היי,
אני לא נשוי, אבל אני בא לפה לפעמים לקרוא דברים מחכימים.
אני גר עם שותפים.
היה לי שותף אחד במשך כמה שנים.
מסוג האנשים שנראים עדינים, מקסימים, "מרשימים", מדברים ממש טוב ובצורה חלקה, היה בשירות קרבי וכל מיני דברים כאלו. אבל לאמיתו של דבר הוא משהו שמכונה covert narcissist שרק אנשים שיודעים לזהות אנשים כאלו או אנשים שגרים איתו ממש יכולים לשים לב לזה. אני לא יודע אם הוא בעצמו מודע לזה, לפעמים האנשים האלו לא מודעים למה שהם באמת.
מדי פעם הוא היה משקר בדברים קטנים וגדולים. הוא היה מנסה להוציא כסף במרמה מכל מיני רשויות וחברות. היו לו כמה התנגשויות "כמעט" עם החוק. לפעמים היה "נפלט" לו איום "אם לא תעשה כך וכך אז אני אעשה כך וכך". טון הדיבור שלו הוא טון "מצווה", הוא לא רואה אף אחד חוץ מאת עצמו כאשר הוא רוצה דברים, הוא היה עושה דברים נגד החוזה שהיו פוגעים באחרים, היה מאד קר רוח כשאחרים נפגעו ממנו, כאילו שלא קורה כאן משהו משמעותי ובאופן כללי כל האישיות "פייק".
הוא התארס כמה פעמים וזה התבטל כל פעם.
אז לפני איזה חצי שנה הוא התארס שוב. הוא הביא את מי שיצא איתה כמה פעמים לדירת שותפים, והיא נראתה קצת, איך אגיד את זה, לא הכי סגורה על עצמה מבחינה רגשית. כלומר - נראתה קצת "מעורערת" נפשית / לא חזקה נפשית, משהו בה לא הכי בריא מבחינה נפשית / רגשית. אבל חוץ מהנקודה הזאת כן "בחורה טובה מבית טוב וכו'".
בטח כמו כל אדם נורמלי שהיה נקלע לסיטואציה דומה לשלי התלבטתי אם "לעשות שיחה" עם ארוסתו ולהציג בפניה נקודות א ב ג ד ועוד... ושבעצם ההתנהגות ה"טובה" וה"יפה" שלו היא חיצונית בלבד ובפנים הכל שחור...
אבל נזכרתי שקראתי על הנושא הזה כמה דיונים פה ושם בעבר בכל מיני מקומות וההמלצה הייתה לא להגיד וכאילו לא להתערב. וחשבתי שאם היה משהו חד משמעי כמו עבריינות חד משמעית שעליה צריך להכנס לכלא הייתי צריך להגיד, אך דברים אחרים - לא.
אז הם התחתנו לפני כחודשיים. ואתמול דיברתי עם חבר שלי שהיה אצלו בבית עם עוד כמה חברים לפני איזה שבוע והוא אמר שהיה לא נעים. שהיה ביניהם צעקות, שהיא הייתה עצבנית, שהיא לא נראתה הכי בסדר ועוד (והם לא "הצליחו" שהדברים האלו יהיו חבויים מעיני החברים שהיו שם).
כמובן שאי אפשר להסיק ממקרה אחד להכל, אך למרות זאת הרגשתי צער גדול. ושוב עלתה לי השאלה - אולי כן הייתי צריך להגיד משהו... אחרי שגרתי איתו בדירת שותפים במשך שנים, וראיתי שוב ושוב שקרים, רמאויות, התפרצויות, פגיעות באחרים והכל "מכוסה" על ידי "אישיות" שלכאורה יפה ונעימה שבעצם מאד מתעתעת ואנשים שלא מודעים לאנשים כאלו יכולים ליפול בפח של האישיות ה"נוצצת", אולי כן הייתי צריך להגיד משהו? איך היא, שלא הכי בריאה נפשית / רגשית, ולא צעירה מבחינת הגיל ובטח היה לה איזה נואשות להתחתן, איך היא הייתה צריכה לראות כזה דבר כשהוא בטח רק ניסה להרשים אותה בכל הפגישות והראה רק את הפייק אישיות?
למי שלא מכיר ולא בקי בנושא - אני לא מדבר על הדברים הרגילים - אנשים רגילים עם בעיות רגילות שפה ושם יכולים להיות ויכוחים, אלא על בן אדם שבמהות הוא לא טוב ומסתיר את זה תחת אישיות שנראית טובה, זה קטגוריה אחרת לגמרי מהדברים הרגילים.
)