יכול להיות שהרגשת אשמה כלשהי סביב ההפלה?
הגיוני לחוש אשמה, רוב הנשים חשות אשמה על משהו סביב הפלה, הן חושבות שהן אשמות במשהו ולכן זה קרה.
ברוב המוחלט של המקרים, האישה אינה אשמה בדבר. הפלות קורות כי הן קורות. זה עצוב וכואב, אבל זה קורה בעולם... וככה זה. לפעמים אין סיבה. לפעמים הסיבה היא משהו שקשור לעובר, שכנראה לא היה בשל מספיק להגיע לעולם בצורה המסוימת הזאת.
אין לדעת.
אבל כן, נשים רבות חשות אשמה, לעיתים קשה מנשוא.
אולי חוויה של אשמה מובילה לתחושה שטוב לי לחוש כאב, כי זה מגיע לי? אולי עשיתי משהו רע ומגיע לי לסבול, מגיע לי עונש כי אני אשמה...?
יש גם רגשות כאלה.
כמובן, אינך אשמה בדבר, וודאי שלא מגיע לך לכאוב או לקבל עונש. מספיק שאת עוברת הפלה... הכאבים אינם צריכים להיות לך משהו נוסף על כאב ההפלה.
עוד יכול להיות, שהכאבים מסמלים עבורך חלק מתנליך הפרידה. אולי הפרידה מהעובר שהיה בתוכך קשה עלייך, כואבת מאוד, והכאבים כמו מביעים בגוף את מה שקשה כל כך להביע במילים. מה שמסתובב בפנים הוא כאב גדול, והוא מתבטא בגוף ככאב פיזי, ואולי זה מה שגורם לתחושת הקלה.
בשני המקרים, אני מציעה למצוא מילים לכאב הפנימי/לאשמה ולרגשות נוספים, למצוא מישהו שיבין ויכיל את כאבייך באופן מילולי, וכך יתאפשר לך גם לתת פשר לתחושות הגופניות והרגשיות, לא דרך כאב פיזי.
חיבוק חם, וירטואלי ומילולי לחלוטין, אבל מאוד עם כוונה מהלב.