יום שישי.
של חורף.
לפני כמה שנים.
שיא ההכנות לשבת.
שיא הלחץ.
והבעל הרגוע-רגוע כתמיד.
התעסק באיזה משהו חשוב אבל לא דחוף.(כידוע גברים תמיד מוצאים את הזמן הלא מתאים לעיסוקים חשובים)
והאשה הלחוצה-עצבנית כתמיד..
מתזזת בין הסירים לתבניות לקערות, וצריכה עזרה..
אבל אז לא ידעתי לבקש אותה יפה.
מה כן ידעתי?
להתעצבן אותה יפה! מצוין אפילו..
והפיוזים מתחממים, מתחממים בשניות... והפתיל המזערי, שגם ככה הוא xxxs אצלי, עוד שבריר שניה נדלק ומתלקח...ואני עוד רגע מתפרצת עליו בשאגות- "אתה לא רואה שצריך עזרה פה ועוד דקה שבת? כל דבר צריך להגיד? לא רואה שיש פה בלגן? איפה העיניים שלך??" 🙈 (את חטאי אני מזכירה כאן.. )
אז שניה לפני שהמרוקאיות שבי מתפרצת במלוא עוצמתה,בורא עולם הבריק בי רעיון טוב מסיפור שהכרתי מהילדות ושכמה ימים קודם לכן קראתי אותו שוב באיזה עלון-
אז נשמתי עמוק, נגבתי ידיים במגבת המטבח, נגשתי אליו ובחיוך רחב אמרתי לו: (מזכירה-לא בקשתי עזרה לפני כן בכלל, "נפלתי" עליו)
אתה יודע, xxxxוביץ'? אתה כנראה יותר צדיק אפילו מהתנאים והאמוראים!!
?? הוא הרים אלי זוג עיניים תוהות.
כן כן, אתה יודע למה? כי אפילו ה ם היו עוזרים לרעיותיהם לכבוד שבת, ומסייעים בהכנות. כמו שאמרו בגמרא שרב חסדא היה חותך תרדים כדי לבשלם לכבוד שבת, רבה בר נחמני היה מבקע עצים כדי לבשל בהם, רבא היה מולח את הדגים, ר' זירא היה מדליק את האש לבישול, ר' אבא היה הולך לשוק לקנות בשר ושאר מאכלים לכבוד שבת.. אבל אתה כנראה במדרגה גבוהה אפילו יותר מהם, שהרי אפילו את זה אינך עושה!!

הוא צחק, סימן לי בידיו 👍 לאות כי אהב את הבדיחה, וברוח טובה זו קם לסייע. טוב, לא בדיוק המליח את הדגים כי אני כבר עשיתי את זה, וגם לא בקע עצים
אבל עשה מלאכות בנות זמנינו...מסקנה:
חוש הומור טוב עשרת מונים מכעס ועצבים
אולי-
לא תמיד מתאים
לא תמיד עובד
אבל-
שווה לנסות
🙂
@פשיטא יקירתי
הבטחתי וקיימתי

הולכת לאמץ את הקטע הזה!
🙈