קודם כל, אחרי שכמו שכל מיני ייעצו לך לגבש רשימת קניות שבועית על בסיס תפריט שבועי או מה שצריך להיות תמיד במלאי, יש לך רשימה בסיסית של הקניות שלכם.
תתחילי חעקוב כמה כל מוצר עולה.
לכל מוצר יש טווח מחירים בין החנויות השונות ובין המבצעים ברשתות השונות.
תתחילי לדעת מה נחשב המחיר הממוצע של אותו צוצר, מה זול וצה יקר.
ככה כשיש מבצע תדעי האם זה באמת מבצע או סתם מחיר רגיל.
לדוגמא: טיטולים (סגולים) תמיד אפשר לקנות 4 ב 100. השאלה רק איפה..

אז אם את מוצאית "מבצע" 3 ב 80 - זה בכלל יקר ולא זול.. ואם מוכרים 5 ב 100 זה באמת מבצע.
כנ"ל לגבי כל מיני מוצרים אלרים.
עצה נוספת:
יש מוצרים שלאו דוקא אכפת לך החברה או הפירמה (בכל בית זה משתנה.. האם צריך "קטשום"כלשהו, או דוקא של אוסם וכן הלאה..).
במוצרים האלה תתחילי לשים לב לפערים הממש גדולין שיש בין החרות המוכרות לחברות פחות מוכרות ושם אפשר ממש לחסוך..
עוד עצה:
אם הבנת שהקניה החודשית שלך כוללת למשל 6 סלסלות פירות, או 4 חבילות בשר/עוף, עדיין יש לך משחק פנימי: כשאת מגיעה לחנות ורואה שהשבוע שזיפים עולים 6 לקילו, נקטרינות 12 ותפוחים 10 -תחלקי את 6 הסלסלות שאת קונה בהתאם..
כנ"ל אם השבוע הכרעיים במבצע והחזה עוף יקר או שדווקא יש מבצע על בשר טחון ושוקיים..
את מגיעה הביתה עם כמות זהה של מזון, ורק חילקת אחרת את המגוון. אף אחד חוץ מצך לא יודע שזה בגלל המחיר..
נכון לגבי כמעט כל המוצרים: אפילו ירקות- בשבוע שהעגבניות צמש זולות אני קונה יותר ומכינה הרבה מטבוחה ומקפיאה, מרק עגבניות, רטבים טריים שווים וכו.. ובשבוע שהן ממש יקרות קונה פחות - רק מינימום לסלט, ולעומת זאת קונה יותר כרוב או חסה.. וכן הלאה..
נכון לגבי כל הסוגים של המוצרים.
מה שתריך ולוקח קצת זמן זה לנהל סןג של רישום מה נחשב זול ומה יקר.. ( נגיד מה מחיר רגיל של עגבניות ומלפפונים - ואז ישר תוכלי להגיד אוי היום זה יקר במיוחד, או יוו, כמה שהם זולים השבוע..)
אף אחד לא יודע שאת מכינה מרק ירקות כי השבוע הקישואים והגזר היו ממש זולים..
שימי לב גם מה המוצרים היקרים שאתם צורכים.. כשאת מבינה אץ ההפרש במחיר בין סלומון טרי ובין מושטים, למשל, תוכלי להחליט להמשיך לקנות סלומון, אבל תעריכי אותו יותר בתשמרי אותו להזדמנויות חגיגיות, ותרשי לעצמך יותר פעמים להכין מושטים לסתם ארוחת יומחול..
כנ"ל פרגיות לעומת כרעיים, למשל..