לגזורהפי
חברה טובה צדיקה ראתה אותי ואמרה לי שהשיער יותר מידי ארוך ומושך תשומת לב בגלל שהיא כלכך דבש אני חושבת שיש עניין להקשיב לה
בנות שחשוב להם לקיים מצוות ואוהבות את ה'
אתן מקיימות את זה בפועל?
אם אני יעשה צמה זה פחות נורא?
מה לעשות לא רוצה לקצר
מצד שני אני לא רוצה למשוך תשומת לב
מי שגזרה את השיער יש לכן מקורות?
קצת פאדיחות אבל אפעם לא נתקלתי בלימוד כזה ..

אם זה לא שייך לפה אז בכיף תמחקו
אני פשוט תוהה מה לעשות אני לא רוצה לקצר אבל אם יש מקורות שבאמת מראים שזה חשוב אני יגזור

ואני גם אשכנע עוד כמה צדיקות שישנאו אותי אחרי אבל סבבי
יאוו אני גם ככה ממשקרובה
אני מאז שאני ילדה לא אספתי אותו. תמיד עם מצפון.
מאוד חשוב לי לקיים מצוות... ואני אוהבת מאוד את ה יתברך.

הדבר שאני כן עושה, כשהוא מגיע לאורך ארוך, אני תורמת אותו.
ב"ה אני זוכה וזכיתי לעשות איתו הרבה טוב. לפחות זה.
יש את דעת המגן אברהםאבןגבירול

(שיש ציבורים שפוסקים אותה יותר, אצל ציונים דתיים לא ככ) שאסור ללכת עם פזור וצריך לקלוע את השער. אמנם רוב הרבנים בציבורנו לא כל כך חוששים לזה כל כך, אבל אם את כן רוצה לחשוש לדעה הזו, במיוחד אם יש לך שער יפה ובולט אני בטוח שזה יראה טוב כלפי שמיא. אבל אל תשכחי שהמדוייטים כן ישימו לב

לא מכיר דעה שצריך לגזור, אם יש - האירו את עיני.

לדעתי אין ממש בעיהאמממ
אבל אולי להשתדל ללכת פחות פזור אם זה מפריע לך
גם אני לא נתקלתי בזה אף פעםחופשיה לנפשי
רק לגבי פזור וגם זה לא ממש מפריע לי
בכל אופן-תעשי מה שנראה להלכה ולך לנכון.
המשנה ברורה נוטה להקל בפזור באמת, פשוט פהאבןגבירול

נשמע הגיוני שזה לפחות מידת חסידות אם השיער מושך כל כך וכלפי שמיא זה יוסיף זכויות. אבל לא חובה כנראה, בסופו של דבר לאישה מותר להיות יפה במגבלות הצניעות ההלכתיות (יש נשים שהפנים שלהן יפות באופן יוצא דופן, נצריך אותן ללבוש בורקה?). מצד שני פה לאסוף את השיער זה לא מאמץ גדול (אולי מאמץ נפשי לביטחון העצמי, לא יודע, נשים וזה) וכנראה זה יוסיף זכויות.

הפסיקה האשכנזית הדיעה מהראבי"ה והתוספות רא"שארץ השוקולד
שהעירו שבזמנם בתולות נהגו להסתובב בפרוע ראש ולכן מותר. (על הגמרא של שער באשה ערווה בברכות דף כד עמוד א אם אני זוכר נכון)
שם הם מדברים על פרוע ראש או בלי כיסוי ראשאבןגבירול

למה מכוונת הלשון

אני פעם שאלתיאיכה
את אבא שלי אם אפשר ללכת פזור -
והוא אמר לי שלא, ואחרי כמה שנים טובות גיליתי שלאסוף את השיער בקליפס או סיכה בצורה חצי קוקו כזה זה לא נקרא פזור.

ומאז ועד היום אני הולכת ככה.

לא הייתי גוזרת, מקסימום מקפידה על יותר אסוף.
צמה / קוקס/ חצי פזור שאסוף בקוקו וכאלה.

בהצלחה וכל הכבוד!
חצי קוקו?הפי
נחשב כאילו אסוף?
אני למדתי שלשים סיכה או קליפס בצורה השיער לא פזור לגמרינערת טבע
פותר את העניין.
לא. פשטות לשון השולחן ערוך שמותר.בנוסף טוב שחתן פוטנציאליחסדי הים
ישחם לב ליופי שלך ויחזר אחרייך.
זה דומה לקידושין ל: "כי היכי דקפצו עלה אינשי".
נכון, באמת יש פה גם את העניין הזהאבןגבירול

זה נראלי לא קשורהפי
הוא יבוא גם אם אסתפר..
אני חושב שאין סיבה שתגזריארץ השוקולד
אין שום סעיף בשלחן ערוך על אורך השער המותר וגם לא בש"ס, אמנם יש דעות על כיסוי או צמה, אבל לא על אורך גידול השער.

יש מדרש אחד על נזיר אחד שהתאהב בעצמו ולכן החליט להקדיש את שערו לשמיים.
אבל:
1. זה סיפור אחד, שמלמד שהרוב לא עשו כך. (שמעון הצדיק שהוא המספר בגמרא בנדרים את הסיפור אומר שזה המקרה היחיד בו הוא אכל מקרבן נזיר טמא, כי הייתה לו הערכה גדולה לסיפור הזה)

2. נניח שהרעיון של הנזיר שהבאתי מקודם מלמד על אידיאל, אבל זה הקרבת השער לשמיים שלצערנו כרגע לא שייך.
יש גם "אבשלום נתגאה בשערו לפיכך נתלה בשערו". אבל היאחסדי הים
לא מתגאה בשיער כמו אותו נזיר ואבשלום.
משמע מדבריה שזה בולטadvfb

ואם כך - אז מובן למה זה יכול להיות בעייתי.

א. משתמע שמישהי מסוימת חשבה שזה בולטארץ השוקולד
ב. גם אם זה בולט, לא מכיר סעיף בשלחן ערוך שצריך לדאוג שהשער לא יהיה בולט.
גם אני לא חשב שזה אסור בעקרון, אבל אם זה בולט באופן מיוחדאבןגבירול

אפשר לדמות את זה לבגד אדום לדוג'.

ממש כואב לי שאנשים מוכנים לדמות בקלות דברים לאיסוריםארץ השוקולד
כשזה יחמיר על אחרים ולא על עצמם.

באיזה קלות אנשים מוכנים להציע לנערה לוותר על שערה?

וכמובן שאינני מסכים עם הדימוי ולו רק מהסיבה שהערות חז"ל הן על דברים חיצוניים ולא חלק מהגוף.
אני מציע תאוריה, לא פוסק ולא כלום ואני מסכים איתךאבןגבירול

בעיקרון, רק מציע מקור שצריך לדון בו בקשר לעניין של לבלוט גם בצניעות. אני הרי כתבתי לה בפירוש קודם שלא צריך לגזור.

למה סתם להוציא אותי מגעיל חחאבןגבירול

משתפת..אם_שמחה_הללויה
לא קראתי את שאר התגובות..
רק רוצה לשתף על עצמי שאחרי שלקחתי על עצמי ללכת תמיד עם שיער אסוף פגשתי את בעלי
לדעתי התגובה הזאת מציקה קצתהפי
לא צריך לקחת משהו על עצמך וכל השאר שחור או לבן ..
"בגלל זה פגשתי את בעלי"
צריך להשתדל לפעול בצניעות בכל תחום וענין.
להזכירך גם בקוקו אפשר להיות לא צנועה זה הכל תלוי באופי של הבחורה .
אמממ... סליחה שאני מתערב..אנו_נימי (G+)

היא לא אמרה "בגלל זה". היא רק רצתה להגיד שסימנא מילתא...

עד כמה שידוע לי אין בעיה עם שיער ארוך.44444
לפני יותר מ-20 שנה מישהי אמרה לי שבבית יעקב שהיא למדה בו למי שיש שיער ארוך היתה חייבת להגיע עם צמה/ קוקו לא פזור.

אני אישית לא מכירה ממש הלכה שדנה בעניין אולי משהו כללי של חוסר תשומת לב לא גבול ברור.
...הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך כ' באב תש"פ 00:44

ככל הידוע לי, אין התייחסות הלכתית לצורך בגזירה, אבל יש איזכורים לצורך באיסוף. על זה באמת מאוד כדאי להקפיד.

אמנם כמובן שיש הידור וצניעות יתירה בלקצר, אבל אי אפשר להביע זאת באופן כ"כ נחרץ. מה שברור שזה ישמח את ה' מסתמא.

נראה לי שמתאים לפנות לדמות חינוכית בקשר לזהadvfb

אולי אחד ההורים?

וואלה כל הכבוד שלקחת את זה ככה..רות א

מודה שאני הייתי מתעצבנת אם היו מעירים לי על זה.. (גם אם זה נכון, לא שייך לדעתי להעיר לאחרים על דברים שהם עושים..שכל אחד יתרכז בעבודה שלו מול ה')

בכל מקרה- מצטרפת שאם את רוצה לקבל על עצמך לאסוף את השיער אז לאסוף עם קליפס\ גומיה. 

בהצלחה!!

אל תגזרי מה יש לך תשארי יפה. גם רחל אמנו היתה יפה.מציאות.
מה הקשר לרחל אימנו???הָיוֹ הָיָה

דמגוגיה לשמה.

את רוצה לומר לה שלא תגזור ותשאר יפה - בכבוד - תאמרי מה שאת חושבת.

אבל איך רחל אימנו נכנסה לסיפור?

(משהו כמו "גם לרבקה היה נזם".... תצאו מהדימויים האלו לדמויות תנכיות)

כי די לפחד להיראות טוב. מותר להיןת יפהמציאות.
אבל יש גבולות והלכה וצניעות. אף אחד לא אמר שתלך כמו טליבאן.הָיוֹ הָיָה

היא לא תפסיק להיות יפה אם היא תאסוף את שערה.

באמת חשבת שרלוונטי לשאלה שלה לענות "רחל הייתה יפה"?

באמת ראית כאן מישהו מפחד מיופי?

למה לעשות צחוק?

|מתי יספיקו להגחיך דיונים על ידי דוגמאות קיקיוניות מהתנ"ך|

עונה לא מזווית הלכתיתהשקט הזה
מודה שאני לא מכירה את ההלכה בעניין..
בשלב מסוייפ, כשלמדתי להסתדר עפ התלתלים שלי, התחלתי לפזר אותם. אמא שלי לא עפה על זה, אבל גם לא אמרה לי שיש איסור מפורש על זה.
ידעתי שהשיער שלי יפה ומושך תשומת לב, אבל לא הרגשתי שזה לא צנוע. למה?
כי אני חושבת שזה בדיוק השלב והגיל שבו אני צריכה לשמוך תשומת לב מסויימת מבני המין השני. אני לא חושבת שהשיער שלנו הוא לא צנוע, כי אם הוא היה כך, אז הייתה הלכה מפורשת לכסות אותו.
אבל ההלכה היא רק לנשואות. למה?
**בעיני** כי השיער הוא אכן מקור יופי, וברגע שאת מתחתנת את לא צריכה למשוך איתו את כל העולם, אלא רק את בעלך.
כשאת עוד מחפשת, זה טוב שתהיי יפה ותמצאי חן, ואני לא חושבת שזה לא צנוע.
זו דעתי האישית, אומרת שוב, לא חקרתי ולמדתי עד הסוף את ההלכות בעניין
יש דעות בהלכה שגם רווקות צריכות לכסות את הראשאברכית בשמחה
אולי בצורה שונה מנשואות, אבל בהחלט קיים
בת ישראל יקרה! הצניעות הכי חשובהכל האמת לפנים

האמנם?עוד סתם אחד
נראה לי שטהרת המשפחה, שמירת שבת, איסור חמץ בפסח וכדו' - יותר קריטיים מאורך השיער, אבל אולי זה רק אני.
צניעות כלולה בטהרת המשפחה...כל האמת לפנים

אה, הגדרה מעניינת.עוד סתם אחד
גם אם נניח שהיא נכונה - זה החלק שיש עליו קצת פחות 'כרת' בטהרת המשפחה.
אני גם לא יודעת ממש הלכתיתאברכית בשמחה
אבל ב''ה יש לי (או לפחות היה, עד שהמטםחת קצת הרבה אותו ) שיער יפה.
הוא היה ארוך, חלק, בלונדיני..
אני הקפדתי ללכת רק עם אסוף (ואפילו לא חצי קוקו). קוקו ביום יום, לדייטים או סתם כשבא להשקיע- צמה.
באמת שכל החברות שלי תמיד רצו שאלך עם פזור, או חצי קוקו, כי חבל על השיער וכו', אבל אני אמרתי להם שאני שומרת אותו לבעלי.
ובאמת אחרי החתונה, בשנה הראשונה, הייתי מסתובבת בבית עם שיער פזור, עושה תסרוקות מיוחדות, לכבוד בעלי..
(מודה שלצערי עכשיו, אחרי שנים, מרגישה שהוא כבר סתם קבור מתחת למטםחת, וצריכה להשקיע בו יותר).

בקיצור, בתור חברה שלך, בחיים לא הייתי מעירה לך, ואני לא חושבת שצריך לגזור, אבל אם את מרגישה שיש משהו בדבריו ומתאים חלק להקפיד ללכת יותר אסוף.
בהצלחה!
מהממת את , אני לא מתרגשת שהיא "העירה" ליהפי
היא רק רוצה בטובתי היא מושלמת
אני יחשוב על זה עוד קצת ואני יראה מה אני אעשה
תודה אהובה♥
בהצלחה!אברכית בשמחה
העיקר לדעתי, גם אם תעשי שינוי, שזה יבוא ממקום שמח ושלם
נכון צודקתהפי
אבל כן קצת צריך לקחת בחשבון מה צנוע
נגיד היה יום ששמתי אודם ושמתי לב שזה מושך מבטים באופן מוגזם..
אז פשוט הורדתי..
היה לי כיף להוריד? לא כי אהבתי איך שזה נראה
היה לי כיף שזה מושך יותר מידי תשומת לב ?
עוד יותר לא

לדעתי אפשר לשנות לפעמים זה לא משהו רע
ואגב אני ממש לא דוסה מבחינה חיצונית
זה פשוט עניין של הרגשה
מאמינה שגם אם הייתי הולכת פחות צנוע עדיין הייתי מעיפה מה שמוגזם.
צניעות זה מעבר להאם שמח לי..
בגדול מסכימה איתך לגמרי שצריך להיות הרגשה טובה
יאו אני מבינה ומזדהה איתך.אני זמנית כאן
זה באמת חתיכת נושא השיער.
אנחנו בנות וזה מאד קשור אלינו.
אני לא יודעת אם זה יעזור, שווה לנסות, לי זה עוזר, לשאול את עצמך איך את מרגישה כהשיער שלך פזור? ואיך שהוא אסוף? מרגישה הכוונה מבחינת העצמיות שלך. את מרגישה שזה מבטא את מי שאת? או שלא? ואיך שהוא כן יבטא? שתדעי שככל שאת מחברת בין הפנים לחוץ שלך הרבה יותר טוב לך עם עצמך. ועל גבי זה, המקום שרוצה להיות מוסתר ואישי כמו בדברים אחרים, גם בשיער.. למשל, להכיר את עצמך ולדעת: איפה שאני גרה זה מקובל וזה בסדר, אבל כשאני נוסעת זה כבר הופך למושך.. זה אומר שאת אוהבת ושמחה בשיער שלך. אבל יודעת שבגלל הכוח שיש לו את מתאימה אותו למסגרת הנכונה של רצון ה' המשותף לשלך. תשמעי, בעיקרון שיער פזור עם קליפס או סיכה זה די מקובל היום, מה שבעייתי יותר זה שיער פרוע או בולט. וזה באמת שטח אפור. שדורש מאיתנו הקשבה פנימית. כל הכבוד על זה שאת שואלת ומבררת. אשרייך על הענוה. בעז"ה שתגיעי לדרך הנכונה לנשמה שלך
כיף לשמוע שאלה כזו, ועוד יותר כיף לעבור על התגובותאנו_נימי (G+)

יישר כח לכל ה"פוסקים" (לא בנימה של זלזול, אלא של הערכה), אבל באמת באמת אני חושב שכדאי לשאול בסופו של דבר את הרב שלפיו המשפחה הולכת, זו שאלה רצינית ביותר ודיני צניעות הם אכן חמורים. יש מקורות בגמ' שניכר בהם שנשים היו הולכות (לעולם) עם שער מכוסה ובאמת הדיון היה (כמו שהזכירו פה) בין מכוסה ללא מכוסה ופחות עניין של פזור ואסוף.

מצד היראת שמים (שגם את זה זכרו פה) - כל תוספת תוספת בצניעות יכולה לחזק יותר את היראת שמים, אבל צריך להבחין אם זה אכן פועל כן ולא מדכא אותך. תוספת גוררת אחריה תוספת אחרת וכו' מצווה גוררת מצווה.

לעניין "שידוכין" - כמו שציינת, ההלכה קודמת במובן מסוים, ולכן אם ישנה הלכה ברורה יש להקפיד עליה לפני. אם לאו - עשי מה שמרגיש לך שעלול לסייע לך. כמדומני שהיה מחקר או סקר לעניין למב בנים נמשכים יותר, אסוף או פזור (ומה יותר נח לבנות) והתשובה הייתה יותר בנים נמשכים לאסוף וליותר בנות נח ללכת פזור.

מ"מ, אשרייך צדיקה! המשיכי ללכת באורחות יושר ולקבל התיעצות על דברים כאלה שמפריעים לך, זו מדרגה עצומה, גם לקבל את דברי חברותיך באהבה וגם להיות רגישה לעניינים האלה. איזו מדרגה!

ריגשת עם השאלה והרצון לעשות את רצון הכל יום
..אניייי

לדעתי האורך עצמו זה לא מה שמשפיע אלה איך מסדרים את השיער..

אם הוא ארוך אז לדעתי האישית זה מרגיש יותר צנוע כשהוא אסוף בקוקס או צמה..

יש הרבה בנות שהולכות גם עם קליפס וזה יחסית מקובל- אני באופן אישי לא.. 

אבל בכל מקרה גם  זה באמת יותר צנוע בעיני מאשר פזור לגמרי שאני חושבת שזה באמת פחות טוב מבחינה הלכתית.

שיהיה הרבה בהצלחה !

לא קראתי פה את כל התגובות אז מקווה שלא חוזרת...אמונה רעיה
אצלנו מקפידים שלא ללכת בשיער פזור, אם רוצים עושים קליפס אבל שחצי מהשיער יהיה אסוף... אבא שלי אמר לי פעם (הוא רב, לא בא לי להזדהות... שאם יש שיער ארוך ומהמם או נפוח מאוד אז גם זה עדיף לא...
העיקרון הוא שבאמת לא ימשוך יותר מדי התעסקות שתמשוך תשומת לב או גם בלי ההתעסקות... נראלי כל אחת יודעת על עצמה מה מוגזם...
יאללה, אישה יראת ה' היא תתהלל בחן וביופי
בהצלחה
איזו התלבטות.. אשרייך!צפורה
לא ידוע לי שצריך לקצר הלכתית.

היה לי שיער ארוך חלק ויפה (כיום מתחת למטפחת...) מגיל מסוים הרגשתי שהוא מושך תשומת לב ולא הלכתי פזור, גם לא חצי קוקו כי זה הרגיש לי כמעט אותו דבר.
הייתי עושה קוקו עם סיכות רחבות שככה השיער פזור על 5-7 סמ, תלוי בסיכה. ככה הרגשתי שזה מספיק פזור לי ומצד שני כן אסוף.
הי עונה לפי מה שאני בררתי הלכתיתפרח-אש

יש לי שיער בולט ולכן גם היה לי מאוד חשוב לשים לב למה ההלכה אומרת כי אני אוהבת את השיער שלי ואת הנוכחות שלו אבל דווקא כי הוא באמת מושך צומאת לב זה היה לי מאוד חשוב לבדוק מה ההלכה אומרת על זה 

אין לי עכשיו מקורות אבל ביררתי את זה לעומק לפני 5 שנים והתשובות הסופיות שהגעתי אליהן עם אבא שלי (הוא הרב שלי) זה שאסור שיער פזור לגמרי. השיער צריך להיות אסוף לפחות שכל מה שלפנים עד הפס שמעל האוזן אסוף (קליפס או חצי קוקו וכדו ) 

אני באופן אישי כן מסתובבת עם חצי אסוף אבל לא הרבה יותר בזמנים חגיגיים שאז רוב הבנות אוספות שיער באופן מיוחד ואז מרגיש לי שזה פחות ממושך צומאת לב כי זה הופך להיות פחות בולט או בולט במידה שווה כמו של האנשים מסביבי . אבל אני מכירה הרבה וגם היו לי תקופות שההרגשה ששיער פזור (אפילו שרק חצי ) הרגיש לי לא צנוע ואני חושבת שהתחושה הזו היא משהו שחשוב לשים לב אליו כי יש לה איזה מקור בנפש

לגבי מה ששאלת על איסוף בצמה זה בהחלט פותר את הנקודה לדעתי. זה מה שאני עושה ברוב הזמן וזה אוסף את השיער במסודר בכל אורך (בניגוד לקוקו נגיד שאם השיער מאוד ארוך או עבה באיזה שלב יהיה מאוד מפוזר ומתנופף ) 

בהצלחה 

תודה ♥הפי
לא מוסכם על כל הפוסקים שיש איסור בכךצהרים
לדעתי לא נכון לומר שהמסקנה היא שיש איסור.
כתבתי לפי מה שאני נוהגתפרח-אש

ולפי מה שביררתי ושאבא שלי הסביר ואמר וזו התשובה הסופית לפי איך שאנחנו הולכים 

לא התכוונתי לפסוק הלכה חס וחלילה רק נתתי את התשובות שלי 

👍טוב שהבהרתצהרים
חשבתי שאת מדברת באופן כללי. לכן היה חשוב לי להעיר שישנה מחלוקת בעניין, כדי שאחרים שקוראים לא יטעו.
תודה שהארת פרח-אש

לא קראתי את התשובות ואני בכלל בןג'ון
אבל באיזה קטע היא באה ואומרת לך דבר כזה?
זה כמו שחבר יבוא ויגיד תשמע הכיפה שלך קטנה, זה פשוט לא עניינו.
נו נו..הָיוֹ הָיָה

אתה רואה שהיא לא רואה את זה ככה, מה שחסר לך זה להיות "משלח מדנים בין אחים"?

כן, הן חברות טובות, קרובות, פתוחות אחת עם השניה, ואכפת להן אחת מהשניה, ולכן החברה שלה רואה לנכון להאיר את עיניה! אשריהן! זו חברות (בשורוק) טובה, חברות פוריה, חברות שה' שמח בה.

כמו שתייעץ לחבר בענייני גשמיות, כי תרצה לעזור לו. למה ברוחניות לא?

וסיפור מעניין, כשהגאון המופלא בעל "חזון יחזקאל", רבי יחזקאל אברמסקי שצ"ל, ישב שבעה על מות רעייתו, הוא התאונן בפני אחד מן הגדולים שבא לבקרו "אין לי חברים אמיתיים", תמה אותו גדול ושאל - "אין לכבודו חברים, הרי כל כך הרבה באו לנחם, תראה כמה משתתפים באבלך" ענה לו רבי יחזקאל: "אף אחד מהם לא אמר לי "תפשפש במעשיך"! כנראה לא מספיק אכפת להם ממני"!!

אז לא, לא אמרתי שאנחנו צריכים לתת מוסר לחבר כשאנו מנחמים אותו, צריך להיות נורמלי והכל לפי העניין. אבל נקודה למחשבה זה כן.

נו נו..ג'ון
כנראה שחברה שלה היא לא החברים של הרב אברמסקי וכנראה שגם אתה לא, אז בוא.
(ובדוסית הגר"א על מצוות תוכחה)
טוב, אתה מבין שסתם עשית ציניות לא לעניין.הָיוֹ הָיָה

אמרתי בפירוש שזה לא דרך שככה צריך לעשות. אבל נותן נקודת מבט. חבל שאנשים מתחפרים בריאקציה מרוחניות ולא מוכנים לשחרר, להתבונן על הכיוון המוצג. לחשוב קצת..

מכל מה שכתבתי, נטפלת לסיפור? סתם כי אליו יותר קל להיטפל, כי אותו יותר קל להגחיך? 

חבל.

וברוך ה' שהיא לא חושבת כמוך, ראה באיזה בגרות היא קיבלה את הדברים, באיזה כנות היא שואלת. ואיך היא מדגישה שזה לא היה מקטע רע בכלל אלא מאכפתיות.

מהן התרגשתי. ממך נעצבתי.

הפוך דווקא השתמשתי בסיפור הדגמה לנקודהג'ון
חבל שפספסת.

וחבל על השיפוטיות וההתנשאות שבהודעה שלך.
מה?הָיוֹ הָיָה

סורי. אך חוששני ששכחת מה כתבת.

לא יודעת מבחינה הלכתית אבלמחפשת111

גם לי יש שיער ממש יפה ב''ה שמושך הרבה תשומת לב.. היה לי ממש ארוך, והחלטתי להסתפר -ת'אמת לא בגלל הצניעות.. הלוואי שהייתי עושה את זה בגלל זה.. אבל יכולה להגיד שאני מרגישה שזה כן הוסיף לי לצניעות ופחות מושך תשומת לב..

אם את תסתפרי בגלל הצניעות- את גדולה! זה ממש קשה.. ואם זה ויתור גדול מידי בשבילך- תשתדלי לאסוף אותו או לעשות צמה

יש אצל המוסלמיםcintetitאחרונה

תאחלי לחברה הצדיקה שלך רמאדן שמח

אוזניות נגד רעשיםנקדימון

אני מחפש המלצות לאוזניות מגן נגד רעשים אבל כאלה שלא מוחצות את המוח המסכן.

לא אוזניות שמתחברות למכשיר אלא פשוט אוזניות שמבודדות רעש. לא אלחוטיות.

מכירים כזה? אשמח מאוד מאוד לקבל המלצות.

מי עוד מתקשה לזכור פרצופים?חתול זמני
מכיר 2 אנשים כאלו. זו תופעה קיימת ולא נדירהקעלעברימבאר
זה ייחודי יחסיתהרמוניה

רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים

מעניין

כן מענייןל המשוגע היחידי

שמות אתה זוכר?

כן פחות או יותרחתול זמני

בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.

אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.

פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי

ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם

(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)

זה לא נשמע כ"כ חריגל המשוגע היחידי

בזיכרון פרצופים במחשבה

גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,

אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם

זה נשמע סבבה לחלוטין.

זו תופעה ממש שונה ממה שחשבתיריבוזום
שהתכוונת אליה ושאליה התייחסתי בהודעה הקודמת שלי בשרשור. זה לא שאתה לא זוכר, זה נשמע קשור יותר לכוח הדמיון. אתה מסוגל לדמיין באופן מוחשי דברים אחרים?
אז אולי אני כמוךל המשוגע היחידי

כשאני מדמיין

קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם

גם אם אני מכיר אותו די טוב

אז זה משהו נקודתינוגע, לא נוגע

אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.

נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.

הממ,ריבוזום
טוב, הדימיון שלי לא כל כך מוחשי. כלומר, אני לא ממש יכולה לראות ב"עיני רוחי" כמו שאני רואה בעיניים האמיתיות. אבל אני כן יכולה לדמיין "רושם", קשה להסביר - נראה לי כאילו מה שהמוח מפרש מתוך התמונה שרואים (אפשר לתכנן ציור באופן מדויק כך). במובן הזה אני מסוגלת לדמיין פנים כמו כל דבר אחר. 
בעיקרוןריבוזום
זה לא ממש שימושי להיות מסוגל לשלוף פנים, בניגוד לשמות. לא עשיתי מחקר אבל נשמע לי שזה ממש נורמלי להיות מסוגל לזהות ולהתקשות לדמיין. מעניין אם למי שמצייר הרבה יש יכולת שליפה חזותית טובה יותר מאנשים שלא. 
אני מתקשה, חוץ ממי שאני מדבר איתו בלימודחסדי הים
ולומד ממנו, כי אז בעל השמועה לפני.
לי לוקח זמן לזכור פרצופים של מדוייטותצדיק יסוד עלום
מה זה מדוייטות?חתול זמני
הבחורה שיוצאים איתה לדייטפ.א.
לא מכיר כזה דברחתול זמני
אחרי זמן מה זוכר די טובזיויק
אניאנימה

לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.

עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

יש לזה אבחנהנעמי28
והיא נקראת פרוסופגנוזיה
וואלהזיויק
פרוסופגניוזיהחתול זמני
סופגניות כמו בקונדיטוריה – הכי מושלמות!
אני זוכרת היטב, אבל חושבת שהכרתי פעם מישהוריבוזום
כזה... (מישהו שנפגשתי אתו פעם למטרות שידוך. אחר כך פגשתי אותו במקרה באיזה אירוע עם חברה. קצת אחר כך ניסינו שוב פעם אחת. כמה חודשים טובים אחרי כן, אחרי שהתחתנתי, החברה סיפרה לי שהיא פגשה אותו והוא אמר מזל טוב ושהוא שמע שהיא התחתנה... הם בכלל לא מכירים, ודי ברור לי שהוא התכוון אליי (אנחנו לא דומות במיוחד. רק בצבעים.)
בדיוק קראתי כתבהרקאניאחרונה

שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה

מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה 

לא לפתוחזיויק
אם פתחת תענה: למה ער?
אם למישהו יש חידון לפסח למבוגריםהרמוניה

או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!

חג שמח!🌸🌸🌸

קישורים נחמדים לחידונים - אתר כיפה ומהאקדמיה ללשוןפ.א.
תודה רבה!הרמוניה

הראשון יפה...

בסוף הכנתיהרמוניה

אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה

תודההרמוניה

באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון

הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף

וואו, כל הכבוד!! 👍👏👏ל המשוגע היחידי
תודה רבה!הרמוניהאחרונה

האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊

ההחלטה הכי גדולה שלקחתם בעקבות התייעצות עם AIפתית שלג

או הקניה הכי גדולה.

האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?

האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?

אני חושב שאצלי הכל קרה😅

נעזר באופן יומיומי- בהרבה דבריםפ.א.
אך זה עוד אחד מבין כלים ואמצעים רבים להתייעצות, ללימוד ולהבנה, לקבלת רעיונות ותובנות.  

אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.  

מרגישה מהדור הישןריבוזום

כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים. 

קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)

גם אצלינוגע, לא נוגע

אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..

עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.

וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.

ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן.. 

אניoo

מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות

רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים

והזמינות כמובן מיידית

מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים

אני משתמש בו לחישובים בעבודהחתול זמני

למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים

או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל

וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות

חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)

ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד

שינה את החיים בהרבה צורותמשהאחרונה

אני משתמש בו  לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.

רכבמחפש שם

אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.

תלוי בעיקר באיפה אתה גראריק מהדרום
בירושלים ובמרכז אין הצדקה.
יש מקומות שאין ברירהמשהאחרונה
יתרון: שופוניחתול זמני

חיסרון: יכניס אותך לחובות

אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.

כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום

זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.

תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪

תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין

תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה

תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול

תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)

כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.

או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה

ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.

תודה רבה על הפירוטמחפש שם

אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.

למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?

25K זה עבור טויטה קורולה עתיקה במצב מדהיםחתול זמני

מניח שיש יותר זול מזה

האם וואו? זה איני יודע

ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'

ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף

לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות

זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב

לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי

מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן

צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות

נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית

אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות

נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית

אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע

הגזמתאני:)))))
זה אחוז גבוה מההכנסהארץ השוקולד
למה לא להסתמך על תחבורה ציבורית?
זה פשוט תלויל המשוגע היחידי

אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...

ואפשר למצוא גם רכב סבבה שנוסע טוב באזור 10/15Kל המשוגע היחידי
נכוןנפשי תערוג
אבל צריך להבין טוב כדי להבדיל בין רכב תקול לרכב תקין בסביבות מחיר כזה
נכוןארץ השוקולד
אבל האם לא עדיף לחסוך משהו כשזה אחוז כה גבוה מההכנסה?
כל עוד אפשר להסתייע בתחבצ ברור שעדיףאריק מהדרום
אם אתה גר בחור ביו"ש מה תעשה?
לאו דווקא עדיףנפשי תערוג

זמן זה פרמטר חשוב בחיים

בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.

גם רכב זה על אותו בסיס

שילוב של נוחות+חיסכון זמן

אתה לא מוציא כסף על מכונית כמו כל השאראריק מהדרום

על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.

בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.

נכון.נפשי תערוג

אבל זה על אותו משקל.

אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן

גם בריכה פרטית זה כסף תמורת נוחות+זמןאריק מהדרום
נכוןנפשי תערוג

ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה

לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת

ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס

על אותו משקל אפשר פשוט לעבוד פחות...חתול זמני

אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה

וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש

אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.

או משהו כזה.

נכוןנפשי תערוג

לכן זה שיקול של עלות תועלת

במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי

אבל יש כאלה שזה שווה להם

(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)

👍מחפש שם
מעניינת הנקודה שאתה מעלה על רמת החיים
זה גם קשור בהרבה לזהל המשוגע היחידי

תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.

רכב הכי פשוט עולה כ1000 שח בחודשנפשי תערוג

השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק

יתרונות: נוחות

חסרונות: עלות

זה בגדול

תתחיל בלהבין כמה עולה ביטוח (אתה נהג צעיר)מרגול

עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום

תוסיף עלות שנתית של טסט

אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך

וכמובן דלק

אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.

ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)

אם הצורך הוא ניידות עירונית: קורקינט/אופנייםמשה
מתחילים עם שעון קיץ..נועה.

מה זה הדבר הזוועה הזה. אין לילה, ושבת נמתחת כ'כ...

לא מבינה למה בכלל עוברים לשעון קיץ 

יום שישי ארוךךךךך - אפשר להספיק הרבה דבריםפ.א.
השבת נמתחת … זו באמת בעיה 
הפוךפצל"פ
אפשר להספיק גם שנצ וגם ללמוד וגם לשחק עם המשפחה
בכיף מוכן לישון פחות היום בישביל שבתות ארוכותכְּקֶדֶם
מת על זה
מה זה מדהיםחתול זמני

חוזרים מהעבודה יש זמן להסתובב בחוץ בשמש

מלא זמן להכנות שבת ומנוחה לפני

ים זמן לשיעורי תורה בשבת

ולעייפים סוף זמן ק"ש זז שעה קדימה

היום ערב פסח. אני בשעון הקודםמשה

ואני מצליח להחזיק בלי שעון קיץ. כלומר, החיים שלי מתנהלים לפי שעון חורף כמו שהיו עד עכשיו. מגיע לעבודה בסביבות 9-9:30 במקום 8-8:30

אין מסגרות להעיר אליהן ילדים אז למי אכפת.

רק התפילה ב9 קצת מציק בשבת (באחרונה לא קמתי).

שעון קיץ זה אחלהרקאני

רק חבל שהמזג אוויר לא מבין את הרמז

עד כדי כך?זיויקאחרונה
יש פה מדריכי חתנים בקהל?אוי טאטע!

אם כן אשמח לעזרה בפרטי

תודה מראש!

מזל טובל המשוגע היחידיאחרונה

אולי יעניין אותך