מישהי שקרובה אלי העלת שאלה מעניינת שחשבתי עליה בעבר, ואמרתי למה שלא אשאל אותה כאן.
למעשה, יש המון דתיים שלא הולכים לחוץ מעורב מפאת צניעות, אבל במעיינות הם לא רואים בעיה.
הרי למעשה, מעיינות זה לא נפרד בכלל, יתכן ויהיו בחורות אולי יותר צנועות(וגם,ממש ממש לא תמיד,היה כמה פעמים שנסעתנו המשפחה והיו שם בחורות עם לבוש מינימלי וישר חתכנו),אבל גם במעיינות לרוב נכנסים כל הגוף ולא רק רגליים.
המעיינות הם גם מלאים במים, דבר שיכול ליצור קרבה בדיוק כמו בחוץ מעורב, נכנסים כל הגוף ככה שהבגדים גם נצמדים לא פחות מאשר בבריכה או ים מעורב ,ולא משנה כמה צנוע הבגד ים, זה מצב לא צנוע.
כנל לגבי 'חוף משפחות', אני מרגישה שזה מעין שם יפה ל'חוף מעורב', הרי בחוף מעורב לא כל האנשים אחד בתוך השני, כל אחד בדר"כ תופס פינה עם המשפחה שלו ונהנה, בדיוק כמו בחוף משפחות,אין הפרדה ואין כלום.
אז למעשה כמובן שכל דתי והרמה שלו, ומן הסתם יש כאלה שלא הולכים גם למעיינות(למרות שזה נשמע לי די נדיר),אין ספק.
אבל אני מדברת על התופעה בכללי,גם חרדים וגם דתיים הולכים למעיינות ובעניהם זה בסבבה,לא רואים שום בעיה,אז מה ההבדל?
חוץ מההבדלים הקטנים שהזכרתי לעיל, עדיין זה לא הופך מעיינות שבהם שוחים גברים ונשים לצנועים,אפילו אם יהיו במעיינות רק דתיים.(ואני לא מדברת על דתיים שלא הולכים לחוץ מעורב, אבל במעיינות הולכים אפילו עם בגדי ים פחות צנועים ממה שהם הולכים ביום יום).
שוב,אני מדברת על התופעה,כל אחד ורמתו.
אשמח אם תחכימו אותי😁

