חתונה בצה"לרק לעלות
היי! צהריים טובים!
אני לוחם בשירות חובה, ונמצא כרגע ב"ה בקשר רציני,
אנחנו חושבים לתת לזה זמן ולא לרוץ לקראת חתונה.
כרגע אני בהתלבטות אם לחתור לצאת קצונה, שזה עוד לפחות שנה וחצי קבע.
ברור לי שלבנות קשר תוך כדי שירות זה מאתגר ומלא בהקרבה.
יש פה מישהו שהתחתן במהלך השירות ויכול לתת לי כיוונים לחיוב או לשלילה?
לא התחתנתי תוך כדי שירותנפשי תערוג
אבל חשוב שתתייעץ איתה על הנושא
שהיא תבין את המשמעות של יציאה לקצונה
כן ברור, אני מתייעץ איתה על זהרק לעלות
אבל עדיין אני מעדיף לשאול מישהו שהיה בפנים ויכול לתת לי זווית ראייה שאין לי..
התחתנו קצת זמן אחרי קורס קציניםבעצמי
ברור שקל זה לא..
הוא השתחרר אחרי הקבע שחייבים (לא חתם עוד).
תזכור שקצין זה לא חפש גם מבחינת היחס של המפקדים, למשל כשהייתי בהריון נתנו לו לצאת יותר בחופשיות כי ידעו על הקושי (כמובן תלוי גם בתפקיד). לדעתי יש משהו שמקל גם בידיעה שזה לזמן מוגבל ולא לכל החיים.
בראייה לאחור אני מתגעגעת לתקופה הזאת, זה קשר מיוחד וחיים מיוחדים להיות חלק מדבר כל כך גדול.
תודה! בפועל במהלך התקופה הזאתרק לעלות
שהוא היה קצין, לא היה קשה לך שאת רואה אותו רק פעם בשבועיים?
בעצם הידיעה שזאת תרומה גדולה לעם ישראל עזרה לך?
זה היה קשהבעצמי
אבל יש תפקידים שיוצאים יותר - חמשושים ולפעמים אפטרים.. ואם סוגר שבת אז עושים שבת יחד בבסיס שזה חוויה ממש מעניינת. אז לא תמיד זה שבועיים שלמים.. לא נראה לי קרה ששבועיים שלמים לא נפגשנו, תמיד היה דרך שהצלחנו לסדר שנפגש.
אני חושבת בכללי שחיים בקבע זה חיים שאנשים רגילים לא מבינים. זה געגוע שאי אפשר להסביר למי שלא חווה את זה. אבל מצד שני זה גם תחושה של חיים עם משמעות (עד כמה שלמי שנמצא בפנים קשה לראות את זה).
אני שמחה שיצא לנו להיות חלק מקהילה כזאת, ויש קהילה בפייסבוק לנשות קבע (מאוד עוזר ומחזק להיות חלק ולא לבד), כשאנחנו היינו בקבע הרבנות הצבאית ארגנה שבתות בכל מיני מקומות הארחה עם רבנים וזה היה נחמד לפגוש עוד משפחות בקבע. ועוד כל מיני דברים שגורמים לכם להיות חלק ממשהו כל כך משמעותי.
כשהיינו בפנים זה קשה אבל יש גם יתרונות וצריך להסתכל עליהם, אגב, גם כלכלית זה טוב להתחלה. זה שאתם יודעים מראש שזה זמני זה מאוד מעודד, אני יצאתי עם בעלי בידיעה שזה לכל החיים, בסוף יצאנו אחרי החתימה הראשונה אבל אם מראש הייתי נכנסת לזה בידיעה שזה לזמן מוגבל זה היה מאוד מעודד אותי.
תודה רבה ממש!רק לעלות
עזרת לי מאוד!
בשמחה!בעצמי
בהצלחה!
עם צריך, מוצאים דרך136136
אל תדחה חתונה אחי, האהבה מוצאת דרך.
פשוט תהיה מודע לקשיים שמגיעים.
אני התחתנתי תוך כדי שירות קרבי (אני עדיין בצבא).
קשה להבין מה המשמעות של להיות נשוי בצהל למי שלא היה בפנים...
לפני שהתחתנו, אשתי רצתה שאצא קצינים, היא ממש תמחה בכך שאחתום עוד... כעבור כמה סגרי קורונה היא ירדה מהקטע...
זכיתי למפקד מתחשב, אז חוץ מהקורונה היו לי יציאות טובות... אבל חבר נשוי אחר לא זכה...
אתה בטח יודע שהמון דברים בצהל תלויים רק ברצון ה', אז תתפלל על זה.
אתה תמצא דרך לעשות את זה.
אהבה מוצאת דרך גם במקומות קשים, ואפילו במיוחד שם.
בהצלחה בבה"ד 1 אחי!!!
ובע"ה מזל טוב!!!
תודה רבה נשמהרק לעלותאחרונה
בהצלחה גם לך!
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך