תקציב אוכל...מתוסכלתוואוו
שלום,אנו משפחה עם 6 ילדים ב"ה,בגילאים שונים,אוכלים כולם (כלומר אין תינוק שניזון רק מהנקה או תמ״ל),
הגדרנו לעצמנו תקציב לקניות אוכל+מוצרים שונים לבית (לתחזוקה שוטפת והיגיינה וקיצור כל מה קונים בסופר ולא רק מזון),לפי מה שראינו באתר של למ״ס למספר נפשות דומה,בסך 3200 לחודש
מאוד קשה לי שני דברים:
א.לעמוד בתקציב הזה, בתחום המזון אנחנו לא קונים חטיפים ושטויות,משתדלים חומרי גלם כגון קמח,ביצים,גבינה,ירקות,לא בשר ועוף לימי חול אלא רק לשבת,ובכל זאת קשה...
ב.הקושי השני הוא לשמור על רמת אספקה גבוהה של חומרי גלם למשך כל השבוע.כלומר שתמיד יהיה אוכל.ובשפע כל הזמן נגמר וצריך ללכת לקנות . בעיקרון אנחנו עושים קניות באון ליין פעם בשבוע,ובמכירה שכונתית פעם אחרת בשבוע,והשאיפה היא שיותר לא יהיו קפיצות לסופר בין לבין...אבל מתפלק לי...מרגישה חוסר שליטה..כישלון..תסכול..אמא לא מתוכננת שלא מספיק דואגת לכולם..הילדים מקטרים,בררנים,נעולים על דברים מסוימים ולא פתוחים לדברים אחרים..ולא בא להם להיות בשריים פתאום,אם נשאר בשרי משבת...וחופש..וכל היום צריך לבשל...

א.אשמח להזדהות,ולדעת אם יש עוד כמוני
ב.עצות....
גם אשמח לדעת כמה אתם מוציאים על אוכל וכו׳,מי שיש לו 6 ילדיםוואוו
האם אנחנו ממש טועים בתקציב?
וואובת 30
אנחנו עם 5 ילדים, ב''ה אוכלים
קונים בעיקר חומרי גלם ולא הרבה שטויות (עכשיו בחופש קצת יותר), אבל כן קונים קמח מלא וסוכר חום וסילאן טבעי והרבה פירות וירקות.
לא חולמת בכלל ש3200 יספיק.
זה אומר 800 ש''ח לקניה שבועית!!
בעיני זה ממש לא הרבה.
גם יש הרבה כביסות..פעם חבילה של 8 קילו אבקת כביסה הספיקה לי לחצי שנה. היום- מספיקה לחודשיים...
וכשהילדים גדלים א''א להישאר במינימום אוכל כל הזמן, קונים לגדולים גם דיאודורנט, וסבון פנים וכד'.

בקיצור, לגמרי מובן לי למה 3200 לא מספיק לכם...
לדעתי תעשו חודש אחד של קניות סבירות ותראו- כמה יוצא ולפי זה תקציבו.

ואם מתאים לכם- אולי תגדלו ירקות ותרנגולות, זה יחסוך לכם את הביצים וחלק מהירקות...
נשמע לי מעט. אנחנו 4 נפשות וההוצאה היא 1200-1500 בערך.הריוניסטית
אבא, אמא, בת 3 ובת 1.5.
נשמע קשה...שםאנונימי
אמנם לא במצב שלך, אבל:

א. את אמא שדואגת לילדים שלה. מעדויות בפורום, תמיד אמהות מרגישות מצפון שלרוב לא מוצדק. אני פשוט מעריך שזה אחד מהם

ב. אני גדלתי בבית שאמא שלי הייתה אומרת "מצטערת, אין לי כסף יותר... נגמר. זה מה שיש".
אולי זה יהיה קדה בהתחלה, אבל חשוב אולי שיבינו שאי אפשר תמיד שיכינו לך מה שאתה רוצה...

ג. אני מתנדב בארגון שעוזר לניהול בית כלכלי וסעיף המזון הוא תמיד בעייתי... את ממש ממש לא לבד! מה גם ש3200 נשמע גם לי מעט, אבל אני בלי ילדים עדיין...
המצחיק הוא שגם בעלי מתנדב..בפעמונים..ובכל זאת...וואוו
הוא מנסה להגיד לך שהכסף פה הוא לא הכרח הבעיהבסדר גמור

אלא התסכול שלך והעמדה הנפשית איתה את מתמודדת עם העניין הזה. 
ואולי גם קצת חינוך הילדים  והתמודדות עם הפחדים (שלך שאת לא מספיק אמא טובה וכו)

מצטער אם הייתי ישיר מידי וזה פגע

^^^^rivki
אכן, על הארגון הזה דיברתי שםאנונימי
ומניסיון, זה ממש קשה להקפיד על עצמך עם הדברים שאתה אמור להעביר...

אבל זה משתלם
3200 עם 6 ילדים זה ממש מעטמצפה להריון.
ברור שזה לא יספיק לכם ותצטרכו לעשות השלמות.
אולי כדאי לעשות תפריט שבועי מסודר?
מה אתם אוכלים במשך ימות השבוע במקום בשר ועוף?
ועכשיו חופש כולם בבית אז ברור שיהיה יותר הוצאות
זה לא שהילדים במסגרת ואז יש הזנה ,
לנו, כשאנחנו 5 נפשות 3 ילדים לא אכלנים , כל היום אני במרדף אחרי האוכל והקניות
אנחנו עם חמישה ילדים גדוליםggg
מוציאים בסביבות ה4,500-5,000 על קניות. אנחנו קונים המון ירקות ופירות וגם קמח מלא או כוסמין ( מכינים לחם ביתי) ואגוזים וכדו' כל מיני דברים בריאים. הילדים שלי אוהבים בשר. המתבגרים מסוגלים לאכול לפעמים בשרי פעמיים ביום...
אנחנו כמעט לא נוסעים להתארח בשבתות וחגים(עוד פחות מתחילת הקורונה) שזה גם עוד הוצאה לעומת אנשים שנוסעים הרבה להורים.
כשהילדים היו קטנים ממש התקמצנו על אוכל, רק פירות זולים ורק מוצרי בסיס וכו' עם הזמן הרגשתי שאני לא מסוגלת לחיות ככה. לא יכולה לספור כל שקל וגם רוצה לאכול בריא ודברים שטובים לי ולילדים. (קטניות למשל שזה ממש זול ומזין עושה לכולנו כאבי בטן) גם קונה יותר פינוקים קצת פחות בריאים מידי פעם.
אז זה המצב היום. 3200 נשמע לי מתאים למשפחה הרבה יותר קטנה.
הסכום בכלל לא גבוה, לא יודעת מי עשה את החשבון הזהrivki
אנחנו מוציאים יותר כסף ל6 נפשות בבית. נכון שב"ה בכלל לא חוסכים על אוכל, כי אין צורך. אבל גם בשנים שחסכנו, נראה לי שהוצאנו יותר.

חשוב מאוד מה המין והגיל של הילדים. בנים מתבגרים זה עם שרעב תמיד, ב'ה אוכלים יותר ממבוגר.

לצערי, דווקא שטויות וג'אנק לפעמים עולים גרושים וככל שהמזון בריא יותר, ככה הוא עולה יותר ( קמחים מלאים, לחם מלא, מאפים ללא מרגרינה, גבינה מופחתת שומן, אורז מלא וכו וכו).

חופש זה תקופה קשה. ילדים בררניים זה נפוץ, אבל קשה. מותר לעשות השלמות קניה קטנות בסופר השכונתי. בקיצור, אל תחמירי עם עצמך!
גם אותי מתסכל שהבריא יקר יותר מהג׳אנק!!! ממש נוראוואוו
ואני כן מחמירה עם עצמי כי המצב לא משו. ואנחנו במינוס גדול שמנסים להקטין בעקבות הלוואות גדולות שלקחנו..בעלי עובד ומכניס הרבה ב"ה אבל אני לא עובדת,מחפשת עבודה,וההוצאות גדולות....אז יש הוצאות שהן קבועות ולא יכולות להשתנות כמו סכום קבוע של ארנונה,גן,בית ספר,אבל תחום האוכל יש מה לשחק בו...אז אני כן בלחץ... נחמד לשמוע שאני לא לבד ושלא קרה כלום אם הולכים לפעמים למכולת ולספר לקניות קטנות אבל זו תחושה של איבוד שליטה כזה...
תודה לכל מי שענה,ואשמח לעוד! כל תגובה מחכימה
זה מצב מאוד מתסכל.בת 30
מכירה אותו.
א- תפילות...שבע''ה תמצאי עבודה טובה.
ב- אני שמעתי כמה פעמים שיש יעוץ כלכלי היום שלא דוחף לצמצם הוצאות אלא דוחף להגדיל הכנסות בדרכים יצירתיות.
יש הגיון. יש הוצאות שא''א להימנע מהן, כמו אוכל וחשבונות חיוניים. יש הוצאות שלא רוצים להימנע מהן כי רוצים להרגיש טוב ולתת לילדים הרגשה טובה.
אולי כדאי לחשוב בכיוון הזה, מה עוד את יכולה לעשות כדי לייצר הכנסה משלך, בלי קשר לעבודה שתמצאי בע''ה. יש לך כשרון, תחביב, שאפשר לפתח ממנו סדנה כלשהיא שאפשר לשווק לילדים? לנשים? לקהילות?
אולי תחשבי בכיוון הזה. זה קשה יותר לפעמים אבל שווה.

ג- אוכל זה משהו מאוד חיוני וא''א לחסוך בו בלי סוף. במיוחד עם ילדים גדולים. פעם לא הייתי קונה גבנ''צ, למשל, ועוד דברים, היום כן, כי גדולים צריכים מגוון וגם א''א רק להגיד ''לא'' על כל מה שמבקשים.
האם יש דברים פחות חיוניים שאפשר לדחות את התשלומים עליהם לעוד כמה חודשים? (נניח משכנתא, אפשר עכשיו לדחות תשלומים לכמה חודשים)

האם מיציתם את כל אפשרויות קבלת ההנחות בארנונה וכד'?
אולי לחפש ביגוד וכד' בחנויות יד שניה?
לא מדויק. ירקות ב0.9 לקילו ובורגול ב6.4אאב
שעועית 5.9 וכן על זה הדרך
לא יודע איפה אתה קונהנחשון מהרחברון

אבל אצלנו מלפפון 4.9 עגבניה 4.9 בצל 3.9 (אגב, זה המחיר גם ברמי לוי הייתי היום באתר שלהם...)

גמבה 9.9 קישוא 7.9  בטטה 9.9 וכן הלאה. לפעמים הסלטים והירקות הם החלק היקר יותר בארוחה.

(שקשוקה/פסטה וסלט/פתיתם וכו)

מה גם שפסטה אתה מוצא 5 ב11 פתיתים 4 ב18 לחם לבן ב6.9 ועוד. בורגול ב6.9 לחבילה של 500 גרם או פסטה ב2.2 שח לחבילה שמספיקה לאותה כמות סועדים.

אנחנו עם 2 ילדים האמת קונים די הרבה בשרים דגים פעם היינו מאד מחושבים והיום משחררים יותר. מגיעים בכיף ל2500-3000 בחודש (אם מארחים אז בכלל... יכול לצאת לפעמים 800 ש"ח שבת)

ולא, לא קונים שום אוכל מוכן. בקושי לחם קונים. מכינים המון בבית לחמניות פיתות גם קינוחים מכינים בבית.. אין חטיפים אין נשנושים ועדיין אוכל זה המון כסף

ברור שבמרכז עירוני המחירים מוזלים יותראאב
וברור שבשר ודגים עולים יותר. מקטניות אפשר למתוח ארוחות שלמות . אוכל עולה כסף וכשיש פחות מתעדפים לדברים המוזלים. או שלא ואז כואב לעו"ש או שלא ויש פחות לחסוך
לכן דיברתי על המחירים של רמי לוינחשון מהרחברון

ולא של הסופר / מכולת אצלנו.

מעניין.

אני די טוב בלמתוח ארוחות שלמוות מקטניות אורז וכו' ואני יודע ויכול ואף עשיתי זאת תקופה משמעותית שתקציב האוכל היה באיזור ה1000 שח בחודש.

אבל הירקות היום יקרים גם בירושלים וגםם באושר עד ורמי לוי ושופרסל...

העולם הוירטואלי..אאב
עדיין זולים החומרי גלם
תלמד אותי איפה יש ירקות בפחות מ2 שקלנחשון מהרחברון

אולי בשוק הסיטונאי...בת 30
לפעמים בסופרים חרדים יש ירקות בזולבדויה123

ממה שאני ראיתיבת 30
די יקר בסופרים חרדיים
ואם זול- הסחורה מגעילה...
נכון. כי יש כשרות מהדרין גם על הירקותנפשי תערוג
כשרות פירות וירקות לא מייקרהעני ממעש
בוודאי שכןנפשי תערוג
אם יש כשרות בעדה החרדית על משהו, סימן שמשלמים לעדה החרדית על כך
וזה מגולם במחיר

כך על כל מוצר
בשר/ירקות/פסטות וכו'

כשרות מייקרת את המוצר
כשרות גבוהה מייקרת עוד יותר
מהדרין לא מייקר.העני ממעש
מותג עדח למח' ירקות, לא מייקר יותר מעשר אג לקילו
אומר לך ממקור ראשוןנפשי תערוג
מייקר בכמעט חצי ש"ח לקילו ברמת סיטונאי

בפועל הצרכן לא תמיד מרגיש, כי מוכרים לו עגבניה סוג ב במחיר של סוג א
מי לוקח עדח לירקות?העני ממעש
שכונות מסויימות

זה ה*** שבישלו לעצמם
שיהיה להם בתיאבון

הסופר משלם את הסכום שרשמתי ממקור ראשון

ואני אגיד לך עוד משהונפשי תערוג
אין כל הבדל בין עד"ח לירקות רבנות

זה אותו חממה ואותו מגדל
רק עניין של שכר למשגיח

(כמו בהרבה דברים, אבל לא כאן המקום להאריך)
כפי שאמרתיהעני ממעש
ודיוק- השכר הוא לא למשגיח, אלא למשרדי המותג
שכר משגיח רבנות ובדצ הוא בגדול דומה
כןנפשי תערוג
או כמו שנהוג לומר
אני משלם על החותמת
לרוב מוצרי מכולת זה בפיקוח ממשלתימצפה להריון.
בעיקר בדברים שנתקעים, כמו לחם חלב חמאה מוצרי גבינות בסיסים
אז ככהשירוש16
אצלינו מלפפון 2.9 עגבניה 2.9 בצל 2/3.9 בטטה 3.9 גמבה 5.9 (לא קונים הרבה) קישוא 4.9

מעבר לכך, משתדלים לקנות רק מבצעים ובחניות עם הנחות משמעותיות.
פירות לא תמיד קונים כי זה יקר וירקות רק בימי מבצע כמו שלישי ורביעי.
פריט ב10 שקל זה לא הרבה. אבל 10 פריטים כאלה וזה כבר 100 שקל. צריך לחשוב על כל דבר שנכנס לסל.

אוכל,קניות בסופר וירקניה לדעתי לוקח לנו כ45% מהמשכורת. זה אכן הרבה אבל יש דרכים לחסוך. גם בפירות וירקות.
איפה יש כזה מחיר ובאיזה ירק מדובר?rivki
אני מתכוונת למחיר של אותו המוצר כשהוא בריא לעומת הפחות בריא. קמח/לחם/אורז/פסטה מלא לעומת לבן. סילאן/ חמאת בוטנים 100% לעומת עם תוספת סוכר וכו
סופרים גדולים בלי לפרסם.. מלפפון,גזר עגבניהאאב
לפעמים יותר זול לקנות מוצרים בריאים בחנויות טבעבת 30
סילאן טבעי עולה 25 לפחות בסופר,
אני קונה בחנות טבע ב15.
בכללי לעשות השוואות מחירים זה חוסך המון כסףor1900
תגדילי את התקציב אושפיזין מהירח
בגלל מספר באיזה אתר, שלא יהיה לך קמח וירקות? לא מובן
לא ברורהעני ממעש
איך הלמס הגיע לכזה נתון נמוך
לא ברור איך הוא מחשב סדר גודל של כזו משפחה , לא יודע אם מכירים בכאלו דברים
אגב, אותו למס זכור לי שמחשב הוצאות בידור בכמה מאות שקל חודשי לילד, למש' עם שניים שלושה ילדים

4/5 סביר. תראו שלא מתבזבז מדיי
אין לי מושג ממש מאיפה הנתון ואיך הגיעו אליו...44444
אבל....
יש הבדל ע-נ-ק בין משפחה שכולם אוכלים את כל הארוחות בבית למשפחה שאוכלת בבית רק ארוחת ערב ונמצאים חצי מהשבתות בבית.

מאז הקורונה בעלי עובד מהבית וילד אחד יצא מהצהרון וההבדלים גדולים ממש.

גם משפחה של 6 ילדים מתבגרים זה לא משפחה עם 6 ילדים קטנטנים.
בסטטיסטיקה, אדם שראשו בתנור לוהט ורגליו בסיר קרח, מרגיש סבבהפשוט אני..

לקבל החלטות על סמך סטטיסטיקה זה איום ונורא.

סטטיסטית אני אמור לגור בגוש דן, לגדל 3 ילדים, להרוויח 10,500 ש"ח בחודש ברוטו, להיות במינוס, להתנשא לגובה 1.77 מטרים ולהצביע לכחול לבן.

רק מה לעשות שאף אחת מההגדרות הנ"ל לא נכונה במקרה שלי, ואין לי שום כוונה לעשות מאמץ כלשהו בשביל לשנות זאת.

לא הבנתי האם אתם לא קונים בשר לאמצע השבוע כי באמת אין לכם אפשרות כלכלית לעשות זאת, או רק בגלל שאתם מנסים להיכנס לתקציב שהגדרתם לעצמכם.

אם זו האפשרות השנייה, אז... איך אמר אברהם פריד?

זה הזמן לחשב מסלול מחדש...

זה נשמע מעט מידילורייל

ל משפחה בת 8 נפשות ואני אחת שאלופה בלחסוך ובכל זאת זה נשמע קצת.

יש ארגונים שתורמים  חלוקת מזון, כמו עוף לשבת ירקות ודברים בסיסים.

לגבי אוכל עצמו יש מלא מתכונים שווים וזולים וטעימים לא פחות. אני עושה כך כל הזמן.

אני לא קונה מותגים גם בשתייה , קונה דברים די זולים, חלות אופה ולא קונה יש עוד טיפים. אבל

באמת שזה משפחה מרובה זה קצת יותר קשה

גם למה שתרוצי לקנות אוכל אחרי שהכנת ארוחה בשרית או דברים שנשארו משבת?

הייתי גם כך עד שחינכתי אותם שזה מה שיש והם אוכלים בסוף מקסימום משדרגת להם טיפה

ספציפית לגבי חלות...פשוט אני..

גם אנחנו לא קונים אף פעם חלות, אבל לדעתי דווקא במקרה הזה יותר זול לקנות מאשר להכין לבד.

קמח+ביצים+תנור דולק (לא נתקטנן על כמה כפות של סוכר ושמרים וכו') > 5 ש"ח, מחיר של חלה פשוטה בסופר.

גם חומוס אנחנו מכינים בכל שבוע ואף פעם לא קונים מוכן, למרות שזה יותר יקר מאשר לקנות (מקבלים תוצאה הרבה יותר טעימה ובריאה).

למה יותר יקר להכין?בת 30
קילו גרגרי חומוס עולה כמו מאשר קילו חומוס מוכן קנוי, פחות או יותר, ומכינים ממנו כמות גדולה יותר.
חומוס זה החלק הזול, הבעיה היא הטחינה...פשוט אני..

חומוס קנוי יהיה בדר"כ זול יותר בגלל שהוא לא עשוי מחומוס וטחינה בלבד, אלא מוסיפים לו "שומנים מוקשים מהצומח", כדי לתת לו מרקם סמיך ושומני בלי הצורך "לבזבז" עליו הרבה טחינה יקרה.

טחינה יקרה?בת 30
קונה חצי קילו טחינה גולמית ב10 ש''ח. או קילו ב15.
בכל מקרה, זה אכן יותר טעים...
יקרה יחסית לשאר הרכיבים, ולכן בחומוס קנוי מתקמצנים עליהפשוט אני..

הרכיב הכי יקר בבישול ביתי זה הזמןrivki
לאחד זה הזמן, לשני זה הכוח, לשלישי זה התעסקותנפשי תערוג
כל אחד ומה שיקר לו
יש לי מה להגיב אבל קצרה בזמן, מגיבה כדי שיתזכר לי בערב להגיבנב"י
כמו שצריך, בינתיים שולחת לך חיבוק ואין דבר העומד בפני הרצון. בגדול הסכום לתקציב סביר אבל יש גורמים שצריך לקחת בחשבון.
תודה לכולם!!וואוו
היי יקרה, תגובה בפניםנב"י
קודם כל חשוב לי לשים על השולחן שכל משפחה עובדת וזורמת אחרת וצמצום בהוצאות המזון של משפחה אחת יכולים להיות פיקניק ולמשפחה אחרת כמעט גיהנום.
שלושת ההוצאות הגדולות ביותר למשפחות הן דיור, תחבורה ומזון. כדאי לבדוק אותם קודם, אבל לא לזלזל גם בהוצאות הקטנות יותר שאם מנהלים חכם יותר אותן אפשר להגיע לא פעם לחיסכון שווה לגדולות אבל עם פחות מאמץ שמשפיע על השגרה.
בין השורות שכתבת אני מוצאת חוסר נוחות גדול מהצמצום בהוצאה הזאת דווקא, כדאי לך לחשוב אם יש הוצאה אחרת שאתם יכולים לנהל נכון יותר ופחות לגעת בהוצאה הזאת של המזון כדי שיהיה לכם כמשפחה יותר קל לעשות את השינוי לאורך זמן. בשלוף מהשרוול כדאי לכם לבדוק השוואה או כפל של כל הביטוחים של המשפחה והבית, אבל עין מקצועית תדע יותר עם איסוף מסמכים מסודר.

בכל מקרה לגבי הנושא של הוצאה על מזון אני עובדת לפי 3 תהליכים:
1. תכנון
2. סדר
3. בקרה

תכנון- ככל שאתם נערכים מראש להוצאה, אפשרות החיסכון שלכם על אותו המוצר היא הרבה יותר גדולה מאשר קנייה אימפולסיבית. דוגמא, אוטוטו חגים אבל כולם מתעסקים עדיין בהוצאות החופש, משפחה שמתכננת מראש את ההוצאות על המזון לוקחת בחשבון שהחגים יבואו ואיתם תהיה עלייה ודאית במחיר הדגים, הדבש, הבשר, העוף ואפילו הבגדים. דוגמא יותר מפורטת השבוע קנינו סלמון ב40 שח לקילו, לקראת החג המחיר שלו כפול. כנ"ל לגבי שמלות לילדות קניתי כבר בסייל של סוף עונת הקיץ ב20 שח שמלות תחרה חגיגיות(!) לעומת 80 ואפילו 100 שח לשמלה ככל שמתקרבים לחג ( הבגדים מחכים עם האטיקט יפה בארון עד לחג). בקיצור ככל שתתכנני את ההוצאה של החודשיים הקרובים נכון, מבחינת הוצאות חריגות כך יהיה לך זמן לנצל מבצעים או הנחות לפני הרכישה בפועל.
עוד עניין, לגבי פירות וירקות, יש הבדלים מאוד גדולים גם של איכות וגם של מחיר לפי היום בשבוע והשלב בעונה שקונים. נגיד ביום ראשון הירקות והפירות הם לרוב פחות טובים כי עבר עליהם הסוף שבוע ועוד לא הספיקו להוציא סחורה חדשה אבל כדי שלא יהיו מדפים ריקים הסופר לא מוריד מחירים עד שתגיע הסחורה החדשה ביום שלישי, אז בשלישי דווקא מחפשים לרוקן את הסחורה הישנה לטובת החדשה רק שאין באמת הפרדה בין הישן לחדש אז פשוט מורידים את המחיר ומסדרים מקדימה את הישן כדי שזה מה שהלקוחות ישלפו ראשון, אפשר וכדאי לבדוק את הסחורה שאת קונה ולקנות דווקא באמצע השבוע כשהסחורה מתחלפת.
גם בעונתיות יש הבדל בסחורה, אבטיח בתחילת הקיץ עולה גם 5 שח לקילו והוא הרבה פחות טעים מהאבטיח באמצע הקיץ של ה1.90 שח לקילו. לא קונים את החדש חדש, מתאפקים קצת, גם יותר טעים גם יותר משתלם.
חצילים ופלפלים מאוד תנודתיים במחירים וקופאים מעולה אחרי קלייה בתנור. כשהמחיר זול לקילו קונים כמות, מכינים יום קלייה ואריזה למקפיא ושומרים לכשהעונה תעבור ותוכלו להנות בלי לשלם ביוקר. כנ"ל לגבי מטבוחה, קציצות בחצי בישול ועוד סוגים רבים של מזון, כדאי להכנס לתחום ההקפאה, חוסר הרבה ואם יש אפשרות של הקפאה מהירה במקרר לתא מסויים הערך התזונתי נשמר מעולה.

לגבי סדר, ככל שאתם תהיו יותר מסודרים יהיה קל לכם לדעת מה כבר נמצא הרבה זמן במקרר ועומד להתקלקל, אם נשארה רק צנצנת אחת של עוגיות אז כדאי כבר להתכוונן על אחר צהריים של אפייה, שתמיד יהיה שפע מצד אחד ומהצד השני שלא יזרק.
תפתחי את הפח ותתני את הדעת על מה ששם (אפשר גם מטאפורית ולא את הפח ממש כל עוד שמים לב בזמן אמת למה מיוחד לפח), כל אוכל שזרוק שם זה כסף ממש שעבדתם עבורו ונזרק, תרתתי משמע.
למזוג מנה קצת יותר קטנה לקטנטנים ולהוסיף לפי הצורך במקום לזרוק או להשאיר בצלחת ואחר כך אף אחד לא אוכל ממנה. בל תשחית זו אמירה שילד אמור להכיר ולהבין את החשיבות שלה, גם במטבח מלא שפע, זה ערך ענק.
לגבי אוכל שנשאר משבת, אמרת שלא רוצים להיות בשריים אז אפשר לחמם ולאכול בערב, עד הבוקר עברה הגזירה, אוכל של שבת הכי קל לשווק כי זה אוכל עם ברכה של שבת. ילד שמבין שיש אורז רגיל ויש אורז שנשאר משבת ויעדיף אותו כי זה מהאוכל של שבת ויש בו ברכה מיוחדת יאכל וישמח בו.
לגבי מוצרי חלב, באופן כללי לא בריא להפריז בזה אבל יש מקרים שמתחשק להתפנק עם איזה מעדן, את יכולה להכין מעדנים משמנת מתוקה, פודינג וניל וקקאו לאחסן בכוסות של שתיה קלה חד פעמיות ויוצא קצת יותר משקל ליחידה, הרבה יותר משתלם מהקנוי.
גם לגבי עוגיות יש פער גדול מאוד בין העלות של מה שמכינים בבית למאפייה.

דבר אחרון, בקרה, תהיי עם יד על הדופק, האם החיסכון הזה מגיע ממקום טוב של התייעלות או ממקום של תחושת מחסור. יכולה להיות משפחה שלא יוכלו לוותר על הקמח המלא והלחם שיפון ויעדיפו לקצץ בהוצאות על בשר ועוף תמורת מקור חלבוו אחר דוגמת קטניות. יש משפחה שרק המחשבה על צמצום בבשר ובעוף היא כבר בלתי נסבלת. תנסי לפי ההכרות שלך עם האופי המשפחתי המיוחד שלכם לנהל את ההוצאות נכון ולהשתדל כמה שפחות שיורגש הבדל באורח החיים שמתאים לכם כדי שהתהליך יהיה ארוך ונכון ולא סבל קצר וייאוש.

הרבה פעמים בניהול תקציב לחוץ כמו בדיאטה מנסים לעשות דיאטה כסאח ואחר כך משלימים את הכל כשהרסן יורד ומגיעים להוצאות הרבה יותר גדולות משהיו לפני התהליך.
קנייה מהמכולת השכונתית היא לא יהרג ובל יעבור, בטח בתקופת הקורונה כשכל תמיכה בעסקים בתקופה הזאת היא מבורכת, אבל היא צריכה לעשות מתוך הרווחה ולא מתוך צמצום ובשיקול הדעת.

מאחלת לך הצלחה רבה ושפע של פרנסה בנחת ובברכה
שכוייח עצום, תענוג לקרוא!פשוט אני..

תודה על הפירגון🙏נב"י
כמה עצותערנוש

דבר ראשון תכנון!!!
מושיבים את כל בני הבית ומתכננים תפריט שיהיה מקובל על כולם לשבועיים 

דו שבועי. ככה אתם משיגים שיטוף פעולה מהילדים (הם יוכלו מה שביקשו) וככה גם אתם יודעים מה לקנות באופן קבוע שבוע קדימה ללא קפיצה לסופר.

וככה אתם יכולים לדעת מה התקציב החודשי ולא לחרוג ממנו 

3200 ל-8 אנשים לכל הארוחות זה ממש מעט.44444
זה 400 ש"ח לחודש...
100 ש"ח לשבוע לבן אדם זה ממש ממש מעט....
400 ש"ח לחודש? 3200 לחודש..וואוו
היא עשתה חישובבת 30
של כמה לכל נפש לחודש
לאדם....44444אחרונה
100 ש"ח לשבוע לאדם זה פחות מ-20 ש"ח לאדם ליום כולל שבת.... זה נמוך ממש.....

מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

באותו נושא אבל לא אישי, קפץ לי בפידמשה
טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד

יהיו עלויות רבות בחתונה,

יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?

זה עניין סובייקטיביחילזון 123
לדעתי דווקא חתונה בשישי יכולה להיות ממש כיפית והרבה פחות מעיקה וכבדה מחתונה בלילה
קניות לדירהפצל"פ

זוג צעיר שעד עכשיו היינו בדירה זמנית מרוהטת

ועכשיו עוברים לדירה לטווח ארוך

איך ואיפה קונים מוצרי חשמל וריהוט איכותיים בכמה שיותר זול?

אני יודע שיש מלא שיטות של כמה להשקיע במוצרים שקונים ושהם יחזיקו הרבה או לקנות דברים זולים בידיעה שהם יהרסו בהמשך וגם ככה אנחנו הולכים עוד לעבור דירות

אבל בכל מקרה אשמח לשמוע המלצות טיפים ועצות לכל כיוון 

ריהוט ביד 2עוד מעט פסחאחרונה

במיוחד אם אתם מוכנים להתפשר ( למשל, מוכנים כמה צבעים לספה, או לא קריטי לכם החלוקה של הארון לדלתות/מגירות).

אפשר למצוא דברים ממש ממש טובים בשליש ורבע מחיר.

במוצרי חשמל לא הייתי ממהרת ללכת ליד 2, הרבה יותר סכנה ליפול.

אז לעשות סקר שוק (אפשר מהבית באינטרנט) ולהשוות מחירים. בגלל שכבר נשואים, אתם יודעים פחות או יותר מה הצרכים שלכם לזמן הקרוב (למשל- מה גודל המקרר שאתם צריכים).

איפה מאחסנים דברים??מסיבת ישרים

מתחתנים עוד חודש בעז"ה

קנינו סבתא של ארוסתי קנתה לנו מלא ציוד ב"ה

היא לא שאלה מה אנחנו צריכים אז יוצא שיש לנו כפולים או דברים שלעולם לא נשתמש

מה עושים?

אין לנו מקום בדירה לכפולים או למיותרים גם ככה זה צפוף

ובנוסף יש גם דברים שלעולם לא נשתמש נגיד שמיכה זוגית, כשאני וארוסתי רוצים שמיכות נפרדות בכל מקרה

אשמח לעצתכם וחכמת ההמונים

ישועת ה' כהרף עין ונרים לחיים

אם אתם בטוח לא צריכיםהשם שלי

אז אין מה לשמור.

אפשר לנסות למכור/ למסור/ לתת מתנות לאנשים אחרים.

דברים שכן אולי תשתמשו בעתיד, אפשר לנסות למצוא מקום לשמור.

זה יכול להיות גם אצל ההורים, אם יש אפשרות.

ואפשר כן להחליט לא לשמור, ובמקרה הצורך תיקנו חדש.

דברים שלעולם לא תשתמשו - תעבירו הלאההסטורי
אין סיבה לשמור דברים כפולים.

אם כי, לא בטוח שלא תגלו שלפעמים נח שיש עוד שמיכה, ושהיא גדולה יותר.

דברים חדשים באריזה - כמו שמיכה זוגית, אפשר אוליפ.א.
להחזיר לחנות, ולקבל זיכוי?

ואם לא - להשאיר אצל ההורים בינתיים. מתפנה אצלם הרי מקום מהציוד והחפצים האישיים שלכם שיעברו לבית החדש. ותמצאו הזדמנויות להעניק כמתנה לאחרים. 

שמיכה זוגיתמשה
זה נפלא כשיש זוחלים קטנים. אל תשאלו איך אני יודע.
מזל טוב!כל היופי

אם יש לכם חברים שמתחתנים או בגיל מתאים, אפשר לתת להם.

אם יש דברים שאולי תרצו בעתיד וכרגע אין מקום, להשאיר אצל ההורים נשמע לי הגיוני, אם זה מקובל עליהם.

למשל כלים כפולים זה מצוין לפסח כשתהיה לכם דירה גדולה יותר.

שמיכות זה דבר שימושי מאוד כשהמשפחה מתרחבת.

ואגב אני ישנה בכיף לבד עם שמיכה זוגית.

וכמובן אם יש אפשרות להחליף בחנות למשהו שימושי יותר זה בטח טוב.

אפשר להשתמש לבד בשמיכה זוגיתמנגואית

בכל אופן למכור , למסור מה שלא מתאים לכם או כפול

חכו לפני שאתם יוצאים בהצהרות שלא תשתמשו בדבריםזיקוקים

לפעמים עם הזמן מגלים שכן רוצים אותם

אצלינו בהתחלה השארנו הרה דברים אצל ההורים ועם השנים לקחנו

ויש דברים שהעברנו הלאה 

קניתם סבתא??זיויק
ומזל טוב!
אהלןIn developmentאחרונה
מזל טוב ענקי לרגל החתונה המתקרבת בעזרת השם שיהיה בשעה טובה ומוצלחת ותזכו לבנות בית נאמן ושמח בישראל. הסיטואציה שאתם נמצאים בה מוכרת מאוד להרבה זוגות צעירים ומדובר לגמרי בצרות של עשירים ובנקודת פתיחה נפלאה של שפע ושל רצון טוב מצד המשפחה. כדי להתמודד עם העומס בדירה הצפופה ולשמור על הסדר כדאי לחלק את הפתרונות לכמה כיוונים מעשיים. קודם כל לגבי הדברים שאתם עשויים להזדקק להם בעתיד הרחוק יותר מומלץ מאוד להיעזר בבתי ההורים או במחסנים של המשפחה המורחבת כדי לאחסן שם ארגזים לפחות לחודשים הראשונים של הנישואין עד שתתאקלמו ותבינו מה באמת נחוץ לכם ביום יום. כלי נוסף ושימושי הוא בדיקת האפשרות להחליף את המוצרים בחנויות שבהן הם נקנו שכן רשתות רבות של כלי בית ומצעים מאפשרות להחליף פריטים חדשים שנותרו באריזתם המקורית גם ללא קבלה וכך תוכלו להמיר את השמיכה הזוגית בשתי שמיכות יחיד איכותיות או לקבל זיכוי למוצרי חשמל חיוניים אחרים. מעבר לכך מתנות סגורות שלא ניתן להחליף יכולות לשמש אתכם כמתנות נפלאות לחברים אחרים שמתחתנים בתקופה זו או כזכות עצומה של תרומה לגמחי הכנסת כלה ולמשפחות נזקקות שישמחו מאוד בציוד חדש לחלוטין. מומלץ להשאיר בדירה פריט אחד או שניים בולטים שהסבתא קנתה כדי שכאשר היא תבוא לבקר היא תראה שהשתמשתם בזה והדבר יגרום לה נחת רוח ושמחה גדולה. שתהיה לכם כניסה חלקה וקלה לבית החדש והרבה לחיים.
משפט מחץ 📌נגמרו לי השמות

"אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?"

או 

"איך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?"

אז המשפט הזה כנראה לא מחדש וכולנו יודעים אותו,

אבל רגע לתת לו לנכוח במציאות שלנו בצורה אמיתית ושלמה יכול לקדם אותנו מאוד.

אם בעלך הגיב בצורה קצרה הפעם,

אם הרגשת אתמול שאין לאשתך טיפת סבלנות, 

אם בעלך פיקשש ושכח משהו מטורח ועומס המציאות והחיים,

אם שמת לב שהתגובה הזו של אשתך מפעילה אותך וגורמת לך לכעוס עליה ולא להבין אותה כלל,

אם מצאת את עצמך כועסת עליו ממש על משהו שעשה או לא עשה

אם כל מה שעולה לראש עכשיו בכעס ובאכזבה זה "אוף איתו! הוא כזה מעצבן! חצוף! חסר סיכוי!"

אם כל מה שהלב והראש שלך זועקים לך עכשיו זה: "אוף איתה! היא רואה רק את עצמה! אי אפשר ככה!"

נעצור רגע.

ניקח אוויר ונשאל את עצמינו -

אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?

ואיך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?

וננשום שוב. ונמשיך להביט במבט-על על הסיטואציה

ואפילו להיכנס רגע לראש ולנעליים של השני/ה.

רגע, מה קרה רגע לפני? וכמה דקות? וכמה שעות לפני?

מה גרם לו/לה בעצם להיות פחות סבלני/ת? מה עובר עליו/ה כרגע?

כי כולנו אנושיים.

ואם נשאל זאת רגע את עצמינו על עצמינו - נצליח יותר לראות את האחר. את השני. את אשתי. את בעלי.

נצליח לראות את האנושיות שלו.

את האנושיות שלה.

כמוני.

גם אני בן אדם

גם היא

גם הוא.

אז נכון שלא היה הכי נעים לשמוע תגובה לקונית או קצרה בטון לחוץ, אבל היי, אם זו הייתי אני והייתי לחוצה ממשהו או ממהרת לאנשהו האם תמיד תמיד הייתי מגיבה ברוגע בשלווה ובסבלנות אין קץ? 

או שיש פעמים שגם כשאני ממהרת לאנשהו ובדיוק בעלי תופס אותי בדלת כשאני באיחור, או שאני לחוצה מאוד ממשהו שיושב עליי ודווקא עכשיו בעלי שואל אותי משהו, אני גם אגיב לא מושלם?

ואם זה היה אני שבדיוק כשהילדים צורחים ברקע אשתי רוצה ממני משהו, או בדיוק בשעה האחרונה של הצום כשאני מחוק אשתי שואלת אותי משהו, האם תמיד אגיב ברוגע ובסבלנות ואורך רוח? 

או שגם אני לפעמים יכול לדבר יותר קצר, רק רק כי אני אנושי?

ואיך אני הייתי רוצה שבעלי יגיב אליי כאשר אני לחוצה עכשיו, או טרודה או עייפה?

ואיך אני הייתי רוצה שאשתי תגיב אליי כאשר אני לא מאה אחוז מושלם בכל רגע כי עובר עליי משהו ואני פשוט מראה אנושיות?

בקיצור לא מצינו אדם שצועק על עצמוחתול זמני

אולי מגדולי בעלי המוסר הקיצוניים או משהו

ואם קרתה טעות אדם מנסה כמה שיותר לטייח ולהחליק

אז למה לא גם לזולת? למה לא לחיות בעולם סולחני ונעים? שהכל בסוף עובר ומסתדר?

זה דווקא מאוד מאוד מצוימשה

הוא לא "יצעק" כלפי חוץ אבל ביקורת עצמית פנימית זה אחד הכלים הכי ההרסניים שיש.

באמת הרבה יותר נחמד לחיות בעולם כזהנגמרו לי השמות

וקודם כל בינינו לבין עצמינו

ואז בינינו לבין הקרובים לנו ביותר

זה כבר משמעותי מאוד מאוד.

כתבת מדהים. כמו תמיד.פינג פונג
תודה רבהנגמרו לי השמותאחרונה
כשהאישה פוגעת ברבים..חוזר תמיד לאשתי

שלום לכולם, עברנו שבת קשה. אצל חמי עם כל המשפחה. אשתי האהובה פגעה בי, חצי בכוונה, חצי מהורמונים של הריון, מול כולם. זה היה כל כך פוגע. הלכתי לחדר ונרדמתי עד הבוקר. בבוקר קמתי, היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה. הפעם לא הלכתי לחדר אבל נשרפתי מבפנים.

קרה לכם פעם?

מבקש את עזרת הרגישים.

מי שלא רגיש בבקשה שלא יענה.

תודה

קשה❤️ מציעה לחדד מה החלק שקשה לךמרגול

זו הפגיעה עצמה (מה שהיא אמרה)?

או שזה בעיקר זה שזה היה בפומבי? (ואם הייתה אומרת לך ב4 עיניים זה לא היה ביג דיל?)

וכמובן חשוב להבין מה התדירות - זה מאורע חדפ או שהפגיעות מצידה זה משהו שקורה לא פעם ולא פעמיים?

וגם להבין אם יש משהו תקשורתי שאפשר לעשות שימנע פגיעה. למשל- אולי אם היא תדע שא' ב' הן נקודות רגישות, היא תשתדל מאוד סביבן ותהיה באקסטרה רגישות כלפי הנושאים האלו.

צריך להביןנגמרו לי השמות

הרבה יותר לעומק כדי להתחיל לייעץ.

כל מילה כמעט שכתבת כדאי להתעמק עליה ולהבין לעומק:

"חצי בכוונה" - מדוע? איזה אינטרס יש לה לפגוע בך בכוונה? איך הזוגיות שלכם בכללי? מה עוד יש שם?

"היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה" - מדוע? כיצד זה קורה בעצם? איזה מנגנון יש שם אצלה? אצלך? בין שניכם?

אם ההתנצלות ולקיחת האחריות שלמים, כיצד זמן קצר לאחר מכן נוצרת שוב פגיעה?

נשמע שצריך להתבונן *פנימה* *בין שניכם* ולא החוצה. לא החוצה מול כולם שם בפגיעה וגם לא החוצה מול כולם בפיוס ובקירבה המחודשת.

וזה נכון לכל זוג באשר הוא - כאשר יש ביניהם ריחוק מכל סיבה שהיא - ההתמקדות פנימה, ההתקרבות אחד לשנייה, הלעבור דרך המרחק שנוצר, דרך הכאב עצמו, לא לדלג מעליו אלא ממש לעבור בו ובתוכו *יחד* - יכולה להביא לקירבה מחודשת עוד יותר גדולה ולצמיחה גדולה ממש. 

כלומר ישנם מפתחות שאפשר להשיג לזוגיות שלנו דווקא בזכות המקומות בהם אנו בריב / קונפליקט / פגיעה / כאב / ריחוק וכן הלאה.

וחשוב מאוד אכן לאסוף את המפתחות הללו בדרך ולא לאבד אותם ולהמשיך בריחוק או בהימנעות או בבריחות כאלו ואחרות.

לא לצאת מהקשר אם יש ריחוק

אלא להיפך - להיכנס עוד יותר לתוך הקשר. שנינו. אני ואשתי. אשתי ואני.

רק זה הכיוון המצמיח ב"ה.

ב"הצלחה רבה

בתור התחלהמישהי נשואה

לדעתי כדאי שלא תדברו ביניכם יותר מעניינים טכניים מול אנשים

זה מאוד קשה.

אבל-

זה יעזור לכם לברר ביניכם לבין עצמכם איך אתם רוצים לתקשר ביניכם בזוגיות

אבל בלי קהל.

הקהל מפריע מאוד לריכוז

וואו קורה לי המון לאחרונה לצעריאריה ששכח לשאוג

אין לי ממש פתרון. אני משתדל כשזה קורה להתעלם ולא להגיב. ללכת הצידה או לקחת כמה דקות בחדר או בחוץ לעצמי.

יכול לשלוח הודעה אם בא לך חיזוק קצת

צריך לדעת לספוג קצת כי זה רגשותזיויקאחרונה
ואישה היא רגשנית, אבל מצד שני צריך למצוא זמן לדבר ברוגע ולפתוח דברים
המלצות על מטפליםאישדרומי

אשמח לעזרה האם יש המלצות על מטפלים /מטפלות זוגיים.

(אחרי סשן שלא ממש פתר)

יומולדת 50 לבעלמפלצתקטנה

הבו לי רעיונות

בכיוון של בילוי זוגי כלשהו+ בילוי נוסף עם הילדים.

מתנות?

תודה

זה הזמן להתחיל לאהוב 😉נהג ותיק

סתםםםםם

אם זה לא זה זה לא זה.

תזמיני אותה להופעה ששניכם אוהבים.

ווין ווין

שלא יעשו עלייך קופה כמו אז כשנרדמת

לפחות ישנת טוב? היתה לך מוזיקת ערש....

אולי יעניין אותך