מתחילה בלומר שאני מכירה את הצד הבטיחותי פיזי שבמסכות ויודעת שהן יכולות ממש להציל חיים
יש סביבי כמה אנשים קרובים עם סיכון גבוהה אבל בכל זאת חשוב לי לספר גם את הצד השני כי גם שם יש אנשים שחשובים לי ואותם פחות שומעים
נכון זה לא בסדר שאנשים לא שומעים להוראות ומורידים מסכות בבתי ספר ומקומות אחרים אבל יש לי צד שבו אני מברכת על זה
יש המון אנשים שקשה להם עם המסכות אם זה מצדדים פיזים או ריגשיים וזה ממש יכול להגיע למצב של פיקוח נפש(ולא רק אצל קיצוניים)
וגם אם אדם יקבל אישור מרופא לא להסתובב עם מסכה כי זה גורם לו להתקפי חרדה או דברים אחרים אנשים עושים פרצופים ברמה שכבר רגשית הרבה יותר קל להסתובב עם מסכה (אני כותבת את זה אחרי שיח עם אנשים כאלה ואני יודעת שאפילו שלא יודעים עליהם הם נמצאים כמעט בכל מקום ברמות שונות)
בגלל הקושי להסתובב עם ובלי מסכה יש שנשארים בבית לבד וזה לא טוב רגשית לרוב
זה עלול להגביר בעיות רגשיות ופגיעה עצמית ואובדנות
אני בטוחה שיש המון אנשים שיכולים לכתוב את זה הרבה יותר טוב ממני ויותר פרטים ויותר מסודר ומדויק אבל זה קול שאני לא שומעת שעולה ומסתובב וחשוב לדעתי שידובר עליו כי לרוב האנשים שחיים אותו לא ירצו לסבר ולדבר לא ירגישו בנוח
אני מקווה שבפעם הבאה שתראו מישהו מוריד מסכה תחשבו גם על הצד הזה
ואני מקווה שאם יהיה מספיק דיבור יותר ידאגו גם לנושאים רגשיים שאני מרגישה שאין להם מספיק יחס מצד המדינה שלנו