1.
תינוק בוכה מכל דבר, זו הדרך שלו לתקשר. ואנחנו לא יודעים בדיוק כל בכי למה הוא שייך. אפשר בשלב מסויים להתחיל להבדיל, בכי של רעב, בכי של עייפות, בכי של כאב ובכי של שיעמום, כן, גם זה.
אם את עושה את כל מה שאמרתי למעלה, לא רואה שום בעיה במוצץ, אם הוא באמת רוצה משהו תאמיני לי שהוא יראה לך את זה, אחרי כמה שניות הוא יוציא את המוצץ וימשיך לבכות.
הם מוצצים כל הזמן כי זה אינסטינקט. לפעמים הם לא רעבים וממשיכים למצוץ. או כשיש להם גזים הפעולה מרגיעה אותם.. מנסיון..
אח"כ המוצץ עוזר בהרבה מקרים, הוא מרגיע, זה חפץ מעבר והרגעה נפלא. אני ממש הכרחתי את הקטנה לקחת מוצץ ואני פשוט מודה לעצמי על זה כל יום, עכשיו שנכנסה למעון.
לגבי שאיבות- ממליצה מאוד על כוס טפטופים- היא מתחברת בוואקום לשד ואוגרת את החלב שנוזל. זה מדהים. המקפיא שלי החה מלא במנות חלב רק מטפטופים. אחרי כל הנקה הייתי שופכת מה שיש בכוס לשקית חלב ושומרת במקרר, שוטפת ומרתיחה אותה וכך היא הייתה מוכנה לי להנקה הבאה.
בפעם הבאה הייתי מקררת בכוס חד"פ במקרר ומחברת בינה לבין החלב מה הנקה הקודמת כששניהם קרים באותה הטמפ'.
אני הזמנתי בשבוע 32 מעליא-ספרס וזה הגיע איזה שבוע שבועיים מלפני הלידה. אם את רוצה לעכשיו, אז עדיף לך לקנות למרות שזה יקר יותר, כי בשלב מסויים כמות החלב מתאזנת ואין יותר נזילות כל כך משמעותיות, אז אם תזמיני עכשיו ויגיע עוד חודש פלוס אולי לא יהיה לך שימוש בה.
שאיבות- בעיקרון הגוף מייצר לפי ביקוש. אז אם תשאבי כל יום בשעה קבועה יהיה לך מספיק גם להנקה וגם לשאיבה.
אם יש לך עודף, תשאבי.
אבל אם זה מכביד עלייך, או אם התינוק כל הזמן יונק ואת לא יודעת מתי לעשות את זה אני הייתי מוותרת...
בהצלחה!