פרסים/ תגמולים לעידוד מתבגרת בירידה במשקל. כן או לא?מיואשת******
בעלי ואני אוחזים בשני דעות מנוגדות לגמרי.
לא נגלה מי בעד מה.
מענין אוצי לשמוע מה אתן חושבות, ואם יש סיפורים בעד ונגד מנסיון אישי עוד יותר טוב.
אחד מאיתנו טוען שזה דרך לעודד אותה לרדת משקל מסוים בתגמול של צבירת כסף
למשהו שהיא רוצה, ושאחרי שהיא כבר תרד יהיה לה קל לשמור על זה בלי תגמולים כי סהכ למתבגרת חשוב להיות רזה

השני טוען שזה צריך לבוא מבפנים מרצון שלה ואחרת זה פשוט יחזור בגדול. וגם זה לא חינוכי ומה עם האחיות שלה שנולדו רזות אז אין להן יכולת לצבור מתנות שוות?

מציינת שהיא בליווי דיאטנית (די יקרה) ותמיכה רחבה שלנו מבחינת אוכל שמכינים לה, סביבה תומכת בבית, יוצאים איתה להליכות. כל מה שאפשר חוץ מפרסים בעצם. והיא יורדת. רק בצעדי צבבבבב
או יותר נכון בגרמים של נמלה מצויה.

אשמח לשמוע דעות (בעדינות טוב? אני במצב רגשי קצת נפיץ)
תודה❤️🌹
אני נגד.. במקרה הזה גם למבוגר וגם לילד כשישבתי 123
מטרה זה בהחלט מעודד וממריץ אבל סבירות גבוהה שאח"כ יעלה הכל ובראש זה לא יהפוך לאורך חיים.
נשמע שאתם עושים כבר המון ודואגים לה ב"ה.
וכן זה שינוי שצריך להגיע בעיקר מבפנים ולפעמים משהו חיצוני במיוחד למתבגרת יעשה את ההיפף
אני חושבת שהבסיס זה שזה צריך לבוא ממנה ומרצון פנימי שלהמק"ר
קודם כל. בלי זה אין בכלל מה לדבר על תכנית לירידה במשקל.

אחרי שיש לנו את זה, אני כן תומכת בדרבון ועידוד. גם גשמיים וגם מילוליים- המון תמיכה ועידוד.

מכירה ילד מתוק בן 12 שירד המון במשקל! הובטח לו פרס טיול בחו"ל. והוא עמד ביעד והם נסעו כל המשפחה.
אולי למצוא פרס עידוד שירוויחו מזה כולם, ושיהיה לה כיף שבזכותה כולם מרוויחים.

בהצלחה!
והילד הזה כמה שנים אחרי נשאר רזה? ממש מענין לדעתמיואשת******
אהבתי את הרעיון שכולם מרויחים אבל נראה לי זה לחץ גדול מדי עליה שכולם מחכים שהיא תצליח, את לא חושבת?
נדמה לי שזה היה לפני שנה וחצי, אולי יותר, והוא שמר מאוד יפהמק"ר
לא יודעת להגיד לך אם לא עלה בכלל, בכל אופן לא חזר ולא מתקרב למה שהיה קודם.

והוא לא ידע שכולם ירוויחו הוא חשב שזה רק הוא ואבא שלו, ואחרי שעמד ביעד אמא שלו וכל המשפחה הצטרפה.

ואגב הוא עשה דיאטה בתכנית של תפריט וביקורים אצל דיאטנית, לא מעבר
נראה לי ענית לעצמךפעם שנייה2
אם היה חשוב לה להיות רזה היא הייתה רזה.
נשמע שהיא מקבלת את כל התמיכה שאפשר מכם וכסף זה באמת לא הפתרון( גם אם יעבוד נקודתית..).
יכולה לספר לך על אמא שלי שעשתה ניתוח אבל מחשבתית לא שינתה דבר ולא עברה תהליך, היא אמנם ירדה כי טכנית הקיבה שלה צומצמה אבל היום 3 שנים אחרי היא מצאה את הדרך לעלות..
בקיצור אני נגד.
חכי שהיא תתאהב❤חצילוש
אומרת את זה ברצינות גמורה. גרם למלא בנות בסביבתי דאז לרדת המון.. ואני לא חושבת שצריך פרסים.. צריך שזה יבוא ממנה, כן לחבק ולעודד, אבל את התהליך הפנימי הזה היא צריכה לעשות עם עצמה.. גם כדי שזה יחזיק לאורך זמן
אמממ....מיואשת******
אם היא תמשיך לתפוח ככה יהיה קשה למישהו להתאהב בה 😢
אוי.בבוקר
אני חושבת שהצעד הראשון (כמה שבטח קשה לך כאמא לרראות את זה), זה לשדר שהיא יפהפיה ומקסימה ושכל אחד שירצה אותה רק ירוויח. כי בטח האופי שלה משהים ויש לה מלא תכונות טובות ועיניים או שיער מיוחדים.
היא יפהפיה גם היא שוקלת 150 קילו.
מה שכן, מתישהו זה יהיה לא בריא. ושם כדאי להתערב. ולהסביר לה (אם היא במצב הזה כבר) שכדאי ללכת לדיאטנית כי זה לא בריא להיות שמנים. לא כי זה לא יפה.
היא צריכה לשמוע ממך שהיא יפה יפה יפה. תמיד. לא משנה מה.
היא שומעת את זה כל הזמן.מיואשת******
היא באמת יפה!!!
ובכל משקל תהיה יפה
אבל בתוך עמי אנוכי יושבת אני לא מטומטמת להבין מה יקרה.
וכן זה כבר במצב חא בריא ואנחנו מדברים רק על בריאות נטו. והיא הולכת לדיאטנית... ממש טובה. ופעם ראשונה בחיים שגם יורדת אבל באמת מאד מאד לאט
חשוב לי לשתף מהנקודה שליאהבתחינם
שגם הייתי ילדה שמנה וכל החיים הרימו לי וזה לא נתן לי מודעות, עד שהגעתי למשקל שיא של 140 קילו ועשיתי ניתוח.
כן חשוב להרים, להחמיא וכו..
אבל מודעות, זה חשוב.
בתור ילדה לא ידעתי ולא הייתה לי מודעות כי כל הזמן אמרו לי כמה אני טובה והביאו לי לאכול בלי סוף מה שרק רוצה.
בקיצור גבולות לפה ולפה.
אולי אם ההורים שלי היו מראים לי את התמונה האמיתית
לא היתי מגיעה לניתוח
תודה גם על זה 💕מיואשת******
אני אגיד לך משהוחצילוש
כל הזמן הייתי מקבלת פידבקים מאנשים סביבי שאני יפיפיה, מחברות של אמא, מחברות שלי, ממשפחה, מסתם אנשים שפגשו אותי, מכל מיני בחורים שניסו להתחיל וכו'.. אבל בבית אמא שלי מאוד ניסתה "לעזור" לי עם הנטיה שלי להשמנה, מאוד העירה, שאשים לב מה אני מכניסה לפה וכו'.. וזה גרם לבעיות דימוי גוף קשות אצלי, למרות שכל כוונותיה היו טובות וכדי לעזור לי לא להגיע למצב של חבית בלי תחתית (שמנה אף פעם לא הייתי, מלאונת תקופות..) כשהחלטתי שאני רוצה מעצמי.. ירדתי 18 קילו ואני קטנטונת במבנה, אז ברמה שלבשתי מידה 34... כמובן שהרוב עלה חזרה, כי לא הקפדתי והיו בדרך כמה תקופות פחות טובות, אבל גם כשהייתי רזה- פיתחתי אובססיה לעניין של דימוי הגוף. בחורה שכולם אומרים לה כמה היא יפה כל הזמן (ברמה שכשיצאנו חברים של בעלי אמרו לו שאני ממש יפה, לא משנה שזה לא לגיטימי אבל כדי להמחיש) רק בוכה שהיא "שמנה ומכוערת"!!! והעניין הוא שאני כן בטבעי קצת עגלגלה אבל שמנה ממש לא... פשוט ה"עזרה" של אמא שלי גרמה לי לפתח מין אובססיה כזאת ופשוט אף פעם לא להיות מרוצה.. יאמר לזכותה שהיא הבינה את זה, וכבר לא "עוזרת" לי לעמוד על המשמר. אני ממש לא אומרת שזה המצב אצליכם פשוט באה לשקף לך סיטואציה קיצונית של בחורה עם דימוי גוף הזוי... ושזה נושא עדין עדין בגיל הזה עם השלכה לטווח הרחוק...

שוב, אומרת שרק שיתפתי וחלילה לא מאשימה בדבר זהה, זה רק פותח עוד צוהר לנפשה של בחורה צעירה. את אמא מדהימה!! הצלחות❤
או להשמיןמתחדשת
אני עליתי בחצי שנה הראשונה שהכרתי את בעלי 7 קילו
חחח... גם אני הוא הלעיט אותי בשוקולדיםאנונימיות
לדעתי צריך לבוא ממנהזכיתי_לאהוב
לגמרי מהסיבות שכתבת.
בלי שינוי מחשבתי ורצון פנימי לשנות זה לא יחזיק הרבה זמן..
כמה נקודותאמאשוני
אקדים ואומר שאין לי ניסיון עם ההתמודדות הזאת ספציפית
אבל מקריאה של הדברים עולים לי כמה דברים:
1. לגבי האחיות- לא רלוונטי. ה' ברא אותנו כל אחד עם ההתמודדות שלו. אנו, לומדים מה' למדוד התמודדות ועבודה. לאחד זה בהתנהגות לשני במשקל לשלישי בלימודים לרביעי בזמנים.
ומי שאין לו התמודדות משמעותית שרק יגיד תודה. אם תהיו חזקים עם הגישה היא תופנם.
2. הנעה פנימית או חיצונית- לדעתי זה לא שחור ולבן הנעה פנימית זה בסיס. בלי זה לא שווה כלום אבל זה גם לא הכל. מותר ואפשר לדרבן מבחוץ.
תחשבי ילד בגמילה מחיתולים רוצה להישאר יבש ועידוד בפרסים קטנים עוזר לו.
תחשבי מבוגר רוצה לסיים את המטלות אבל השוקולד או הקפה או מה שזה לא יהיה בסוף מעודדים אותו לעשייה.
אז למה שמתבגר זה יהיה אחרת?
3. אני כן חושבת שככל שאדם גדל יותר, ככל שהוא יבין יותר את המשמעות של מה שהוא עושה ולמה הוא מתאפק יהיה לו יותר קל להתמיד. חשוב לחזור ולשמוע ולהעמיק על המטרה שוב ושוב ושוב לאורך התהליך.
אני רואה את זה אצלי בהרצאות להורים לדוגמה 99.99 אחוז לא מחדש לי כלום אבל משפיע מאוד על ההנעה הפנימית (מוטיבציה)
4. הרבה פעמים היכרות עם קבוצה של אנשים כמוני עם התמודדות כמוני זה נכס. רק צריך לשים לב שזה רלוונטי גם במקרה הזה
5. אם מחליטים ללכת על פרס- לדעתי שזה יהיה בשיתוף איתה.
גם מהות הפרס, גם גובה הפרס, גם איך מודדים (אולי אתם רוצים קילו בחודש והיא חושבת שחצי קילו זה מכובד או להיפך)
גם תדירות המדידה וגם משך הזמן. גם עם היעד הוא לפי משקל ולא זמן, לשים לב לתת חיזוקים חיוביים לפי זמנים.
יכול להיות שהיא תפתיע אתכם ותאמר שהיא בכלל לא רוצה את התהליך הזה כי זה יכול להלחיץ אותה.
6. אתם הורים 10 איך אתם משקיעים בה נותנים מעטפת וחושבים מה יהיה הכי נכון בשבילה. כל הכבוד, באמת! זכתה הילדה.

בהצלחה בהחלטה!

(סיקרנת מה דעתך ומה דעת בעלך)
תודה רבה רבה על העידוד והנקודות החשובות שהעליתמיואשת******
ממש מחא נקודות למחשבה
מסכימה איתך ממשבארץ אהבתי
אני ממש לא בעד חינוך דרך פרסים, אבל אני כן חושבת שזה כלי שאפשר להשתמש בו במצבים שונים, לא בתור הכלי היחידה או העיקרי אלא כתוספת.
גם כשאני רציתי לעשות בעצמי שינוי במשהו שהיה לי קשה, היתה תקופה שכן קצת תיגמלתי את עצמי, ידעתי שאני לא עושה בשביל התגמול, אבל זה בהחלט הוסיף כוח להתגבר ולשנות הרגלים.

מצד שני, תגמול של כסף נשמע לי ממש לא מתאים. כסף לדעתי מתאים כתשלום על עבודה או כמתנה. כסף שאתם נותנים לה על התקדמות נותן תחושה של תשלום על זה שיורדת במשקל וזה לא נשמע לי מתאים.

אני חושבת שאם יש מולה שיח פתוח בנושא, והיא כן רוצה אבל קשה לה, אז אולי כן יש מקום לשיחה ביחד, להבין שוב למה באמת זה חשוב, ולחשוב ביחד מה יכול לעזור, כשאחת האפשרויות זה הרעיון של תגמול חיצוני (שאולי אפילו היא נותנת לעצמה). אני חושבת שגם לא הייתי תולה את התגמול בירידה במשקל עצמו אלא בהתגברות ושינוי ההרגלים שלה (על פעילות גופנית, על התגברות לא לאכול משהו מגרה, על זה שהיא לוקחת יותר ירקות לצלחת ופחות פחמימות, וכו').
אבל אם זה בא רק מכם אני לא חושבת שזה נכון.

(בקשר להתמודדות דווקא עם משקל גבוה והרזיה אני לגמרי לא מנוסה, אני כתבתי את דעתי רק בהקשר של נתינת תגמול על הצלחה. כמובן יש פה עוד שיקולים של דימוי עצמי וכמה נכונה בכלל ההתערבות בנושא, אבל על זה אני לא יודעת לענות...)
זה כסף לצבירה למשהו שהיא רוצהמיואשת******
שהוא די יקר. אז לומר כשתרדי שש קילו נקנה לך אותי זה מייאש, לכן ההצעה שעלתה היתה לצבור עבורה חמישים שח כל קילו נגיד, אבל למטרת הדבר שחשוב לה ולא סתם לבזבוז.
הבנתי, זה באמת יותר הגיוני ככהבארץ אהבתי
כמו שכתבתי, אני אולי הייתי חושבת לתת את הכסף על דברים שהיא עושה בפועל (נגיד להחליט רשימה של כללים שהיא צריכה לעמוד בהם, ובערב היא נותנת לעצמה שקל על כל כלל שהצליחה לעמוד בו). זה איך שאני הייתי חושבת לעשות לעצמי, לתת את התגמול על דברים שיש לי שליטה ממשית עליהם ואז זה נותן מוטיבציה להתגבר ולעשות משהו שיותר קשה לי לעשות.
גם לדעתי זה עדיףטארקו
כי יש אנשים שיותר קשה לגוף שלהם לשחרר את הקילואים המיותרים, והתגמול צריך להיות על המאמץ וההתמדה גם אם התוצאות לא מגיעות עדיין.
קודם כל כל הכבוד לה, היא יורדתעמקאביב
לדעתי מתנות לא יעזרו. אולי היא צריכה תחביב כלשהו במקום כדי להיות עסוקה ולא לחשוב על אוכל. לבדוק אם יש לחץ בבית ספר או בבית.
גם תלוי עד כמה היא רוצה כסף ואיך היא משתמשת בו. בקשר לאחיות שלה, לא חייבים לספר להן שהיא מקבלת כסף. זה למקרה שתחליטו שכן.
לא רלוונטי לא לספר, אנחנו לא בית של סודות מיואשת******
אבל את צודקת שהיא הרבה הולכת לאכול. מה לעשות הקורונה לא עוזרת בכלל ואין מספיק תעסוקה . בלי עין הרע הלימודים לא מספיק מאתגרים אותה. עכשיו בכיתה י קיווינו שיהיה אתגר רציני כי היא מתחילה מגמה וזה.. ואין לימודים רציניים בגלל הקורונה!!! יותר מדי זמן פנוי זה באמת בעיה
התכוונתי לתחביב כיפי, לא לימודיםעמקאביב
מאתגרים. עדיף משהו כזה שאי-אפשר לאכול תוך כדי.
בקשר לבית של סודות. בגיל הזה , בעצם בכל גיל, נורא חשוב לכבד את הפרטיות של הבן אדם. אחיות שלה לא אמורות לדעת כל מה שקורה בחיי אחותם כל עוד זה לא קשור אליהן.
אני לא בטוחה גם שזה נכון שאת כותבת את זה בפורום פתוח. אם היא יודעת שאת כותבת פה, היא יכולה לקרוא את זה מכל מחשב. נגיד, אצל חברה.
קודם כל להתחיל,כי אם נחכה עד שיבוא מפנים...רויטל.

לפעמים זה מאוחר ואין כבר כוחות להתחיל,

וכשמתחילים ורואים אפילו קצת ירידה זה

נותן המון כוח להמשיך,בהצלחה רבה רבה.

מנסיון של מתבגרתפרקדה
מנסיוני האישי כמתבגרת שתוגמלה המלצתי אליכם היא
להרפות להרפות להרפות.....
לא רק שלא לתגמל אלא גם לשחרר את מערך התמיכה המקסים שלכם. אתם מלאי כוונות טובות אבל גם הדרך לגהינום היא כזו...
כפי שכתבת, כל מתבגרת רוצה להיות רזה. האמיני לי שהיא כנראה מאד מאד רוצה אבל העובדה שלמרות הרצון והתמיכה היא יורדת בצעדי צב רק מוכיחה שהם לא מסייעים ולדעתי הם אלו אשר חוסמים אותה כיוון שבתת מודע (או לא כ"כ בתת...), היא חשה שמופעל עליה לחץ והוא מגיע בד בבד עם תחושות אשמה, כשלון, אכזבה וכדומה.
תעזבו אותה. אם היא תהיה בשלה בתוכה זה יגיע לבד בלי מערך תפעול ובלי תגמול.
תתמכו בה בחיזוק הדימוי העצמי למרות המשקל העודף. זה תפקידכם.
ממש מסכימה עם זההריון שישי
תודה. אבל זה לא בדיוק ככהמיואשת******
הצענו לה ללכת לדיאטנית, לא הכרחנו. היא חשבה על זה והחליטה שכן.
את כל מערך התמיכה זה לפי המלצות הדיאטנית, שאנחנו עוזרים לה שיהיה האוכל שהיא המליצה עליו, וכו.
שואלים אותה אם היא רוצה לבוא להליכה. כשהיא לא רוצה היא אומרת לא. זה קורה.
עם זאת יש משהו בדברייך שיש פה ציפיות שלנו ותחושת אכזבה. בעיקר אחד מאיתנו, אולי אפרט בהמשך.
תודה על הדגשים שנתת
נגד!! לא רואה איך זה יוסיף מוטיבציהחילזון 123
אני לא יודעת מה להגיד לך מה עדיף יכולה להגיד מה אני עברתיהריון שישי
אני גדלתי בצל של אמא שמנה מאוד שראתה מול עיניה שזה מה שקורה לבת שלה ומאוד מאוד עודדה דיאטות ונתנה הרבה רעיונות מה לעשות... בפועל מרגיש לי שווקא בגלל שהיא הייתה לחוצה היום אני במצב לא טוב ומיואש מעצמי למרות שהיא באמת השתדלה לא לחנוק ובקטע טוב אבל בלב היא כן נלחצה ממה שקורה איתי. אולי שווה פשוט לפתוח איתה את הנושא, לשתף בכנות על ההרגשה שלך ומה את עברת ועוברת עם זה??
זה כ"כ כ"כ לא נעים להיות במקום שכל ביס של עוגה או קארוסון יש עלייך עיניים במיוחד שכל הזמן יש שבתות וחגים, זה 'לא תחסום שור בדישו'... באמת!!

לסיכום לדעתי צריך לחשוב טוב לפני שמכרכרים סביב נערה/ילדה בנושא כי יכול להיות מאוד שכלום לא יעזור והרבה יותר יכול להיות שכשזה יבוא לה מרצונה ובעצמה זה יעבוד הכי טוב, הכי גרוע זה ההתמקדות בזה, בסוף עד מחפשת לאכול כשאף אחד לא רואה... ומצד שני אם יהיה דיבור פתוח בנושא ואפילו הומור וכיף וצחוק ואווירה טובה, כשהיא תרצה יהיה לה למי לפנות

מקווה שהוספתי משהו
הוספת בהחלט. תודה!מיואשת******
אנחנו מאד משתדלים שלא יהיה מצב שכולם אוכלים משהו שלה אסור. ממש ממש משתדלים
תודה לעונות אשמח לעוד מיואשת******
אתן מוסיפות המון!
מבטיחה לספר בסוף מי חשב מה 😁
אממחיים של
אם היא השמנה היחידה במשפחה הייתי בודקת את התפקוד של בלוטת התריס.
אולי יש לה בעיה בחילוף חומרים.

ולא הייתי מתערבת לה. כי זה צריך לבוא ממנה.
איזה יחידה , ב״ה עם שני הורים כאלו 🙈מיואשת******
ו דיאטנית מאד יסודית שלחה אותה למלא בדיקות דם לפני שהתחילה משהו. תודה
היא בדקה tsh?חיים של
כי יש מצב שהיא פיספסה את זה... תבדקי בעצמך אם יש לך את הבדיקות
לא סביר שפיספסה, אבל אני אבדוק שוב. תודהמיואשת******
מנסה לענותברכת ה
מנקודת מבטי, מדגישה ללא נסיון שכזה אישי או משפחתי...(קצת רקע מקצועי)
א. ככלל, עיקר התהליך לדעתי צריך לבוא ממנה.
ב. לדעתי הסביבה כן צריכה להיות תומכת מהבחינה שהבית כולו יתנהל באורח חיים מתאים. עד כמה שאפשר שפשוט לא יהיו בבית גירויים לא מתאימים. מה שיש לאכול/לנשנש זה אוכל בריא, מזין ולא משמין, כל המשפחה באופן שגרתי מבצעת פעילות גופנית, שעות מסך מוגבלות וכו.
ג. נותנים מקום לפינוקים, מוקצבים ומוגבלים בזמן ובכמות. נניח לכבוד שבת קונים גלידה, או שוקולד, או עוגה וכו, ואת מה שיש מותר לאכול בכיף בלי עיניים וייסורי מצפון.
ד. חשוב מאוד בעיני- ציינת ששני ההורים גם כן כאלה. מה רואה הבת אצל הוריה מבחינת אורח חיים, התנהלות, והשתדלות לרדת במשקל? בלי לדבר בכלל, מה הדוגמא האישית שהיא רואה?
בהצלחה רבה!!
רואים ממש מבין השורות את הדאגה והאכפתיות והרצון להיות שם הכי טוב בשבילה!!
תודה כל מה שציינת עושיםמיואשת******
וכרגע שנינו מנסים (וגם מצליחים יחסית ) לרדת במשקל וכל הבית עבר שינוי. בעלי ירד המון אני ירדתי נחמד והיא ירדה טיפונת ...
אשריכם ברכת ה
בעז"ה התמדה וזמן יתנו את אותותיהם גם אצלה!
בהצלחה!!
אם כבר לתגמל לא על תוצאה אלא על המאמץ.44444
לתגמל לפי שמירה על הכללים.

בכל מקרה אני חושבת שזה פחות מומלץ וקצת מעליב בגיל הזה...
זו גם הרגשה שנכנסים לך לחיים....
אבל אתם מכירים אותה....
מניסיון אישישירוש16
כאחת שכל חיי התמודדתי עם בעיות ומשקל. בת להורים שגם הם מתמודדים ונמצאים באותה סיטואציה -

1. כמו שאמרו לפניי- לא לחנוק. לא להסתכל לבנ"א בצלחת. זה יכול להביא לסיטואציות מאוד לא נעימות כמו אכילת בולמוס בלילה כשאתם ישנים ולא רואים..
2. אני דווקא בעד פרסים.
גם כשלי היה קשה בנושא משקל קבעתי לעצמי יעד ישים ופרס, למשל, קניית בגדים במידה המתאימה. זה יכול להיות אפילו בילוי משפחתי או אם ובת. משהו נחמד ביחד שגם ככה תאלצו לעשות כשהיא תרד במשקל אבל יכול להוות דירבון חיצוני אם מציגים אותו בצורה נכונה.
3. חשוב לרדת במשקל. עוד יותר חשוב להקנות הרגלים לחיים בריאים ותזונה נכונה.
4. הכי טוב - דוגמה אישית..
אני ראיתי את אמא שלי עולה במשקל בגילה הצעיר אחרי כל הלידות.. מה להגיד לך? זה לא תרם לחשק שלי לרדת במשקל אחרי הלידה.
זה לא תירוץ. זה הבריאות שלי, לא שלה.
אבל דוגמה אישית זה מאוד חשוב. בכל גיל.

בהצלחה!
תודה. לא חונקים בכללמיואשת******
יש אוכל בריא והחלטה שלה מה לקחת ומה לאכול.
משתדלים מאד לא להסתכל (לפחות אחד מאיתנו...)
ומענין שאת בעד פרסים. תודה
בנוגע לדוגמא אישית משתדלים🙊
אולי חוזרת על דברים שכבר נאמרוקוקיז
אני גדלתי בבית שהייתי בו השמנה היחידה וכל האחיות שלי רזות ממש. מגיל קטן לקחו אותי לדיאטנית, רשמו אותי לחוג ספורט והעירו לי בקטנה כשאכלתי שטויות. לאורך כל הילדות שלי שמעתי תמיד מההורים כמה אני יפה וטובה כמו שאני אבל השדר הלא מילולי הזה עבר, במיוחד שהיו כאלה שהעירו בקול. במבט לאחור אני חושבת שאם היה לי את הרצון לרזות הייתי פשוט מקפידה בעצמי בלי קשר לסביבה וזה באמת קרה כשהחלטתי מיוזמתי.
אז לשאלתך, אל תעודדו עם פרסים וכאלה כי זה רק יהפוך את זה ליותר אישיו. אם רוצים לעשות שינוי רציני אז כל הבית צריך לעבור מהפך.
באופן פשוטבת 30
תמריץ חיצוני יכול להביא לתמריץ פנימי.
מכירה שיטה כזאת שכמה נשים שרוצות לרדת במשקל, נבדקות פעם בשבוע ומי שירשה הכי הרבה מקבלת כמה שקלים מכל השאר.
זה נשמע מצחיק, אבל דבר כזה פעוט עדיין יוצר סוג של הנעה פנימית.
נראה לי שלהבטיח משהו גדול על הורדת הרבה קילוגרמים זה פחות שייך, ולצ'פר על הורדת קילו זה דווקא מעודד ונותן תמריץ טוב.
לא יודעת אם דווקא כסף, אבל כל דבר שישמח אותה, יביע את הערכתכם ויקדם אותה.
לקנות בגד מידה פחות זה מצ'פר לכשעצמו קוקיז
לגמריבת 30
טוב אז, תודה רבה רבה לכל העונות (בבקשה לא לראשי!!!)מיואשת******
האמת חשבתי שתהיה תשובה יד משמעית אבל וואלה, לא עזרתן לי
כלומר עזרתן מאד במגוון דעות רעיונות וטיפים אבל במסקנה מעשית, פחות.
למי שהתעניינה אני נגד פרסים, בתור ילדה ומתבגרת שמנה בעצמי. אני מאד משחררת. מאד משאירה את זה להיות שלה. מבשלת ירקות, קונה ירקות, לא בודקת מה היא אוכלת ולא שואלת אותה אם היא הצליחה לרדת השבוע ולא... כלום בעצם. וב״ה לאחר עבודה עצמית מרובה אני יכולה לומר בפה מלא שזו גם הרגשה פנימית שלי. היא מהממת ואני עצובה אולי שהיא לא יורדת אבל אוהבת אותה אותו הדבר מעריכה אותה ובאמת לא אכפת לי מה היא עושה. שלה לגמרי.

בעלי לעומת זאת לוקח את זה קצת קשה. הוא זה שבעדינות שכנע לכיוון הדיאטנית. הוא בא ושואל אותי מדי פעמלמה לדעתי היא לא מצליחה לרדת יותר, ואיך נעזור לה. הוא מאוכזב קצת. מסיע אותה לדיאטנית, מבקש ממנה לעשות איתו הליכות וכאלו.
ועכשיו הוא בא עם רעיון הפרס הזה. אמרתי שאני נגד הוא מביא הוכחות מחברים שלו שהצליחו ככה לדרבן את במי הנוער שלהם לרדת ונשארו רזים . פייר אני מופתעת ממש מהעובדה שהוא מדבר על הנושא עם חברים שלו. הוא מה זה לא כזה מסתבר שזה אפילו יותר מפריע לו ממה שחשבתי.
אני קצת עצבנית עליו כי פעם כשהיא רק היתה שמנמונת חמודה ראיתי לאן זה הולך והתחננתי שנפסיק עם שתיה מתוקה וממתקים על אפצי ועוד כל מיני הרגלים גרועים והוא לא שיתף פעולה בכלל וזה היה מלחמה אבודה. מילא את הבית בממתקים וכל מיני. ואז היה כל כך הרבה יותר קל להקנות הרגלים טובים כשהיא עוד היתה קטנה!!! אבל מה שהיה היה. עכשיו כל הבית שלנו עבר שינוי וגם אנחנו ההורים מנסים לרדת. ומצליחים גם.
אני לא יודעת מי מאיתנו צודק בגישה הכללית. באמת לא יודעת. אלוקים עדי זה מאד קשה להיות שמנה ויותר קשה להיות אמא של שמנה. מסכנה אמא שלי עכשיו אני מבינה מה היא עברה ומה גרם לה לחרפן לי את הצורה.
זה לראות ילד שלך מזיק לעצמו ובא לך לנער אותו חזק ואתה לא יכול כי זה רק יחמיר את המצב
מצד אחד הוא טוען שהוא לא ישן טוב בלילה אם לא ידע שהוא עושה כל מה שהוא יכול להחזיר אותה למשקל בריא (מדגישה בריא אוקי? זה ממש לא ענין רק של יופי פה. היא במשקל לא תקין) כולל פרסים.
אני מעורערת. לא יודעת מה נכון לעשות.
וקשה לי כל הכספים שאנחנו מוציאים על זה. דיאטנית מקרה מאכלים מיוחדים ועכשיו גם פרס ? יש לי לפעמים משק להיפך לומר לה שתשלם את הדיאטנית לבד ואז נראה אותה שלא תרד יותר אם כל פגישה היא תשלם לבד ...
בקיצור דעותינו שונות. ואני מפחדת קצת לעשות משהו לא טוב כי באמת שזה נושא חשוב מדי.
ואני לא יודעת מה נכון
ובלבלתן אותי קצת יותר תכלס
תודה לכל העצות פה אבל כבר מתמודדים כמה שנים עם הנושא ועשינו הכל הכל. כל מה שכתבו פה ויותר ולמעלה ולמטה ולרוחב ולצדדים הכל. לכן מרגיש לי להרפות. ולו מרגיש שאת זה עוד לא ניסינו ולחברים שלו זה עבד אז...
סליחה על האורך.
תודה על המקום
🌹
אני איתךהרקולסית
כמה שיותר לשחרר יותר טוב
כמה שזה יותר שלה יותר טוב
אבל לא מנסיון אישי. אין לי ילדים בכזה גיל בכלל. זו פשוט ההרגשה שלי
תודה ששיתפת אותנו ובהצלחה בכל מקרה
תודה! ❤️מיואשת******
את יודעתצמיד זהב
אצלנו בבית היה מקובל כזה דבר שמה שחושב לך והוא מעבר לצרכים הבסיסיים ( טוב נו.. היו גם דברים שלא אבל היה קו כזה)אתה תשלם מעצמך וככה תעריך יותר.
נניח אם איבדנו משהו ( כרטיסיה משקפיים וכו)פעם ראשונה ההורים משלמים פעם שניה כנראה אנחנו היינו צריכים לשלם.
וזה עבד.
לא איבדנו יותר.
( תמיד היה אח אחד שעדין איבד ושבר וריסק וכו... ולא משנה כרגע אם הדרך נכונה או לא ואיך ולמה וכמה)
אבלללללל
יש משהו כזה שכשה שלך ואתה משקיע בזה - אתה לא מזלזל בזה.

אז ח"ו לא אומרת שהבת שלך מזלזלת,ואנחנו ברוכהשם לא התמודדנו עם שומן... ( כן גדלתי עם הורים שכל החיים עשו דיאטות אבל אנחנו היינו פחות)
אבל כן היו דברים שהתמודדנו איתם - בדרך שלנו.

מה שאני מנסה להגיד זה, שלדעתי כדאי לשבת איתה ולבדוק מה קורה איתה. נערה בכיתה י קשההההה לה רצח לרדת. זה הורמונים ושינויי גוף הזויים.
לפעמים היא רוצה שההורים יעודדו ויהיו מעורבים לפעמים לא.
כן חשוב לשבת איתה ולתאם ציפיות. להגיד לה אולי שחצי מהסכום אתם תשלמו על מה שרוצה ,חצי היא.
ויהיה לה אינטרס.
לרדת במשקל זה כל כך כל כך קשההההה!!!!!!
אבל יש אנשים שלא אוהבים שנכנסים להם לזה..

קיצור... לא יודעת. התבלבל לי אבל חושבת שהיא יכולה לעזור לכם בזה...
ואולי אפילו שכל שבוע נניח תקבל על עצמה משהו קטן בעניין נניח שבוע שלם לא עולה על אוטובוס (כמבון אם שייך) והולכת ברגל.
שבוע שלם לא נוגעת במשהו..

לגוף שלנו לוקח שבועיים להתרגל למצב חדש. אז אולי שבועיים ולא שבוע.

הצלחה רבה!!!
תודה על התגובה מיואשת******
למרות שאת מבולבלת כמעט כמוני משהו בתגובה שלך חינם לי מאד את הלב. 🌹
😘😘צמיד זהב
להיות הורים זה מורכב...
נשאר רק לקוות שאנחנו עושים את זה כי פחות מזיק;)

) בערך משהו כזה... )
חחח. תכלס...מיואשת******
באסה, כתבתי ממש ארוך ונמחקמתחדשת
אז..
אין לי ילדים בגיל הזה, אבל אני עובדת עם נערים ויכולה קצת מהניסיום איתם,
באופן כללי לגבי מוטיבציה, לפחות באופן אישי, כשהיא באה מגורם חיצוני יש בי איזשהוא מנגנון שדווקא לא עושה, גם אם זה הדבר שאני הכי רוצה בו בעולם, במיוחד אם מציקים לי וכבר נהיית אוירה סביב הדבר..
דבר שני, לגבי תגמולים ועונשים בכללי, אני חושבת שככלל, הם צריכים להיות מותאמים כסיבה ותוצאה, לדוגמא, אם נער העתיק במבחן, אז נפסול לו את הציון במבחן הספציפי הזה (ולא נכנוס אותו, או נבטל לו פעילות חברתית או משהו כזה), חייב להיות קשר ישיר בין הדברים, אין לי משהו יצירתי לגבי האוכל איך לתגמל אבל לדעתי זה צריך להיות בתחום הזה ולא בכסף,
וכמו שכתבו פה הרבה לפני, אני חושבת גם שכדאי להרפות, זה עלול ליצור לה בעיתיות בדימוי גוף, כמו שחצילוש כתבה, גם בטווח הרחוק, וזה בסוף יותר משמעותי,
אני לא יודעת מה המשקל שלה ועד כמה זה מוגזם, אבל אני בטוחה שזאת התמודדות קשה, במיוחד שכמו שכתבת, את רואה אותה מזיקה לעצמה,
אני מאחלת לכם בריאות ונחת רוח מול ההתמודדות הזאת
אני בטוחה שאתם כהורים תדעו בסוף להחליט את מה שנכון בשבילה,
תזכרו שהיא בחרה בכם עוד לפני שנולדה, בטוח תדעו לעזור לה בזה🌺
תודה על האיחולים והמילים החמות!!!מיואשת******
למרות שאני ממש בעד הקשר של סיבה ותוצאה אז ספציפית בתחום האוכל, אסור בשום אופן שתגמולים יהין קשורים לאוכל. חלק מהענין לכל מי שעושה שינוי תזונתי זה לשבור את הקשר בין אוכל לנחמה. ולכן אם הצלחת לאכול פחות- תקבל עוד אוכל, זה קשר לא מוצלח.
תודה על המילים הטובות שלך!
🤔מתחדשת
זאת באמת שאלה קשה..
אפשר תוצאה - בגד חדש...יראת גאולה
כמו שכתבה כאן @קוקיז

יש לי תהיה,
הדיאטנית אמרה כמה היא אמורה לרדת? אולי כמה גרמים זה מספיק בגיל / במשקל שלה? היא לא מבוגר.
ובכלל, כל הכבוד לה שהיא לא עולה! בהבנתי הקטנה, ירידה קטנה היא כן משמעותית מאוד,
זה כן גיל שעדיין גובהים בו, אפילו מעט, וירידה קטנה גורמת לאיזון.

חוץ מזה, שכמו שאמרת בעצמך, העיקר זה הבריאות וההרגלים הבריאים. אם היא מצליחה שלא לעלות - סימן שיש כאן הרגלים בריאים.

ולשאלה הפותחת - לדעתי להרפות. נתתם לה את הבסיס, את הידע, את הראיה המקצועית, ואת התשתית בבית לאוכל בריא, מכאן זה שלה.

בקטע אישי,
בעלי נורא דוחף אותי לעשות רישיון.
נכון, אני זאת שארוויח מזה המון בסופו של דבר. גפ אקבל פרס שווה מאוד בסיום - רכב, וברור שאני כן רוצה שיהיה לי רישיון.
אבל בגלל שזה מגיע ממנו, אני כביכול לא דוחפת שום דבר בכיוון, הוא דואג לשיעורים ומתאם, ואני רק משתפת פעולה. הנכונות שלי להשקיע בזה לא גבוהה במיוחד. די ברור לי שאם זה היה מתחיל ממני, התחושה שלי סביב הנושא הייתה שונה. למרות שזה הכי טיפשי בעולם - הרי אני כל כך רוצה להיות עצמאית עם רישיון! אבל כנראה שגם ממרום שנותיי הבוגרות, מוטיבציה אמיתית צריכה להגיע מבפנים.
הדיאטנית הדריכהמיואשת******
והיא יורדת פחות מהמצופה. החלטנו שהוא יתקשר מחר לדיאטנית ויתייעץ איתה ואחר כך נחליט אם ממשיכים ואיך
אעדכן
רוצה לחבק אותךפרקדה
ולחזור בתמצית על מה שכתבתי:
להרפות, להרפות, להרפות.
שומדבר אחר לא יעזור.

שוב, חיבוק גדול לך וגם לה.
בלת"ק חלקימ.א.
אולי כדאי להתייעץ עם הדיאטנית (אם אתם סומכים עליה בהיבט הנפשי של ההתמודדות הזו, ולא רק בהיבט התזונתי הטכני), או עם מישהו מקצועי אחר?
נשמע לי ששווה שתקבלו הדרכה איך נכון להתנהל מהזווית שלכם כהורים בסיפור הזה.
נשמע ששניכם מוכנים להתאמץ מאוד בשביל שיהיה לה טוב. איש מקצוע יוכל לכוון אתכם לעשות את המאמץ בכיוון הנכון.
מסכימהמתחדשת
זה רעיון טוב ממש.מיואשת******
מה דעתךאמאשוני
לסכם עם בעלך שאתם באים ומציעים לה את הרעיון ונותנים לה לגמרי מרחב להחליט בלי ללחוץ עליה.
למשל אפשר לומר לה אנחנו רואים שאת מנסה ומעריכים את זה ומשהו שאולי יהיה לך כיף זה לקבל פרס.
כן- כן. לא- לא.
ותסכמי עם בעלך שאם היא אומרת לא אז מכבדים את ה"לא" שלה ולא מנסים לחשוב על עוד רעיונות. לא כי הם לא יכולים לעזור אלא כי זה שלה.
אני חושבת שזה שאתם בעמדות מנוגדות זה דווקא טוב כי מצד אחד ההורים חושבים עלי ורוצים בטובתי, מצד שני הם נותנים לי את המרחב שלי.
נראה לי שכן כדאי לתת את הפרסעמקאביב
גם אם לא יעזור, יהיה לה משהו נחמד, את תרוויחי שלום בית. .
הסתכלות יפה אני מפחדת שזה ילחיץ אותה ויגרום דווקאמיואשת******
לא יודעתעמקאביב
זה נשמע עניין של כסף ונשמע שיש לך בטן מלאה עליה. כי את רוצה להשקיע כסף במשהו אחר.
מבינה אותך. גם אצלנו כל הכסף הולך על ילדים. אבל אין מה לעשות.
בקשר לדווקא, תלוי איך להציג, נראה לי עדיף שאבא יציג את הרעיון וזהו ואל תספרו לאף אחד.
יש מצב שלחברים של בעלך יש בנים ולא בנות?חילזון 123
איזה מהממת!ברכת ה
באופן אישי מזדהה מאוד עם הגישה שלך.
ובשטח נשמע לי שזו התמודדות בזוגיות כמו כל התמודדות בזוגיות
ובעז"ה תשכילו למצוא גם פה את שביל הזהב בין הגישות ההפוכות...
בהצלחה רבה!
יאוווו אין לי עצות. רק חייבת לומראורוש3
מהשרשור הזה ממש ממש ומשרשורים קודמים שגם סיפרת כמה את מחמיאה לה וקונה לה בגדים מהממים והכל. פשוט צועק כמה שאת אמא מדהימה רגישה אוהבת ומהממת!!!! משקיעה את נשמתך. לא לוחצת. עושה הכל חיובי!! מדהימה!
תודה נשמה!מיואשת******
ממש תודה על המילים הטובות... קשה ונצרך מאד ❤️❤️❤️
לא קשה לנחש מי בעד מה😉חולת שוקולד
ושאלת כפירה- למה היא צריכה לרזות? היא יודעת את ההשלכות של השמנה מבחינה בריאותית וחיצונית (שזה גם עניין של טעם אבל פסדר) ויכולה להחליט אם לקבל את זה או לשנות (גם אם זה מבחינה בריאותית לא בטוח בכלל שהמאמץ שווה את זה) וגם אם עכשיו תחליט שלא יש לה עוד מספיק שנים להתחרט
נו, ניחשת נכון?מיואשת******
ולמה? כי בריאותית זה לא תקין. וכי האמת היא שהיא סובלת מזה. זה די ברור לנו כהורים שלה שלא טוב לה עם עצמה. ואני חא חושבת שנערה בת 15 מספיק מבינה מה ההשלכות של זה. אני בגילה לא הבנתי.
כן 😁חולת שוקולד
לדעתי אפשר לשאול אותה ישירות האם היא רוצה שתתערבו בזה ותנסו לעזור לה או לא
ואם בגילה היא חא מספיק מבינה אז למה לא לחכות שהיא תגיע לשלב שיותר תבין? למה זה דחוף עכשיו
אם היא יורדת בקצב צב אז ההליכה צריכה להיות יותר מהירהסודית
לדעתי אפשר לתת פרס כספי. היא מרגישה רע עם עצמה והיא סובלת ומותר לפנק ילדים.
היי מיואשת יקרהשנהא
בתור נערה שמנה, מה שלי עזר לרדת זה שהיה לי יעד כלשהו.
אני זוכרת שהיה לי יעד להגיע לחתונה של דוד שלי יותר רזה אז רציתי את זה יותר. אולי אם יהיה לה יעד כלשהו זה ידרבן אותה להתמיד ולרצות יותר לרדת במשקל. ובעיני פרס כן יכול לעזור בירידה במשקל ולדרבן גם אנחנו בתור מבוגרים לפעמים צריכים פרסים . אולי לא לתת לה את כל הסכום אלא לצפר אותה כל תקופה שהיא יורדת במשקל עשירית מהסכום ולא בגלל שהיא ירדה במשקל אלא על זה שהיא התמידה. ואז זה יהיה תהליך מתמשך ולא בבת אחת את כל הסכום וסיימנו.
מקווה שזה לא חטטני מדי אבל כמה היא שמנה? אולי זה משהו בגבול הנורמלי שעם הזמן והגיל יסתדר?
תודה על הרעיוןמיואשת******
היא בת 15 ודי סיימה גדילה אז כבר לא יסתדר לבד ...
אז לצערי יש לי ניסיון אישי מאוד גדול בתחום הזההר הצופים
ואישית מניסיוני שום דבר לא עזר עד שלא החלטתי שאני יורדת כי אני רוצה!
בכיתה ד' התחלתי להשמין. לא ברור לי למה אבל כנראה שהמצב החברתי שלי לא היה משהו והייתי מוציאה את זה על האוכל. בבית העירו לי בקטנה אבל מי שהעיר לי הכי הרבה זה סבא וסבתא ואני פשוט הייתי מתוסכלת מזה והיה לי מאוד לא נעים ברמה שכבר לא רציתי להגיע אליהם לשבת כי פחדתי שאשאר רעבה כי לא יסכימו לי לאכול עוד כדי שלא אשמין. הערות זה הדבר הכי גרוע בהקשר הזה!! לדעתי מה שהיא צריכה עכשיו זה רק עידודים. גם אם היא יורדת 200 גרם בשבוע עדיין לעודד אותה ולהגיד לה שזה מצויין וזה בסדר וככה היא תרגיש שיש הערכה וזה שווה את ההשקעה שלה. אני יודעת כמה השקעה צריך בשביל ללכת לדיאטנית, לשתף פעולה, לעלול על המשקל מול אדם זר ולראות ששוב לא ירדתי כמו שציפיתי ולא ליפול ליאוש. ואם יחד עם זה ההורים משדרים שהם לא מרוצים זה שובר את הכל. הכי חשוב שהשדר הזה לא יעבור אליה כי אז הכל אבוד! וכן, ילדים, ועוד יותר מתבגרים קולטים את השדר הזה גם אם אתם לא אומרים אותו בפה מלא.
אגב, ניסיתי מלא דיאטות בחיים (אני בת 25) כולל עם דיאטניות וקבוצות תמיכה ושום דבר לא עזר עד שעשיתי את הדיאטת חלבונים של חלי ממן ורק ככה הצלחתי לרדת, והרבה. אז אולי תבדקו גם אופציה של דיאטות ותפריטים שונים. והכי כדאי, לתת לה לבדוק את זה בעצמה כשהיא תרצה.

ועוד דבר,
בן דוד שלי היה שמן ממש בגיל ההתבגרות, ההורים שלו הבטיחו לו משהו אם ירד. הוא ירד בטירוף וממש הגיע למשקל הנכון לו. ההורים שלו קנו לא את מה שהבטיחו, הוא הצליח לשמור על המשקל אולי שנה ואז עלה במהירות הכל והיום הוא ענקק. פי 2 לפחות ממה שהיה. הוא בן 23 היום. ככה שזה ממש לא נשמר אם לא רוצים בעצמינו. במיוחד אם יש נטיה להשמנה. ואגב, היום הוא נשוי, עם 2 ילדים והוא התחתן כשהיה שמן מאודדד כך שבעז"ה כשיגיע הזמן שלה להתחתן בעלה יאהב אותה כמו שהיא!!
הרבה הצלחה
תגובה מהממת!קוקיז
תודה רבה על התגובה שלך!מיואשת******
כתבת נכון דברים שאני פוחדת מהם.
ממש תודה!
בתור מתבגרת שמנה בעצמיאנייי88אחרונה
נגד ממש!
כשירדתי ירדתי
וכשלא ירדתי שום דבר לא היה מצליח לגרום לכך.
היה 2 קטעים שהצלחתי לרדת הרבה פעם אחת סביבות גיל 14 15 קבוצת תמיכה עם דיאטנית מקסימה ותומכת שלקחה כל ירידה באופן אישי. ופשוט לפני שאכלתי חשבתי עלייה.
פעם שנייה סביבות גיל 18 למדתי ועבדתי העיקר לא היה לי זמן פנוי בכלל בבית!!
בימים של חופש עבדתי גם 15 שעות!

ורזיתי כ40 קג.
בקיצור סו רק מלחמה שלה מול עצמה. אתם יכולים לתת מעטפת. כדי שלא יהיו לה דברים שמפריעים לה בבית! כמו שתיה מתוקה וכולי.
חגיגת יומהולדת לילדים (טריגר אובדן הריון)shiran30005

המתוקים שלי חוגגים תיכף חלאקה + גיל שנתיים. הבת יומיים לפני טו בשבט והבן חלאקה גיל 3 יומיים אחרי טו בשבט.

בעלי מאוד רוצה לשבת עם המשפחה המורחבת (אחים אחיות סבתות גדולות) ולחגוג להם יחד בטו בשבט. זה גם הזמן שכולם בבית בד"כ.

אבל אני לא מוכנה. רוצה לעשות משהו משפחתי מצומצם וזהו.

מה המניע שלי? בטו בשבט בדיוק לפני 16 שנים ילדתי את הבת הבכורה בלידה שקטה. ממש בליל טו בשבט. הקטנים נולדו בתאריך סימבולי צמוד ממש לטו בשבט ולא עשינו כלום.

הימים האלה בשבילי זה סוג של אבל ואובדן- ובמקביל כמובן צמיחה והודיה על הקטנים שנולדו.

בקיצור לא מוכנה לעשות להם כלום עכשיו, מה לעשות שקשה לי, לא יכולה להשתחרר מהתאריך הזה ומניחה שזה ילווה אותי עד סוף חיי גם. אף אחד לא מבין אותי ונשארתי בודדה בקטע הזה כי כולם שמו את זה מאחור. כן חוגגת ימי הולדת שלהם אבל בקטנה. לא רוצה לחשוב כרגע על בר/בת מצווה כי יש עוד זמן.

בקיצור להענות לדרישה של בעלי או להקשיב לעצמי ולא לעשות כלום? הוא מגיע ממשפחה שכל דבר חוגגים ועושים עם האחים והאחיות לכן חשוב לו

נכנסתי לסוג של אי נעימות מול בעלי שלא מבין מה אני עדיין תקועה בעבר (ולכו תסבירו לו ...) ומצד שני הוא צודק מה הילדים אשמים, 

היי יקרה חיבוק גדולפרח חדש

3 כיוונים שחשבתי, לא יודעת אם מתאים

גם באמת לא מכירה את הסיטואציה אז אולי הרעיונות שלי לא טובים

1. אולי לחגוג אבל לא ממש בתאריך היום הולדת?

2. לחגוג ביום ולהזכיר במהלך המסיבה מול האורחים את מה שארע לפני 16 שנה ושהתינוקת הזאת שמורה לך בלב עד היום

3. אולי עצם זה שתחגגו את המסיבה יעזור לך להתמודד יותר טוב עם התאריך הזה?

אולי יהיה לך נוח לחגוג חודש אחרי?דיאט ספרייט
אני מכירה הרבה אנשים שחוגגים חלאקה מאוחר כי קשה להם לספר את הילד. 
אני חושבתoo

שזה בסדר להיות באבל גם אחרי שנים ארוכות

גם אותי מלוות תחושות (אחרות לא אובדן) שנים ארוכות ואני נותנת להם מקום

אם בעלך רוצה לחגוג בגדול

אולי שהוא יארגן את המסיבה

אולי השתתפות בה בלי הארגון תהיה יותר קלה

נראה לי שזה בסדר שלפעמים חוגגים אירוע בשביל הילדים/ הבעל ופחות בשביל עצמנו

כמובן שזה גם בסדר לא לחגוג אירוע

(אנחנו עושים יומולדת סימלית גם בגיל 3)

(לנו היתה בר מצווה לילד קצת אחרי ה7 באוקטובר

עשינו את האירוע בלי חשק בכלל

אבל לא ביטלנו בגלל הציפייה של הילד

בסוף היה אירוע טוב למרות שהגעתי אליו שאני פיזית לא מרגישה טוב בגלל חרדות

ושמחתי שלא ביטלנו אותו)

אני חושבת שמה שנכון זהבורות המים

א. נשמע שהרגש שלך לא מקבל מספיק מקום

הוא צריך שיראו אותו שיבינו ללב הכואב הזה שיחבקו אותו ..נמשע שאת מנסה להשתיק את הלב..כי ככה נדמה לך משצפים ממך

שנו כבר עבר זמן אז ,...

ונשמע לי שאולי הלב צריך שם מקום יותר להביע את מה משרגיש גם היום אחרי כל השנים

ושזה יתקבל באהבה ובחיבוק ..אולי ללכת אפילו חד פעמי לטיםול שיקשיבו למקום הזה זה לפעמים משחרר.. או לשבת עם חברה לבקש לשתף

או עם עצמך..לכתוב...לבכות את זה ..

ב. מעשית - בוודאי לחגוג להם צריך גם נפרדות מול הילדים - בלי קשר למה שאת מרגישה..

רק מה

לא חייב באותו היום שמאוד רגיש

לא חקרה כלום אם ץבחרו תאריך אחר קצת לפני או קצת אחרי

לגיל שנתיים אני אישית חוגגת בבית רק עם המשפחה המצומצמת ברמת המתנה קטנה ועוגה קנויה ובלון העיקר לרקוד לה ולשמח אותה בפשטות

וגיל 3 היתי עושה חלאקה

גם חלאקה אפשר פשוט יחסית

אבל כן חגיגי וכן עם הזבא וסבתא ומי שחשוב לכם

אבל הניתוק מאותו היום ובעיקר הלתת לעצמך מקום גם בלי קשר לזה אולי ישקיט קצת את הרגיושת הספציפית

יקרה❤️מתואמת

נשמע לי שכדאי לך כבר עכשיו לנסות לעבד את התחושות הקשות של האבל, עוד לפני שתגיעי לבר-בת מצווה, שהם אירועים בלתי נמנעים (וגם הילדים יהיו זקוקים להם).

לא יודעת אם כדאי שתעשי את זאת באירוע כזה, שיפיל אותך לתוך המים, אבל כן כדאי כבר עכשיו להתחיל בתהליך, ואולי כן להצליח לחגוג להם עכשיו ברמה זו או אחרת.

היית בטיפול סביב האובדן?

(משתפת מהמקום שלי, אף שזה שונה: הבת הבכורה שלי נולדה כמעט בדיוק שלוש שנים אחרי הולדת אחותי, שנפטרה בגיל חצי שנה. בעיניי וגם בעיני הוריי זו הייתה נחמה גדולה... אני חושבת שזה בזכות תהליך שחרור שעשינו מול התינוקת שנפטרה. היה לנו קל יותר, כי היא הייתה תינוקת מיוחדת, ובעצם הולדתה היה סוג של אבל. אבל עדיין...)

הרבה כוחות, יקרה❤️

כמה מחשבותמקרמה

קודם כל חיבוק גדול

אני לא מדברת מנסיון

ואני מטבעי שכלתנית יותר

אבל בכל מקרה אני מאמינה שאבל והתמודגות עם אובדן זה מאוד אינדיבידואלי

אז בסוף זה מה שנכון לך

1. אני לא חסידה גדולה של טקסים

וחלקה בסוף זה טקס... אין חובה שכזו

2. מעט מאוד תאריכים הם קדושים בעיני... וגם תאריך יומולדת הוא לא קודש, הוא הזדמנות (ואני אגיד בעדינות שגם אזכרות)

3. אני חושבת שחשוב להקשיב לעצמך, לרגשות שלך, למה שאת מסוגלת ולהיות רחומה וסלחנית כלפי עצמך, שיפוטיות היא רעה חולה גם כשהיא מופנת פנימה

4.(מקווה שאני אצליח להעבירהאת הנקודה הזאת)

אני מאמינה שהחיים חזקים יותר מהמוות

אם זה ביצר החיים על האבל או ששמחתם של אנשים החיים קודמת לזכרם של המתים

ולשם צריך לשאוף

יש פה את בעלך ואת ילדי היומולדת וצריך בזהירות למצוא את האיזון לתת מקום לרגשות שלך אבל במקביל גם לא לדחוק אותם הצידה

16 שנה זה תהליך ארוך

אבל יום יבוא ויהיו בתאריך הזה גם בר מצווה ובת ממווה ואני חוששת שמה שלא קאה ב16 שנה לא יקרה גם בעוד עשור

ובסוף בסוף בסוף

את כותבת בעצמך שאת לא מצליחה להשתחרר

ואולי כדאי לראות איך אפשר לעבור תהליך של אבל ולדעת לחיות לצד הכאב

הלוואי וירבו השמחות במעונכם

והבית יהיה מלא חיים ובשורות טובות

חיבוק ❤️רוני 1234
גם אני עברתי לידה שקטה לפני 11 שנה.

אני חושבת שיש פה עניין של בחירה אם לשחרר את האבל או לאחוז בו כל כך הרבה שנים. במיוחד שמעורבים פה ילדים ואולי הם משלמים או ישלמו בעתיד מחיר מסוים.

אפשר לתעל את הזיכרון והרגש לכיוונים אחרים, למשל להקים גמ"ח לזכרה או כל דבר אחר שאת מתחברת אליו. אולי ללכת לטיפול שיעזור לך

(ניסיתי לכתוב בעדינות, סליחה אם לא הצליח לי. אני מרשה לעצמי לכתוב רק כי עברתי את זה בעצמי)

יקרה, כותבת מאכפתיות מקווה שלא פוגעתמתיכון ועד מעון
עבר עריכה על ידי מתיכון ועד מעון בתאריך ל' בכסלו תשפ"ו 21:45

מבינה לגמרי את הכאב, עברתי גם אובדן הריון. אני חושבת שזו בהחלט חוויה שמלווה לאורך החיים אבל זה שמשהו מלווה לא אומר שהוא פוגע ברמה משתקת שלא מאפשרת שום דבר חגיגה באיזור התאריך. את כותבת שמרגישה נשארת לבד.

קושי שפוגע בך ולא מתקדם 16 שנים מצריך רמה מסוימת של טיפול, של עיבוד ממליצה ממש לעשות את זה עבורך ולטובתך 

שירני חיבוק גדולשירה_11

ליבי איתך

דילמה בנושא כואב כל כך

אני הייתי שואלת מה את מרגישה?

אם תחגגי להם מזה אומר? שאת כבר לא עצובה? ששכחת את התינוקת שנולדה?

ולהתעקש להנכיח (בצדק..) את האבל של אותו יום מה ייתן לך להרגיש?

ומה עם הילדים? לא יחגגו ימי הולדת?

זה סתם שאלות שעלו לי

לא פשוט בכלל

❤️❤️❤️❤️

חיבוק גדולתהילה 3>

להקשיב לעצמך שהזמן הזה לא מתאים לך אם זה המצב.

ויחד עם זה אולי בתאריך קצת יותר מוקדם או מאוחר, כשאפשרי לך, לחגוג על הילדים הקיימים ב"ה.

ממה שאני מבינה- זה חריג התחושות שלי?shiran30005

זה לא אמור להיות ככה? שאני יבין באמת אם אני צריכה ללכת ולטפל. כי להבדיל ילד שנפטר כל החיים זה יום של אבל אז למה פה זה שונה? זאת הילדה שלי כל החיים, כל הזמן אני מתפללת אליה, סחבתי אותה 9 חודשים, ילדתי אותה ,מה שונה פה? אולי אני ה"מוזרה" בסיפור שלא מוכנה לשחרר

ולמה זה עדיין קשוח לי למרות שעברו ככ הרבה שנים? יש לי מלא חברות שילדו בזמן שלי וקשה לי מאוד לראות את הבנות שלהם, זה בעיה או שזה "נורמלי" ? 

ב''ה לא איבדתי ילדמתיכון ועד מעון

בחוויה שלי אובדן הריון הוא אחר, אבל בחוויה שלך זה כן דומה.

אני לא יודעת להגיד לך מה עושות משפחות שאיבדו ילד אבל אני חושבת שגם בזה יש שונות ולא כל משפחה נוהגת אותו דבר.

אני מתחברת לשאלות של @תהילה 3>, של מה יקרה אם לא תאחזי כ''כ חזק באובדן, מה המשמעות של זה עבורך?

אני לא חושבת שזו שאלה של נורמלי ולא נורמלי אלא של מאפשר תפקוד ולא מאפשר תפקוד, כרגע נשמע שהאבל לא מאפשר לך לתפקד וזה דבר שכדאי לטפל בו, לבחון אותו לגעת בכאב הזה באופן רגיש ולחשוב אותו, להחליט מה לוקחים הלאה ומה משאירים בעבר

גם אדם שנפטררק טוב!

יום הזיכרון לא חייב להיות יום של אבל.

בשביל זה יש לנו ביהדות הלכות אבלות מאונן, לשבעה, חודש, שנה, אזכרה שנתית. הדרגתיות באבל.

יש משפחות שהופכות את יום הזיכרון ליום אבל שאי אפשר לעשות בו כלום. ויש משפחות שבוחרות בחיים למרות הקושי שוודאי קיים, ועושות משהו לזכרו או לעילוי נשמתו של הנפטר.

כאן אפילו לא ממש היו חיים בעולם הזה. לא שהצער לא קיים. והגיוני שאחרי לידה שקטה יש קושי לקום ולהמשיך הלאה. אבל אם אחרי 16 שנה את עדיין באותו מקום משתק אז בהחלט ממליצה על טיפול.

אני עברתי אובדן של עובר (שהיה בשלב בו יכולתי לבחור בין לידה שקטה לבין גרידה ובחרתי גרידה). זה היה בשלב כשכבר הרגשתי תנועות. וגם הרגשתי כשהן פחתו... כך שזה ממש הרגשה שהיו חיים ונעלמו... התקופה שאחרי היתה קשה. לקח זמן לחזור לעצמי. לי אישית עזר כן לדבר על זה ולשתף אנשים שקרובים אלי ולספר את הסיפור והשתלשלות הדברים. אחרי זה ילדתי עוד 2 ילדים אחד צמוד לתאריך הגרידה ואחד צמוד לתל"מ של ההריון שנפל. ומרגישה שהתאריכים האלה הם דווקא סמליים ומשמחים אותי שיצאו ככה כי בזמן שלא זכיתי להביא חיים, היה תיקון וקיבלתי מתנה (וד"א הילדה שנולדה אחרי הגרידה שהיא ילדה מהממת! לא היתה נולדת ללא אותה הפלה. אז זו גם דרך להסתכל...)

ממליצה גם על הספר 'כחלום יעוף' של הרב אברהם סתיו.

לאבד בתתהילה 3>

כמעט, זה דבר שב"ה לא חויתי (חויתי אובדן קרוב אחר) אבל ממי שמכירה שחווה זה אובדן קשה ממש.

בכל מקרה אני לא חושבת שאת צריכה להשוות את עצמך לאחרים, אלא להיות קשובה לעצמך.

אם *לך* קשה שזה עדיין כל כך משפיע עלייך, אפשר לנסות לטפל בזה, אבל באופן כללי אובדן זה דבר קשה וכואב וזה טבעי.

את כותבתאמאשוניאחרונה

שאת היחידה שנשארה להחזיק את הזיכרון, השאר המשיכו הלאה.

אולי במובן מסויים חלק מחוסר היכולת לחגוג ימי הולדת,

נובע מתחושה שאם חוגגים= השארנו מאחור לגמרי את האובדן?

כי אם כך את מרגישה (אפילו אם זה רק במובן מסויים..)

אז מאוד מובן למה את מתקשה לשחרר ולחגוג.

אז אולי אפשר אחרת וכן להנכיח באירוע את האובדן? כלומר אפשר גם לשמוח בשמחת הילדים שנולדו ב"ה, וגם לזכור שיש להם אחות גדולה שאיננה.

ואני זוכרת שהלידה של הבת דווקא הכי טלטלה אותך, וזה היה רק לפני שנתיים,

אז הגיוני שעדיין הדיסוננס הזה קשה לך..

כיוון נוסף, אולי אפשר לתעל את האירועים לא לחגיגה רגילה, אלא לעשות משהו ערכי ומיוחד יותר שיעזור לך להכיל את המורכבות.

אולי נסיעה לקברי צדיקים לתפילה וטקס חלאקה או נסיעה לכותל.

ירושלמיות! מה יש לעשות מחר בערב באזור ת.מרכזית? עםאביגיל ##

ילדים בני 10-14. פתוחים להצעות

יש באולינג באזור?

אזור תחנה מרכזית, אפשר גם לכיוון שוק מחנה יהודה

חדר בריחה יכול להתאים?בארץ אהבתי

אני לא מכירה יותר מידי, אבל זה נשמע כמו פעילות נחמדה לגילאים האלו.

מניחה שיש משהו באזור, לא ממש מכירה בעצמי..

היינו בחדר בריחה לא מזמן. מחפשת משהו אחראביגיל ##
תודה על הנסיון!

אשמח לעוד

אולי מוזיאון ישראל?שמעונה

לא הכי הכי קרוב...

ילדים נכנסים חינם

נכנסתי עכשיו לאתר, רואה שסגור בימי אאביגיל ##
גם בחנוכה? מוזיאון המדע בדרכ סגורשמעונה
אבל לא יודעת אם מוזיאון ישראל...
אסתכל שובאביגיל ##אחרונה
סגולת נר שמיני של חנוכהמפה בשם אחר..

שבוע טוב וחודש טוב!

מחר בע"ה נדליק נר שמיני של חנוכה. מניחה שרובכן, כנראה, מכירות את סגולת הנר השמיני. שנה שעברה ניסיתי לראשונה את הסגולה (שאישית לא הכרתי לפני כן, ולכן חשוב לי לפרסם עבור אלה שכמוני פחות מכירות). אז אני חוזרת לפרסם את הנס וממליצה לכולן לנסות, כי מקסימום זה יתגשם..

חשוב לי לציין, שתוך כדי שכתבתי את הפתק, ידעתי שהקב"ה יודע מה נכון וטוב לי, גם כשאני לא רואה את זה, ולכן הכנתי את עצמי נפשית שלא בטוח שהבקשות שלי יתגשמו. מציינת את זה, כי ראיתי ברשת הרבה שהתאכזבו, אז בעיני כדאי להתכונן נפשית ולחזק אצלנו את האמונה שבורא עולם יודע מה נכון לנו גם כשקשה (כותבת ומנסה לחזק גם את עצמי בזה תוך כדי..) ולא לצפות שכל הבקשות יתגשמו, אלא לבקש כתפילה ומתוך אמונה שהקב"ה מנהיג את העולם.

השנה בנר ראשון התרגשתי מאוד לקרוא את הפתק שהטמנתי שנה שעברה וזה היה שווה רק בשביל הרגע הזה. קולטת מה קרה וכמה עברנו בשנה האחרונה, באופן ציבורי כעם ובאופן אישי.

ולגבי הבקשות, אני מרגישה שהקב"ה שמע את התפילות שלי ושראיתי ישועות, גם אם הדברים התגשמו לא בדיוק בצורה שדמיינתי.. קצת קשה לי להסביר למה אני מתכוונת, אבל שנה שעברה הייתה לנו התמודדות מאוד לא פשוטה והבקשות היו קשורות בין היתר להתמודדות הזו. אז אמנם ההתמודדות הזו עדיין קיימת והיא לא נעלמה ולא נפתרה, אבל הבנתי שהתקדמנו המון, ובקשות קטנות שקשורות אליה - התגשמו ב"ה!! ולמרות שיש לנו עוד דרך לעבור, התרחשו ומתרחשים ניסים לאורך כל הדרך. לי, באופן אישי, זה ממש חיזק את האמונה ואני מרגישה שהסגולה הזו גרמה לי לעצור ולראות את זה.

בקיצור, אני חזרתי כדי לפרסם את הנס ואת הסגולה ולהציע לכל אחת מכן לשבת מחר מול נרות החנוכה, להתפלל, לבקש, להטמין פתק בחנוכיה ובע"ה תחזרו שנה הבאה לפרסם את הנס שלכן ❤️

בכל מקרה, אין לכן מה להפסיד..

תודה רבה על התזכורת החשובהנגמרו לי השמות

וכמה מרגש לשמוע את פרסום הנס שלך ❤️

ב"ה שתזכי לעוד ועוד ניסים ונפלאות וישועות גדולות במתיקות שלמה 🙏

תודה על התזכורתדיאט ספרייט

אני אעשה גם בע"ה.

שתראי עוד ניסים 

תודה רבה שכתבת!בארץ אהבתי
כתבת מחזק, וממש משמח לשמוע איך הקב"ה היה איתכם, והרגשת את העזרה שלו בתוך ההתמודדות שלכם...

תוהה האם זה נכון לשתף את הילדים בזה. מתלבטת אם זה לא יגרום ליותר מידי אכזבה אם הדברים לא יתגשמו כמו שהם מבקשים.

לדעתי זה פחות שיך לילדיםנפש חיה.

ילדים מתקשים לפעמים להבין מציאות מורכבת

והםתק/סגולה/אמונה , בטח כשנניח לא הכל מתקיים

יכול להיות קשה להכלה.

זאת רק דעתי ואין לה שום ביסוס

צריך לזכור באמת שזה רק סגולה ותפילהאולי בקרוב

תמיד בתקופה הזאת הרשתות למינהם מלאות בבנות (בעיקר) שמספרות את איך שהבקשות שלהם התמלאו, והרבה פעמים זה קשור להריון ולידה.. בתור מטופלת פוריות, אני יכולה להגיד שהקבוצות של מטופלות בתקופה הזאת מלאות גם בסיפורים על בנות ששמו פתק אבל לא התגשם להם.. ואת כל ההאכזבה שלהם, והכאב לראות בלי סוף סיפורים על כאלו שכן התגשמו להם התפילות.. אז לשים לב כשמפרסמים שיש כאלה שזה רגיש להם, וכל שזה רק סגולה ולא מבטיח כלום.. גם לפעמים זה נותן הרגשה שכל מה שצריך זה לעשות את בסגולה הזאת וזהו, הכל מתגשם (ואז מחשבות שהיו לי בכל מקרה, מה, אולי בגלל שלא עשיתי את הסגולה אני לא נכנסת להריון?) אז גם כשמפרסמים חשוב לשים לב שזה לא פיתרון קסם או הבטחה להצלחה..

וכל מי שעושה את הסגולה, לחשוב על זה גם..

הסגולה האמיתית של "זאת חנוכה" היא תפילהאמהלהאחרונה
עבר עריכה על ידי אמהלה בתאריך א' בטבת תשפ"ו 2:04

עבר עריכה על ידי אמהלה בתאריך א' בטבת תשפ"ו 2:04

זהו יום מיוחד שמסוגל לתפילות וישועות גדולות.

כל אחד בדרכו שלו

קראתי מר' אלימלך בידרמן. כתוב בתהילים: (צ"ב, ז')

"איש בער לא ידע וכסיל לא יבין את זאת"

אומר ר' אלימלך שאדם שלא מבין את "זאת-חנוכה" הוא כסיל ובער....

והאריך על כך עוד הרבה

וסיים במילים "בזאת אני בוטח".

אינני יודעת את מקור הסגולה להטמין פתק בחנוכיה

גם אני מצאתי פתק שלא זכרתי שהטמנתי מלפני שנתיים

וב"ה אכן תפילתי התגשמה.

אבל צריך לזכור שהסגולות נועדו בשביל לעורר את הלבבות לתפילה

ולנצל את היום המיוחד זאת חנוכה לתפילה ולתחנונים במיוחד ל"בניי ומזוניי"

בשורות טובות

שיתקבלו כל התפילות לטובה

דלקת עיניםנועה לה
תינוק כמעט בן שנה עם היה לפני שבוע עם הפרשות בעינים הרופא אמר דלקת והתחלנו לתת טיפות כבר עברו ההפרשות ועכשיו שוב פעם ויותר הרבה.. איך אפשר לסיום עם זה? טיפים התקבלו בברכה!!
לנו היתה פעם דלקת שלא עברה עם טיפותהשם שלי

והרופאה נתנה טיפות מסוג אחר.

אולי גם אצלכם יעזרו טיפות אחרות.

ואם הוא מצונן, יכול להיות שזה חלק מהצינון, ולא דלקת.

גם אצלנו קרהאחת כמוני
אצלנו הרופאה היתה אומרתעדינה אבל בשטח

שדלקת עיניים עוברת לבד, באמת ראיתי את זה על הילדים שלי,  לי, שאני לא ילדה היתה דלקת עיניים שפשוט סבלתי ממנה, הביאו לי משחה בסוף

אם את רואה שמחמיר או לא עובר, תחזרי אל הרופא, אולי ייתן לך סינטומצין, זה עוזר ממש

חלב אם אם את מניקהרק טוב!
להשפריץ על העיניים. 
תחזרי לרופאהשקט הזה
אצל במקרה של הפרשות שחזרו חזרתי לרופא והוא נתן לי סינטומצין ועוד משהו לשים במקביל ואז באמת עבר.

וגפ הוא המליץ לכבס את המצעים והמשחקים אבל לא עשיתי את זה😅

בבית חולים לא נותנים כלום לדלקת עיניים כזומולהבולהאחרונה
צריכה את עזרתכן הדחופהההאנייי חדשה

אז לצערי אני צריכה לעבור גרידה מחר בבוקר, עובר שלא התפתח

שבוע 10

ופתאום עכשיו התחיל דימום חלש האם זה אומר שלא לגשת לעשות גרירה מחר?

זה יקרה טבעי?

אני ממש חוששת שיקרה טבעי מניסיון קודם שלי שהיה כואב ממש ואני רוצה להמינע מזה.

מה מצפה לי הלילה?

אני רק רוצה לדעת האם להתנהג כפי שביקשו ממני ועגיין לגשת לגרידה מחר או שכבר לא רלוונטי

פליז עזרה ממי שמבינה בזה

תודההה

היי חיבוק קודם כלפרח חדש

מה בעצם את מתלבטת

אם ללכת עכשיו למיון?

אני חושבת שבאמת אין כ"כ מה לעשות עכשיו חוץ מלחכות למחר בבוקר ולקוות שלא יצא לבד

ולעבור את הגרידה כמתוכנן.

אולי אם תקפידי ממש לשכב כל הזמן עד הגרידה זה יעכב  במידה מסויימת.

חיבוק גדול ושיעבור בקלות.

השאלה שלי בעצםאנייי חדשה

היא האם זה שהופיע דימום אוטומטית פוסל את הגרידה?

זאת אומרת אם מחר כשאגיע ואגיד שהתחיל דימום יסרבו לבצע גרידה?

אני לא חושבת שזה פוסלפרח חדש
תגידי שממש חשוב לך לעבור את הגרידה ולא לתת לצאת לבד
לא פוסל, פשוט כשתגיעי יבדקו אם יש שאריתחצי שני

כדי לא לעשות סתם גרידה אם כל התוכן יצא.

הרבה נשים מגיעות מדממות לגרידה

לא יסרבונירה22
אולי ישאלו אם את מעדיפה לחכות או לא
תודה לכולן❤️אנייי חדשהאחרונה
אני יודעת שאני צריכה להגיד אלף פעם תודהאנונימית בהו"ל

ואני אומרת!

תודה לך ה' כי שום דבר לא מובן מאליו!!!!!

ועדיין מרגישה קנאה כלפיי נשים שעוברות את ההריון בנחתתת, בשקט, בלי לרוץ לבדיקות, יכולות לעשות פדיקור מניקור, טיפול פנים, לקנות דברים לעצמם בנחת ולא כמוני רק בפחדים של איך תהיה הלידה ואם הוא יתהפך או לא.

מקנאה בכאלה שיכולות לבחור בית רפואה לפי האוכל או לפי חדר פרטי או לא ואני מתחננת שיקבלו אותי אחרי קיסרי ויתנו לי צאנס

והכל עובר בלחץ של מילואים ולבד וריצות

גם אני רוצה נחת

תודה ה' על הכל

אני ממש מבינה אותך!! וברור שזה לא סותר את ההודיה!חוזרת בקרוב

ב‘ה בנושא הזה אני מושא קנאתך אבל ההריונות שלי קשים בטירוף! ואני הרבה מוצאת את עצמי מקנאה באילו שרצות ויפות ואוהבות להיות בהריון...

ועדיין מודה על רגע על ההיריון ומאוהבת בתוצאות שלו...!!

אם הבנתי אותך נכון, ההריון בסדר והפחד רק מהניתוח?עדינה אבל בשטח
אז אפשר להרגיע אותך שזה לא סוף העולם? זה עדיין הריון שקט ורגוע, שלא תדעי איזה דברים נשים עוברות בהריון, לא נעים ניתוח, אבל לא נורא, תנסי להנות מהדרך.. העיקר ידיים מלאות, בריא ושלם ❤️ חיבוק על הקושי,  הרגשות ועל המילואים !
רוצה להציעסתם שם 1

שמכירה נשים שילדו גם ככה

אשמח לעזור בזה אם תרצי כתבי לי בפרטי

מזדהה איתך ברוב הדברים ♥️מולהבולהאחרונה
התייעצתי פה לפני כשבועיים על כוויות שהתינוקת קיבלהמתואמת

ב"ה רוב השלפוחיות שנוצרו לה נעלמו מעצמן אט אט, אבל עכשיו באחת הידיים יש לה נפיחות במקום שהייתה שלפוחית וגם מוגלה כזו. (זו היד שהיא משתמשת בה להתקדמות בישיבה על הרצפה, אז הגיוני שנכנס שם משהו☹️)

מה צריך לעשות עם זה?

הנטייה שלי היא 'לפוצץ' את המוגלה במשהו מחוטא ואז לחבוש ולקוות שהיא לא תוריד את התחבושת, אבל אני לא יודעת אם אני צודקת...

(לכאורה זה לא מפריע לה, רק אם נוגעים בזה זה כואב לה)

הייתי מתייעצת עם רופאהמקורית

אולי צריך משחה אנטיביוטית וחבישה

ולא הייתי עושה שום דבר בבית כדי לפוצץ לה את המוגלה. זה יכול חלילה להזדהם

תלכי איתה דחוף לרופאאישהואימא

כנראה זה זיהום. טוב וחלילה שלא יתפשט.

(לבעלי היה זיהום ביד ואישפזו אותו כמה ימים כדי שיקבל אנטיביוטיקה דרך הוריד)

זה נשמע שהזדהם וצריך אנטיביוטיקה. ללכת לרופאבאתי מפעם
תלכי לרופא. בנתיים תמרחי לה משחה אנטביוטית שישאמהלה

בבית כמו מופירוסין. אם אין לך אופציה לראות רופא בקרוב תתיעצי עם רופא טלפונית ושיתן לך מרשם.

חשוב מאד לטפל בזיהום לפני שמחמיר ומתפשט חלילה.

ו-בשום אופן לא לפוצץ מוגלה!!! זה ממש עלול להחמיר את המצב במיוחד שהיא עם היד על הרצפה

תודה לכן!מתואמת

היינו איתה אצל הרופא לפני כשבוע וחצי כי חשבנו שאולי זה הזדהם, והוא אמר שלא אבל שליתר ביטחון נשים לה פולידין/יוד.

קנינו את זה באמת, אבל הרוקח אמר שזה רעיל במאכל, וקצת נלחצנו שהיא תכניס את היד לפה אחרי שנשים לה, אז בפועל שמנו לה פעם אחת בלבד...

יעזור אם נשים עכשיו?

לא נראה לי שנצליח היום להגיע לרופא...

כן. ותחבשוהמקורית
תודה! בסוף בעלי הלך איתה לטר"םמתואמת

נקווה שישתחררו משם מהר עם הוראות מה לעשות...

(יש לי נקיפות מצפון שלא אני הלכתי איתה, אבל רציתי לסיים לארגן לשבת...)

כל הכבוד שהלכתם עוד לפני שבת. וממש בלי נקיפותאמהלה

מצפון. עשית בדיוק מה שנכון לעשות במצב הזה.

בשורות טובות

תודה רבה!מתואמת
ב"ה השתחררו מטר"ם, עכשיו צריך לקנות תרופה...
אז נתנו אנטביוטיקה דרך הפה?אמהלה
כןמתואמת
אמרו לבעלי שאם היינו מגיעים מאוחר יותר אז יכול להיות שהיה צורך באנטיביוטיקה דרך הווריד... אז ב"ה שהלכנו, למרות יום שישי ושבת (בעלי רק חזר מהקניות, וכבר היה צריך לנסוע איתה ואז לנסוע לקנות את האנטיוביוטיקה והתחבושות, הוא חזר ממש רבע שעה לפני זמן הדלקת נרות...)
רפו"ש! מזל שהלכתם!יעל מהדרום
ב"ה!!! טוב שהקשבתם ללב שלכם! הוא תמיד צודק!!!אמהלה

החלמה מהירה

הקשבנו לפורום🤭מתואמת

בעלי אמר שנראה לו שלא צריך להילחץ, אבל אמרתי לו שששאלתי בפורום ואמרו לי שכדאי ללכת, אז הוא הסכים🙈

אין כמו הפורום בעולם!

צודקת!!! אבל איזה בעל טוב יש לךאמהלהאחרונה

אם הייתי אומרת לבעלי הפורום אמר......

אני גם מעדיפה שבעלי יילך כשאפשר... רפו"שיעל מהדרום
חוץ מלפוצץ כדאי כנראה משחה אנטיביוטית. כדאי לבדוקחילזון 123

מה מתאים לכוויות

טוב עורכת....

רואה שכבר לא רלוונטי.... תרגישו טוב

תודה!מתואמת
באמת טוב שלא פוצצנו את המוגלה, לפי מה שבעלי תיאר היה צריך יד מקצועית בשביל זה... שלא לדבר על לעמוד בצרחות שלה🙈
עוד סיבה טובה לשלוח את בעלך;)ממשיכה לחלום
שאלה שעלתה לי במחשבות עם עצמי ועניין אותיכנה שנטעה

לשמוע דעתכן-

מה ההבדל, אם יש כזה לדעתכן,  בין חיי שותפות של חברים שגרים יחד לחיי זוגיות של איש ואישה?

את מתכוונת נשואים לעומת לא נשואים?oo
כןכנה שנטעה
שותפות של חברים שגרים יחד (נגיד דירת סטודנטים או סתם חברות ששוכרות יחד דירה) לבין זוג נשוי . בשניהם יש חלוקה נגיד של עבודות משק בית וכזה, אז מה עושה את ההבדל?
האמת שאני מופתעת לנוכח השאלההמקורית

גרת פעם עם חברה/ בדירת שותפים? אני מניחה שלא

ההבדל הוא משיכה, חיבור, מחויבות

כשזה בפן הזוגי זה לא דומה בדשום צורה לעניין זל שותפות חברית. הגבולות הם שונים. האינטימיות הרגשית היא אחרת.

אכןoo

יש הרבה משותף

כי נישואים זה גם שותפות

אבל בנישואים יש גם

ילדים משותפים

כלכלה משותפת

ומחויבות (לנישואים לילדים)

חלוקת משימות זה הדמיון היחיד אם בכללואני שר

באמת נשמע שאת לא מכירה את המציאות הזו

גם אם מדובר בחברים הכי טובים,

זאת לא אהבה ולא עומק רגשי כמו זוג נשוי (מניחה רגע בצד בני זוג שגרים יחד בלי להתחתן)

הרבה פעמים זה גם לא פסגת החברות, אלא שותפים.

וזה אומר בעיקר שזו תחנה זמנית.

וגם שלכל אחד יש עיסוקים משלו ועניינים שלו ושריטות שלו ויש פחות מוטיבציה להשקיע לטווח הארוך, להתחשב באחר (מעבר לנחמדות חברתית), לבוא לקראת....

מה את תעשי ותתאמצי בשביל בן משפחה לעומת חברה ממש טובה לעומת חברה סתם?

אותו דבר.

מה הדמיון בניהם?מתיכון ועד מעון

זה שונה ממש.

חיי זוגיות נועדו להיות חיים שלמים של בחירהה הדדית עם אהבה ומשיכה, מיניות וילדים.

שותפים חולקים אותה קורת גג ומקסימום חולקים בהוצאות ובתורנות שטיפה

אני אולי אדייק קצתכנה שנטעה

למען הסר ספק, אני לא מרגישה סתם בדירת שותפים עם בעלי, ויש בינינו אהבה ושותפות לחיים והכל..

אבל מה ביומיום גורם להרגיש את זה? אנחנו נגיד בדכ נפגשים איזה שעה שעתיים ביום, שנינו גמורים עייפים מהיום ומהטיפול בילד. אז במצב כזה לא כזה מרגישים משהו מיוחד באוויר, זה מאוד טכני - אתה עם הילד, אני מכינה אוכל, אתה לומד, אני מנקה... כמו דירת שותפים..

מה עושה את השגרה יותר זוגית?

נראה ליאנונימית בהו"ל

מאוד תלוי בכל זוג

כשבעלי מתעניין איך היה היום שלי, גם אם זה חמש דקות ואז ממשיכים עם הילדים - אני מרגישה אכפתיות

יש פעולות יומיומיות "פשוטות" שעושים תוך כדי, גורמות לך להרגיש אהוב.

ובאמת ממליצה גם מידי פעם לצאת כזוג ולהנות. אבל אלו פיקים

בעיניי מה שבעיקר מחזיק את זה זו השגרה, והפעולות בתוכה שמראות אכפתיות ואהבה

כןoo

השגרה יכולה לכלול הרבה זמנים של יותר שותפות מאשר רגשות של משיכה ואהבה

בעיניי זה מקסים שיש שותף לחיים זה נותן לי בטחון ושלווה

רגשות משיכה וריגוש שמורים לזמנים זוגיים

וגם לפעמים יש סתם ימים עם יותר רגשות כאלה

בלי לעשות משהו מיוחד

דווקא המחויבות לשותפות הזוהמקורית

זה מה שמחזיק את הקשר לדעתי

תחשבי שזוגות שנים רבות חיים בהעברת שרביט ושותפות מתוך מחויבות לבית הזה שהקימו, כדי לקיחם אותו. שזה מן הסתם רצון שניהם.

לפי מה שאת כותבת נשמע שאתם לא עושים הרבה דברים יחד. כמו לנקות או לבשל, אלא הכל בתורות כזה כמו סרט נע, יכול להיות שאם תתחילו לשתף פעולה גם בפעולות כאלה זה ירגיש לך אחרת

וגם, שבירות שגרה. מחוות אחד לשניה. שמעתי מפי רבנית אחת שאמרה שהרב דסלר כותב בספרו שאהבה זו נדיבות. אז מחוות של נדיבות אחד לשנייה, של מעבר למה שסוכם זה בהחלט מקרב

וגם, נשמע שאתם בלופ של שגרה שוחקת. תינוק, בעל סטודנט, נשמע עמוס. יש גם תקופות כאלה. זה מה שיפה בזוגיות ארוכת שנים. אחרי ובמהלך תקופות כאלה, למצוא את הקרבה מחדש ולהשתדרג. לשים את הביחד שלכם בראש סדרי עדיפויות. פתיחות, אינטימיות רגשית ופיזית.

אולי הרבנית אמרהדיאט ספרייט

או התכוונה לומר ששורש ותולדת האהבה היא הנתינה וכך אומר הרב דסלר ב"מכתב מאליהו".

הוא גם מספר על זוג עם ילד שהופרד בשואה והתאחד לאחר מכן. הילד נשאר רק עם אחד ההורים, לזכרוני עם האם. והיא זו זדאגה לכל מחסורו ולכל צרכיו לאורך כל הזמן הזה.

לאחר השואה, לכשהתאחדו ניכר היה שהאב אינו אוהב את בנו כשם שאימו אוהבת אותו וזאת לדעת הרב דסלר כיוון שלא עסק בנתינה כלפיו לאורך כל התקופה הזו. 

לא היא אמרה נדיבותהמקורית

האמירה על הנתינה ידועה ומפורסמת

היא אמרה שבמקום נוסף בספר כתוב על נדיבות

(האמת שיש לי אותו אבל לא עברתי על כולו כדי לאמת את דבריה)

בעלי חשב שאני איזו למדניתדיאט ספרייט
והוא קנה לי סדרה שלמה בשם מכתב מאליהו בת 4 כרכים, כשקראתי רק את הכרך הראשון (שם קראתי את מה שכתבתי) וזהו לא התקדמתי מעבר, אז אין לי מושג 🫣
גם לי יש אותההמקורית

אני ביקשתי מבעלי שיקנה לי 🤭

אבל צריך לאחוז ראש וההתקדמות איטית 

יואו איזו מלכה!דיאט ספרייט
המקורית
את בעצמך! 
המממ זמן זוגי בתוך השגרה זה חשובמרגול

כוס קפה בבוקר, או כוס תה אחרי שהילדים נרדמים

ללכת לישון ביחד זה משמעותי בעיניי (כלומר, להיכנס יחד למיטה. שלא יקרה שעד שאחד מגיע לחדר השני כבר נרדם), אפילו במובן של השיחה הקטנה על הא ועל דא.

ובנוסף, גם אם תסתכלי רק על ההיבט של שותפות בתפקידים. יש משהו בשותפות של נישואים שהיא הרבה יותר רחבה משותפות של חברות מאוד טובות.

נגיד חברות טובות יכולות להגיד - טוב, לא נעשה חצי חצי קלאסי, אני אהיה על כלים תמיד ואת תמיד על כביסה. נניח. ואז בסוף זה איכשהו יוצא שווה.

בנישואים זה רחב יותר. כי קודם כל אין לי עניין להשוות איתו. אנחנו לא צריכים לעשות את אותו הדבר.

וגם, נישואים זה קצת קיבוץ בהיבט הזה מבחינתי. כל אחד עושה לפי יכולתו ומקבל ע"פ צורכו.

נגיד, אם צד אחד בלימודים, וגם לא מרוויח כסף וגם בשגרה עמוסה בלימודים והרבה שעות מחוץ לבית.

אז ברור שהוא תורם פחות גם מבחינה כלכלית וגם מבחינת טיפול בילדים, וגם מבחינת עבודות הבית.

זה לא בהכרח צריך לצאת פה שוויוני.

אם הזוג, כזוג, החליט שהלימודים האלו חשובים (מכל סיבה), אז זה מה שעושים. ושני הצדדים מתגייסים למאמץ. 

לדעתי הכי חשובאהבה.

לנסות לפתור את הבעיה שאתם נפגשים שעה שעתיים כל יום

זה ממש מעט

אני נמצאת עם בעלי פחות מזה כל יום, וזה בסדר גמןר .אמא טובה---דיה!

זה לא בהכרח קצת.

אני מרגישה שקודם כל ביומיוםשלומית.

זה כל מיני דברים שהם טיפה "אקסטרא".

למשל: אם בעלי מבקש אוכל להגיש לו יפה, חם עם סכו"ם ולברך שישבע ויהנה, להכין כוס קפה, לקנות שוקולד קטן, לבוא מאחורה לעשות קצת מסאז', וכד. להכניס בתוך הדברים שממילא עושים עוד קצת טעם אווירה.

חוץ מזה: לצחוק, סתם להריץ קצת צחוקים ביומיום על כל מיני דברים.

ובנוסף, להקפיד על דייטים וזמנים שהם בהגדרה מוקדשים לזוגיות והם נותנים בוסט של אנרגיה לכל ההתנהלות היומיומית

בעיני התשובה היא אינטימיותתהילנה
עבר עריכה על ידי תהילנה בתאריך כ"ט בכסלו תשפ"ו 1:29

גופנית כמובן, אבל בעיקר רגשית.

מה שקורה בין בני זוג במערכת נישואין זה פתיחות וכנות, באופן שאין עם אף אחד אחר בעולם. היכולת להיות פגיע, כנה ולהביא את עצמך עד הסוף.

וזה דבר שלא קשור לכמות הזמן שמבלים ביחד או לסוג הפעילויות שעושים. כל השיח בזוגיות הוא שונה באופן מהותי משיח בין חברים. זה שיח נטול מסיכות, נטול אגו וריצוי.

כמובן שאם יש הסתרה של רגשות / תחושות / מחשבות וכל אחד מנסה לרצות את השני או מפחד להביא את עצמו אז האינטימיות נשחקת עד נעלמת. ושוב, בשונה מתגובות אחרות פה, לא חושבת שהזמן הוא הנקודה כי זה לא בהכרח הגורם שהכי משפיע על האינטימיות הרגשית.

אניoo

כנה עם הרבה אנשים שאני בקשר

והשיח שלי איתם הוא שיח נטול מסיכות נטול אגו וריצוי

זה לא חייב להיות רק בזוגיות

בעיניי זה נכון וטוב לכל קשר

לדעתי, זה מאוד שונהתהילנה

להיות בשיח כזה עם מחוייבות וברית נצחית. גם לי יש מערכות יחסים קרובות ומיטיביות, ועדיין, יש חלקים והיבטים ששמורים לזוגיות.

זה כמו להגיד- מה ההבדל בין להיות מורה ללהיות אמא. גם אם תהיה המורה הכי טובה בעולם אוהבת ואכפתית ומסורה, בסוף למחוייבות ולאהבה שיש לנו לילדים ולבן הזוג אין תחליף

חלקים והיבטיםoo

ברור שהם שונים בזוגיות

אבל

השיח לא חייב להיות שונה

אם רגילים לדבר בכנות בפתיחות ובזרימה

זה יכול להיות עם הרבה אנשים אותו דבר

אז מה ההבדל בעינייך?תהילנה
או שאין הבדל?
בשיח אין הבדלoo

לי לפחות

בקשר ההבדל

במגע ויחסים

במחויבות

בחלק שלו בחיים שלי

מעניין, אני חושבת יותרכנה שנטעה

כמו @תהילנה, השיח שלי עם בעלי הרבה יותר פתוח מאשר עם הסביבה שלי וגם עם החברים הקרובים ואפילו עם המשפחה וההורים. יש דברים שלא אגיד לאנשים סביבי ,לפעמים דווקא בשביל לשמור על המרחב שלנו לבד.

תודה על התגובות, העלה לי נק' למחשבה טובה 

אני חושבתשומשומ

שהתשובה בגוף השאלה ..

שותפות מול זוגיות.

לדעתי כל עוד אנחנו רק שותפים יש שלי, שלך

כשאנחנו זוג זה שלנו.

אני חייתי במשך חצי שנה עם חברה - שותפה, בילינו יחד מבחינת זמנים הרבה יותר מאשר בעלי ואני כיום.

גם עבדנו וגם גרנו יחד, כולל שבתות וחגים (הייתי איתה בשליחות בחו"ל). ועדיין זה לא מתקרב לחיים עם בן זוג. הדאגה, השותפות, ההתעניינות באמצע היום אחד בשניה.

גם מבחינת המשק בית, הכל שלנו ביחד אין תחום שלי ותחום שלך.. כמובן כל הנושא האינטימי..

בקיצור, יש יותר הבדל מאשר דימיון 

תודה לכן על התגובות! קראתי את כולןכנה שנטעה

כמה פעמים ועלו לי נק' למחשבה.

בינתיים עוד שאלה בהקשר -

מרגיש לכן שיש פער בין האווירה וה'זוגיות' שהאישה רוצה שתהיה ביומיום לבין מה שהאיש רוצה?

לדוגמא עלה פה כמה פעמים לגבי לשבת יחד על כוס תה/קפה או מחוות קטנות במהלך היום. מרגיש לי שלי זה חשוב הרבה יותר מלבעלי, לא בקטע רע, פשוט זה לא חסר לו. הוא לא צריך את ה'דייט' הזה בסוף יום כששנינו עייפים ואם אני מבקשת ישב איתי כמובן אבל לא ביוזמתו. כנ''ל מחוות קטנות במהלך היום. כמה אתן מצפות מהאיש שלכן שיעשה משהו כזה ואולי בכלל זה בסדר שזה בא רק מצד אחד..?

ברור שיהיה פעראיזמרגד1

אתם שני אנשים שונים שמביעים ומרגישים אהבה בדרכים שונות.

בעיני זה בסדר גמור שזה מגיע רק מצד אחד, ואם יש משהו שאת מרגישה צורך שיהיה מצידו פשוט לבקש...

יש איזו אשליה שכל הגברים עושים מחוות כל הזמןנעומית

תכלס

כל אחד עושה מחוות אחרות גדולות או קטנות יותר

אנחנו מצרפות במחשבה את המחוות של כולם ויוצרים גבר מושלם שלא קיים.

ולגבי מה ששאלת, ברור שיש פער.

באופן כללי בין גברים לנשים, ולכל זוג.

(אני ממש לא מצטטת את הפסוק הבא כאידאל, אלא כתיאור מסוים של המציאות: אל אישך תשוקתך והוא ימשול בך....)

כשאניאנונימית בהו"ל

כתבתי כאן על מחוות

זה קודם כל דברים טכניים, שאני למדתי לפרש כאהבה

וכשאני נתתי לזה את הפרשנות הזו ופרגנתי או שמחתי בזה, זה גם הלך והתגבר.

וגם, זה ממש עניין של אופי ושל איך אתה "מדבר אהבה"

וזה גם עניין לדעת באיזו שפה בן הזוג שלך רוצה לשמוע אהבה, אבל זה גם עניין ללמוד את השפה שבה בן / בת הזוג מדבר ולזהות את זה כמשהו שהוא מעבר לטכני.

2 דבריםשלומית.אחרונה

1. יש את כל העניין של "שפות האהבה" שצריך ללמוד אותן. וכשבעלי מחליף לי מצעים/ מתדלק לי את האוטו/ שוטף כלים אני "סופרת" את הדברים האלו כמחוות על אף שאני טיפוס יותר רומנטי.

2. עם השנים יותר לומדים ומתרגלים גם את השפה של הצד השני. אז למרות שעדיין אני יוזמת יותר מחוות אני רואה עם הזמן ( אנחנו נשואים 5 שנים) שהוא גם "לומד" דברים.

בעיניי צריך להחזיק את 2 הקצוות, מצד אחד לקבל ולאהוב את איך שהוא ולא לדרוש שינויים ומצד שני להאמין שאנשים הם דבר דינמי לומד ככה שבפרספקטיבה רואים שינויים והתקדמויות.

וכמובן לדבר על זה! על הצורך בקשר ביומיום, על איך היית רוצה שיהיה וגם לשמוע אותו. איך הוא מרגיש? מה עושה לו טוב? באיזו דרך הוא אוהב לתת ובאיזו לקבל? וכו' וכו'...

אולי יעניין אותך