לא, זה לא אמיתי!אמאשוני
שנה שעברה היה לי ילד אחד בביה"ס והיה לו הרבה פחות שיעורי זום!
היה סדר יום מהמם
9:00 שיעור
11:00 חברותא בטלפון עם מי שבוחר
משימות רשות לאורך היום (הצגות/ ציור/ דגם של משהו שקשור ללימוד)
14:00 שיעור אחר"צ
ומלא פרסים ועידוד

הפעם שבוע אחרי תחילת הלימודים:
2 ילדים בגילאי ביה"ס כל אחד בפלטפורמה אחרת
לגדול רצף מערכת מלא כולל שיעורי בית ודפי עבודה שלא תמיד בא לו
לבת בכיתה א' יש שיעור מקוון אחד אבל לימוד רגיל בחוברות (2 עמודים בצלילים מספרים, 2 עמודים בחשבון, משימות נוספות בתיקיות ומשימות כתיבה)
הלו?? מישהו?? הילדה התחילה בית ספר לפני שבוע מתוכו כמה ימי הסתגלות!!!
היא ילדה חכמה וקוראת פיקס ועדיין ההוראות בחוברת לא תמיד ברורות,היא צריכה להתמצא בעמודים החוברות, לתפעל נכון את הציוד בקלמר ועוד המורה שולחת הוראות להורים איך ללמד אותם להחזיק עיפרון ומה כיוון האותיות שיש לכתוב...

מיומנות למידה זה לא משהו שאפשר לרכוש בלימוד מהבית!!
למה יש בית ספר???

ומילא הייתי צריכה להיות רק מורה, יש עוד ילדה בת 3 שצריכה צומי ולנגב לה את הטוסיק
ולהכין ארוחת בוקר וארוחת צהריים

ולהתייחס למשימות של העבודה ולארגן את הבית שבעלי יחזור ונתחלף ואז עוד יום מלא בעבודה עם בוסים מעצבנים שאפילו לא מתחילים להבין את המורכבות.

אה, ושלא נדבר על זה בכלל שאני לא נושמת בגלל ההריון ולא ישנתי חצי לילה בגלל צרבות.

ואני אפילו לא מדברת על הסתגלות מחודשת שתהיה מתישהו אי שם ועל הימים שקדמו לביטול הלימודים שהחוסר וודאות הכניס פה 3 ילדים למצוקה
ועל ילדה בת 3 שלא הצליחה להסתגל לגן ורק צרחה לא רוצה גן ועכשיו היא מאושרת להיות בבית, אבל איך היא תבין שזאת לא תוכנית כבקשתך??

בא לי לעזוב הכל, לצאת לטייל, להנות על הילדים, לתת להם להשתחרר, לעבור למצב טיסה ושיתפוצצו כולם.
וואי וואי וואי. נהיה לי קוצר נשימה רק מלקרואמיואשת******

אין אתן אימהות אלופות!

איך אתן עושות הכל????

נשמע לי רעיון מצוין לעבור למצב טיסה. ממילא יצטרכו שוב לעבור על הכל מחדש אחר כך. לא נראה לי שיהיה אפשר להסתמך על כלום ממה שהם לכאורה "ילמדו" כרגע. לא הייתי דואגת מדי. אחרי החגים....

חיבוק ענק!!!

ולא שזה מנחם אותך אבל בבית הספר שלנו מצב השמירה על ההנחיות הוא אלה -בבאללה ובמצב של 4 אלף נדבקים חדשים ליום השארתי אותן בבית . לא מסוגלת לשלוח ככה. ואין עם מי לדבר המנהלת הפסיקה לענות לטלפונים (!!!!!!)  מההורים שהתלוננו על חוסר הקפדה.

אז בבית הספר שלהן לומדים והן בבית.

דיכאון.

יאווו הוצאת אותן?? איזה מבאס.אורוש3
מובן כמובן. אבל אוף.
אתמול. בינתיים עד סופש.מיואשת******
נראה מה יהיה.... לא יודעת מה לעשות עם הזלזול בהנחיות
אני שחררתיאורוש3
כלומר מה זה שחררתי. אין לי שליטה על מה שקורה בבית הספר. אין לי יכולת טכנית וכלכלית להשאיר בבית. אז פשוט מתפללת לטוב. כרגע המצב פה בסדר גמור. ברור לי שבהתנהלות הנוכחית ברגע שזה יגיע לפה. ואמן שלא. אז המצב יהיה על הפנים. ואז נראה מה נעשה. אבל כרגע מנצלים את זה שניתן לעבוד...
חוצפה שאין כדוגמתהאמאשוני
אין מילים
אולי לצלם ולהעביר באופן אנונימי לפיקוח במשרד הבריאות
פשוט חירפון לא מספיק כולם סובלים מהמצב צפצוף על ההנחיות זה הכי בלתי נסבל
וואי וואי וואיחיים של
ואם הילדה בא' במילא לא מצליחה ללמוד,
אז פשוט קחי אותם וצאי איתם לטייל..
שיוווו טרפת שכזואורוש3
אתם בסגר?
אם לא תצאו לאיזה טבע שומם להתאוורר. אוף מסכנה זאת שבכתה א'. איזו התחלה קשה. מזל שהיא קוראת. אבל ברור שבגיל הזה את חייבת להיות צמודה אליה בלמידה. מציאות הזויה. אולי בגלל שהיא קוראת אפשר לשחרר קצת. להתקדם בקצב שאתם מסוגלים.
חייבת לומר לגבי הרגלי הלמידה שלבן שלי יש מורה מהממת ממש ממש ובכל זאת הייתי צריכה בשנה שעברה להקנות לו את הכל די בעצמי. הוא פשוט צריך פרטני. את ההרגלים ואת הקריאה. מזל שאני מפוקסת עליו. אחרת מצבו היה לא טוב בכלל בכלל. וגם עכשיו הצצתי בחוברת חשבון. חרטט את החיים. הינה המטלה שלי לאחר הצהריים. כל העבודה שלו בכתה פשוט לא טובה. רוצה רק לסיים לא מתאמץ להבין מה לעשות וכו'.
נשמע נורא...בארץ אהבתי
לא חושבת שזה הגיוני בכלל למידה מרחוק בכיתה א'. זה פשוט להפוך את ההורים למורים. והמורים חייבים להשקיע ולשלוח חומרים כדי שיהיה על מה לשלם להם משכורת וזה יחשב להם כימי עבודה, אבל זה פשוט לא מתאים.
אם היא כבר קוראת, הייתי עוזבת לגמרי את המשימות בעברית, והייתי מנסה להתמקד בעבודה על הקניית המיומנויות בחשבון. אם יש זמן גם לעבוד בחוברת אז מעולה, ואם לא, פשוט לראות על מה עובדים ולנסות להכניס את זה בפעילויות בבית (לא זוכרת עם מה מתחילים בכיתה א', אבל אם מדובר למשל על חיבור פשוט, אז אפשר לתת לה לספור ירקות שמוציאים לבישולים ולחבר, להוציא עוגיות לכל האחים - קודם הבנים ואז הבנות, לערוך סכו"ם ולבדוק כמה יוצא ביחד וכו', או מידי פעם לעשות משחקים של חיבור ולהשתמש באצבעות. תכלס השלב הזה חשוב בהפניה ובהבנה של משמעות התרגילים ולא תמיד מגיעים לזה בכיתה בצורה מספיק מוחשית.)
אין לה בעיה עם חומר הלימודאמאשוני
גם בחשבון היא די טובה.
העניין הוא להתרגל לשבת, להכין קלמר, להגיד בזמן שצריך לחדד את העיפרון ולא כשארבעת העפרונות שבורים, להקשיב למורה, לבצע מטלות, להכין ש"ב..
מבחינתי בשביל זה יש בית ספר. במיוחד בכיתה א'.
הכי מצחיק זה דפי צביעה.. יש לה שיעורי בית בהלכה - לצבוע את השער של המחברת. בכיתה זה נחמד והגיוני. אבל בבית?? אני מבינה את הצורך להעלות להן למודעות שיש דבר כזה שיעור הלכה.
אבל בואו לא מדובר על אמצע שנה שרוצים לשמור על איזשהו רצף...
בקושי קלטו שיש שיעורים והפסקות וצלצולים...

הביאו להם דפי עבודה בשחור לבן כשכתוב לצבוע ר בצבע (ואז יש קשקוש) ולצבוע מ בצבע (ואז יש עוד קשקוש)
עכשיו בתור אמא אני מבינה שבמקור היה אמור להיות צבעוני והקשקוש מסמל צבע כלשהו ואני יודעת לפתור את הבלתם ולתת לה לבחור איזה צבע ולסמן ליד הקשקוש וכו'
אבל בחיאת זה תפקיד של המורה להסביר את כל זה לא שלי.
אם הילדה לא מזהה צליל פותח על זה אעבוד איתה בשמחה.
אז שחרריאורוש3
תמשיכו לקרוא, לעבוד בחשבון בנחת, איך ומתי שמתאים לכם.
את ההרגלים היא תצטרך לרכוש כשיהיה בית ספר.
אוף אני מפחדת להיות האמא הזאת שמשחררתאמאשוני
אפילו לא יודעת להסביר למה...
כאילו הרבה פעמים אני לא מסכימה עם משהו מסויים של בית ספר ואני בכל זאת משתפת פעולה כי זה בית ספר...

גם צריכה לחשוב עם עצמי אם זה קשיי הסתגלות או מציאות לא ריאלית.
לכאורה אם הייתי יודעת שככה יהיה הייתי מכינה מאתמול ארוחת בוקר וצהריים,
לא שומרת כלים וקניות לבוקר וכו'
מסמנת לילדה בחוברות מהערב מה מחר היא צריכה לעשות וכד'.

באמת שהתוכן עצמו לא חשוב לי שהם ילמדו אלא *עצם הלימוד*
אבל אולי באמת את בת כיתה א' נשחרר...אין שום הרגל שצריך לשמר.

וגם אני חושבת על המשך השנה, כל השנה הזאת הולכת להיות הפוכה... ככה לפחות מסבירים את הצורך של שמירה על שגרה ולמידה מהבית.
מבינה את השיקולבארץ אהבתי
אני באופן אישי חושבת שמשרד החינוך עדיין לא יודע איך להתמודד עם כל המצב הזה, והשיקולים שלו גם לא תמיד רק לטובת הלמידה של התלמידים. (יש פה גם שיקול שרוצים להחשיב את הימים האלו כימי עבודה של המורים, כדי שלא יצטרכו להשלים. אז הם חייבים להמשיך כאילו ללמד ממש כאילו זה יום לימודים, למרות שמבחינתם התלמידים זה לגמרי לא ריאלי).

בכל מקרה, אני חושבת שיש הבדל גדול בין הרגלי למידה בזמן שיש לימודים, לבין הרגלי למידה בזמן שנמצאים בבית. בחופש הגדול אף אחד לא חושב לצפות שהילדים ישבו כל שעות הבוקר וילמדו. גם ילדים שלומדים יפה כל יום בבית הספר, כשהם בבית זה נראה אחרת, זו דינמיקה אחרת, ולא פה נקנים הרגלי הלמידה.
נכון שבזמן שהוא בעיקרון של לימודים אז כן צריך להקדיש זמן מהבית ללמידה, אבל זה לא צריך להיראות כמו בית ספר כי זה לא בית ספר.
וזו גם הזדמנות ללמוד דברים בצורה אחרת, יותר מוחשית, יותר מהנה.
אז לבן הגדול לא יודעת מה הייתי עושה (אין לי בגיל הזה), אולי אם הייתי חושבת שהדרישות מוגזמות בשבילו הייתי מתייעצת עם המורה ושואלת מה אפשר להוריד ברשותו.
אבל לבת הקטנה ממש לא הייתי מנסה לעמוד בכל הדרישות, היא רק סיימה גן ולא יקרה כלום אם יהיה לה עוד כמה שבועות של 'גן'. אפשר לעבוד איתה בחוברות לפי הקצב שלכם, אבל אין צורך להילחץ אם בסופו של דבר היא יודעת את החומר.
בשנה שעברה כשהבת שלי היתה בכיתה א', כן לימדתי והתקדמתי איתה בחוברת, רק בחשבון כי לקרוא היא כבר ידעה, ולא תמיד עמדנו בקצב של הכיתה, והשקעתי בתרגול של המיומנויות בדרכים יצירתיות ואז כשהגענו לחוברת היא כבר הכירה את הדברים אז קלטה די מהר, וזה היה לנו די מוצלח.
מה שהיא אמרה. יותר טוב משאני הייתי מנסחתאורוש3
הפיסקה האחרונה - כל כך!!! גם בלי לעבור מה שאת עוברת..צמיד זהב
אין לי עדיין ילדים בגיל בית ספרלהתחיל מהתחלה
אבל נשמע שאת בבית איתם.
במצב כזה, פשוט הייתי אומרת לבית הספר שנסתדר לבד.
(למיטב ידיעתי זה לא חובה כל הזום הזה, וגם אם כן לא נראה לי שמישהו יתעסק איתך עכשיו) פשוט עושה להם מן חינוך ביתי. לא יודעת אם את בקטע, אבל אפשר ללמד מלא מהחיים עצמם (גם מתמטיקה) וזה יכול להיות לכם ממש מעצים כמשפחה.
מציעה הצעה: תשבי עם עצמך, תחשבי מה חשוב לך שהם ילמדו כל חודש, תפרטי את זה לשבועות. ותתני להם גם זמנים ליצור ולעבודה עצמית. דווקא ייתכן שתגלי שהם לומדים הרבה יותר טוב.
לקראת החגים אפשר ללמד אותם תכנים משותפים יחד.
נשמע לי שהם יהנו מזה הרבה יותר!
חשוב לי שהם ילמדו לתת אמון במערכתאמאשוני
ואני לא רואה איך זה קורה.
אני איתם בבית עד שבעלי יסיים יום עבודה ויחליף אותי ואז אמורה לצאת לעבודה של 9 שעות.
שנינו עובדים חיוניים ושנינו עובדים משרות מלאות ולשנינו מקומות העבודה מגלים 0 הבנה.
אבל לפחות בשעות שאנחנו בבית שיהיה קצת רגוע..
וואו אפס הבנה? כל כך עצוב ומקומם 😢מיואשת******
איך היית מפרשתאמאשוני
ווטסאפ על הבוקר מתי את באה,
בהמשך מייל משימות לסיים עד סוף שבוע (חמישי היום) ואז עוד ווטסאפ שנשלח המייל
ועוד שניה טלפון למה את מאחרת
ושנקל לגבי אמון במערכתמיואשת******

אני מלמדת את הילדות שלי שאנחנו בחרנו את הבי"ס\אולפנה. ואי לכך ובהתאם לזאת כמו שאומרים, אנחנו נעמוד בכלליהם גם אם לא תמיד אנחנו אוהבים אותם או חושבים שהם בהכרח הטובים ביותר. זה המוסד שבחרנו ואם אנחנו רוצים להיות בו נצטרך לעמוד בכלליו. 

זה לא סותר את זה שלפעמים יש לנו ביקורת, לפעמים אנחנו משמיעים אותה, לפעמים הם חוזרים הביתה עם תלונה, אנחנו מקשיבים, לפעמים היא מוצדקת, מנסים לטפל. לפעמים הולך, לפעמים לא. ומגיעים להבנה שזה מה יש במוסד כרגע וחלקיו הטובים מכפרים על חלקיו הפחות.

אולי אני לא לגמרי מבינה למה את מתכוונת באמון במערכת 

אבל לדעתי בסדר גמור לומר לילדים שכן, למערכת קשה עכשיו. יש מגיפה לכולם. לא כל המנהלים והמורות יודעים איך להתמודד, אבל הם מנסים. לפעמים זה לא טוב, והם ישנו כיוון, לפעמים הם לא יבינו שזה לא טוב, נספר להם, לפעמים פשוט אין פתרון טוב יותר וכולנו מנסים להתמודד יחד עם הפחות טוב הזה, כי זה מה יש.

זה לא דווקא שובר אמון בעיני. המערכת לא כל יכולה, ולא מושלמת, אבל יש לנו אמון בסיסי שהיא רוצה בטובת התלמידים גם אם לא תמיד הולך לה משהו חושב

תודה על זהאמאשוני
הייתי זקוקה לכל מילה.
כן, אמון במערכת זה בדיוק זה.
אין בעיה להשמיע ביקורת אבל צריך לקבל את ההחלטות שלהם.
נגיד אתמול במשוב הבן כתב שזה יותר מדי שיעורים להתרכז בבית ועודדתי אותו לכתוב מה שמרגיש אבל הבוקר אמרתי לו שזה המערכת ושיתמודד
אבל אולי אני צריכה באמת לשחרר ולהגיד להם שלמורים יש הרבה רצון טוב אבל אם זה הופך את כולנו לעצבניים זה לא שווה.
(באסיפת הורים לקראת הלימוד מרחוק בתלמוד תורה מאוד הדגישו את חשיבות אהבת הלימוד ואהבת התורה ושהכל יהיה בכיף וברצון ופתאום יש מערכת מלאה...)

נגיד היום בשיעור חשבון הילדים התחילו לעשות שטויות ולשים רקעים בזום ולבבות וסמיילים...
בעיית משמעת מוכרת ומובנת שיכולה לקרות גם בלימוד בכיתה אבל בעוד שבכיתה הטיפול הוא ע"י המורה, ואני מגבה את הצעד שהוא נוקט בו אז פה אני אמורה להיות סוג של אחראית משמעת, לא?
מה היית עושה במקומי אם נניח אחד הילדים שלך היה משתתף בהפרעה כזאת או אפילו מנהיג אותה?
המורה לא רואה מה הם עושים בזום?מיואשת******

אני הייתי אומרת לילד שלי- אני מבינה שקשה לך אבל בוא נחליט שאם קשה לך אז אתה עוזב את השיעור, אני מאשרת לך, ותשלים אחר כך , אבל אתה לא מפריע לתלמידים אחרים.

וגם הייתי מיידעת את המורה נראה לי. אם זה מורה נורמלי שפתוח לשמוע.

ואם הוא צריך משהו בשביל להתרכז, נגיד במקביל לצייר על דף , או לעשות לבבות וסמיילים בפאואר פוינט תוך כדי שהוא מקשיב למורה- אז בכיף. זה באמת מאד מאד מאד קשה להתרכז ככה. כל מה שיעזור לו בתנאי שלא מפריע לאחרים קביל בעיני.

והוא צודק שזה יותר מדי שיעורים, אז אולי תתעדפי איתו מה השיעורים שהוא בשום אופן לא מפסיד בLIVE ומה השיעורים שאת יודעת שהוא יכול להשלים אחרי צהרים . ממש קשה.

זה מורה מקצועי והוא רואהאמאשוני
טוב נראה לי אשלח אותו לשני שיעורים במהלך היום עם המחנך כמו שהיה שנה שעברה וזהו.
מורים מקצועיים בלמידה מרחוק זה אתגר חינוכי גדול עלי בשלב הזה.

תודה רבה ממש על ההתייחסות ושאת עוזרת לי למצוא את עצמי בתוך הברדק הזה!!
בשמחה!מיואשת******

גם מורה מקצועי אמור להצליח להסתדר עם בעיות משמעת, זה בטח לא הכתה הראשונה... 

אולי פשוט לא אכפת לו העיקר שהם נוכחים. 

תעשי מה שמתאים לך חיבוק

ניסית לדבר עם עוד הורים? שתפנועמקאביב
למורה ולמנהלים ביחד ותגידו שזה עמוס מדי.
זה מה שלא ברור ליאמאשוני
כל ההורים לבנתיים משתפים פעולה ומעלים את המשימות ורואים הרבה הורים ברקע של הזום עוזרים לילדים...
אבל אולי כי זאת ההתחלה אז כולם מנסים...
למה אין לימודים?יש לכם סגר?אחתפלוס

אין סגר אבל אין לימודיםאמאשוני
מדינת ישראל מה שנקרא
מותר לכל הילדים להתקהל במגרש (שמירת 2 מ' וכו')
מותר לטייל מותר הכל אבל גנים ביטלו. את מבינה את ההיגיון? אני לא.
אנחנו לא מתקהלים כי לא חסר לי בידוד על הראש אבל לבטל לימודים עד כיתה ג' זה חסר הגיון מכל בחינה שהיא.
הקטנים מקפידים על ההוראות, אי אפשר לכרוך ביחד תחלואה של ילדי כיתות תיכון שהולכים למסיבות אלכוהול ביחד עם ילדי כיתה א' שפוגעים בהם נפשית כשמבטלים לימודים שניה אחרי שהתחילו. כבר היה עדיף לא להתחיל.
את מישהו זה מעניין? לא.
תנסי לברור ממה שהילדה מקבלת מה באמת חשוב ויהיה קשה להשליםחילזון 123

לדעתי כן כדאי לשמור על איזה רצף
כי גם עם יעברו על זה שוב אח"כ יהיה חלק בנות שכן התקדמו וזה ישאיר אותה טיפה מאחור
נגיד חוברת עברית וחשבון הייתי מתאמצת כן לעשות 
אם יש עמודים שפיספסתם פה ושם לא נורא אבל בגדול כן להתקדם עם הכיתה. זה לא אמור לקחת שעות בד"כ.
כל מני משימות יצירה, דפי עבודה כו'... תדלגי
תני לה רק מה שממש חשוב בעיניך
ותעשו איזה טבלה מה הכי חשוב לעשות כל יום

תודה רבה את ממש עוזרת לי למקד מה חשוב לעשות איתהאמאשוני
חשוב לי כשהיא תחזור שהמורה תגיד לפתוח בעמוד 30 (כי לשם הגיעו) היא לא תחפש את עמוד 30 בין עמוד 7 ל8...
וכשהמורה תגיד לצבוע באדום היא לא תשאל אם ורוד זה גם טוב כי אין לה אדום וגם שהיא לא תישאל אם להשתמש בטוש אדום או בצבע עיפרון אדום...
זה נראה לי הפערים שעלולים להיווצר.

על כתיבה אעבוד איתה בכיף שלנו.
יש לה לוח מחיק, הבטחתי לקנות לה טושים דקים מחיקים.
שאר החומר היא שולטת היטב.

ושוב תודה רבה!!
בעלי נכנס הביתהאמאשוני
שם לכולם אסי וטוביה ובא לעזור לי לסיים צהריים שאוכל לצאת לעבודה.
אני אומרת לו אין לי בעיה שהם יראו אסי וטוביה רק תהיה מודע לכך שלבן יש שיעור בזום ועל השיעור הקודם הוא דילג והוא לא ביצע את המשימות של היום.
אז הוא אומר לי בשיא הטבעיות: אנחנו מכינים עכשיו צהריים, את לא רואה??

כמה כיף להיות גבר...
אי אפשר לעשות שני דברים ביחד וזהו. הכל יותר פשוט בלי התלבטויות בלי לנסות לתפוס הכל...
אולי תאמצי את זה קצת?מיואשת******

תורידי קצת דאגות מהראש שלך

יש משפט שאני לא יודעת איך אומרים אותו בעברית

desperate times call for desperate measures'

חיבוק

וואי אמאלה ממש קשוחאני זה א
כל הכבוד לך שאת ככה דואגת לחמידההשל הילדים אני כשהיה את כל הלמידה מרחוק מראש,שחררתי.
נתתי לה רק להתקדם בחוברות כל פעם קצת חשבוןנאנגלית והבנת הנקרא השאר היא רק הרשיבההלשיעורים בטלפון(ככה זה אצלנו)
אבל השנההיש לי כיתה א ואני מתה מפחד מלמיקה מרחוק אנינממש לא יודעת להיות מורה אפילו לא קצת
זה נקרא לשחרר?אמאשוני
😜
עשית המון! אויה לי אנגלית הבנת הנקרא...
שנה עברה היה לנו כמעט רק לימודי קודש שהתנהלו בכיף בלי דפי עבודה. רק לקרוא בחומש, סיפורים, שירים, הצגות כזה.. למדו פרשה שלמה ככה!
שחררתי מהקצב של הכיתהאני זה א
ולא כל יום עשתה בהכל עשתה כל יום משהו אחר..
שאלה אחרונהאמאשוני
כי אתן כאלה חכמות ותומכות ועוזרות בעולם!
בכמה שעות הייתן מצפות לעמוד במכסה יומית בעבודה במצב שאי אפשר לעבוד במקביל לבעל?
כלומר אחד יוצא הכי מוקדם שהוא יכול, באמצע מתחלפים והשני יוצא לעבוד.
אם ננטרל את השפעת הדחיפות של המשימות.
נניח והשיקול היחיד הוא רק משכורת,
וכל שעה יורדת מהשכר כי אין ימי חופש לניצול,
כמה שעות ביום ריאלי לעשות בכזה מצב ולשמור על השפיות?
מניחה שהתשובה תלויה במצב הכלכלי אז בואו נאמר שלא נרעב ללחם ויש קצת בצד לעיתות חירום אבל מי יודע מה צופנת לנו השנה ולידת תינוק בע"ה זה לא בדיוק האירוע להוריד הכנסות לקראתו...
כמה שעות ריאלי לעשות מתוך 9?
מי שמרוויח יותר- מקבל עדיפות.44444
כמובן זו תשובה עקרונית, חסרים המון נתונים....
בגלל השיקול של חופשת לידה הייתי מורידה משעות העבודה של הבעלמיואשת******

כי זה ממש משמעותי לצבירה ולדמי הלידה

כמובן אם אין פער ענק במשכורת בינכם. אם יש פשוט לשבת ולעשות חישוב על דף מה משתלם יותר

וכמובן אם אין סיכון לפיטורין.

יש גם שיקול של להביא עזרה בתשלום או בייביסיטר כדי לאפשר לכם לעבוד משרה מלאה, שוב, בגלל הסיכון לפיטורים במצב שלא עובדים שעות מלאות לאורך זמן ובגלל חופשת לידה.

קשה לדעת כמה שעות את יכולה לעשות ואחר כך לחזור הביתה ולהיות עם הילדים ולשמור על שפיות. תחשבי מה השעות הכי קשות לך עם הילדים ואת אלו תשאירי לבעלך...  

ומתי יש לך יותר כח, בוקר או ערב, ומה העבודה שלך מאפשרת.. מלא פרמטרים מסובכים.

תזכרי בסופו של יום שאת עושה השתדלות סבירה והשאר מהקב"ה. חיבוק

לדעתי תשחררי.44444
הבת שלי היתה שנה שעברה ב-א' בסגר וב"ה לא עבדתי וקיבלתי אבטלה.
היה לי ילד בגמילה ועוד גדול יותר.
היה סיוט על.....

בתכל'ס אני רואה שעם כל ההשקעה הקריאה עדיין לא ברמת תחילת כיתה ב'. גם לא בחשבון.
אז כן לעזור אבל לשחרר.

אצל הבת שלי בעיקר בחשבון במילא חוזרים עכשיו על הרבה דברים..... היא לא היחידה.....

וואו אין לי כח להתחיל לתאר בכלל מה קורה אצלנו רק מזדההסופי123
מאד.
בלגן בלי סוף ודרישות שגורמות לי לצחוק בקול כמה פעמים ביום מרוב שהן מנותקות
תקשיבי אני חושבת שזה קצת מוגזםשקדיה#אחרונה
זה בסך הכל קצת למידה מרחוק ולא יקרה כלום אם הבת שלך לא תהיה שם. בתור מורה אני אומרת לך שכל מה שמלמדים עלאק בזום ובמיוחד היסודי זה לא שווה כל כך הרבה. אחר כך שתרגישי שאת יותר מסוגלת תקחי לה כמה שיעורי עזר והכל יסתדר ב"ה
ממש לא להרוס גם את המקום השליו והבטוח של הילד עם מיליוני מטלות
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך