שרשור טיפים לחסכנות מיואשת******

אני יודעת שמה שחסכנות אצל אחת נחשב קמצנות אצל אחרת

ומה שרגיל אצל מישהו זה פזרנות אצל מישהו אחר

אבל בכל זאת 

מחפשת טיפים להתנהלות כלכלית חסכנית יותר. לא בסגנון לקנות בגדים יד שניה, או טיטולים בחנות אחת ומגבונים בחנות שניה ולוותר על משחת החתלה בשביל שמן זית חיוך גדול (כל הכבוד למי שעושה את זה! שלא תבינו לא נכון, אבל זה לא מעשי עבורי אז זה לא יעזור לי.)

יותר בכיוון של איך לתכנן נכון קניות, תקציב, איפה מתבזבז כסף בלי ששמים לב, מתי אתם קונות מזומן או אשראי, וכל טיפ שעולה על דעתכן....

תודות!

לעקוב טוב אחרי פנסיות, ביטוחי מנהלים, קרנותחדשה,,
השתלמות וכו'... ואם מוצאים תנאים יותר טובים במקום אחר - לעבור! לפי מה שאני יודעת יש חוק שניתן לעבור מקרן לקרן בחופשיות
לא בדיוק.... צריך לבחון לעומק עלות - תועלתקרן-הפוך
אומנם אםשר לעבור בקלות בין גופים פיננסיים, למשל לנייד קרן השתלמות - אך דמי הניהול שונים מהותית בין חברה לחברה.

אם אלטשולר גובים נניח 0.7%, וגוף אחר 0.6%, אך התשואות של אלטשולר טובות פי כמה לאורך זמן, משתלם לשלם דמי ניהול גבוהים אך להנות מתשואה על ההון גבוהה פי כמה וכמה.
מוסיפה לבדוק מס הכנסה, נקודות זיכויואילו פינו
החזרי מס, מענק עבודה, תיאום ביטוח לאומי, תיאום מס..
תודה! כל זה מטופל אצל רו"ח. מחפשת עצות להוצאות יומיומיתמיואשת******

ממה שאני רואה אצלנובוקר אור
אם לא רושמים מסודר דברים שכמעט נגמרו ואז שוכחים לקנות אותם וצריך לקנות במכולת זהה משהו שאפשר לחסוך בו בשניה.
עוד דברים- לעבור בצורה מסודרת ולרשופ מה שמציעים במזומן כי גם אם עוברים בסוף החודש על האשראי. זה לא משקף ולפעמים משלמים בעוד כרטיסים וכאלה.
וכשמחליטים לקנות משהו אז חעוףט עליו עד הסוף וליהנות ממנו. לא עם ייסורי מצפון כי אם קונים משהו ונהנים ממנו מפיקים מהכסף הזה הרבה יותר ואז אין צורך בעוד "פינוקים"
נקודות מצוינות, תודה!מיואשת******

היי אני בא מאותה סירה והיום מתנהלת מצויוןפנינה 0

דבר ראשון בתחילת החודש לשבת על רשימה מפורטת של ההכנסות טור נוסף של הוצאות קבועות (בתאריכים קבועים כגון העשירי לחודש אשראי בסך---. ה15 לחודש הוראת קבע בסך...) וכך בעצם יש לנו פירוט מסודר ועכשיו אפשר לגשת לעניין ההוצאות- מחשבים כמה כסף נשאר ולפי זה מחלקים לדוגמה: אם נשאר 4000 מפרישים 2500 להוצאת מחייה חודשית שזה אומר קנייה בסופר. ועוד סכום שמתאים לכם (אני הלכתי על 500 שח חודשי) שהוא יוצא על דברים יומיומי בחישוב מראש כמובן. לדוגמה- בגד יפה שמאוד רצית ובדיוק יש עכשיו מבצע בחנות. או איזה פינוק קטן וזול שעכשיו מתאים. או איזה יציאה... וכו וכו.

זכרי! רק הארגון מראש בתחילת החודש, רק זה מה שמביא לסדר בארנק ובכיס וכך לא מתבזבז שקל מיותר.

אני ממליצה לא להשתמש כלל עם האשראי!!! זה רק מחורר חור ענק בכיס. ללכת על מזומן. בהתחלה אולי לא הכי נוח אבל כשמתרגלים זה פשוט כיף וסיפוק.

בקשר לקניות- אני מאוד ממליצה על קניה שבועית (לפני שבת) שאז בעצם את מתחילה את השבוע כשכל המצרכים בבית וכך לא מתבזבז כסף מיותר.

בהצלחה וסליחה על המכתב הארוך.

למה סליחה? אשמח ליותר ארוך מיואשת******

אחת הבעיות עם קניה שבועית זה שאני לא מספיק מאורגנת ובאמצע השבוע חסר לי דברים ואז עולה מלא כסף במכולת. אני משתגעת מעצמי

וואו כמוני בתחילת דרכי--- מה שעשיתי זה בעצם-פנינה 0

ארגנתי לי רשימה מפורטת של כללללל המוצרים שהולכים אצלנו בבית במשך השבוע טליתי את זה במקום מוסתר ובולטקורץ ז.א. באחד הארונות במטבח מביפנים וכך לפני שיוצאים לקניה אני עושה לי רשימת קינה לפי הדף הנ"ל וכך יוצא שאני קונה את הדברים שאני באמת צריכה למשך השבוע, ולא קונה את הדברים שקורצים ועולים הרבה סכף. אגב אני יודעת להתפנק טוב טוב. אני גם עובדת על עצמי בחנות לא לטור אחר כל המרהיבי עין... אחרי כזה קניה נשאר רק ללכת הבית בסיפוק גדול!   ממליצה לכולם!!! היום אני לא רק שחיה עם כל המצרכים ולא חסר חי כלום אלא נשאר לי עוד הרבה סכף בצד...

מצטרפת ממש להמלצה לסדר את הקניות בצורה מאורגנת.באר מרים
אצלנו אנחנו עושים קניות בצורה הבאה:

פעם בחודש - עולים לירושלים לאושר עד וקונים של מלאי של עופות וקפואים (מקפידים על הכשרים מסויימים) ודברים יבשים שמחירים שלהם יותר זולים שם בצורה משמעותית. וחומרי ניקוי.
מה שחשוב זה לא להתפתות לקנות שם מלאי של מוצרים שאמנם זולים אבל אטרקטיביים לשימוש ( מלאי קטשופ,ממרחים,חטיפים,קורנפלקס ואפילו שימורים - פשוט הילדים הגדולים שלי יחסלו הכל בשבוע הראשון כך שיוצא שלא חוסכים על זה כסף..

קניה שבועית - הולכים לסופר ביישוב הסמוך בתחילת השבוע (בדרך כלל ביום שני). לפעמים עושה הזמנה און-ליין במקום. אישית מעדיפה לבחור הכל בעצמי.. - לא הכי זול אבל מחירים סבירים - קונים שם קניה שבועית סבירה: פירות וירקות לפי הצריכה השבועית שלכם, מוצרי חלב לשבוע, מוצרים יבשים שבועיים וכו.
מוצרים יבשים קונה לפי רשימה מדוייקת מה צריך השבוע בהתאם לתכנית הבישול שלי ובהתאם לצריכה השבועית.

מה שיכול לעזור לך להתאפס על זה זה לעשות רשימת ארוחות שבועית: מה בערך את מתכוונת
להכין כל יום ולפי זה לקנות. ומשבוע לשבוע תלמדי לחשב נכון את הכמויות.
תמיד קונה קצת יותר כדי לא להיות ממש בלי כלום בסוף השבוע, ותמיד מחזיקה מלאי של מאכלים זמינים לכמה ארוחות נוספות.

ביום חמישי בערב או שישי בבוקר יש גיחה נוספת למכולת להשלמות ולקניות לשבת: גלידות/קרטיבים, חלות/פיתות (אם זה שבוע שאני לא אופה), ממתק/חטיף/שתיה לשבת (אם אקנה קודם עשויים אצלי להתפתות ולנשנש..) והשלמות קטנות.
זה מאפשר לי לא לדאוג ביום שני מה יקרה אם העגבניות/חלב וכו יגמרו לפני שבת.. במקרה כזה משלימים בשישי.

אני מאוד משתדלת לא להתפתות לקנות שוב מוצרי חלב וירקות אלא אם כן ממש חייבים.

הילדים פשוט מתרגלים שאם יאכלו הרבה ויבזבזו יצטרכו ביום ראשון להכול מה שנשאר.. זה גורם להם למודעות לחסכון.
נגיד אם הם החליטו להכין הרבה טוסטים ונגמרה הגבינה הצהובה ביום הראשון אחרי הקניה - אי אפשר להכין פיצה לסד"ש, ואי אפשר גבינה צהובה בפסטה, גורם גם להם לתכנן..
אם יאכלו את כל הקוטגים ביום הראשון שקניתי אי אפשר יהיה למרוח קוטג בשאר הימים..
כנ"ל חמוצים, זיתים, קטשופ -הידיעה שאם יגמר יחכו עד יום שני ויצטרכו להסתדר בלי גורמת להם לתכנן ( עדיף להם לשמור את הקטשופ לשניצלים ולא לבזבז אותו עם הפסטה, לשמור את החמוצים ליום של פלאפל ולא לנשנש אותם סתם).

ביום ראשון - עוברת על המקרר ומתכננת ניצול נכון של העודפים (אם נשארו קוטגים וגבינות - פשטידה, אם נשארו המון עגבניות - מרק עגבניות/מטבוחה וכו..) וכדי לתכנן נכון את הקניה השבועית הבאה.

וגם - (יתרון של יישוב) אם באמת משהו חסר מלווים אצלנו בכיף משכנים, מאוד מקובל אצלנו לדפוק אצל השכנה להלוות חלב/רסק עגבניות/פסטה/סוכר וכו.. אנחנו כמעט כל שבוע בסוף שולחים מישהו להלוות, אבל אצלנו ביישוב זה מקובל והדדי..
קניה חודשית של עופות קפואים- לדעתי החיסכון בא על חשבון איכותקרן-הפוך
הטעם של עוף טרי יותר טעים מהטעם של עוף קפוא.

אני קונה לפעמים כמויות ומקפיאה - כשאין ברירה, למשל לפני חגים ארוכים, סוכות ופסח, כי תמיד יש מחסור של עופות טריים בחול המועד.

מרגישים הבדל בטעם.
התרגלנו..באר מרים
קונים טרי ואז אני מחלקת ומקפיאה..

אין לי עופות טריים בהכשר שאנחנו אוכלים בקרבת היישוב. אז הפתרון היחיד זה לקנות פעם בחודש בירושלים.

והאמת אני די שמחה שאנחנו לא מאוד בררנים באוכל - נראה לי שתורם לגמישות של הילדים.
נגיד הבנים שלי שבישיבות ממש לא מתלוננים על האוכל, מה שאצל אחרים אני יודעת שבעיה..

אנחנו גם לא אוכלים הרבה בשרי. רק בשבת ועוד פעם אחת נוספת באמצ"ש.

מה שכן, זה מחייב אותי להיות מתוכננת מראש כמה לקנות ואיך לחלק נכון לפי הצריכה..
סתם מנצלשתאני זה א
אם לא אוכלים בשרי באמצע שבוע מההאוכלים? אני לא מתה על בשרי אבל איכשהו בלי בשרי נראה לי שהארוחה לא מספיקה.. לא א6הבים אצלי גם חלבי אז כאילו הדבר היחיד בלי בשרי זה נגיד פסטה עם טבעול או בחורף מרקים בקייץ ממש קשה לי עם תפריט בלי בשר ואשמח להחכים וללמוד
דוגמאות:באר מרים
מגדרה
פלאפל בפיתה
"פסטונה" בולונז מטונה..
מרק ירקות עם עדשים
אורז ושעועית
פשטידה
תודה רבהאני זה א
חלק מהדברים אכן מכינה אבל משום מה אצלי זה לא מספק את החבורה הצעירה..
וטונה רק ילד אחד אוהב חחח
קטניות או ירקות כלשהם עם פחמימה- אורז, בורגול, קוסקוסחולת שוקולד
יותר טעים לי גם לשתות קוקה קולה ולא RC (אמריקאים)Ginger

יותר נחמד לי פסטה של אוסם

טישואים של קלינקס

שמפו הד אנד שולדרס

ברוקולי וכרובית כל יום 

וכו, וכו' וכו'

אבל כשאני רואה את המטרה שאליה אני חוסכת כסף זה שווה לי

לא RC ולא קוקה-קולה. שניהם מיותרים... יקרים ולא בריאים ...קרן-הפוך
קנקן לימונדה במקרר - מים עם לימונים סחוטים, כמה גבעולים של נענע...

פסטה - קונים קבוע בשופרסל ודווקא הפסטה של מותג הבית שלהם הכי טעים לנו, יותר מפסטה של אוסם.

מסכימה ומצטרפת שאם יש מטרת-על לשאוף אליה, יש סדרי עדיפויות בחיים, ודבר בא על חשבון דבר.
אי אפשר להינות מהכל.
ואיי לגמרי בלי קולה חיים יפים יותר;)אם_שמחה_הללויה
כבר תקופה שלא מכניסים הביתה. שבוע שעבר הזמנו פיצה אז לקחנו גם קולה, פתאום הטעם שלה הרגיש לי כמו תרופה.
אין כמו קנקני מים צוננים עם לימון ונענע/ תפוח/ אננס. יפה לעין ומרענן כל כך
זה כבר משתנהאביול
אנחנו תמיד אוכלים קפואים
אוקי אני מרגישה ממש תולעת עכשיו.מיואשת******
אני לא יודעת לתכנן ארוחות מתחילת השבוע
אני לא יודעת לפתוח מקרר ולהכין ממה שיש שם ניצול שאריות
אני גם לא יודעת לבשל מתכונים חסכוניים
אני לא יודעת בכלל מה הצריכה השבועית ומה יתחשק לי לבשל
אני עקרת בית דפוקה ללא ספק.

ואני מנסה לדמיין את עצמי אומרת לילדות שלי שזה הגבינצ שיש מעכשיו עד שבת... אממ. לא יודעת איך לעשות את זה 🙈🙈
כנ''ל. נשמע לי מדי שיעבוד לתכנוניםאורוש3
אנחנו סך הכל צורכים די את אותם מצרכים קבוע. ואם יהיו עוד שלוש חבילות פסטה, אז מה? למי זה מפריע? שטויות. לנו יש אפליקצית ניהול משימות של מייקרוסופט. כל פעם שרואים שמשהו נגמר מוסיפים. וכמובן יש קבוע לחם, ירקות ופירות ומוצרי חלב.
מבינה למה באר מרים חייבת ממש תכנון. יש לה הרבה ילדים והמציאות שלה שונה.
רק שלא תרגישי הזויה...
תודה מיואשת******
מה זה האפליקציה ניהול משימות? למה היא טובה?
וואי אני פרימיטיבית , אוהבת דפים וניירות 🙈 (כן כן אשת הי טק..)
אני הכי פרימיטיביתאורוש3
בעלי מתקין אפליקציות ועושה הכל. זו אפליקציית רשימות והיא משותפת ומתעדכנת לשנינו. אני די חיה על רשימות. כנ''ל בבגדים מה שדיברנו קודם בשרשור
גם אנחנו משפחה גדולה ואני ממש לא מתוכננת כמו באר מריםאורי8
אולי כי אני גרה בעיר , ורמי לוי נמצא במרחק כמה דקות נסיעה מהבית? או שבאופי שלי אני לא מסוגלת לחיות בתכנון ובצמצום בעניין האוכל? מצמצם אותי נפשית.
לא חושבת שאנחנו דוגמא טובה לחסכנות, לצערי ( שנינו לא בזבזנים, אבל ניהול כספי לא הצד החזק שלנו).
יכולה לומר מה אנחנו עושים עם קניות-
קניה גדולה ברמי לוי פעם בשבוע, שכוללת הכל. רוב הדברים די קבועים.
לפעמים השלמות קטנות ביום שישי , בסופר די זול אחר( לא נכנסים ביום שישי לרמי לוי , עמוס שם).
ומעט מאוד השלמות במהלך השבוע מהמכולת שליד הבית, בעיקר חלב/ לחם.
מכינים בעיקר ממה שיש בבית, לא באופן מתוכנן מראש, רואים מה יש ומכינים.
אם הילדים ממש ירצו להכין ממשהו שאין בבית, אשלח אותם לקנות במכולת, אפילו שהיא יקרה( אחא אם כן זה משהו ממש יקר).
זה לא קורה הרבה, אבל כשיש ילדים גדולים ואומרים להן - נגמרה הקצבת הגבינה הצהובה לשבוע זה , זה משדר בעיני תחושת מחסור, ולא רוצה שיגדלו בתחושה כזו, לבאר מרים אין מכול. בישוב, אז אם נגמר- אין וזהו. לנו יש מכולת פתוחה ליד הבית עד 11 בלילה, אז אי אפשר לומר - נגמר , תסתדרו בלי.

גם אני לא מתוכננת בכלל אבל כן מסתדרת עם הקניות, אחרתירושלמית טרייה

יש מוצרים שאת יודעת שאתם משתמשים בהם, למשל, מיונז, שימורים כלשהם שתמיד כשאי שיהיו בארון, שמן, סוכר..

אז תניחי שתמיד צריכים להיות לך בארון אותם דברים:

2 מיונז

2 סוכר לבן

1 סוכר חום

1 זיתים

3 מלפפון חמוץ

2 קילו אורז

1 שקיות פח

3 חבילות מפות ניילון

וכן הלאה.

ותמיד לפני הקניה אני עוברת על הארון ורושמת מה חסר. אפשר לעשות את זה גם כמה ימים קודם.

ומה שעוד מאד עוזר זה שיש לי חוברת נתלשת עם מגנט למקרר ואני כותבת עליה ברגע שמשהו נגמר. למשל, נגמר הגליל של שקיות פח, אז אני הולכת למחסן שבו יש את החבילה הנוספת (והיא חייבת להיות שם!) ושמה במגרה במטבח, ומיד רושמת על הפתק שעל המקרר שצריך לקנות שקיות פח. 

הבעיה היא רק אם נגמרים דברים בשבת, שאז צריך לזכור לרשום במוצאי.

אוי זה רעיון ממש טוב רשימה כזומיואשת******
של הדברים שתמיד צריך להיות בארון! ממש רעיון טוב! תודה!
בשבת אפשר לפעמים להשאיר את העטיפה של מה שנגמר על השישאל הר המוריה
ואז זה מתזכר במוצש

ואנחנו עושים את הרשימה בקבוצת ווצאפ של שנינו שקוראים לה קניות, וזה היעוד היחידי שלה.
וואו החכמתי ממש, תודהאביול
הרשי לי לחלוק עליך בעניין אשראיקרן-הפוך
אם את מסודרת - לא צריך להיות שום הבדל בין קנייה באשראי ובין במזומן.

בנוסף, לפחות בסופרמרקט - אשראי חוסך זמן יקר בזכות הקופות בשירות עצמי, ושם אפשר לשלם רק באשראי.
(וחיסכון בזמן של עמידה בתורים הוא גם חיסכון לכל דבר. בפרט בימים עמוסים בקניות).

חוץ מזה שקניות באשראי נותנות עוד קצת בונוסים והטבות מחברות האשראי - כרטיסים במחיר 1+1 לאירועים ומופעים.
למשל היינו לפני שבועיים במוזיאון המוסיקה בירושלים.
סרטים מידי פעם. (מאז הקורונה אין סרטים ...)

וגם חלוקת תשלומים בהוצאות גדולות - ביטוחי רכב למשל.
במצבים כאלה אני מעדיפה לשלם אם דירקט ולא אשראיפנינה 0

פשטו כך אני לא מבזבזת יותר מדי וכך אני מחושבת מראש. 

אגב רציתי לדעת אם באמת מעניין ויפה במוזיאון?!פנינה 0

יפה מאוד ומומלץ מאוד.קרן-הפוך
לקחת סיור מאורגן. ואז המדריכה מנגנת בכלים במקום וזה מאוד מרשים.

יש לי אפשרות לשלוח סרטונים ותמונות דרך השיחות האישיות.
וגם בקורונה זה ממש עדיף וגם מוכרים מעדיפיםאורוש3
הערה קטנה-גם ברמי לוי וגם בשופרסל ישנן קופות מזומן בנוסףהשם בשימוש כבר
לאשראי.( קופות לתשלום עצמי כמובן)
אצלי מזומן הולך יותר בקלותאמא חדשהה
יש משו באשראי שבסוף החודש מקבלים רשימה עם כל מה שהוצאתי שגורם לזה להרגיש יותר רציני
וגם באמת אפשר לעבור אחר כך לראות על מה יצא הכסף
אני מעדיפה לקנות רק באשראיעדיין טרייה
ככה כל ההוצאות מסודרות כבר לפי קטגוריות אוטומטית. במזומן אין לי מושג לאיפה הכסף הלך. ככה בסוף חודש עוברים על ההוצאות באפליקצייה ויש גם גרפים שמשווים להוצאות של כל קטגוריה בחודשים הקודמים. ותוך כדי החודש בודקים מידי פעם על כמה האשראי עומד.
אפשר לעשות את זה גם עם דיירקטאל הר המוריה
ואז את יודעת בכל זמן נתון מה מצב החשבון
רק לגבי מזומן,שגרה ברוכה
הוא גם בורח מאוד מהר וקשה לעקוב. יש כאלה שדווקא עם האשראי יותר קל לעקוב לראות מה קורה ומה קרה כי את יכולה תמיד להכנס לראות מה ירד ולמה וכמה. (מזומן לרגע מישו ביקש צדקה ברחוב שמת לו חמש שקל שהיה לך בכיס. או לא משנה מה.. הכוונה יכול לצאת ואת לא זוכרת באותו רגע לכתוב כמה הבאת ולשם מה)
יש כאלה זה עובד להם יותר.
בין מזומן ובין אשראי בשניהם יד על הדופק ולהיות מחושבים כל הזמן
את מושכת מראש מהכספומט 4,000 ש"ח?כי לעולם חסדו

באת לי בזמן, עוקבתמק"ר
תתחלי קודם לקנות ממש מה שצריך ואני אסביררויטל.

למשל ירקות ופירות רק מה שאוכלים אני לא זורקת בכלל,

בישולים רק מה שאוכלים,אין לזרוק אוכל,

כביסות אם יש אפשרות לחצי מכונה תחכי עד שיהיה מכונה שלמה

תנור,מה שאני יכולה בגז אני לא עושה בתנור,

אורות וכל החשמלים מה שאני לא משתמשת באותו מקום מכבה.

בהצלחה רבה לך.

אשראי אחד לכל אחדסיה
ושכל התשלום יורד ביום אחד בחודש
יש אשראי נגיד שאפשר להעביר בעשר אלף אבל אפשר להגדיר כמה להוריד כל חודש זה אסון.
קניה שבועית אם נגמר אוכלים מה שיש בבית. אם יש תפוחי אדמה אז זה מה שאוכלים אם יש פתיתים זה מה שאוכלים לא רצים למכולת כי כל אחד בא לו עכשין תוספת אחרת.
באופן עקרוני מסתדרים עם חומרי גלם מהבית וגומרים אותם לא קונים הרבה שישיאר ובסוף יזרק.
זה כנל לגבר מוצרי חלב . לא מגיעים למצב שמתקלקל ונזרק.
קונים ביגוד ונעלים מעילים סודרים הכל. בסוף שנה לשנה הבאה. אני שנים מתנהלת ככה זה עובד מעולה.
תמיד לפני יציאה מצטידים מהבית בממתקים ובקבוק מים אין קניה של שתיה בקיוסיקים. מקסימום ארטיק.

תודה, שאלה לגבי קניות בסוף עונהמיואשת******

נראה לי שאני בסוף עונה קונה יותר מדי בגדים. כי בכל חנות יש משהו אחר ואני לא זוכרת מה תואם למה ובסוף יש לה יותר מדי בגדים. חשבתי אולי דווקא נכון לי לקנות כל פעם רק מה שאני רואה שחסר, ואפילו שזה במחיר מלא זה יכול לצאת לי פחות מאשר לקנות יותר מדי בסוף עונה.. מה חושבות?

לגבי לקחת אוכל ושתיה כשיוצאים מהביתבאמת אנחנו מאד משתדלים לעשות את זה.

שאלה על הסוף עונהאורוש3
אני דווקא קונה בסוף עונה סופר מאורגן עם רשימות מדויקות. בהחלט לוקח זמן וארגון. אבל משתלם מאוד. הבאסנ האמיתית זה שיכול לקרות חוסר דיוקים במידה. ואז זה כן די בזבוז. למשל הקטן שלי היה בן שנה בפסח. קניתי לו בגדים 12-18 לקיץ. בשנה שעברה. והרבה היה לו די גדול עד עכשיו (בן שנה וארבע). היה לי גם מאחיו הגדול אז היה בסדר סך הכל.
אני בעד. רק דורש סדר ארגון (ואצלי גם נבירה בגיגיות מהבכור).
הלוואי שקלעתי בגודל של מלתחת החורף. נגלה...
לא הרשימות הבעיה אלא פיזורמיואשת******
למשל בחנות אחת מצאתי בסוך עונה במידות שלה שתי זוגות מכנסיים ורוד וטורקיז. אבל אז הייתי צריכה לחפש חולצות שיתאימו לזה בחנויות אחרות... ושכחתי, או לא מצאתי. או שכחתי שקניתי מכנס .. אולי באמת גם רשימות יותר טובות יעזרו.

אוף
בכל החיים שלי אני בן אדם סופר מאורגן ומלא רשימות אבל בקניות אין לי את זה!
חיסכון בזמן וההתרוצצות רבה - מבחינתי גם שווה כסף (ורוגע).קרן-הפוך
הנה את מעידה כמה התרוצצויות מצריכות הצטיידות בסוף עונה לקראת שנה הבאה.

כנ״ל גם לקנות בסופרמרקט עם תורים נוחים - לכן קונים בשופרסל דיל ולא ברמי לוי הצמוד אליו במרחק 100 מטר.
אז את זה אני רושמת ובודקת מראש גם- למה צריך למצוא התאמהאורוש3
סוד הארגון הוא רשימה מפורטת! והוא-פנינה 0

לפני היציאה לקניות לעבור על כל הבגדים ממש ולראות מה טוב לשנה הבאה, ומה צריך לזרוק,לקנות, והאם צריך לשדרג בגד או אפילו איזה תיקון בבגד. כך כשאת יודעת מה הולך אצלך בארון, את יכולה להתחיל עם הרשימה לקניות :

מצלמת את הבגדים שצריכים השלמה/ חצאית/ נעל/ חגורה/ וכו וכו 

מצלמת את האביזרים שיש לך שיכולים להשלים לבגדים(אגב ממליצה בחום להכניס את כל השמונצ'עס האלה לתוך תיק/ תיבה שיהיה מסודר) וכך את יודעת בשעת הקניות מה שיש לך כבר בארון ואיזה פרטים / אקססוריז יכול להשלים לך את הבגד שמאוד אהבת בחנות. 

אני לא בעד ללכת לקניות בצורה של נכנסים לכל חנות ולקחים את מה שבא ליד /מה שאוהבים ומתחשק בלי קשר.

בכל מקרה לפני שקונים לחשוב האם זה  מתאים. רצוי. עדיף  או הכרחי? ולפי זה להחליט על הקניה.

בהצלחה!חיוך

לדעתי קניה בסיסית בלבדבאר מרים
בסוף עונה - לבדוק מה יש לך וצה אין ולקנות לעונה הבאה דברים בסיסיים שאת יודעת שתהיי חייבת:
לראות שיהיו לפחות 3-4 סטים של יומחול ו 2 סטים של שבת.

בתחילת העונה תוכלי לעשות השלצות ולדייק יותר, אבל לא תהיי חייבת לרוץ מיד לקנות כי יש בסיס.

הרבה פעמים מבצעי סופעונה מתחילים כבר חודש אחרי תחילת העונה. אז אם יש לך בסיס להתחיל איתו את העונה תוכלי באמצע העוננ להשלים במחירים די טובים.
רעיון טוב לאזן. תודה רבה. עד איזה גיל את קונה?מיואשת******

נגיד למתבגרת כבר לא שייך לקנות בסופעונה, אולי בגדי בייסיק אבל עליהם אף פעם אין מבצעים. ובגדי שבת וזה, אין מצב, חייב להיות עדכני אישה

גם לדעתי לא רלוונטי למתבגריםאורוש3
המידה לא צפויה וגם הטעם משתנה והפופורציות של הגוף.
לקטנטנים אני ממש עושה את זה. לגדולים יותר גם לפעמים אבל בעיקר בדברים קבועים כאלה. נגיד מידת מכנסיים בפוקס. הבן לא קופץ מידות. אז מקסימום אם גדול יישאר לשנה אחרי. אבל הוא בן שבע פלוס. לא מתבגר עדיין. אם כי הוא בהחלט מתנהג ככה.....
הרוב אצלי בנים אז יותר קל..באר מרים
אפילו למתבגגים..
והאמת שבגלל שיש לי הרבה ילדים אז מקסימום אם פספסתי מעבירים לילד הבא..
גם אני התחלתי לעשות ככה ובינתיים זה עובד טוב.ושוב אתכם
ככה זה גם לא נורא אם לא יצא שהימרת בדיוק על המידה הנכונה.
בחורף אגב באמת יש מבצעים ממש בתחילת העונה כבר כי יש את שופינג איי אל ואת הבלאק פריידי. אז שווה לחכות להם קצת ואז להצטייד - מניסיון, זה כמעט אותם מבצעים שיהיו גם בסוף עונה.
כל מה שאני קונה בסוף עוסיה
זה בערך נגיד חודש עד חודשיים גג אני משאירה בשקיות בצד בחדר שלנו או בסלון
ככה שכל פעם לפני שאני הולכת אני שוב מוציאה הכל מסתכלת מה יש מה חסר. נגיד ראיתי שקניתי שלושה חצאיות אז אני רושמת אני צריכה להם חולצןת מצלמת שאזכור מה מתאים
ככה נגיד רואה שקניתי מכנסים לחלק מהילדים ולא לשבת מצינת לעצמי
כשנגמר הסוף עונה אני אורזת הכל שמה בארגז מתחת למיטה ושנה אחכ פותחת ומה שחסר רואה אם צריך להשלים
וואי את מאד מסודרת. איזה כיף לך.מיואשת******

בעניני כספים מאודסיה
תאמיני לי אנחנו טסים כמה פעמים בשנה יוצאים למלונות חיים טוב
ולא בגלל שאנחנו מרויחים הרבה אלא אני מאוד מאורגנת כספית. יש לי תורות שלמות בנןשא אבל אין לי כח כרגע לכתובת
יש לנו קבוצת קניות לי ולבעלי אבל רק לאוכל לא ביגוד והנעלה
אם יהיה לך כוח אשמח שתכתבי מיואשת******

אני גם אשמח!הבוקר יעלה
לדידך לחיות טוב הווי אומר לטוס כמה פעמים בשנה לחולהשם בשימוש כבר
או לנפוש במלונות.
למישהי אחרת לחיות טוב הווי אומר שבבית יש שפע של אוכל ופינוקים, ובגדים ממותגים וחדשים להם ולילדים, ולא מעניין אותה חו"ל ומלונות.
למישהי אחרת לא אכפת להצטמצם באוכל, ובלבד שתחדש רהיטים ומוצרי חשמל כל שנתיים.
כל משפחה וסדרי העדיפויות שלה.
הטיסות לחול והמלונות הן ממש לא מדד לחיים טובים.
ברור שהתכונתי שחיה טוב לפי ראות עיניסיה
וגם ברוך השם הבית שלנו מאוד יפה ואנחנו לובשים מותגים
כל הריהוט כמעט נקנה בעודפים או מתצוגות.
עניני אוכל אין מאוד בשפע. תפתחי את המקרר לא יפול אוכל יש מה שצריך
אין איזה מזווה עמוס בכלל
יש משפחןת שתפתחי את המקפיא יש מלא סוגי ארטיקים איכותים וגלידות לנו אין את זה יש איגלן הכי פשוט
ארטיק טוב קונים פעם בכמה זמן ביציאה
אז ככהאני זה א
אצלנו יש קניות קבועות(בערך כן)וזה מאוד עוזר לתכנן את התקציב כי יותר קל להערך ככה מראש כי אנחנו יודעים שכל שבוע מוציאים סכום ×על קניות יש את החשבונות הקבועים שיורדים מהאשראי טלפון הוראות קבע וכו.. שאר ההוצאות שלנו אנןנו מחלקים בין האשראי למזומן לפי מה שמסתדר אבל בצורה מתוכננת מראש זאת אומרת החלטנו שאשראי יגיע עד סכום מסויים ולא עוברים אותו ...
בגדול הסוד הוא תיכנון מראש ולרוב זה באמת מתאפשר .ואז גם אם יש,בלתמים יש עדען מרחב תימרון שלא משאיר אותנו מופתעים.
עוד משהו קטן אבל סתם מרגישההצורך להגיד לגבי קניות בסופר לא ללכת רעבים חחח
ומשהו אחרון שבדיוק יצא לי לדבר עליו עם אחת מאחיותי שאנחנו באנו מבית מאוד חסכן והיו גם תקופות שבאמת לא היה הרבה וההורים שלי נאלצו לתמרן עם תקציב מאוד דל ואפשר לומר שהם די הצליחו אבל לחלק מאחי/אחיותי נשאר איזה משהו לא פתור בנפש בנושא איזה מן צורך לסוג של "בזבזנות"שהתאזנה עם הזמן..אז לשים לב שהשיח בבית יהיה של התנהלות כלכלית נכונה אבל לא חס ושלום קמצנות(שלא ישמע שחש לי ביקורת על ההורים שלי רק מציינת משהו חשוב)
תבדקי מי מבני המשפחה הכי מחושבןGinger

את בעלך או אולי אחד הילדים ושהוא יהיה אחראי על הקניות 

זה יכול להיות פער משמעותי

והכי טוב להכין רשימה מסודרת מראש

טיפ נוסף יותר נכון סגולה כשכן בא לך להתפנק על משהו תקני לכבוד שבת 

לעשות חשבון של הוצאות שוטפות שיש בכל חודש ולהגביל את האשראי על הסכום הזה ואז הוצאות חד פעמיות לקנות בדיירקט או מזומן

תחשבי איפה נקודות החולשה שלכם, אני יכולה להגיד לך שאצלי מזומן הארנק נעלם ולכן אני מסתובבת רק עם אשראי שאפשר לבדוק על מה הוצאתי 

אם יש לך סכום מסויים שאת רוצה לחסוך כל חודש מומלץ לעשות הו"ק לחשבון חסכון או אפילו חשבון בנק אחר בתחילת החודש כי ככל שהכסף פחות זמין הוא פחות מתבזבז ולא לחכות לסוף החודש לראות כמה הצלחת לחסוך

מי שמתכנן את המבצעים הוא מי שמרויח עליהם ולכן ברוב הפעמים זה לא משתלם לצרכן כי מה שקורה שאנחנו קונים משהו שלא היינו קונים אם לא המבצע 

בכניסה לאושר עד כסאות חוף לדוגמה וכו'

חשבונות לשלם בהו"ק חודשי

אוי נגעת בנקודה כואבתמיואשת******
בעלי עושה את הקניות והוא לארג מאד. כמעט אף פעם הוא לא חוזר רק עם הרשימה ששלחתי.
שזה גם אשמתי כי. הרשימה לא מספיק טובה. אז לפעמים זה טונה שבאמת חסר אבל הרבה פעמים זה סתם דברים.
מצד שני איי לי שום אופציה ללכת לקניות, באמת, זה לא ביכולת הזמן שלי. (אלא אם כן הוא ילמד לבשל ולא סביר...)
אבל הוא גם רוצה עכשיו להדק חגורה אז אני מקווה שהוא יצליח להתמקד ואני אצליח לעשות רשימות יותר טובות.
אנחנו זוג דפוק בקטע הזה של קניות 🙈
מה עם הבנות ?Ginger

אני הייתי עושה להורים שלי את הקניות מגיל צעיר כי אני באמת יותר מחושבנת ולא מתפתה למבצעים

ואני גם שונאת ארונות מפוצצים שלא רואים מה יש שם עד שבערב פסח את זורקת כי עבר התאריך

גם אצלנו בעלי לארג והוא עושה את הקניות אבל אנחנו רק זוג צעיר אז הפער פחות משמעותי,

ואם יש למישהו רעיון איך מכינים רשימה מסודרת לבעל אני אשמח

לגבי הרשימה לבעל-השם בשימוש כבר
@אהבתחינם האלופה כתבה בעבר שהיא עושה לבעלה רשימת קנייה מסודרת לפי מחלקות ולא מערבבת פריטים, ואפילו ממרקרת את הנושאים. והכי חשוב-מפרטת בדיוק ברחל בתך הקטנה סוג וחברה.
לדוגמא:
ירקות -
א
ב
ג
פירות -
א
ב
ג
טואלטיקה -
שמפו הד אנד שולדרס (לדוגמא )
סבון נוזלי דאב
חומרי ניקוי -
אקונומיקה בתרסיס סנו זאוול 1 ליטר
חומר לרצפות סנו פרש הום בניחוח z
מזון מחולק גם ל
שימורים, קפואים, מוצרי חלב, בשר, עופות, דגים וכו'

דורש עבודה ראשונית, אבל שווה, במיוחד שלבעל יהיה קל ממש וגם תמיד אפשר לעשות רשימה קבועה ובסיסית של מוצרים שקונים באופן קבוע, ואליה להוסיף/לגרוע לפי הצורך.
בהצלחה

אחלה שרשור, @מיואשת******
🙂
ואיך מוודאים שהוא לא קונה מה שלא רשום ברשימה??Ginger

זה אין ממש דרך לדעת, את יודעת.. אבל אם מדובר בפינוקהשם בשימוש כבר
לא מאוד יקר לעצמו מותר לו, לא?
אם הוא מפריז בכמות הפסטות והפתיתים, למשל, את תמיד יכולה לדבר איתו ולהסביר לו שזה מתקלקל עם הזמן ואין בכך צורך.
את גם תמיד יכולה להתקשר אליו 20 פעמים בכל קניה ולצעוק לו באוזן-משה, אל תקנה 10 זיתים, טוב?
ואח"כ - משה, לא צריך 5 שתיה ב20
ואח"כ - תקנה רק 4 מעדנים, טוב?
וכן הלאה וכן הלאה,
עד ש-
1.יקשיב לך
2. לא ירצה יותר לעשות קניות.
ואז או שאת תעשי אותן ותקני מה שאת חושבת, או תזמיני באונליין🙂
והכל נכתב חצי בצחוק חצי ברצינות💜💚💙
לא. הבעיה שהוא קונה פינוקים בשביליGinger

ואני מתעצבנת כי

א אני רוצה לאכול יותר בריא ולשמור על משקל תקין

ב חבל לי על הכסף

אבל לא רוצה לפגוע בו

בקיצור תסביך 

קונה בכמות מוגזמת?השם בשימוש כבר

איזה חמוד, כל הכבוד לו שדואג לך וחושב עלייך!

כמה זמן אתם נשואים, אחותי?
משערת שאתם בשנה שנתיים הראשונות?
עוד מעט יעבור לו
כבר שלוש וחציGinger

גם אני חשבתי שיעבור לו אבל לא 

איזה חמוד הוא!מיואשת******

תבקשי ממנו להגביל לפינוק אחד כי את לא רוצה לאכול וזה מקשה עלייך.

אם זה לא עובד תשימי את מה שהוא קונה לך במדף מיוחד, ואל תאכלי, והוא יראה שזה עדיין שם ולא צריך לקונת עוד בינתיים כי לא אכלת

ואל תשכחי להודות לו המון, הוא ממש ממש חמוד!

תודה לכן, זה לא באמת בעיה Ginger

מתמודדת יפה בינתיים 

איזה חמוד!!! ולי יש בעיה הפוכה- אני רוצה שיקנההריון ולידה2
פינוקים והוא לא יודע מה לקנות אז חא קונה בכלל., רק מה שכתוב ברשימה ..
ואני מתחרפנת
תכתבי לו !רעותוש10
למשל - שוקולד מפנק לשבת. 100 גרם ומעלה
מבקשים שיץקשר לשאול על כל דבר שלא ברשימהחולת שוקולד
נכון חחח יפה שזכרת...אהבתחינם
הרשימה בצורה כלכך מסודרת בעיקר מהסיבה שלא יהיו הרבה טלפונים.
וגם שלא יביא שטויות.
למרות שהוא חייב לחזור עם משחק או משהו לילד,
ולי כל מיני דברים
(יבורכו אושר עד על הבסטות בחוץ של כל הפיתויים האפשרים לבית/לאישה/לילדים).
את מתכוונת-- "יבורכו" אושר עד...השם בשימוש כבר
חחח כן...אהבתחינם
כמו שנאמר - הייתי באושר עד שנכנסתי...רעותוש10
זה מה שבעלי אומר על הסופרים המפוצצים אנשים עם עגלות דאבל (עגלה גדולה במיוחד שהיא כמעט כמו של שניים)
או כמו שאומרים אצלינו: אושר עד הקופה!השם בשימוש כבר
חחחח.. פשוט תעשי עם הקודים, ותדעי תמיד כמה...פיג'מה
חחחח בול בעליאורוש3
מנסיון אישי-אם כל חי

הטיפול בלארג׳יות של בן הזוג זה ע׳י מודעות גבוהה שלו

אצלנו תמיד אני הייתי החופרת על החשבונות

רעיוונת לצמצום וכד׳

והוא- בשפע וברווחה....

התחלנו לעקוב יחד על החשבונות

הוא ראה מספרים מול העייניים

חודש, חודשיים 

היום הוא עצמו הרבה יותר מחושב ממני

וזה אחרי שב״ה אנחנו סוגרים שנה שלמה של מעקב חודשי צמוד,

עם הרבה תובנות...

אני לא בטחה שזה רלוונטי אלייך כי את משפחה יותר גדולה ממני עם ילדים גדולים

התובנה הכי משמעותית הייתה סדר וארגון בקניות השוטפות- אחרי כל מיני נסיונות

קנייה אחת לשבועיים של כככככל מה שצריך מוגבלת בתקציב חודשי. (אני כותבת על דף במקרר מה לקנות. יד כשאני פותחת את האריזה האחרונה, וגם עוברים לפני הקנייה  על כל הארונות)

תוכלי לפרט איך עבדתם על הנושא?כי לעולם חסדו

מאד רלוונטי לי סדר וארגו ןבקניות שוטפות. זה בדיוק מה שחסר לימיואשת******

אני אשמח לשמוע יותר מפורט איך עשיתם את זה.

מפרטתאם כל חי

היות שהרגשנו שאנחנו חיים בסדר ב״ה , אבל לא באמת ברור לנו לאן הכסף הולך ואיך להתחיל קצת לחסוך...

באוגוסט שנה שעברה נפגשנו בפעם הראשונה למפגש כספים

אנחנו קונים כמעט הכל באשראי אז היה לנו קל לעקוב.

התחלנו עם טבלה -

כמה מוציאים (חלק משוער בצורה גסה, חלק עברנו חצי שנה אחורה ועשינו מיצוע למשל: קניות סופר, או מוצרי קוסמטיקה, רפואה ותרופות) 

כמה מכניסים- זה הכי קל לדעת

ואז החלק הקשה- לבדוק האם יש הלימה בין הכנסות להוצאות, ולקבוע כמה אני מעוניינת  להוציא על כל סעיף.

כיום אני לא ממליצה על הטבלה שעבדנו איתה יש יותר מוצלחות ממנה, ראיתי באתר של פעמונים טבלה שנראתה לי טובה ויש גם כל מיני אפליקציות שעוזרות אנחנו השתמשנו בהתחלה ב-myfinanda רק בחלק החינמי אבל אז נהיה מלא באגים והפסקנו. פשוט נעזרנו באתר של הבנק.

לאחר מכן נפגשנו כל סוף חודש לסקירה חודשית- כמה בדיוק הוצאנו על כל סעיף (הסעיפים ממש מפורטים). לאט לאט ראינו בעיניים איך הצריכה שלנו משתנה בין חודשי חגים, קורונה, ילדים בבית או בלימודים (יותר עלויות אוכל) , חודשים שסתם שחררנו את החגורה ולא חישבנו ואז היה סכומים גבוהים מדי על אוכל וכד׳. השיקוף היה משמעותי מאוד. ראינו למשל שצריכת הפירות והירקות תואמת לתכנון, אבל קנייה חודשית רצינית של כל שאר המוצרים- אנחנו צריכים יותר.

אני חייתי באשליות שאני מוציאה כלום כסף על בגדים- נוכחנו לדעת שהסכום שילש את מה שחשבתי. 

עכשיו אחרי שנה יש לי מיצוע של 12 חודשים ואנחנו יודעים כמה אנחנו אמורים להוציא פחות או יותר על כל סעיף

ואז אפשר יותר לשחרר לא ברמה של מעקב חודשי אלא מעקב כל 3 חודשים (ככה אנו מתכננים)

לדוג - קניות בגדים, אני יודעת שבחצי שנה הקרובה (עד עונת המעבר הבאה) אני יכולה לקנות בסכום מסוים (שהוא מחצית ממה שראינו שהוצאנו בשנה שלמה). זה מאפשר לי להיות יותר מחושבת ומודעת.

שתי בעיות שהיו לנו:

1. לאן נעלמו 14000 ש״ח???? כאילו התאזנו בהכנסות והוצאות אבל כנראה היו סכומים שלא כתבנו או פספסנו ובתחליב שנתי אין לנו מושג לאן נעלם הסכום הזה. מוזר נורא!!!

2. עכשיו אין לי עבודה ואני אחתום אבטלה. כל תחשיב ההכנסות משתנה וממילא מה שחישבנו מבחינת הוצאות ביחס להכנסות לא ממש רלוונטי, אבל את זה נראה במשך. אולי באמת נצטרך יותר להתהדק...

מקווה שעזרתי

@מיואשת******

@כי לעולם חסדו

ולגבי קניות חודשיות ספציפיתאם כל חי

כבר כתבתי שעברנו לקניות בצרכניה גדולה פעמיים בחודש

ויש סכום איקס שאנחנו לא עוברים אותו (לפי הממוצע לחודש)

כמובן שיש השלמות מועטות במכולת השכונתית. אבל ממש מועטות. ואם חסר משהו- אז אוכלים אותה ומשתדלים להיות יותר מדויקים בפעם הבאה. (אא״כ זה משהו קריטי שא״א בלעדיו)

בעלי עושה את הקניות. הפסיק לחזור על מגוון שטויות ועוד משחק לילדים שהיה ממש בזול ועוד חטיפים לא נדרשים ועוד כל מיני....

וואו תודה רבה על הפירוט!!מיואשת******
מאד עוזר!
את יכולה להסביר באיזה טבלה השתמשתם בסוף? יש אולי קישור?
של פעמוניםאם כל חי

מדריכים וכלים של פעמונים - paamonim

גילינו את זה מאוחר מדי אז לא השתמשנו בה

אבל היא נראית לי טבלה טובה יותר ממה שלנו

תודה. עזרת. עכשיו צריך כח חחחחאורוש3
וואי... גם בעלי כזה לארגתוהה לי
שולחת אותו לקנות טיטולים בסופר פארם, חוזר עם 2 סטים של בגדי תינוק, בובת אפרוח ענקית, ועוד כל מיני צאצקעס
לגבי הפסקה האחרונהברכת ה
לא מסכימה...
נכון שמבצעים משרתים בדרכם את המפרסם, אבל הם משרתים בהחלט גם את הצרכן אם בוחנים ומשתמשים שימוש מושכל!
אני דווקא בדיוק בגלל זה מעדיפה ללכת לסופר בעצמי ולא לשלוח את בעלי. הוא יקנה בדיוק מה שברשימה. לא יותר ולא פחות.
אני מנתבת את הקניות לפי מחירים ומבצעים.
ברור שצריך לבחון כל מבצע האם זה חוסך לי או מבזבז לי, אבל לא מסכימה עם נקודת המוצא שלרוב זה הפסד בשבילי...
וטיפ לגבי בגדיםבאר מרים
ככל שיש יותר מקום בארונות נוטים לצבור ולקנות יותר בגדים..

תעשי לכל אחד מבני הבית רשימת צרכים:
כמה סטים של יומחול צריך?
כמה בגדי שבת?
כמה נעליים?
כמה הלבשה תחתונה?
וכו..
ותתכנני את הארונות בהתאם.

מה שחורג מהרשימה הזאת נמסר אפילו אם הוא במצב מצויין.
זה גורם לך לחשוב פעמיים לפני שאת קונה האם באמת זה נצרך, וגם נח יותר להתנהל בבית עם מעט חפצים.

עצה טובה: במוצאי תשעה באב/איסרו חג פסח/סוכות - לנצל את זה ששוב לא כיבסת ולעבור על הארונות.
כל מה שלא לבשו צריך בדיקה בשבע עיניים כי סיכוי טוב שצריך להימסר..
וכל מה שהיה חסר בזמן הזה - כדאי לחשוב לקנות..
ממש מסכימה, בעיקר עם המשפט הראשוןהשם בשימוש כבר
נשמע ממש חכם!מכחול
ואיך את שומרת בין הילדים?
כי אני מסתבכת בעיקר עם זה..
מקפיצה לעצמיאני מושלמת
הטיפים אצלנו:לא כרגע
קניות אוכל:
- יש רשימה על המקרר, במשך השבוע, כל פעם כששמים לב למוצר שהולך להיגמר - מיד רושמים. מוסיפים את כל המצרכים לתפריט שבת, וזהו, זו הקנייה. (אפשר לחרוג עד 3-4 מוצרים שלא היו ברשימה. עם השאר מסתדרים).
- כשאני לא הולכת לקניות, התוצאה תמיד תהיה זולה יותר 🙈.
ביגוד וכדו': פותחים קבוצת וואצאפ של שנינו. כל קנייה צריכה להיות מעודכנת שם. כולל מחיר. איכשהו זה מוריד מהקניות. (כשאת רואה מול העיניים, שהחודש כבר קנית מוצרים ובגדים ב500 שח. סיכוי גדול שתחליטי לדחות את הקניה. כך אני).

באופן כללי, מוצרי בית: אם הם לא ברמה קריטית, לחכות חודש חודשיים בין ההחלטה לקנות, לקנייה עצמה. הרבה פעמים זה חוסך את הקניה/גורם לה להתבצע בצורה חכמה יותר.
אהבתי את הקטע עם הווטסאפמיואשת******

באמת אם אני אצטרך לשלוח לו כל קניה של בגד\ספר אני אקנה הרבה פחות!

וואו, זה יהיה קשה, מפדח, אבל חסכוני. 

תודה!

חחחלא כרגע
אני בול ככה! וזה מצליח ממש.
(בעלי בטוח שאני ממש לא בזבזנית. לא רוצה להרוס לו את הסטיגמה)
חחחחחח. בעלי מכיר טוב את הסחורה שלומיואשת******

אבל גם הוא לא בדיוק חסכן העולם...

קודם לומר לך תודה על השרשור!אהבת ישראל!!
מחכימה כאן מהרבה תגובות.

לגבי קבוצת ווצאפ- לנו יש קבוצה בווצאפ של עו"ש וכל הוצאה רושמים שם.
השבוע נגיד היה יום אחד שקניתי כמה דברים ולא רשמתי, אז שמרתי קבלות וקנייה אחת שלא, כל הזמן זכרתי אותה בראש עד שכתבתי. יש לנו סימון להוצאות וסימון להכנסות והכל הכל רשום-כמה הוצאתי ובאיזה חנות ולפעמים גם פירוט קטן.
בדרך כלל לא קורה אבל אם ממש שכחתי לרשום לרוב אני כן אזכור סדר גודל ופשוט לא מחיר מדוייק, אז כותבת את הסדר גודל הזה..

מומלץ ממש ונוח כי לא תמיד נמצאים עם דף ועט וכאלה..
אה, ובלי קשר אני עובדת מלא עם רשימות אז תמיד גם רשימת קניות מפורטת כולל כמויות.. בין אם זה לי ובין אם זה לו.

זהו בנתיים ממשיכה לעקוב אחרי השרשור..
לשים לב למבצעיםים...
לקנות במבצעים רק כשזה באמת מה שאת צריכה.
ולא התפתות למשל למבצעים של השני בחצי מחיר, ואז את קונה שתי שמלות למשל כשרצית רק אחת
כמה בעלך לארג' בקניות?כבת שבעים
אולי כבר עדיף שאת תזמיני באינטרנט ולשלם 30 שקל על משלוח.
ולגבי להכין רשימה מסודרתכבת שבעים
אני פעם שמרתי כמה חשבוניות ואז יצרתי רשימה של המוצרים הקבועים שאנחנו קןנים, מה יותר ומה פחות. או אפילו יש רשימה כזו באינטרנט. ולפני קנייה אני ממש מקפידה לעבור על הרשימה לראות שלא פספסתי כלום.
קרה לי שהתעצלתי ולא עברתי על הרשימה ובאמת פספתי. מאז אני תמיד עוברת עליה!

טיפ נוסף, אני חושבת שכבר כתבו - מיד כשנגמר מוצר מסוים או שהוא לקראת סיום, לכתוב על הפתק. ככה לא שוכחים דברים קריטיים.
מקווה שלא חוזרת..אם_שמחה_הללויה
עבר עריכה על ידי אם_שמחה_הללויה בתאריך י' באלול תש"פ 21:29
* אני רושמת את כל הדברים שאני רוצה בפנקס. אני קוראת לזה ״פנקס המשאלות״. לא כל דבר שרוצה (בגד, רהיטים,כלים, מכשירים וכו׳..) קונה מיד.זה מחנך למשמעת עצמית וסבלנות ולדעתי זה מאוד תורם לי בחסכון. האמת,גם יש יותר סיפוק ושמחה מקניות כאלה. וגם הכרת הטוב לה׳ על כל הדברים שמקבלים.
ולפעמים אחרי שעובר קצת זמן גם קולטים שדברים שרצינו ועוד לא קנינו הם לא באמת נצרכים.

* לשמור על סדר בבית, להפטר מחפצים מיותרים, ככה יש סדר בראש ויודעים מה בדיוק יש. תמיד לפני קניה בסופר מסדרת את המקרר.

אני בכלל שואפת למינימליזם בחיים, זה לא אומר לא לקנות דברים שרוצים, זה דווקא אומר לקנות רק דברים שבא-מ-ת רוצים. לקנות דברים איכותיים. ולאו דווקא את הזולים יותר.זה מאוד מקל על החיים וגם חוסך לטווח הארוך..
רק רוצה לומר לך תודה על השרשור!!,שגרה ברוכה
לומדת מפה..
טיפ קטןבת 30
להשתמש בכרטיס דיירקט להוצאות שוטפות
ובכרטיס אשראי לתשלום חשבונות קבועים כמו חשמל, ארנונה וכד'.

דיירקט מונע הפתעות...
סליחה על הבורות, 🙈מה זה?מיואשת******
כרטיס אשראי כמו מזומן, שהחיוב בו הוא מיידי, ולא בתאריךהשם בשימוש כבר
קבוע בחודש כמו אשראי רגיל.
דיירקט בעצם כמו מזומןפשיטא
באותו רגע שבו גיהצת- זה יורד מהחשבון, לא בתאריך מסויים בחודש. ככה יותר קל לפקח בזמן אמת כמה כסף יורד כל פעם מאדר בסוף החודש להבין שהגזמנו.
ענו לך...בת 30
Debit cardלהרות כוחות
באנגלית
^^מסכימה מאודרעותוש10
אני עם דיירקט של ישראכרט מאז שהתחתנו והיינו עם דיירקט צעיר... (שהוא ממש מוגבל אבל זה היה מצוין כי לא היה לנו גם מה להוציא)

כבר עשור שאני ים כרטיס דיירקט וזה מעולה, אין הפתעות , שילמת - ירד בחשבון בו ביום
כל הטיפים נחמדים אבל כמו בדיאטהתיתי2
רואים תוצאות מאוד מאוד לאט.
אז בנוסף לטיפים
אני ממליצה
תמיד
לחסוך אגורה ליום שחור.
לחיות בפשטות ובחסכנות
ביצירתיות, ביוזמה ובאחריות
ואז גם במשברים המצב הכלכלי מוחזק.
התנהלות חסכנית לאורך החיים משמעותית הרבה יותר מטיפים כמו לשלם במזומן, לא לקנות אוכל מוכן ומיצים, וכו'...

וגם, במצבי משבר, הרבה יותר קשה נפשית להתחיל לחסוך.
כשמתרגלים לחסכנות גם כשיש כסף, ומוותרים על הנאות כדי לחסוך, אז במצבי משבר זה לא עוד טראומה, עוד אתגר, עוד אילוץ... זה דרך חיים.

בכל זאת טיפים:
הליכה ברגל ולא ברכב
ריהוט רק יד שניה גם כשיש אפשרות לחדש (כי יד 2 באמת מקום נהדר למצוא ריהוט מעולה!)
לא קונים ממתקים. מכינים עוגה. זה דורש מאמץ וגם פחות נגיש וחסכנו כסף ומשקל...
השלמות הכנסה יצירתיות, יוזמות פרנסה. לפתוח את העיניים והראש. משא ומתן מול מעסיקים לגבי תנאי שכר (לא עכשיו בקורונה).
בילויים פשוטים וחסכוניים. לא בית קפה...

תודה. אבל לא כל כך הבנתי מה את מנסה לומרמיואשת******
בשביל לחסוך אגורה ליום שחור צריך את הטיפים האלו, לא?
כלומר זה בדיוק מה ששאלתי איך להתנהל יותר חסכני.
ותודה על הטיפים אבל זה פחות הסגנון שהתכוונתי אליו אלא יותר התנהלות יום יומית של קניות שוטפות
הטיפ שליאמאשוני
להחליט כמה לחסוך (במסגרת הגיונית)
ואת השאר לחלק לקטגוריות הוצאות.
ולא הפוך. שחיים את החיים והיתרה לחיסכון.
את החיסכון להוריד בהוראת קבע לקופות חיסכון או לסגור לפקמ
שלא ישב בעו"ש.
כשיש מסגרת מוגבלת להוצאות שוטפות יותר קל לעמוד בה.
ואם מרגישים שקל מדי אז מפרישים יותר לחיסכון.
כשיש העלאה/ בונוס/ דמי הבראה וכד'
ואין צורך להעלות את ההוצאות השוטפות, אז כל ההפרש הולך לחיסכון.
יותר קל לחסוך דרך התלוש וגם משיקולי מיסים זה עדיף.
להגדיל את המקסימום לקרן השתלמות ואת ההפרשות הפנסיוניות.
אני מנסה לומר...תיתי2
שזה פחות השקלים הקטנים של הסופר
אלא דווקא הדברים הגדולים.
תמיד לחיות פחות ממה שאתה מסוגל - ולחסוך יותר בשגרה.
אם ברכב, בגדים, ריהוט, דירה...
להגדיל הכנסות
למקסם את החסכונות אם אפשר

כי לאנשים שלא רגילים לחסוך, להתחיל בשקלים של הסופר זה מאוד שוחק ולא מראה תוצאות...
ואז מוותרים...
תחסכו גם בשקלים של הסופר, אם אתם יכולים, אבל תדעו שהמחיר הנפשי של זה יותר גבוה מאשר לקנות רכב יותר זול, או לגור בדירה יותר זולה, או לקנות פחות בגדים....
כי אלה חסכונות "כבדים" שבדרך כלל אתה פחות מרגיש כל רגע את ה"חסכנות". את החשבון נפש וכיס. אתה פשוט חוסך...

להיות בתודעה של הגדלת הכנסה בדרכים יצירתיות וביוזמה, זה דבר שמעודד התפתחות אישית ואנרגיות חיוביות... לא רואים תוצאות מהרגע להרגע, זה ניצול הזדמנויות.
פתאום הצעת עבודה מהצד שלא היית חושבת עליה ובעצם היא יכולה להיות מעניינת.
פתאום רעיון שעלה בראש לתקופה מסויימת כמענה לצורך (במיוחד בקורונה...)
...
אני מבינה אבל לא מסכימה מיואשת******

לדעתי הרבה יותר קל לחסוך לאורך שנים בסופר ובבגדים מאשר לגור בדירה יותר זולה. בצורה מאד מאד משמעותית. מקום המגורים וגודל הדירה שווה לי בהחלט לוותר על בגדים חדשים ודברים כאלו.

ובנוגע לעבודה שנינו עובדים משרות מלאות, לקחת משהו נוסף מהצד זה לוותר על זמן משפחה, ובשביל מה אני חיה? בשביל לעבוד כל היום?

בכל אופן אני מניחה שזה מאד תלוי צורת חיים. כשאני בוחנת את המאזן הכספי שלנו אני רואה שיש ב"ה מספיק הכנסות והבעיה היא ההוצאות, אני רואה שכסף הולך על כלום, לא ברור לאיפה, ולכן אני מחפשת לחסוך איפה שאני רואה שיש לנו בעיה.

תודה

להשתמש באפליקציהלהרות כוחות
מודעות זה הדבר הכי חשוב.
אנחנו משתמשים באפליקציה שמסווגת את כל ההוצאות הכנסות - אנחנו משתמשים באפליקציית mint, יש שם את נתוני העו"ש וכרטיסי אשראי,
ברעיון הם מסווגים לבד לקטגוריות, אבל כדאי מדי פעם לעבור ולבדוק שזה מסווג נכון.

אישית, שמתי לב שמזומן נוזל לי מהידיים, קניות עושים רק באשראי.

קניות מזון - להשתדל לעשות קניה אחת שבועית.
עכשיו בתקופת הקורונה הוכרחתי להסתפק בקניה שבועית, ואפילו שהיא הייתה יחסית גדולה לקניה השבועית טרום קורונה, עדיין חסכנו.

קחי בחשבון שאת לא רוצה לראות ירידה דרסטית בהוצאות, בדיוק כמו דיאטה... צעדים קטנים.

השלב הראשון יהיה להוריד את סך ההוצאות בתחום מסוים, בסכום יחסית נמוך, משם אפשר להתקדם.

בהצלחה!
איזה שרשור מעניין רק עכשיו ראיתי אותובתי 123
הכי חוסך זה משלוחים ככה מזמינים בדיוק מה שצריך ולא מתפתים לרוקן את המדפים בסופר.
עוד עיצה שקצת שונה מהטיפים הרגילים שאומרים לתכנן קנייה אחת גדולה
אני דוקא ראיתי שקניות קטנות יותר משתלמות כי שוב אותו עיקרון קונים רק מה שצריך ולא מבזבזים כסף על סטוקים של אם יהיה בא לי פסטה כזו וכו. וגם ככה ברוב המשפחות הולכים לסופר יותר מפעם בחודש לפעמים כמה פעמים בשבוע כי קונים לחם טרי וחלב ואז בדרך חוטפים מהמדף עוד משהו שבדיוק בא לנו היום אז קונים רק מה שרוצים וזה לא בנוסף לקנייה הגדולה.
אפילו שבסופו של ד ר יש דמי משלוח ואם קונים במקולת שוכנתית המוצרים יותר יקרים בסוף החודש רואים את ההבדל.
מקווה שכתבתי מובן בשעות הקטנות האלו של הלילה🤦‍♀️
מצטרפת על המלצה לעשות משלוחאם_שמחה_הללויה
עבר עריכה על ידי אם_שמחה_הללויה בתאריך י"א באלול תש"פ 07:41
שווה לי כל שקל! חוסך לי דבר הכי חשוב שזה הזמן
מספיקה לעשות קניה עם שלוש ילדים קטנים בבית ולא מטריחה את בעלי.
גם אנחנו גרים קומה גבוהה בלי מעלית אז זה ממש הצלה בשבילנו!
תמיד מכינה רשימה והולכת לפיה, לפעמים מתפתה וגם קונה דברים מעבר, מה שיתרון שבסוף הקנייה תמיד אפשר לעבור שוב פעם על דברים שקנית ולהוריד אם הסכום יצא גבוה מדי, משהו שתתפדחי לעשות ליד הקופה.
מאד מובן. אני מתחילה להבין משהו חשוב מאדמיואשת******

אצל כל אחת זה אחרת. יש מי שמזומן נעלם לה ויש מי שאשראי (כמוני)

ויש מי שלקנות בסוף עונה חוסך לה ויש מי שעדיך שכל פעם קנה בדיוק מה שצריך ולא סטוקים שנה קודם

כנראה זה מאד תלוי באישיות, ולכן כנראה קודם צריך להבין איפה הכסף נעלם ואז להבין מה עושים בנידון

השרשור הזה ממש חידד לי את זה!

ואני כמוך, חושבת שקניה פעם בשבוע תהיה הרבה יותר אפקטיבית מפעם בחודש בשבילנו אישית בכל אופן

תודה!

ככ נכון...הבוקר יעלה
וגם הסטנדרטים שונים..
יש מי שבשבילה לחסוך זה לא לצאת לבית מלון בקיץ
ויש מי שבשבילה זה לוותר על שמלה חדשה
ויש מי שבשבילה זה לוותר על השוקולד בקניה החודשית
כל אחת והסטנדרטים( והמשכורת) שלה...
אבל תמיד נחמד לשמוע מגוון דעות
מסכימה לגמרי עם שתי המסקנות!אמאשוני
והדבר הראשון לדעתי שכדאי לך לעשות זה להוציא פירוט אשראי כמה שיותר אחורה (להתקשר לשירות לקוחות אם צריך)
ולא בדף מודפס אלא באקסל,
ולהתחיל לסווג קטגוריות הוצאות ולהשוות את המגמה לאורך חצי שנה לפחות.
אם את אומרת שהכסף נעלם באשראי ככה תמצאי לאיפה בדיוק הוא מנותב ומאיזה כרטיס.
יכול להיות שתגלי שהכסף הגדול נעלם על ביטוחים ובדיקות רפואיות ודלק והוצאות גדולות כאלו שהם בסיסיות ואת לא תוותרי עליהם- פשוט יורדות מהאשראי
ואולי תגלי שכסף גדול נעלם לכל מיני מותרות/ דברים קטנים שאפשר לוותר/ להתייעל.

לגבי הסופר, בעלי עושה לנו את רוב הקניות והוא קמצן/ חסכן ברמות מוגזמות ולא חושב מטר קדימה מבחינת קניות
אז אני נאלצת להשלים הרבה דברים בסופר הקרוב שהוא מאוד מאוד יקר אבל אין לי ברירה כי זה הפתרון כרגע לויכוח הזוגי האינסופי הזה.
אבל אם יש משפחה שגם ככה קונה השלמות מסופר יקר אז אולי אפשר להיות מתוכננים יותר ומשוחררים יותר בקניה בסופר הזול ולחסוך את ההשלמות.

בהצלחה!
תודה רבה! איך מוציאים לאקסל?מיואשת******
יש איזה טריק באתר של חברות האשראי או שאת מתכוונת שפשוט נעתיק את זה?
יש באתריםברכת ה
ייצוא לאקסל
תודה! אבדוק את זהמיואשת******
מסכימה ומוסיפהברכת ה
לגבי זה- שמה שהרבה אמרו פה מובלע בין הדברים- אני חושבת שבאמת הצעד הראשון בדרך לחסכון זה קודם כל להתחיל רישום. לפחות חודש וסביר להניח לפחות 3 חודשים, לרשום ממש כל הוצאה. באפליקציה, או בטבלת אקסל, או ביומן או סתם על דף.
בלי לשנות כלום באורח חיים.
לרשום לרשום לרשום.
אחר כך בסוף כל חודש ובסוף תקופה לסווג ולסכם לאן הולכות ההוצאות.
אגב ככל שהרישום יהיה מפורט יותר, יהיה קל יותר להסיק מסקנות (במקום-בגדים, לפרט מה ולמי, אוכל- לשמור קבלות מפורטות ולסווג את הקניה בפני עצמה לפי קטגוריות/לפי נצרך לעומת תוספות וכו)
ואז מתוך נתונים אישיים, כמו שכתבת, לראות איפה נכון *לכם* לעשות שינוי.
בהצלחה רבה!
תודה, זה פירוט חשוב ממשמיואשת******
באמת חשוב להבין נגיד למי קונים בגדים וגם מה בגדים ומה גרביים אפילו (אוכלים אצלי גרביים בטירוף)
וגם מה אוכל אמיתי ומה ממתקים
אוי זה מתחיל להיראות לי כמו הר גדול... אבל אתן ממש צודקות
בהצלחה ברכת ה
ואפרט עוד יותר-
גם אוכל "אמיתי"- יש מכל מיני סוגים, בסיסי יותר או פחות, סטנדרטי או מיוחד ויקר..
אז לא אומרת שצריך ברגע הראשון לרדת לרזולוציות האלה, אבל זה בהחלט יכול להיות מקור להעלמות כספים.....
בגדים- לא רק בגדים לעומת גרביים, אלא- חצאית ליום חול ל x, חולצת בית ספר ל y....
ובכלל להשתדל לעשות קניות רק אחרי בחינה ורישום של תכולת הארונות...... (לא שאני תמיד עומדת בזה 🙈)
נכון מאודבתי 123
ומאיפה אתן עושות משלוחים? אין לי רמי לוימיואשת******
אין לו משלוחים אלי. שופרסל זה יקר. לאושר עד אין משלוחים. מאיפה אתן מזמינות?
אה.. לאיזור שלנו יש כמה אופציות אבל אם לא מגיעבתי 123
אליך משלוח את יכולה לעשות הזמנה מרמי לוי ולבוא לאסוף מהסניף
את ירושלמית,לא?באר מרים
ביררתי בזמן הסגר בשביל ההורים שלי ובשביל חמי וחמותי.
לדעתי רמי לוי עושים משלוחים לכל חלקי ירושלים..
בירושלים בטוח יש רמי לוי. בטוחאורוש3
יש רמי לוי, אבל לא משלוחים. בפעם האחרונה שבדקתימיואשת******
הם עושים משלוחים רק לחלק מהמקומות בירושלים
לא יודעת מתי פעם אחרונה שבדקתטל..
אבל בשנה האחרונה היו קצת שינויים
)אולי יעזור, לכן אומרת)
תודה רבה! אבדוק שוב מיואשת******

אנחנו עושים מחצי חינםקופצת רגע
אנחנו לא מירושלים אז לא יודעת האם הם מגיעים.
אנחנו מרוצים חלקית מהמחירים ומהשירות, אבל זה עדיין עדיף על ללכת בעצמנו לקניות, משיקולים של זמן ונוחות ונראה לי שגם מבחינה כלכלית (בעלי בדרך כלל עושה קניות והוא לארג' ממש, כשזה בהזמנה אני יכולה לסנן ולהוריד חלק )
לדעתי שופרסל לא יקריראת גאולה
אני מזמינה לסירוגין מרמי לוי ומשופרסל,
יש פריטים שאני יודעת באיזה מהם עדיף, ויש פריטים ספציפיים שאנחנו צורכים שיש רק באחד מהם.
לא מרגישה ששופרסל יוצא לי יותר, אבל אולי זה כי את הדברים היקרים אני מזמינה מרמי לוי?

יש גם ישיר למהדרין (שזה יש), תבדקי אם מגיע אליכם. אחותי מרוצה מהם מאוד.
אני עושה בquickתוהה לי
המשלוח של רמי לוי הוא פי שתיים מהמשלוח שלהם (14 שח בקוויק)
קוויק? בחיים לא שמעתי על זה מיואשת******

בכל קניה את מקבלת גם שוברים בסופר פארםתוהה לי
בהתאם לסכום הקניה
וואלה? נשמע טוב! ואיך המחירים שם?מיואשת******

בהשוואה לרמי לוי, או ישיר למהדרין?

בזכותך בדקתי עכשיותוהה לי
וגיליתי שרמי לוי זול משמעותית. הצלת אותי מזריקת כספי לפח..
ישיר למהדרין אבדוק עכשיו
רמי לוי הכי זול בבדיקה ראשוניתתוהה לי
מוסיפה סליחה אם אני חוזרת על דברים שכבר נאמרובתי 123
נכנסת לאתר פעמונים? יש שם הרבה טיפים לאיפה בורח הכסף
למשל כל מני דברים קטנים שקונים ביום יום בלי לשים לב
עמלות לבנקים שאפשר לא לשלם...
לא. עוד לא. אני מפחדת. ממש מפחיד אותי כל העסקמיואשת******
אני מתה מפחד לגלות כמה אני בזבזנית.
באמת...
הצילו 🙈
מבינה אותך🙈בתי 123
מצחיקה 😅ברכת ה
את בדיוק עושה את הדבר הנכון! למה לפחד??
המטרה היא לא לבחון כמה את כן או לא בזבזנית, אלא איך אפשר לשפר!
מכירה בהחלט משפחות שהרשימות והטיפים של פעמונים עשו להם סדר והפחיתו הוצאות.
מותק, מתחילים לאט לאטאם כל חי

לא הכל ביום אחד.

אבל זה משתלם בסוף

מפטיחה

אנחנו עושים חישוב מסודר בתחילת חודש באקסלזמרת מיוחדת
ואז בעשירי מחשבים לפי ההכנסות הנכונות לאותו חודש ומקציבים סכום מסויים לכל קטגוריה ובאמצע חודש עוברים ומסדרים.. לרוב מדתמשים באשראי אבל דואגים לרשום הכל ולעמוד בתקציב
בלת''קבוז
ההתנהלות שלנו די הגונה, לענ''ד.
הנה כמה עקרונות חשובים

להחליט מראש על מה רוצים לבזבז ועל מה רוצים לחסוך. לדוגמא- לא יוצאים הרבה למסעדות או אטרקציות, משתדלים שהטיולים יהיו מסלולי הליכה של הכרת הארץ וכו' וככה הם לא עולים הרבה.

יש לנו רכב למרות שזאת הוצאה ענקית, אבל לא קנינו רכב חדש, אלא רכב זול יחסית שזול לתקן.

משתמשים בעיקר במזומן, כמה שפחות באשראי. יש לנו מעטפת מזומנים עם דף ועט בפנים, מי שמוציא סכום צריך לכתוב ל-מה הוא הוציא אותו.

אין לצאת לשופינג, אין קניות בהחלטה של רגע. משווים מחירים לפני שקונים.

בגדים לתינוקות- קונה יד שניה ומעט חדשים. ממילא הם כל כמה חודשים עולים מידה. לגדול שלי כבר התחלנו לקנות חדשים כדי שייראה חתיך, אבל גם פה, מוצאת דברים שיוכלו להשתלב זה עם זה (הלבשה מינימליסטית).
לעצמי קונה בגדים פעמיים בשנה בערך, לפני ר''ה ולפני פסח. כל פעם זה בדיוק סוף עונה

על נעליים לא חוסכים, לא לנו ולא לילדים.

לא קונה תכשירים יקרים מידי, לא קונה עוגות או ג'אנק פוד, משתדלת להכין אוכל פשוט וביתי.

לא קונה דברים שיכולה ללוות ולהחזיר. בפרט במקום שזו המנטליות.

משתדלת לחסוך כסף כל חודש. הכסף הולך להשקעות.

מוצאת כמה שיותר קומבינות כדי לחסוך. התמ''ת למשל.

אם יש לך שאלות בכיף.
אגיד לך מה שכולם תמיד אומרים בכל הקורסים וההרצאות למיניהםירושלמית טרייה

זה ידוע אבל קשה לביצוע:

לעבור על ההוצאות הקבועות שלכם ולראות איפה אפשר לצמצם, בלי לצמצם צריכה.

למשל, לבדוק אם יש כרטיסי אשראי עם דמי כרטיס שאינם בשימוש

פלפונים שלא בשימוש

פלפונים שאפשר לשפר להם את הדיל!

אינטרנט שאפשר לשפר לו את הדיל

אלה דברים שמצטברים לסכומים נכבדים ואנחנו פשוט "תורמים" אותם מתוך עצלות.

אם יש משכנתא, לבדוק אם כדאי לשנות בה משהו.

לגבי אוכל ובגדים, אני לא מסוגלת לחסוך. משתדלת לא לרצות בגדים יקרים מדי..

משתדלים להפסיק לאכול שוקולד שוויצרי בכמויות..

ולא לקנות בשר כבוש של מטעם חפץ חיים כי זה יקר ולא בריא, וכו'.

אני אישית מעדיפה אשראי למרות מה שואמרים, כי ככה אני רואה רשימה של מה שקניתי. בימים אלו מזומן פחות רלוונטי.

דווקא בזה אני טובהמיואשת******
ועשיתי את זה. אבל אני לא מבינה כל כך למה זה חוסך כזה הרבה.
יש היום דילים מאד טובים, כבר אין לאיפה לכווץ. נגיד חסכתי 30₪ לחודש בפלאפון ועוד 50₪ בחודש לחבילת אינטרנט. יופי לי. בארגון נכון של קניות אוכל ברור לי שאני יכולה לחסוך מינימום מאה לשבוע! זה בכלל לא בר השוואה... 🧐
לשבור את הויזה אמ פי 5

הטיפ הכי טוב שליבשורות משמחות
זה לעשות רשימה של מה שאת צריכה, וזה נכון לא רק לקניות בסופר, אלא לכל דבר!
ככה לא יוצא שאת חורגת ממה שאת צריכה לקנות, ואת יודעת בדיוק מה חסר ולעשות תיעדוף מה יותר דחוף לקנות. ככה לא שוכחים דברים שיצוצו לך בהמשך.
יש לי קבוצה וואטסאפ, שפתחתי לעצמי בכל פעם שאני נזכרת במשהו שצריך לקנות אני רושמת שם, ואני נצמדת רק למה שרשום שם!
תלוי תקופהסודית
בתקופה שבה נרצה נניח להחליף רכב ולקנות חדש
אז אקנה בשפע אוכל (לא כמויות שיזרקו) אבל מכל טוב
שאר התשלומים רק הוצאות חובה כמו מיסים, דלק, הוצאות ללימודים וכד'
ועל כל השאר עוצרים
מתאפקים
לא קונים. חודש. חודשיים. שלושה. אחרי כן את מבינה פתאום שיש בבית הכל. ולא צריך לקנות כמעט כלום. בגדים לילדים - צריך להכיר טוב את החנויות בעיר. לי יש 3 שבהן אמצה מחוט ועד שרוך נעל והן מאד קרובות. קונה בסוף עונה.
לגמרי! כמה שווה לפעמים להתאפק ולא לרוץ לקנותאם_שמחה_הללויה
דבר נוסף, לשים לב להפרשי מחיריםבאר מרים
קודם כל, אחרי שכמו שכל מיני ייעצו לך לגבש רשימת קניות שבועית על בסיס תפריט שבועי או מה שצריך להיות תמיד במלאי, יש לך רשימה בסיסית של הקניות שלכם.

תתחילי חעקוב כמה כל מוצר עולה.
לכל מוצר יש טווח מחירים בין החנויות השונות ובין המבצעים ברשתות השונות.
תתחילי לדעת מה נחשב המחיר הממוצע של אותו צוצר, מה זול וצה יקר.
ככה כשיש מבצע תדעי האם זה באמת מבצע או סתם מחיר רגיל.
לדוגמא: טיטולים (סגולים) תמיד אפשר לקנות 4 ב 100. השאלה רק איפה.. אז אם את מוצאית "מבצע" 3 ב 80 - זה בכלל יקר ולא זול.. ואם מוכרים 5 ב 100 זה באמת מבצע.
כנ"ל לגבי כל מיני מוצרים אלרים.

עצה נוספת:
יש מוצרים שלאו דוקא אכפת לך החברה או הפירמה (בכל בית זה משתנה.. האם צריך "קטשום"כלשהו, או דוקא של אוסם וכן הלאה..).
במוצרים האלה תתחילי לשים לב לפערים הממש גדולין שיש בין החרות המוכרות לחברות פחות מוכרות ושם אפשר ממש לחסוך..

עוד עצה:
אם הבנת שהקניה החודשית שלך כוללת למשל 6 סלסלות פירות, או 4 חבילות בשר/עוף, עדיין יש לך משחק פנימי: כשאת מגיעה לחנות ורואה שהשבוע שזיפים עולים 6 לקילו, נקטרינות 12 ותפוחים 10 -תחלקי את 6 הסלסלות שאת קונה בהתאם..
כנ"ל אם השבוע הכרעיים במבצע והחזה עוף יקר או שדווקא יש מבצע על בשר טחון ושוקיים..

את מגיעה הביתה עם כמות זהה של מזון, ורק חילקת אחרת את המגוון. אף אחד חוץ מצך לא יודע שזה בגלל המחיר..

נכון לגבי כמעט כל המוצרים: אפילו ירקות- בשבוע שהעגבניות צמש זולות אני קונה יותר ומכינה הרבה מטבוחה ומקפיאה, מרק עגבניות, רטבים טריים שווים וכו.. ובשבוע שהן ממש יקרות קונה פחות - רק מינימום לסלט, ולעומת זאת קונה יותר כרוב או חסה.. וכן הלאה..

נכון לגבי כל הסוגים של המוצרים.

מה שתריך ולוקח קצת זמן זה לנהל סןג של רישום מה נחשב זול ומה יקר.. ( נגיד מה מחיר רגיל של עגבניות ומלפפונים - ואז ישר תוכלי להגיד אוי היום זה יקר במיוחד, או יוו, כמה שהם זולים השבוע..)
אף אחד לא יודע שאת מכינה מרק ירקות כי השבוע הקישואים והגזר היו ממש זולים..

שימי לב גם מה המוצרים היקרים שאתם צורכים.. כשאת מבינה אץ ההפרש במחיר בין סלומון טרי ובין מושטים, למשל, תוכלי להחליט להמשיך לקנות סלומון, אבל תעריכי אותו יותר בתשמרי אותו להזדמנויות חגיגיות, ותרשי לעצמך יותר פעמים להכין מושטים לסתם ארוחת יומחול..
כנ"ל פרגיות לעומת כרעיים, למשל..
וואו את ממש אלופהמיואשת******
אני ממש מתפעלת!!!
אבל נראה לי את לא מבינה את ההבדל בין הכמויות שלך לשלי 😁
נגיד בדגים אני ממש מסכימה ועושה את התחשיב, וגם בקטע של חברות זה ממש נכון שמוצגים עולים הגבה יותר וזה נקודה מצוינת!
אבל בקטע של פירות או ירקות כאלו וכאלו, בכמויות שאנחנו תורכים החיסכון כמובן יהיה אבל לא היסטרי, ולי אין את היכולת להתחיל להכין דברים דווקא לפי מה שהיה זול בחנות הפעם, אני ממש מעריכה את מי שכן! לא מסתדרת עם זה. אני מכינה את מה שיאכלו פה... ואני אקנה את הפירות שיאכלו, הם לא אוכלים כזה מגוון גדול לצערי שיש לי הרבה משחק. אישית יותר לשוב לי שיאכלו פירות וירקות ומוכנה להוציא על זה את הכסף אבל באמת שזה לא בר השוואה מה ששלוש בנות ותינוקת צורכות לעומת הגדוד שלך כנראה שאם הייתי צריכה לקנות בכמויות כאלו כן הייתי לומדת איך לבשל לפי המציאות , בינתיים אני מפונקת 🙈🙈🙈
אבל לקחתי המון מה טיפים שלך! (ובכלל אני פשוט קוראת ומשתאה ממך, יש לך מושג איזה יכולות יש לך? אם הייתי צריכה לנהל משהו גדול הייתי ישר ממנה אותך למנהלת )
תודה רבה!
תודה..באר מרים
מניקה הרגע ומסתכלת על המהפכה בבית ובכלל לא מרגישה מוצלחת במיוחד.. 🤔
בבית עם הרבה ילדים מהפיכה זה מצב נורמלי וטובמיואשת******
גם בבית שלי יש מהפכות
אבל אם היית אומרת לי שיש לך מספר דו ספרתי של ילדים ובית מסודר כל הזמן הייתי חוששת לשלומם הנפשי של הילדים שלך 🙊
אולי נורמלי אבל מייאש..באר מרים
הגדולים חזרו לישיבות,,

הבינוניים עסוקים בפתיחת שנת הלימודים..

הקטנים מלכלכים כרגיל..

ורק אני כאן להתמודד.

התרגלתי בחופש שהיו המון זוגות ידיים זמינים סביבי..

הבחור נרדם.
נוטשת את הםורום ורצה למטבח לפני שצריך לרוץ לגן לימי הסתגלות...
💕💕💕מיואשת******
לחזור לשגרה שה קשה. יש לי רק הזדהות..
מוסיפה טיפים לניצול שאריות: זה לא כזה קשה כמו שזה נשמע..באר מרים
עושה רשימה -מה יש בבית - ומה אפשר להכין מזה..

עגבניות רכות ושאריות אורז קצת יבש = מרק עגבניות

עגבניות רכות וגמבות לא משהו = מטבוחה, שקשוקה, רטבים

ירקות אחרים שכבר לא יםים - מרק ירקות כמובן..

מלפפונים עצובים - סלט מלפפונים בתחמיץ

קציצות בכמות שלא מספיקה לארוחה שלימה = בולונז

קוטג'ים קצת חמוצים או שעבר להם התאריך (וגם כל השאריות של הגבינות לסוגיהן) + הקצוות של הלחם או לחם שנשכח מסוץ לשיקת והתייבש = פשטידות למיניהן (בצל/פטריות/תירס/קישואים)

תבשיל בשרי שנשאר ממנו קצת ( עם קטניות/אפונה וכו) יכול להפוך למרק קוסקוס..

עוף משבת שנשאר וקצת יבש - יכול להיות תבשיל פסטה עם חתיכות עוף והרבה רוטב אדום, אפשרות אחרת - מוקפץ בשרי.

אורז יבש שרוצים להחיות - להכין רוטב פטריות/ מוקפץ/אפונה ולערבב עם האורז.

פירות רכים וקצת כמושים - לפתן פירות או עוגת פירות או פאי.
או לתת לילדים למיין ולחתוך ולערבב עם יוגורט בארוחת ארבע משפחתית..

עוגה שמתייבשת - כדורי שוקולד

זהו לבינתיים..
נראה לי שדי מנצל את השאריות מהמקרר..

מוזמנות להוסיף רעיונות..
ואוואורי8
אף פעם לא חשבתי לנצל ככה שאריות, וגם אצלי המשפחה גדולה... האמת, מתלבטת, כי בחלק מהדברים שכתבת, אני פשוט זורקת, כי מגעיל אותי להכין אוכל מדברים כמעט מקולקלים( קוטז' חמוץ, ירקות במצב לא משהו)
זה יוצא טוב? לא מרגישים שזה מדברים כמעט מקולקלים? לא עושה קלקולי קיבה?
היו כמה פעמים שניסיתי למחזר אוכל והילדים שלי נגעלו מזה( אלא אם כן לא מספרים להם, אצלי הם חוקרים ושואלים על כל דבר ואני לא יודעת להסתיר)
פשטיקה מקוטג' חמוץ יותר טעימה מפשטידה מקוטג'טרי..באר מרים
תודה לך על הרשימהאבןישראל
הארת את עיני
ואולי בזכותך נצליח לזרוק פחות אוכל( אומנם זורקים לחיות אבל עדיין)
אחד הדברים שאני צריכה להשתפר בהם זה לדעת להכין אוכל לפי מה שאוכלים ולא לזרוק את מה שנשאר..
וואו, את מדהימהתוהה לי
זה להיות גם מנהלת חשבונות, גם שפית (לבשל ממה שיש), גם יועצת ארגונית וגם אמא במשרה מלאה..
מנצלשת על הטיטולים הסגולים, זה באמת סופג? יש לי תינוק בן 3 חודשים, בלי עין הרע משפריץ לו בנחת כמויות, עכשיו שהוא במידה הגדולה יותר של האגיס, זה כבר יקר משמעותית, השאלה אם הטיטולים האלו באמת סופגים? ואם כן לכמה שעות? תודה!
שלי גדולה יותרטל..
והם היו אחלה (חושבת שגילינו אותם רק באזור גיל חצי שנה)
עכשיו עברתי לבייביסיטר והם גם מעולים. אפילו יותר אוהבת מהסגולים.
אולי שווה לקנות חביחה בודדת ולהחליט - אצלנו לרוב הם ב25.
תודה! אנסה..תוהה לי
זה סופג גם ללילה שלם?
אני לא אוהבת את הסגולים,תמיד דלפו ליבוקר אור
למרות שזה היה בגיל די קטן. שלושה חודשים כזה
אני מרוצה גם מהסגוליםבאר מרים
גם מבייביסיטר.

קונה לפי מה שיותר זול..

אנחנו צרכנים כבדים..

שניים לא גמולים בכלל ועוד אחד שבלילה עם טיטול..
לא יודעת אם עדיין רלוונטי מקווה לטוב מאוד

אנחנו היינו ממש במצב קשה, חובות וכו' והמדהים היה שאנחנו תמיד היינו משתגעים כי לא קנינו בכלל מה שנקרא "מותרות" זה הגיע באמת מחוסר ניהול!

וממש שיננו כיוון כי לא הייתה לנו ברירה. 

אני יכולה להגיד לך מספר יסודות:

1. את חיה רק מכסף שבאמת יש לך. 

נשמע בסיסי אבל רובינו חיים על שם העתיד (אשראי וכו')

3. שכר דירה, משכנתא, תשלומים קבועים מורידה מראש מהמשכורת החודשית שנכנסה (כאב ראש לאסוף את המידע מתנצלת

2. מחליטים סכום ברור עבור מה שנקרא שוטף שבועי שכולל את כל הקניות השבועיות (אוכל, בטריות, איזה תשלום שהילד צריך פתאום לבית ספר כו' וכו') לשם הדוגמא נניח 900 שקל. 

את מוציאה אותו מראש נניח ברביעי ועד רביעי הבא לא מוציאה בהבנק כלום! לא תהיה לך ברירה את תתנהלי נכון

אם תרצי יותר פירוט, אשמח לתת לך באישי. 

הלוואי שאוכל לעזור לאחרים שיחיו מראש נכון. 

תודה!מיואשת******

אני חושבת שננסה קודם להתחיל קצת יותר "קל" יש מספיק מקומות להוריד מהם.

אנחנו מנסים להגדיר קניה שבועית ולא להיכנס למכולת חוץ ממנה, שזה קצת דומה למה שאת אומרת אבל רק בתחום האוכל. את ענין הביגוד\בלתמ\ביס כרגע לא מכניסים לזה רק משתדלים לחשב מה באמת נצרך. 

לאט לאט אולי נגיע גם לרמה שאת מתארת.

העיקר שתצליחומקווה לטוב מאודאחרונה
זה משימה גדולה.
והמון סיפוק כשמצליחים.
אוופ (פריקה)השקט הזה

בבקשה שזה לא יתפתח לדיון של בעד או נגד חיסונים. תנסו להתייחס רק לתחושות ולרגשות שלי.. ואולי להציע פתרונות מעניינים אם עולה לכן

היינו אמורים ללכת הערב למסיבת חנוכה עם הצד של בעלי.

בשבת גילינו בדרך אגב שיש שם בן דוד שהילדים שלו לא מחוסנים והם מירושלים שזה כן מקום שיש בו התפרצות (אם היו מגיעים ממקום אחר שאין בו התפרצות השיקולים היו אחרים, אבל מעניין שיש קורולציה בין מקומות שיש בהם התפרצות לאנשים שלא מתחסנים)

בקיצור כנראה בעלי ילך עם הבנות שכן מחוסנות ואני אשאר עם התינוקי בבית וזה ממש מבאס להעביר ככה את נר שמיני לבד..

וגם מבאס שמגיעים למסיבה הזו אנשים שלא פגשתי כבר הרבה זמן ויהיה נחמד לפגוש אותם (כמו דודה של בעלי שאני אוהבת ומגיעה מחו"ל) ואני צריכה לוותר על להגיע בגלל זה. ושכבר בן דוד אחד שהיה אמור להגיע מחו"ל החליט כבר לפני כמה זמן לא להגיע בדיוק מאותה סיבה

זה מעצבן אותי שיש לבחירות של אנשים השפעה כזו על הסביבה שלהם😐

ממש ממש מבאסמתיכון ועד מעון

מבינה אותך מאוד!!!

תודה💕השקט הזה
אני אישית לא נמנעת מללכת כי גרה במקוםבורות המים

שבמילא חצי לא מחסנים

אז אין לי איך להמנע מלחיות..אני לא אעבור לחינוך ביתי ולא אנעל בבית

אני כן שומרת על הז שלקטן לא יתקרבו חברים לש הילדים..ובכללי במילא לרוב הוא צמוד אלי

אנ י גם חוששת לפעמים

זה לא שלא

אני לא אומרת לך מה לעשות

אני במקומך כן היתי הולכת

כי ירושלים זה עיר גדולה

זה לא שההתפרצות עכשיו היא בכל בית שני וכו

ובכללי בחיים יש אצלי כן איזה גבול בין השתדלות להשתדלות עודפת

אצל כל אחד הגבול עובר במקום אחר

ולכן באמת ההחלטה היא שלך

אבל סתם משתפת שזה לא כזה חד משמעי שאסור להפגש עם אף אחד לא מחוסן..

ואני יודעת שמי שהגבול שלה שונה משלי תבוא ותביא לי את כל מקרי המוות חו''ש וכו

אני יודעת

ואני גם לא מתנגדת ולא אומרת לאף אחת מה לעשות

תכלס את צודקתהשקט הזה

זה עניין של ניהול סיכונים.

אבל פשוט מכירה קצת את עצמי ויודעת שאני אהיה כל הערב בלחץ שהילדים שלהם לא יתקרבו לתינוק, ואחכ שבועיים אני אהיה בלחץ ואבדוק כל סימן שנראה לי חריג אצלו אז לא יודעת אם שווה לי הלחץ הזה

בן כמה התינוק?רק טוב!

שייך לשים אותו עליכם במנשא?

או אם הוא קטן ועדיין רוב הזמן בעגלת אמבטיה אולי מראש להגיד שאת מבקשת שלא יתקרבו כי עם כל המחלות שמסתובבות עכשיו את חוששת עליו.

ואם הוא כבר בגיל כזה שמסתובב אז אם נעים לכם, להגיד להם מראש שממש התלבטתם אם לא לבןא בגלל זה, אבל בסוף החלטתם שכן, אבל מבקשים שלא יתקרבו לתינוק כי אתם מפחדים. 

רק אומרתאפרסקה

שחצבת כמה שידוע לי מאוד מדבק.

ברמה שאם חולה היה בחדר ויצא ממנו, ומישהו נכנס אחריו לאותו חדר, יכול להידבק. אז זה שהתינוק שמור קרוב להורים לא בטוח יעזור במקרה וח"ו יש מישהו מודבק.

מוסיפה שלעניות דעתי כדאי שגם מי שכן מחוסן והולך למסיבה, שישטוף טוב טוב ידיים במים וסבון לפני שהוא נוגע בתינוק חזרה בבית

אני חושבתשירה_11

שללכת ולשמור על התינוק בעגלה שלא יתקרבו אליי זה מספיק

הם לא היחידים ואנחנו מסתובבים בין הרבה אנשים 

תשמעי, אני גרה במקום הכי סאחי שיכול להיותהשקט הזה
אני לא חושבת שיש סביבי אנשים שלא מתחסנים🙊

וגם יש הבדל בין זה שמישהו סביבי לא מחוסן אבל אני לא גרה במקום שיש בו התפרצות, לבין להפגש עם אנשים שכן יש סבירות מסויימת שהם יכולים להידבק ולהדביק.

וגם בעלי די מטיל וטו על ההגעה של התינוקי (מבחינתו הוא גם מוכן להשאר בבית, אבל זה הצד שלו אז פחות הגיוני😅)

אז לגמרי שיישאר איתו! תמצאו דרך להסביר..תודה לה''
גם אני לא הייתי מביאה את הקטן...
חח לא צריכה למצוא דרך להסבירהשקט הזה
ממש לא אכפת לי להסביר בפירוש שלא הגיעו בגלל שהם לא מחוסנים. לא רואה סיבה להתנצל או להסביר. אם כבר הם צריכים להתנצל. אבל עדיין זה הצד של בעלי ויותר הגיוני שהוא ילך. 
אבל אם לך יותר חשוב להגיע ולבעלך זה בסדר להישארתודה לה''
אז תלכו על זה
לשנינו חשוב להגיעהשקט הזה

זה לא שלי יותר חשוב. גם בעלי רוצה לפגוש את המשפחה שלו ומן הסתם יותר ממני

למרות שכרגע הוא אומר שלא מרגיש טוב אז אולי בסוף יצא שבאמת אני אלך🙊

מבאס על ההרגשה!אר

מתכוונת לחיסונים בכללי? או לא מחוסנים לשפעת?

בכל אופן הייתי הולכת ואת התינוק שומרת יותר שלא יתקרבו... או מרדימה בחדר (תלוי גיל)

בכל אופן אין לנו מושג מי מסביבינו מחוסן או לא....

אי אפשר לא לצאת מהבית וחבל שתגרמי לעצמך להפסיד 

נראה לי שהכוונה לחצבת ולא לשפעת...בארץ אהבתי
הם לא מחוסנים בכלליהשקט הזה

וספציפית לחצבת

זה מסיבה באיזה אולם קטן אז אין חדר שאני אוכל לשים אותו שם.. אחרת זה באמת יכל להיות פתרון נוח

חיבוק, באמת מבאס מאוד...בארץ אהבתי

מבינה את ההחלטה שלכם.

וזה באמת מבאס שהחלטות של אחרים צריכות להשפיע גם עליכם..

וואי זה ממש מבאסממשיכה לחלום

אולי לשים אותו במנשא עליך כל הערב?

או לחילופין להיפגש עם חברה אחרת?

זהו, שחושבת לבדוק באמת אם יש איזה חברה פנויההשקט הזה
אבל עדיין מבאס על המשפחה
באמת מבאס ממשניגון של הלב

אולי זה ירגיע ואולי לא, אבל ירושלים ענקית, וההתפרצויות הם במקומות מאוד ספציפיים ולא בכל העיר, ככה שהם לא גרים או מסתובבים הרבה באיזורי ההתפרצות (שהם מצומצמים) לא הייתי חוששת יותר מאשר אנשים ממקומות שאין בהם התפרצות

יש לך מידע איפה יש התפרצויות?השקט הזה
או איפה אפשר למצוא מידע כזה?
מבאס ממש...פאף
מבינה אותך ממש, ובאמת כנראה לא תמצאי תחליף ראוי, אבל יפה שככה את מתבאסת על לפספס מפגש משפחתי של הצד של בעלך! מקווה שתפנקיצאת עצמך בדרך אחרת...
כן, זה באמת מיוחדהשקט הזה
אבל יש לו משפחה מקסימה ובגלל שהיא לא מאד גדולה אז אפשר גם להצליח להכיר את כולם וליצור קשרים
איזה כיף שיש לך קשר טוב עם המשפחה של בעלךאמאשוני

באסה להפסיד מסיבה,

אבל אני חושבת שהמחשבה על "אני מפסידה בגלל בחירות שלהם"

היא לא ממש נכונה ובטח לא מקדמת.

יש הרבה בחירות של אנשים שמשפיעות על הסביבה, ועדיין הבחירה של מי שנמנע היא גם בחירה.

מכירה מלא שלא ילכו למסיבות ביו"ש בגלל חשש מהדרכים,

ואף אחד לא יגיד בגלל בחירה שלהם לגור במקום מסוכן אני מפסידה מסיבה.

או בגלל ענייני כשרות/ צניעות.

כשהקטן שלי היה בן פחות משנה, גם הייתה תקופת התפרצות חצבת, ושמרתי עליו בבית ככל יכולתי,

ככה שמבינה את הבחירה שלך להישאר,

ועדיין כדאי לתייג את זה שאת בוחרת להישאר כדי לשמור על התינוק שלך, ולא בגלל בחירות של אחרים (שבעינייך זו בחירה חסרת אחריות, מבחינתם זו בחירה על אוטונומיית הגוף שךהם וזו זכותם בדיוק כמו זכותה שך בחורה ללכת עם גופיה גם אם זה מייצר קונפילקט לאחרים.

לעניין פתרונות, אפשר לבקש שיפתחו זום בזמן הדיבורים, זה נחמד לראות אנשים ככה ולשוחח איתם

אצלנו עושים את זה עם חלק המשפחה שבחו"ל.

אם לא עושים אצלכם תוכלי לעשות שיחת וידאו עם בעלך ולבקש לפטפט עם האנשים שרצית במיוחד, ועל הדרך גם עם השאר..

ותפנקי את עצמך הערב בלי קשר 😀

בן כמה התינוק? האם חוסן במנה ראשונה?דיאן ד.אחרונה

אם כן הייתי שוקלת כן לבוא איתו למסיבה

אם לא, אז ממש לא הייתי מביאה אותו...

מה לגבי בייביסיטר?

או להשאיר אותו אצל שכנה/ חברה/ אחות?

איך אתן מאחסנות מטפחות?מחפשתהמלצה

לובשות עבות וריבוע ככה שזה תמיד נראה בלאגן..

רעיונות ותמונות יתקבלו בברכה!

לי יש כוורתכנה שנטעה

של ריבועים קטנים ואני מגלגלת לבפנים את המטפחות. ממש קליל לסידור (סתם לגלגל ולתקוע) ונראה מסודר כי איך לא

כמו הכוורת שיש בקמיליון?נפש חיה.
לא יודעת מה יש בקמיליוןכנה שנטעה
אבל זה פשוט כוורת עם ריבועים קטנים נגיד של 15 ס''מ לאחד, יכול להיכנס באחד גם שתי מטפחות אצלי אבל אפשר בטח למצוא בכל מיני גדלים
אצלי הכנתי מתלה מדופן של מיטת תינוק ישנהטארקו

ואז אני תולה על זה

זה לא סופר מסודר אבל זה נוח לי וקל ונראה יפה בעיני

כל אופציה שדורשת קיפןל/גלגול לא החזיקה לי

במגירה, מקופלות ועומדות אחת ליד השניההשקט הזה
ככה שאני פותחת את המגירה ויכולה לראות את כל המטפחות
כנלשירה_11אחרונה

מדפדפת להנאתי

הכי נוח שמצאתי 

במדף בארוןהשם שלי

מחולק לערימות: מטפחות של שבת, מטפחות צבעוניות, מטפחות חלקות, ומטפחות שאני פחות משתמשת.

לי נח ככה, אבל אולי אם היו לי יותר מטפחות זה כבר לא היה נח.

ילד שיש לנו התמודדות איתו לאחרונהאובדת חצות

עקשן

מתחצף אם לא מקבל ממתק (מקבל המון אבל דורש מה שרוצה)

אומר לנו "אתם חצופים"או- אני שונא אתכם

מרביץ לנו כשכועס

מרביץ לאחיו המון ומתנכל אליו

ילד טוב ירושלים בגן ואצלנו- מלא התמודדות..

ולא ברור לי למה.

מה עושים? איך מתנהלים? אני מרגישה שהוא מוציא ממני כעס וחוסר סבלנות, קשה לי עם האופי שלו כשאני רגועה ונעימה.

ובמיוחד מעצבן אותי כשהוא מתנכל לאחיו שעדין ואפילו לא מחזיר ואוהב אותו (אולי הוא מרביץ לו מקנאה- לאחיו יש אופי רגוע כמו שלנו)

אנחנו כועסים עליו לצערנו כי זה מה שהוא מוציא מאיתנו.

הלוואי שהייתי מצליחה להיות יותר מכוונת אליו

מרגישה שקשה לי להכיל בכי ותלונה וכעס ודרישה והמון דרמה!מה עושים? שוב, הדרכת הורים?

זה אותו ילד שתמיד היה מאתגר?מתואמת

נדמה לי שכבר כתבתי את דעתי, שכדאי ללכת לאבחון מקיף, לא רק אצל פסיכולוג אלא גם אצל רופא התפתחות, הכי טוב דרך התפתחות הילד בקופה.

וכן, כמובן לחזור להדרכת ההורים - זה לא משהו שאפשר לפתור בכמה פגישות. ילד מאתגר לפעמים דורש ליווי במשך שנים...

ורק לגבי זה שבבית הוא מאתגר ובגן לא - זו תופעה ידועה. ולהפך, יש בזה מחמאה להורים, שהילד מרגיש מספיק בטוח אצלם בשביל לשחרר את האנרגיות שלו, ובגן הוא לא משחרר כי אין לו מספיק ביטחון. (יכול להיות כמובן שזה נובע מכך שבגן מצליחים להציב לו סמכות נכונה ובבית לא. מדריכת הורים טובה תדע לעזור לכם לזהות את זה...)

הרבה כוחות!❤️

זה לא אותו ילד!אובדת חצות
אז הם מחליפים תפקידים כל הזמן?מתואמתאחרונה

גם אנחנו שמים לב לזה אצל התאומים שלנו

בכל אופן, אם הייתם בהדרכת הורים בשביל הילד השני, אז בהחלט כדאי עכשיו ללכת להדרכת הורים על הילד הנוכחי. וזה בעצם יהיה על שניהם, כי אי אפשר לנתק אחים זה מזה.

ובהדרכת ההורים תוכלו להתייעץ אם כדאי ללכת איתו לאבחון או לטיפול רגשי...

כשאת כותבת "זה מה שהוא מוציא מאיתנו"המקורית

זה אומר שאת לא בעמדה של מובילה, הורית

ולכן כן, הדרכת הורים

זה כנראה מעגל של היחס שלכם לתגובות שלו שמזין אתכם

ניסיתם הדרכת הורים בתחום הזה ועזר לכם?יעל מהדרום
אשמח לרענון- מה נותנים לאכול בבוקר- גיל 5אובדת חצות

אחד לא אוהב בננה, אחד כן

הם התרגלו לעוגיות של חיות על הבוקר או ביסקוויט או עוגה משבת.

יש עוד רעיונות יותר בריאים וגם משביעים וגם שילדים אוהבים???

תודה!

דגני בוקר, כריך, אקטימלכורסא ירוקה
לא עשיתי אבל מתכננת - מאפינס בריאיםירושלמית במקור
האמת עוגיות וביסקוויט זה אחלהמקקה
אני לא נותנת כלום, אולי וופל או קורנפלקס אם קמו מוקדם
קורנפלקס עם חלבדיאט ספרייט
אני מכינה מידי פעם עוגיות שיבולת שועלפרח חדש
אצלנודרקונית ירוקה

פרי (אני דואגת שיהיה מבחר)

דייסה (שיבולת שועל דקה, טיפה מלח, מים רותחים, חלב וחורי טעם כמו דבש/קינמון/רסק תפוחים)

פרוסת לחם

שימי לב שיקח זמן להרגיל אותם שכבר לא מקבלים ביסקוויט. צריך להכין עתודות כח בשביל השינוי

בעבר היו אוכלים אצלינו כריךיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

היום בעיקר שטויות (קורנפלקס, בייגלה, ביסקוויטים וכו').

אפשר קרקרים או פריכיות.

ירושלמיות! מה יש לעשות מחר בערב באזור ת.מרכזית? עםאביגיל ##

ילדים בני 10-14. פתוחים להצעות

יש באולינג באזור?

אזור תחנה מרכזית, אפשר גם לכיוון שוק מחנה יהודה

חדר בריחה יכול להתאים?בארץ אהבתי

אני לא מכירה יותר מידי, אבל זה נשמע כמו פעילות נחמדה לגילאים האלו.

מניחה שיש משהו באזור, לא ממש מכירה בעצמי..

היינו בחדר בריחה לא מזמן. מחפשת משהו אחראביגיל ##
תודה על הנסיון!

אשמח לעוד

אולי מוזיאון ישראל?שמעונה

לא הכי הכי קרוב...

ילדים נכנסים חינם

נכנסתי עכשיו לאתר, רואה שסגור בימי אאביגיל ##
גם בחנוכה? מוזיאון המדע בדרכ סגורשמעונה
אבל לא יודעת אם מוזיאון ישראל...
אסתכל שובאביגיל ##
קיר טיפוס? יש בגבעת שאול כמדומנימרגול
גבעת שאול מיקום מצויין בשבילנו! תודהאביגיל ##אחרונה
מה עוד יש שם? חוץ מקיר טיפוס
אני יודעת שאני צריכה להגיד אלף פעם תודהאנונימית בהו"ל

ואני אומרת!

תודה לך ה' כי שום דבר לא מובן מאליו!!!!!

ועדיין מרגישה קנאה כלפיי נשים שעוברות את ההריון בנחתתת, בשקט, בלי לרוץ לבדיקות, יכולות לעשות פדיקור מניקור, טיפול פנים, לקנות דברים לעצמם בנחת ולא כמוני רק בפחדים של איך תהיה הלידה ואם הוא יתהפך או לא.

מקנאה בכאלה שיכולות לבחור בית רפואה לפי האוכל או לפי חדר פרטי או לא ואני מתחננת שיקבלו אותי אחרי קיסרי ויתנו לי צאנס

והכל עובר בלחץ של מילואים ולבד וריצות

גם אני רוצה נחת

תודה ה' על הכל

אני ממש מבינה אותך!! וברור שזה לא סותר את ההודיה!חוזרת בקרוב

ב‘ה בנושא הזה אני מושא קנאתך אבל ההריונות שלי קשים בטירוף! ואני הרבה מוצאת את עצמי מקנאה באילו שרצות ויפות ואוהבות להיות בהריון...

ועדיין מודה על רגע על ההיריון ומאוהבת בתוצאות שלו...!!

אם הבנתי אותך נכון, ההריון בסדר והפחד רק מהניתוח?עדינה אבל בשטח
אז אפשר להרגיע אותך שזה לא סוף העולם? זה עדיין הריון שקט ורגוע, שלא תדעי איזה דברים נשים עוברות בהריון, לא נעים ניתוח, אבל לא נורא, תנסי להנות מהדרך.. העיקר ידיים מלאות, בריא ושלם ❤️ חיבוק על הקושי,  הרגשות ועל המילואים !
הבנת לא נכון 😅אנונימית בהו"ל

ההריון לא קל, הקאות נון סטופ והרבה ריצות לבדיקות אבל זה שגם הלידה אולי תהיה בניתוח וכל הלחץ סביב זה ממש קשה לי.

יש לי ניסיון עם קיסרי, לי זה היה נורא בעיקר נפשית

רוצה להציעסתם שם 1

שמכירה נשים שילדו גם ככה

אשמח לעזור בזה אם תרצי כתבי לי בפרטי

למה הכוונה ככה?אנונימית בהו"ל
חושבת עכוזסטודנטית אלופהאחרונה
מזדהה איתך ברוב הדברים ♥️מולהבולה
חגיגת יומהולדת לילדים (טריגר אובדן הריון)shiran30005

המתוקים שלי חוגגים תיכף חלאקה + גיל שנתיים. הבת יומיים לפני טו בשבט והבן חלאקה גיל 3 יומיים אחרי טו בשבט.

בעלי מאוד רוצה לשבת עם המשפחה המורחבת (אחים אחיות סבתות גדולות) ולחגוג להם יחד בטו בשבט. זה גם הזמן שכולם בבית בד"כ.

אבל אני לא מוכנה. רוצה לעשות משהו משפחתי מצומצם וזהו.

מה המניע שלי? בטו בשבט בדיוק לפני 16 שנים ילדתי את הבת הבכורה בלידה שקטה. ממש בליל טו בשבט. הקטנים נולדו בתאריך סימבולי צמוד ממש לטו בשבט ולא עשינו כלום.

הימים האלה בשבילי זה סוג של אבל ואובדן- ובמקביל כמובן צמיחה והודיה על הקטנים שנולדו.

בקיצור לא מוכנה לעשות להם כלום עכשיו, מה לעשות שקשה לי, לא יכולה להשתחרר מהתאריך הזה ומניחה שזה ילווה אותי עד סוף חיי גם. אף אחד לא מבין אותי ונשארתי בודדה בקטע הזה כי כולם שמו את זה מאחור. כן חוגגת ימי הולדת שלהם אבל בקטנה. לא רוצה לחשוב כרגע על בר/בת מצווה כי יש עוד זמן.

בקיצור להענות לדרישה של בעלי או להקשיב לעצמי ולא לעשות כלום? הוא מגיע ממשפחה שכל דבר חוגגים ועושים עם האחים והאחיות לכן חשוב לו

נכנסתי לסוג של אי נעימות מול בעלי שלא מבין מה אני עדיין תקועה בעבר (ולכו תסבירו לו ...) ומצד שני הוא צודק מה הילדים אשמים, 

היי יקרה חיבוק גדולפרח חדש

3 כיוונים שחשבתי, לא יודעת אם מתאים

גם באמת לא מכירה את הסיטואציה אז אולי הרעיונות שלי לא טובים

1. אולי לחגוג אבל לא ממש בתאריך היום הולדת?

2. לחגוג ביום ולהזכיר במהלך המסיבה מול האורחים את מה שארע לפני 16 שנה ושהתינוקת הזאת שמורה לך בלב עד היום

3. אולי עצם זה שתחגגו את המסיבה יעזור לך להתמודד יותר טוב עם התאריך הזה?

אולי יהיה לך נוח לחגוג חודש אחרי?דיאט ספרייט
אני מכירה הרבה אנשים שחוגגים חלאקה מאוחר כי קשה להם לספר את הילד. 
אני חושבתoo

שזה בסדר להיות באבל גם אחרי שנים ארוכות

גם אותי מלוות תחושות (אחרות לא אובדן) שנים ארוכות ואני נותנת להם מקום

אם בעלך רוצה לחגוג בגדול

אולי שהוא יארגן את המסיבה

אולי השתתפות בה בלי הארגון תהיה יותר קלה

נראה לי שזה בסדר שלפעמים חוגגים אירוע בשביל הילדים/ הבעל ופחות בשביל עצמנו

כמובן שזה גם בסדר לא לחגוג אירוע

(אנחנו עושים יומולדת סימלית גם בגיל 3)

(לנו היתה בר מצווה לילד קצת אחרי ה7 באוקטובר

עשינו את האירוע בלי חשק בכלל

אבל לא ביטלנו בגלל הציפייה של הילד

בסוף היה אירוע טוב למרות שהגעתי אליו שאני פיזית לא מרגישה טוב בגלל חרדות

ושמחתי שלא ביטלנו אותו)

אני חושבת שמה שנכון זהבורות המים

א. נשמע שהרגש שלך לא מקבל מספיק מקום

הוא צריך שיראו אותו שיבינו ללב הכואב הזה שיחבקו אותו ..נמשע שאת מנסה להשתיק את הלב..כי ככה נדמה לך משצפים ממך

שנו כבר עבר זמן אז ,...

ונשמע לי שאולי הלב צריך שם מקום יותר להביע את מה משרגיש גם היום אחרי כל השנים

ושזה יתקבל באהבה ובחיבוק ..אולי ללכת אפילו חד פעמי לטיםול שיקשיבו למקום הזה זה לפעמים משחרר.. או לשבת עם חברה לבקש לשתף

או עם עצמך..לכתוב...לבכות את זה ..

ב. מעשית - בוודאי לחגוג להם צריך גם נפרדות מול הילדים - בלי קשר למה שאת מרגישה..

רק מה

לא חייב באותו היום שמאוד רגיש

לא חקרה כלום אם ץבחרו תאריך אחר קצת לפני או קצת אחרי

לגיל שנתיים אני אישית חוגגת בבית רק עם המשפחה המצומצמת ברמת המתנה קטנה ועוגה קנויה ובלון העיקר לרקוד לה ולשמח אותה בפשטות

וגיל 3 היתי עושה חלאקה

גם חלאקה אפשר פשוט יחסית

אבל כן חגיגי וכן עם הזבא וסבתא ומי שחשוב לכם

אבל הניתוק מאותו היום ובעיקר הלתת לעצמך מקום גם בלי קשר לזה אולי ישקיט קצת את הרגיושת הספציפית

יקרה❤️מתואמת

נשמע לי שכדאי לך כבר עכשיו לנסות לעבד את התחושות הקשות של האבל, עוד לפני שתגיעי לבר-בת מצווה, שהם אירועים בלתי נמנעים (וגם הילדים יהיו זקוקים להם).

לא יודעת אם כדאי שתעשי את זאת באירוע כזה, שיפיל אותך לתוך המים, אבל כן כדאי כבר עכשיו להתחיל בתהליך, ואולי כן להצליח לחגוג להם עכשיו ברמה זו או אחרת.

היית בטיפול סביב האובדן?

(משתפת מהמקום שלי, אף שזה שונה: הבת הבכורה שלי נולדה כמעט בדיוק שלוש שנים אחרי הולדת אחותי, שנפטרה בגיל חצי שנה. בעיניי וגם בעיני הוריי זו הייתה נחמה גדולה... אני חושבת שזה בזכות תהליך שחרור שעשינו מול התינוקת שנפטרה. היה לנו קל יותר, כי היא הייתה תינוקת מיוחדת, ובעצם הולדתה היה סוג של אבל. אבל עדיין...)

הרבה כוחות, יקרה❤️

כמה מחשבותמקרמה

קודם כל חיבוק גדול

אני לא מדברת מנסיון

ואני מטבעי שכלתנית יותר

אבל בכל מקרה אני מאמינה שאבל והתמודגות עם אובדן זה מאוד אינדיבידואלי

אז בסוף זה מה שנכון לך

1. אני לא חסידה גדולה של טקסים

וחלקה בסוף זה טקס... אין חובה שכזו

2. מעט מאוד תאריכים הם קדושים בעיני... וגם תאריך יומולדת הוא לא קודש, הוא הזדמנות (ואני אגיד בעדינות שגם אזכרות)

3. אני חושבת שחשוב להקשיב לעצמך, לרגשות שלך, למה שאת מסוגלת ולהיות רחומה וסלחנית כלפי עצמך, שיפוטיות היא רעה חולה גם כשהיא מופנת פנימה

4.(מקווה שאני אצליח להעבירהאת הנקודה הזאת)

אני מאמינה שהחיים חזקים יותר מהמוות

אם זה ביצר החיים על האבל או ששמחתם של אנשים החיים קודמת לזכרם של המתים

ולשם צריך לשאוף

יש פה את בעלך ואת ילדי היומולדת וצריך בזהירות למצוא את האיזון לתת מקום לרגשות שלך אבל במקביל גם לא לדחוק אותם הצידה

16 שנה זה תהליך ארוך

אבל יום יבוא ויהיו בתאריך הזה גם בר מצווה ובת ממווה ואני חוששת שמה שלא קאה ב16 שנה לא יקרה גם בעוד עשור

ובסוף בסוף בסוף

את כותבת בעצמך שאת לא מצליחה להשתחרר

ואולי כדאי לראות איך אפשר לעבור תהליך של אבל ולדעת לחיות לצד הכאב

הלוואי וירבו השמחות במעונכם

והבית יהיה מלא חיים ובשורות טובות

חיבוק ❤️רוני 1234
גם אני עברתי לידה שקטה לפני 11 שנה.

אני חושבת שיש פה עניין של בחירה אם לשחרר את האבל או לאחוז בו כל כך הרבה שנים. במיוחד שמעורבים פה ילדים ואולי הם משלמים או ישלמו בעתיד מחיר מסוים.

אפשר לתעל את הזיכרון והרגש לכיוונים אחרים, למשל להקים גמ"ח לזכרה או כל דבר אחר שאת מתחברת אליו. אולי ללכת לטיפול שיעזור לך

(ניסיתי לכתוב בעדינות, סליחה אם לא הצליח לי. אני מרשה לעצמי לכתוב רק כי עברתי את זה בעצמי)

יקרה, כותבת מאכפתיות מקווה שלא פוגעתמתיכון ועד מעון
עבר עריכה על ידי מתיכון ועד מעון בתאריך ל' בכסלו תשפ"ו 21:45

מבינה לגמרי את הכאב, עברתי גם אובדן הריון. אני חושבת שזו בהחלט חוויה שמלווה לאורך החיים אבל זה שמשהו מלווה לא אומר שהוא פוגע ברמה משתקת שלא מאפשרת שום דבר חגיגה באיזור התאריך. את כותבת שמרגישה נשארת לבד.

קושי שפוגע בך ולא מתקדם 16 שנים מצריך רמה מסוימת של טיפול, של עיבוד ממליצה ממש לעשות את זה עבורך ולטובתך 

שירני חיבוק גדולשירה_11

ליבי איתך

דילמה בנושא כואב כל כך

אני הייתי שואלת מה את מרגישה?

אם תחגגי להם מזה אומר? שאת כבר לא עצובה? ששכחת את התינוקת שנולדה?

ולהתעקש להנכיח (בצדק..) את האבל של אותו יום מה ייתן לך להרגיש?

ומה עם הילדים? לא יחגגו ימי הולדת?

זה סתם שאלות שעלו לי

לא פשוט בכלל

❤️❤️❤️❤️

חיבוק גדולתהילה 3>

להקשיב לעצמך שהזמן הזה לא מתאים לך אם זה המצב.

ויחד עם זה אולי בתאריך קצת יותר מוקדם או מאוחר, כשאפשרי לך, לחגוג על הילדים הקיימים ב"ה.

ממה שאני מבינה- זה חריג התחושות שלי?shiran30005

זה לא אמור להיות ככה? שאני יבין באמת אם אני צריכה ללכת ולטפל. כי להבדיל ילד שנפטר כל החיים זה יום של אבל אז למה פה זה שונה? זאת הילדה שלי כל החיים, כל הזמן אני מתפללת אליה, סחבתי אותה 9 חודשים, ילדתי אותה ,מה שונה פה? אולי אני ה"מוזרה" בסיפור שלא מוכנה לשחרר

ולמה זה עדיין קשוח לי למרות שעברו ככ הרבה שנים? יש לי מלא חברות שילדו בזמן שלי וקשה לי מאוד לראות את הבנות שלהם, זה בעיה או שזה "נורמלי" ? 

ב''ה לא איבדתי ילדמתיכון ועד מעון

בחוויה שלי אובדן הריון הוא אחר, אבל בחוויה שלך זה כן דומה.

אני לא יודעת להגיד לך מה עושות משפחות שאיבדו ילד אבל אני חושבת שגם בזה יש שונות ולא כל משפחה נוהגת אותו דבר.

אני מתחברת לשאלות של @תהילה 3>, של מה יקרה אם לא תאחזי כ''כ חזק באובדן, מה המשמעות של זה עבורך?

אני לא חושבת שזו שאלה של נורמלי ולא נורמלי אלא של מאפשר תפקוד ולא מאפשר תפקוד, כרגע נשמע שהאבל לא מאפשר לך לתפקד וזה דבר שכדאי לטפל בו, לבחון אותו לגעת בכאב הזה באופן רגיש ולחשוב אותו, להחליט מה לוקחים הלאה ומה משאירים בעבר

גם אדם שנפטררק טוב!

יום הזיכרון לא חייב להיות יום של אבל.

בשביל זה יש לנו ביהדות הלכות אבלות מאונן, לשבעה, חודש, שנה, אזכרה שנתית. הדרגתיות באבל.

יש משפחות שהופכות את יום הזיכרון ליום אבל שאי אפשר לעשות בו כלום. ויש משפחות שבוחרות בחיים למרות הקושי שוודאי קיים, ועושות משהו לזכרו או לעילוי נשמתו של הנפטר.

כאן אפילו לא ממש היו חיים בעולם הזה. לא שהצער לא קיים. והגיוני שאחרי לידה שקטה יש קושי לקום ולהמשיך הלאה. אבל אם אחרי 16 שנה את עדיין באותו מקום משתק אז בהחלט ממליצה על טיפול.

אני עברתי אובדן של עובר (שהיה בשלב בו יכולתי לבחור בין לידה שקטה לבין גרידה ובחרתי גרידה). זה היה בשלב כשכבר הרגשתי תנועות. וגם הרגשתי כשהן פחתו... כך שזה ממש הרגשה שהיו חיים ונעלמו... התקופה שאחרי היתה קשה. לקח זמן לחזור לעצמי. לי אישית עזר כן לדבר על זה ולשתף אנשים שקרובים אלי ולספר את הסיפור והשתלשלות הדברים. אחרי זה ילדתי עוד 2 ילדים אחד צמוד לתאריך הגרידה ואחד צמוד לתל"מ של ההריון שנפל. ומרגישה שהתאריכים האלה הם דווקא סמליים ומשמחים אותי שיצאו ככה כי בזמן שלא זכיתי להביא חיים, היה תיקון וקיבלתי מתנה (וד"א הילדה שנולדה אחרי הגרידה שהיא ילדה מהממת! לא היתה נולדת ללא אותה הפלה. אז זו גם דרך להסתכל...)

ממליצה גם על הספר 'כחלום יעוף' של הרב אברהם סתיו.

לאבד בתתהילה 3>

כמעט, זה דבר שב"ה לא חויתי (חויתי אובדן קרוב אחר) אבל ממי שמכירה שחווה זה אובדן קשה ממש.

בכל מקרה אני לא חושבת שאת צריכה להשוות את עצמך לאחרים, אלא להיות קשובה לעצמך.

אם *לך* קשה שזה עדיין כל כך משפיע עלייך, אפשר לנסות לטפל בזה, אבל באופן כללי אובדן זה דבר קשה וכואב וזה טבעי.

את כותבתאמאשוניאחרונה

שאת היחידה שנשארה להחזיק את הזיכרון, השאר המשיכו הלאה.

אולי במובן מסויים חלק מחוסר היכולת לחגוג ימי הולדת,

נובע מתחושה שאם חוגגים= השארנו מאחור לגמרי את האובדן?

כי אם כך את מרגישה (אפילו אם זה רק במובן מסויים..)

אז מאוד מובן למה את מתקשה לשחרר ולחגוג.

אז אולי אפשר אחרת וכן להנכיח באירוע את האובדן? כלומר אפשר גם לשמוח בשמחת הילדים שנולדו ב"ה, וגם לזכור שיש להם אחות גדולה שאיננה.

ואני זוכרת שהלידה של הבת דווקא הכי טלטלה אותך, וזה היה רק לפני שנתיים,

אז הגיוני שעדיין הדיסוננס הזה קשה לך..

כיוון נוסף, אולי אפשר לתעל את האירועים לא לחגיגה רגילה, אלא לעשות משהו ערכי ומיוחד יותר שיעזור לך להכיל את המורכבות.

אולי נסיעה לקברי צדיקים לתפילה וטקס חלאקה או נסיעה לכותל.

צריכה את עזרתכן הדחופהההאנייי חדשה

אז לצערי אני צריכה לעבור גרידה מחר בבוקר, עובר שלא התפתח

שבוע 10

ופתאום עכשיו התחיל דימום חלש האם זה אומר שלא לגשת לעשות גרירה מחר?

זה יקרה טבעי?

אני ממש חוששת שיקרה טבעי מניסיון קודם שלי שהיה כואב ממש ואני רוצה להמינע מזה.

מה מצפה לי הלילה?

אני רק רוצה לדעת האם להתנהג כפי שביקשו ממני ועגיין לגשת לגרידה מחר או שכבר לא רלוונטי

פליז עזרה ממי שמבינה בזה

תודההה

היי חיבוק קודם כלפרח חדש

מה בעצם את מתלבטת

אם ללכת עכשיו למיון?

אני חושבת שבאמת אין כ"כ מה לעשות עכשיו חוץ מלחכות למחר בבוקר ולקוות שלא יצא לבד

ולעבור את הגרידה כמתוכנן.

אולי אם תקפידי ממש לשכב כל הזמן עד הגרידה זה יעכב  במידה מסויימת.

חיבוק גדול ושיעבור בקלות.

השאלה שלי בעצםאנייי חדשה

היא האם זה שהופיע דימום אוטומטית פוסל את הגרידה?

זאת אומרת אם מחר כשאגיע ואגיד שהתחיל דימום יסרבו לבצע גרידה?

אני לא חושבת שזה פוסלפרח חדש
תגידי שממש חשוב לך לעבור את הגרידה ולא לתת לצאת לבד
לא פוסל, פשוט כשתגיעי יבדקו אם יש שאריתחצי שני

כדי לא לעשות סתם גרידה אם כל התוכן יצא.

הרבה נשים מגיעות מדממות לגרידה

לא יסרבונירה22
אולי ישאלו אם את מעדיפה לחכות או לא
תודה לכולן❤️אנייי חדשה
לי קרה משהו דומה, משתפת אותךדובדובהאחרונה

קבעו לי תור לגרידה,

הייתי בשבוע 10 פלוס לעובר שהתאים לשבןע 8 פלןס 3

אבל ההפלה התחילה יום קודם. קצת דימומים שיתגברן ויתגברו עם כאבי בטן

אז בעלי לקח אותי למיון לבדוק אם יש מה לעשות גרידה או שהכל יצא.

שבאנו אמרו לי שיש שארית ממש קטנטונת.

ובאמת היא יצאה בהמשך... ולא היה צורך בגרידה.

הפלה ראשונה לקחה לי כמה ימים. התחיל דימום ורק ביום החמישי אחרי הדימום התחילה ממש ההפלה...

קיצר איפשר לדעת. אם הדימום מתגבר ומתחילים צירים וכאבי בטן הייתי הולכת לבית חולים. 

אולי יעניין אותך