סקר קורונה!!! סלט
מוזמנות לענות מה שאתן חושבות!
אם מתפתח דיון, שני הצדדים מתבקשים לענות בצורה מכבדת או שהענף יימחק.

א. הקורונה - מגיפה מסוכנת, או שפעת משוכללת?

ב. מסיכה - שמות? מגנות על הסנטרים? לא שמות בכלל?

ג. סגר - דבר מיותר לחלוטין או הכרחי?

ד. אתן בפאניקה מזה? חרדות? או בקטנה, הכל טוב...?

ה. אם הייתן ביבי, חוץ מצבע השיער, מה עוד הייתן משנות?

עונהרסיס אמונה
א. מסוכנת מאוד לקבוצת סיכון, אין מספיק ידע אבל כנראה שגם לשאר זה לא "סתם שפעת"
ב. במקומות סגורים תמיד שמה היטב, גם ליד אנשים ברחוב. בעבודה (קפסולה סגורה) לא.
ג. הכרחי, אבל אנשים איבדו את האמון..
ד. קצת חוששת שיצא שנדבק בחורף כשהכל יקרוס..
ה. מגבילה מאוד ואוכפת תקנות למניעת הדבקה.
עונהאמוששש
א. שפעת משוכללת
ב. לא שמה בכלל רק כשיש שוטרים או בחנות סגורה
ג. מיותר לחלוטין רק מגביר את קצב העליה.
ד. לא בפאניקה בכלל.
ה. להיות עם העם שלו להרגיש את מה שאנחנו עוברים ולעזור יותר שלא יהיה סגר שלאנשים יהיה עבדות ושיהיה להם מה לאכול.
למה את חושבת שהסגר מגביר את הקצב?לפניו ברננה!
לא שאני חושבת שאפשרי להמשיך להשבית את העולם, אבל העובדה היא שהמספרים עלו מאוד מאז ששחררו וחזרו לבתי הספר ולעבודה ..
בסופואמוששש
של דבר אנשים נמצאים אחד בתוך השני לא יוצאים מה טוב בזה??? את ראית שאחרי סגר ירד החולים אני לא!
וואי, בטח שירדו החולים...אודיה.
אחרי הסגר הגענו כאן לעשרות בודדות ביום...
כל המספרים חרטא אחד גדול!!!אמוששש
אל תאמינו למספרים תמיד מנפחים
זה מצחיקבת 30
מצד אחד את מביאה הוכחה מספרית לכך שמספרים לא ירדו אחרי הסגר (לא יודעת אם זה נכון...)
מצד שני את אומרת לא להאמין למספרים.

האמת היא שבארץ לא נראה לי שמנפחים מספרים. אולי המספרים מטעים, כמו למשל ההגדרה של נשאים בריאים בתור חולים, או ההגדרה של חולים קשים שהיא מחמירה הרבה יותר מההגדרות של ארגון הבריאות העולמי, ולכן יוצרת מצב תיאורטי של יותר חולים קשים.
או למשל הגדרה של אנשים חולים במחלות אחרות שנפטרים מקורונה. גם כן ענין שקשה להחליט בו מה נכון להגדיר.

אבל המספרים עצמם- מספר הבדיקות, אחוזי הבדיקות החיוביות, וכו'- הם מדויקים.
בנוסף זה עניין של מדיניות בדיקות....44444
פעם הכניסו לבידוד תיכונים שלמים עם 2000 תלמידים ואנשי צוות ובדקו את כולם.
די ברור ש-90% לפחות לא באו בכלל במגע עם אותו תלמיד.
ובאמת יצאו מלא בדיקות שליליות.
היום ההנחיה לבדוק רק מי שבבידוד עם תסמינים ומכניסים רק כיתה אחת.
הגיוני שאחוזי הנשאים יעלו.
לא בטדקים את מי -90% לא בא במגע עם החולה....
אוקי, אז אני חולקת עלייך🤷אודיה.
וברגע שיוצאים המספרים קופצים...44444
אי אפשר להשאר בסגר לעד.
זה רק דוחה את הבעיה.

עדיף להתמקד רק בדברים הכי מדבקים ו"לפגוע" רק בהם.
ברגע שיפגעו פחות יהיה ניתן גם לעזור להם יותר.
הכל תלוי בנו.אודיה.
אם אנשים היו מקפידים על ההנחיות זה לא היה קורה.

וגם, יש עניין "לדחות את הבעיה".
ככל שדוחים את ההדבקה מורחים את זה על יותר זמן ככה המערכת פחות בעומס ויכולה להתמודד יותר עם החולים.
אבל הסגר דוחה ולא מורח.44444
בשביל למרוח צריך למנוע הדבקות המוניות ולא לדחות את ההדבקות.
המטרה של הסגר בלילה זה למנועאודיה.
בין השאר את החתונות ההמוניות בציבור הערבי.

וזה כן מורח, כי לוקח זמן עד שהמספרים יורדים, וגם אם ח"ו יעלו שוב, לוקח להם גם זמן לעלות.
בכל מקום שאני הולכת אני רואה שכולם עם מסכותבת 30
אז חוץ מההפגנות ההמוניות וחתונות המוניות פה ושם- על מה מדברים כשאומרים שלא שומרים על ההנחיות?
כי זה שבמקומות שאת מסתובבת בהםעלמא22
שומרים על ההנחיות (מסכה וכו') זה לא אומר שבכל מקום זה ככה.
יש המון מקומות בהם לא שומרים למשל על מסכות, כמו חתונות, הופעות ומועדונים, או מסעדות עם צפיפות מאוד גדולה. וזה בלי שאני בכלל מתחילה לדבר על ההפגנות בירושלים..
כמובן שיש גם כאלה שלא מאמינים שזאת באמת מגפה והם אנטי מסכות וכאלה וחושבים שלא צריך לשים
אז ככהשירוש16
נכון שברגע שחזרו לעבודה המספרים החלו לעלות. אבל ממש לא בצורה דרמטית.

הצעד הבא - פתיחת הלימודים- הוא זה שגרם להידבקה מסיבית.

הרי בינינו, מצאנו כבר את מוקדי ההדבקה העיקריים - למה לא לטפל בהם בצורה נקודתית ולהמשיך לחיות כרגיל?
למה לסגור את כ-ל העסקים. להשבית את כ-ל השמחות.
הרי עמ"י תמיד ולעולם ימשיך לתפקד במעגל החיים. לידה - ברית - בר מצווה - חתונה - וכ'ו.
אנחנו לא נפסיק בגלל הקורונה. אז למה למען השם לא למצוא לזה פיתרון במקום לנסות לסכל את כל הארועים מראש? נשמע לך הגיוני?
לי לא.
הממשלה פועלת עפ"י אינטרסים פוליטיים.
יוצאת בהכרזה על סגר מלא ואז חוזרת בה.
אם זה היה כל כך רציני וחשוב וצעד בלתי נמנע, כולם הגיעו למסקנה הזאת ולאחר דין ודברים פנו לתקשורת כדי להפיץ את השמועה - מעולה. הבנו שזה חשוב לשלב בו אנחנו נמצאים.
אבל לא כך הדברים.
עובדה.
הם חזרו מעצמם מההחלטה על סגר.

למה אני חושבת שסגר לא מוריד את אחוזי ההדבקה?
כי סגר על עיר מסוימת לא מטפלת באחוזי ההבדקה באותו מקום. אלא מונע מאנשים לצאת ולהדביק אזורים אחרים.
הרי בתוך העיר/שכונה/אזור מותר להתהלך חופשי. אז אנשים ממשיכים להדביק אחד את השני.
זה לא צעד לשיפור אלא ענישה קולקטיבית.

שנית, הסגר זה לא פיתרון. זה תוצאה של פאניקה.
עובדה, זה לא עבד פעם ראשונה. הורדנו מספרים והם עלו בחזרה.
אי אפשר להיות בסגר כל החיים.
צריך למצוא שיטה אפקטיבית המורידה אחוזי תחלואה לאורך זמן. לא חודש-חודשיים.

זה כמו להגיד- סגרנו את הכבישים - מנענו תאונות דרכים.
זו בדיחה. הרי בשלב מסוים יאלצו לפתוח את הכבישים ובשלב הזה הכל יחזור לקדמותו וכמות התאונות לא תפחת.
לכן במשטרה ובמטה לזהירות בדרכים מצאו גורמים לתאונות ומשתדלים לטפל באותם גורמים.

צריך למצוא את הגורמים לתחלואה, לבודד אותם ולטפל בהם בצורה נקודתית.
לא להעניש אנשים על לא עוול בכפם.
את ממש צודקת. ממש ככהמיואשת******
כמה דברים.אודיה.
א, את לא צודקת שפתיחת שנת הלימודים העלתה את המספרים. עבר רק שבוע, אנחנו רואים השפעה רק אחרי שבועיים.
אלא אם כן את מדברת על א' אלול? כי רוב עמ"י לא חזר ללמוד אז...

ב, ברור שיש עניין שאזור אחד לא ידביק אזור אחר. זה לא פותר את הבעיה במקום הסגור, אבל פותר את הבעיה באר המקומות.

ג, יש גם עניין הענישה קולקטיבית. אולי סוף סוף אנשים יקחו אחריות על החיים שלהם ושלנו.

ד, "למנוע את הגורמים לתחלואה" למה את מתכוונת?
למנוע גןרמים לתחלואה- אם נרח את הדוגמא המצוינת של הכביש,44444
הכוונה לא לסגור כביש ולהשבית הכל אלא לחפש מה הגורמים לתאונות דרכים ולטפל בהם למשל שיפור תשתיות, הגברת מודעות באוכלוסיה לתסמיני עייפות, אכיפה על שימוש בנייד וכד'.....

בקורונה- לא למנוע מאנשים לצאת מהבית אלא לחפש את הגורמים להתפרצויות הגדולות ולתמותה ולטפל בהם.
אחד אחדשירוש16
1. שנת הלימודים נפתחה בא' אלול והיא גרמה לעלייה גבוהה מאוד בתחלואה בערים האדומות.
רוב הערים האדומות שאינן ערביות הן איזורים עם ריבוי אוכלוסיה שמתחילה ללמוד בא' אלול.

2. ההצדקה לסגר היא להוריד את התחלואה המקומית בעיר. לא להגן על איזורים אחרים. זה מה שהפוליטיקאים אומרים.
אז זה כן חושבת שמדובר ענישה ולא צעד להורדת תחלואה?

3. אין לממשלה שום מקום להחליט על ענישה קולקטיבית. היא לא גננת בגן. ממש לא.
כל מילה על 'ענישה' לא רלוונטית.
קחי אותי לדוגמה - מתחילת הקורונה שומרת על הכללים וחיה באיזור שמוגר כעיר אדומה. אני צריכה להענש? אני צריכה להתמודד עם אפס בבנק בגלל חוסר במשכורת? אני צריכה ללקט מזונות אצל אחרים בגלל שאין לי כסף? כי אנחהו עדיין מנסים להתעושש כלכלית מהסגר הראשון?

4. מוקדי ההדבקה העיקריים, תיגבור צוות פנימית וקורנה בבי"ח. הגברת מערך הבדיקות ושיפור סוג הבדיקה שתיהיה יותר אמינה.

אחד אחרון חביב-
כל השאלות/ההגבלות האחרונות מביאות את הציבור הלכוד למסקנה אחת - לא מבינים אותם.
ראשי הממשלה יושבים במזגן בחדר הנחמד שלהם ולא מבינים ממטר מה קורה בציבור החרדי. (גם לא בציבור הערבי..)
הם לא מבינים שחתונות לא ייפסקו, כנ"ל ארועים אחרים כמו בר מצוות ובריתות. זו מצווה וחובה.
הם לא מבינים שצורת ההדבקה באיזורים חרדיים צפופים לא קשורה בפאבים/ארועים לתוך הלילה אלא בכמות הנפשות לבית אב.
מספיק שילד אחד נדבק והוא מדביק את כל המשפחה. במשפחה חילונית מדובר בממוצע על 3-4 נפשות. במשפחה חרדית זה יכול להגיע גם ל15 נפשות.
נעשה ממוצע -
3 למשפחה חילונית
ו6-7 למשפחה חרדית.
גם אם הם נשארים בבית ולא מדביקים אף אחד אחוזי ההדבקה על הדף עולים הרבה יותר בערים החרדיות מאשר בערים החילוניות.
בנוסף, בגלל שיש יותר ילדים שגרים בבית אחד - הסיכוי שאחד מהם ייבדק וידביק את שאר המשפחה יותר גדול מאשר במשפחות קטנות.
עוד דבר, בחברה החרדית במשפחות הגדולות בדרך כלל אין חדר לכל ילד. הנושא של בידוד ביתי משאר בני המשפחה הוא כמעט אבסורד.
בדרך כלל מדובר ב3/4 ילדים בחדר. בלי חדרים מיותרים למשרד/משחקים/אורחים...
לא ייתכן שכל יומיים ילד אחר ייכנס לבידוד בחדר אחר. זה לא פשוט לא מסתדר.

שוב, מדובר בראשי ממשלה שאין להם מושג איך מתנהל הציבור החרדי והם מנסים לאכוף כללים ללא הצלחה כי הם לא מנסים להבין איך לעשות את זה.
הם פשוט מנחיתים כללים. בלי לחשוב פעמיים. (עובדה - בניסיון לסגר האחרון חשבו פעמיים ובאמת שינו את הכיוון).

צריך להבין את האוכלוסיה לפני ששולטים בה ועוזרים לה.
אם לא - זה כמו לתת אנטיביוטיקה לכל מחלה שהיא. מבלי לבדוק מה היא.
נתנו טיפול וזה לא עזר?
כנראה שהבעיה במטופל. הוא לא רוצה להבריא...
יווו. מתי בחירות? אפשר לבחור אותך לראשות ממשלה?מיואשת******

כל מילה שלך נכונה. כל מילה.

למה? למה משהו כל כך הגיוני ופשוט להבנה (לדעתי) לא מצליח לחלחל למעלה? למה לאף אחד לא אכפת באמת? מה זה הססיוט הזה??

זה לא מחלחל כישירוש16
הם פוחדים על הכיסא שלהם. לא דואגים לאזרחים.

מיעוט ראשי ממשלה באמת דואגים לאזרחים (דרעי למשל בפרשת איחוד הממשלה לאחרונה הוא יזם את המפגשים בין המפלגות,דחף וקידם.. עבודה לא פשוטה) והוא באמת איבד את הכיסא שלו פעם אחת. כמעט פעמיים.

כשאתה עסוק כל היום במה יקרה לי קשה לפנות את הראש לטובת גורלם של אחרים..
אוף, זה כ''כ נכוןבת 30
עקרונית מסכימה עם מה שכתבת....44444
הבעיה שבשביל לפתור את הבעיות האלה צריך כמה שנים..... אם בכלל....

ברור שהצפיפות ותשתיות שלא תואמות למס' המשתמשים היא הבעיה העיקרית....
רק שעכשיו קצת קשה לפתור את זה...

נתנו מלוניות. שזה עוזר מאד לנתונים שיראו קצת יותר יפה אבל מבחינת ההדבקה זה כבר לא משנה.
בית שהתגלה בו חולה אז הוא ממשיך להדביק בני משפחה בבידוד.
ז"א להוציא אותו מקטין הדבקה בבית ועוזר לנתונים אבל זה כבר מאוחר מידי להדבקה בחוץ.....

ולמה שכתבת אפשר למצוא אולי כל מיני פתרונות אבל זה יקח המון שנים.....

ואגב, כנראה סגירה של מוסדות הלימוד תהיי יחסית הכי אפקטיבית..... אבל גם לכמה זמן אפשר לסגור?
האפשרות הכי סבירה בעיני זה להוציא מהעיר את התלמידים הגדולים יותר לאזור פתוח עם קראוונים ששם ילמדו. בכיתות שיתפנו ישימו את הקטנים.
מוסדות הלימוד החרדיים צפופים משמעותית מהממ"ד והממלכתי בעיקר בגלל שהם לא שייכים לעיריה.
מי החליט שזה ייקח שנים?שירוש16
מסכימה איתך חלקיתאודיה.
ובכל מקרה, מה את מציעה?
(פתחו את הלימודים בסוף אייר.. וגם אז הייתה קפיצה בתחלואה)לפניו ברננה!
וחוץ מזה עכשיו כבר אומרים שרוב הדברים יוציאו תסמינים בערך ארבעה ימים אחרי ועד שבועיים.
^^^^^^44444
טני גם חושבת שצריך לתת את הדעת על האנשים שנמצאים בקבוצות סיכון. להתמקד בהגנה עליהם.
סגר עולה ה-מ-ו-ן כסף. בכסף הזה כבר עדיך לקנות חליפות מיגון לכל הצוותים הרפואיים, מינימום אלה שעובדים עם מבוגרים.
בכלל אני חושבת שכל עובד בבית אבות חייב לחבוש חליפת מיגון. זה ייתן הרבה יותר מכל סגר.
על אותו עקרון כל בן/ בת שבאים לביקור יחויבו בחליפה כזו.
זה כבר יעלה פחות והכי אפקטיבי בעיני.
על אותו עיקרון- בתי חולים.
לבשת פעם את החליפה?שבעבום
עם מסיכה n95 ומשקף?
אי אפשר לעבוד כך יום עבודה שלם, גם הצוות במחלקות קורונה נכנס ויוצא לפרקי זמן קצובים.
בוודאי שאי אפשר לדאוג כך לרווחתם הנפשית של המבוגרים. תנסי לנהל כך שיחה נורמלית עם אדם מבוגר שלא תמיד שומע 100% ותביני שלא היית רוצה שזה מה שיחוו הורייך או אנשים מבוגרים אחרים מעתה ואילך. יותר מסוכן מהקורונה.
בכל מקרה צוות ששומר על הכללים עם מסיכה כירורגית רגילה וחלוק רגיל לא אמור לרוב להידבק ולהדביק...
כל מילהבת 30
אני גם חושבת שההסברה מאוד לקויה.
כל הנחיה שמגיעה מלמעלה גורמת עגמת נפש לאנשים, די ברור שיהיה אחוז מסוים שישימו פס.
מה שצריך באמת זה ליצור צוותי הסברה מקומיים מתוך הרשויות, ולהדפיס פליירים ברורים ופשוטים שלא מבלבלים את הציבור המבולבל.
אם בכל רשות ערבית היה צוות כזה, שמורכב מאנשים מקומיים מכובדים, שגייסו אותם לענין, והצוות הזה היה עובר משכונה לשכונה ומסביר, .
והמשטרה במקביל היתה אוכפת, אז מן הסתם היה הרבה פחות בלגן.
כי אנשים לא היו מרגישים שהממשלה נגדם, אלא איתם.
אבל במצב הנוכחי יש כזה חוסר אמון בהנהגה, שנקנה בצדק רב, יש לומר, שבאמת כולם מרגישים מבולבלים, לא מבינים חצי מההנחיות, ולא פלא שזה יוצר אנטי וגורם לאנשים לא לציית להנחיות.
לא רק שהממשלה נגד האזרחים, היא גם נגד עצמהתפוחים ותמרים
וכל קבלת ההחלטות מסריחה מרוב פוליטיקה
מייאש
נכון..בת 30
בושה.
עונהאנונימיות
א. מסוכנת בעיקר בעיקר לקבוצות סיכון. לשאר האוכלוסיה זו שפעת משוכללת. לא נעימה בכלל עם תופעות מתמשכות אבל לא מצדיקה את הפאניקה.
ב.שמה על הפה. לרב משאירה את האף בחוץ (כבר הייתי חולה לפני זה הקפדתי ממש)
ג. מיותר. צריך לבודד אוכלוסיה בסיכון ולפתוח את המשק. הסגר מסוכן לנו לא פחות. הרבה התאבדויות גירושין מקרי דיכאון וכמובן נזק כלכלי עצום ובלתי נתפס לשנים!!
ד. הכל טוב ב"ה
ה. מפסיקה להלחיץ בשביל פוליטיקה ומרגיעה את הציבור
עונהשירוש16
1. שפעת זו מגיפה. והיא משוכללת. בעיקר מסוכנת לאנשים עם גורמי סיכון. לאנשים רגילים - פחות והסיכון למוות הוא כמעט אפסי.
2. שמה מסיכה בכל מקום למעט הביניין.
3. אז ככה: אם הגענו למסקנה שהקורונה מסוכנת בעיקר לחולים עם גורמי סיכון - למה לסגור את כל העיר?
אפשר לבודד את האנשים עם גורמי סיכון. כל אחד לוקח אחריות על עצמו ומתבודד אם צריך. תוך זמן קצר רוב האוכלוסיה תידבק, רובם יהיו ללא תסמינים כלל, תיבנה חסינות עדר ושלום על ישראל.
הרי גם אם וכאשר יצא חיסון - אף אחד לא מבטיח שהוא יהיה אפקטיבי ויבנה חסינות עדר כמו שאנחנו מצפים. לחכות לו זה פשוט בזבוז זמן, בנתיים אנשים מאבדים מקורות עבודה, יושבים רעבים ומובטלים. חוסר שיגשוג של השוק גורם לעוני בכל המישורים. אנשים בלי כסף לא קונים - אין מסחר- אין לבעלי החנויות משכורת לעובדים - העובדים בלי כסף - לא קונים.. המשך המעגל ברור.
בקיצור, לדעתי כדאי לבנות מערך שמותאם לבידוד אנשים עם גורמי סיכון ולא את כל המדינה.
4. לא בפאניקה אבל בחשש בגלל קרובי משפחה עם גורמי סיכון. דואגת להם.
5. שוב, לבודד אנשים עם גורמי סיכון ולא אנשים בריאים, צעירים ועובדים שתורמים לשוק העבודה.
לבנות מערך שיכול לטפל בכמות גבוה מאוד של מטופלים עם תסמינים קלים עד בינוניים במתאר הקהילה ולא בבי"ח.
לבנות תוכנית מסודרת ופרוטוקולים ברורים של קבלת החלטות. שהציבור יידע מה הולך להיות הצעד הבא של הממשלה ולא יקבל החלטות ללא בסיס ו'לאן נושבת הרוח'. אנחנו לא צריכים החלטות שרירותיות המבוססות על פוליטיקה ופאניקה. צריך לקחת את המידע שיש לנו מהחודשים האחרונים וליישם בשטח.
הבעיה הגדולה בזה היא גם כאלה שלא בסיכוןהריון ולידה_פצ
שעם תופעות לוואי קשות מאוד בגלל הקורונה-
נשימתיות, לבביות ועוד מחלות מדהימות ששמעתי שהתפתחו בעקבות הקורונה....

גיסי היה בריא לחלוטין, והקורונה שיבשה לו את הגוף לגמרי.
והוא לא היחיד שאני מכירה, ובטוחה שיש הרבה מקרים שאני לא מכירה.
יששירוש16
אבל הכמות שלהם מיזערית לעומת כמות האנשים הבריאים שחולים ומחלימים ללא תופעות לוואי.
צריך רק לבדוק את האחוזים.

במידה ונגלה שמדובר באחוזים זניחים (מה שידוע כנכון לעכשיו) אז לא הגיוני לסגור את כל המשק עבורם.
בכל מחלה/תאונה יהיו אנשים שיספגו את זה יותר קשה ויישארו עם תופעות לוואי. גם לcmv בעובר יש תופעות לוואי קשות לכל החיים. אז בגלל זה נשים בהריון לא תיגע בילדים? או נכניס את כל הילדים לבידוד? נוותר על הגנים?כולנו נלבש מסכות לכל החיים?

לא.
יש סיכון בכל מחלה (גם לא מידבקת).
רוב התופעות הלוואי הקשות של מחלה נובעת מהסיבוכים. לא מהמחלה עצמה.
למשל- אחד הסיבוכים של דלקת ריאות זה פגיעה לבבית.
לא כל דלקת ריאות תיגרום לפגיעה לבבית. ממש לא.
זה קורה לפעמים באנשים עם גורמי סיכון (כמו בעיה לבבית קודמת) או באנשים יחסית בריאים שעברו מהלך מחלה קשה וסוער.
בשביל זה נבנה מערך שלם שימנע דלקות ריאה?
נשים מסכות? לא נתקרב אחד לשני?

זה לא הגיוני.
אבל בגלל שאנחנו במצבשקד ותמר
שלא יודעים מה בדיוק הוירוס הזה. מה התופעות שלו? הכל חדש לכל העולם ולכל הרפואה ...
אז ניקח סיכון?!?! שאנשים יפגעו ומקסימום יפגעו לכל החיים?!?! הזוי ממש!.
מכירה גם כמה אנשים שלא חזרו לעצמם ולפי הרופאים לא נראה שיחזרו.

וגם, ניקח את כל האנשים בסיכון ונכלא אותם??
איפה הערבות הדדית?? מזה שהם ישארו בבידוד??. זה הם.. המשפחה שלהם...
אם אנחנו כעם לא נדאג להם מי ידאג להם??

אני פשוט נחרדת לקרוא את הדברים כאן.

כולנו חייבים לעשות את מירב ההשתדלות! לשמור על עצמנו וכמובן על האחרים.
ברור שצריך לעשות השתדלות כחלק מערבות הדדיתשירוש16
אבל לסגור את המדינה ולהפסיד מליארדים בשוק בגלל זה הוא לא פיתרון טוב שיועיל. גם לא לחולים.

לגבי הוירוס, אנחנו כן יודעים פחות או יותר מה קורה.
פחד מפני תופעות לוואי הוא לא סיבה לבודד את כולם. תאונות דרכים הרגו וימשיכו להרוג מליונים בשנה ואף מדינה לא סוגרת את הכבישים.
בנוסף, יש מגוון מחלות כמו cmv ושיגלה שגורמים בין השאר למוות עוברי.
בגללם נסגור את הסושיות ולא נאפשר מגע בין ילדים לנשים בהריון? נסגור את הגנים?
(בחרתי דווקא במחלות שנראות יחסית קלות אך מאוד מזיקות לעובר. במיוחד בשליש ראשון.)
צריך לחשב סיכון מול תועלת.
לא לצרוח 'קורונה', לברוח מפחד ולסגור את האוזניים ואת ההיגיון הבריא.
אנחנו לא מבינים עד הסוף את מהלך המחלה וההשפעה של הוירוס על הגוף, בעוד כמה שנים ניהיה יותר חכמים.
אי אפשר להגיד עכשיו על תופעות שהן יישארו לתקופה ממושכת (כל החיים). כי אין לנו מספיק הוכחות לכך.

לגבי הבידוד-
שניה, זה בסדר מבחינתך שאלפים יכנסו לסגר, יאבדו מקומות עבודה, משפחות יקרסו ולא יוכלו להביא אוכל הבייתה
אבל זה לא בסדר לבודד את האוכולוסיה בסיכון?
איך?
איך פגיעה בכלל האוכלוסיה עדיפה על פני בודדים?
שוב, אני לא מתכוונת להדביק את כולם כולל אנשים שעלולים למות כי הם בקבוצת סיכון. להפך, אני בעד ליצור להם תנאים שיאפשרו להם לחיות בשלום ולא להיפגע מהמגיפה.
אבל לדעתי אין הצדקה להכניס מליונים לבידוד בגלל אלפים שעלולים להיפגע.
בחשבון פשוט זה לא מסתדר.

לגבי עלות מול תועלת -
יש בעיה בעיקר באוכלוסיה המבוגרת שעשירה במחלות רקע.
אך מצד שני, הם עיקר האוכלוסיה הנתמכת על אחרים. רובם בפנסיה ולפיכך תלויים במסחר, שוק פתוח, מיסים. בקיצור - הם נתמכים ע"י עבודתם של צעירים. (אין בכך משהו רע. כך עובדת הרעיון של פנסיה וקצבאות).
אם השוק יקרוס - הם הראשונים שיסבלו מכך.

אז איך למען השם הפיתרון הוא לסגור את השוק בשביל אוכלוסיה שממילא לא תורמת לה ולא מעורבת בה?

אנחנו צריכים שהצעירים ימשיכו לעבוד והזקנים יישארו בפנסיה וימשיכו לקבל קצבאות.
אחרת - הכלכלה בישראל לא תחזיק מעמד (במיוחד לאור האיומים בסגר..) וכולם ינזקו.
אנחנו באמת לא יודעים מה יהיהשקד ותמר
אבל אני אענה לך.

הרפואה לא יודעת כלום!!
אבל אישה שנשארת משותקת בחצי גוף. כבר לא תחזור לעצמה. נקודה. וזה בגלל הקורונה.

נכון, אנחנו לא יודעים כלום...אז ניתן לרופאים להחליט. כי כרגע המצב גרוע!! וזה לא שפעת!
גם הרופאים דורשים לשמור בדבקות על ההנחיות (לפחות ממה שאני קוראת)

דבר שני. אם היינו נשמעים להוראות לא היינו צריכים להגיע לסגר ולמנוע מאוכלוסיה שלימה לצאת.
אבל , לא נשמענו (אני דווקא מקפידה מאד אך מכלילה גם אותי עם כולם) להוראות. זלזלנו בכל דבר שלא נראה לנו.
אז הדרך כרגע היא להתחיל לצמצם.לסגור מה שאפשר.
כשהדרך תיהיה נקיה נשחרר שוב.

הדוגמא של הכביש שעלתה פה... נכון שלא נסגור את הכביש אלא נמצא את הבעיה כדי שלא יהיו תאונות.
אך אם ננסה בכל דרך ועדיין אנשים יסעו מהר... אז כן, ישללו מהם את האפשרות לנסוע!
או כביש מסוכן במיוחד. בעת סכנה הוא נסגר!

זו דעתי.
זה נכון אבל ..בת 30
את יודעת שכל שנה מתים בערך 11 אלף איש מסרטן? פה בארץ?
גם אם ננסה חזק, כנראה שלא נגיע למספר הזה תוך שנה מתחילת הקורונה.
נכון שזו לא דוגמה מדויקת, כי סרטן לא מדבק, אבל זה קצת מכניס לפרופורציה.
ובכלל, נתוני התמותה של החודשים האחרונים מראים ירידה במספר המתים החודשי לעומת אותם חודשים בשנים הקודמות.
יש לזה כל מיני הסברים, אבל זה לפחות צריך להכניס אותנו למבט על רחב יותר.
אף אחד לא רוצה שאנשים יחלו, יפגעו, או ימותו. אבל גם בלי הקורונה אנשים חולים, נפגעים ומתים. כי ככה זה בחיים.
הזלזול הזה משגע אותי! מחילה!שקד ותמר
זה לא זלזולבת 30
אני מקפידה על כל מה שצריך. ואני מאוד שומרת גם בשביל אמא שלי שהיא מבוגרת.
יש ענין של ראיה רחבה של כל המציאות ולא רק של פרטים
אם מדברים על ראיה רחבה...שקד ותמר
הרבה מאד מהפחד שלי זה אם חס וחלילה אני אצטרך להכניס אנשים אחרים לבידוד ולגזול מהם פרנסה.

על זה אנשים לא חושבים...מסתובבים כרצונם ומכניסים אנשים לבידוד על ימין ועל שמאל .
מה עושה אדם שכבר נכנס 4 פעמים לבידוד ונגמרו לו ימי המחלה.....

או מפסיד משכורת

או נשאר בבית כדי לא להכנס שוב לבידוד..ו.... מפסיד משכורת.

אך אם כולנו נשמור על ההנחיות , על עצמינו ועל אחרים..
בע"ה יעבור בקלות...

ואם לא....אז בעיני כל מה שיחליטו. ראוי שיעשה!
אני לא נגד לשמור על ההנחיות...בת 30
אני נגד היסטריה.
אם מענין אותך ויש לך שעה וחצי פנויה, כדאי לך לצפות בדיון האחרון של ועדת הקורונה בכנסת, שהתכנסה כדי להחליט אם צריך סגר או לא. נתנו שם במה להרבה מאוד רופאים לאנשי מקצוע.
ח''כ שאשא ביטון ניהלה את הדיון ביד רמה . היא לא מפחדת מאף אחד ושואלת את כל השאלות הנכונות.
נציגת משרד הבריאות יצאה פיתה, לא ידעה לתת נתונים על אף שאלה שנשאלה.
בקיצור, זה מאוד מענין. קצת חושף את ההתנהלות הלא ברורה והמאוד לא שקופה של משרד הבריאות.
את יכולה בבקשה להביא לכאן קישור?🙏שירוש16
אין לי דקה פנויה בשבוע הקרוב אבל אולי אצליח בכל אופן לראות.

תודה מראש
אני אנסה..בת 30
הנה הקישור. מקוה שיעבוד..בת 30
נכון גם אני ראיתי זה היה מביך ומזעזעמיואשת******
וכל הכבוד לשרשר ביטון מלכתחילה היא משמיעה קול שפוי ומתקיפים אותה בגלל זה כל הזמן
בהחלט נשמע מעניין לצפות, אשמח לקישור..בארץ אהבתי
הי הי!שירוש16
לא קראתי לזלזל בהנחיות בשום צורה !
אני הולכת בקו ישר עם ההנחיות ומשתדלת גם לשטוף ידיים והקפדות נוספות.

את פוחדת על הפרנסה שלך וזו זכותך.
מטריף אותי האנשים שלא נשמעים להנחיות ומכניסים אחרים לבידוד. כי בא להם בטוב ללכת למכולת לשניה. ממש לשניה...

אבל, זה לא אומר שאני סוגדת לכל הרעיונות של הממשלה ומדיניות ההפחדה שלהם.

את פוחדת על המבוגרים וחסרי הישע - כמו כולנו.
אני פשוט לא חושבת שהדרך היא לסגור את כל המדינה.
זה לא פיתרון. זה פלסטר.
פלסטר זה נחמד, אבל במקרה שלנו שיש בעיה מבפנים פלסטר מבחוץ לא יעזור.
זה כמו לתת דבש עם תה למישהו עם דלקת גרון חיידקית. הוא צריך אנטיביוטיקה. לא דבש...

אני מסכימה איתך שיש תופעות לוואי (נדירות) קלות עד קשות לעיתים. כתוצאה מהקורונה.
השאלה אם זה מצדיק סגר מלא כדי למנוע הדבקה.

את שוכחת את כל המחלות האחרות המדבקות שיש בנינו (HIV, גונוראה, זיבה, סטאפ, סטראפ A, הפטיטיסC, MRSA, MRSE, CMV, שחפת... להמשיך?)
שאין להם חיסון והם מסתובבים חופשי. גובים נפשות כל יום, על בסיס שעתי מאז בריאת העולם ועד ימינו.
חלקם משאירים צלקות ותופעות לוואי קשות ביותר. שאגב, הוכח שהם נשארות לכל החיים.

לא סוגרים את כל השווקים בשבילהם. לא סוגרים מחלקות שלימות למרות שבי"ח זה מדגרה לחידקיים עמידים.
לא אוסרים כל קיום יחסי מין מזדמנים למרות שזו הזדמנות טובה לחטוף STD.
לא אוסרים כל שתיית אלכוהול באופן גורף כי זה עלול לגרום לשחמת הכבד ולדלקת כרונית שסופה מוות...
לכל מחלה יש גורם, לעיתים היא מדבקת ולא תלויה נטו במעשיו של האדם אלא תלויה בסביבה.
למחלות אלו יש גם תופעות לוואי לעיתים קשות.
צריך לעמוד עם יד על הדופק ולשאול את השרלות הקשות:
האם אנחנו פעולים מתוך היגיון בריא, סטטיסטיקה ומחקרים אפידמיולוגיים או מתוך מדיניות הפחדה ופוליטיקה ?
האם המטרה היא למנוע הדבקה או למנוע עלייה חדה בתחלואה ומעמסה על מערכת הבריאות?
האם ניתן בכלל לעצור דבר כזה, האם כדאי לעשות זאת ומה המחיר שנאלץ לשלם עבורו.

את אומרת שלא שומרים על ההנחיות ולכן יש עלייה מתמדת בתחלואה.
אני אומרת שזה לא נכון. משתדלים לשמור על ההנחיות.
הערים האדומות (חרדיות וערביות) לא נמצאות במצב הנוכחי בגלל מחסור במסכות או אכיפה אלא בגלל אורך חיים שלא נלקח בחשבון במתן הוראות והנחיות.
אם הדרך שפעלנו בה עד עכשיו לא עבדה - למה את חושבת שכדאי להתמיד בה? למה זה כן יעזור?
סגרנו את המשק. פתחנו אותו, בהדרגה.
הכל חזר לקדמותו ויותר גרוע..
סגר חדש כן יעזור? עד מתי? למה? מה המטרה?
להוריד את התחלואה באופן זמני או להטוות דרך פעולה שתאפשר לנו המשך חיים סבירים תוך התחשבות בנסיבות החדשות?

יש ערבות הדדית.
צריך לדאוג לאוכלוסיה החלשה.
אבל לא צריך להחליש את כולם כדי שנגיע לעמק שווה..
מטרת הסגר היא למנוע את קריסת מערכת הבריאותאורוש3
כי אם היא על סף קריסה אין עוד דרך להוריד את העליה בתחלואה מהר.
מערכת הבריאות מורכבתשירוש16
זה לא משרד בודד.
יש בתי חולים. קופ"ח. מערך ביתי.תאגידים. ועוד.

הפחד המרכזי הוא מקריסת בי"ח על רקע עומס יתר.
וזה באמת חשש גדול.

אני פשוט לא חושבת שסגר הוא הפיתרון לזה.
גם זה לא ברור לי. בגל הקודם דיברו על 2000 מכונות הנשמהמיואשת******
ועכשיו קורסים? ממש לא מבינה מה קורה פה
אני חושבת שזה יותר מבחינת כח אדםאורוש3
מאשר מכונות.
לא יודעת באמת.
אתמול קראתי על אלמנה שכתבה שבעלה לא קיבל מים, עזרה לשירותים. נורא.
עד כמה שאני מבינהבארץ אהבתי
החשש הוא בגלל שהעליה בהדבקה גומרת לעליה אקספוננציאלית של נדבקים.
עד עכשיו היינו כמה שבועות עם כ-1,800-2,000 נדבקים חדשים כל יום. זה לא טוב, אבל לפחות זה נשאר יציב.
עכשיו פתאום יש עליה חדה ל-3000 ולכמעט 4000, ובעליה אקספוננציאלית אז זה מכפיל את עצמו בצורה שמהר מאוד אפשר לאבד שליטה.
אם עכשיו תוך שבוע עלינו פי שניים מ-2,000 ל-4,000 ביום, אז אם לא יצליחו לעצור את קצב העליה, זה יעלה תוך עוד שבוע ל-8000 ואז ל-16,000, ול-32,000, 64,000,וכו' (ואפילו אין מספיק בדיקות ביום בשביל לזהות את כל הנדבקים, מה שיעלה עוד יותר את ההדבקה...) ובקצב כזה גם המונשמים מהר מאוד כבר יהיו מעבר לכך שיכולים להתמודד איתם.
והשאלה אם יכולים לעצור את העליה הזו בלי סגר, או שצריך סגר בכל זאת (והבעיה שגם עם סגר לוקח זמן עד שהמספרים יורדים, בהתחלה הם עוד עולים, רוצים לעצור לפני שמאבדים שליטה).
בעז"ה אני מקווה שכן יצליחו לאזן והמספרים לא יעלו כמו שכתבתי. ומקווה שהדרכים שיעשו את זה לא יפגעו ביותר מידי אנשים...
התכוונתי זלזול בחיי אדם.שקד ותמר
מי ששומר על ההנחיות. מבורך.
ברור שיש ערבות הדדיתבת 30
אבל גם את חייבת להודות שיש מחירים כבדים מאוד שאנחנו משלמים.
מחיר כלכלי, שפוגעת מאוד בלא מעט משפחות. גם עליהם צריך לחשוב!! גם להם מגיע יחס של ערבות הדדית!
מחיר נפשי ובריאותי שפוגע דווקא באותם מבוגרים שנמצאים בקבוצת סיכון. שמעתי מנהלת של מרכז יום לקשיש מספרת איך המצב הבריאותי של הרבה קשישים ממש הדרדר אחרי שהמרכז היה סגור לתקופה די ממושכת.

שלא נדבר על התאבדויות, השמועה אומרת שהתרבו מאז הקורונה, ועל ההשלכות של המצב הכלכלי על שלום בית של הרבה אנשים.

הוירוס הוא רק חלק מהמכלול הזה. א''א להתעלם ממנו אבל א''א למחוק את כל שאר החיים רק בגללו!!
זה עדיין חיים מול חיים.שקד ותמר
למה חיי אדם שמאיים ההתאבדות חשובים יותר מאדם בקבוצת סיכון.???
תפסיקו, אלה לא רק קשישים בני 80. (במחילה..מזועזעת מעצם המחשבה שזה בסדר)
אלה יכולים להיות אנשים צעירים עם סכרת, מחלות רקע אחרות שיכולים להמשיך לחיות טוב עד 120.

אז נסכן אותם??

ולכן יש צורך לטפל באזורים הבעייתיים כדי שלא נגיע לסגר מלא.
אך אם לא נשמור על הכללים ...גם ככה כולם יפסידו.

ולגבי מחיר כלכלי ...
כמו שמערכת החינוך מנסה להתחיל לעבוד מהבית. (מסכימה שזה לא בדיוק דומה) אז כל המערכות צריכות להערך.

את כל הזמן מהגל הראשון לשני היו צריכים להקדיש- לא לפתיחה של הכלכלה אלא לדרכים ופתרונות לשמירה על הכלכלה במצב חירום.

ואנחנו במצב חירום.

את כל המענקים שחילקו בלי לבדוק מי באמת צריך ומי לא....
לדעתי זו טעות. ובזבוז גדול!!
במקום לצעוק ולזלזל בהנחיות....נשמור עליהם והכלכלה תוכל לחזור יותר במהירות

בכל מקרה לדעתי צריך לתת לכל אזור יחס שונה בהתאם למצב שם. גם אם זה תלוי בסגר.!!

הרבה מאוד טעויות נעשו ונעשות.בת 30
אבל זה לא קשור.
את כל כך בטוחה בעצמך שהציותשירוש16
להנחיות יוציא אותנו מהפלונטר הזה. יוריד תחלואה, יציל חיים, יביא את הגואל...

איך את כלכך בטוחה בעצמך?
אפילו אנשי מקצוע לא בידיוק מבינים איך המחלה הזאת מתפשטת, מה יעצור אותה ומהי ההתנהלות הנכונה.
הכל השערות. חלקן הגדול בלי בסיס מחקרי. כרגע.

אני פועלת לפי ההנחיות כי זה החוק במדינת ישראל. לא כי אני חושבת שזה מה שעוצר את התחלואה..

הרבה זמן האמנתי לתקשורת ולדברי נתניהו שהדבר החשוב ביותר הוא ציות להנחיות.
אאאההה
טעות.
זה לא עוזר.
חשבו מסלול מחדש.
צריך לבוא בגישה חדשה ולא להתמיד בטעויות.

למה את חושבת שאנחנו בעד לסכן קבוצות בסיכון? למההה? איך?
מתי כתבנו כזה דבר?
אנחנו בעד ליצור להם תנאי בידוד מותאים למצב שלהם כדי שהמשק יוכל לחזור לחיים.
עובדתית המסכות מורידות הדבקההריון ולידה_פצ
(עובדה שחולי קורנה שהיו במקומות שבהם באמת הקפידו על מסכות לא הדביקו..)
בנוסף- אין מה לעשות, אבל ככל שמתקהלים פחות יש פחות סיכוי להדביק ולהידבק כי נפגשים עם פחות אנשים..
אז מחילה מכל המתחתנים/ ילדי בר-בת מצווה/ היולדות הטריות- מבינה את הרצון *מאוד!* אבל אפשר לעשות אירוע משפחתי מאוד ועם חברים קרובים ביותר, שיהיה שמח מאוד, ולשמור על כמה שיותר ריחוק בין אנשים שלא קשורים ולבקש שישמרו על מסכות.
והייתי בכמה אירועים כאלה שמחים מאוד!
כולל החתונה שלי.

ברגע שיורידו את כמות האירועים, אנשים ישתדלו להוריד יציאות מיותרות מהבית (לא מצליחה להבין איך המשטרה מאפשרת הפגנות המוניות, התקהלויות מטורפות באטרקציות בחופש וכו) ואנשים ישמרו כמה שיותר על ריחוק ומסיכה- לא יצטרכו סגר ולא לסגור מקומות עבודה.
וגם אולמות אירועים יוכלו לעבוד במתכונת מצומצמת יותר של 100 משתתפים באירוע...

הבעיה הגדולה, שאותה אין לי מושג איך פותרים, היא איך גורמים לאנשים להישמע לכללים.
כי בנתיים כמעט כל החתונות שאני רואה סביבי הם עם מעל 150 אנשים, שלא שומרים על מרחק ומסיכה.
באוטובוסים שהייתי אנשים בכיף הורידו מסכות
במקומות קניות עמוסים אנשים הלכו עם מסכה שלא מכסה את האף..
וכמה אנשים שאני מכירה אישית הפרו בידוד, והדביקו אחרים (וכמה כעס שהופנה אליהם אחכ לא עזר למנוע את ההפרות בידוד הבאות) ואני בטוחה שיש לא מעט שאין לי מושג עליהם.

אז שכל האנשים הנ"ל לא יאשימו את הממשלה בזה שסגר לא עוזר, אלא יזכרו שהם יוצרים בעצמם את ההדבקה, ואלו שמתים מהקורונה סביבם או סובלים מאוד מאוד נמצאים במצב הזה בגללם!!
רק רוצה להגידבת 30
שאם המערכת הכלכלית תעבוד מרחוק באותה רמה שמערכת החינוך עובדת מרחוק,מאז אוי ואבוי לנו...
וחוצמזה שבהייטק כמעט כולם עובדים מהבית כבר מזמן
על זה בדיוק אני מדברת...שקד ותמר
עונהאורוש3
א- ממש לא שפעת. באמת. גם להרבה צעירים ובריאים. נסחב חודשים ואולי לתמיד. ומתי ראינו בשנה מספרי תמותה וחולים קשה משפעת? כל שנה יש. אבל לא מתקרב במספרים. ולא הבנתי את קלות הראש של אוכלוסיה בסיכון. מי שבא לה שסבתא שלה תמות עכשיו מזה שתרים את היד. לבד. בעינויים. גם לאנשים מבוגרים שמחים פעילים ותאבי חיים (וגם לאלה שלא) יש זכות קיום. וגם לשמנים, סכרתיים, חולי סרטן וכו'. נהיינו חברה מגעילה.
ב- ברור ברור ברור. ומי שלא שם בעיני שקול לרוצח בפוטנציאל. היעילות שלה היא בעיקר אם אני חולה ולא יודעת שאני לא אדביק אחרים. לא מבינה את היומרנות לסכן חיים של אחרים כי מגרד לי באף. באמת.
ג- זו שאלה קשה וכואבת. ואם מומחים וחוקרים לא יודעים מה עדיף אז אני בטח לא יודעת. מה שכן אם אנשים היו לוקחים אחריות אישית מינימלית הסיכוי למיתון התחלואה בלי זה היה עולה פלאים.
ד- בהחלט מפחדת.
ה- מזל שאני לא שם. מה שבטוח הפוליטיקה והשיקולים הזרים הגיעו לרמות הזויות של גועל נפש.
אמא שלי זקנה סכרתית ושמנהאפונה
ככל הנראה לא תמות מקורונה אבל יש סיכוי לא קטן שתמות מבדידות ודיכאון.
אני ממש מסכימה איתךיעל מהדרום
לק"י

כל עוד רק התחיל הסיפור עוד היה נראה לי סביר, שאנשים בסיכון יתבודדו.
ככל שהזמן עובר והקורונה עוד פה, נראה שאין מה לעשות. גם הנפש שלנו חשובה.
(וגם לא כל המבוגרים יכולים להיות לבד. נניח סבתא של בעלי, שבעלה נפטר לאחרונה. אבל גם לפני שהוא נפטר, הוא היה סיעודי ועם מטפל בחלק מהיום. אז איך היא היתה חוגגת את ליל הסדר עם בעלה והמטפל שלו?!).

מה גם, שיש פתרונות סבירים להזהר ובכל זאת להפגש.
לכן חשוב בעיני למקד מאמצים בשמירה על אנשים בסיכון.44444
למשל שכל מי שנפגש איתם ילבש חליפת מגן.
זה מקטין סיכונים הרבה יותר מסגר...
אבל זה לא באמת ריאליבארץ אהבתי
את יכולה לדמיין משפחה באה לשבת לסבא וסבתא כשכולם לובשים חליפת מגן?
ויש משפחות ששבת זו ההזדמנות היחידה לפגוש את סבא וסבתא, כי גרים רחוק מידי בשביל לקפוץ לביקור באמצע שבוע.

ומה עם משפחות שיש בבית מישהו בסיכון ושאר בני המשפחה עם חיים משלהם (ההורים שלי למשל, עם בת באולפנא, ובת בשירות לאומי, ובן בצבא ושניים בלימודים גבוהים... כולם יסתובבו בבית עם חליפת מגן?)

לא שיש לי פתרון יותר טוב...
וגם עכשיו המצב הוא באמת בעייתי במקרים כאלו.
אבל לכן צריך עוד פתרונות שיורידו את ההדבקות, ולא רק למצוא פתרונות לשמור על אוכלוסיה בסיכון, כי הם חיים איתנו, ולא יכולים להסתדר מאחורי חליפות מגן.

נכון שזה כן יכול להיות פתרון במקרים מסויימים, אבל לדעתי לא כגישה כוללת.
מסכימה איתך לחלוטין שזה סיוט ואכזריאורוש3
גם אנחנו עם חמי וחמותי נפגשים רק בחוץ ובמרחק. כנ''ל סבא וסבתא שבאמת מבוגרים. וזה בהחלט כבר הוביל לדברים לא טובים בכלל.
בא לי כותרת פרובוקטיביתאמאשוני
חח מה כולן רושמות עונה..

אוקי אז התשובות שלי:
א. תלוי קבוצת סיכון.
ב. במקומות שחייבים כן, במקומות שאפשר להתחמק אז לא. בעיקר אם אני הולכת לבד ברחוב. אם רואה מרחוק מבוגר מיד שמה.
ג. אין משבר שיש לו רק שתי אפשרויות. לא ראיתי עבודת מטה רצינית בנושא. איפה המוח היהודי היצירתי???
ד. לא בפאניקה אבל הייתי שמחה מאוד שלא להידבק בשפעת עם או בלי יחסי ציבור ומנסה להיזהר מכך.
ה. בהנחה שהפעילות אמורות להיות א-פוליטיות, הייתי מקימה ועדת קורונה שמורכבת גם מומחים בתחום בריאות הציבור וגם ממומחים בתחום הנדסת אנוש ויחסי ציבור ומוודאת שיש ייצוג הולם לגווני האוכלוסיה בחברה הישראלית בדגש על אוכלוסיות שצריכות דגש כמו מבוגרים, חולים ואנשי רפואה (שצריכים להתמודד בטיפול בחולים) אוכלוסיה חרדית ואוכלוסיה ערבית עצמאים ובכירים בתעשייה.
תשובותoo
שפעת משוכללת
שמה מסיכה
סגר מיותר לחלוטין ופוגע לחינם בכולם
אדישה לגמרי
מזרימה כספים למערכת הבריאות
עונהכל הישועות

א. מגיפה מסוכנת. לא מבינה את מי שנוהג בקלות ראש. מאיפה האומץ לקחת את האחריות על ההורים/סבא סבתא וכל שאר המבוגרים והאנשים בסיכון שסביבנו.
ב. שמה בכל רגע מחוץ לבית למעט בתוך מקום העבודה עם הילדים. איפה שאני גרה זה הכרחי.
ג. לא יודע וב"ה שאני לא ממקבלי ההחלטות
ד. לא פאניקה אבל עם זהירות
ה.לא הייתי משנה את צבע השיער. מה הבעיה בו?

לא אשת מקצוע ולכן התשובות שאגיד לא משנות משהובאורות
אולי גם אגיד את דעתי על האופן בו מבצעים ניתוחי ראש או על הדרך בה המוסכניק מחליף לי רפידות בלמים.
אני מתה על זה שבנות כותבות פה שסגר ומסכות זה מיותר. ממש עשיתן מחקר עמוק על העניין הא? בחנתן דפוסי מחלות אפידמיות ולאור שכלול הנתונים הגעתן להחלטת כבדת ראש זו.

אז אני מסתכלת על הסטטיסטיקות וההנחיות ולפי זה מתנהלת. בדיוק כמו שאני שמה חגורת בטיחות כי אלו ההנחיות.

פחדת על אלו שקרובים לי שנמצאים בסטטיסטיקה גבוהה לחטוף את זה קשה. על עצמי לא חוששת במיוחד, נשמרת בעיקר כדי להגן על הקרובים עלי ולהגן על בתי החולים ועל אנשי הרפואה. וזה כולל לבישת מסכה תמיד, כמו שצריך.
תודה לאל שאני לא ביבי. גם צבע לבן סגול לא יחמיא לי.
הי הי...סלט
מטרת הסקר היא לא לקבל חוות דעת מקצועית, בעלי המקצוע עצמם מאד חלוקים בדיעות.

המטרה היתה לקבל סוג של תמונת מצב לגבי מה אנשים חושבים על הקורונה ואיך הם מתמודדים. מעניינות אותי דיעות אישיות, לא מקצועיות.
מותר לאנשים להביע דיעה על החלטות הממשלה ומותר לאנשים להביע דיעה על מצבים כמו אלו
אוקי אז אענה לךבאורות
א. לא יודעים מספיק. זה בטח לא שפעת.
ב. עניתי..
ג. לא יודעים מספיק. זה הכל ניסוי וטעיה. בעולם, ופה. לבודד את הזקנים לא נשמע לי בהכרח פתרון חיובי יותר.
ד, ה, עניתי.

תודהסלט
עונהאנונימית לרגע1
א. וירוס שלא פוענח מספיק
ב. בטח. מכסה הכל. לדעתי מיותר לגמרי במרחבים פתוחים (רחוב וכו).
ג. הכרחי.
א,ב,ג,ד,ה,רויטל.

א. מאוד מסוכנת בעיקר במחלות רקע וזקנים.

ב. שמה כל מקום שאני מחוץ לבית,שמה ממש טוב כולל האף.

ג. גם אם אדם אחד ינצל מצידי שיעשו סגר שבועיים אפילו.

ד. בטח פוחדת ונזהרת.

ה.מפסיקה את כל ההפגנות,ושכולם יקיימו את ההנחיות.

ה. את הסטטוס מראש ממשלה לאזרח 🙄מיואשת******
1. מגיפה בהחלט
2. שמה כל מקום שצריך. לבד ברחוב מורידה לפעמים אבל ברגע שקרובה למישהו או רואה מרחוק מישהו מגיע מיד שמה
3. סגר לא עובד. יש עוד פתרונות אבל חוץ מלריב אף אחד לא עושה כלום
4. לא בפאניקה, מדי לעם חרדות. יותר ביאוש.
5. עניתי בכותרת . ממשלה פח. כולם הביתה . זה ההרגשה שלי עכשיו.
מתחברת לה. שלך. לצערי הרבבאורות
פשוט הזוי מה שקורה במדינה
מסכימה ממש. קשה לי נפשית לקרוא חדשות.סופי123
לא נאמרת מילה אחת של אמת וכוונה טובה עי נבחרי הציבור שלנו. ממש תקופה עצובה.
עונההיופי שבשקט
א. מגפה מסוכנת אבל לא מאוד
ב. שמה
ג. מיותר במצב העכשווי
ד. בקטנה
ה.אחידות בהנחיות. לדוגמא: אם מותר 100 איש במקום פתוח, אין סיבה שתהיה תלות בגורם להתכנסות (חתונה, בר מצווה, תפילה או הופעה)
מנסה לענותיעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך י"ט באלול תש"פ 10:13
לק"י

א. מסוכן לחלק מהציבור.
ב. בדר"כ שמה מסיכה במקומות סגורים/ ברחוב ליד אנשים. בבית לא שמה גם כשמארחת משפחה/ קצת חברים של הילדים.
ג. לא יודעת כמה סגר יעיל. אין לי מושג... מה שבטוח שיש בו גם סיכונים.
ד. בעיקר מפחדת מהבידוד🤷‍♀️
ה. שההנחיות תהיינה אחידות והגיוניות. אני מרגישה שמשגעים אותנו.....
אני גם חושבת שצריך להיות ריאלייםיעל מהדרום
לק"י

אם המצב יימשך עוד כמה שנים, לא לנצח נמנע מפגישות עם בני אנוש, נחנק עם מסיכות ברחוב לוהט, אנשים מבוגרים בודדים יחגגו חגים לבד וכו'.
צריך לחשוב מה ישמור עלינו, אבל בצורה שאפשר לעמוד בה, ולפי זה לחוקק חוקים.
כבר עכשיוoo
המצב לא ריאלי, חוץ ממסכות שבטוח ישארו כל הקורונה, אנשים יחזרו להפגש ולהתנהג כרגיל
נכון, לכן אני חושבת שצריך להיות ריאלייםיעל מהדרום
עונה:מתואמת
א. לא יודעת.
ב. לא יודעת.
ג. לא יודעת.
ד. לא יודעת.
ה. לא יודעת.
לא יודעת, לא יודעת, לא יודעת!!
מישהו בכלל יודע משהו באמת על הקורונה הזו?
בכל אופן, באופן אישי התנדנדנו בין החמרת יתר לבין רצון לזרוק את הכול.
ולי אישית בעיקר קשה עם הצורך לשים מסכה, אז אני בעיקר חווה השפעות רגשיות בגלל הקורונה... (כבר חצי שנה לא דרכתי בחנות אמיתית! יש דבר גרוע מזה בשביל אישה??)
איך אני מבינה אותך.. החשק הזה לזרוק הכל ולעשות מה שבא לייעל מהדרום
לק"י

והנפש שלנו גם חשובה.
בהתחלה עוד היה לי נורמלי לא לארח/ להתארח. אבל ככל שעובר הזמן, אני מבינה כמה זה לא סביר ונורמלי לאורך זמן.
אז לוקחים סיכון כלשהו ופוגשים אנשים וכו'. מבחינתי אני מעדיפה "להסתכן" בשביל אירוח ולא בריכה.
לא נראליoo
שבבריכה עם כלור יכולים להדבק
אבל הראש לא בתוך המים. אם מישהי תתעטש עלי?יעל מהדרום
לק"י

בכל מקרה, אני חושבת שצריך לתת לנו את האפשרות להחליט איזה סיכון לקחת, תוך כדי התחשבות ושמירה על האחרים.
תעטשי עליה בחזרה! (הייתי חייבת... 😂)מיואשת******
מתרגלים. באמתאורוש3
מתרגלים למה? אני עוד לא התרגלתי לכלום...מתואמת
אפילו לא למבחן האמונה הגדול שהקורונה מביאה בהרבה תחומים...
למסכהאורוש3
בהתחלה מאוד קשה. משתפר. אני גם מזמינה רוב מוחלט אונליין. אבל כן נכנסתי כמה פעמים לחנויות גם. בזהירות ובשמירת מרחק.
יש לי בעיה כפולה עם המסכה - תחושתית ונשימתית.מתואמת
קשה מאוד להתרגל לזה. כרגע מעדיפה להשתמש במסכה רק במקומות שאני חייבת להגיע אליהם. גם ככה לא יהיה העונג שבקניות אם אסבול מהמסכה בינתיים.
ומתענגת מדי פעם על קניות באינטרנט...
למה את לא הולכת לחנות?oo
הסיכוי להידבק בחנות הוא קטן, כי זה מקום שלא שוהים בו הרבה זמן
היא כתבה, שקשה לה לשים מסיכהיעל מהדרום
לא קישרתי בין שני המשפטיםoo
אבל חושבת שיותר קשה להמנע מחנויות מאשר לשים מסיכה
תלוי כנראה (בעיקר שהיום אפשר להזמין מלא דברים דרך האינטרנט)יעל מהדרום
אפשר הכל להזמיןoo
זה לא סותר את הצורך לצאת לחנות פיזית. אני כמעט תמיד מעדיפה להגיע לחנות
זה כבר החלטה שלך מה יותר גרוע מבחינתך...חילזון 123

לסבול מסכה או לסבול ולא לצאת לקניות

נכון, אני לובשת מסכותoo
100% כותנה והן נעימות יחסית
תלוי למי...מתואמת
קשה לי להיות עם מסכה רגילהמתואמת
אז לכן כמעט לא נכנסת למקומות סגורים. (באוויר הפתוח זה פחות נורא להיות במסכה לא ממוגנת מספיק)
ואו איזו תשובה מדוייקת!!לפניו ברננה!
עונהחבובוש

א. לדעתי הקורונה מסוכנת לאוכלוסיות מסוימות, אבל בסופו של דבר כולנו שבריריים, כך שא"א לדעת במי זה יפגע.

ב. מסיכה שמה בכל מקום עם אנשים.

ג. כרגע סגר הכרחי, המצב לא טוב, הציבור נכנס לשאננות, ומבחינתי כל אדם שנפטר מזה זה טראגי.

ד. בתחילה הייתי בפאניקה אדירה, לא הייתי יושנת בלילה. עכשיו עדיין מאד חוששת ליקרים לי ולכלל העם. ובמיוחד לבני מפחתי שנמצאים בקבוצת סיכון, ואין להם מספיק שכר להיזהר ולשמור על עצמם.

ה. אני מאד מעריכה את בייבי, ולא יודעת אם יש משהו שיכול לעשות יותר טוב, כי כל דבר תופסים אותו באופן פוליטי, וכל מה שיעשה יהיה מי שיקלל אותו. אני חושבת שהקורונה באה והראתה לכולם כמה אנו אפסיים, חסרי שליטה, חסרי יכולת.

אני הייתי מקדמת את כל נושא הבדיקות לקראת בוא החורף, כי אני חושבת שזה יהיה שיגעון כל אחד שיחטוף שפעת או דלקת גרון וכדומה כל הסובב אותו יכנס להיסטריה שזה קורונה.

אח של בעלי היה עם 40 חום 4 ימים ועם כאבי גרון, נכנסנו לבידוד כי זה היה ברור שזה קורונה, בסוף זה היה דלקת גרון. (עד שנתנו בדיקה, עד שהגיעה תשובה) ובאותו שבוע כל המשפחה הייתה מטורללת כי לא ידענו מה קורה איתנו...

עונהריבוזום
א. מסוכנת לציבור, גם אם ההידבקות במחלה לא מסכנת את רוב האוכלוסיה (פגיעה באנשים בקבוצות סיכון, פגיעה במערכת הבריאות)

ב. כמובן מחוץ לבית עם מסיכה

ג. סגר זה כלי רב עצמה. ברור שאם כל הציבור ישאר בבית, ייצא רק לצרכים חיוניים ושם ישמור על מרחק ומסיכות - ההדבקה תבלם. מצד שני יש לזה מחירים. אז לא מיותר - זה ברור, אבל קשה לומר אם הכרחי.

ד. קצת חרדות מאי הוודאות (סגר? בידוד?), לא חרדות מהמחלה. קצת דכאון מזה שאין קשר נורמלי עם ההורים. מזה שהבן הקטן שלי לא ממש יודע מה זה סבא וסבתא - הוא היה בן חצי שנה כשהכל התחיל, ועכשיו בן שנה... וכל הזמן הזה לא זכה לחיבוק מסבא/סבתא. רק לעתים לא קרובות מתראים עם מסיכות מרחוק.

ה. יש בעיה גדולה של בלבול, הנחיות סותרות ותכניות המשתנות ללא הרף. זה אחד הדברים שצריכים טיפול. בזמנו לא הבנתי למה פתחו הכל כל כך מהר. מה הכי נכון לעשות עכשיו - קטונתי. אפילו אם סגר הוא הכרחי, לא ברור שיהיה ניתן לאכוף אותו על הציבור הממורמר.
לדעתיתפוחים ותמרים
א. הקורונה מסוכנת. קודם כל בריאותית. אבל לא רק. גם ללכלכלה. לחוסן הנפשי. לקהילה. לאחדות העם. ויש לה כנראה השפעות לבביות גם אחרי שהיא חולפת.

ב. מסכה - תמיד. גם על האף. גם הילדים.

ג. בעיני סגר בשלב הזה לא ריאלי. בזבזו את ההצלחה של הסגר הראשון על פתיחה מהירה של המשק. סגר בחלק מהערים מביא לפילוג. אני הרוסה מזה. כמה שנאה.

ד. אני מאד בחרדה. אם מערכת הבריאות תגיע לאי ספיקה כולנו בצרה צרורה.

ה. לא מרגישה שיש הנהגה. רק ברדק מצד אחד והאופוזיציה נשכנית מצד שני. המצב נורא. לא יודעת איך מרפאים את העם שלנו. אין לנו מולדת אחרת. והשנאה מסוכנת.

ג.
תשובותיעל2020

א. מסוכנת! 

ב. בוודאי כל הזמן שנמצאת מחוץ לבית. לא מארחת. 

ג. הכרחי! וכדאי כמה שיותר מהר במצב הנוכחי.

ד. לא חרדות אבל מאד חוששת ומוטרדת מהזלזול שיש.

ה. הגברת אכיפה בעיקר בתוך בתי הספר בתי הכנסת קניונים וכל מקום סגור אחר. קנס לא של 500 שקל אלא של כמה אלפים+איסור יציאה מהבית לשבוע רק ככה אנשים לא יזלזלו(לצערי הרב..)!

עונה גםהריון ולידה_פצ
א- מסוכנת לציבור מאוד. לצערנו גם לאנשים בלי מחלות רקע ושלא בקבוצת סיכון יש לפעמים תסמינים קשים מאוד.
ומכירה אישית כמה מקרים כאלה, שנדבקו בגל הראשון ועדיין סובלים...
ב- משתדלת מאוד לשים. זה מקשה עלי לנשום, אז אם אני בדיוק במאמץ כלשהו (עליה משמעותית, הליכה מאוד מהירה) או שאין לידי אנשים אני מורידה לסנטר
אבל אם לא- אני עם המסכה גם אם אין סיכוי לקנס. זה מציל חיים!
ג- בערים אדומות הכרחי, אבל יותר הכרחי לרכוש מחדש את אמון הציבור וההקשבה לכללים של מסכה, הגבלת אירועים ושמירת מרחק.
עצוב מאוד לראות חתונות עם עשרות ומאות משתתפים שכמעט ולא שומרים על מרחק ומסכה....
ד- לא בפניקה ולא בחרדה. שומרת ועושה את ההשתדלות שלי, ומפה הקב"ה מוביל.
ה- את ההחלטות ברגע האחרון.
לא יכול להיות שמדינה מתנהלת מהרגע להרגע, בחוסר בהירות ובלי תוכנית ארוכת טווח.
לא יכול להיות שהמשחק פה הוא פוליטי, ולמרות שהדרג המקצועי מזהיר ונותן המלצות מסויימות המשחק נמכר לפי מה שיתן יותר נקודות בפוליטיקה.
א. לא יודעתחילזון 123

ב. אם כבר שמה - אז כמו שצריך. בחנויות או כשהולכת לגן.
אם יוצאים לשכנים או משהו כזה לא תמיד מקפידה... במיוחד אצל שכנות ממש קרובות.
ג. לא יודעת

ד. בעיקר בחרדה קלה שאכניס מישהו לבידוד או אדביק מישהו קרוב אלי בלי לדעת

ה. שקיפות שקיפות שקיפות
יותר עידכונים והסברים לאזרחים
יותר שיוויון באכיפה\כללים וכו'
שיער סגול זה דווקא חביב מעניין אם התו הסגול קשור לזה חצי חיוך

עונהmiki052

א. זו מגיפה.

ב. שמה מסיכה שלימה, לפעמים רק על הפה.

ג. סגר דבר מיותר לחלוטין שחוץ מתסכול לא מביא כלום.

ד. לא, אני לא בפאניקה, הכל מאת ה'. (חוששת רק סביב ה-7 נקיים שלא חלילה יהיה בידוד)

ה. מתאמצת לאחד את העם, להעניק לאזרחים מענקים יותר רצייים, ומחזירה באופן מידי את קצבאות הילדים!!!

מה הכוונה מחזירה את קצבאות הילדים?חילזון 123

בעבר הרחוק בעבור כל ילד הייו מקבלים באזור ה-600 שח לילדmiki052

קיצצו וקיצצו וקיצצו עד שהגיעו למה שמשלמים היום שזה 140 שח לילד.

ואזבת 30
הבדואים והערבים שוב יגדילו את אחוזי הילודה שלהם. לא בטוחה שזה כדאי...
אצל היהודים, ב''ה, הילודה הולכת וגוברת, גם בלי קצבאות ילדים.
אבל המדינה מממנת גן שבעבר עלה 750 לחודש.....44444
עונהGinger

א. אין מספיק ידע עליה בעיקר על השלכות לטווח ארוך

ב. מסיכה מקפידה מאד שיכסה את הכל, מורידה מיד פעם לאיורור אם אין אנשים סביבי

ג. סגר עוזר בטווח הקצר אבל לא מונע הדבקה שיוצאים מהסגר ומה גם שיש לו השלכות קשות על הכלכלה ובריאות הנפש של האזרחים

ד. בגל הראשון לא נשמתי כשיצאתי החוצה, אבל די! כמה זמן אפשר לחיות כך, עכשיו עושה השתדלות והשאר בידי שמים

ה. כשבאים לטפל באוכלוסיה לדבר עם אנשים מתוך האוכלוסייה להבין את הצרכים והשונוייות ולא להנחית מלעלה

לתת הסבר מדויק מה הקריטריון, למה עיר אחת לפי שכונות והשנייה כל העיר

משקיעה באחדות בעם ולא בפילוג, מפסיקה את שיח ההסתה התקשורת

תזכרו שכוחנו באחדותנו 

חושך לא מגרש חושך רק אור יכול לעשות זאת

שנאה לא מגרשת שנאה רק אהבה יכולה לעשות זאת

עונהבת 30
הקורונה- לא שפעת ולא מגיפה. מחלה חדשה שקבוצת אנשים מסוימת עלולה להיפגע ממנה באופן קשה.
מסיכה- שמה כשאני עם אחרים בסביבה. כשאני סתם בחוץ לבד, ממש לא.
סגר- נוראי, מבחינת ההשלכות הכלכליות, נפשיות, חברתיות שלו. מצב הקורונה לא מצדיק סגר.
חרדות- ממש לא.
ביבי- הייתי נותנת לו לשתות כוס של ענווה.
א. תלוי אם אני רוצה לצאת או להישאר בביתהשם בשימוש כבר
ב. רק כדי לא לעורר חרדתיים.
מצאתי לזה אחלה שימוש- מגן עיניים
ג. מיותר. גם סגר מלא, וודאי שסגר חלקי הוא טמטום מוחלט.
ד. הייתי בפאניקה במאי אפריל, עכשיו ממש לא ומתנהלת כרגיל.
ה. לא הייתי משנה את צבע השיער, ובטח לא את השבילנראה אחלה ראש ממשלתינו, הייתי רק מוסיפה כמה עשרות אלפי שקלים למענק לכל אזרח.
אבל רק עבורי-השם בשימוש כבר.
לא שעיני צרה ח"ו פשוט כדי לא לגרום לעליית האינפלציה כמובן
עונה גםבארץ אהבתי
א. זה לא שפעת. זה וירוס חדש שעוד לא ידועות כל ההשלכות שלו. נראה שמסוכן בעיקר לאוכלוסיה מבוגרת. אבל גם אני הייתי מעדיפה לא להידבק, משתדלת להישמר גם על עצמי כמה שאפשר.

ב. שמה בכל יציאה החוצה. כשממש חם ואין אנשים בסביבה מורידה לסנטר. בעבודה אני עם מסיכה כמה שעות ברצף. די סיוט, אבל בהחלט מתרגלים.

ג. זה עזר ליצור את העליה בהדבקה בפעם הראשונה, ונראה לי שאז זה כן היה חשוב כי מערכות הבריאות לא היו מאורגנות למצב של המון חולים. הבעיה היא שזה לא פתרון סופי אלא זה רק מייצב את המצב, אבל לא פותר אותו. ויש לו המון השלכות בעייתיות אחרות שמשפיעות הרבה הלאה. אז עכשיו לא נראה שזה באמת יעזור.

ד. לא בפאניקה. אבל כן מבואסת מזה שאני לא יכולה לבקר את ההורים בצורה נורמלית בלי לסכן אותם. וזה מסתכל שלא ברור כמה זמן זה עוד ימשיך ומה הולך להיות בהמשך.

ה. משקיעה הרבה הרבה יותר בהסברה - שכל המידע יהיה ברור לציבור, לא סתם הנחיות שמתחלפות כל יומיים בלי שמבין את הרציונאל מאחוריהן. שנדע מה באמת יודעים, ונוכל גם להפעיל קצת שיקול דעת אישי מעבר לחוקים.

ובכיוון אחר, נשמע כרגע פחות ריאלי, אבל הכי אמיתי - מבינה שכל זה מהקב"ה, מתפללת לה' שינחה אותי להתמודד נכון עם מה שקורה, ומנסה לחשוב איך להביא את כל עם ישראל ואת כל העולם לחזרה בתשובה אמיתית שתביא אותנו לא רק להצלחה מהקורונה אלא לגאולה שלמה וגדולה הרבה יותר...

ובאמת, בהתחלה כולנו הרגשנו איך קורה כאן משהו גדול מה', אבל עם הזמן זה כבר נהיה ארוך ולא ראינו ניסים אלא רק בלבול וסיוט מתמשך, ולפעמים כבר שוכחים שעדיין זה מהלך גדול שהקב"ה מתכנן. פשוט צריך סבלנות, וגם לחזור בתשובה כמה שאפשר, כי המעשים שלנו הם אלה שבאמת משפיעים על מה שיקרה, ועל כמה זמן שזה יקח.
עונה גםסתם אחת
א- מגיפה מסוכנת לאוכלוסיות מסוימות

ב- שמה מסיכה מחוץ ליישוב

ג- לא באמת מבינה מספיק אבל נראה לי בהחלט מיותר

ד- איפשהו באמצע 🤷‍♀️

ה- אם הייתי ביבי הייתי הולכת הביתה עוד הרבה לפני הקורונה ופוטרת את כולנו מהנוכחות שלו 🤦‍♀️
עונה בתור "בוגרת" קורונה...תודה לך ה' 🙏
א. הקורונה היא הרבה יותר משפעת. לאנשים בסיכון, היא בהחלט מסוכנת.
אבל גם לאנשים בריאים היא לא פשוטה בכלל. גם חודשיים אחרי היא משאירה " מתנות" לעוד כמה זמן שלא ידוע כמה...
ב. מסיכה - היום כבר פחות מקפידה, בגלל שמרגישה "בטוחה" יותר. אבל קודם, מקפידה מאוד.
ג. סגר - הכרחי כשהוא אמיתי ומלא. ולא חלקי עם עדיפות סגר לאוכלוסיה ספציפית.
ד. לא בחרדות ולא בפאניקה, אבל כן כבר ביאוש מהמצב...
איך את מרגישה? מה נשאר? לא חייבת כמובן לענותאורוש3
עונה לך. גם אני מחלימהאנונימיות
ההשפעות של זה עד היום (כמעט חודשיים אחרי)-
חולשה (הרבה יותר חלשה ונחלשת מבעבר)
כאבי גב תחתון (הבנתי שקשור)
מייד אחרי היה לי מצבי רוח רעים וסוג של דיכאון קל. ב"ה זה עבר... לא יודעת אם זה מהקורונה או מהבידוד הארוך.

ולפני שחליתי ממש ממש הקפדתי. (היום כמובן פחות, גם כי אני יותר חסינה וגם כי הבנתי שזה לא עוזר )

ולמרות שזה יותר חמור משפעת ומשאיר "מזכרות" שאני סובלת מהן עד עכשיו אני חושבת שהנזק של סגר והפחדת יתר של כלל הציבור חמורים יותר.
מאוד מבאס החולשהאורוש3
משפיע על הכל. הלוואי שהכל יעבור לך מהרנבלי להשאיר זכר
נכון, זה באמת הכי הכי מפריע לי בתפקוד היומיומיאנונימיות
תודה רבה!! אמן ושכולם יהיו בריאים
גם אני מכירה אישית נשים צעירות ובריאות שנדבקוהעוגב
ונשארו עם מזכרות..
אחת שפתאום מתעלפת מידי פעם. בלי סיבה ברורה. משהו שלא היה לה מעולם לפני כן.
ועוד אחת שתיארה חולשה שלא הייתה קודם, ונשארה.

רק בריאות שלימה לכולן
עונה בכיףתודה לך ה' 🙏
חולשה הזויה ולא הגיונית ( פי 100 מחולשה של אחרי לידה)
הרגליים ובעיקר הבירכיים פתאום אחרי אפילו רבע שעה עמידה מתחילות לרעוד ברמה שאני חייבת לשבת.
כאבי גב תחתון איומים!!!
חוסר כח טוטאלי. אין לי כח לדבר/ לבשל/ כביסות... כלום.
אני עובדת מול מחשב , פתאום באמצע היום, הידיים מפסיקות לעבוד, לא מסוגלת אפילו להרים את היד.
הזכרון והריכוז - הלכו לטיול... מחכה שיחזרו
זהו בערך.... 🤦‍♀️
הא, וגם פתאום בלי התראה מרגישה שאין לי אויר...תודה לך ה' 🙏
סיוט סיוט. הלוואי שיעבור מהר!!! אוףאורוש3
א. לדעתי הקורונה היא יותר פוליטיקה מאשר וירוס קטלני...פנינה 0

ב. שמה על הסנטר- אי אפשר לנשום אחרת... אבל מאוד מכבדת את ההיסטריים ושמה ליד אנשים. חוץ מזה שזה וסך לי 500 שחקורץ

ג. ברור שמיותר... תצאו מהמסכים ותראו כמה פישולים יש להם, וכמה התחכמויות היו לאנשים, תעשו לי טובה הם מנסים לעשות סגר אבל לא מבינים שאם יסגרו רחוב אפשר לצאת מהצד השני של הבניין ולא יתפסו אותנו. בקיצור הכל חרטה! 

ד. הכל טוב!!! רק שיאללה נמאס לי מכל הסיפור הזה... בא לי כבר חיים רגילים ולחזור ושגרה.

ה. 

תגובה של עצימת עיניים הזויה. סליחהאורוש3
אורוש3 אני רוצה להסביר את עצמי יותר לעומק:פנינה 0

אני לא מכחישה את הקורונה  וכן יודעת שיש וירוס שמשתולל בעולם, אבל יחד עם זה אני יודעת שיש עוד המון דברים שמסתירים / מכריחים / מפלילים  מאיתנו. לדוגמה יש המון מחקרים שמוכיחים שהמסכות בכלל לא עוזרות! הם רק מזיקות לבריאות שלנו. ממליצה לך לעשות חיפוש בגוגל בעניין. ועוד דבר- בתחילת הקורונה כששמענו ממכרים ומשפחה מחו"ל מה שמתחולל שם ואת הקריאות של העסקנים  שלא ללכת לבית חולים מי שהולך לא חוזר, הבנתי מיד שיש דברים בגו. עכשיו כשהמצב הזה פה בארץ אני מבינה שיש להם מן הסתם אינטרסים משלהם ולכן יש כ"כ הרבה נפטרים. אגב אצלנו במשפחה היה סיפור הזוי של סבא רבה שלי בן 98 שלא יצא מהבית מפורים עד שבועות כולם שמרו עליו שלא ידבק ח"ו באחד מן הימים הוא לא הרגיש טוב בקטנה לא היה לו שום שום תסמין הביאו רופא הביתה והרופה אמר שזה סתם וירוס נתן מרשם והלך. לאר כמה ימים הוא הגיע לבית חולים בכל אופן פחדנו על סבא כ"כ זקן חייב פיקוח צמוד של אנשי מקצוע...  (בסוף נודע לנו איזה אנשי ואיזה מקצוע הכל בלוף)

אמרו לא מטפלים בו עד שיש תוצאות של הבדיקה שאלנו מתי יגיע תשובה אמרו לנו עד 6 שעות. ובסוף הגיע אחרי שעה וחצי!!!!! וכמובן איך לא חיובי!!!!! אנחנו במשפחה ידענו שלא יכול להיות אין סיכוי!!! הבן אדם הרגיש טוב רק קצת חלש לא היה לו שום תסמין ומה הקשר קורונה לא יצא מהבית בכלל. בקיצור אני אקצר בסיפור הרצח- אחרי שבועיים נפטר!!!! אחרי שתיי בדיקות שליליות ועדיין במחלקת קורונה!!! מה שאומר שהיה אמור לצאת מהמחלקה הנוראית והרוצחת ובסוף נפטר. ועכשיו תשאלו למה ?!אני אסביר הוא לא נפטר משום קורונה הוא נפטר מרשלנות רפואית!!! לא החליפו לו קטייטר למעלה משלושה ימים. עד שהמעיים התפוצץ ויצא נשמתו צרורה בצרור החיים. פשוט לא התייחסו עליו וכך נרצח.אמממ סליחה נפטר.
מאז. מהסיפור ההזוי הזה כל היחס לוירוס הקטלני שביבי והתקשורת ניסו להכניס חנו לראש מאז התקררנו מביפנים. אחרי זמן קצר התחלנו לראות עוד ועוד הפליות לציבור החרדי ויחסים הזויים לחולי קורונה. הבנו  שהקורונה יצא מגדר הוירוס ונהייתה וירוס פוליטיקאי. אוהבת את כולכן ותרגישו בנח להגיב 

ביוש חיוך

אמאלה סיפור נוראי עם הסבאאורוש3
ברור לגמרי שיש קבלת החלטות משיקולים פוליטיים ויש המון מה לשפר במערכת הבריאות.
ועדיין ברור לגמרי שזו מחלה קשה ולעיתים קטלנית.
לגבי מסכות ועוד דברים גוגל זה לא מקור מדעי טוב. לא קראתי מחקרים אז אני לא רוצה לומר לך סתם.
אבל זו כן ההנחיה בכל העולם. אז מאמינה שזה מבוסס.
אני לא מאמינה בקונספרציות כלל עולמיות. מצטערת.
עונה:דעה נוספת

א. קצת יותר משפעת משוכללת אבל לא כ״כ מסוכנת. היא בעיקר מסוכנת לאנשים מסויימים ולפעמים מתנהגת באופן לא צפוי אצל אנשים רגילים ובראים

ב. מקפידה מאד על ההנחיות כמה שרק אפשר. סומכת על משרד הבריאות ובעיקר מקשיבה בקול רבנים

ג. סגר-מיותר. רק עוצר את המגיפה לזמן מה אך לא ממגר אותה

ד. בקטנה. בעיקר מקווים שיעבור כדי לחזור לשגרה ולהיפטר ממסיכה (במיוחד בקיץ בחודש תשיעי עצוב)

ה. שאלה טובה. אני חושבת שהוא לא מנהל כ״כ טוב את המשבר, אבל לא מתיימרת להיות החכמה גדולה שתדע לעשות את זה טוב יותר 

שפעת משוכללת ותו' לא.. וגם זה לא בטוחהריון ראשון13

שמה, בדיעבד.. הייתי חולה, אז פחות קריטי לי..
בעיקר בשביל החוק.
מיותר. מגביר 'תחלואה'
הייתי שמה כיפה ומגרשת את שרה.. סתם, לא יודעת.. כנראה התנהלות אחרת לגמרי. 

תשובות כדורבנותבריאות ונחת
א. שימותו הסינים
ב. שכל הסינים ימותו
ג. מוות לסינים
ד.ימח שמם של הסינים
ה. שימחקו כל הסינים
אכןבת 30
כדי שזה יקרה צריך להפסיק לקנות מהם את כל מה שיש לנו בבית בערך...
ועכשיו לכי תשכנעי את כולם לא לקנות בעלי אקספרס, בשיין וכד'
גם אם לא נקנה באתרים האלהאורוש3
רוב הדברים מיוצרים שם. אז אפשר לקנות פה אותו דבר בפי ארבע מחיר לפעמים ומאותו מקור.
בעיה חמורהבת 30
שכל העולם נשען על הסינים
נכוןאורוש3
😂😂😂😂תודה שחייכת אותימיואשת******
וואו למה ככה לאחל מוות למיליארד אנשיםסופי123אחרונה
לא הבנתי
שפעת משוכללתפעם שנייה2
מקשיבה להנחיות.
אם הייתי ביבי הייתי מגנה על אוכלוסיות בסיכון וחושפת את כל השאר על מנת להשיג חיסון עדר.
ברמה האישית לא מפחדת לא חרדה. חיה בכאן ועכשיו.
עונהאל הר המוריה
אחרי התלבטות כי אין לי כוח לדיונים..
א. שפעת עם טיפה סיבוכים
ב. לא שמה כל עוד יכולה, כשאין ברירה שמה. תכל'ס רוב היום בלי, ברחוב, במכולת, בעבודה, בגינה..
ג. סכנת נפשות, העסקים שנסגרים ואנשים שמגיעים לפת לחם, הדיכאון, המבוגרים שאיבדו את זה לגמרי בגלל הסגר, וזה מעלה סיכון לתמותה שלהם..
ד. ממש לא, הפחד שלי להדבק הוא רק כי אין מצב שאני יעשה בדיקה, ואז יהיה בעיה להתבודד בבית עד סיום המחלה.
אני מפחדת גם מההשלכות של הטירוף.
מנסה להאמין בה' שהכל יסתדר בסוף.
תכל'ס, יותר שאני מפחדת ממוות אני מפחדת מדימנסיה... כל שאר המחלות כבר לא מפחידות אותי.
ה. הייתי הולכת הביתה סתם, מיליון דברים...
מנסה לענותאביול
א. ברור שמגיפה מסוכנת. רק מי שלא מסתכל על המצב יכול לחשוב שזה שפעת.
ב. שמה.
ג. נראה לי די הכרחי אך כי גובה הרבה מחירים
ד. לוקחת את זה די בסבבה
ה. להתייחס יותר ברצינות לקורונה (יפה עכשיו עם כמעט ז4000 נדדבקים מתחילים להבין שהמצב בעייתי...)
אוופ (פריקה)השקט הזה

בבקשה שזה לא יתפתח לדיון של בעד או נגד חיסונים. תנסו להתייחס רק לתחושות ולרגשות שלי.. ואולי להציע פתרונות מעניינים אם עולה לכן

היינו אמורים ללכת הערב למסיבת חנוכה עם הצד של בעלי.

בשבת גילינו בדרך אגב שיש שם בן דוד שהילדים שלו לא מחוסנים והם מירושלים שזה כן מקום שיש בו התפרצות (אם היו מגיעים ממקום אחר שאין בו התפרצות השיקולים היו אחרים, אבל מעניין שיש קורולציה בין מקומות שיש בהם התפרצות לאנשים שלא מתחסנים)

בקיצור כנראה בעלי ילך עם הבנות שכן מחוסנות ואני אשאר עם התינוקי בבית וזה ממש מבאס להעביר ככה את נר שמיני לבד..

וגם מבאס שמגיעים למסיבה הזו אנשים שלא פגשתי כבר הרבה זמן ויהיה נחמד לפגוש אותם (כמו דודה של בעלי שאני אוהבת ומגיעה מחו"ל) ואני צריכה לוותר על להגיע בגלל זה. ושכבר בן דוד אחד שהיה אמור להגיע מחו"ל החליט כבר לפני כמה זמן לא להגיע בדיוק מאותה סיבה

זה מעצבן אותי שיש לבחירות של אנשים השפעה כזו על הסביבה שלהם😐

ממש ממש מבאסמתיכון ועד מעון

מבינה אותך מאוד!!!

תודה💕השקט הזה
אני אישית לא נמנעת מללכת כי גרה במקוםבורות המים

שבמילא חצי לא מחסנים

אז אין לי איך להמנע מלחיות..אני לא אעבור לחינוך ביתי ולא אנעל בבית

אני כן שומרת על הז שלקטן לא יתקרבו חברים לש הילדים..ובכללי במילא לרוב הוא צמוד אלי

אנ י גם חוששת לפעמים

זה לא שלא

אני לא אומרת לך מה לעשות

אני במקומך כן היתי הולכת

כי ירושלים זה עיר גדולה

זה לא שההתפרצות עכשיו היא בכל בית שני וכו

ובכללי בחיים יש אצלי כן איזה גבול בין השתדלות להשתדלות עודפת

אצל כל אחד הגבול עובר במקום אחר

ולכן באמת ההחלטה היא שלך

אבל סתם משתפת שזה לא כזה חד משמעי שאסור להפגש עם אף אחד לא מחוסן..

ואני יודעת שמי שהגבול שלה שונה משלי תבוא ותביא לי את כל מקרי המוות חו''ש וכו

אני יודעת

ואני גם לא מתנגדת ולא אומרת לאף אחת מה לעשות

תכלס את צודקתהשקט הזה

זה עניין של ניהול סיכונים.

אבל פשוט מכירה קצת את עצמי ויודעת שאני אהיה כל הערב בלחץ שהילדים שלהם לא יתקרבו לתינוק, ואחכ שבועיים אני אהיה בלחץ ואבדוק כל סימן שנראה לי חריג אצלו אז לא יודעת אם שווה לי הלחץ הזה

בן כמה התינוק?רק טוב!

שייך לשים אותו עליכם במנשא?

או אם הוא קטן ועדיין רוב הזמן בעגלת אמבטיה אולי מראש להגיד שאת מבקשת שלא יתקרבו כי עם כל המחלות שמסתובבות עכשיו את חוששת עליו.

ואם הוא כבר בגיל כזה שמסתובב אז אם נעים לכם, להגיד להם מראש שממש התלבטתם אם לא לבןא בגלל זה, אבל בסוף החלטתם שכן, אבל מבקשים שלא יתקרבו לתינוק כי אתם מפחדים. 

רק אומרתאפרסקה

שחצבת כמה שידוע לי מאוד מדבק.

ברמה שאם חולה היה בחדר ויצא ממנו, ומישהו נכנס אחריו לאותו חדר, יכול להידבק. אז זה שהתינוק שמור קרוב להורים לא בטוח יעזור במקרה וח"ו יש מישהו מודבק.

מוסיפה שלעניות דעתי כדאי שגם מי שכן מחוסן והולך למסיבה, שישטוף טוב טוב ידיים במים וסבון לפני שהוא נוגע בתינוק חזרה בבית

👍👍השקט הזהאחרונה
קטן.. לא מסתובבהשקט הזה
אבל עדיין חוששת.. זו בסהכ משפחה אחת מתוך כל מי שאמור להיות שם.. אבל משפחה עם ילדים קטנים שמסתובבים.. לא יכולה כל האירוע להיות על המשמר שהם לא מתקרבים ממרחק מסויים..
אני חושבתשירה_11

שללכת ולשמור על התינוק בעגלה שלא יתקרבו אליי זה מספיק

הם לא היחידים ואנחנו מסתובבים בין הרבה אנשים 

תשמעי, אני גרה במקום הכי סאחי שיכול להיותהשקט הזה
אני לא חושבת שיש סביבי אנשים שלא מתחסנים🙊

וגם יש הבדל בין זה שמישהו סביבי לא מחוסן אבל אני לא גרה במקום שיש בו התפרצות, לבין להפגש עם אנשים שכן יש סבירות מסויימת שהם יכולים להידבק ולהדביק.

וגם בעלי די מטיל וטו על ההגעה של התינוקי (מבחינתו הוא גם מוכן להשאר בבית, אבל זה הצד שלו אז פחות הגיוני😅)

אז לגמרי שיישאר איתו! תמצאו דרך להסביר..תודה לה''
גם אני לא הייתי מביאה את הקטן...
חח לא צריכה למצוא דרך להסבירהשקט הזה
ממש לא אכפת לי להסביר בפירוש שלא הגיעו בגלל שהם לא מחוסנים. לא רואה סיבה להתנצל או להסביר. אם כבר הם צריכים להתנצל. אבל עדיין זה הצד של בעלי ויותר הגיוני שהוא ילך. 
אבל אם לך יותר חשוב להגיע ולבעלך זה בסדר להישארתודה לה''
אז תלכו על זה
לשנינו חשוב להגיעהשקט הזה

זה לא שלי יותר חשוב. גם בעלי רוצה לפגוש את המשפחה שלו ומן הסתם יותר ממני

למרות שכרגע הוא אומר שלא מרגיש טוב אז אולי בסוף יצא שבאמת אני אלך🙊

מבאס על ההרגשה!אר

מתכוונת לחיסונים בכללי? או לא מחוסנים לשפעת?

בכל אופן הייתי הולכת ואת התינוק שומרת יותר שלא יתקרבו... או מרדימה בחדר (תלוי גיל)

בכל אופן אין לנו מושג מי מסביבינו מחוסן או לא....

אי אפשר לא לצאת מהבית וחבל שתגרמי לעצמך להפסיד 

נראה לי שהכוונה לחצבת ולא לשפעת...בארץ אהבתי
הם לא מחוסנים בכלליהשקט הזה

וספציפית לחצבת

זה מסיבה באיזה אולם קטן אז אין חדר שאני אוכל לשים אותו שם.. אחרת זה באמת יכל להיות פתרון נוח

חיבוק, באמת מבאס מאוד...בארץ אהבתי

מבינה את ההחלטה שלכם.

וזה באמת מבאס שהחלטות של אחרים צריכות להשפיע גם עליכם..

וואי זה ממש מבאסממשיכה לחלום

אולי לשים אותו במנשא עליך כל הערב?

או לחילופין להיפגש עם חברה אחרת?

זהו, שחושבת לבדוק באמת אם יש איזה חברה פנויההשקט הזה
אבל עדיין מבאס על המשפחה
באמת מבאס ממשניגון של הלב

אולי זה ירגיע ואולי לא, אבל ירושלים ענקית, וההתפרצויות הם במקומות מאוד ספציפיים ולא בכל העיר, ככה שהם לא גרים או מסתובבים הרבה באיזורי ההתפרצות (שהם מצומצמים) לא הייתי חוששת יותר מאשר אנשים ממקומות שאין בהם התפרצות

יש לך מידע איפה יש התפרצויות?השקט הזה
או איפה אפשר למצוא מידע כזה?
לא יודעת בדיוק,ניגון של הלב

בעיקר משמועות הבנתי שזה בעיקר בשכונות חרדיות מסוימות אבל לא מצאתי מידע שמאמת אז מעדיפה לא לכתוב פה... אני יודעת שבאיזור שהמשפחה שלי גרים (למרות שהוא נחשב חרדי) אין התפרצות, אז שווה אולי לנסות לברר את זה

כותבת באנונימי כי לא באלי שיתנפלו עלייאנונימית בהו"ל

אבל חד משמעית אם הם גרים בשכונות חרדיות- לא הייתי הולכת.

יש לי חברה שהיא אחות שמטפלת בילדים שנדבקו בחצבת והיא אמרה לי שכונות כמו מאה שערים, גאולה.. שכונות חרדיות ממש- הן האוכלוסיות שמגיעות.

חצבת זה לא צחוק... והמצב ממש מחריף בחורף. כל כך מבינה את הבאסה- גם אני הייתי בסיטואציה דומה וזה מתסכל!!

אבל מחזק אותי לדעת שאני עושה את מה שהכי נכון לתינוק שלי ולרוגע הנפשי שלי

הם לא משכונה חרדית לגמריהשקט הזה
כי הם עצמם לא חרדים.. אבל לדעתי כן שכונה שיש בה גם וגם🤔
מבאס ממש...פאף
מבינה אותך ממש, ובאמת כנראה לא תמצאי תחליף ראוי, אבל יפה שככה את מתבאסת על לפספס מפגש משפחתי של הצד של בעלך! מקווה שתפנקיצאת עצמך בדרך אחרת...
כן, זה באמת מיוחדהשקט הזה
אבל יש לו משפחה מקסימה ובגלל שהיא לא מאד גדולה אז אפשר גם להצליח להכיר את כולם וליצור קשרים
איזה כיף שיש לך קשר טוב עם המשפחה של בעלךאמאשוני

באסה להפסיד מסיבה,

אבל אני חושבת שהמחשבה על "אני מפסידה בגלל בחירות שלהם"

היא לא ממש נכונה ובטח לא מקדמת.

יש הרבה בחירות של אנשים שמשפיעות על הסביבה, ועדיין הבחירה של מי שנמנע היא גם בחירה.

מכירה מלא שלא ילכו למסיבות ביו"ש בגלל חשש מהדרכים,

ואף אחד לא יגיד בגלל בחירה שלהם לגור במקום מסוכן אני מפסידה מסיבה.

או בגלל ענייני כשרות/ צניעות.

כשהקטן שלי היה בן פחות משנה, גם הייתה תקופת התפרצות חצבת, ושמרתי עליו בבית ככל יכולתי,

ככה שמבינה את הבחירה שלך להישאר,

ועדיין כדאי לתייג את זה שאת בוחרת להישאר כדי לשמור על התינוק שלך, ולא בגלל בחירות של אחרים (שבעינייך זו בחירה חסרת אחריות, מבחינתם זו בחירה על אוטונומיית הגוף שךהם וזו זכותם בדיוק כמו זכותה שך בחורה ללכת עם גופיה גם אם זה מייצר קונפילקט לאחרים.

לעניין פתרונות, אפשר לבקש שיפתחו זום בזמן הדיבורים, זה נחמד לראות אנשים ככה ולשוחח איתם

אצלנו עושים את זה עם חלק המשפחה שבחו"ל.

אם לא עושים אצלכם תוכלי לעשות שיחת וידאו עם בעלך ולבקש לפטפט עם האנשים שרצית במיוחד, ועל הדרך גם עם השאר..

ותפנקי את עצמך הערב בלי קשר 😀

יכול להיות שאת צודקתהשקט הזה

ואולי זה היה מרגיש אחרת אם הייתי יודעת את זה מראש ומראש מחליטה את ההחלטה שלי ולא ברגע האחרון מגלה את זה..

נראה לי פחות הקטע שלי הזום או הוידאו.. אבל תודה על ההצעות

וברור שאתפנק.. מתלבטת על מה😅😜

בן כמה התינוק? האם חוסן במנה ראשונה?דיאן ד.

אם כן הייתי שוקלת כן לבוא איתו למסיבה

אם לא, אז ממש לא הייתי מביאה אותו...

מה לגבי בייביסיטר?

או להשאיר אותו אצל שכנה/ חברה/ אחות?

בן 5 חודשים.. עוד לא יכול בכלל לקבלהשקט הזה

את הבנות שמחוסנות במנה אחת אני שולחת..

הוא עדיין רק על הנקה אז ממש קשה לי להשאיר אותו בלעדיי.. בפעמים הבודדות שהשארתי זה היה עם בעלי. 

ממש ממש מבינה אותך...ממתקית

סביר להניח שאם תצאי עם התינוק למסיבה, לא יקרה לו כלום
אבל ממש מבינה את הלחץ שאחרי...גם אני ככה,כל אפצ'י יכניס אותך לחרדה...וזו סיבה טובה שעדיף להישאר מוגנים בבית.
מצד שני, אולי כדאי לברר דרך רופא או אחות, אם התינוק ממש קטן- הוא נחשב מחוסן ממך דרך ההנקה? (אם לא, מאמינה שהיו ממליצים לחסן לחצבת כבר בבית החולים)

הגיוני שההנקה נותנת איזה שהיא הגנההשקט הזה

אבל קשה לי לסמוך על זה בלב שלם.

והבנתי שמתחת לגיל חצי שנה החיסון לא יעיל ולכן לא נותנים, וגם במקומות שהייתה התפרצות הקדימו מגיל שננ לחצי שנה אבל לא פחות מזה

ילד שלא מסוגל לבקש סליחהחנוקה

הבן שלי בן 6 התנהג הבוקר לא יפה לאחותו. הערתי לו ובתגובה הוא ממש התחצף.

(כתבתי כאן פעם שלא תמיד הוא מבין מה נחשב חוצפה אבל עכשיו זה היה לכל הדעות חצוף-

אמרתי לו לא לזרוק קוביות על אחותו הקטנה כי זה יכול מאד להכאיב והוא ענה

תזהרי ממני אני יכול לזרוק גם עליך, ואז משך לי בחצאית ועוד ועוד סאגה שלמה שנחסוך מכן- אבל משהו שהבהרנו כבר כמה פעמים שלא אומרים למבוגר).

זאמרתי לו שהוא מתחצף, שזה לא מקובל עליו. אני מבינה שהוא כועס על אחותו אבל זה לא מוצדק ועכשיו מה שהוא צריך לעשות-

זה לבקש סליחה על ההתנהגות שלו.

לא הענשתי, פשוט הסברתי בנחת שזה לא מתאים- ועל זה מתנצלים.

אמר לי 'אבל אני לא יכול'

ומכאן במשך שעה וחצי הוא בכה שהוא רוצה כל מיני דברים\ מאד בסיסיים כמו לאכול ועוד

ואמרתי לו שבשמחה אכין לו אוכל- אבל הוא צריך קודם להתנצל על היחס שלו בבוקר

והוא בוכה ממש שהוא לא יכול לבקש סליחה

ככה בכי שעה וחצי.

בסוף הייתי צריכה לצאת, למזלי ולמזלו. כשחזרתי הוא כבר היה רגוע (להערכתי מי ששמרה עליו הביאה לו אוכל שתיה וכו' וזה עזר לו להרגע)

עדיין לא התנצל כמובן...

מצד אחד- אני לגמרי חושבת שזה בסיסי לבקש סליחה על התנהגות לא מתאימה,

גם אם היה נסער

מצד שני- באמת זמן מועד לפורענות, בוקר הוא רעב צמא וכו'..

מצד שלישי- הוא עדיין לא התנצל, נח לי ולו לעבור הלאה.. כמה זה חינוכי? לא יודעת...

מצד רביעי- מה זה ה'אני לא יכול לבקש סליחה'

אני זוכרת כבר שפעם היה לו מריבה עם חבר ונגמר בצורה דומה

עד שהצעתי לו לכתוב סליחה לחבר, וזה עזר

(הפעם זה לא עבד, הצעתי שוב)

אבל אני ממש זוכרת אותו בקלות אומר מלא פעמים סליחה מעצמו מיוזמתו

'סליחה אמא זה אני לכלכתי' ככה פשוט..

אשמח לשמוע את דעתכן

יש משהותקומה

בסליחה שהוא קצת מכני ומעושה, כשהוא מגיע בצורה של דרישה מילדים.

סליחה זה חשוב

יותר חשוב ללמוד איך מתנהגים

הסליחה היא לא מה שגורמת להם להבין האם מה שהם עשו בסדר או לא (לפי דעתי)

לגבי התנאים - בעיניי לא להכין לו אוכל, זו תגובה חריפה לאי בקשת סליחה. זה אמור להיות מנותק לפי דעתי. מה גם, שרעב (ועייפות גם, ועוד גורמים פיזיים), באמת מקשים על ההתנהלות ולפעמים אחרי זה הרבה יותר רגועים וקל לנהל כל סיטואציה הרבה יותר טוב 

הוא עלה על עץ, והיה צריך סולם לרדת ממנו.

זה באמת לא בסדר שהוא זרק קוביות, וגם לא בסדר שהוא ענה לך כמו שענה.

אבל אני מרגישה שיש כאן קצת פער בין הציפיות שלך, לבין ההבנה והיכולת שלו.

לא תמיד שיח הוא בדיוק מה שמתאים, במיוחד לא בזמן מעשה.

לפעמים משפט קצר וחותך, בטון החלטי, הוא יותר אפקטיבי משיח והסבר, שאולי מתאים שיהיו, אבל בשלב של נחת ואחרי מעשה, ולא תוך כדי.

אם עבר זמן זה יכול להיות מתאים בשביל שיחה רגועהכורסא ירוקה

לדבר איתו, בלי שיפוטיות, לנסות להבין מה הכוונה שהוא לא יכול לבקש סליחה. אפשר לקרוא ביחד את הסיפור המקסים של אמונה אלון "איך מבקשים סליחה", ולדבר על זה.

אבל, לדעתי האישית, מאד מאד חשוב שידע כן לבקש סליחה. לא בשביל המילה, בשביל היכולת שלו להתנצל, להודות בטעות, להכיר בזה שהוא עשה משהו לא בסדר, מול עצמו ומול מי שנפגע ממנו.

אחרי כל השיחה וההבנה וכל זה, הייתי מבהירה שזה הכל טוב ויפה אבל בסופו של דבר - הוא יבקש סליחה. בעל פה, בכתב, איך שהוא רוצה. אבל הייתי דואגת שהוא יעשה את זה. (אצלנו בבית לא רק מתעקשים על הסליחה אלא גם על ההכרה המפורשת בטעות - "סליחה שעשיתי איקס")

לא הייתי מונעת אוכל ושתיה או משהו בסיסי כי זה יכול לקחת גם יומיים, אבל כן הייתי מתעקשת לפני משהו שהוא לא בסיסי לשמוע את הסליחה.

מצד שני, גם לא הייתי הופכת את זה למשהו עם כעס ואישי, או העלבויות ועניינים כי זה רק יהפוך את הסיטואציה למפלצת, פשוט בענייניות - כמו אם הוא לא התקלח, או שכח לשים גרביים - לא ביקשת סליחה, תבקש. 

אני חושבתתקומה

שמושגי הזמן של ילדים הם קצת שונים משלנו.

זה נכון שהם זוכרים מה קרה, אבל "לגרור" מקרה במשך יומיים, זה לא בהכרח נכון...

ילד מבחינתו כבר עבר והתקדם הלאה, וזה קצת להישאר על מקרה יותר מידי זמן לגיל הזה.

אנחנו אף פעם לא מגיעים ליומייםכורסא ירוקה

אבל אני ממש ממש מאמינה בקריטיות של היכולת להכיר בטעות שלך מול עצמך ומול אחרים. גדלתי עם אחים שחלקם היו ילדים טובים טובים טובים ומדי פעם כשהתפלק להם משהו לא טוב הם מאד התקשו לבקש סליחה/להודות בטעות ולא רק מול אחרים, בכללי הם היו כל כך רגילים להיות ילדים בסדר גמור שממש לא הצליחו להכיל שעשו משהו לא בסדר, וקצת התנהגו כמו שהפותחת מתארת. בגלל שזה לא קרה כל הזמן, ורוב הזמן הם היו בסדר פשוט העבירו להם את זה, ועם השנים ממש הרגשתי איך הם בונים לעצמם חומה של חוסר מודעות עצמית רק כדי לעולם לא להיות טועים. והיום כמבוגרים - הם אף פעם לא אלה שלא בסדר, תמיד הם לא התכוונו, לא שמעת נכון, בשפה ההלכתית הביטוי הזה לגיטימי, לא הבנת אותם, או אלף ואחת תירוצים אחרים אבל בסופו של דבר הם לעולם לא מצליחים להודות בטעות שלהם, להתנצל גם אם אמרו משהו לא מתקבל על הדעת ולהכיר בזה שלפעמים הם לא בסדר.

נכון, זה תיאור קיצוני, אבל במציאות זה לא כזה קיצוני, כי גם היום הם אנשים בסדר גמור עם חיי חברה עשירים שרק מדי פעם יוצא להם כזה דבר אז כמו פעם - אנשים מרימים גבה ומחליקים להם. מה בגיל 30 תריבי עם אחיך על משפט אחד שהוא אמר?!

אבל ילד בן 6 שבוכה חצי שעה שהוא לא מסוגל לבקש סליחה - בדיוק ככה זה התחיל.. 

אניתקומה

לא חולקת על הצורך של להכיר בטעות

לא בטוחה שהדרך היא בלהכריח לבקש סליחה ולהתעכב על זה כל כך הרבה זמן.

יש כל מיני דרכים לחנך, ולפעמים גם נבחר דרכים שונות בסיטואציות מסויימות ולא תמיד נפעל בדיוק אותו הדבר.

בעיניי צריך לסגור סיטואציות עם ילדים בטווח הזמן המיידי, ולא למשוך את זה, גם לא לערב.

לדבר באופן כללי? זה אפשר.

יכול להיות שיקרה משהו בבוקר, ואחליט במודע לדבר אחרי צהריים. אבל זה אז זה לא יהיה כדרישה ותנאי מה לעשות עכשיו, אלא כהסבר ושיח בינינו. 

טוב אני רואה את זה אחרתכורסא ירוקה

מנסה לחשוב על עצמי בתור ילדה יותר קטנה מ6 גם, זה נותן לי איזשהי אינדיקציה, איך הרגשתי לגבי דברים או איך חשבתי עליהם. יצא לי בתור ילדה לקבל עונש על מעשים אחרי כמה שעות ואפילו אחרי שבוע (מעשה שנעשה בשבת והמענה היה בשבת אחר כך כשבסיטואציה דומה  לא התאפשר לי הדבר שבגללו התנהגתי לא בסדר) וכל עוד זה נאמר בהקשר של המעשה "עשית x ולכן זה לא מתאים ש-y" גם כשזו ממש לא היתה השלכה של המעשה שלי (נגיד לא קיבלתי ממתק כי התחצפתי), זה משהו שהבנתי וקיבלתי.

אני חושבת שילדים מסוגלים להכיל יותר ממה שמייחסים להם היום.

ברור שבמצב אידיאלי עדיף לסגור את הנושא באופן מיידי, בתוצאה למעשה, וכו וכו וכו.

בפועל דברים מורכבים יותר ובעיניי יותר חשוב שהילד מבין שהדברים נעשים מתוך שיקול דעת ולא מתוך כעס רגעי של ההורה ושיש משמעות למעשים שלו מאשר שהמענה ניתן באופן מיידי למשל.

ובסופו של דבר, האמת, זה גם מאד מאד קשור לאופי של הילד, והורים הרבה פעמים מבינים אינטואיטיבית מה יותר נכון מול הילד הספציפי, לא משנה מה יותר נכון לפי הספר.. 

אני לאתקומה

כותבת באופן אמורפי

אני כותבת מניסיון שלנו

אצלנו ראיתי שאין טעם "לגרור" דברים.

זה לא קשור לשאלה כמה הילד שלי יכול להכיל

זה קשור לבשלות של ילד

אני לא אעשה לילדים שלי הנחות בהתנהגות

אבל אני פשוט אומרת, שהרבה פעמים לנו כהורים משהו נראה מאוד מובן מאליו, והילדים בכלל כבר שוכחים מזה.

זה קשור גם לתפיסה שלרוב יש מניע לילד אם הוא מתנהג בצורה מסויימת, מצד אחד לא תמיד יעיל לדבר באותו רגע, מצד שני, לגרור את התנאים הלאה, זה גם לא נכון.

אני אעדיף בזמן אמת להגיב במשפט קצר וחותך

ואם אראה שיש צורך, אדבר על זה גם בזמן רגוע אחרי זה. הם ייזכרו

אבל כל שפת התנאים, והחובה בהקשר לבקשת סליחה, בעיניי לא מתאימה לאורך זמן ולא יעילה

בנוסףתקומה

יש משהו לא הוגן או מלחיץ, להחזיק ילד באוויר בציפייה לעונש.

מאוד קשה בעיניי להתנהל ככה.

ילד שיודע שאם הוא עשה משהו לא בסדר, יכול לחכות עכשיו שבוע בשביל עונש, יוצר תחושת לחץ ממש גדולה.

הרבה יותר הוגן ונכון, לסגור אירועים, ולא להחזיק את הילד בפחד מה יהיה העונש ומתי הוא יהיה.

לצד זה שחשוב לחנך ללקיחת אחריות, בעיניי חשוב לא פחות לדעת להעביר הלאה לפעמים, ולא לנטור.

לגבי ההתחלהכורסא ירוקה
נראה לי שזה באמת כנראה ענין של אופי. אצלנו אני רואה שדוקא שיחה רגועה מאוחרת יותר מתקבלת יותר בקלות, כולל הדרישה לבקש סליחה שבלהט האירוע לפעמים הילד מתקשה לבקש אבל אחרי כמה שעות הוא יותר נינוח להכיר במה שעשה, להבין את הצד השני ולמה מה שעשה היה לא בסדר.

לגבי העונשים, זה לא ששבוע הילד "מחכה לגזר דין", אלא באותו רגע אומרים לו בזמן איקס יקרה ככה (בקניות הבאות לא תוכל להצטרף, בארוחת הערב לא תקבל את הממתק או כל דבר אחר) ואז גם אם היישום קורה לאחר זמן, פשוט מזכירים לו ברוגע ובשקט ובזה זה נגמר. זה לא הופך לאיזו עננה שמסתובבת לו מעל הראש 

אז אנחנותקומה

כנראה לא לגמרי מצליחות להבין אחת את השנייה

או שההבדל הוא על הטרמינולוגיה של דרישה.

כי גם אני חושבת ששיחה רגועה מאוחרת יכולה להיות אפקטיבית יותר ונכונה יותר

פשוט להציב תנאי של "תבקש סליחה אחרת לא תוכל לעשות א,ב,ג" זה לא נכון בעיניי

זה מכניס את הילד למלכוד, וזה לא מה שמוביל אותו להבנה על הטעות

שיחות אצלנו יהיו יותר בכיוון של:

- דיבור על מה שהיה

- אתה מבין למה זה לא בסדר? / לא נעים / פוגע?

ואז אם זה באמת נעשה בצורה טובה הילד יבין מעצמו.

ואז השאלה תהיה

אז אני חושבת שצריך לבקש סליחה, מה אתה אומר?

ולרוב זה כבר יהיה כן, אם הוא באמת הבין.

אבל אם הוא לא הבין, גם אם אכריח אותו לבקש סליחה, זה לא מה שיגרום לו להבין.

נראה לי בעצם הבחבוש שלי זה כי סליחה מגיע רק אחרי הבנה בעיניי, ולכן אין טעם להכריח לבקש סליחה סתם ככה

אולי זה באמת סמנטיקהכורסא ירוקה

השיחות הרגועות הן הכי מועילות, וכן אני מתעקשת על הסליחה אבל לא ראיתי סיטואציה שבה יש שיחה טובה והבנה של הילד ועדיין הוא לא מוכן לבקש סליחה.

אולי את צודקת והשיחה זה העיקר, כל עוד הילד לא רק מקשיב ומנסה להצטדק אלא אקטיבית מביע הבנה לעובדה שהוא היה לא בסדר.

למרות שעדיין יש משמעות בעיניי, גם אם סימבולית,,לבקשה של הסליחה ממי שנפגע. כאילו, יכול להיות שהילד שפגע הבין והפנים, הכל טוב, אבל הילד שנפדע הוא גם צד פה, הוא גם בנאדם, ומגיע לו גם לעשות קלוז'ר למה שקרה ולא רק שהשני יבין. גם אם הוא מבין אז למה ככ בעיה לבוא לנפגע ולתת תוקף לפגיעה שלו?

האמת לא זוכרת כמעט סיטואציהטרכיאדה

שהענשתי ילדים. ענישה היא דרך מאד מאד בעייתית לחנך, בטח אם זה כדרך חיים.

ברור שיוצא שאני כועסת/גוערת/מעירה/מסבירה

אבל להעניש? לא יודעת, לא זכור לי שיצא לי.

גם לי לא יוצא הרבהכורסא ירוקה

אבל כשצריך לדעתי אני עושה את זה. אולי זה גם תלוי מה את מגדירה עונש, אבל גם אם לא,  אם זה עובד אצלכם ואף פעם אין צורך בענישה - נהדר..

מניחה שגם ההודעה השניה שלך מכוונת אליי - זה בסדר גמור שזו הגישה שלך, הגישה שלי שונה, ואני רואה שזה מה שנכון לעשות אצלנו.

גם לא יודעת מה את מדמיינת, זה לא שאני לוקחת יום ויושבת עם הילד בחדר עד שיסכים לומר סליחה, אבל כן מדברת, מוודאת הבנה גם אם הוא לא מסכים להודות בזה, ואם הוא מבקש משהו אקסטרה, אז כן אסרב עד שיאמר סליחה.

בעיניי זה גם לפעמים עוזר להם לרדת מהעץ 

חינוך זה תהליךטרכיאדה

גם אם חשוב לך מאד בקשת סליחה והכרה בטעות, התעקשות על כך לא תוביל למקום הזה!

הוא בן 6 בסך הכל, יש לו מספיק שנים ללמוד להכיר בטעות ולבקש סליחה, להתעקש

ולהתווכח ולעמוד על כך במשך שעות, בודאי לא יוביל לתוצאה המבוקשת.

לאט לאט, בנועם, בדיבורים ולא בוויכוחים ובטח לא בעונשים- זה יגיע

עריכה, הגבתי לפותחת.קודם כל יפה מאוד שלא כעסתנעומית

ואת מפעילה שיקול דעת עכשיו.

אני חושבת שיש הרבה דרכים לבקש סליחה, אפשר לבקש סליחה ואפשר להגיד לו: ''לאחותך היה לא נעים לפני כן, תעשה משהו שנעים לה, לדוג' תביא לב את הספר/ אוכל/ משחק שהיא אוהבת, תשיר לה שיר מצחיק, תעזור לי לגרוב לה גרביים/ להחליף טיטול''

הוא בעצם עושה מעשה כהכרה על זה שעשה משהו לא נעים, אבל לא מבקש סליחה באופן חיצוני ומעושה.

ולומד שהוא יכול בפועל לתקן טעויות ואיך.

ואת גם נותנת לו דוגמאות, אז הוא יכול לבחור. ו

לילד בן 6oo

אין מספיק שיקול דעת ושליטה עצמית 

בעיניי הסיטואציה שתוארה תקינה לחלוטין לגיל 6

כשילד אומר שהוא יכול לזרוק גם עלי או מושך בחצאית

אני לא אראה בזה חוצפה אלא מעשה שובבות/ תגובה של ילד קטן

גם ילדים גדולים יותר וגם מבוגרים

לא מגיבים תמיד בצורה אופטימלית  ולפעמים מגיבים בצורה גרועה

ככה שכדאי לקחת תגובות גרועות בחשבון מראש

בסיטואציה כשהילד עושה מעשה בעייתי

אני מבקשת להפסיק בצורה קצרה וברורה

אם יש צורך חוזרת שוב

וגם פעם שלישית

אם הילד מגיב תגובות פחות טובות לרוב אני לא אתייחס

רק אם זה משהו חריג וגם אז אני אגיב בקצרה שזה לא מתאים

בעיניי כבוד מקבלים

לא דורשים

כשהילד גדל הוא לומד לדבר בכבוד

לא בגלל שמישהו דורש אלא בגלל ששיקול הדעת והשליטה העצמית מתפתחים וגם הוא מקבל דוגמא אישית

כי אנחנו ההורים מדברים בכבוד אחד לשני ולילדים

לגבי בקשת סליחה

אני לא דורשת

אולי לפעמים מציעה לילד לבקש סליחה מאחיו (אני לא צריכה לעצמי בקשות סליחה)

לא כדאי להיכנס למאבקים על בקשת סליחה

זה לא יעיל לכלום וגם פוגע בהובלה ההורית

לא הבנתי מה ההקשר שעשיתהמקורית

בין האוכל שהוא ביקש לזה שנוא לא ביקש סליחה

בעיניי אסור לקשור בין דברים כאלה וזה לא נכון גם כי זה עלול ליצור יותר אנטי. לילד רעב נותנים לאכול לדעתי בלי קשר לאם ביקש או לא ביקש סליחה, וזה לא כמו ממתק לפינוק נניח

אגב, ילדים רעבים/ עייפים בהחלט יכולים יותר להציק אז הפוך - במקום להתעקש על סליחה, ללכת אחורה ולהבין איזה מנגנון הופעל אצלו שהוא התנהג ככה. זה יכול להיות בהחלט רעב/ עייפות/ הצפה רגשית מכעס או רצון בתשומת לב

נשמע שבאמת בנקודת הזמן הזו הוא לא היה מסוגלמתואמת

לבקש סליחה.

זו מיומנות שתלויה במצב רוח, בסופו של דבר, אפילו אצל מבוגרים... ובטח שאצל ילדים בגיל הזה.

טוב שדיברת אליו בנחת, זה חשוב, אבל נראה לי שנכון יותר היה לומר לו: "אני מבינה שעכשיו קשה לך לבקש סליחה, אבל אני בטוחה שבתוך הלב שלך אתה באמת מצטער על מה שאמרת, ולכן אני אסתכל על זה כאילו ביקשת סליחה." ואז לתת לו לאכול ולשתות, כי זה באמת יכול להרגיע...

זכורים לי מקרים שילדים באו אליי אחרי כמה זמן, כשנרגעו, ואז פתאום ביקשו סליחה... אז גם זה דבר שיכול לקרות.

בהצלחה, יקרה❤️

יש סיפור מקסים של אמונה אלון - "איך מבקשים סליחה"תהילה 4
בעיני משקף מאד יםה את הקושי של בקשת הסליחה מצד הילד הפוגע ואת הרווחה כאשר מצליחים.

יכול להיות שאולי אן תספרי לו את זה ותעשו דיון סביב הסיפור על הילד ולא עליו זה יוכל לתת כלים לפעמים הבאות 

מה זה סליחה?אפונהאחרונה

אם סליחה היא תשלום שצריך לתת לצד הנפגע תמורת הפגיעה שפגענו בו -

אז את צודקת.

פגעת - תשלם.

בעיני זה פספוס מהות של הסליחה.

(ולפעמים הילדים בעצמם מציפים את זה - "לא סולח!")

סליחה זה רגש

כמו הודיה

וככל שאנחנו מחנכים את הילדים לנפק "סליחה" ו"תודה" לפי דרישה - ככה החיבור שלהם לתחושות האלה ילך ויתרופף.

נכון שאנחנו צריכים גם לחברת את הילדים, ולהשתמש במילים כאלה בין השאר כקוד נימוסין, אבל לשים לב על מה אנחנו שמים את הדגש.

ילד בריא וטוב רוצה להיטיב, רוצה לפייס אם פגע. ואם זה לא המצב כנראה שחסר לו חלק בפאזל (לא מבין את האירוע, מרגיש פגיעות ואשמה שגדולים עליו, מגננות מכל מיני סוגים) ואם נטפל במה שצריך הסליחה תעלה מבפנים.

ואיך כן לעודד את הילד לתקשר את הסליחה? מצא חן בעיני - כמעט בטוחה ששמעתי מרותי דריאל - "אם אתה מרגיש שיש לך סליחה על קצה הלשון - אתה יכול לגלגל אותה החוצה".

תינוק בן חודשיים עם חום 37.8 צורח מלא ומצונןמולהבולה

ממש מסכן,בוכה איתו

כמובן שאלך לרופא היום

אני יודעת שזה לא נחשב חום אבל רק נובימול מרגיע אותו

שולחים למיון על חום בגיל הזה?

כשהבן שלי היה חולה בגיל חודשייםהשם שלי

לא שלחו למיון.

הלכתי איתו לרופאה, ואחרי כמה ימים שעדיין לא עבר לקחתי אותו שוב.

היה זמן שהוא לא הסכים לינוק, ואז טפטפתי לו חלב לפה, כדי שלא יתייבש, וב"ה הוא חזר לאכול.

אם זה היה ממשיך יותר זמן, היה צריך לבדוק את זה.

זהו אני כבר לא זוכרת מה היה עם הגדולים יותרמולהבולה

יש לי תור ראשוני שקבעתי ממזמן והייתי אמורה ללכת כדי לבדוק את הסיפור עם המרפס... על הדרך אבקש לבדוק אותו כמובן

העניין הוא שאני מרגישה גודש מטורףמולהבולהאחרונה
אבל הטיפולים שלו רטובים והוא אוכל הרבה הרבה פחות מהרגיל 
ירידה מפרוזק אחרי חצי שנהאמאל7עה

חברות יקרות. חוויתי דיכאון וחרדה ולקחתי פרוזק. 40 מג למשך חצי שנה. ב"ה מרגישה הרבה יותר טוב. וחושבת לרדת מזה.. כמובן שאתייעץ עם הפסיכיאטרית שלי. אבל תוהה מי מכן עברה את המסע וירדה בהצלחה מפרוזק.

3 שאלות...

1. איך ירדת... מה משך התקופה שירדת..?

2. איך הרגשת בתקופת הירידה מהכדור?

3. האם חזר לך החרדה והדיכאון לאחר תקופת ההסתגלות ללא הכדורים

מחכה לתגובות!!אמאל7עה
אני רק חיבוק גדול מאד! אלופה שאת!!! שיהיה בהצלחהאמהלה

על הדרך מקפיצה

לא מכירה, אבל מאחלת לך הצלחה רבהדיאט ספרייט
וסייעתא דשמיא בתהליך 
אניooאחרונה

לקחתי משהו אחר לחרדה במשך כמה חודשים והפסקתי

עם הזמן החרדה הפכה להיסטוריה ולא חזרה שוב

בעבר גם חוויתי דיכאון קל בלי טיפול תרופתי

גם הוא שייך להיסטוריה ולא מופיע יותר

בעיניי הדברים שצריך לטפל בהם לפני שמפסיקים לקחת תרופה:

1. בטריגר לחרדה/ דיכאון

אם הטריגר נשאר זה כנראה יחזור

2. מעבר לטריגר יש את סביבת החיים שאיפשרה לחרדה/ דיכאון להתפרץ

דברים/ הרגלים/ סביבה/ אנשים שגרמו לחיים להיות לחוצים/ מלחיצים/ מדכאים

אם לא משנים את הדברים הללו

הסיכוי שהדיכאון/ חרדה יחזרו גבוה

3. לחרדה ולדיכאון יש תסמינים

חלקם נפשיים וחלקם פיזיים

צריך ללמוד לתת מענה להם

כי הם כנראה יגיעו בהמשך

בלי קשר לטריגרים/ שינוי בסביבת החיים

לתסמינים יש חיים בפני עצמם

והופעה שלהם בחיים יכולה להיות טריגר בפני עצמו להתפרצות מחודשת של דיכאון/ חרדה

4. הבנה שכנראה יגיעו עליות ומורדות

לא לפחד מהם

ללמוד לזרום איתם

5. להאמין שאפשר לנצח את הדיכאון והחרדה

שאפשר לחיות בלעדיהם אם פועלים נכון

איך אתן מאחסנות מטפחות?מחפשתהמלצה

לובשות עבות וריבוע ככה שזה תמיד נראה בלאגן..

רעיונות ותמונות יתקבלו בברכה!

לי יש כוורתכנה שנטעה

של ריבועים קטנים ואני מגלגלת לבפנים את המטפחות. ממש קליל לסידור (סתם לגלגל ולתקוע) ונראה מסודר כי איך לא

כמו הכוורת שיש בקמיליון?נפש חיה.
לא יודעת מה יש בקמיליוןכנה שנטעה
אבל זה פשוט כוורת עם ריבועים קטנים נגיד של 15 ס''מ לאחד, יכול להיכנס באחד גם שתי מטפחות אצלי אבל אפשר בטח למצוא בכל מיני גדלים
רעיון יפה, אהבתי. אאמץ ברשותך...ממתקית
אצלי הכנתי מתלה מדופן של מיטת תינוק ישנהטארקו

ואז אני תולה על זה

זה לא סופר מסודר אבל זה נוח לי וקל ונראה יפה בעיני

כל אופציה שדורשת קיפןל/גלגול לא החזיקה לי

במגירה, מקופלות ועומדות אחת ליד השניההשקט הזה
ככה שאני פותחת את המגירה ויכולה לראות את כל המטפחות
כנלשירה_11

מדפדפת להנאתי

הכי נוח שמצאתי 

במדף בארוןהשם שלי

מחולק לערימות: מטפחות של שבת, מטפחות צבעוניות, מטפחות חלקות, ומטפחות שאני פחות משתמשת.

לי נח ככה, אבל אולי אם היו לי יותר מטפחות זה כבר לא היה נח.

יש לי משהו כזהניגון של הלב

לא מסודר במיוחד אבל נוח מאוד

גם לי יש כזהחנוקה

אבל האמת לאחרונה מרגישה צריך למצוא פתרון אחר.

זה ממש מבולגן בעין ו'שמן' ומלא פעמים אני לא מוצאת מטפחת על המתלה

לי יש מגירון של 4 מגירותשלומית.

שם זה מחולק ל4 קטגוריות שונות.

וכן, יש לי הרבה...

במגירות רחבות יחסית ושטוחותבאתי מפעםאחרונה
מקפלת את המטפחת ואז מגלגלת צפוף, זה גם שומר שהיא לא תתקמט, גם יש יותר מקום אחסון וגם רואים את כל המטפחות מלמעלה מסודר. 
חגיגת יומהולדת לילדים (טריגר אובדן הריון)shiran30005

המתוקים שלי חוגגים תיכף חלאקה + גיל שנתיים. הבת יומיים לפני טו בשבט והבן חלאקה גיל 3 יומיים אחרי טו בשבט.

בעלי מאוד רוצה לשבת עם המשפחה המורחבת (אחים אחיות סבתות גדולות) ולחגוג להם יחד בטו בשבט. זה גם הזמן שכולם בבית בד"כ.

אבל אני לא מוכנה. רוצה לעשות משהו משפחתי מצומצם וזהו.

מה המניע שלי? בטו בשבט בדיוק לפני 16 שנים ילדתי את הבת הבכורה בלידה שקטה. ממש בליל טו בשבט. הקטנים נולדו בתאריך סימבולי צמוד ממש לטו בשבט ולא עשינו כלום.

הימים האלה בשבילי זה סוג של אבל ואובדן- ובמקביל כמובן צמיחה והודיה על הקטנים שנולדו.

בקיצור לא מוכנה לעשות להם כלום עכשיו, מה לעשות שקשה לי, לא יכולה להשתחרר מהתאריך הזה ומניחה שזה ילווה אותי עד סוף חיי גם. אף אחד לא מבין אותי ונשארתי בודדה בקטע הזה כי כולם שמו את זה מאחור. כן חוגגת ימי הולדת שלהם אבל בקטנה. לא רוצה לחשוב כרגע על בר/בת מצווה כי יש עוד זמן.

בקיצור להענות לדרישה של בעלי או להקשיב לעצמי ולא לעשות כלום? הוא מגיע ממשפחה שכל דבר חוגגים ועושים עם האחים והאחיות לכן חשוב לו

נכנסתי לסוג של אי נעימות מול בעלי שלא מבין מה אני עדיין תקועה בעבר (ולכו תסבירו לו ...) ומצד שני הוא צודק מה הילדים אשמים, 

היי יקרה חיבוק גדולפרח חדש

3 כיוונים שחשבתי, לא יודעת אם מתאים

גם באמת לא מכירה את הסיטואציה אז אולי הרעיונות שלי לא טובים

1. אולי לחגוג אבל לא ממש בתאריך היום הולדת?

2. לחגוג ביום ולהזכיר במהלך המסיבה מול האורחים את מה שארע לפני 16 שנה ושהתינוקת הזאת שמורה לך בלב עד היום

3. אולי עצם זה שתחגגו את המסיבה יעזור לך להתמודד יותר טוב עם התאריך הזה?

אולי יהיה לך נוח לחגוג חודש אחרי?דיאט ספרייט
אני מכירה הרבה אנשים שחוגגים חלאקה מאוחר כי קשה להם לספר את הילד. 
אני חושבתoo

שזה בסדר להיות באבל גם אחרי שנים ארוכות

גם אותי מלוות תחושות (אחרות לא אובדן) שנים ארוכות ואני נותנת להם מקום

אם בעלך רוצה לחגוג בגדול

אולי שהוא יארגן את המסיבה

אולי השתתפות בה בלי הארגון תהיה יותר קלה

נראה לי שזה בסדר שלפעמים חוגגים אירוע בשביל הילדים/ הבעל ופחות בשביל עצמנו

כמובן שזה גם בסדר לא לחגוג אירוע

(אנחנו עושים יומולדת סימלית גם בגיל 3)

(לנו היתה בר מצווה לילד קצת אחרי ה7 באוקטובר

עשינו את האירוע בלי חשק בכלל

אבל לא ביטלנו בגלל הציפייה של הילד

בסוף היה אירוע טוב למרות שהגעתי אליו שאני פיזית לא מרגישה טוב בגלל חרדות

ושמחתי שלא ביטלנו אותו)

אני חושבת שמה שנכון זהבורות המים

א. נשמע שהרגש שלך לא מקבל מספיק מקום

הוא צריך שיראו אותו שיבינו ללב הכואב הזה שיחבקו אותו ..נמשע שאת מנסה להשתיק את הלב..כי ככה נדמה לך משצפים ממך

שנו כבר עבר זמן אז ,...

ונשמע לי שאולי הלב צריך שם מקום יותר להביע את מה משרגיש גם היום אחרי כל השנים

ושזה יתקבל באהבה ובחיבוק ..אולי ללכת אפילו חד פעמי לטיםול שיקשיבו למקום הזה זה לפעמים משחרר.. או לשבת עם חברה לבקש לשתף

או עם עצמך..לכתוב...לבכות את זה ..

ב. מעשית - בוודאי לחגוג להם צריך גם נפרדות מול הילדים - בלי קשר למה שאת מרגישה..

רק מה

לא חייב באותו היום שמאוד רגיש

לא חקרה כלום אם ץבחרו תאריך אחר קצת לפני או קצת אחרי

לגיל שנתיים אני אישית חוגגת בבית רק עם המשפחה המצומצמת ברמת המתנה קטנה ועוגה קנויה ובלון העיקר לרקוד לה ולשמח אותה בפשטות

וגיל 3 היתי עושה חלאקה

גם חלאקה אפשר פשוט יחסית

אבל כן חגיגי וכן עם הזבא וסבתא ומי שחשוב לכם

אבל הניתוק מאותו היום ובעיקר הלתת לעצמך מקום גם בלי קשר לזה אולי ישקיט קצת את הרגיושת הספציפית

יקרה❤️מתואמת

נשמע לי שכדאי לך כבר עכשיו לנסות לעבד את התחושות הקשות של האבל, עוד לפני שתגיעי לבר-בת מצווה, שהם אירועים בלתי נמנעים (וגם הילדים יהיו זקוקים להם).

לא יודעת אם כדאי שתעשי את זאת באירוע כזה, שיפיל אותך לתוך המים, אבל כן כדאי כבר עכשיו להתחיל בתהליך, ואולי כן להצליח לחגוג להם עכשיו ברמה זו או אחרת.

היית בטיפול סביב האובדן?

(משתפת מהמקום שלי, אף שזה שונה: הבת הבכורה שלי נולדה כמעט בדיוק שלוש שנים אחרי הולדת אחותי, שנפטרה בגיל חצי שנה. בעיניי וגם בעיני הוריי זו הייתה נחמה גדולה... אני חושבת שזה בזכות תהליך שחרור שעשינו מול התינוקת שנפטרה. היה לנו קל יותר, כי היא הייתה תינוקת מיוחדת, ובעצם הולדתה היה סוג של אבל. אבל עדיין...)

הרבה כוחות, יקרה❤️

כמה מחשבותמקרמה

קודם כל חיבוק גדול

אני לא מדברת מנסיון

ואני מטבעי שכלתנית יותר

אבל בכל מקרה אני מאמינה שאבל והתמודגות עם אובדן זה מאוד אינדיבידואלי

אז בסוף זה מה שנכון לך

1. אני לא חסידה גדולה של טקסים

וחלקה בסוף זה טקס... אין חובה שכזו

2. מעט מאוד תאריכים הם קדושים בעיני... וגם תאריך יומולדת הוא לא קודש, הוא הזדמנות (ואני אגיד בעדינות שגם אזכרות)

3. אני חושבת שחשוב להקשיב לעצמך, לרגשות שלך, למה שאת מסוגלת ולהיות רחומה וסלחנית כלפי עצמך, שיפוטיות היא רעה חולה גם כשהיא מופנת פנימה

4.(מקווה שאני אצליח להעבירהאת הנקודה הזאת)

אני מאמינה שהחיים חזקים יותר מהמוות

אם זה ביצר החיים על האבל או ששמחתם של אנשים החיים קודמת לזכרם של המתים

ולשם צריך לשאוף

יש פה את בעלך ואת ילדי היומולדת וצריך בזהירות למצוא את האיזון לתת מקום לרגשות שלך אבל במקביל גם לא לדחוק אותם הצידה

16 שנה זה תהליך ארוך

אבל יום יבוא ויהיו בתאריך הזה גם בר מצווה ובת ממווה ואני חוששת שמה שלא קאה ב16 שנה לא יקרה גם בעוד עשור

ובסוף בסוף בסוף

את כותבת בעצמך שאת לא מצליחה להשתחרר

ואולי כדאי לראות איך אפשר לעבור תהליך של אבל ולדעת לחיות לצד הכאב

הלוואי וירבו השמחות במעונכם

והבית יהיה מלא חיים ובשורות טובות

חיבוק ❤️רוני 1234
גם אני עברתי לידה שקטה לפני 11 שנה.

אני חושבת שיש פה עניין של בחירה אם לשחרר את האבל או לאחוז בו כל כך הרבה שנים. במיוחד שמעורבים פה ילדים ואולי הם משלמים או ישלמו בעתיד מחיר מסוים.

אפשר לתעל את הזיכרון והרגש לכיוונים אחרים, למשל להקים גמ"ח לזכרה או כל דבר אחר שאת מתחברת אליו. אולי ללכת לטיפול שיעזור לך

(ניסיתי לכתוב בעדינות, סליחה אם לא הצליח לי. אני מרשה לעצמי לכתוב רק כי עברתי את זה בעצמי)

יקרה, כותבת מאכפתיות מקווה שלא פוגעתמתיכון ועד מעון
עבר עריכה על ידי מתיכון ועד מעון בתאריך ל' בכסלו תשפ"ו 21:45

מבינה לגמרי את הכאב, עברתי גם אובדן הריון. אני חושבת שזו בהחלט חוויה שמלווה לאורך החיים אבל זה שמשהו מלווה לא אומר שהוא פוגע ברמה משתקת שלא מאפשרת שום דבר חגיגה באיזור התאריך. את כותבת שמרגישה נשארת לבד.

קושי שפוגע בך ולא מתקדם 16 שנים מצריך רמה מסוימת של טיפול, של עיבוד ממליצה ממש לעשות את זה עבורך ולטובתך 

מסכימה בהחלטאפונהאחרונה

ומוסיפה שבעיני זה בסדר שכולם שוכחים..

(גם אנחנו לא זכינו לגדל את אחד מילדינו)

אין להם שום חיבור וקשר עם הילד הזה

הזיכרון שלו הוא רק בלבבות שלנו.

שירני חיבוק גדולשירה_11

ליבי איתך

דילמה בנושא כואב כל כך

אני הייתי שואלת מה את מרגישה?

אם תחגגי להם מזה אומר? שאת כבר לא עצובה? ששכחת את התינוקת שנולדה?

ולהתעקש להנכיח (בצדק..) את האבל של אותו יום מה ייתן לך להרגיש?

ומה עם הילדים? לא יחגגו ימי הולדת?

זה סתם שאלות שעלו לי

לא פשוט בכלל

❤️❤️❤️❤️

חיבוק גדולתהילה 3>

להקשיב לעצמך שהזמן הזה לא מתאים לך אם זה המצב.

ויחד עם זה אולי בתאריך קצת יותר מוקדם או מאוחר, כשאפשרי לך, לחגוג על הילדים הקיימים ב"ה.

ממה שאני מבינה- זה חריג התחושות שלי?shiran30005

זה לא אמור להיות ככה? שאני יבין באמת אם אני צריכה ללכת ולטפל. כי להבדיל ילד שנפטר כל החיים זה יום של אבל אז למה פה זה שונה? זאת הילדה שלי כל החיים, כל הזמן אני מתפללת אליה, סחבתי אותה 9 חודשים, ילדתי אותה ,מה שונה פה? אולי אני ה"מוזרה" בסיפור שלא מוכנה לשחרר

ולמה זה עדיין קשוח לי למרות שעברו ככ הרבה שנים? יש לי מלא חברות שילדו בזמן שלי וקשה לי מאוד לראות את הבנות שלהם, זה בעיה או שזה "נורמלי" ? 

ב''ה לא איבדתי ילדמתיכון ועד מעון

בחוויה שלי אובדן הריון הוא אחר, אבל בחוויה שלך זה כן דומה.

אני לא יודעת להגיד לך מה עושות משפחות שאיבדו ילד אבל אני חושבת שגם בזה יש שונות ולא כל משפחה נוהגת אותו דבר.

אני מתחברת לשאלות של @תהילה 3>, של מה יקרה אם לא תאחזי כ''כ חזק באובדן, מה המשמעות של זה עבורך?

אני לא חושבת שזו שאלה של נורמלי ולא נורמלי אלא של מאפשר תפקוד ולא מאפשר תפקוד, כרגע נשמע שהאבל לא מאפשר לך לתפקד וזה דבר שכדאי לטפל בו, לבחון אותו לגעת בכאב הזה באופן רגיש ולחשוב אותו, להחליט מה לוקחים הלאה ומה משאירים בעבר

גם אדם שנפטררק טוב!

יום הזיכרון לא חייב להיות יום של אבל.

בשביל זה יש לנו ביהדות הלכות אבלות מאונן, לשבעה, חודש, שנה, אזכרה שנתית. הדרגתיות באבל.

יש משפחות שהופכות את יום הזיכרון ליום אבל שאי אפשר לעשות בו כלום. ויש משפחות שבוחרות בחיים למרות הקושי שוודאי קיים, ועושות משהו לזכרו או לעילוי נשמתו של הנפטר.

כאן אפילו לא ממש היו חיים בעולם הזה. לא שהצער לא קיים. והגיוני שאחרי לידה שקטה יש קושי לקום ולהמשיך הלאה. אבל אם אחרי 16 שנה את עדיין באותו מקום משתק אז בהחלט ממליצה על טיפול.

אני עברתי אובדן של עובר (שהיה בשלב בו יכולתי לבחור בין לידה שקטה לבין גרידה ובחרתי גרידה). זה היה בשלב כשכבר הרגשתי תנועות. וגם הרגשתי כשהן פחתו... כך שזה ממש הרגשה שהיו חיים ונעלמו... התקופה שאחרי היתה קשה. לקח זמן לחזור לעצמי. לי אישית עזר כן לדבר על זה ולשתף אנשים שקרובים אלי ולספר את הסיפור והשתלשלות הדברים. אחרי זה ילדתי עוד 2 ילדים אחד צמוד לתאריך הגרידה ואחד צמוד לתל"מ של ההריון שנפל. ומרגישה שהתאריכים האלה הם דווקא סמליים ומשמחים אותי שיצאו ככה כי בזמן שלא זכיתי להביא חיים, היה תיקון וקיבלתי מתנה (וד"א הילדה שנולדה אחרי הגרידה שהיא ילדה מהממת! לא היתה נולדת ללא אותה הפלה. אז זו גם דרך להסתכל...)

ממליצה גם על הספר 'כחלום יעוף' של הרב אברהם סתיו.

לאבד בתתהילה 3>

כמעט, זה דבר שב"ה לא חויתי (חויתי אובדן קרוב אחר) אבל ממי שמכירה שחווה זה אובדן קשה ממש.

בכל מקרה אני לא חושבת שאת צריכה להשוות את עצמך לאחרים, אלא להיות קשובה לעצמך.

אם *לך* קשה שזה עדיין כל כך משפיע עלייך, אפשר לנסות לטפל בזה, אבל באופן כללי אובדן זה דבר קשה וכואב וזה טבעי.

אני לא יודעת מה "נחשב נורמלי"רוני 1234

אבל יודעת שאצלי התחושות שונות לגמרי…

לדעתי אין מה להשוות עובר שאף פעם לא "הכרתי" לילד שממש גידלתי אותו.

הייתי מתחילה מלחשוב האם הקושי לשחרר מגיע אצלך ממקום יותר רגשי או יותר שכלי (כמו מין מחויבות מוסרית כלפי הילדה).

את כמובן לא צריכה לענות על גבי הפורום…

את כותבתאמאשוני

שאת היחידה שנשארה להחזיק את הזיכרון, השאר המשיכו הלאה.

אולי במובן מסויים חלק מחוסר היכולת לחגוג ימי הולדת,

נובע מתחושה שאם חוגגים= השארנו מאחור לגמרי את האובדן?

כי אם כך את מרגישה (אפילו אם זה רק במובן מסויים..)

אז מאוד מובן למה את מתקשה לשחרר ולחגוג.

אז אולי אפשר אחרת וכן להנכיח באירוע את האובדן? כלומר אפשר גם לשמוח בשמחת הילדים שנולדו ב"ה, וגם לזכור שיש להם אחות גדולה שאיננה.

ואני זוכרת שהלידה של הבת דווקא הכי טלטלה אותך, וזה היה רק לפני שנתיים,

אז הגיוני שעדיין הדיסוננס הזה קשה לך..

כיוון נוסף, אולי אפשר לתעל את האירועים לא לחגיגה רגילה, אלא לעשות משהו ערכי ומיוחד יותר שיעזור לך להכיל את המורכבות.

אולי נסיעה לקברי צדיקים לתפילה וטקס חלאקה או נסיעה לכותל.

מישהי פה עשתה לתינוק פצפון ניתוח בקע מפשעתי?שיישאר חסוי

יש המלצות איפה כדאי לעשות

באיזה ביח..

עשיתי לבן שלי בגיל 4 חודשיםהשם שלי

עשינו בשערי צדק, אצל מנהל מחלקת כירורגית ילדים.

בעיקרון היה באשפוז יום, אבל בגלל שהניתוח היה רק אחרי הצהריים, הוא נשאר ללילה להשתחרר על הבוקר.

ההתאוששות היתה ממש קלה.

מוזמנת לשאול עוד דברים.

תודה! מה העלות של הדבר הזה עם ובלי ביטוחים משלימיםשיישאר חסוי

אני כל כך בורה בכל המערכת....

וגם- מנהל המחלקה- דר ארמון? הוא עשה לכם דרך שרפשיישאר חסוי

או סתם יצא?  

דרך הביטוח של מאוחדת שיאהשם שלי

היתה לנו אפשרות לבחור רופא ללא עלות.

הבחירה ללא עלות, והניתוח עצמו הוא בתשלום?שיישאר חסוי
מכוסה על ידי קופח בכל מקרה? רק עם ביטוח משלים? או עם השתתפות עצמית- וכמה?
אני לא זוכרת בדיוקהשם שליאחרונה

זה היה לפני 6 שנים.

אני חושבת שהיה בלי תשלום בכלל, רק עם התחייבות מהקופה.

ובגלל שהיה לנו את הביטוח הכי גבוה, אז גם יכולנו לבחור רופא.

כירורג ילדים בקופה נתן לנו הפניה לבית חולים.

מחפשת המלצה למכשיר מסאז' מניסיוןוואלה באלה

מפנק, טוב, עדיף לאיזור הגב

מתנה

כרגע פחות משנה התקציב, כשאבין מה הטווח מחירים ניסגר על מחיר.

תודה מראש!

עוקבתשמ"פ
יש לי אקדח עיסוישושנושי

ואנחנו לא משתמשים בו בכלל

קניתי גם מסאז' לעיניים מאין משקפת עם מוזיקה רטט חום ועוד - גם לא משתמשים.

השתמשתי בזה פעמיים שלוש וזהו. 

אוי, נשמע כמו משהו פחות מוצלחוואלה באלה
אמשיך לחשוב על משהו אחר... תודה!
יש ליהמקורית

אבל זה לא בשימוש יומיומי

ואני עוד לט מוצאת לך קישור, אבל הוא מעולה

קטע אני כבר לא מוצאת אותוהמקורית
ראיתי שמכרו בסופרפארם ועוד מקומות. אני לקחתי כמתנה מהעבודה לאחד החגים.

משו דומה - ידית עיסוי. ראיתי שמוכרים בדר גב

הסתכלתי בדר גב באמתוואלה באלה

אחרי מה ששושנושי כתבה חשבתי אולי על משהו כזה

חגורת עיסוי רטט לגב BACK VIBRATION | ד"ר גב

אבל בהתחלה ראיתי את זה

מכשיר עיסוי ומסאז אישי PRO | ד"ר גב

זה דומה למה שיש לך?

אני לא מחפשת שיהיה לה לשימוש יומיומי, אבל כן רוצה שיהיה לה שימושי.

חבל לי להשקיע במתנה שתשב במגירה.

זאת מישהי בת 50+ עם כאבי גב שהולכת למסאז'ים מידי פעם (ככה שאני יודעת שהיא בסדר עם מגע)

לכן חשבתי שזה משהו שיכול להתאים לה ולשמח אותה.

קישור בפניםהמקורית

מכשיר עיסוי חשמלי TWIN PRO | ד"ר גב

כזה

רק שאצלי יש לו 3 עיגולי רטט ובלי חימום

יש לי גם חגורת רטט מחממת שהיא גם ממש נחמדה אבל המכשיר בקישור יותר מתאים לגב לדעתי

תודה רבה! עזרת לי מאודוואלה באלה
קניתי בעליאקספרס מכשיר מסאז' לגביעל...
עבר עריכה על ידי יעל... בתאריך א' בטבת תשפ"ו 22:53

היו לי ממש כאבי גב קשים, וזה עזר לי מאד...

מאז זה בקושי בשימוש, אבל זה היה לי מעולה כשהייתי צריכה.

עלה 160 לדעתי

יש לך קישור?יערת דבשאחרונה

אולי יעניין אותך