איך אתם מרגישים ששוב רוצים לעשות סגר בחגים?קראנץ שוקולד
זה מייאש הדבר הזה..
זה מאד מאד לא נעיםחיים של
מהרבה בחינות!!
עד שחול המועד ארוך כזה, הוא יהיה די שומםיעל מהדרום
לק"י

(גם בלי סגר).
וואי כל כךנועה גבריאל
עד שהתחלתי שירות כבר סגר🤦‍♀️,באסה.
מפחידנפש חיה.
המשפחה מבודדת כרגע

ה יושיע כבר
תאמינו לי שהחולי קורונה הרוויחונועה גבריאל
לא צריכים בידוד בכלל במשך תקופה.
תפוחית 1
הכי באסה על התפילות..בנים עוד יסתדרו אבל בנות יותר בעיה
דווקא נראה לי שאפשר לשיר בכיף כי אף אחד לא שומע.....נפש חיה.
מעדיפה את היחד בבית הכנסת בכל זאתתפוחית 1
הלוואי ויתאפשר. הלוואי!!
דווקא בפסח פחות הפריע לי
בספק אם לבנים.. יש קןשי מאד גדול עם המניינים בראשקראנץ שוקולד
השנה.
ולחשוב על כיפור בחוץ בשמש.
מקווה שיהיה טוב בעז"ה..תפוחית 1
גם אניהיפיפיה הנרדמת

בעזרת ה' יהיה טב

והנה שוב עולה השיח על זה שלנשים אין איפה להתפללמקום בעולם
איזה שיח?קראנץ שוקולד
כמו שהיה פה בגל הראשון..מקום בעולם
לא מוצאת את השרשור.
אבל הלוואי וימצאו כבר פתרונות לכל הנשים שמשוועות לתפילות חג ושבת 😭😭😭😭
מה הקושי בלהיות שם גם?ארץ השוקולד
אצלנו יש אזור אחר לנשים.
שברוה המקומות אין מקומות לנשים. לא ברחוב ולא בבתי הכנסת.מקום בעולם
איך אין ברחוב?ארץ השוקולד
לא התפללתי בבית כנסת מאז הקורונה אז אני לא יודע.

אם זה חשוב לך, ניסית לדבר עם המארגנים שייצרו מקום?
כן..מקום בעולם
איך אין ברחוב? כי מי יארגן מחיצות ניידות?
איפה נעמיד באמצע הרחוב מחיצה כשהבנים בעצמם כל אחד מתחת לאיזה בניין ולא שומע כלום?

לא מוכנים להתאמץ פה מספיק בשביל זה, וכבר שבעתי עגמת נפש בפסח שאין לי שום עניין רגע לפני ראשש השנה להתעצבן דווקא בגלל התפילות.
אוף...ארץ השוקולד
באסה

לא מבין למה חשוב שיהיה מחיצה אם נמצאים באזור נפרד.
אבל סליחה שהעליתי את זה
הכל טוב.מקום בעולם
מהסיבה הפשוטה שאין באמת איך להתפלל באזור מופרד..
גם ככה בקושי שומעים כשעומדים ליד, אז במרוחק בכלל..
באסהארץ השוקולד
התכוונתי פשוט לשני מטר שיש לכל אחד, אבל יכול להיות שאני סתם ליברל מדי🙈
צד שני של הכביש לצורך העניין
אני בטוחה שאתה לא יותר ליברלי ממני ;)מקום בעולם
אבל חלק משכניי בטוח פחות ליברלים חחח
ארץ השוקולד
את בטוחה שבאמת יפריע להם?
בדקתי איתם..מקום בעולם
וואי מבאסארץ השוקולד
הרצון שלך לפחות עולה למרום, הקב"ה מצרף מחשבה למעשה
מעדכנת שב"ה ארגנו משהו מקום בעולםאחרונה
וואי מבאסארץ השוקולד
הרב דוד לאו הדגיש בהנחיותיו שראוי להקצות מקום לנשים בתפילהארץ השוקולד
הרב יצחק יוסף לעומתו תיעדף גברים.

הרב דוד לאו
20200911162433.pdf

את דברי הרב יצחק יוסף לא מצאתי הרגע
לא מובנת האמירה של הרב לאוקראנץ שוקולד
לגברים יש מחוייבות ומצוות דאוריתא בכל מה שקשור לתפילות, אם זה תפילה בציבור, קריאה בתורה, שופר ועוד.. לנשים אין, ברור שצריך לתעדף גברים על נשים במקרה הזה.
אנסה להסביר לפי מה שנראה ליארץ השוקולד
לא יודע אם אלו טעמיו, ניתן לשלוח לו ולשאול אותו

1. לגברים יש חובה על תפילה בציבור כאשר זה אפשר ובטווח של מיל/ארבעת מילים. ברגע שאין מקום במניין, הם אנושים ופטורים.

2. קריאת התורה, לכאורה מדובר בחובה המוטלת על הציבור ולא על כל אחד ואחד. אמנם, יש דעה בראשונים שהחיוב של שניים מקרא הוא רק על מי שפספס קריאה בתורה ואולי לפי דעה זו יש חובה על היחיד.

3. תקיעת שופר, גם גברים וגם נשים יקיימו מצוות עשה מהתורה בשמיעה, ההבדל הוא בחיוב. ככה שסביר שבכל מקרה צריך לתקוע בשביל מי שלא יהיה, אז מה זה משנה מי ישמע במניין ומי ישמע אחר כך?

4. יש עניין בתחושת הימים הנוראים שמושפעת מהתפילות, אם אומרים לנשים הרגילות לבוא בכל שנה לא להגיע זה ישפיע מאוד על אווירת החג שלהן במידה דומה לגברים ולכן נראה לי שציין את החשיבות בכך.
לא מסכיםקראנץ שוקולד
יש תחושות ויש מצוות.
אני יודע שזה לא תואם את התפיסה הפמיניסטית אבל בית כנסת הוא מקום גברי, נשים עם כל הכבוד והרצון לא יכולות לתפוס מקום של גברים שמחוייבים בכל המצוות, יש רצון ויש חיוב, אם זה בשגרה סבבה, שעת הדחק אני מתעדף את מי שצריך. על אותו עיקרון אני לא אתתבאס מזה שרק מקוואות נשים פתוחים ולא גברים, להן יש חיוב בדאורייתא לנו כיום אין חיוב כלל לכן אם זה או או, ברור שהנטיה היא לתעדף את המחוייב ולא המשתוקק על כל השתקקותו..
זכותך לא להסכים ונראה שהרב יצחק יוסף הלך בדרך שאתה מציעארץ השוקולד
אבל הרב דוד לאו כתב אחרת.
אולי אני צודק בהסבר ואולי לא, אבל נראה שהוא לא מסכים איתך
אם יש משהו שצריך לדעת מנשות עדות המזרח זו הענווהקראנץ שוקולד
ההתבטלות, לדעת שמה ששלי שלי ומה שלא שלי לא שלי, לא להידחף בכח למקומות לא לי רק בשם כל מיני עקרונות הזויים של שוויון, היהדות לא שוויונית זו האמת, שוויון זה נכון לתעסוקה, שכר ועוד דברים, לא להלכה, מה שנכון לגבר לא נכון לאישה וההיפך
(השנה התקיעת שופר היא רק מדרבנן)ברגוע
בכללי, יש מנהג שנשים לא חייבות בכלל בתקיעת שופריעל מהדרום
זה לא רק, דרבנן זה חיוב לכל דבר..קראנץ שוקולד
צודק, שכחתי מזהארץ השוקולד
יום טוב ראשון יוצא בשבתקראנץ שוקולד
אז לא תוקעים בכלל. רק ביו"ט ראשון זה מדאורייתא?יעל מהדרום
תוקעים רק ביופ ראשון..קראנץ שוקולד
בשנה רגילה תוקעים בשני הימים..
אני יודעת. לא הבנתי מה דרבנן פהיעל מהדרום
לא ניסחתי טוב את ההודעה הקודמתיעל מהדרום
מהתורה ראש השנה רק יום אחדקראנץ שוקולד
היום השני נוסף ע"י חז"ל בגלל קידוש החודש.. מספק
תודה על ההסבר!יעל מהדרום
וואי נורא..רות א

ממש עושה לי שוב דיכאון. עד שהתחלנו לעבוד ממש לא בא לי להיות בבית..

הלוואי שלא יעשו. 

ממש דיכאון,בפסח היה לא נעים בכלל..קראנץ שוקולד
יש לי איזה תקווה שאולי משהו דרסטי ישתנה פהאריך וייס
לא ברמת הקורנה, אלא ברמה מעבר.

אולי ניפתר מהרבה דברים שגם ככה גרועים במדינה, אולי מחירי הדיור ירדו, אולי דואר ישראל יופרט ... לא יודע מה יקרה אבל כל סגר כזה גורם לאנשים לרצות שינוי מהותי. אני מקווה שהשינוי שיהיה ישפר את המדינה. אבל תמיד אמרו לי שאני אופטימי מידי.
שהממשלה הכושלת הזאת תעוף וכמה שיותר מהר.קראנץ שוקולד
ארבעה חודשים היה לנו להכין תוכניות מסודרות, קיבלו אפס.
מקווה גםארץ השוקולד
ומהדברים שבנט כתב נראה שהוא גם מקווה ומנסה לדחוף לכך.

אם כי אני גם אופטימי לרוב.
מה שאני הכי חושש ממנובינייש פתוח
זה תור ארוך מחוץ לכניסה לסופר בשביל לקנות לחם, מזכיר לי את מלחמת העולם השנייה, סגירה של בתי כנסת ומניינים, ושלא אוכל ליסוע למשפחה בחגים חלילה
כמו שהרגשתי לפני פסחחופשיה לנפשי

מעצבן
שזפו אשמת הציבור.מקום בעולם
ולצערי כולנו כציבור 1.
הממשלה האשמה העיקריתקראנץ שוקולד
חצי שנה היה להם לעשות תוכנית מסודרת , הפקירו הכל והתרשלו ועכשיו האזרחים צריכים לשלם את המחיר.
לא מסכימה.מקום בעולם
זה שההמשלה מטומטמת לא מוריד מהאחריות האישית. עם כל התיסכול.
ויש לי עשרות ואף מאות דוגמאות מהשטח. ( מ2 העבודות שאני עובדת בהן, תודות לכל זורקי האחריות במדינה.)
הממשלמה לא אחררית לכל המטומטמים שעושים בדיקה וממיכים בחייהםמקום בעולם
היא לא אחראית לאנשים שמשקרים על חובת הבידוד שלהם ומגיעים לבית חולים ומדביקים חצי מחלקה וחצי צוות.
לא אחראית לכל השוהים בים, בטיולים ובמסעדות.

נכון שפתחו את האפשרות. האם זה אומר שחייבים לנהור לשם? לא.
מסכים איתך, אמנם הממשלה פועלת באופן בעייתי ביותרארץ השוקולד
אבל האחריות היא גם של הציבור שלא מקפיד על מסיכות, ריחוק חברתי, בידוד והתקהלויות.

מי שהולך לבתי כנסת, הפגנות וחתונות ולא מקפיד על ההנחיות גם אשם בבעיות.
בדיוקהיפיפיה הנרדמת

איזה מתסכל זה אוףףףףףףףףף 

לא מוריד אבל בסוף בסוף זה נטן תלוי בממשלהקראנץ שוקולד
זה שאנשים עושים אירועים המוניים ואין אכיפה זה אשמת הממשלה, זה שהכלצפרוץ ופתוח ואין אכיפה זה אשמת הממשלה,תפקידה של הממשלה זה לתפעל את הרשות המבצעת וחאכוף חוקים ברגע שהיא לא עושה את זה זו אחריות שלה..בגרמניה למשל מי שמפר בידוד ביודעין מקבל קנס של 25 אלף יורו.. ככה בלי פשרות, בגלל זה שם הצליחו להתמודד יפה ופה לא.
נראה לך שלמדינה יש איך לעקוב אחרי כל החצונות הביתיות שמתרחשומקום בעולם
אם אנשים היו יודעים שעל הפרה הם ישלמוקראנץ שוקולד
סכום של 25 אלף דולר(גמו בגרמניה למשל) מבטיח לך שאף אחד לא היה מתקהל..
כשזה 500 שח אנשים אומרים מקבימום קנס, אפשר לעמוד בזה, 25 אלף דולר זה סכום שירושש לו את הצורה.. זה ההבדל בין אכיפה לאכיפה..
5000 לחתונה, אבל כן.. זה עדיין לא מספיקמקום בעולם
אפשר לפנות אליך בפרטי?תפוחית 1
זכור לי שכתבת שאת חוקרת אפי'
מתסכלהפי
יש משהו בחגים שהוא כמו אירוע.. מתכוונים מארגנים מארחים . וקשה לשמוע שהכל יורד ומבוטל.
מרגיש לי שהחגים נותנים טיפה שפיות ופרופרציה לאדם.
ואם יהיה סגר זה כאילו נלקח לך היכולות הזאת.
לדעתי זה מאוד מעצבן זה חג .. למה להרוס את החגים יוצא לי הלב באמת נקרע הלב לכל אלה שצריכים להיות לבד.
באופן כללי אני מאוד בעד סגר.. אבל אני חושבת שההתנהלות של המדינה והאווירה שהאורחים מצויים בה מאוד מתסכלת.
במקום לנסות לעשות סוג של סדר , בתקופה הזאת שהיא במילא מאוד משתנה .
הם בעצמם לא סגורים על עצמם.
אני חושבת שהיה להם המון זמן להראות תוכנית מסודרת באמת שילכו איתה.
ברגע שאדם מתי תוכנית מתחילה ומשוערת להסתיים יש הרבה יותר הבנה ואנשים יותר מקפידים .
כרגע מה שנוצר זה כאב ראש אחד גדול
כי בחגים אנשים הולכים אחד לשני,מקום בעולם
עוברים מעיר לעיר,
מטיילים
ועוד ועוד.
גם בשבתות..הפי
זה לא שאני לא מבינה את ההגיון מאחורי סגר בחג
אבל שוב אני אומרת אם היה תוכנית מסודרת לציבור היה הרבה יותר מסודר והיה קל לו להישמע להנחיות .
סוגרים? למה להודיע רק עכשיו?
כמה זמן היה לכם??
למה הכל באלגן? ראית תוכניות במדינות אחרות? יש מתווה מסודר שהולכים איתו

תראי מה קורה איזה באלגן .. החברות לא מצליחות לתפקד ולספק שירות כי הם בקורנה
במקום שחודש אחד היה קשה לכולם ואז היו שוחים בזה
כל יום הם משנים את ההנחיות..
אין סדר
איך מסעדה יכולה לסגור? מהיום למחר שהיא הכינה הכל?
תנו לאנשים זמן ! תציגו עובדות ודי להתקפל
עוד שניה מערכת החינוך נסגרת.. אז למה פתחתם? כדי להגיד הנה פתחתנו?
למה מלכתחילה לא כבר עשיתם סגר עד סוכות
ואחרכ פותחים
הציבור עייף כבר משינויים
והיו יו הזה בדיוק מה שלא צריך לעשות בקורנה
מודיעים עכשיו כדי שאנשים לא יתאקגנו על מעבר מוקדם.מקום בעולם
גורם ההפתעה
טדאם
אל לך להשוות מדינות אחרות שגם הרבה יותר צייתניות מהישראלים.

מבינה. עייפה כמו שאר הציבור..
יש מקרים שבהם גורם ההפתעה הוא לא פקטורנושאת עיניים
אחייניות שלי גרות בעיר אדומה. בראשון לספטמבר הן היו מוכנות ליד הדלת עם ילקוטים ותלבושת אחידה ואז המורה התקשרה להודיע שאין לימודים אחרי שיום קודם היה מפגש עם המחנכות, וכל זה כי הממשלה החליטה באותו הלילה לעשות סגר.
דמעות כמים הלכו שם!! שום התחשבות רגשית ופסיכודידקטית בילדים המרוגשים.
דחילק, אתם עומדים מול עם ולא מול פלוגת חיילים. החלטות הממשלה הססניות, פזיזות וחסרות כל מחשבה.
למה השוות בין המקרים? דיברתי על מקרה x.מקום בעולם
אשמח שנתמקד בו.
זה דווקא דוגמא למקרה שעדיף היה להתריע מראשארץ השוקולד
מתסכל ומקומםהנורמלית האחרונה
בסגר הקודם היינו ממושמעים, הייתה תועלת לסגר - ובמקום לנצל אותה, פתחו הכל והמאמצים ירדו לטמיון... אז בשביל מה עוד סגר? כדי ששוב לא ינצלו את התועלת שלו? ובחגים, כמובן.
זה נורא אבל...רויטל.

אם אדם אחד לא ימות זה שווה כל סגר שיהיה.

לא סומך עליהם. לא נותן אמון בגזירות האלהבן מערבא

עובדה שהסגר הקודם חסך אלפי נפטרים, זה לא שווה?ארץ השוקולד
באמת ? מה המקור לזה ?בן מערבא

האם זה מגיע מבית המדרש של ״ארוע שואתי״ ?

וכדי לדון אם שווה לא, צריך לראות גם את הצד השני. האם אתה מודע למחיר הכלכלי / בריאותי / חברתי של כל סגר כזה ?

המקור הוא ההשוואה הדי בסיסית בין מדינות שיישמו את הסגרארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי ארץ השוקולד בתאריך כ"ד באלול תש"פ 17:38
במיידי ואלה שלא.
ומצב המדינות לפני הסגר ולאחר הסגר. צריך לשים לב שברגע שיש מגפה משתוללת ההשפעה של הצעדים תהיה לאחר מספר שבועות, ולכן ביחס לסגר או פתיחה נראה תוצאות עם הזמן, בדיוק כמו שחלה עליה שבוע ושבועיים לאחר עיד אל אדחא אצל הערבים והחל משבוע עליה אצל אלה שהחלו ישיבות בא אלול.

בזמן שבישראל היה סגר בניו יורק הייתה פטירה אחת לכמה דקות.

ממליץ להסתכל באתר של אוניברסיטת ג'ון הופקינס שמביאים שם את המספרים בכל אתר ואתר.

אני מודע במידה מסוימת ולכן אני לא זה שמחליט מה עדיף, אבל ברור לי שדווקא מחיר של התפילות הוא מחיר שלא עומד למול חיי נפש לעומת מחיר בריאות הנפש ומחיר כלכלי ולכן דווקא החגים זה זמן טוב יותר לסגר מהבחינה הזו.
עם זאת, מאז שפתחנו הכל חלה עליה עצומה בנפטרים, ויש גידול כל הזמן ככה שכנראה שווה לעצור מוקדם ככל האפשר את הגידול.

מה שכן, צריך לתכנן נכון את היציאה כדי שלא ניקלע לזה שוב.

ניו יורק לדוגמא הכריזה על סגר בסביבות 17/20 במרץ.
https://champ-gothamist-com.cdn.ampproject.org/v/s/champ.gothamist.com/champ/gothamist/news/coronavirus-statistics-tracking-epidemic-new-york?amp_js_v=a3&_gsa=1&usqp=mq331AQFKAGwASA%3D#aoh=16000072266411&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&_tf=%D7%9E%D7%90%D7%AA%20%251%24s
וחוץ מזה, גמרא מפורשת בבבא קמא דף ס עמוד ב שבזמן מגפה נשאריםארץ השוקולד
בבית.

כפי שהלל גרשוני ציין, סגר זה לא המצאה של ימינו או של ממשלה זו או אחרת.

מרגישים מהנופת צוף

ש@סוג'וק הביא בשם ר' אשר- 

"העבודה בראש השנה ובכל השנה

היא להחדיר בלב ובמוח 

ש"אין עוד מלבדו" ואין כלום, 

וכל מה שהנך רואה הוא אך ורק מהרבש"ע"

"מנוחה שלמה שאתה רוצה בה. יכירו בניך וידעו כי מאיתך! היא..."סוג'וק

מאוד מתסכל, אבל נראה לי שאם אנחנו רוצים לבקש מריבונו של עולםארץ השוקולד
שירחם עלינו, מוטל עלינו לרחם על אחרים ולנסות כמיטב יכולתינו להציל אנשים.

אז נכון, מסיכות ומרחק חברתי זה לא נעים, מניינים, הפגנות ואירועים הם חשובים לנו אבל אם לא נוותר ולא נשמור מרחק אנשים ימותו וכל המציל נפש אחת מישראל כאילו הציל עולם מלא.

מעדיף לומר לריבונו של עולם בראש השנה, אני מנסה כמה שאפשר להציל אחרים למרות שזה קשה, אנא רחם עלינו.
למה שובהיפיפיה הנרדמת

אוף דווקא בחגים איזה יום כיפור זה יהיה

האמת היא שהחג כחג פחות מטריד אותיעוד סתם אחד
יותר מטריד אותי המסגרת של הילד. לא מספיק שבשנה שעברה היו לנו חמישה עשר ימי הסתגלות שלו (בתחילת השנה, אחרי הסגר של פסח, אחרי עוד בידוד וכו' וכו'), עד שסוף סוף נפתחה השנה החדשה - והוא ממש רצה ללכת לגן (כל בוקר הוא נעמד ליד הדלת בשעה היעודה ודורש "מעון! מעון") - אז שוב תהיה נסיגה, ואני בטוח שאחרי שלושה שבועות בבית הוא לא יזכור בכלל את הגננות, ועוד פעם אני ארגיש שאני מוסר את הילד שלי לזר גמור מבחינתו ופשוט הולך (כי גם אסור להיכנס להישאר איתו). זו פשוט התעללות בילדים. אני כבר מתחיל לחסוך לפסיכולוג. בחיי.
ממש...כבר היו חוסכים לנו ומתחילים את השנה אחרי סוכותיעל מהדרום
לק"י

(למרות שאצל הקטנים, הרבה פעמים אחרי שבוע של פסח וסוכות , שוב הם צריכים להסתגל מחדש).
ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוגאחרונה

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

קצת דיוקיםגירגירמיאחרונה

כל מה שכתבת גם מכשיר ב-1000₪ יכול לתת, חוץ מסים וירטואלי שזה שמור למכשרים יקרים.

כמו שכתבת בעצמך, המכשירים הפשוטים היום הם הכי טובים שהיו לפני 5 שנים.

ההבדלים בעיקר הם "הפרמיום", ועל זה משלמים הרבה מאוד.

לדוגמא, אם המכשיר מפלסתיק או מאלומיניום מוסיף עלויות ייצור של בערך 30$, האם זה משנה? כנראה שלא, עוד לא הכרתי מישהו שלא משתמש בקייס (חוץ ממני). 

כנ"ל לגבי מסך אם הוא LCD או OLED מדובר על הפרשים של 100$ לפחות עבור היצרן, אני אישית לא רואה הבדל בצבעים או בבהירות גם באור שמש.

כנ"ל לגבי המצלמה, אם אתה מצלם צילומים קלים (ללא תנועה, אור טוב) ולא אכפת לך ש-AI ישפר את הצילומים, לא תוכל להבדיל בין תמונה שצולמה למכשיר יקר או זול.

כנ"ל לגבי איטום למים, כל המכשירים שראיתי מבפנים היו חסינים למים, זה בסה"כ אטמי גומי פשוטים יחסית, אבל לזה שאין תקן אומר שהיצרן לא לוקח אחריות ולא משלם תמלוגים עבור ההסמכה.

יש עוד הרבה הבדלים כאלו, היצרנים יודעים את זה ולכן המכשירים הזולים פשוט חותכים את על הפינות האלה.

כל האמור לעיל לא מנע ממני לקנות את מכשיר יקר מאוד מאוד.

אגב, סים וירטואלי לא יותר זול מסים רגיל מחברה מקומית או סים רגיל גלובלי שתזמין מאליאקספרס, הוא רק יותר נוח,  זה יותר זול רק עבור סים עם חבילת גלישה בלי מספר. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פ

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

מה הצורך?משה

מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.

קנית בסוף גלאקסי כלשהו אבל אל תשאלומתיעצת28

נמחקה לי כל היסטורית הצטאים בווצאפ במכשיר *הישן* .. ואחרי דו שיח ארוך עם הצאט GPT/גמיני נראה שאין לי שום גיבוי... מצד שני אם להיות רציונלית מה כבר איבדתי? הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. נראלי נחיה.. 

תתחדשי🤗 ומעכשיו את מקפידה לגבות את הדברים בסלולריפ.א.

שלך באופן שוטף 

תתחדשי! נשמע לא קריטי בכללזיויק
"הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. "יוני.ו.
נשמע די מבאס לאבד חחח
ווטסאפ זה צרה צרורהמשה

וגיבוי שלו (באמצעי חיצוני, כלומר קובץ טקסט) בעיניי זה די קריטי.

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאראחרונה
דייטיםאבוד
בנות תעזרו לי, אני לא מבין אני לוחם משוחרר נראה באמת טוב, אבל בנות פוסלות אותי סתם, מה קטע?
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד

יש פורום לנו שנועד לזה.

לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.

מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין וזוגיותפשוט אני..אחרונה
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך א' בטבת תשפ"ו 22:03

ו...

בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭

רעיונות למשחקי קופסאהרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך כ"ג בכסלו תשפ"ו 20:09

מגבשים וכייפים ששווה לקנות?

תודה

אליאסדרור אל
קטאן כמובןריבוזום
טיקט-טו-רייד שיחקתי פעם אחת ומאוד נהניתי אבל אין לנו בבית, אז אין לי ניסיון אישי אם הקסם שלו מחזיק מעמד. לפי מה ששמעתי מסביב נראה שכן משחק שווה. 
נראה ככה...הרמוניה
שם קוד!ריבוזום
איך שכחתי (דורש לפחות ארבעה שחקנים)
זהוו גם אליאס...הרמוניה
סיאנס. לא משחק קופסא אבל מגבש.די שרוט
ואם יש בעיה הלכתית של עבודה זרה אז טוויסטר. ואם יש בעיה הלכתית של נגיעה אז טלפון שבור. ואם יש בעיה הלכתית של במושב ליצים אז תלמדו הלכות לשון הרע.
אני בוכה😂Shandy
אציע כמה שונים:ארץ השוקולד

שם קוד,

אליאס,

דיקסיט,

עידן האבן,

טיקט טו רייד,

Robo rally,

The crew,

Avalon,

Shadows over Camelot,

Nefarious,

Colloretto,

סושי גו,

אזול,

Draftasorus

יואוהרמוניה

מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂

ממש תודה!

מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)

הרבה משחקים הם באנגלית במקורארץ השוקולד

ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.

תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?

האורך? מספר השחקנים?

אה וואלה...הרמוניה

טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.

לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4

מה שלא מתאים רק ל2 מהרשימהארץ השוקולד

שם קוד (יש לו גרסה לזוג),

אליאס,

דיקסיט (אפשר לבצע התאמות שיעבוד לזוג),

Avalon,

Shadows over Camelot

סושי גו,