינצ'ס
פשטידת בטטה
עוגת גבינה פירורים
חלות
ואולי קצת סלטים

ס.שלישית - דג אורז וסלטים
לפי מה שאת מביאה איתך נראה שאת המארחת...בטעות נכנסתי
חחחחחshaer
אצלנואבןישראל
ערב שבת
מושט ברוטב בתנור
קוסקוס וכנפיים ברוטב עם תפוחי אדמה
בוקר שבת
שעועית ירוקה
מוקפצים
קציצות מטוגנות
סעודה שלישית
פיצה
עוגת שוקולד
עוגיות קוואקר
חלות קנויות

סלטים
גזר מבושל
סלק מבושל
טחינה
חציל קלוי
חציל מטוגן
ביצים

טוב, צריך להחליט מה מכינים (שאלות בפנים)יעל מהדרום
לק"י

חלות (מההקפאה)
סלט חצילים ובצל מטוגן
סלט חצילים נוסף
סלק
טחינה
טרשי (דלעת ותפו"א)
סלט גזר וכרפס
סלט חי

עוגה- נראה מה יצא.

ליל שבת:
קוסקוס
חזה עוף
אולי גם תפו"א

יום שבת:
דג סלומון- זה הולך עם פטריות בתנור?
אורז

סד"ש:
מחפשת רעיון למשהו שגם הילדים יאהבו (הם אוהבים פנקייקים, אבל נראה שפחות מתלהבים).
ואולי עוד משהו
הסלומוןצמיד זהב
רץ עם פטריות בתנור. ממש!! זה מעולה!

סד"ש- איזה פשטידה טעימה?פנקייקים חלביים,אז אפשר פשטידת בצל..
תודה רבה!! והמלצה לתיבול לא מתוק יש? כמה זמן בתנור?יעל מהדרום
מממ 12 דק בתנור עד 15צמיד זהב
ניראלי זה היה ר סויה עם טעפה טריאקי ופטריות?
לא.
אני אברר בעז'ה עכשיו. היה מוצלח כל כך!!
תודה! ובלי רטבים...אחפש באינטרנט משהו. תודה!!יעל מהדרום
אם עדיין רלוונטי-מקום בעולם
מיונז
חרדל
סילאן
לימון
מלח
פלפל
שמן זית
שום
דבש

יוצא מעולה מעולה
תודה..לא נראה לי שאני אוהבת אוכל מתוק (ואין מיונז, חרדל ודבשיעל מהדרום
זה לא יוצא רוטב מתוק..מקום בעולם


תודה! אולי ננסה בהזדמנותיעל מהדרום
מאפינס כלשו הולך לסדש?סמטאות
מה הקריטריונים שצריך להיות?
(אנלא אוכלת סדש, אז שואלת זה צריך המוציא או מזונות?)
"המוציא" יש בכל מקרה.יעל מהדרום
לק"י

מחפשת דברים שלא משנה ברכתם.
"מאפינס" התכוונת לעוגות או פשטידות?
אולי נעשה טורטיות במילוי פיצתי ונעשה בטוסטריעל מהדרום
כן, אם חלבי אז מאפינס קוטג, זה רק לערבב מצרכיםסמטאות
ואפשר גם משו קצת יותר עבודה, מאםינס ירקות
הטוסטר אובן החלבי התקלקל. אז רק פרווה בתנוריעל מהדרום
לק"י

תודה!

אני מחפשת בעיקר משהו שהבן הגדול שלי יאהב. והוא בעייתי באוכל בזמן האחרון🙈

אבל בשבילנו פשטידות זה טוב.
טוב, נראה מה יצא בסוף.
בהצלחה!סמטאות
בטח אמא שלי נושמת לרווחה מאז שהתחלתי אני להכין את האוכל,
הייתי סיוט בתור ילדה, היה קצר יותר להגיד מה אני כן אוכלת מאשר מה לא..
תודה!יעל מהדרום
לק"י

למען האמת שהוא יכול פשוט לאכול לחמניה עם גבנ"צ. אולי באמת נעשה ארוחה חלבית.

והוא בן 5.5, ככה שהטעם שלו משתנה מידי פעם. מקווה שיחזור לאכול את המגוון שהיה אוכל....
אז עשיתי קצת שינויים:יעל מהדרום
לק"י

ליל שבת:
קוסקוס
תפו"א ועגבניות בתנור
דג סלומון עם פטריות

יום שבת:
חמין חיטה עם תפו"א (פרווה)
אורז
תפו"א בתנור
חזה עוף עם בצל ופטריות

עוגות תפוזים- באחת שמנו גם תפוחים וקינמון
מקווה להכין גם עוגיות.
אצלנונחשון מהרחברון

ערב מרק קוסקו וקוסקוס

בוקר בקר ברוטב יין ופטריות, תפו"א בתנור ואורז

סד"ש פשטידת טונה ופסטה ברוטב חמאת עגבניות. צזיקי

חלות

חומוס

טחינה

טפנד

סלק

קינוח

 מנג'טים קורנפלקס עם שוקולד ואגוזים טחונים

גלידה וניל צ'יפ עם שוקולד מריר, לבן אגוזים ושקדים טחונים

אצלנו בעז'הצמיד זהב
חלות שבהתפחה
מושט בתנור ברוטב חמצמצ או על האש ורוטב אדום
בשר כנראה אסאדו עם ריבועי בטטה ותפואחדמה
אורז
סלטים: חציל פרוסות
חציל מיונז
ביצים
סלט עגבניות
סלט כרוב
טחינה
ואולי בלט ירוק/ פסטו

בוקר
שאריות
עד שקמים וזזים...

עוגת שוקולד כנראה הכי פשוטה שיש/ סופלה
קוקולידה.


לכבוד שבת קודש!!
אצלנונקודה טובה
כרגע כלום

אין לי טיפת כוח לבשל.... ואין לי לאן לסוע עם הקורונה הזו.

הטלתי על בעלי את מלאכת הבישול..אין לי מושג מה הוא יכין.
מובן כל כךיעל מהדרום
לק"י

היתה לי איזו תקווה לנסוע לשבת.
בסוף אנחנו בבית.
------אין לי הסבר

ערב שבת-

מרק עוף

אורז

כרובית וברוקולי

 

בוקר שבת-

בלינצ'ס תפו"א

עוף ברוזמרין

קציצות הודו מטוגנות

כרובית וברוקולי

בטטות בתנור

קולורבי בתנור

אורז

חמין פרווה

 

סעודה שלישית-

לא הוחלט עדיין

 

העיקר שבעניין-

עוגת שוקולד צ'יפס(מתכון טעים במיוחד של @כתר הרימון האלופה)

רוגלעכים

קסטות שוקולד

ומדוע נפקד מקומם של הדגים?השם בשימוש כבר
לא נוגעת/מריחה/מתקרבת/חושבת על דגים. לאכזבתו הרבה של בעלי...אין לי הסבר


רילי? כל סוגי הדגים? יש כאלה ממש טעימים!! את מפסידה...השם בשימוש כבר
לא מתקרבת.אין לי הסבר

מגעיל אותי עצם המחשבה ועצם המהות. וגם העצמות של הדג.

 

כל פעם שניסיתי לטעום הצטערתי על הרגע.

וטעמתי סוגים שנחשבים כ"טעימים",

כמו סלמון נגיד...

אז היאך תנצלי מד"ג אם ביום דג אינך אוכלת דג????? השם בשימוש כבר
סתם סתם, מבינה את הגועל.
זה כמו שאני לא מסוגלת להסתכל על ליצ'י.
בעיני זה סוג של מדוזה.
הקב"ה יציל אותי מד"ג גם אם לא אכלתי דגאין לי הסבר

העיקר שאני שומרת את ד"ג, לא?

אכן, כמעט מפורש במשנה ברורה.הָיוֹ הָיָה

הוא כבר הכיר את האמונות שאנשים מייחסים להם חשיבות רבה מידי, ומבהיר: כל העניין הוא עונג שבת - מי שלא אוהב דג - מצווה שלא יאכל!!!

 

 

אממה, באמת ההפסד כולו שלך, דגים זה מדהים.... 

בחורה כלבבי את!בוקר אור
מה זה קסטות שוקולד?יעל מהדרום
זה קסטות. פשוט עם מילוי שוקולד..אין לי הסבר

שמים ביסקוויטים בתבנית אינגליש קייק(כשיש לי כוח אני גם מצפה אותם בשוקולד)

שמים מעל מוס שוקולד(אני מכינה אותו רק מריץ' ושוקולד)

שמים מעל שורה של ביסקוויטים.

 

מקפיאים לשעה וחותכים בין הביסקוויטים.

שומרים בקופסא אטומה במקפיא.

(בתבנית אינגליש קייק נכנסים רק 5 ביסקוויטים. משמע 5 קסטות)

 

מקווה שהסברתי כמו שצריך...

אצלנוחיים של
די הרבה סלטים - עבדתי יחד עם אחשלי.
הוא התגלה כיעיל במיוחד...
כולל שטיפת כלים וניקוי הכיור🙄

דגים
מרק
עוף

טשונט
דג מלוח

סלט סלמון מעושן עם מיונז

עוגות:
עוגת גבינה - מתכון שאני מכינה פעם ראשונה. מעניין איך יצא
פאי שוקולד
עוגיות אגוזים

מה זה עוגיות אגוזים? נשמע טעיםיעל מהדרום
עוגיות אגוזים.חיים של
זה עם מרגרינה.
אולי אפשר להמיר.
לוידעת..
ולא ציפיתי בשוקולד כמו שכתוב בסוף..

תודה רבה!יעל מהדרום
אגב העוגת גבינה יצאה מטורפת...חיים של
והיא בלי מיקסר.
אמנם עם הרבה פודינג אבל טעימההה
ואולי כדאי להוריד קצת סוכר מהגבינה
כי זה ממש מתוק

החלטנו אתמול על תפריט טעים😋😋טארקו
רק צריך להכין

ליל שבת:
חלות(מהמקפיא) וסלטים
פטריות ממולאות בשר
קציצות בשר ברוטב צהוב-ירוק(מהמקפיא)
אורז

בוקר שבת:
חלות בולטים כנל
דג אמנון בבזיליקום ועגבניות שרי
לחמאבעג'ון/פוקצ'ת בשר
סלט חסה

סעודש:
סלט שווה, אולי עם עגבניות ועדשים מונבטות.. נזרום
פיצה/פוקצ'ה -עם תוספות כייפיות
אולי עוד משהו מהפטריות.

סלטים:
ממרח דלורית, חציל בפירורי לחם בתנור, קישואים מוקפצים, כרוב צלוי, עגבניות מיובשות, פסטו(מהמקפיא), מטבוחה(מהמקפיא), ממרח זיתים(מהמקפיא) ואולי בטטות מקורמלות, אם נגיע לזה.

נשנושים וכו-
תלוי בזמן והכוחות, כרגע יש חיתוכיות קוואקר שוקולדציפס, ויש הרבה חלומות אבל יש פה בן שנתיים בין הרגליים אז אין לדעת..
איך את מכינה פסטו?ט'

כל המתכונים שמצאתי היו חלביים וכותבים שבלי זה הממרח לא יוצא קרמי ושווה

 

ממ..טארקו
ישמצב שחלבי יוצא טעים יותר🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
מכינה עם עלי בזיליקום, שום, שמן זית.. אם יש לי מוסיפה שקדים/אגוזי מלך/קשיו. וטוחנת עד מרקם חלק. יוצא ממש טעים לדעתנו.
איזו כמות של עלי בזיליקום?ט'


חח לא רשמתי כמויות של כלום..טארקו
אני שמה חבילה של עלי בודק על 2 שיני שום ושמן זית כמה שצריך למרקם חלק

האמת לא יודעת כמה זה בכמות. זה בערך בגודל כמו של חבילת פטרוזיליה נקיה
יש לי במרפסת ט'
אחכה שיצמח עוד קצת ואז אנסה להכין.
הכי שווה!!!טארקו
כדי לקבל צנצנת קטנה צריך 2-3 כוסות עלים דחוסיםופל לימון


מהה?? מי כתב את זה?מקום בעולם
זו שטות מוחלטת..
אנחנו מכינים פסטו כל שבוע ויוצא מדהים.
החלבי שמכיל פרמזן מגוררתופל לימון

אולי טעים יותר אבל מחזק פחות זמן.

גם הפרווה יוצא קרמי ושווה

ותמיד אפשר לערבב לתוך כמות קטנה של פסטו פרמזן מגורר

רק אני חושבת שלפסטו יש טעם של עשבים?יעל מהדרום
לק"י

כתיבול או תוספת זה עשוי להיות נחמד, אבל סתם ככה.....
זה אולי עניין של טעם וספציפית איזה פסטו טעמתבטעות נכנסתי
אני מאד אוהבת פסטו, לדעתי יש לו טעם קצת חזק אז אני יותר אוהבת אותו כמטבל עם לחם או בפסטה וכד' ופחות אתחיל לאכול אותו בכפית.. הוא גם לא מיועד לזה
לא זוכרת אם אכלתי על לחם או לאיעל מהדרום
לק"י

אבל לא חושבת שגם עם לחם זה היה לי טעים.
הכנתי עם בזיליקום, שום, אגוזי מלך אני חושבת, שמן זית.

כשאני משתמשת בבזיליקום ברטבים וכו' אני שמה ממש מעט.

האמת גם אני לא אוהבת כל כך בזיליקום כי הוא מאד דומיננטיבטעות נכנסתי
ולמען האמת גם לא עשיתי פסטו אבל יש לפרג פסטו ממש טעים לדעתי בהכשר הרב רובין אבל בינתיים מצאתי אותו רק בחנות שלהם בשוק מחנה יהודה
בטטות מקורמלותחיים של
איך את מכינה?
חותכת בטטה לקוביות די קטנותטארקו
שמה בתבנית, קצת שמן, מכוסה בנייר כסף עד שהבטטות רכות(20 דקות בערך)
מוציאה, מוסיפה סילאן/סוכר חום, רוטב צ'ילי מתוק ורוטב סויה-ביחס בערך שווה, קצת יותר סוכר/סילאן ביחס לשאר. לא הרבה מכל דבר..
אופה עוד כמה דקות פתוח שיקבל קרמול וקריספ.
תודהחיים של
נשמע טוב
ממרח דלורית - הכיצד?טל..
קישור-טארקו
חומוס דלורית | אז מה את עושה כל היום?

"חומוס" דלורית של אפרת ליכטנשטט.
אני טיפה משחקת עם התבלינים.. שמה אגוז מוסקט במקום קינמון וגם שום גבישי אבל לפי הטעם כזה.. הבן שנתיים שלי מכור לזה וזה ממש קל להכין
תודה!טל..
מגניב ממש, בטח ינוסה פה בהזדמנות
באמת לא כתבתיבטעות נכנסתי
התארחנו אבל הבאתי איתי דברים
עגבניות שרי ושום קונפי
סביח
סלט חצילים בתחמיץ
טחינה ירוקה
סלט חסה עם בטטות ונבטים
כרוב צלוי בתנור
קוקילידה לקינוח
פיציות לסעודה שלישית
מה הבאת כסביח?יעל מהדרום
עשיתי את זה כסלט שאפשר לשים על חלהבטעות נכנסתי
סוג של סביח
פרוסות חצילים אפויות/מטוגנות
פרוסות ביצים קשות
פטרוזיליה קצוצה
טחינה מוכנה
לערבב הכל
אפשר גם גרגירי חומוס מבושל, אני לא שמתי
זה נשמע ממש טוב!!חיים של
בדיוק העבירו לי...חיים של

היי בננות
בקשר לבנות שמחפשות עבודה בכל מיני מקומות, אתרי דרושים וכו...
יש חברה אחת שנקראת Bhip, החברה הזו היא מעין כת שבנויה בצורת פירמידה, כל אדם שם- ככל שיש יותר אנשים תחתיו כך הוא מרוויח יותר. זו חברה נוראית שהפילה הרבה צעירים בפח ומוטטה את המשפחות שלהם מבחינה כלכלית.
העיקרון הוא שאדם מתקשר ורוצה להשתתף בחברה, הוא מוזמן ל-3 מפגשים (כעת, בגלל המצב- זה בזום) שבהם עושים לו שטיפת מוח כמה הוא חייב את הכסף וכמה זה רק יעזור לו, וכמה הוא הולך להרוויח בקלות. ואז הוא נכנס לחברה וצריך להוציא מעצמו כסף לרכישת המוצרים ואח"כ אולי לכסות את זה כשמוכר אותם.
הם עם השיטה הזאת הפילו כמויות של צעירים והרסו אותם.
אז רק רציתי להזהיר כי פגשתי בהם כבר 4 פעמים רק ב-3 שבועות האחרונים!!
וכל פעם נציג אחר שלהם מתקשר כי כל אחד מהם רוצה להשיג כמה שיותר אנשים. אז בבקשה תזהרו מהם!!!
אפשר לזהות אותם על ידי הפרטים הבאים:
(כי הם לא כותבים את השם שלהם כשהם מפרסמים משרה, אלא כל פעם כתובים בתור משהו אחר...)
1. הם כותבים שזה מיועד לבני 20+
2. בדר"F בכותרת כתוב שזו עבודה מהבית ואונליין ואפשר להרוויח ממנה בקלות.
3. לפעמים הם מציינים את עניין המפגשים.
4. הם בעיקר מדגישים את הקלות שבעבודה ושברווח ממנה. מדגישים שאין צורך בניסיון ועוד...
בבקשה אם אתן נתקלות בהם- קודם כל, אל תאמינו להם, וגם- ממש אשמח אם תעבירו את זה הלאה לעוד בנות, כדי שלא ייפלו בפח שלהם.
תודה רבה רבה ❤
נשמע טוב!!יעל מהדרוםאחרונה
אשמח למתכון פרווה מוצלח ומנוסה לבצק של עוגת מספריםטוזי

ואם זה יכול להיות גם ללא גלוטן אז בכלל טוב...

 

יש לנו מתכון מעולה חלבי, אבל הפעם צריכים פרווה. 

תוך כדי שאני כותבת אני חושבת לי שאולי אפשר פשוט להחליף את החמאה במחמאה או מרגרינה, מה אומרים?

בודאי שאפשרופל לימון
👍🏻👍🏻 תודהטוזיאחרונה
מה מכינים לשבת?בוקר אור

כאן

ערב

מרק דלעת וחומוס לפי המתכון של @*אשתו של בעלי*

קוסקוס

קציצות ברוטב כלשהו (הבו רעיונות! לא אדום ולא צהוב)


בוקר

לביבות גבינה


סדש

אנטיפסטי

צ'ולנט- איך מוודאים שלא ישרף? שבת שעברה נשרף לנו

שניצלים מהמקפיא/ נכין חזה עוף כלשהו- עדיין בהתלבטות


עוגת קפה בחושה מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טחינה

סלט זיתים מהמקפיא

סלט ירקות, סלט אבוקדו 

תעדכני איך יצא ואם אהבתם...*אשתו של בעלי*
אפשר קציצות בלי רוטב?יעל מהדרום
נוסעים.. מביאים איתנו עוגה שנקנה מחרתוהה לעצמי
לקציצות אפשר לעשות אותם עם כרוב, ואפשר בריבת בצל (מתכון של @המקורית)


על צולנט בעיקר מתפללים, מוודאים לפני ששמים על הפלטה שזה במרקם נזיד והשכבה למטה לא נדבקה וכשאוכלים מוותרים על השכבה התחתונה.

אצלינויעל מהדרום

לק"י


חצילים בציפוי פירורי לחם

טחינה/ חומוס ביתי

עוד חצילים

משייר

סלט חי


עוגות תפוזים ושוקולד

אולי עוגיות שוקולד


ליל שבת:

קוסקוס

עוף עם בצל, גמבה וכדומה

מרק ירקות ושעועית


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

כרובית, ברוקולי וקישוא בתנור

שניצלים

אולי חזה עוף נוסף


סד"ש:

כנראה שחביתות ופיצות

אפשר לחמם חביתות על הפלטה?תוהה לעצמי
כן. מאיזו בחינה את שואלת?יעל מהדרום
אם זה לא מתקלקל. אף פעם לא חשבתי לנסותתוהה לעצמי
ותמיד שוברת את הראש על מה לתת להם לאכול בשבת בבוקר כדי שלא יתמלאו רק מעוכות.. ביצים קשות לא היו אטרקטיביות מספיק ופנקייקים זה מיליון עבודה ביום שישי. אז אולי ננסה חבילות בהזדמנות
אולי קציצות עם בצל מקורמלמתיכון ועד מעון

אני עושה את המתכון של חן במטבח

מצטרפת לראשונהמתיכון ועד מעון

ע"ש

מרק גרוסים

עוף ברוטב מתוק

אורז ותפוחי אדמה אפויים

כרובית, חסה וכרוב

 

בוקר

סלמון עם עגבניות ולימון

שוקיים עם בצל

עלי פילו עם בשר

אורז וחצאי תפוחי אדמה אפויים

ברוקולי, חסה וכרוב

 

סד"ש

טחינה מטבוחה חצילים

בטטה וקוגל

 

יהיו גם עוגות שמרים ואם יהיה כוח גם חיתוכיות חמאת בוטנים

 

אצלנו שבת יומולדת ל2 הגדולותמאוהבת בילדי

ההורים שלי יהיו אצלנו בערב שבת:

אורז

חורשט

עוף כלשהו שאמא שלי ביא

סלטים- חציל שניצל (כבר חצי התחסל...), סלק, משייר, חומוס, טחינה, סלט ירוק, סלט חסה, סלט חי, בטטה בצ'ילי

 

לבוקר חמין לבעלי

אורז ועוף בתנור עם דלעת לנו

 

דגים לסד"ש

 

כמובן עוגות יומולדת, מתלבטת אם להכין גם רולדה

פירות

חטיפים...

אצלנועלמא22

ערב שבת

מרק כתום

לזניה

דג סלמון

פסטה שמנת פטריות

כרובית מוקרמת


בוקר שבת

חזה עוף כלשהו

אורז

תפוחי אדמה

כרובית בתנור

אם יהיה לי זמן וכוח גם שעועית ירוקה


חלות מהמקפיא

סלטים חיים

עוגת ביסקוויטים

שאריות של עוגת יום הולדת של הבת שלי

קורנפלקס בשוקולד


הרבה דברים, אבל אני אוהבת שיש לנו אוכל לכל השבוע

אצלנואבןישראל

ערב שבת

דגים סלמון במיונז וחרדל

ומושט וטונה  בסיר עם רוטב אדום

מרק בשר קוסקוס


בוקר שבת

שווארמה

כנפיים ברוטב מתוק

אורז


סדש

דגים וסלטים


סלטים

חציל מטוגן וחציל במיונז

מטבוחה ביצים שומר מבושל

טחינה כרוב לבן וסלט עגבניות וזיתים


עוגיות שוקולד ציפס חלביות

עוגת בסקויטים

עוגת תפוזים

חלות שהספקתי להכין ברוך השם 

אנחנו ב"ה נוסעיםטארקו
אולי אכין עוגיות שיהיה לנו להמשך השבוע+להביא, לא בטוח
אצלנוהמקורית

דגים לערב + מרק


קידוש בבוקר - סמבוסק פיצה קנוי


סעודה שלישית - סלמון בתנור


סלטים חיים, מטבוחה,חצילים

לקינוח קניתי מילפיי ושוקולדים. יש פיצוחים


שבת שלום

מתארחיםנפש חיה.

חילבה

עוגת תפוזים

לגבי הצולנט לשבתפצל"פ

אני אומר לא מניסיון אלא ממה ששמעתי

מערב שבת שמים את הצולנט על הפלטה עם מספיק מים כדי שלא יישרף

ואז אחרי הסעודה של הבוקר (או מספיק זמן לפני... תלוי מתי אתם אוכלים, וגם משתנה קיץ חורף) שופכים/מוציאים חלק מהמים כדי שזה ייצא צ'ולנט ולא מרק ויקבל באמת מרקם יותר סמיך

כמובן אם רוצים לשפוך אז לפי דיני החזרה לפלטה בשבת כל אחד כמנהגו

לגבי הצולנטנפש חיה.

אני שמה על תחתית ברזל הפוכה (מכירה את התחתיות לסירים ממתכת? יש להן "רגליים" כאלו

אז אני הופכת ככה שה"רגליים" כלפי מעלה ואז שמה את הסיר.


אפשרות אחרת (את זה אתם צריכים לברר על פי הפסיקה שלכם) אם המים מתאדים וזה גורם לסיר להיחרך,

להוסיף לסיר שקית עם מים ולעשות בה חור כך שלאט לאט המים יצאו לתוך הסיר.

תודה לכולן על הרעיונות!בוקר אור

בסוף הכנו קציצות ברוטב לימון

יצא נחמד. לי קצת חמוץ מידי, בעלי אהב

ופרוסות חזה עוף בצ'ילי שיצאו מתוק מידי- אולי נערבב ביניהם 😂

בעלי סידר פרוסות תפוחי אדמה מתחת לצ'ולנט, נקווה שיעזור

שבת שלום!

עם סיר שחור טוב, ולא סיר כסף כזה, לא אמור להישרף.אונמראחרונה
שאלה לגבי ממולאים...למה תמיד התחתית נשרפת?ממתקית

תמיד תמיד. לא משנה מה אני עושה...

עם רוטב?יעל מהדרום
אולי הסיר בעייתי?יעל מהדרום
צריך לבשל על אש נמוכה ממשתוהה לעצמי
ועוד שיטה שראיתי ולא ניסיתי זה לשים מתחת שכבת תפוחי אדמה כדי לבודד בין המילואים לסיר שלא ישרפו
ולפעמים צריך במהלך הבישול לנענע את הסיר בעדינותתוהה לעצמי
כדי שהרוטב יזחל מתחתנים והם לא ידבקו לסיר
אנסה, האמת שלפעמים מוסיפה עוד מים במהלך הבישולממתקית

בקיצור אף פעם לא הלך לי עם ממולאים...
חשבתי לנסות בתנור זה הולך?

תודה, אנסה על אש נמוכה יותר.ממתקית

והשיטה עם תפוחי האדמה- פעם ככה הייתי מכינה, וכל תפוחי האדמה היו נשרפים והממולאים היו מקבלים טעם של שרוף, הפסקתי עם תפוחי האדמה. אבל עדיין תמיד מה שבתחתית נשרף.

אני לא מכינה הרבה ממולאיםתוהה לעצמי
אבל כשכל אז אחרי רתיחה מורידה להכין נמוך של הבינוני
אש קטנה ממש, בדיקה מידי פעם אם נדבק ואם כןאורין

להפריד קצת מהתחתית ולהוסיף מים רותחים. ובכלל מלכתחילה - אני שמה מים בנדיבות, אחרי שרותחים מנמיכה מאוד ושומרת כל הזמן.

צריך שיהיה די רוטב בסירופל לימון

ולפעמים גם סוג הסיר משפיע (בסירים של המותג רוסו נדיר שנשרף , כדאי לנסות)

מה את עושה ממולא?אונמראחרונה

פרוסות תפוחי אדמה למטה נהיות ממש טעימות ומפרידות מהתחתית.

ואם זה כרוב ממולא אז את האמצע של הכרוב וכל השאריות למטה והם מקבלים טעם מושלם, ושומרים מחריכה.

מה אפשר להכין מפירות קפואים חוץ משייק?נעמה301
(בננה, מנגו, פירות יער ותותים)
רוטב לעוגת גבינה (מתותים ופירות יער)יעל מהדרום
עוגת מוס גבינה ותותיםופל לימון
תודה רבה!נעמה301
סורבה מנגו / או פירות יער טעים לשים בעוגהאמרלדאחרונה

אני מערבבת אוכמניות עם קצת קמח,

כדי שהצבע לא ימרח..

ואז שמה באמצע עוגה בחושה לבנה

זה טעים וגם נראה מהמם

 

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראורין
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

ומה יש בבר?ממתקית

המבורגר קנוי? או שמכינים כמו קציצות בבית?

אנחנו הכנו, אבל מה שרוציםאונמראחרונה
אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

תודה, אין פה מקום להכניס סיכהדיאט ספרייט

אז לא אקנה אופה לחם.

אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

תוכלי לפרט קצת יותר לגבי הדיפים?דיאט ספרייט
לא כ"כ הבנתי מה החטיף שטובלים ומהם המטבלים
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

קוביות עוף מחזה עוף?אורין
כן, מוסיפה אותן לקראת סוף הבישול והן יוצאות רכותסטודנטית אלופה
נשמע משדרג. לא יצאות יבשות כי זה חזה עוף? כמה זמןאורין

בישול הן צריכות?

תלוי בגודל אזור ה10-15 דקסטודנטית אלופה
לא יוצאות יבשות
תודהאורין
אגב,בכדי שחזה עוף יצא רך ועסיסי*אשתו של בעלי*

כדאי מאוד לפזר עליו מעט קורנפלור ולהשרות אותו כרבע שעה קודם הבישול שלו ואז להוסיף אותו לתבשיל/מרק.

יוצא רך רך ועסיסי

להשרות במרינדה מסויימת? או סתם להשהות עם הקורנפלוראורין
אם זה למרק*אשתו של בעלי*

אז מרינדה לא שייך לכאן.

רק קורנפלור.

ץאם מבשלים את זה עם רוטב וירקות שונים

אז אפשר במרינדה וקורנפלור יחד

תודהאוריןאחרונה
המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגול
רעיונותפרח שמח
חיתוכיות ריבת חלב. טעים ממש
נשמע טעים! מה זה?יעל מהדרום
ראיצי בגוגל. זה באמת מוצלחיעל מהדרום
באמת טעיםפרח שמחאחרונה

וזה מעולה מההקפאה

ולמי שרוצה אלפחורס זה הרבה יותר מהיר

אולי יעניין אותך