שאלת דיאמילהרקלתשוהנ
לקחתי בטעות שעה מוקדם יותר...אני לא מוצאת שום התייחסות בגוגל, הכל שם על אם נזכרים מאוחר מדי...

למישהי יש מושג מה לעשות?

אני לא אדוקה מאד על השעה, יכולה לקחת בטווח של שעה-שעה וחצי אחרי, אבל אף פעם לא לקחתי לפני...

תודה רבה
אין בעיה מבחינת המניעה נראה לי שרק במקרולוט צריךבתי 123
ממש לדייק וגם עם זה יש טווח של שעה פלוס שעדיין מוגנים
מנסיון בגלולות אחרות, לא דיאמילהפשיטא
לי זה היה בסדר.
אם זה שעה זה לא כ"כ הרבה זמן לפני.
ככה עשיתי למשל לפני יום כיפור- בערך שבוע לפני התחלתי להזיז כל פעם חצי שעה אחורה כדי שיצא סביב השקיעה פחות או יותר, ואז לקחתי שניה לפני כניסת הצום ושניה אחרי.
לי זה לא עשה כתמים, יש נשים שיש להן כתמים גם אם לוקחות דקה לפני או דקה אחרי...
תודה רבה !רקלתשוהנאחרונה
אם לא היה את הענין הדתיממצולות

הייתן מעדיפות ללכת לרופא

מאשר לרופאה

או שזה לא משנה לכן 

לישומשומ

לא משנה 

וגם מבחינה דתית לא רואה בעיה 

אני הולכת גם לרופאי נשיםקשת99
אין לי בעיה עם זה. היה לי אפילו פעם רופא נשים דתי.
מעדיפה רופאה. יותר נעים לי שאשה בודקת אותייעל מהדרום

לק"י

לא רק רופאת נשים. גם שאר סוגי הרפואה.

(אם יש רופא בבית חולים או במוקד וכו', אני לא מבקשת רופאה במיוחד. אבל כדמות קבועה- אני הולכת לאשה).

(ולמי שתטען שהרבה רופאות לא נחמדות. שלי דוקא ממש נחמדה ואנושית, ואני לא צריכה יותר מאחת😅).

נעים לי יותר עם אישהמולהבולה

למרות שנתקלתי ברופאי נשים גברים נחמדים יותר מנשים

אמפתים בהרבה יותר

לצערי נפלתי פעמיים עם רופאות... מאז הולכת דווקאאמהלה

לרופאים.

בטוחה שיש גם רופאות מצוינות.

לצערי הנסיון שלי היה גרוע.

הייתי מעדיפה רופאה בכל מקרהאיזמרגד1
אני מעדיפה מבחינתי רופאה פחות נחמדה מרופא נחמד, כל עוד היא לא אנטיפתית ממש
תלוי באישיות ולא במין, בלי קשר להלכה.לפניו ברננה!

למען האמת כרגע אני אצל רופא נשים כי הרופאה הייתה ממש לא נחמדה וגם עמוסה מאוד, והרגשתי שלא נתנה לי מענה מקצועי.

עברתי באמצע ההריון למרות שבתחילתו שאלתי אם יש עדיפות ללכת לרופאה וקיבלתי תשובה שכן. כי ברגע שהרופאה פחות מקצועית ופחות נותנת מענה זה כבר סיפור אחר.

תלוי באישיות ולא במין, בלי קשר להלכה.לפניו ברננה!

למען האמת כרגע אני אצל רופא נשים כי הרופאה הייתה ממש לא נחמדה וגם עמוסה מאוד, והרגשתי שלא נתנה לי מענה מקצועי.

עברתי באמצע ההריון למרות שבתחילתו שאלתי אם יש עדיפות ללכת לרופאה וקיבלתי תשובה שכן. כי ברגע שהרופאה פחות מקצועית ופחות נותנת מענה זה כבר סיפור אחר.

הרופא שלי ממש ענייני רגיש ומכבד. ומצד שני נחמד. ומרגישה בנוח לשאול אותו כל שאלה שיש לי.. מה שממש לא הרגיש לי אצל האישה.

מעדיפה ללכת לאישהשלומית.

בלי שום קשר לדת. (בתור רופאת נשים)

בנושאים לא אינטימיים לא משנה לי

לי לא אכפת, עד כה הייתי רק אצל רופאי נשים גבריםכבתחילה
אני הולכת למי שזמין לי באותו רגע ובאותה תקופה שצריכה.

כן יצא לי להתקין התקן אצל רופאה אשה, סתם כי במקרה היה לה תור לתאריך שהייתי צריכה. לא היה אכפת לי ללכת להתקין אצל רופא גבר. 

אני הולכת לרופאות (בכל מקצוע) מצד עצמימתואמת

לא רוצה שגבר זר ייגע בי... גם אם זה מותר הלכתית. (כמו שאעדיף רופאה יהודייה על פני רופאה ערבייה... אם כי על זה קצת פחות אתעקש)

וב"ה מצאתי לא מעט רופאות נחמדות, מקצועיות ונעימות. (להפך, חלק מהרופאים הגברים שנתקלתי בהם לא ענו על ההגדרות האלה...)

בעיני אין עניין דתי....מיקי מאוס

זאת אומרת הפסיקה ההלכתית שאני מכירה אומרת ללכת למי שטוב לי. מספיק שהדלת לא נעולה או כמובן מלווה שזה תמיד יותר נעים

ברור שאני מעדיפה רופאה באידאל

הסיכון שהמפגש עם רופא יזלוג לאיזורים מיניים הוא גבוה בהרבה (על כל הקשת. לא דווקא פגיעה או הטרדה מפורשים)

מצד שני - בפועל - במפגש עם שתי רופאות חוויתי ממש פגיעה באינטימיות שלי, חוויה של כאב ושל זלזול. וזה נפוץ בהרבה מאשר חוויות לא אתיות של זליגה למיניות

ולכן בסופו של דבר אני הולכת לרופא שאיתו התחושה שלי היא מוגנת ובטוחה (ברור שבהתחלה באתי רק עם בעלי . ורק אחרי שיש לי בטחון ותחושה של מוגנות גם מצד הפיזי של המרפאה אז אני מוכנה גם ללכת לבד כשצריך)

אני מניחה שהבעיה היא שכולן רוצות רופאות ולכן ממש קשה להשיג תור לרופאה נורמלית בלי המתנה ארוכה מדי

וזה מבאס

אין שום ענין דתי לא ללכת לרופא גברמקרמהאחרונה

ועדיין מבחינה אישית הולכת רק לאישה

(פגשתי בחיי אופאים גברים - בעיקר בחדר לידה וכולם היו מצוינים, נחמדים ורגישים

ועדין- מעדיפה רופאה אבל לא מתפשרת על מקצועיות ואנושיות, יש לי 2 רופאות מעולות שאני מזגזגת בניהן לפי זמינות תורים)

שכחתי איזה קשוח זה אחרי לידה... ומילואמינקיותאוהבת את השבת

שהיו ככה גם וגם אין מילים בפי להעריץ אתכן!!

תזכירו לי כמה זמן עד שנרגע קצת הטלטלה?

מזל טוב!!מתואמת
רכבת ההרים הרגשית הזו הולכת ונרגעת עם הזמן... בשלושת הימים הראשונים הכי גרוע, ואז אחרי שבוע יש עוד רגיעה, ואחרי שבועיים עוד אחת. בדרך כלל אחרי חודש וחצי (מקביל למשכב הלידה) הסערה הגדולה חולפת, אבל גם אם לא זה עדיין בסדר❤️
ממש תודה על הפירוטאוהבת את השבת

עזר לי להבין שאני בגרף..

תודה רבה!!

מזל טוב!! הרבה נחת!יעל מהדרום
תודה יקרה!!🥰😍אוהבת את השבת
חיבוק יא מהממת ומזל טוב ענק!!!!דפני11

וואי

זה הולך ונהיה טוב יותר מיום ליום

אבל בהחלט תקופה לא קלה

אצלי זה חולף באמת רק בגיל שנה פלוס.... אבל הקושי העיקרי הוא בחודש- חודשיים הראשונים

חיבוק

תעזרי בכל מה שאת יכולה❤️

וואי תודהאוהבת את השבת
המילים

מעודד ממש לשמוע את הנרמול הזה והאישור שזה לא קל בהתחלה... באמת שכחתי..

ותודה על העידוד לבקש עזרה!

המון מזל טוב!!בארץ אהבתי

וחיבוק על הקושי....

בעז"ה שיהיה רק קשיים כאלו מסיבות שמחות❤️

אמן! תודה!אוהבת את השבת
איזו הסתכלות מהממת!
קצת יותר מחצי שנהבשורות משמחות

ועד שהכל נרגע ומתאזן, והשגרה מתבססת- טא-דאם! צו גיוס לעוד חודשיים קדימה

ושוב להתרגל מחדש...

ובכלל אחרי לידה סביב חופש גדול ואז חגים.. עד עכשיו עוד לא הרגשתי שניצלתי 100 את החופשת לידה

וואי נשמע מטורףף....אוהבת את השבת

חיבוק ענק ענק ענק!!!!

הקודם שלנו נולד לפני החגים וזה היה מאתגרררר

אז עם מילואים גם לפני/אחרי זה ממש קשוחח.   

מזל טוב ❤️ מבינה אותךבורות המים

לוקח זמן אחרי לידה להתאםס על החיים

זה מטתטל הכל.ומצבי רוח והעייפות

והמתיקות...מצד שני

ואת מגוייסת כרגע?

יצא לי להיות מגוייסת פעמיים בסוף הריון

וגם 4 חודשים אחרי לידה

וחד משמעית כמה שהיה קדוח וכואבבבב הכל בהריון

עם תינוק קטן היה פי כמה

כל יום לא האמנתי שאני אעמוד בעוד יום כזה!

ואין ערב לנוח ואין לילה לישון

באמת מטורף 

וואי זהו לכן אמרתיאוהבת את השבת

שאתן פשוט אלופות!!!

אני לא מגוייסת..

הטיפול בתינוק קטן דורש ככ.. וגם האחריות.. מאוד כבד אחריות כזו.. הם ככ קטנטנים..

מזל טוב אהובה!!!!קמה ש.
בס"ד

קרובת משפחה אמרה לי "כשמפסיקים לספור בשבועות את גיל הבייבי", תחזיקי מעמד ואיפה שאת יכולה תשמרי על עצמך ותנוחי ❤️

תודה רבה רבה!!אוהבת את השבת

שבועות זה ממש רעיון!!

ותודה על העצות החשובות😍😍

מזל טוב!!!מוריה 7
תודה יקרה!!💖💝אוהבת את השבת
מזל טוב!!מכחול
תודה יקרה!!💞💕אוהבת את השבת
יאאאא מזל טובבבב💓💓💓 מרגשש😍אמא לאוצר❤
תודה יקרה!!💗💘אוהבת את השבת
מזל טוב!! 💞לפניו ברננה!
תודה יקרה!!❤️‍🔥💋אוהבת את השבתאחרונה
תודה רבה רבה לכל המברכות והמעודדות, ממש שימחתןאוהבת את השבת

וגם עזרתן!

אין עליכן!!!

ממש עוזר הנרמול וגם המסגרות זמנים שהזכרתן.. נותן לי הרבה.. תודה רבה רבה!!!

@מתואמת

@יעל מהדרום

@דפני11

@בארץ אהבתי

@בשורות משמחות

@בורות המים

@קמה ש.

@מוריה 7

@מכחול

@אמא לאוצר❤

@התלבטות טובה

@לפניו ברננה!

וב"ה הבוקר קמתי יותר טוב טפוטפו..

ושיהיה בע"ה רק שמחות ובריאות אצל כולן!

חשק, זוגיות ואחרי לידהאנונימית בהו"ל

היי

מרגישה שאני באיזשהי מיני סערת רגשות שלא מצליחה לצאת ממנו לבד

ברקע - נשואים כמה שנים ב"ה כמה ילדים וחודשיים אחרי לידה.

בעלי בעל טוב, אוהב, עוזר , אבא טוב וכו' אני רואה ומעריכה את הדברים האלה.

עוד מאז החתונה זוכרת שהתחיל לחפף בעניין של תפילה במניין בהתחלה רק ערבית אח''כ מנחה וכו' וזה ממש ממש מעצבן אותי למדתי קצת לשחרר אפילו שבלב זה לא 100% מרגישה שזה לא משהו שרק שלו בסופו של דבר זה ישפיע על הילדים ומה האם רואים וזה עצוב לי.

כמו כן כל כמה זמן נכנס לאיזשהי לופ של "התמכרות" למסך לדוג צפייה שעות ביוטיוב , משחקי מחשב וכו'

עוד מההריון כל ערב משחק שעותתתת וזה מתסכל ממש והוא קלט שזה מוגזם אז הבטיח לי כל מיני דברים שיעודדו אותו להפחית לדוג אני ישחק מקסימום חצי שעה אחרי שאני עושה ספורט ( החזיק בדיוק יומיים, כן ) קשה לי אם האמירות האלה, קשה לי שהוא נשקע לשם

אחרי הלידה גם שיחק שעות שהיה ער עם התינוק בלילה אז לא אמרתי כלום. ב"ה אני מתאוששת יותר ואני קמה ואנחנו פחות שפוכים מעייפות ועכשיו חוזר לזה שוב בערב.

לפני יומיים יצאתי בערב ושחזרתי הוא משחק, הבית הפוך מרגישה שרק בגלל שאני סוף סוף מתאוששת הוא לא מרגיש צורך לעזור כ"כ ופשוט תסכל אותי מאוד לחזור ולראות אותו מול המחשב.

סידרתי, התארגנתי לשינה וביקשתי שיבוא והוא האמירות "עוד 5 דק'", עוד מאט וכו'

בכל מקרה אחרי שעה אני קצת התפרצתי  עליו והוא פשוט נכנס למיטה בלי מקלחת, צחצוח שיניים וברור שלא התפלל אומר לי אין לו כח כי כואבת לו הראש.

זה עצבן אותי כי זה היה בדווקא ואז פשוט יצא לי שקשה לי שמחפף עם התפילות ועכשיו עם הכשרים וכל פעם משהו אחר.

עד אתמול לא היינו ביחד מאז הלידה. אני עם חשק ששואף לאפס עדיין כואב לי ומרגישה שהוא משתגע מזה. בנוסף התחלתי לפני יומיים לקחת סרזט נטו בגלל שכל יום שואל אם כבר התחלתי ואני לא שלימה עם זה ( כלומר, רוצה למנע אבל לא רציתי גלולות ולא סגורה על מה לעשות )

אתמול היינו ביחד וזה באשמתי המלאה שלא הלכתי אחרי הלב ופשוט אמרתי לא כי פשוט הרגשתי רע בשבילו הוא שאל כמה פעמים וגם באמצע ופשוט זייפתי ומאז מרגישה נורא ( ובגלל שעדיין כואב לי לא רצה להכאיב וגם לא מוגנת אז עשה משהו שלדעתי אסור ולא ככ קלטתי וקצת טלטל אותי )

כועסת עליו, מרגישה עוד יותר רחוקה ( והוא קולט שיש משהו ואמר לי אוי לא שוב דרמה בחיי אישות שלנו ...)

יודעת שיצא מבולבל אבל ככה גם הראש שלי כרגע

עצות יתקבלו בברכה 

מגיבה רק על משהו ספציפימקקה

כי עצות בזוגיות זה לגמרי גדול עלי

קודם כל חיבוק על התחושות הלא קלות

לגבי מה שכתבת בסוף, אם הכוונה היא שהוא גמר בחוץ בכוונה זה מותר לפי הרבב דיעות כל עוד זה תוך כדי עחסים, ובמיוחד כשכואב לך. כך שאל תדאגי מהפן הזה

מכירהאנונימית בהו"ל

לצערי סובלת מכאבים בגלל כיווץ יתר ( אולי  הלידה שיפרה בע"ה) וקיבלנו הנחיה כזאת אבל ליד המקום ...

כאן זה לא היה ליד בכלל וגם בעלי בפרוש אמר שגם בגלל שלא הייתי מוגנת ולפי מה שאני מכירה אסור בשביל מניעת הריון ...

ולא קלטתי בכלל רק אחרי וזה קשה לי 

אני מכירהמקקה

שלא חייב בכלל ליד המקום

תנוח דעתך מבחינה הלכתית

מבינה שאכפת לך שזה לא סוכם ביניכם קודם. גם לי זה היה אכפת

ולגבי כיווץ יתר אצלי אחרי לידה שלישית הייתה את ההקלה המשמעותית ביותר

בהצלחה

זה גם מה שאני יודעתסטודנטית אלופה

ולפי הרבה פוסקים זה מותר לכתחילה במצבי כאב..

וחיבוק גדול🫂❤️

נשמה, מעורבבים פה מלא דברים...שלומית.

מנסה טיפה לעשות סדר.

1. הנושא של המסכים

2. החיפוש הדתי

3. המצב הזוגי בכללי

4. יחסי אישות (כאב, חשק)

5. מניעה

לדעתי תתחילי מלהסתכל על זה ככה ולא כמישמש עצבני ומתוסכל...

לחשוב מה הנקודה שמפריעה לך בכל אחד והאם יש לך כיוונים לפתרון.

ורק רוצה לכתוב לגבי העניין של המניעה והיחסים שבסוף אתם בלופ שאין איך להיות בו בטוב... כי בסוף להתנזר לחלוטין- לרוב לא מוצלח. לגמור בחוץ- אכן לא מומלץ הלכתית ואני מבינה את תחושת אי הנוחות ( בלי לסתור שיש דעות שאיכשהו מתירות...) ממש מחילה על השאלה, אבל מה בעצם ציפית שיהיה? במלוא הכנות, בלי ציניות... אם את לא מעוניינת כרגע לקחת אמצעי מניעה את בעצם בונה על התנזרות? אם כן, נראה לי ראוי שזה יהיה בשקיפות מולו בלי להגיע למצבים כמו שקרה לכם... לחשוב מסודר מה בעצם את רוצה ומצפה שיהיה בתחום הזה. כי בלי זה נראה לי באמת שזה רק יכול להרחיק ולא לקרב...

בהצלחה רבה!

ובאמת תנסי להתמודד בצעדים קטנים עם כל האתגרים ולא להשאב הןמערבולת לא ברורה

הן לא איכשהו מתירותמקקה

מתקנת כדי שנשים במצב כזה ידעו

במצבים של כאב ההיתר הוא לגמרי לא איכשהו אלא אפילו לכתחילה

בסדר גמור, אכן חשובשלומית.

אולי הדיוק הוא ההבדל בין כאבים למניעה.

כי אם מישהי כאובה כמובן שיש היתרים לקיים יחסים ללא כאב, אבל זה לא מותר הלכתית למניעת הריון.

(כותבת בכללי בלי להכנס למקרה של הפותחת)

ברוראנונימית בהו"ל

אנחנו שנים עם ככה.... אבל לא למניעה.

אין לי בעיה ככה ( את האמת לקח לנו זמן להבין שזה הדבר הנכון במקרה שלנו )

אבל זה שגם לא הרגשתי שהסכמתי, במקום וגם בגלל המניעה קשה לי 

תודהאנונימית בהו"ל

לגבי תפילות ומסך יש הרבה דברים חלקם ציינת וגם הסברתי לו הרבההה פעמים.

לא מתכוונת להתנזר אבל כרגע המקום עדיין כואב מהלידה ( כל האזור לא קשור לחדירה ) בלי חשק אז לא הרגשתי צורך כרגע.

אני הייתי יותר בכיוון של התקן אבל עדיין מחכה לתור ובעלי ממש היה בלחץ מדימום הסתגלות ארוך אז "התפשרתי" לסרזט

כעס עולה אצלנו בעקבות ריצוי הרבה פעמיםהמקורית

אם הרגשת שאת לא רוצה ובכל זאת נענית, התחושות שלך מובנות

מציעה לך להקשיב לרצון שלך רגע בלי קשר ללחץ שלו

בנוסף, לגבי תפילות, מחשב וכו - זה נשמע שיש מעין פצצה בחדר ונשמע שאת בעמדה אמהית מולו - מצפה שיעשה מה שנכון מבחינתך/ מה שאת אומרת לו לעשות

זה לא מקום נכון להיות בו בדינמיקה זוגית בעיניי

הגיוני שמפריע לך הקטע של המסך והתפילות, אבל השאלה היא - במה זה מפריע לך ומה השורש. מה חסר לך מולו? יחס? תשומת לב? שותפות רגשית/כזו שתהוא לידי מעשה? קשה לך לראות אותו רובץ בטלפון בשעה שאת עובדת קשה מצידך?

אם זה הכיוון,אז על זה בדיוק צריך לדבר, ישירות. לא בעקיפין של - בוא לחדר

לא בציפייה בלתי מדוברת שיעשה דברים בבית

ממש לפתוח ברחל ביתך הקטנה את מה שאת מרגישה (לא מה שהוא עושה) ומה עולה אצלך ברגש  כשציפית שישים לב לבלאגן למשל והוא ישב לו בחוסר מעש (הרגשתי שהכל עליי/ שמה שחשוב לי לא חשוב לך/ שאתה לא רואה אותי)

כשלא מדייקים את התחושות, זה יכול לבוא לידי ביטוי באמירות שתלטניות כשלמעשה את רוצה לראות ולהרגיש שאת תוםסת מקום אצלו. גבוה הרבה יותר מהמסך

חיבוק❤️

את צודקתאנונימית בהו"ל

אני באמת הייתי במצב של ריצוי כי הרגשתי רע....

לגבי המסך אני מסבירה לו ולרב מתישהו מסכים איתי ומנסה להשתנות וזה לא מחזיק מעמד,  אבל לגבי התפילות הוא לא מוכן להקשיב כי זה משהו "שלו" ואני באמת לא רוצה ליהיות במקום של ההורה אבל ככל שאני מרפה ומשחררת זה מדרדר ליותר ויותר דברים ( לדוג רק ערבית ואז עוד תפילות ואז גם לפעמים לא בבית, פתאום אוכל הכשרים שעד עכשיו לא וכו' )

אני מתפללת כך זה אבל לא יודעת מה עוד לעשות בצורה נכונה 

את צריכה לדעתיהמקורית

להבין שאת לא מחליטה בעניין הזה

סליחה על הישירות, אבל זו השורה התחתונה

את יכולה להגיד שזה חשוב לך. את יכולה ללכת לתפילה בעצמך. את יכולה ללכת איתו לטיפול זוגי על זה שהתחתנת עם בחור x וקיבלת בעל y וקשה לך עם השינוי, שהחלום לבית שנראה בצורה מסוימת מתנפץ. שאת חוששת בגלל חינוך הילדים .אפשר. בהחלט. אפשר גם ללכת לטיפול לבד בעניין. ואם נלך לקיצון, אפשר להחליט שאת לא מוכנה לחיות איתו יותר חלילה

כל מה שאת יכולה להחליט בנושא זה רק בנוגע אלייך.

אגב, אבא מתפלל איננו ערובה לילדים מתפללים או יראי שמים  וגם להפך. חמי למשל לא הולך לביהכ אף פעם בערך, ובעלי ב"ה חזר בתשובה בכלל.

מה שחשוב באמת לחינוך הילדים, ואת זה כל המטפלים אומרים, זה הורים אוהבים שיש ביניהם שלום בית גם אם הם שונים. 

כל כך נכון!!סטודנטית אלופה

הורים אוהבים זה הבסיס והדוגמא הכי הכי חשובה לילדים!!

יכולה להעיד על עצמי, ההורים שלי עם פער דתי כלשהו ביניהם. אבל הלוואי על כולם קשר כמו שלהם😊❤️

ובאמת כולנו תפסנו כיוונים כאלה ואחרים בדת אבל מתוך מקום אוהב ובוחר וכזה שיודע להכיל מורכבות..

בעיניי זה דווקא בנה אותנו לאנשים פתוחים ומכילים יותר, אני רואה את זה בתור 🎁

ולפותחת מאחלת לכם רק טוב ושתצליחו לעלות על הגל מתוך מקום אוהב ומחובר בעז"ה🫂

תנסיתקומה

לשאול את עצמך - למה הרגשת רע?

את מרגישה שזה משהו שאת "צריכה" לתת?

כי אם כן, אז השורש מתחיל כאן.

בדינמיקה הזוגית ביחס לאינטימיות.

נכון בעיניי שזה יגיע ממקום של רצון, ולא של הסכמה.

תראי שזה בעצם יצר לופ שקשה לצאת ממנו.

הוא שאל, ורצה לראות אותך

אבל תודעת ה"לא נעים", גרמה לך לא לראות את עצמך, ובעצם גם ללכת נגד הרצון שלך ושלו יחד.

יכול להיות שזו נקודה לבירור משמעותי של התחום הזה אצלכם. כי נשמע שגם אצלו זה טעון ואולי שניכם מגיעים עם משקעים.

השאלה היא האם זה בדיבור או במודעות, או שכל אחד מנסה לחשוב מה השני רוצה, בלי באמת לשאול.

לגבי שאר הדברים.

קודם כל ממש מבינה את הכאב שלך. ממש.

אני מצטרפת לאמירה שנשמע שיש כאן מקום קצת אימהי.

השאלה היא האם זה מופיע בעוד הקשרים.

עד כמה יש לו מקום לאחריות על עצמו ולאחריות זוגית, כי את מתארת את לקיחת האחריות גם ביחס לסדר בבית, שהוא שיחרר ברגע שאת קצת חזרת לעצמך.

אם הוא היה פותח את השרשור, הייתי כותבת כמובן ביחס אליו. אבל מכיוון שאת פתחת, אני כותבת ביחס להתנהגות שלך.

א. לנסות לחשוב האם מפריע לך עקרונית מה שהוא עושה, או שאת מרגישה שזה פוגע בך אישית.

אם הוא לא מתפלל למשל - זה שלו לגמרי

אם הוא מול המסך כל הערב ומבזבז זמן - זה שלו

אבל אם בגלל זה כל העומס של תפעול הבית נופל עלייך - זה שלך. וזו נקודה לדבר עליה. בלי קשר בכלל למסכים, אלא ביחס למשימות של הבית.

אם חסר לך זמן איתו - זו נקודה לדבר עליה. ובלי קשר למסכים.

וכדאי שזה יגיע ממקום של החוסר שלך, ולא ממקום של ביקורת עליו ועל המעשים שלו.

ב. ביחס לעניין הדתי - באופן כללי אני חושבת שזה באמת עניינו של האדם עצמו, הקשר בין אדם למקום.

אבל, את מתארת שאת מרגישה שזה מעבר ל"רק" לא ללכת לתפילות.

וכאן, בגדול, היה מקום לשיח פתוח ביניכם, על מה קורה לו. לא בצורה ביקורתית, אלא מתעניינת.

אולי הוא כבר מרגיש פחות מחובר?

אולי משהו בעולם הדתי שלו משתנה?

אנשים לא נשארים אותו הדבר כל החיים.

אני מבינה שזה מאוד מטלטל אותך

אבל דרך עיניים ביקורתיות אני לא חושבת שתצליחי להגיע ללב שלו. ואם הוא יעשה תהליך שקשור לדת, הוא יעשה אותו בלי לשתף אותך, כי הוא ירגיש שאת תעביר עליו ביקורת ולא תדעי לקבל את זה.

זה ממש עצוב, אבל את לא יכולה להחזיק את העולם הדתי שלו. ואת מרגישה שאם תשחררי אז הוא ילך ויאבד לו. אבל אני לא חושבת שזה שתעקבי אחרי התפילות שלו, זה מה שיגרום לו להחזיק את העולם הדתי.

אני מאמינה שתורה זו בחירה. בחירה פרטית של כל אחד. ועם כמה שזה קשה, זה לא משהו שבת זוג יכולה להחזיק בשביל בעלה.

אני חושבת שהדבר היחיד שאפשר לעשות, זה לתת מקום. לספקות, לשאלות, לשיח בנושא. את לא יודעת לאן זה ייקח. אבל לפי דעתי זה בוודאי יאפשר יותר מאשר אם תמשיכי לנסות להחזיק עבורו את העולם הרוחני שלו.

ג. נקודה אחרונה. כתבת שהוא אבא טוב ובעל טוב. במה הוא כזה בעינייך? אל תעני לי. תנסי לענות לעצמך. ותפרגני על הטוב. יש מקום להגיד גם מה מפריע, אבל עוד יותר טוב, זה להגיד מה היה טוב ומה שימח אותך. "וואי איך היה לי כיף היום שישבנו ושתינו קפה ביחד, אני ממש אוהבת לדבר איתך". "תודה רבה שהכנת לי קפה, זה ממש שימח אותי". ועוד כאלו. לפעמים הטוב הוא מובן מאליו, והצד השני בכלל לא יודע מה משמח. כשאומרים את זה, זה מדרבן לעשות את זה שוב

נגעת בנקודהאנונימית בהו"ל

אז קודם כל אני מהסוג ה"מרצה"

בעקרון עברנו תהליך ) בטיפול ) בגלל שכן נכנסנו ללופ כזה בעקבות כאבים ביחסים בתחילת הנישואין עד שהרגשתי שזה היה לקיצון השני הוא פשוט פחד לבקש בכלל כי לא ידע אם אני אמיתית או לא אבל ב"ה אני הצלחתי ליהיות כנה.

עכשיו, טבלתי לפני כמה שבועות אחרי הלידה ופשוט אין בי חשק או כלום וראיתי שהוא על קוצים ממש ניסה לא לדחוף אבל אחרי הרבה זמן פשוט כבר הרגשתי ש"מסכן" אתמול גם יצאנו לדייט אז הרגיש שאני אולי גם "שם".

לעניין הדתי את צודקת, אבל זה מפחיד. מפחיד אותי

לעניין התפילה אומר שלא מרגיש מחובר לשאר הדברים כל פעם משהו אחר.

לעניין המסך, זה כן פוגע בי

כשהוא משחק אין לי אם מי לדבר, פחות עוזר, הולך לישון מאוחר ואז גמור וזה לופ כזה

לענייןתקומה

האינטימיות, אני לא רוצה להיכנס לזה לעומק בפורום הזה.

אני ממליצה על הספר של מיכל פרינס "פשוט לרצות", מרענן ומשנה את התפיסה על הנושא.

וכן אגיד לגבי האמירה שהוא "מסכן"-

האם זה לא יותר עוול עבורו, כאשר הוא רוצה שזה יהיה ברצון ואת מסתירה ממנו את זה שזה לא ברצונך?

זה קצת חריף. וזה לא נאמר כביקורת, אלא יותר כדי לנסות לתת זווית אחרת לתפיסה.

לעניין הדתי, אולי כדאי להתגלגל עוד קצת במחשבות האלו. מפחיד שמה? מה יקרה אם תגלי שהוא לא מחובר? מה יקרה אם תגלי מה יושב לו בפנים? זה אומר שהוא איש אחר? בעל אחר?

(את לא חייבת לענות כמובן)

אני חושבת שעדיף אמת וכנות, גם אם מאתגרת, מאשר הסתרה.

אולי לנסות להפריד בין האדם שהוא, לבין העולם הדתי שלו ומה זה אומר עליו.

כן, זו התנפצות של חלום.

אבל ההחזקה בחלום, בעיניי גובה מחיר גבוה יותר מאשר להבין שאולי החלום השתנה (וזה נכון בכל תחום בזוגיות)

לגבי המסך, קטונתי מלהגיד. יש הבדל אם זו התמכרות שהוא ממש לא מסוגל להפסיק, לבין אם זה פשוט תחביב שמושך אותו הרבה זמן.

יכול להיות שזה גם יושב על עניין הדינמיקה - את בתפקיד המבוגר האחראי, והוא מקטין ראש והמסך מאפשר את זה בקלות. אני לא יודעת.

לעניין העזרה - אולי לנסות לסכם תפקידים מוגדרים ביניכם, ואת תנסי לשחרר לגמרי את מה שהוא לא תפקידך. אולי הסרת האחריות יכולה לעזור.

לגבי שיח - לנסות להגדיר זמן זוגי יכול לעזור? ובמקביל, שאת תצאי עם חברות, תעשי דברים בשבילך, ושהוא לא יהיה מקור החברה הבלעדי.

תמצאי לעצמך דברים טובים ומשמחים גם בלי קשר אליו. אולי זה גם יכול לעזור

רק אומרתאיזמרגד1

בתור מכורה למסך בעצמי, כמו כולם ואולי קצת יותר😅 שכשמעירים או מסבירים לי למה זה לא טוב, זה כל כך מבאס אותי (כי אני יודעת שזה לא טוב וזה בא על חשבון דברים חשובים וכו') שזה גורם לי לשקוע עוד יותר במסך...

לא בטוחה אם להסביר לו עוזר או מפריע🤷🏻‍♀️

מתייחסת לנקודה שלא ראיתיאפונה

בין הדברים החכמים מעלי

לי אישית ההתנהלות שלו מהבהבת קשיי קשב

(פשוט מאד מזכיר לי את עצמי)

זה לא פתרון

אבל זה יכול לעזור לשניכם להבין אם הוא בורח ממה שגדול עליו, באיזה כיוֹון לעבוד.

בדיוק. צועק קשב.אונמראחרונה

@הפותחת, אולי יקל מעלייך את ההבנה שלו.

ועוד דבר שהיה לי חשוב להגיד לך, שיש פה לדעתי גלגל.

מתוך מה שאני ראיתי עלינו.

בעלי גם עם קשב. היה לנו גם שנים של תסביכים כאלה.

שנשרטתי במקומו על הדברים שלו, תפילות וכל זה. ואז גם מסכים והתמכרות.

ההישאבות עמוק שאין לך עם מי לדבר, זה לגמרי קשב. תנסי כמה שפחות לכעוס על זה.

אבל החלק החשוב  זה שהגלגל זז כל עוד את לוקחת אחריות במקומו.

על כל דבר.

על זה שאת על יד הדופק אם הלך לתפילה או לא. אם עדיין במסך או לא. וגם באישות.

ברגע שאת תצליחי באמת לשחרר ולהיות שם כמו חברה שלו, ולא כמו אמא שלו, יהיה לו בסיס בכלל לנסות להתחיל להניע גלגל בעצמו.

ואז הוא יוכל בכלל להתחיל לבדוק אם יש לו שאיפותולאן הם הולכות.

אומרת לך את זה ממקום שבעלי לא זכר איך נראה בית כנסת. בחיי.

ואני בהתחלה קצת הפריע לי ומהר מאד הבנתי שזה או לשחרר או שכלום. לא שיחררתי כי הבנתי שאם אני ישחרר הוא ישתנה.

באמת כי הבנתי שגם אם הוא חוזר בשאלה אני רוצה להישאר איתו. (כמובן עם התנית אמון וכל זה..) אבל היה לי ברור שאני רוצה אותו. ולא חלום כלשהו שהיה לי.

היה לי גם ברור שאני מצפה לקבל ממנו את אותה רמת רצון בי.

זה כמובן נוגע לנושאים אחרים,

אבל היה לנו מלא שיחות שהוא היה מתעצבן על משהו שעשיתי, ולא התאים לו, ולא מדברת על משהו לא בסדר.  יותר משהו ששונה באופי מאחד לשני, ואולי אצלו זה גבול אבל אצלי זה לא,

וכמובן שנקודת המוצא הי אהתחשבות והכל,

אבל כן היה לי מקום שאמרתי לו, אני מצפה שתרצה אותי מי שאני. אחרי זה אפשר לדבר על הכל.

אבל אין מציאות שאתה בא ואומר לי 'לא מתאים לי שאת ככה'.

רוצה אותי או לא?

ואחרי שהוא בחר בי באמת, כמו שאני בחרתי בו, הכל נהיה קל יותר.

וואי איך גלשתי חח

נחזור לנקודת המוצא.

אני באמת חושבת שברגע שתביני עם עצמך אם את באמת באמת רוצה אותו. לא את החלום. אותו.

אני בשביל זה כמו שאמרתי, הלכתי לקיצון. אם הוא חוזר בשאלה, או סתם נהיה לייט כזה, את עדיין רוצה להישאר איתו?

אחרי זה נהיה יותר קל לקבל מסך נגיד. 

מחריגה כמובן מקרים שאת צריכה עזרה, שאז זה להנגיש את זה אליו. הוא לא קורא מחשבות.

מאמי תעשה לי טובה עכשיו זריז כלים. אחרי זה בכייף תחזור לשחק.

אחרי שהוא ירגיש ממש שבאמת הוא בכייף עושה מה שהוא רוצה, אני ראיתי שינוי ממש גדול בתפיסה שלו.

פתאום התחיל לנהל את עצמו. אני חושבת שזה ההגדרה.

שכל עוד מישהו אחר שם עין על בעלי קשב, הם לא שמים עין על עצמם.

אם תשחרר להם את האפשרות לבחור, הם יוכלו בכלל לגשת לשם. ואז סיכוי גדול שיבחרו באמת בטוב ובאותם מקומות שתואמים את החלומות שלך.

מרווה שיצא הסבר נורמלי. התפזרתי קצת...

בהצלחה ❤️

הריון בגיל 42קשת99

היי.

בת 41.5, אמא ל 4 בנות ובן... בעברי גם 2 הפלות.

2 הילדים הקטנים שלי הגיעו אחרי הפלה ולקח לי שנה להקלט עם כל אחד מהם... הקטנה תכף בת 5.

אני חולמת על עוד בן.

מה הסיכוי בגילי להקלט טבעי? אשמח לסיפורים מעודדים... לא מעוניינת לעשות טיפולים.

לפני שנתיים ניסיתי 8 חודשים ולא הצלחתי... כרגע עם התקן הורמונלי, מתכננת להוציא בימים הקרובים.

לגמרי יש סיכוי להיקלט טבעי אבל לפני הכל צריךשושנושי

להוציא את ההתקן.

אם את כל-כך רוצה הריון, תהייה שעולה לי

למה הכנסת התקן?

כי לא רציתי לפני כןקשת99

מכל מיני סיבות...

אבל הלב לא שלם עם סגירת הבאסטה וממש בא לי לנסות שוב. 

חמותירקאני

ילדה בגיל 45 וגם בגיל 42

הריונות טבעיים ילדים בריאים

תודה!קשת99
מעודד לשמוע ❤️
רק רוצה להוסיףSARITDO
שאת בטח יודעת שאין וודאות על עוד בן

נכוןקשת99
אבל מותר לחלום 🙂
אנימקקה

נולדתי בגיל 42

מעלי יש אח גדול בחמש שנים

ביוץזווית אחרת

בודאי שיש סיכויים.אבל לדעתי חשוב לדייק ולוודא זמן ביוץ.בגילאים מבוגרים יותר יש לפעמים שינויים.

זה בד"כ פחות הבעיה אצליקשת99

כי לרוב הוא נופל לי על יום הטבילה או במקרה הפחות סבבה יום לפני...

נראה איך יהיה עכשיו כשאוציא את ההתקן.. 

בודאי אפשר למצוא הרבה סיפורים מעודדיםטרכיאדה

על הריון מעל גיל 40, אבל סטטיסטית הסיכויים מאד נמוכים מגיל 40, וכל שנה יורדים עוד.

לא רוצה לבאס, אבל שתהיי מוכנה לכך שלרוב הנשים זה לא קורה

דווקא עד כמה שידוע לי בגילאים האלהסטודנטית אלופה

ההורמונים משתוללים ולא מספיק מאוזנים ולכן יש אפשרות להיקלט גם אם לא רוצים…

ולכן צריך להיזהר יותר..

באופן אישי מכירה מישהי שנכנסה להריון בגיל 46.5 (לא מתוכנן) ב"ה לאמא ולבובה שלום😀

יש אפשרות להקלט אבל הסבירות מאד נמוכהטרכיאדה

כי הביציות קטנות גם בכמות ובעיקר באיכות.

אם כי מי שילדה בעבר הסיכוי שלה גבוה יותר ממי שלא ילדה מעולם בגיל הזה

זה לא ממש נכוןשלומית.
אכן ההורמונים משתוללים כהכנה לגיל המעבר, אבל לרוב זה מקטין את הסיכויים להרות ולא מגדיל. אחרי גיל 35 יש ירידה חדה בפוריות ובממוצע תקופת הפוריות מסתיימת בגיל 44 גם אם עדיין יש מחזור 
רק מציינת שיקול - לילד הפער יכול להיות מאתגרמרגול

תלוי גם בדינמיקה המשפחתית, כמה הילדים שלך צפופים ו"חבורה"

רואה מסביבי שזה יכול להיות קשה לבן הזקונים.

פחות חלק מהאחים, השיח בוגר יותר כשהוא ילד ורוצה שיח שמתאים לו, אבל גם רוצה להיות חלק אז זורם עם מה שיש…

להישאר בבית לבד עם ההורים (אחרי שהגדולים בע"ה יצאו מהבית).

מכירה אישה שילדה קצת אחרי גיל 40, בפער גדול מהלידה הקודמת. היא החליטה מראש להביא עוד ילד כדי שלא יגדל לבד. ודווקא נחמד להם לקטנים… (כבר לא ככ קטנים, יותר קרובים לגיל 20)

תודהקשת99
יש לי איזה חלוקה כזו של גדולים וקטנים . ה 3 הראשונים בהפרש של שנתיים ואז נוצר הפרש של 4 שנים (לא מבחירה) ואז השניים הקטנים הם בהפרש 3.5 אחד מהשני..

כרגע הקטנה שלי עוד כמה חודשים תהיה בת 5. 

יש לי חברההשם גדוללאחרונה

שילדה בגיל 42 בהפרש גדול משאר הילדים שלה.. הכי קטן היה ביסודי כשהיא ילדה..

בהצלחה! 

משהו שלא מובן לי: מה ההבדל בין אוטיזם למחוננות?מתואמת

אני קוראת פה בשרשורים אפיונים של מחוננים, שמאוד מזכירים לי את כל מה שאני יודעת על אוטיזם... ואני שואלת: באמת מדובר על מחוננות, ולא על אוטיזם במסווה?

אני יודעת שבתוך הסיווג של אוטיזם יש אוטיסטים שמוגדרים מחוננים ויש כאלה שלא. ויש כאלה בתפקוד גבוה, שבאמת אולי המחוננות שלהם מחפה על האוטיזם...

אבל עד עכשיו חשבתי שמחוננות היא פשוט איי-קיו גבוה, שאולי עלול להוביל לקשיים חברתיים ורגשיים, אבל לא לצורך מוגבר בשקט, לרגישות לרעשים, לקושי במעברים... וכו' - דברים שאני מכירה מאוטיסטים.

וזהו, אני קצת מבולבלת, ומעניין אותי אם מישהי תדע לעשות לי כאן סדר...🙈

מעניין...מתואמת
(לא נראה לי שהבן שלי יעבוד בהייטק🤭 אבל לימוד תורה גם תורם לעולם!)
היינו בצימר והיה על הפניםבסימן שאלה

גם פריקה וגם התיעצות

היה ממש לא נקי כאילו לא ניקו בכלל לפנינו..אני ניקיתי כשהגענו

המיטות לא נוחות בעליל (היו בירידה פנימה, מתרחקות אחת מהשניה ונוצר בור..)

לא מצאנו שלט למזגן בסלון והיה קפוא, המקלחת לא נוחה..

הגענו כי יש עליו המלצות..

שלא נדבר על זה שלא הצלחתי להנות כי כל הזמן במחשבות והתבאסויות..ולמה לא לקחנו את הצימר היותר קרוב שהיה אפילו קצת יותר זול.. ולא שיתפתי את בעלי שלא טוב לי כי זה ממש יבאס אותו..

אומנם הם עשו לנו הנחה אבל עדיין זה סכום לא קטן שעד שאחרי שנתיים שלא יצאנו החלטנו לפנק את עצמנו למרות הלחץ הכלכלי , לשים את הילדים אצל ההורים שלי וליסוע..זה ממש קשה לי עכשיולשלם את כל הסכום..

האם יש מקום לבקש לא לשלם הכל?אם כן, כמה? ואיך להגיד להם? 

בטחאישהואימא

ממש חוצפה!!

לפי ההודעה שכתבת נשמע שאתם אנשים עדינים שלא מתלוננים בדרך כלל. אבל זה ממש חוצפה!!! 

ברורשלומית.
תספרו להם מה היה ואיך הרגשתם ושבעיניכם המחיר לא מצדיק 
מסכימה. אבל תגיעי לשיחה בשיוויון נפשאוהבת את השבת

תגידי לעצמך לפני שאת מנסה מקסימום תצליחי אבל רוב הסיכויים לא יסכימו..

פושט כדי לא להיות מדי באמוציות אם לא יסכימו...

ותגידי להם גם שצילמת הכל ושאת מעלה לחוות דעתדיאט ספרייטאחרונה

של גוגל.

אגב, בדקת חוות דעת קודם? 

כן כדאי לבקשמולהבולה
לפחות שתרגישי שניסית לקבל פיצוי על כך
התינוק לא רוצה לינוקשירה_11

אקדים ואומר שאני כבר כמה ימים עם וירוס לא מרגישה טוב

מניקה הנקה מלאה כרגיל

ובדיוק בימים האחרונים שמחתי שאני מניקה! לא האמנתי שאצליח

מקודם אני באה להניק אותו הוא יונק קצת ומוציא מתעצבן כאילו אין כלום, היה לו לאחרונה קטעים כאלה אבל זה עבר

מה ששונה זה שעכשיו אני לוחצת ויוצא חלב אבל לא בכמויות כרגיל זה ממש מוזר לי

מוצאת את עצמי מכינה תמל כי הוא לא רגוע ולא ינק טוב

אני לא מקבלת מחזור בהנקה לא מונעת

והיום ראיתי כתם חום כזה ומאז כלום..

יש קשר?

אני דיי מודאגת מהעניין ואני ממש לא מבינה בזה

אשמח אם יש מישהי שיודעת קצת 

אצלי בהריון זה כךמולהבולה

כך מגלה הריון או מחזור שמגיע

או שהחלב התמעט כתוצאה מהוירוס?

בעקרון הסיכוי להריון קלוש ביותרשירה_11

מאחר ולא הריתי טבעי מעולם 🤷🏻‍♀️

אולי וירוס באמת? 

ועדיין כדאי לך לבדוקחולמת להצליח

לי היה קשה להיקלט להריון ראשון ואיך שאת מתארת כך בדיוק היה לי, התינוקת היתה מתעצבנת ולא רצתה לינוק וגילתי שאני בהריון..זה היה כשהיא היתה בת 8 חודשים..הייתי די מופתעת.

בהצלחה!

הגיוני שקשור לוירוס. תרגישי טוב!יעל מהדרום
הגיוני שבוירוס הטעם של החלב קצת משתנהבאתי מפעם
יש לך חום? לפעמים זה משפיע על הטמפ' של החלבמוריה 7

ואז החלב חם להם מדי.

הכתם גם עלול להיות קשור לחום/ לווירוס

תרגישי טוב!

נשמע שזה בגלל שאת לא מרגישה טובהשם שלי
הגיוני שזה גורם לה מעטות של החלב.

ואולי את לקראת קבלת מחזור, אבל פחות נראה לי.

תודה לכן!!שירה_11אחרונה
סיפורי לידה טובים + טיפים לייעול של זירוזאנונימית בהו"ל

אחרי שבלידה ראשונה הייתה לידה מאוד ארוכה (יומיים וחצי זירוזים במחלקה + כמעט יממה בחדר לידה)

ככל הנראה מיועדת שוב לזירוז, ואני לא רוצה לחוות את זה שוב. האם באמת בלידה שניה זה רץ מהר יותר גם אם זה שוב מאפס תנאים? האם יש לי איך לקדם את העניין?

מקפיצה ומתייגתיעל מהדרום

לק"י

@בארץ אהבתי

(מקווה שיש לה סיפורים אופטימיים בשבילך).

בעז"ה שתהיה לידה קלה ומהירה! ובידיים מלאות ובריאות!

תודה על התיוג! באמת ילדתי 4 פעמים עם זירוז מאפסבארץ אהבתי

הלידה הראשונה שלי היתה טבעית.

4 הלידות אחריה היו עם זירוז מאפס.

בכולם ניסיתי גם דיקור/רפלקסולוגיה (או גם וגם) כדי לגרום ללידה להתחיל לבד. אף פעם זה לא גרם ללידה באמת להתחיל. אבל אולי זה כן עזר להכין את הגוף שלי ולהגיב טוב לזירוז.

בכל הלידות שלי ילדתי באותו יום שבו התחלנו את הזירוז.

בשתי הלידות הראשונות הגעתי עם קצת פתיחה (1.5-2 בערך) וקצת מחיקה (לא מלאה, אבל כן התחלה). אז התחילו ישר עם פיטוצין, וילדתי תוך 7 שעות ממתי שהתחלנו (התחלנו במינון נמוך מאוד והעלנו מאוד בהדרגה. צירים באמת חזקים של לידה היו לי רק בשעתיים האחרונות בערך).

בלידה השלישית הגעתי עם צוואר אחורי וקשה, אז כדי להתחיל לרכך את צוואר הרחם שמו לי ג'ל פרוסטין, ולמעשה זה היה מספיק בשביל להתחיל לייצר צירים שהובילו ללידה באותו יום (שמו את הג'ל בבוקר, בערך ב8 או 9, לא זוכרת בדיוק, וילדתי ב6 בערב).

בלידה הרביעית עשו לי בבוקר סטריפינג. זה גרם להתחלה של צירים אבל זה לא התקדם לבד ללידה, אז אחה"צ הכניסו אותי לחדר לידה והתחלנו עם פיטוצין (גם התחלנו במינון נמוך והעלנו מאוד בהדרגה. כשהגיעו ל-12 טיפות לדקה כבר היה צירים מספיק איכותיים והפסיקו את הפיטוצין), וילדתי ב11 בלילה.

בעז"ה שיהיה לך בשעה טובה ובקלות...

וואי לי יש סיפור מהמם ברמת השלא יפתח לי עין😂חמדמדה

אבל אין לי זמן עכשיו לכתוב

מגיבה כדי לזכור

באתי חמדמדה

לידה ראשונה התחילו צירים טבעיים בשלב מסויים (פתיחה שש עם אפידורל) נתקע ונתנו פיטוצין, ילדתי תוך שעתיים

לידה שנייה בקצרה- זירוז מאפס, תינוקת ביד שבע שעות מתחילת הזירוז, ללא אםידורל ללא תפרים.

הוחלט לזרז כי עוברית קטנה וחוסר מים, הכניסו לחדר לידה היה פתיחה חצי אז עשו סטריפינג במקום בלון והתחילו פיטוצין, כל רבע שעה המיילדת העלתה מינון. בהתחלה אני על המיטה אחר כך יורדת לטייל בחדר עד כמה שאפשר

קצת כדור פיזיו

אחרי שעתיים בודקים- 1.5 סמ.

אני מאוכזבת נורא המיילדת מבסוטה אומרת לי הגוף שלך הבין שהוא צריך ללדת, את בטוב. את קולטת את הפיטוצין.

ממשיכין להעלןת מינון כל רבע שעה ואני עדיין לא רוצה אפידורל, מחכה לפתיחה שלוש ארבע כדי לקחת

אחרי עוד איזה שעתיים בודקים-שתיים וחצי

עדיין לא רוצה אפידורל

מתישהו סביב שבע וחצי בודקים אותי לפני החלפת משמרות - שלוש. אני אומרת לבעלי אחלה יתחלפו ואבקש אפידורל

ברבע שמונה נכנסת המשמרת החדשה אומרת לי בודקת אותי- שלוש.  אני מבקשת אפידורל והיא שואלת אם להפסיק את הפיטוצין עד שאקבל אותו אני אומרת שכן כי ממש כאובה (התחלתי לבכות אמרתי לה מה אבל זה יעקב אותי עכשיו לא??? אומרת לי מאמי לאן את ממהרת עדיף תהיי רגועה ותלדי בנחת מאשר תלדי מהר, תקבלי אפידורל תנשמי נחזיק את הפיטוצין).

משם הצירים ממש ממש מתחזקים בשלב מסויים אני מתחילה לצעוק המיילדת נכנסת בריצה משכיבה אותי על המיטה - ראש בחוץ. בחסדי ה' תוך שנייה תינוקת עלי בלי תפרים ולהפתעתי הרבה מאוד- בלי אפידורל!

ברוך ה' היה מעולה מעולה!

באתי לעודד אנונימית בהו"ל

לידה ראשונה ארוכה נורא נורא, התחילה טבעי, בלי זירוז אבל נתקעה ובסוף קיבלתי פיטוצין כדי שהלידה תתקדם. קצת יותר מיממה מאז שהתחילו הצירים ועד שהילד נולד בסוף. כל הלילה והבוקר העברתי את הצירים בבית, נסעתי לבית חולים לפני הצהריים והילד נולד בלילה, ככה שהייתי בחדר לידה נראה לי תשע שעות.

לידה שניה, קסומה, בבוקר התחילו צירים, בצהריים נסענו, תוך שעתיים מההגעה לבית חולים נולד הילד. 12 שעות מתחילת הצירים.

לידה שלישית, לידה קלה ממש, צירים באחת בלילה, תוך כמה דקות כבר מבינה שאני אוטוטו יולדת, אמבולנס, הגענו לבית חולים בפתיחה מלאה, תוך חצי שעה הילד בחוץ. שעתיים וחצי מהציר הראשון ועד שנולד.

ועכשיו סיפורי לידות יותר מפורטים

בלידה הראשונה הגעתי לבית חולים בפתיחה 7, הייתי בטוחה שעוד מעט אני יולדת, אז ננסה בלי אפידורל, שכבתי במיטה בשביל מוניטור, היו איזה בעיות או משהו, אני לא זוכרת או לא יודעת למה אבל בפועל לא יכולתי לקום ולהיות תנועתית ולהתמודד עם הצירים ורק שכבתי על הגב, אז באיזה שהוא שלב אחרי הרבה מאוד זמן שהלידה לא התקדמה ביקשתי אפידורל. הפתיחה 9.5, כמה שעות, תקועה על 9.5, תוך כדי עלה לי החום, מתחילה להרגיש גרוע, נתנו לי אקמול לוריד, והלידה לא מתקדמת, המיילדת פקעה את המים, לא עזר, בסוף נתנו לי פיטוצין, הגענו לפתיחה מלאה, עוד הרבה זמן יחסית צירי לחץ, אני עם אפידורל ולידה ראשונה, אז לא לחצתי יעיל, ירידות בדופק, חייבים להוציא אותו עכשיו, בסוף נולד עם ואקום. חתך יזום ותפרים...

לקראת הלידה השניה, אני מחליטה לא לקחת אפידורל, להיות תנועתית ולקדם את הלידה, מרגישה שהעובדה ששכבתי על הגב כל הזמן הזה בלי לזוז קצת הייתה חלק מהתקיעה בלידה הראשונה, הרי בבית דברים התפתחו יפה, הגעתי לפתיחה 7! אז כשמתחילים הצירים אני בבית עד שמצטופפים ויוצאים. מגיעים לבית חולים במיון יולדות, פתיחה 7-8. אני בנחת שלי, הרי גם בלידה הקודמת הגעתי בפתיחה כזאת ואז עברו עוד הרבה שעות עד שילדתי. מבקשת לידת מים, מקבלת, מעבירה את הצירים על כדור פיזיו עד שממלאים בריכה, אחר כך מעבירה צירים במים, מגיעים צירי לחץ, אני בעמידת שש בערך, הלידה כואבת נורא נורא אבל ילדתי, תוך שעתיים, בלי חתכים ובלי תפרים. ברוך ה'. כתבתי את הסיפור שלה כבר בניק אחר פה בפורום.

לידה שלישית, הלכנו לישון, ערב רגיל, באמצע הלילה התחילו צירים, תוך כדי הצירים עוד קמתי לילד שבכה וחזרתי לישון תוך כדי אני מהרהרת שאלו צירי לידה, הערתי את בעלי, התחלתי לתזמן, הצירים מצטופפים במהירות, אני מבינה שאין זמן, מתלבשים מתארגנים, אין זמן לחשוב בכלל, מזמינים אמבולנס. ברוך ה' אחרי דקות ארוכות מורטות עצבים (והרבה צירים צפופים מאוד וכואבים) האמבולנס מגיע, איך שעליתי והתחלנו לנסוע מתחיל גשם, אני מסתכלת על הגשם בחלון וכבר הלב שלי מתרחב, איך אני אוהבת גשם, איזה כיף לנסוע ללדת בלילה כזה של גשמי ברכה! מעבירה את הצירים באמבולנס בעמידת שש תוך השמעת קולות נמוכים, מרגישה גיבורה, וגם מרגישה שליטה במצב, כואב נורא אבל אני מתמודדת, אני יודעת מה לעשות, אני בשליטה וזה עובד טוב. וגם, אני מתרכזת בלהחזיק ולא ליפול בנסיעה וזה עוזר להפחית מהכאב של הציר שאני ממוקדת במשימה אחרת. אבל מצד שני אני מרגישה שהלידה מתקרבת ואנחנו עוד בדרך ואני כבר בלחץ שנספיק להגיע. ברוך ה' מגיעים לבית חולים, ציר אחד בקבלה, ציר חזק נוסף במיון יולדות, אני פשוט ניגשת למיטה שהייתה נראית לי פנויה ונקיה מעבירה את הציר, אחריו ניגשת אלי כוננית (מסתבר שהגעתי בלילה עמוס בלידות) רוצה לחבר למוניטור, אמרתי לה שאין סיכוי, אז ביקשה לבדוק אותי, אני עולה על המיטה והיא בודקת "פתיחה מלאה". מתלבטים אם אני מסוגלת לעבור לחדר לידה, ברוך ה' כן. בחדר לידה אפילו יש בריכה ללידת מים, לא רלוונטי בשלב שלי. שתי מילדות מקסימות ופראמדיקית מהממת שמלווה אותי כמו דולה. עוד כמה צירים, אני מתמודדת איתם כמו בהתחלה, עמידה על הברכיים ונשענת על המיטה, קולות נמוכים, מצטרף אליהם עיסוי בגב, הכל טוב, כואב כואב אבל תחושת שליטה. ואז מגיעים צירי לחץ, כאן השליטה הלכה, אני צורחת, ומרגישה שאני לא יכולה, כואב ואני לא רוצה לעבור את זה, אבל אין ברירה, כמה לחיצות והמים פקעו, עוד לחיצה או שתיים, בכל הכח והתינוק יוצא. שעתיים וחצי מתחילת הצירים, חצי שעה מהכניסה לבית החולים, נולד. השיליה גם יוצאת שלמה, הוא עלי, יונק, וזהו, הלידה מאחורינו, הילד כאן. המיילדות דאגו לי לקבל מיטה במחלקה, ודאגו לי למקלחת בחדר לידה כי מי יודע מה יהיה במחלקה העמוסה כשאגיע. ואני מרגישה נהדר, מלאה באנרגיות ומשתאה לנוכח הפלא הזה, ילדתי וכבר הכל טוב איתי, התאוששתי, עומדת, הולכת.

הקב"ה פינק אותי בלידה קלה, אמנם היה כואב, אבל הייתי בשליטה והתמודדתי. והיה כל כך מהר שהיו לי אנרגיות לעבור הכל, נשארו לי כוחות ללחוץ חזק חזק בסוף, לא הגעתי ללידה מותשת.

וקיבלתי אוצר, תינוק יפהפה, מתוק, עירני ורגוע.

וכשאני חושבת על הלידות הבאות שיהיו, בתודעה שלי הלידה הראשונה הייתה כי עוד לא ילדתי אף פעם, הגוף שלי היה צריך ללמוד ללדת, היו שם גם דברים לא בשליטתי, אבל היו גם דברים שאפשר לשנות והרבה יותר סביר לי שהלידות הבאות יראו כמו השתיים האחרונות. כמובן שאנחנו לא יכולות לתכנן שום דבר, כמו שהפתיע אותי מאוד בלידה האחרונה שאיך שהתחילו צירים ישר הייתי צריכה לצאת, בניגוד לשתי הלידות לפניה שבהן העברתי שעות של צירים בבית.

קראתי😄יעל מהדרום
לק"י

שימי לב, שהיא שאלה על לידה של זירוז מאפס, האם יש סיכוי שבלידה שניה תהיה מהירה יותר...

סיפורים מהממים!!לפניו ברננה!
לידה ראשונה עם פיטוצין וכואנונימית בהו"ל

בלידה שניה הגעתי ב11 בבוקר למעקב הריון עודף בלי שום ציר,

ב17 התחילו צירים קלים

ב22 בלילה חיבקתי את האוצר

הגיוני שלידה שניה תהיה יותר מהירההשם שלי

כי הגוף כבר חווה פעם לידה.

ויכולה להיות לידה בזירוז שתהיה יותר מהירה.

בלידה הראשונה שלי ילדתי בזירוז מאפס.

בסביבות 22:00 שמו לי בלון.

בסביבות 2:00 התחילו צירים.

במשך היום הייתי עם צירים, עד שבצהריים יצא הבלון והגעתי לפתיחה 4.

בערב עשו לי סטריפינג ונכנסתי לחדר לידה.

הסוף אצלי תמיד מאוד מהיר, ואחרי בערך שעה וחצי בחדר לידה ילדתי.

סך הכל מתחילת בזירוז עברו פחות מ 24 שעות.

שאר הלידות לא ילדתי בזירוז.

אני לידה ראשונה ושניה ארוכות בתאריך עם זירוזהיריון רביעי
לידה שלישית עם זירוז בשבוע 37 (מצוקה עוברית) תוך 5 שעות מהזירוז היה בחוץ בקלות ו 2לחיצות קלות
אני ילדתי עם זירוזדרשתי קרבתךך

בלידה האחרונה ..

אי אפשר להגיד שהלידה הייתה מאוד מאוד מהירה כי היה את כל ההמתנות ועד שבכלל התחלתי את הזירוז

אבל בחדר לידה עצמו הייתי ממש 3-4 שעות אולי

עברתי כמה זירוזים- בלון לפני חדר לידה ופקיעת מים ופיטוצין כבר בחדר לידה.. כששמו לי פיטוצין זה מאווווד הריץ את הלידה מפתיחה 2 ל10 ברמה שפשוט לא הספקתי אפידורל וגם בקושי הספקתי לקרוא לדולה שלי. 

לידה ראשונה עם פיטוציןתוהה לעצמי
שניה התחילה עם זירוז טיבעי מעולהה. יכולה לתת המלצה בשמחה עם מעניין אותך, קצת יקר אבל פיתרון מושלם למי שצריכה זירוז.
ילדתי בזירוז פעמייםאוהבת את השבת

פעם ראשונה התחלנו ב9 בערב, נולדה 22 שעות אחרי. יומיים אחרי התאריך

פעם שנייה התחלנו ב2 בערך, נולד 12 שעות אחרי. למרות שהיה בשבוע 38.

אני חושבת שממש כדאי הכנה יסודית כדי להגיע בעיקר חזקה מנטלית.. נגיד עם יעל גרייינ

גם לי לידה ראשונה מאד ארוכה עם זירוזאם הבנים שמחההה

בלידה שניה מאד חששתי מזירוז כי ההתאוששות גם הית לא קלה 

ולכן ביקשתי סטריפינג קודם כל. תנסי את זה כמוצא אחרון לפני זירוז, אם יש תנאים מקדימים כמו מחיקה או פתיחה אז בכלל יותר יעיל. קצת כואב אבל שווה את זה.

בלידה השלישית כבר ידעתי שאני רוצה סטריפינג למרות שהרופאה המליצה זירוז בגלל סכרת הריון, ביקשתי ממנה לתת צאנס לסטריפינג ושנמתין יממה, באתי 12 שעות אחר כך ללידה זריזה.

לי הלידה השניה היתה הכי קלהמקרמהאחרונה

הגעתי עם ירידת מים אהל מעבר לזה 0 תנאים

לא פתיחה ולא צירים

כלום ממש

אושפזתי במחלקת נשים לראות אם יתפתח משהו וכלום...

אחרי 36 שעות אמרו לי שדי... צריך לזרז

ירדתי לחדר לידה - בלי פתיחה בלי צירים

התחלתי פיטוצין וילדתי תוך 4 שעות

בלידה חלומית ובלי אפידורל (בדיוק היום לפני 5 שנים)

חווחה מתקנת ללידה ראשונה שהיתה גיהנום

נכנסתי לחדר לידה ביום ראשון אחרי שמשכתי בבית וילדתי ביום שלישי 

אולי יעניין אותך