בס״ד
תודה על ההשקעה בתגובה, קודם כל 💙
אוכל ב״ה היה לאורך כל הנופש, וגם חטיפים ביד רחבה (ביום יום זה לא נמצא אצלנו בבית 🙂).
לגבי הדברים שעשינו - זה היה די בקטנה. ממש לא ברמה של טיולים מפרכים של חצאי יום. קצת הליכה בטבע... והיו גם כל מיני דברים ממש ממוקדי ילדים (ים, פינת חי, קטיף וכאלה).
כשכתבתי את הודעת הפתיחה, הייתי בדיוק בהתלבטות האם אנחנו עשינו בחירות הגיוניות ופשוט צריך להפנים שנופש זה כמו החיים הכלליים - עם כיף ועם קושי, עם עליות וירידות, עם יופי ועם אכזבות, עם ברכה ועם אתגרים... או שבאמת הגזמנו עם הדברים שתכננו, כמו שנשמע שקרה בחלק מהנופשים שהיו לכם כילדים.
אחרי שקראתי את התשובות של כולן כאן, השתכנעתי שבאמת ככה זה, וילדים פשוט נשארים ילדים, גם בנופש - עם תלונות ועם דרישות ועם מריבות... גם אם תכננו משהו מותאם וכיף...
לגבי השינה, אני ממש מסכימה איתך שילדים צריכים את זה ממש כמו אוכל ושתייה. מאידך, אם נקפיד על שינה מסודרת ובשעות מוקדמות וכו׳ אז מאד קשה לטעום מכל מני דברים טובים שנופש יכול לתת. בנופש יש יציאה גדולה מאיזור הנוחות אבל זה מחיר ששווה לשלם אותו, ככה הרגשתי, לפחות. סתם דוגמה, אם היינו מקפידים על שינה בזמן הלילה, לא היינו יכולים לאגור כל מיני זכרונות מתוקים וכייפים מחוף הים. כי רק בשעות הערב החוף התרוקן מרוחצים ומבגדי ים, ומבחינתנו אי אפשר להגיע לים כמשפחה כשכולם מסביב בבגדי ים...
אני גם מרגישה שזה שונה נופש למשפחה עם נגיד רק תינוק אחד או רק שני פעוטות. ואז שווה אולי לשים את הדגש על לכבד את הקצב הטבעי שלהם. זה לפחות מה שעשינו כשהיו לנו רק 1-2 ילדים קטנים. הפסדנו דברים מסוימים שרצינו לעשות אבל יתכן שהילדים היו יותר נינוחים. אבל עם משפחה רב-גילאית אני מרגישה (לא רק בנופש אגב) שקשה להתנהל ככה, וצריך איזשהו איזון בין הצרכים, היכולות, מוקדי העניין וכו׳ של כל אחד ואחד. ויוצא מזה שזה יותר מורכב וגורם ליותר תסכולים אבל מצד שני זה כל הביחד הזה (על הצרכים השונים של כל אחד ואחד) שיוצר את הגיבוש ואת המשפחתיות שבנופש.
כן יש לנו התלבטות לגבי טיולים. אני תוהה אם ככה זה והרבה ילדים לא אוהבים טיולים כשהם קטנים, וזה הרבה מכיוון שהם לא רגילים, ואם כן לכאורה ככל שנעשה את זה יותר הם יתרגלו יותר וילמדו לאהוב את זה. או שזה ייחודי לילדים שלנו (בעיקר לאותו הילד הספציפי שלנו) וככה זה, וזהו. והנפקא מינא הוא שכדאי לבנות נופשים בלי או כמעט בלי טיולים. (שזה יהיה דבר מאד מאכזב בשבילי....)
ולסיום - מתישהו היום בנסיעה (קצרה) ממקום למקום, הילדים ביקשו חטיף, מיד אחרי שכבר קיבלו שניים. אני ישר הושטתי להם משהו. בעלי ממש התפלא ושאל ״מה? עוד?״ ועניתי שכן כי ״כתבו בפורום שצריך לתת הרבה אוכל לילדים בנופש, שהם לא יהיו רעבים״. 😘