כל היום בבישוליםיוקטנה
הצילו! בשבועות האחרונים נדמה כאילו אני כל היום מבשלת! כאילו פתאום כולם במשפחה הכפילו את כמות המזון שהם אוכלים, ואני כל הזמן במרדף אחרי הכנת הארוחה הבאה (וזו שאחריה)!
אשמח לטיפים מבעלות נסיון - המשפחה שלנו גדולה (5 ילדים בע"ה), כולם אוכלים רק בבית, כך שאנחנו מדברים על ארוחת צהריים וארוחת ערב. 
אולי זו טעות, אבל מאוד חשוב לי שהאוכל יהיה ביתי. שניצלים מוכנים אינם מתקבלים בברכה (אלא אם זה אצל אבא שלי - שם אין חוקים ). אני משתדלת גם להמעיט בגלוטן, כך שארוחות קלילות יותר כגון לחם-פסטרמה או ספגטי-קטשופ הן למקרי חירום בלבד (שקרו כבר כמה פעמים בשבועות האחרונים, למרבה הצער ). 
פעם הייתי מכינה סיר מרק גדול (סיר לחץ 7 ליטר) והוא היה מספיק לי לארוחה עיקרית היום (עם העוף) ולארוחה השניה מחר (בלי עוף - נגמר). היום הסיר נגמר בארוחה אחת! כאילו, ב"ה והכל, אבל אוווווווף!!!!!! 
ולא רק שהפיות יותר רעבים, במקביל גם אוזל הזמן לבישולים! התינוק ער יותר ויותר, וערמות הכביסה הולכות וגבוהות גם הן! 
הצילו! בעלות הנסיון - איך עושים את זה?!?!?!?!?!?!
אני מכינה כל ערבליום שלמחרתעידית לקס
בד"כ זה תבשיל קדירה שכולל אורז / תפו"א/ ירק מבושל.
וכשאין כח אז....
יום א' +ב אוכלים ממה שנשאר משבת
יום ג' פיצה ביתית
יום ד+ה  שניצלים טריים מהמחבת
יום ו' משהו קליל  לקראת שבת
פיצה ביתית? שניצלים ביתיים???יוקטנה
את תותחית! זה בשבילי נחשב השקעות של שבת!  וואלה הילדים שלך זכו! 
כל הכבודשלה שוב
לכל הנשים שמתפקדות בערב ומריצות בישולים, כביסות ואוכל, אני בערב כבר מתמוטטת...
ותמיד בעלי צוחק עלי שהאמירה האחרונה שלי תהיה- אז מה אני אכין מחר לאכול???
זה באמת מבאס יוקטנה...
השכנה שלי מעליי, אני כמה שעות לפני שבת, הבית הפוך, הילדים רעבים ואוכלים פשוט את הלחמניות שהכינו בגן- את נכנסת אליה- הם מסביב לשולחן עם עוף ותפו"א (ושבעה ילדים...) והיא לא תשלח אותי מהבית בלי לקחת איזה לחמניות או סלט שבדיוק הכינה...
דברים שאני מריצה באוכל- זה עוף עם תפו"א בתנור (פשוט דוחפים הכל לתנור...) עוף בפפריקה (מטגנים המון בצל/מקפיצים ומוסיפים חזה עוף מתובלים) עוף שלם בגריל, לקנות סיר של קוסקוס- להכין מרק - ומעל לשים קוסקוס (במקרה שלך- סיר גדול של קוסקוס), ביום חמישי- שניצלים בכמות לצהריים ולשבת- וסגרת את השבוע...כל זה בלי מרקים, פשטידות, קדירות ודוגמאות אחרות של לדחוף ולחכות...
אבל משתפשפים לא? אני תמיד מנחמת את עצמי שזה משהו שלומדים במשך הזמן- אחרי שתעברי את המשבר הזה, תדעי איך להתמודד עם בישולים לחמישה ילדים!! תחשבי איך התקדמת מאז שהתמודדת עם לבשל רק לבעל או לילד אחד...
יוקטנה החמודה, לאיזה פתרון ציפית??יהודית פוגל
ב"ה כולם גדלו וכולם רעבים כל היום, מה האפשרויות?? אמא שמבשלת וה-ר-ב-ה!!!! שרק יהיה לך כח. אולי יום-יומיים בשבוע הבעל יבשל?? פעם בשבוע אמא תארגן ארוחת צהריים?? אבל בעיקרון אין לזה כנראה פתרון מי יודע מה...
צריך לארגן את השבועחיל'ה
אצלי זה עבד כאשר היו כל הילדים בבית. היום הם כבר גדלו והבית פחות מלא.
התוכנית היתה:
א' ואם אפשר גם יום שני- אוכל משבת (צריך לבשל כמויות גדולות לשבת, אבל זה משתלם)
ופעם אחת נוספת - בד"כ חמישי משהו פשוט : אולי טונה מקופסא עם סלט ופיתות או פסטה עם סויה (לא טבעול אלא סויה- הרבה יותר בריא)
זה משאיר רק 2 ימים לבישול ממש. ואז אפשר לארגן אותם יותר בקלות...
בהצלחה!
ו- זה עובר לפני ששמים לב, ופתאום הם גדולים! ואז הבית חוזר להתמלא ב"ה בחגים ובחופשים...
תודה לכן... אולי באמתיוקטנה
הפיתרון הוא בציפיות ראליות  רעיון נהדר להיות חברים של טונה
למה לעשות הרגשה רעה?מנור סרור
הרי נראה לי שאצל רוב משתתפות הפורום זה לא כ"כ אופציה שהבעל יבשל יום-יומיים ארוחת צהריים וגם רובן לא גרות ליד אמא שיכולה להכין להם אחה"צ (חוץ מזה שיש גם סבתות עסוקות בימינו...). אז למה לעשות להן הרגשה רעה שרק להן הבעל לא עוזר לבשל או אמא לא שולחת ארוחות??
ויוקטנה אני ממש מבינה אותך- זה בהחלט מתסכל לפעמים שמשקיעים באוכל שווה בתקווה שיספיק לפחות ליומיים כדי שמחר לא נצטרל לעמוד שוב לבשל ובסוף בולעים הכל בארוחה אחת...
צריך לאמץ את המתכונים הכי פשוטים ומהירים ולשמוח שיש למי לבשל ויש מה לבשל ויש כוח לבשל (ב"ה שתמיד תמיד יהיה!!)
בהצלחה! 
סתם תובנה ללא עצהטל תלתל
נשמע כאילו האינסטינקטים שלהם פועלים לקראת החורף- אוגרים מזון לתקופה הקרה וחסרת המזון...
החזיקי מעמד! העם איתך!
וסליחה שאין עצה, פשוט שום רעיון לא עולה לי בראש חוץ מאשר לשלוח חיבוק...
זה עוזר מאוד!! יוקטנה
אולי לעבור לסיר יותר גדול?אדמונית החורש
לי יותר קל לבשל כמות כפולה או משולשת מאשר שתים-שלוש ארוחות נפרדות אבל...
החברה' שלי די מפונקים וקשה 'למכור' להם את אותו תפריט יומיים ברצף אז אני נעזרת המון במקפיא.  אני מכינה תבשיל בכמות גדולה, חלק להיום וחלק למקפיא לשבוע אחר.  יש דברים שטעימים יותר טריים ואז אני מתחכמת למשל:  מכינה פשטידות ומקפיאה אותן לא לגמרי אפויות.  ואז רק מפשירים ומכניסים לתנור וזה ממש כמו טרי בלי כל הבלאגן והזמן של ההכנה.  אני גם מכינה מראש מה שאני קוראת לו בסיס לתבשיל בשר שכולל בצל מטוגן ובשר מבושל במעט רוטב.  לזה צריך להוסיף ירקות ולבשל קצת.  כנ"ל שניצלים מצופים מוכנים לטיגון ועוד...
מנסה להצטרף לרעיונות:אני ירושלמית
1. קודם כל למה 2 ארוחות מבושלות? גם אצלי אוכלים בבית ורק בצהרים אוכלים מבושל. בערב אוכלים סלט/ירקות חיים,  ביצה, גבינות/מוצרי חלב, אני זוכרת שאתם לא צורכים כ"כ מוצרי חלב, אז אולי במקום זה תוסיפי נגיד טחינה/חמאת שקדים/אגוזים  וקרקרים מקמח מלא/פריכיות אורז... ולקינוח פירות חיים ולמי שרוצה משקה חם (תה). כמובן שאם צורכים מוצרי חלב אז זה פשוט בהרבה.אגב מה בנוגע לסויה? יש הרב הממרחים ומעדנים/משקאות סויה... כתחליף לחלב...
כעיקרון לדעתי כדאי כמה שפחות לגוון בארוחת ערב כדי להרגיל את כולם לשגרה פשוטה ובלי ציפיות... לגוון נגיד בצורת ההכנה של הביצים(יום אחד קשה, יום אחד קשה מרוסקת, יום אחד עין, מקושקשת, חביתה רגילה, עם זיתים עם רסק עגבניות, שקשוקה וכו' וכ'ו...) לגוון קצת עם הממרחים (טחינה עם דבש, רגילה, חמאת שקדים עם דבש רגילה, חומוס וכו') לגוון עם סוגי הפירות לקינוח... בחורף כשקר ממש אפשר לעיתים  להחליף אחת מהמנות במרק, אם בצהרים לא אכלו מרק.
2. לארוחת צהרים יש לי רק להצטרף לאדמונית ולהמליץ על בישולים כפולים ומשולשים ולהקפיא- לקנות עופות נקיים ו'לזרוק' לסיר במקום עוף אחד שלושה או אפילו יותר! במקום שאת תתאמצי שתתאמץ הכירה  להכין כמות ענקית של תערובת לקציצות ולהקפיא. לא להכין שניצלים!!! זה לוקח המון זמן ובכלל לא כ"כ בריא!! לקנות חזות עוף נקיים לתבל בשמן ותבלינים כיד הדמיון ולאפות/להגריל/לטגן, כעדיפות נתונה כמובן לאפיה.
3. לגיוון ניתן להכין צלי עוף ענקקקק ולהקפיא ובהפשרה להוסיף רוטב אחר- לדוג' רסק עגבניות/זיתים/פטריות לבישול קצר ולטעם שונה...
4. לתוספות תעסיקי את הילדים- שיקלפו ירקות בערמה ואת תבשלי ותקפיאי- שיבררו אורז מלא ואת תבשלי ותקפיאי וכן הלאה ...
5. מרקים, מרקיןם מרקים, בסירי ענק בכמויות אדירות כמו למוסד....
6. בעצם זה צריך להיות בהתחלה: לקנות מקפיא גדול ואיכותי... ולהתרגל לרשום על החבילות מה יש בפנים... כי שוכחים...
7 גם זה צריך להיות בהתחלה- תתרגלי לחשוב כפול, תחשבי שיש לך 10 ילדים או אפילו יותר... מה הם ישארו רעבים?
8.להחליט שאת מבשלת נגיד רק פעמים בשבוע- פעם אחת לשבת ועוד פעם וזהו! כל השאר אוכלים מקפאה. לאט לאט תכנסי לקטע ותראי שזה ממש אפשרי רק עניין של החלטה. טואולי בהתחלה נגיד תעשי יום בישולים ענקקק, תסדרי איזה סידור לילדים ותעמדי ותמלאי את המקפיא בשביל ה'סיפתח' של העסק כשיהיה לך מקפיא עמוס יהיה לך יותר קל להתחיל את העסק...
9.  סתם רעיון לא יודעת אם מתאים לך.. אבל תחשבי, אולי תעשי הסדר עם שכנה? היא מבשלת את העוף ואת את המרק וכו'... או שיום אחד היא באה אליך וביחד אתן ממלאות את המקפיא שלך ויום אחר את תגמלי לה באותה צורה...

בקיצור לדעתי יש לזה פתרון ורק צריך למצוא אותו. ובין שאר הפתרונות זה גם להתפשר...ולא להרגיש רע אם אכלו קצת (או הרבה) פסטה או שניצל מוכן....
לחפש מתכונים קליליםveredd
זה הפתרון שלי. בעלי בלי עין הרע אוכל הרבה וטוב, ומצפה לארוחת ערב חמה וארחות צהריים חמה לאוניברסיטה. הפתרון? לבשל דברים מהירים מהירים!
למשל- יש בלוג של מישהי שקוראים לה "ניקי" בתפוז, שהיא מתמחה ממש בבישולים מהירים (מומלצים- תבשיל קדירה של עוף, פשטה וגזר גמדי- כ"כ קל ומהיר! או לביבות בטטה אפויות). ובנוסף, למה שלא תכניסי יותר קטניות ולחם? למרק תכניסי גריסים- זה ממלא חבל"ז ובריא גם באותו אופן. ועם כל ארוחה תוסיפי לחם מחיטה מלאה- ממלא מאוד, ושוב- גם בריא. אולי הם דורדשים פחמימות.
ואגב, אם אתם לא משתמשים בחלב או בכל מוצר ספציפי אחר, צריך לוודא שהם מקבלים את המצרך העיקרי שיש בו במקום אחר, אחרת הרעב פשוט נובע מחיפוש אחרי המצרך היחיד ההוא...
הרבה מהזמן של הבישולקיווי
זה הקילופים.
אולי תעשי לילדים תחרות קילופים או משהו כזה ואז תוכלי רק לזרוק לסיר + תעסוקה לילדים
כן אני בהחלט צריכה ללמודיוקטנה
לתת לילדים לעזור! זה אתגר בשבילי להרשות להם לקחת חלק בעבודות המטבח ה"קדושות" שלי... אבל אני עובדת על זה! תודה! 
גם חוסך בזמן וגם בריא יותר לא לקלףבילי
אני משערת שאת יודעת את זה...
רק שום ובצל ;)יוקטנה
קילוף תפוחי אדמה ובטטות, זה התחום של בן ה6 שלי!קרנלהאוראחרונה
וגם בן ה2+10חד' מצטרף ומצליח לא רע לקלף לפחות 2 תפו"א כמעט לגמרי.
לחתוך סלט ירקות ישראלי - גם בן ה-6 נהנה מידי פעם, או לגרד דברים בפומפיה.
חביתות מכינים הגדולים יותר ונהנים להשקיע בתוספות מעניינות.
טוסטים מושקעים עם תוספות מעניינות, גם מכינים הגדולים יותר.
פסטה יודעת להכין הבת הבכורה (13.5), אפילו לימדה אותי רוטב עגבניות עם טונה (כמו בולונז)
מג'דרה - תבשיל אולטימטיבי אצלי. מכינים כמות גדולה בהשקעה מינימלית!
בהצלחה
חייבת לבוא לבקר אותך איזה בוקר....
וואו מאיפה כל הרעיונות האלה???יוקטנה
איך את כבר כל כך ספצית בעניינים האלה?!  בטח את הבכורה של אמא שלך, או משהו כזה? תודה תודה תודה! 
בדיוק דיברנו על זה אני ובעלישמחה תמיד
עזבח את הלבשל עם זה עוד אני יסתדר זה מיליון כסף בחודש עשינו חשבון שאני ובעלי אוהבים בשר וביתי הקטנה מתחילה עכשיו עם עוף אבוקדו וכו... זה מלא כסף משכורת רק על אוכל מה עושים איך מתארגנים איך לחסוך?
רעיונותאנונימי (פותח)
בכל מה שקשור לאוכל- כל עוד זה לא מותרות, אין מה לחסוך.
תדברו ביחד על הנושא, תראו אם יש דברים שאתם קונים ומבחינתכם אפשר לוותר, אם לא סימן שהדבר נצרך ואין מה לחסוך.
אולי לחסוך בדברים אחרים שלא קשורים לאוכל.

מה שאנחנו עושים (טוב האמת שבמשך השנה אני כמעט לא מבשלת, בימים שאני עובדת- הילדים אוכלים במשפחתון- המטפלת מבשלת במקום, בעלי אוכל בישיבה, ונשאר רק לי לאכול, אז כל פעם שאני מכינה בשרי לשבת אני מכינה קצת יותר ומקפיאה לעצמי במנות) אבל באופן כללי, אולי תוכלו להמיר 1-2 ארוחות בשבוע בדגים ובסויה (אפשר גם סויה ממש פולים/פתיתים ולא טבעול- אם אתם לא מכניסים טבעול הבייתה), יש בהם מספיק חלבונים ולא צריך כל יום בשר (צריך להתרגל למחשבה), בד"כ עולים פחות מבשר. תבדקו את העלויות (לקילו) של סוגי הבשרי שאתם קונים שניצל/ חזה/ כרעיים/ טחון או כל סוג שאתם מכניסים והסוג שיקר יותר- תצרכו ממנו פחות במשך השבוע ותשתמשו יותר מסוגים הזולים יותר.

ונכון- כשתינוק/ת מתחיל/ה לאכול, אבל עדיין לא אוכל/ת מהאוכל הרגיל, ההוצאה יותר גדולה, כי צריך לקנות רק מה שאוכל/ת בנפרד.
הבת שלי, למשל, ארוחה אצלה זה 3 סוגי פירות שמכל אחד היא אוכלת שלם ואני אוכלת רק פרי אחד ליום, ואם אני לא מכינה למשפחה ירקות, אז זה לבשל לה בנפרד (קורה בימים החופשיים שלי ולשבת). 
כשהם גדלים עוד קצת וכבר אוכלים מהתפריט הרגיל אז מכניסים עוד קצת מכל דבר ואז ההוצאה קטנה יותר.

בהצלחה
בואו נגיד בקוליהודיה מא"י
"אטריות הן לא ג'אנק פוד. הן עשויות מחיטת דורום שהיא החיטה האיכותית ביותר, וחיטה היא עיקר מזונו של האדם."
וברגע שהתוספת הקלה ומהירה של אטריות הופכת ללגיטמית החיים נהיים קלים יותר. ואם רוצים להרגיש ממש טוב עם עצמנו אפשר אטריות מקמח מלא. למרות שאני לא בטוחה שיש להן יתרון תזונתי אמיתי.
חוץ מזה אולי הגיע הזמן לשתף את הילדים בבישול? אני זוכרת את עצמי בתור ילדה קטנה כבר עוזרת לאימא במטבח.
ילדים יכולים לקלף ירקות, לברור אורז, וכו'. ובהמשך גם לטגן חביתה, לחתוך ירקות ולהשגיח על הסיר שמתבשל על האש...
מדיח יש לכם? זה גם עושה חיים קלים במטבח
ועוד משהויהודיה מא"י
עושים סדרי עדפויות בבישול מבחינת בריאות, זמן וכסף.
לדוגמא: שניצלים מוכנים זה אולי לא הדבר הכי בריא שבעולם (אם כי למען האמת גם שניצלים בייתים זה לא בדיוק אוכל הבריאות האוטלמטיבי) אבל זה בטח עדיף על פני פסטרמה. ואם בשניצלים עסקנין ברור שמבחינת בריאות עדיף לקנות שניצלים כאלו שעשוים מנתח שלם על פני אלו שעושים מעוף מעובד. אבל המחיר... נו טוב המחיר... גם הרבה יותר קל לקנות ירקות חתוכים מוכנים לסלט, אבל הויטמינים... והמחיר... אז צריך לתמרן בין כל הדברים האלו, ולהחליט איפה מבזבזים כסף, איפה "מבזבזים" זמן ואיפה "מבזבזים" בריאות 
חשובאם6
לילדים עד גיל בר\ת מצוה אסור לברור אורז.
ואני יודעת גם למה זה...דבורי
בתור הבת הרביעית מ-12, הייית בוררת אורז בקצב של .... חצי כוס בחצי שעה!

רק לפני שלוש שנים למדתי לברור כמו שצריך...

אז באמת אסור לקטנים לברור.
אני עוד לא בבעית הכמויות אלא רק בבעית הארגוןאמא ל-2
שכל יום יהיה אוכל. שמתאים גם לנו גם לצוציק וגם לאפרוחית....
אבל יש לי אחות גדולה עם 7 ילדים שאוכלים כל יום בצהרים ( 1.00 ) והם מורעבים...
ואחותי טוענת שהם אוהבים טרי... סתם, היא אומרת שאין מצב להכין כמות לכמה ימים.
אה... והיא עובדת בבקרים
מושלם. תודו!

בקיצור, למדתי ממנה הרבה על אירגון, והנה כמה טיפים בתוספת הצדעה לנשות ישראל המדהימות!!!

במחשבה שניה אני לא ממש מחדשת הרבה, כי זה בסגנון של מה שכבר כתבו לפני - בישולי קדירה ותנור - ששמים הכל בפנים סוגרים ומתפללים שיספיק...

אבל היא לימדה אותי על התארגנות - בערב באמת, בהנחה שמצליחים להיות בהכרה...

אז ככה להכין בסיר מלא ירקות חתוכים וכל טוב בתוך מים -  למרק,
 אורז מבורר עם תבלינים ושמן לפי הצורך,
 תפו"א חתוכים לקוביות ומתובלים בפפריקה מלח פלפל שמן זית שום גבישי פטרוזיליה קצוצה- אפשר גם עם קוביות גזר, אפונים, קוביות פלפל וכו' כיד הדמיון הטובה וקצת מים.

תערובת מוכנה לקציצות,
 שניצלים / דגים טבולים בביצה ופרורי לחם,
 עוף מתובל בתבנית
 ויש לה משו מנצח - עוף בפרורי לחם - תקשיבו טוב, לוקחים מנות עוף - אפשר גם רק כנפיים - טובלים אותם בפרורי לחם מתובלים - בלי ביצה קודם! - ומכניסים לתנור - שעה וחצי מכוסה ועוד חצי שעה בלי כיסוי - שיהיה פריך. אפשר לעשות מזה אפילו שלושים מנות בתבנית ענקית - ולהקפיא, או סתם לשמור ליום יומיים נוספים, טעים כמו שניצל,בלי מלא שמן וטיגון וקל חבל"ז!

בקיצור - הרעיון הוא שאת קמה בבוקר, נוטלת ידיים ועוד לפני שאת מצליחה לגמרי להתאפס את מדשדשת למטבח- וכל מה שצריך לעשות שם זה לשים את הסירים המלאים על הגז ולהדליק אש או להכניס לתנור...

ובשבילך יוקטנה - נראה לי פשוט להגדיל את הסירים / התבניות, ואת הראש בעיקר... בהצלחה!!!
רעיונציק..אמא קטנה
אני גיליתי את היעילות של שקיות "קוקי" ששמים בתנור...
דוחפים לבפנים את כל מה שבא לך, החל מירקות ועד לבשר ...וזה תיק תק...ירקות תלמשל לוקח לי חצי שעה וזה מוכן וטעים...ובריא!
כשאמא שלי גידלה שנים עשר ילדים...דבורי
היא בכלל גדלה בתור בת יחידה ומפונקת, בלי אחים ואחיות בכלל.
ומה שפתר המון בעיות זה שהיו תפריטים די קבועים לרוב הארוחות, כך שנוצרה רוטינה של מה מכינים ומתי, וזה ממש מקל על ההכנה, וגם נותרו מעט ארוחות לגוון כיד הדמיון הטובה.
ארוחות בוקר - בקיץ, דגנים, ובחורף - דיסת סולת (מבושל עם מים וקצת סוכר מפוזר למעלה... אחח, החורף של הילדות - אין על הדיסה הזו. מחממת וממלאת את הבטן בכיף כל הבוקר!)
כשהגענו מבית הספר חיכתה לנו פלטת ירקות חתוכים טריים על השולחן. גמבות בצורות פרחים, גזר ומלפפון  - מקלות של תופים, והכי כיף - עלי חסה מגולגלים ומוחזקים עם קיסם שיניים, כל אחד מחביא בתוכו אוצר קטן של גבינה צהובה. זה היה ממש להיט הקיץ.
ארוחות צהריים - ימי א' סיימנו את הבישולים של שבת.
                     ימי ב' ו-ה' - תמיד תמיד אכלנו אטריות... זה היה ממש כיף.
                     ימי ג' היה אפשר לבחור ארוחה כיד הדמיון הטובה (פיצה ביתית, חביתות, וכד')
                     ימי ד' אכלנו בשרי - או שניצלים עם צ'יפסים, או בולונז, השניצלים היו ועדיין המנצחים.
מכיוון שכשיש 12 ילדים כל אחד מגיע הביתה בשעה אחרת, אז ארוחת הצהריים התחילה בערך באחת בצהרים ונמשכה עד הערב...
והכי חשוב, אף אחד מאיתנו לא סובל היום מתת תזונה או הפרעות אכילה, כלומר - כולנו בריאים ושלמים. ישתבח הבורא.
דבורי!!!veredd
איזה צחוקים!! גם אנחנו תמיד היינו אוכלים דייסת סולת כילדים... ואתמול, עם הסימן הראשן של החורף- רצתי להכין לעצמי דייסת סולת מהבילה!!! יאמי!!!!
לא צריך לברור סולת?קיפי.
זה חתיכת פרוייקט.
וגם דייסת קוואקר- אותו רעיון. יורד החשק כשחושבים על לברור.
(אלא אם שוברים חסכונות וקונים קוואקר באריזות וואקום)
אם תראי בספר של הרב ויאנווה מדבר
יש חברה אחת שהיא בחזקת נקיה ולא צריך לברור.
לנו אין את הספר, אבל יש לי את המוקד שבו הוא עונה, אם תרצי אברר לך
סולת אפשר לנפותיהודיה מא"י
בנפה של קמח מלא, זה עובר.
קוואקר - קונים קוואקר במקם נקי (לא בשוק) ועושים בדיקה מדגמית. (3 מקומות מלמעלה, 3 מהאמצע 3 מלמטה)  ואז שמים את הכל במקפיא.
איך עושים דייסת קוואקר? נשמע מעניין!!אנונימי (פותח)
דייסת קוואקרטל תלתל
שמים קוואקר ומים/ חלב ביחס של 1:2 (על כל כוס קוואקר שמים 2 כוסות מים) בסיר, מרתיחים, מנמיכים את האש, ואחרי כמה דקות זה מוכן. אפשר להוסיף חמאה, סוכר חום, קינמון, צימוקים, תמרים, פירות יבשים בכלל, אגוזים למיניהם, שוקולד צ'יפס... לביתי, כשהייתה תינוקת, הוספתי בננה ו/ או בטטה מרוסקים. אפילו פירות יבשים שהשרתי במים רותחים וטחנתי. ככה חסכתי את הסוכר באוכל שלה והרווחתי עוד ערכים תזונתיים. טעים טעים טעים ובריא בריא בריא!!! קוואקר זה מצויין לבריאות הלב.
אגב, כוס זה המון, זה מספיק לשתי מנות יפות למבוגרים.
הדרך המהירה והפחות מלכלכת: לשים את הקוואקר בקערה, לשפוך מים רותחים באותו יחס של 1:2, לערבב, לכסות ולחכות כמה דקות.
אפשר גם עם חלב. תענוג.תאנה.
יקירתי. אין נחמה בפי!קרנלהאור
אני עם שישה. משתדלת שצהרים וערב יהיו מבושלות, אוהבת גם בוקר עם מגוון ממרחים, ירקות/סלט, חביתה...
הזדהתי מאד עם ערימות הכביסה בחדר הכביסה ולקיפול על הספה בסלון.
הריצפה שדורשת טיאטוא אין סופי (בית קרקע, ילדים נכנסים ויוצאים כל היום, המון חול)
והכי מטריף אותי... להשקיע בארוחה טובה, בריאה, עם כל אבות המזון, ואז כל אחד בנפרד מודיע שהוא לא ממש רעב, מעדיף קורנפלקס, או פרי
מה אגיד לך...? שאלת איך עושים את זה... אני חושבת שאני מנסה (הרבה פעמים ללא הצלחה) לשמור על שמחה בבית ושלוה ולשכנע את עצמי, ועוד יותר את האיש, שהיחסים בין בני הבית יותר חשובים, ולא מוכנה להכנס לוויכוחים על נושאי סדר ונקיון. משתדלת להביא אותם לידי מוטיבציה פנימית... אולי בגיל 20 זה יעזור

הצלחה
קרן
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך