מממ.. שאלה..(?) ממש מוזרה.. ממש ממש..!המלכה של העולם
כל החיים התפדחתי לשיר..
אפילו עם חברות..
בכתה ו'-ז', ניפתחתי קצת..
עכשיו אני שרה חופשי עם חברות..
כאילו, לא שמה.. מה אני בכוכב נולד?!
ומישו אחד אמר לי שיש לי קול יפה..
ושרתי בשיעור כזה..(המורה לא היתה..כחח..)
וחברה אמרה לי שיש לי קול יפה..
אבל ממש.. (ככה היא אמרה!)
ו.. היא אמרה לי כבר פעמיים..
אנ'לוידעת מה לעשות עם זה!
לי אין דעה על הקול שלי..
כאילו.. קול רגיל..
ו.. מה שהיא אמרה לי יוצא לי מהראש! ()
אז..
ניראלכם אני צכ'ה לעשות עם זה משו?
מממממ..המלכה של העולם
לאלאלאלאלאלא!
לא התכוונתי לרוץ עם זה..
בעע..
שאני ישיר? אני?
זה נישמע לי מצחיקק..
אני יחשוב על פיתוח קול בגיל יותר מאוחר..

[ראיתי בפייס.. ניראלי בנגב פחות יבש מפה..]
נראה לי..שמחה ואמונה
ת'כלס שאין לך מה לעשות אם זה.. יש לך קול יפה?.
ב"ה ישתבח שמו.. את יכולה לשיר או בפני החברות שלך שעושים ניגונים או משהו או בשולחן שבת..
סורי שזה נשמע כזה מבאס אבל ת'כלס זה מה שנראה לי לא חושבת?
מתוקה!שירה כים
גם עלי אומרים כך..

אז מה עושים איתו??בעיקרון כלום.

אבל בהרקדות,טקסים,כל מיני שירים שהבי"ס מוציא ורוצים להקליט מישהי באולפן אין לי בעיה-

פשוט משתמשים במתנה הזאת לטובת כולן..

מממ.. יש לי אפשרות להצטרף למקהלה של האול'..המלכה של העולם
קפץ-המלכה של העולם
עושים להם שמה גם פיתוח קול..
ב"ה ה' חנן הרבה אנשים בכישרון הזה!!גיטרה
אל תדאגי לזה...זה יבוא מאליו...
אני סתם הלכתי לחוג גיטרה...המורה שלי היתלהבה מהקול ולקחה אותי לאולפן...{בישביל השיר שבחממה שלי בפסיפס}
ואני שרה לה בדיסקים שהיא מוכרת לשירי ילדים...
אם הקב"ה רוצה...זה יזרום!!
בהצלחה!!!
פיתוח קול-זה עבודה הרבה על הנשימה,ארוכה,נכונה...
נגיד לנשום עמוק-להרזות את שרירי הבטן ולהוציא אוויר ב-שששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששש
או ב:שצשצשצשצשצשצשצשצשצשצשצשצשצשצשצש
או ב:סססססססססססססססססססססססססססססססססס
או ב:צצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצ
ויש עוד כל מיני...
תתחילי מזה...
ותממדדי כמה זמן את יכולה ככה בלי לנשום...
יפה יפה.יש פה כוכבת קטנה ורק עכשיו היא פוצה את הפהבקטנה
חוצפה!! טוב נו..לא משנה..
אהמ..אם זה חשוב לך אז תעשי עם זה משהו אם לא..אז..?.לא.?
חח סתם..
טליש?מה נשמע?..טוב נו יבש פה..וחזרת מהנגב,התאמנו את עצמנו שלא יהיה מעבר קיצוני מדיי
טוב ושמחה
קול יפה ופיתוח קול הם דברים שלאו דווקא קשוריםshapira
זה בזה.

אפשר ללמוד פיתוח קול גם בלי קול יפה.
פיתוח קול מלמד את השימוש הנכון בקול, את צורת הנשימה הנכונה, את צורת העמידה הנכונה, סולפג', ושמיעה מוזיקלית.
הוא מלמד אותך להשתמש במיתרי הקול כמו בכלי נגינה.

אם את רוצה ללמוד פיתוח קול - תלכי!
תהני!
תחשבי שאת לומדת על כלי נגינה.
אל תתייחסי למחשבות על קול יפה או לא.
קשור מצד אחד בלבד...Curious
אמנם אפשר ללמוד פיתוח קול בלי קול יפה, אבל אם ב"ה קול יפה, ממה שאני יודעת, עדיין צריך פיתוח קול כדי להוציא את מה שיש בצורה הנכונה והמכסימלית....
אודישנים ללהקה העולמית של תנועת בני עקיבאאנונימי (פותח)
musica-מיוזיקה הלהקה העולמית של תנועת בני עקיבא

מודיעה על אודישנים {גילאי 15-23}.

מכל באי הבחינה יבחרו 15 זמרים/ות

אשר ייצגו את תנועת בני עקיבא מכל העולם.

לפרטים נוספים: מנחם-054-7462788
מיכל-050-3311205
המנהל המוסיקאליאנונימי (פותח)
lehakat.b.a@gmail.com

אני שמוליק המנהל המוסיקאלי של הלהקה...
תוכלו ליצור איתי קשר במייל הזה.

קישור לפייסבוקאנונימי (פותח)
http://www.facebook.com/event.php?eid=160522456047&ref=mf

זה קישור בפייסבוק לקבוצה של האודישנים.

שווה להיכנס-זה הולך ליהיות משהו ענק!!!
תגובה למלכה של העולם וכל החברה שדיברו איתה בנושאאנונימי (פותח)
היי, אני שמוליק המנהל המוסיקאלי של הלהקה העולמית של תנועת בני עקיבא.
קראתי את השרשור שלכם ואני ממליץ למלכה של העולם וכל מי שחושב/ת שמוסיקה זה התחום שלו {וגם אם רק אמרו לו שיש לו קול יפה והוא לא מקצועי עדיין} לבוא ליום האודישנים.{גם מי שלא מתקבל יוכל לקבל טיפים}
בלהקה תוכלו לקבל הכוונה מקצועית פיתוח קול ומתן במה בהופעות והקלטות.
שיהיה בהצלחה!!!
לפני בנות בלבד??!!!גיטרה
אם לא-חשבתם על זה???

הלהקה אינה מופיעה רק בפני בנותאנונימי (פותח)
היא להקה מעורבת ששומרת על גדרי ההלכה והצניעות וגם התנועה שהיא מייצגת היא מעורבת ושומרת על גדרי ההלכה וכו'..
הרב דרוקמן נתן ללהקה היתר שישרו ויופיעו גם בנות אך שירת הבנות תהיה רק מ2 זמרות ומעלה ללא שירת סולו לבת לבד.
אוייש..בדרך העולה
מאיפה הגיע ההיתר הזה???
מלחתחילה להתיר שנשים יופיעו לפני גברים??[ולא משנה באיזה תנאים!]
גם על ההיתר של שירת נשים במקהלה ללא כוונה[ז"א קבוצה של בנות ששרות למשל בטיול שנתי באוטובוס ליד הנהג] יש סוברים שאסור,אז ק"ו..!!!!
תשובהאנונימי (פותח)
אני חקרתי את הנושא הזה שהעלית ואלו התשובות שקיבלתי:
הרב דרוקמן התיר ועדיין מתיר לבנות ובנים לשיר ביחד כששומרים על גדרי הצניעות ובנות שרות ביחד ואין שירת סולו.
תן לי לשאול אותך שאלה אחרת.. מאיפה הגיע האיסור הזה??
 אין שום איסור בהלכה לשירת נשים[כמה נשים לא אחת לבד]. ומקור האיסור לקול אישה[לבד] היה מהגמרא שכתוב שכשגבר מתפלל שמע ישראל ושומע אישה[בודדה] שרה\מתפללת אז זה אסור כי היא עלולה לבלבל אותו ואת מחשבתו וכך יחשוב עליה במקום על תפילתו. וההלכה לגבי קול אישה שנקבעה בעקבות זה היא שאסור לאישה לשיר לבד.  אך בדיוק כמו שחכמי ההלכה השליכו מהמקרה הזה בגמרא שלאישה אסור לשיר לבד הם גם השליכו מכך שכשאומרים קדיש אסור להבדיל ולשמוע רק מישהו אחד אומר קדיש לכן צריך מינימום 2 אנשים שיאמרו ביחד וכך לא יזהו קול של אחד מהם ומכאן ההלכה וההיתר לנשים לשיר עם בנים כל עוד הן לפחות 2 בנות כי כך בדיוק כמו במקרה עם הקדיש לא מבדילים בין הקולות וכך לא שומעים קול של אישה לבד ולא מזהים את קולה.
לפני איזה שבועיים שודר סרט בערוץ 1 על בני עקיבא וגם שם דיבר הרב בני,המזכ"ל ועוד רבנים בניהם הרב דרוקמן שדיברו על הנושא הזה שאין בעיה הלכתית עם הלהקה שהיא מעורבת בתנאי ששומרים על זה שלא תשיר בת לבד וכמובן שגדרי הצניעות נשמרים..
מוזר לי שעם כל העובדות האלה ועם כל זה שהתנועה עצמה היא מעורבת ורבניה מתירים את השירה בלהקה מעורבת עדיין אנשים מחליטים להוריד מערכם של הרבנים ולהתעלם מההלכות האלה וההיתרים שהם נותנים.. חלק מההישתייכות לתנועת בני עקיבא היא גם "עשה לך רב" אם אני חלק מהתנועה זה אומר שאני הולכת לפי דרכה, ואם אני הולכת לפי דרכה אני הולכת לפי הרבנים שלה ולפי האידאולוגיה והאמונה של התנועה שאני משתייכת אליה.. ולא להחליט שאני משתייכת לתנועה מסויימת אבל אני לא הולכת לפי כל מה שהרבנים שלה אומרים כי הם לא מבינים כל מה שאני מבינה ואני יכולה לבוא ולומר "אני מבינה יותר וההיתר שלכם זה בושה לתנועה" כי זו התנשאות שתביא לגאווה רעה שבסופו של דבר נסטה מדרך הישר ונסטה מדרך תנועתנו..ואין בזה הגיון שנהיה בתנועה שרבניה טוו את דרכה אך נתעלם או נחשוב שדבריהם לא תופסים לכל..
החמרת יתר באיסורים בניגוד לשירת נשים זה כן איסור מהתורה וזה פשע שיכול לטווח הארוך למוטט את היהדות כולה..ח"ו.
ואין לכם צורך בנגנים?shapira
גיטריסט, מלחין ויוצר, מעבד מוזיקלי?
באמת מאיפה הבאתם היתר??!!גיטרה
זה בא מהילכות צניעות!!!
תהנו לכם...ותמשיכו למצוא היתרים!!
בהצלחה!!
תגובה לגיטרהאנונימי (פותח)
הרב דרוקמן הוא הרב של תנועת בני עקיבא והוא התיר את הנושא.
מי שרוצה להמציא הלכה משלו וחושב שהוא יותר צדיק ממנו שיעשה את זה אבל שלא יכפה את זה על שאר התנועה ויגיד על מי שהולך אחריי הרב של בני עקיבא שהם סתם מחפשים היתרים ולתת להם הרגשה שהם חפיפניקים! הלהקה העולמית של תנועת בני עקיבא זה דבר ענק!!! כל מי שקשור במוסיקה והוא הולך בדרכה של התנועה יכול להגיע לממש את הפוטנציאל שלו ולבוא לידי ביטוי שם וככה יהיה לנו תרבות יהודית משלנו ואותו אחד לא יצטרך לחפש את זה בשדות זרים!
תגובה לשאפירהאנונימי (פותח)
מעבד מוסיקאלי כבר יש ללהקה מעבד מקצועי. לגביי מלחין ויוצר אתה מוזמן לשלוח את היצירות וההלחנות שלך לאימייל: Lehakat.b.a@gmail.com זה האימייל של המנהל המוסיקאלי ולשם שולחים חניכים ובוגרים מכל העולם שירים יצירות מילים ולחנים ונבחרים הדברים הטובים ביותר.
לגביי גיטריסט... יש לנו רשימה של נגנים שמידיי פעם מתלווים אללינו להופעות.. אם אתה טוב תשלח סרטון שלך לאימייל מנגן וניצור איתך קשר כשנצטרך. {רב ההופעות הם על פלייבק של המנגינה שמכין המעבד המוסיקאלי}.
בהצלחה ושבוע טוב!
אודישנים ללהקה העולמית של תנועת בני עקיבאאנונימי (פותח)
מועדי האודישניםאנונימי (פותח)
שלום לכל חבריי הפורום...
בעקבות הצפה של פניות להגעה לאודישנים של "מיוזיק"ה"-הלהקה העולמית של תנועת בני עקיבא, הנהלת הלהקה החליטה לערוך כמה מועדים של בחינות שבסופם יבחרו 15 הזמרים/ות הטובים בעולם מקרב אנשי בני עקיבא. לכן כל מי שרוצה להגיע לאודישנים נא להתקשר לקבל פרטים מידע להירשם ולקבל מועד לאודישנים.
זה הולך ליהיות משהו בסדר גודל בינלאומי, גם חברה מחו"ל יגיעו ליום אודישנים פה בארץ...
מדובר פה על אלפים של מתמודדים וזה רק בינתיים!!!
שמוליק-מנהל מוסיקאלי-"מיוזיק"ה"-הלהקה העולמית של תנועת בני עקיבא.
לפרטים נוספים: מנחם-054-7462788
מיכל-050-3311205

נ.ב התאריך שפורסם בקבוצה בפייסבוק הוא רק תאריך אחד מתוך כמה תאריכים ואנחנו עומדים לעדכן את זה ביממה הקרובה אז חשוב שמי שרוצה להגיע לא להסתמך על מה שכתוב שם ולהתקשר או לדבר איתי במייל תודה ובהצלחה!
האודישן בשבוע הבא!!! היכנסו לפרטים!אנונימי (פותח)

בס"ד

מועד האודישנים הקרוב יערך ביום ראשון הקרוב,ה' בכסליו תש"ע,22.11.09
שעה: 18:00 בדיוק
מקום: סניף ת"א מרכז,רח' דובנוב 7.

יש להכין 2 שירים לאודישן,אחד קיצבי ואחד שקט.
צוות הבוחנים יורכב מהנהלת הלהקה ומנגן מקצועי שילווה את הנבחנים ושופט אורח- אור קולנברג זמר "כוכב נולד 7" !

להרשמה לאודישן ולקבלת פרטים נוספים:מיכל-0503311205 מנחם-0547462788
lehakat.b.a@gmail.com

בהצלחה!
הנהלת "מיוזיק'ה".
שופט אורחחח!!!!יאוווו איזה ריגווש!!שירושקי
כחח..איך רואים שהם מנסים למשוך אנשים אז הם עושים שופט אורח כזה...סורי,לא מעניין אותי..

פחחחח.. אבל זה היה חתיכת ניצלו''ש..המלכה של העולם
השתיקה יפה..אנונימי (פותח)אחרונה
בס"ד
קצת תת רמה לרדת על אנשים בגלל שאתה לא מסכים איתם לא?

ואהבת לרעך כמוך.. שבוע טוב!
מי כאן מנגן על קלידים (אורגנית)?נ א

אתם גם אוהבים את הכלי הזה?

אני מנגן על קלידים...

....צאצא

אני מנגן, וגם די עושה אירועים בקטנה, אבל האמת שלא אוהב את הכלי הזה

יש כלי אחר שאתה אוהב?נ א
יש כאן עוד מי שמנגן על זה?נ אאחרונה
20 שנה לגירוש מגושד קטיףשירים חדשים
תווים לחלילית לשיר מי אוהב את השבתאהבנו
היי זקוקה בבקשה לתווים מלאים לשיר מי אוהב את השבת. תודה ענקית!
הינה:מטרינולוגאחרונה

C  C  D  E  G   G  F  E  D  C

מחפש תווים לשיר 'שובי נפשי' בלחן של הרב קרליבךחופר
ולא לפסנתר
איך מפרקים אקורדים בליווי בפסנתר ביד שמאל?בית פרטי

היי לכולם,

אשמח לעזרתכם.

מנגנת בפסנתר קלאסי.

רוצה ללמד את עצמי לנגן שירים, כאשר יד ימין מנגנת את השיר ויד שמאל אקורדים.

מכירה את האקורדים עצמם, שאלתי - איך או איפה אפשר ללמוד לפרק את האקורדים וללוות איתם את יד ימין? יודעת שיש כאלה שעושים את זה משמיעה, אך לא ככ מצליחה.

מחפשת הדרכה איך להתחיל, מבחינת פירוק, קצב ועוד

אתכם מכירים אתר או סרטונים שמלמדים שיטות לזה?

תודה!

אפשר להתחיל מהפשוטאגוז16

קצב של 4\4 לעשות את התוים 4 פעמים בסדר עולה של האקורד, (לדלג כל פעם צליל כדי שלא ישמע צורם בנמוכים)

ושל 3\4 לעשות 3 פעמים

כשאת קצת מתקדמת אפשר לחזור אחורה באותו אופן בהתאם לקצב ולכמה פעמים שהאקורד חוזר

פירוק אקורדיםחובביםאחרונה

אפדר קודם לנסות לנגן את האקורד הפשוט, לדוג' אם זה אקורד C אז לעשות את המצב הבסיסי, כלומר, דו מי וסול ביחד, אצבעות 1 3 ו-5. לאחר שמצליחים לשלוט באקורד בצורה חלקה, אפשר לנגן את הצלילים אחד אחרי השני בארפג', כלומר דו נפרד ולאחריו מי נפרד ולאחריו סול נפרד ואז הדו שלמעלה, כי ארפג' מורכב מ- 4 צלילים. אם זה אקורד של 7, כמו D7, G7 וכדומה, קודם לשלוט באקורד ואז לפרק אותו לצלילים אחד אחרי הני. לדוגמא ניקח את G7, נפרק אותו לסול נפרד, סי נפרד, רה נפרד ולפה נפרד, שהוא בעצם התו השביעי של האקורד. כמו כן אפשר לפרק את האקור ד C ככה: דו, סול, דו ומי, וכך נקבל מרחב גדול יותר של צלילים.

מקווה שסייעתי לך.

משנכנס אדר - מרבים בשמחה!שירים חדשים
איך אפשר להרגע מהנגינה?אנונימי (פותח)

יש לכם רעיונות איך אפשר להשתמש בנגינה לריפוי, להרגע?

זה מה שהרבה אומנים עושיםשדמות בחולות

מנגנים את כל הרגש שלהם החוצה.

שאלתי את הAI:

נגינה יכולה להיות כלי ריפוי חזק מאוד! הנה כמה דרכים שבהן ניתן להשתמש במוזיקה ובנגינה לריפוי:

1. **תראפיה במוזיקה**: להיפגש עם מטפל מוסמך במוזיקה. טיפול במוזיקה משתמש בנגינה, שירה, יצירה והאזנה למוזיקה כדי לשפר את בריאות הנפשית, הרגשית והפיזית.

2. **נגינה באופן אישי**: אם אתה מנגן בכלי נגינה, נסה לנגן באופן קבוע. זה יכול להיות מרגיע ומספק לך דרך לבטא את רגשותיך.

3. **האזנה למוזיקה**: שמיעה למוזיקה שאתה אוהב או למוזיקה מרגיעה יכולה לעזור בהורדת רמת הלחץ ובהגברת התחושות החיוביות.

4. **יצירת מוזיקה**: לכתוב שירים או ליצור מוזיקה חדשה יכולה להיות דרך מעולה לבטא רגשות ולהתמודד עם חוויות קשות.

לנגן מלודיות מאוד פשוטות, מרגיע אותיאחו

מלודיה פשוטה ורגועה, במיוחד על כלי נשיפה, משהו שלא מצריך יותר מדי מאמץ, זה מרגיע.

מחפש כלי לכתיבת תוויםחופר
ואם הכלי יודע להעביר סולמות ולשנות מקצבים- זה בכלל בונוס

אולי יעניין אותך