היא כל היום מטפסת. קופצת ומשתוללת.. מסכנת את עצמה.
כל דבר מצליחה להגיע אליו ולהרוס . לא מרוע . בטוח כאילו משהו יושב לה על העצבים... היא כל הזמן צריכה תעסוקה מוטורית..
בידים וברגלים..
האמת כל האחים שלה ממש סובלים כשעוזבים משהו שלהם לשניה על השולחן... היא כבר מספיקה להגיע לזה ולהרוס..
האמת אני די מתוסכלת מההתנהגות שלה..
מבחינה קוגניטיבית.. מאוד חכמה. (הגננת טוענת למחוננות)
מאוד יודעת להביע רגשות (כעסתי עליה ואז אמרתי לה את צריכה לבקש סליחה אז היא באה ואמרה לי אמא אני מתביישת)
או מתקשרת לסבתא.. אומרת לה סבתא אני מתגעגעת...
אינטילגנציה רגשית גבוהה. אתמול הגיעה לגן החדש.. עוד לפני שהספקתי להיכנס הודיעה לגננת יש לי בתיק הצהרת בריאות ואוכל.. מנהלת את כולם. סוג של מנהיגה.
קשה לה מאוד עם גבולות.. אבל אנחנו עובדים איתה על זה. גם בגן בהתחלה היה קשה לה ואחר זה הסתדר..
הגננת אהבה אותה נורא והיא נורא אהבה את הגננת הגן והסייעת וחיכתה לגן..(מדברת על שנה שעברה)
היא פלפלית מלאת ביטחון. תקשורתית. לא מתביישת לדבר עם מבוגרים.. כולם נהנים ממנה ומהשיחות איתה.למישהי יש ניסיון? מה כדאי לעשות כדי לעזור לה? כאילו משהו מציק לה.. היא כל הזמן בהתעסקויות..
מחליפה כל שעתיים בגדים... מביאה לגן בגדי החלפה ופתאם חוזרת עם בגדים שהביאה. הגננת לא הבינה מאיפה זה נפל עליה בכלל.. ולא תגידו שברח לה פיפי או משהו.
ברור לי גם שזה גם משהו תחושתי..
חושבת . מתלבטת.. מה אפשר לעשות איתה. כואב לי עליה נמאס לי שרק כועסים עליה. מרגישה שזה לא תמיד באשמתה שהורסת לכולם הכל...
עצות ממנוסות ומבינות התקבלו בברכה